30/9/09

«Mακέτα» το υβριστικό εξώφυλλο

Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε.
Ένας τυχαίος, αστείος άνθρωπος.
Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Έλληνας,
έμαθ επάνω, κάτω σαν τους Έλληνας να φέρεται·
κ έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν
χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι
μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά,

Αντιπαράθεση σε επίπεδο εκπροσώπων Τύπου προκάλεσε η απόσυρση, λίγο πριν δοθεί στην κυκλοφορία, του τελευταίου τεύχους του συνδρομητικού περιοδικού της Νέας Δημοκρατίας, «Μετεξέλιξη». Αιτία το εξώφυλλο το υβριστικό για το πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου εξώφυλλο του περιοδικού.
Δυσοσμία βόθρου από τα υπόγεια της Ρηγίλλης
Ανήκουστη και άθλια επίθεση εναντίον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ετοίμαζε το think tank της ΝΔ, που εκδίδει το πολιτικό περιοδικό Μετεξέλιξη του οποίου ιδιοκτήτης φέρεται η ΝΔ και επικεφαλής το μέλος της Γραμματείας Πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος κ. Δ. Χατζής.

Στο εξώφυλλο του περιοδικού το οποίο θα κυκλοφορούσε σήμερα, εμφανίζεται ένα πράσινο ποδήλατο, με χαλασμένη αλυσίδα, το οποίο παραπέμπει στον ατύχημα του κ. Παπανδρέου στην Δροσιά. Ωστόσο σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι δημοσιογράφοι του City, σε μία έκρηξη αθλιότητας το εξώφυλλο κοσμούν και στίχοι του Καβάφη, από το ποίημα του Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης στο οποίο μεταξύ άλλων περιέχει και τους στίχους:

Μήτε βαθύς στες σκέψεις ήταν, μήτε τίποτε.
Ένας τυχαίος, αστείος άνθρωπος.
Πήρε όνομα ελληνικό, ντύθηκε σαν τους Έλληνας,
έμαθ επάνω, κάτω σαν τους Έλληνας να φέρεται·
κ έτρεμεν η ψυχή του μη τυχόν
χαλάσει την καλούτσικην εντύπωσι
μιλώντας με βαρβαρισμούς δεινούς τα ελληνικά,

Μετά την αποκάλυψη του θέματος από τον ραδιοφονικό σταθμό City 9,95 το περιοδικό τελικά δεν κυκλοφόρησε , ωστόσο ένα αντίτυπο της παραμένει στα χέρια των δημοσιογράφων του σταθμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κουμουτσάκος καταφανώς ψευδόμενος είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

«Aκούγοντας τα ραδιόφωνα από το πρωί, ομολογώ δεν έχω δει το συγκεκριμένο περιοδικό που αναφέρεται , αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένα περιοδικό της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο απεσύρθη. Επρόκειτο να βγει, με ένα εξώφυλλο το οποίο ήταν κατάπτυστο -εάν έχει περιγραφεί σωστά- το οποίο έκανε μια προσωπική επίθεση στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, θα έλεγα μια χαζή επίθεση, αλλά δεν έχει σημασία. Απεσύρθη αυτό. Δεν έχω να πω κάτι επ� αυτού, πέραν του ότι είναι προφανές ότι έχουν πέσει πάρα πολύ χαμηλά» ήταν η δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου

Πολιτικοί αναλυτές σχολίαζοντας το θέμα δήλωναν πως η υπόθεση αυτή ξεπερνά κατά πολύ ακόμη και μία υβριστική στρατηγική καθώς αμφισβητείται άμεσα η εθνικότητα του αρχηγού ΠΑΣΟΚ, ότι εμμέσως τοεπίθετο Δυτική παραπέμπει στα αμερικανικά συμφέροντα, ενώ χρησιμοποιούνται και άλλες άνευ προηγουμένου αήθεις και απαξιωτικές έμμεσες αναφορές, όπως το ότι έμαθε σαν έλληνας να φέρεται, ομιλεί την βαρβαρική κ.α reporter.gr

