29/9/09

Το Αφγανιστάν δεν είναι μόνο υπόθεση των ΗΠΑ αλλά και του ΝΑΤΟ, τόνισε ο πρόεδρος Ομπάμα σε συνάντησή του με τον επικεφαλής της Συμμαχίας κ. Ράσμουσεν


Πηγή: ΑΠΕ 29/09/09-20:42

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έκανε σήμερα έκκληση για συνοχή της διεθνούς κοινότητας στο ζήτημα του Αφγανιστάν και δήλωσε ότι ο πόλεμος εκεί δεν είναι μόνο αμερικανική υπόθεση αλλά επίσης υπόθεση και του ΝΑΤΟ.

"Δεν πρόκειται για μια αμερικανική μάχη, πρόκειται για μια αποστολή του ΝΑΤΟ", τόνισε ο κ. Ομπάμα σε διαβουλεύσεις που είχε με τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, στο Λευκό Οίκο.

Τη στιγμή που ο αμερικανός πρόεδρος έχει εντατικές διαβουλεύσεις με το επιτελείο του σχετικά με την απόφασή του να στείλει, ή όχι, επιπλέον στρατιωτικές ενισχύσεις στο Αφγανιστάν, υποσχέθηκε κατά τη συνάντησή του με τον κ. Ράσμουσεν ότι "θα έχει συνενοήσεις με τους συμμάχους των ΗΠΑ"(...) "σε όλα τα επίπεδα".

Από την πλευρά του, ο κ. Ράσμουσεν αναφέρθηκε στην ευθύνη του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στο Αφγανιστάν, τη στιγμή που ενισχύονται και δυναμώνουν οι φωνές όσων αντιτίθενται στον πόλεμο αυτό.

"Οι επιχειρήσεις μας στο Αφγανιστάν δεν είναι αρμοδιότητα μόνο και βάρος των ΗΠΑ, είναι και θα παραμείνει μια συλλογική προσπάθεια", δήλωσε μιλώντας στον Τύπο ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

Το ΝΑΤΟ "θα παραμείνει ενωμένο και εμείς θα παραμείνουμε στο Αφγανιστάν όσο καιρό χρειστεί για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας εκεί", επισήμανε ο κ. Ράσμουσεν.
Τέλος ο κ. Ράσμουσεν ανέφερε ότι συμφωνεί απολύτως με την προσέγγιση του κ. Ομπάμα ότι πρώτα πρέπει να σχεδιαστεί η στρατηγική και μετά να βρεθούν τα μέσα".

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο αμερικανός στρατηγός Στάνλει Μακρίσταλ επικεφαλής των συμμαχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν προειδοποίησε ότι εάν δεν αλλάξει τάχιστα η στρατηγική που ακολουθείται εκεί, τότε ή όλη προσπάθεια θα στεφθεί με πλήρη αποτυχία.
Και επισήμανε ότι αναμένει μια ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν με 30-40 χιλιάδες στρατιώτες επιπλέον.

Πηγή express.gr

3 σχόλια:

  1. Το Αφγανιστάν είναι υπόθεση αυτών ΜΟΝΟ που με την πολιτική τους ώθησαν τους ανθρώπους σε ευθεία αντιπαράθεση μαζί τους.

    Η Ελλάδα για παράδειγμα δεν εξάσκησε κάποιου είδους συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της μέσης ανατολής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aν η Ελλάδα δε θέλει να βοηθήσει στο Αφγανιστάν, ας βγεί από το ΝΑτΟ.
    Σύμμαχος, όπου με συμφέρει εμένα δεν υπάρχει....

    Τα στελέχη του Στρατού δεν είναι δημόσιοι Υπάλληλοι. Μπαίνοντας στο στρατευμα κατανοούν τους κινδύνους της δουλειάς, ή όχι;
    Η είναι πιό ευκολο να περάσεις σε Στρατιωτική σχολή παρά να δώσεις στο ΑΣΕΠ;

    hI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ είπε (για Αφγανιστάν)Προς ανώνυμο 30-9-09. 11.40 πμ. Δεν μας τα λες καλά. Πρώτον η Ελλάδα είναι παρούσα στο Αφγανιστάν. Δεύτερον οι ΗΠΑ ζητούν από τους Ευρωπαίους (τους μεγάλους, Γερμανούς και Γάλλους)να στείλουν κι άλλο στρατό και να τον στείλουν στο πεδίο των μαχών (όχι στα μετόπισθεν) και αυτοί αρνούνται. Και φυσικά δεν φεύγουν από το ΝΑΤΟ. Δεν είναι φυσικά θέμα ...γενναιότητας. Αλλά πολιτικής. Άμα δεν το καταλαβαίνεις,κρίμα. Αλλά μην κάνεις και τον δάσκαλο! Γιατί φαίνεσαι ανίδεος ή "περίεργος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.