«Mακέτα» το υβριστικό εξώφυλλο

Αντιπαράθεση σε επίπεδο εκπροσώπων Τύπου προκάλεσε η απόσυρση, λίγο πριν δοθεί στην κυκλοφορία, του τελευταίου τεύχους του συνδρομητικού περιοδικού της Νέας Δημοκρατίας, «Μετεξέλιξη». Αιτία το εξώφυλλο το υβριστικό για το πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου εξώφυλλο του περιοδικού.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επρόκειτο για μακέτα, που τελικά δεν εγκρίθηκε και δεν δόθηκε ποτέ στην κυκλοφορία. Το επίμαχο εξώφυλλο απεικόνιζε μια ρόδα και αλυσίδα ποδηλάτου και συνοδευόταν από στίχους του "Ηγεμόνα εκ Δυτικής Λιβύης", του Κωνσταντίνου Καβάφη, αμφισβητώντας, εμμέσως πλην σαφώς, τον πατριωτισμό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η παραπάνω ιστορία προκάλεσε την αντίδραση και του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος χαρακτήρισε το εξώφυλλο κατάπτυστο. "Επρόκειτο να βγει, με ένα εξώφυλλο το οποίο ήταν κατάπτυστο -εάν έχει περιγραφεί σωστά- το οποίο έκανε μια προσωπική επίθεση στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, θα έλεγα μια χαζή επίθεση, αλλά δεν έχει σημασία. Απεσύρθη αυτό. Δεν έχω να πω κάτι επ’ αυτού, πέραν του ότι είναι προφανές ότι έχουν πέσει πάρα πολύ χαμηλά", δήλωσε.Enet.gr

Το περιοδικό «Μετεξέλιξη» και το αυτογκόλ του κ. Χατζή

Στην πολιτική, όπως και στο ποδόσφαιρο, τα αυτογκόλ είναι πολύ συχνά. Ο κ. Ι. Χατζής, αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ και εκδότης του κομματικού περιοδικού «Μετεξέλιξη», έβαλε χθες ένα ακόμη αυτογκόλ.

Η γκάφα που έκανε με το περιοδικό «Μετεξέλιξη» προκάλεσε την έκρηξη οργής από πληθώρα κομματικών και κυβερνητικών στελεχών. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χατζής, στενός πολιτικός φίλος και πολύτιμος συνεργάτης του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Μεϊμαράκη , φέρνει αναστάτωση στη ΝΔ. Η «Μετεξέλιξη» για μία ακόμη φορά άναψε φωτιές και ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια του πολιτικού πολιτισμού, επαναφέροντας στο επίκεντρο της εσωκομματικής συζήτησης τη σκοπιμότητα ύπαρξης του εν λόγω περιοδικού, η έκδοση του οποίου άρχισε την περίοδο που ο κ. Μεϊμαράκης εξελέγη Γραμματέας της ΝΔ, την άνοιξη του 2001.

Ο κ. Χατζής γράφει πάντοτε το κύριο άρθρο στο περιοδικό και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει ερεθίσει με τις απόψεις του. Μαζί με τον κ. Σ. Κορομάντζο και την κυρία ΒούλαΧάντζιου (διευθύντρια του γραφείου του κ. Μεϊμαράκη) αποτελούν τον πυλώνα του συστήματος του υπουργού Αμυνας. Ασχολείται με θέματα Τύπου και διατηρεί επαφές με δημοσιογράφους, ενώ έχει ιδιαίτερη προτίμηση στο ποδόσφαιρο.

Μ όλις ο κ. Μεϊμαράκης, τον Φεβρουάριο του 2006, αποχώρησε από τη Ρηγίλλης για το Πεντάγωνο, ο κ. Χατζής ορίστηκε αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού. Εκεί, στην οδό Λυκείου, συνεργάστηκε με τον άλλο στενό φίλο του κ. Μεϊμαράκη, τον γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού, τον κ. Ν. Καραχάλιο , με τον οποίο συζητούσε και θέματα για το περιοδικό.

Πολλοί στη ΝΔ θυμούνται εξώφυλλο της «Μετεξέλιξης», όπου με αφορμή την υπόθεση της Siemens φιγουράριζαν πλυντήρια και στεγνωτήρια, άλλοι υπενθύμιζαν παλαιότερο άρθρο για τη διοίκηση της ΕΡΤ με σκληρές αναφορές, το οποίο ύστερα από πολλές αντιδράσεις αποσύρθηκε.

Αλλη φορά στο περιοδικό υπήρξαν λίβελοι κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ, αλλά και επίθεση στους «γαλάζιους καλαμοκαβαλητές» διοικητές ΔΕΚΟ.

Μία ακόμη «μελανή» σελίδα στο περιοδικό ήταν όταν μετά την παλαιότερη τρομοκρατική επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα στη στήλη «Προεκτάσεις» του εντύπου δημοσιεύθηκε ανάλυση της προκήρυξης του «Επαναστατικού Αγώνα» από «ειδικό συνεργάτη», ο οποίος επεσήμαινε με έμφαση ότι σε γεωστρατηγικό επίπεδο η χώρα που ωφελείται από την επίθεση είναι η Τουρκία. Και δεν είναι μόνο αυτά τα... αυτογκόλ.ΒΗΜΑ


Για το περιοδικό "Μετεξέλιξη"

Δεν υπάρχει τεύχος του περιοδικού "Μετεξέλιξη" με πρωτοσέλιδο υβριστικό για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Σε ερώτηση αν αποσύρθηκε παρόμοιο πρωτοσέλιδο, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε ότι πολλά έντυπα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους φτιάχνουν διαφορετικά πρωτοσέλιδα και επιλέγουν ένα από αυτά. Αν πρόκειται για τη διαδικασία επιλογής εξώφυλλου αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει απόσυρση, είπε.
Nooz.gr

22 σχόλια:

  1. Το ξέρω ότι οι υψιπετής πολιτικές αναλύσεις και τα αξιόπιστα και πειστικά οικονομικά προγράμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ καθώς και η δίψα του δεύτερου να αναλάβει την εξουσία για να εξαφανίσει δια μιας τα προβλήματα του ελληνικού λαού δεν αφήνουν χώρο να για ανακράξει κανείς στον δημόσιο διάλογο το προφανές ότι: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός». Ίσως μόνο άτομα με την καθαρότητα της σκέψης ενός παιδιού ή ενός ποιητή που διαλέγεται πρώτα απ’ όλα με τον εαυτό του και προπαντός με την έλλειψη εξαρτήσεων που τους διακρίνει να μπορούσαν μόνο να το κάνουν αυτό. Αλλά σήμερα τα παιδιά δεν μιλούν και οι ποιητές ονειρεύονται ξένα όνειρα. Γι’ αυτό ίσως θα πρέπει να ανατρέξουμε στην εποχή που τα παιδιά έκαναν σκανδαλιές και οι ποιητές ονειρεύονταν ελληνικά. Αυτή είναι δυστυχώς είναι η αλήθεια. Ο Καβάφης μέσα στον αφαιρετικό του λόγο πόσα χρόνια άραγε πριν έγραψε για τις καρικατούρες που κατακλύζουν τις οθόνες μας σήμερα χρησιμοποιώντας ένα παράδειγμα από μερικές χιλιετίες πριν. Το περιοδικό μπορεί να είναι απλά μια «ψεύτικη» μακέτα το ποίημα όμως είναι αληθινό. Και οι τύχες μας στην πραγματική ζωή ακόμα ποιο εφιαλτικές στα χέρια τέτοιων ανθρώπων που «φορούν» οικείους τρόπους και την συμπεριφορά τους την επιμελούνται στρατός κατασκευαστών Ομπάμα.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΗΠΩΣ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ;
    -ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ
    -ΤΟΝ "ΓΝΗΣΙΟ" ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ, ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ
    -ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΕΛΕΙ
    -ΤΖΕΦΡΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΕΛΕ
    -ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ
    -ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ....ΔΙΝΕΙ
    -ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ....ΜΕ ΤΟ ΤΧΟΥΒΑΛΙ, ΦΕΡΝΕΙ
    -ΕΛΛΗΝΙΚΑ ... ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ
    -ΑΣΤΕΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ
    ΟΤΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ (Μαζικά Μέσα Εκμαλάκυνσης) ΜΕ EXIT POLLS ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΗ ΝΔ ΕΙΝΑΙ...ΤΙΠΟΤΑ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙΟ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΜΜΕδες ΜΑΣ ΦΤΑΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΝΤΥΠΟ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ;;;;;;

    ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΒΑΦΗ ; ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ;

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα διαμάντι όσο και αν το λασπώσεις θα συνεχίσει να λάμπει ένας τενεκές όμως είτε γεμάτος είναι είτε άδειος είναι τενεκές θα μείνει.Στην παρούσα φάση ενοχλείται αυτός που φοβάται ότι έχει κάποιο δίκιο αυτός που τα γράφει, εκτός αν νομίζει ότι όλοι τρώμε κουτόχορτο και περιμένουμε να επηρεαστούμε είτε θετικά είτε αρνητικά από μια εικόνα....
    Δεν χρειαζόμαστε τα περιοδικά έχουμε την τηλεόραση το ραδιόφωνο και το μυαλό μας.
    Το κακό είναι ότι χρησιμοποιούμε μεγάλους Ελληνες ποιητές που αποδεδειγμένα έχουν προβάλλει και όχι προσβάλει την πατρίδα μας θετικά για να δείξουμε την ανυπαρξία των πολιτικών της ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά, Μηδέν στο Πηλήκιο .... !!!

    μην στάξει του γαϊδάρου η ουρά!

    Ε. ο Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Thessalos

    Είναι ντροπή αγαπητέ να γράφεις αυτές τις ρατσιστικές βλακείες....δεν χρίζουνε απάντηση.

    Και κάτι άλλο, τους λαθρομετανάστες αγαπητέ τους έφερε ο Μπούλης και η παρέα του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ ανώνυμε 30/09/2009 11:02,
    είναι ντροπή να μην διαβάζεις τι γράφω ή να διαβάζεις αλλά να μην καταλαβαίνεις τι γράφω.
    Οπως επίσης είναι ντροπή να μιλάς για ρατσισμό επειδή αυτή η "καραμέλλα" έχει ήδη τελειώσει.
    Οπως επίσης ντροπή είναι να φορτώνεις όλους τους λαθραίους στον Κωστάκη, που στο κάτω κάτω δεν ψηφίζω-δεν υποστηρίζω και επίσης κατηγορώ για τους λαθραίους.
    Το που το πας το καταλαβαίνουν όλοι εδώ μέσα. Δεν χρειάζεται να μας κάνεις και "πολιτική κατήχηση".
    Κάτι σαν κι εσένα με αυτές τις "ιδέες", μας έφεραν σε αυτά τα χάλια που είμαστε.
    Κανέναν τους δεν υποστηρίζω όπως έχω γράψει και σε άλλες μου αναρτήσεις αν....διάβαζες.
    Υποστηρίζω αυτόν που νοιάζεται για αυτά τα θέματα, δεν έχει φθαρεί από την εξουσία και τολμάει και αναφέρεται και σε εθνικά θέματα που έχουν όλοι ξεχάσει.
    ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ-ΣΩΒΙΝΙΣΜΟΥ-ΦΑΣΙΣΜΟΥ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ......

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανωνυμε φίλε 30 Σεπτέμβριος 2009 11:02 πμ,
    Μάλλον κατοικούσες εκτός Ελλάδος την περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη ε;
    Δεν είναι κακό, όμως απλά για να σε ενημερώσω σου λέω πως όλοι εμείς που κατοικοεδρεύαμε στην Ελλάδα τότε, είχαμε υπόψιν μας:

    -Την αύξηση του αριθμού των λαθρομεταναστών σε τριπλάσια περίπου νούμερα σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία
    -Την απαλοιφή του όρου "λαθρομετανάστης" και αντικατάσταση με "οικονομικά εξαθλιωμένος πρόσφυγας" (βιασμός των λέξεων-τεράστια η διαφορά μετανάστη-πρόσφυγα) από τα φίλια προς τον κ.Σημίτη ΜΜΕ
    -Την παροχή δανείου 20 εκατομμυρίων δραχμών σε ΚΑΘΕ μέλος μιας οικογένειας που ερχόταν απο το "πουθενισταν" ως δάνειο "παλλινόστησης". Δικηγόρος γνωστός μου έχει παραστεί σε πάμπολλα συμβόλαια σπιτιών που αγοράστηκαν από καθαρόαιμους Ρώσους (εως μαφιόζους) οι οποίοι πήραν τέτοιο δάνειο επειδή είχαν "άκρες" στον πρασινο κρατικο-παρακρατικό μηχανισμό. 5μελής οικογένεια στη Θεσσαλονίκη κατάφερε να πάρει 3Χ20=60 εκατ. δραχμες και αφού τα εξασφάλισε εννοείται γύρισε Ρωσία όπως οι περισσότεροί τους αφού δεν είχαν καμία διάθεση να μείνουν στη "μητέρα" Ελλάδα αφού δεν ήταν καθόλου μητέρα τους. Όσο για τους πραγματικά Έλληνες στην καταγωγή, καλό είναι να έχεις την άποψη κάποιου που ξέρει τα πράγματα από κοντά πχ του skal.
    -Οι Ελληνοποιήσεις ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ (και δε μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού έπρεπε να έρθουν καραβάνια Ελληνοποιημένων Ουκρανο-Μολδαβο-Γεωργιανο-Τατζικιστανών (ακόμα και από Κύπρο) για να ψηφίσουν τον εθνοσωτήριο "Σημιταρά".

    Σε πληροφορώ λοιπόν πως έχουν κοπεί όλα αυτά (παροχή υπηκοότητας-ελληνοποίηση, δάνεια παλλινόστησης, πολιτικό άσυλο κλπ) επί "Μπούλη" ο οποίος έχει χαλάσει τη σούπα μερικών....

    Φιλικά,
    ΙΑΣΠΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΙΑΣΠΗΣ ξέχασες επίσης
    1. Στους βαφτισμένους Ρώσσους σε ρωσσοπόντιους στον Εβρο επιδομα ενοικίου για 5 χρόνια ανάλογα με το πόσα άτομα έχει η οικογένεια
    2. Δεκο προ πληρωμένες για μια 6ετια και αυτό κατα περίσταση
    3. περισσότερα μόρια σε δημόσιες υπηρεσίες για εργασία
    4. ΤΑ δάνεια των 20.000.000 ήταν άτοκα για το συγκεκριμένο νομό και πολύ σωστά ανάλογα με το πόσαπαιδιά είχαν
    5. Αγροτεμάχια πολλώς στρεμάτων δωρεάν παραχώρηση για καλλιέργεια
    6. Σε περίπτωση κατοίκησης εκτός Αλεξανδρουπόλεως και σπίτι

    Ο κοντός ο κινέζος ο προδότης κατάφερε και βάφτισε τους ρώσσους μαφιόζους πόντιους και εκανε τον Εβρο να τρέχει και όσοι μιλάγανε είχαν και προβλήματα.

    Κλείνοντας για να είμαι και εντελώς ειλικρινής τους μετανάστες όταν μου τους επιβάλλουν δεν τους θέλω τους λαθρομετανάστες δε πίσω απο κει που ρθαν θέλω το Αιγαίο αμοιγός Ελληνικό τα σύνορα της Ελλάδος εκεί που είναι συμπεριλαμβανομένων και των 12ν.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάση Θεός παιδιά. Πάση Θεός!!!!!!!!!
    Άλλο σαρδάμ και άλλο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χριστίνα έχεις δίκιο. Άτοκα σε μια περίοδο που τα κυμαινόμενα (για εμας τους υπόλοιπους "αγαθούς" Έλληνες) επιτόκια των τραπεζών ανέβαιναν σε μια νύκτα ενώ όταν τα μείωνε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όσα ήταν συνδεδεμένα με αυτής το επιτόκιο απλά "ξεχνούσαν" να κατεβούν. Άτοκα έπερναν οι Ρωσοι και λοιποί όταν οι κατασχέσεις λόγω δανείων είχαν χτυπήσει "κοκκινο" για μας.

    Δε μπαίνω συνειδητά στην ιστορία περί μοριοδότησης που πολύ σωστά θίγεις. Ούτε στις δηλώσεις Σημίτη περί "εισαγωγής παιδιών" ουσιαστικά από τη Ρουμανία για αντιμετώπιση του δημογραφικού που εκστόμισε από το ιερό βήμα της Βουλής των Ελλήνων..!!!!!!

    Απλά θυμίζω κάποια πράγματα μόνο σε ότι αφορά τη λαθρομετανάστευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και μόνο αυτά IASPIS μόνο αυτά; ΤΑ επιδόματα για τα παιδιά για τους πολύτεκνους για τους άνεργους τα οποία τα επιδοτούσε η ΕΕ και ήταν τότε 10ευρώ την ημέρα ανα κεφάλι ...ας βγει κάποιος να πει τα αντίθετα...
    Οταν στο γραφείο του κινέζου και τις λεμονιάς του μπαινόβγαιναν όλα τα μεγαλοστελέχη του κόμμάτος μεν αλλά και όλων των ΜΜΕ σε μια περίοδο που υποτίθεται ότι ήταν εναντίον του...
    Πουλημένοι είναι , αισχροί χυδαίοι και πρόστυχοι που σαν τα σαλιγκάρια σέρνονται και έχουν το θράσσος να μιλάνε.
    Σφαζόντουσαν στο γυαλί μπροστά και με τους ίδιους δημοσιογράφους όλο στο μιλητό ήταν και αυτοί στο γραφεείο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μετα την αναγνωση των σχολιων απο ολες τις ενοτητες του ιστολογιου που αφορουν τις εκλογες της 4ης Οκτωβριου,βγαινει αβιαστα το συμπερασμα μου.ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κρέμασμα!κρέμασμα!Στό Σσσσσσύυυυυυυνταγμααααα
    Περικλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ ΙΑΣΠΗ,

    Έχεις δίκαιο, ζούσα εκτός Ελλαδικού κρατιδίου όταν ήταν ο Σημίτης προθυπουργός. Ήρθα εδώ όταν ανέλαβε ο Μπούλης και ανακάλυψα μια όμωρφη πατρίδα με πολλούς καθυστερημένους κατοίκους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχεις δίκιο. Καθυστερημένους και ανορθόγραφους.
    Και ως συνήθως οι χαρακτηρισμοί, χαρακτηρίζουν τον χαρακτηρίζοντα... και τίθενται στην κρίση των αναγνωστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε ανώνυμε 30 Σεπτέμβριος 2009 6:31 μμ

    Τότε αφού είμαστε μια χώρα καθυστερημένων κατοίκων....άντε γύρνα πίσω εκεί που ήσουν και άσε μας εμάς εδώ με τα προβλήματα μας, γιατί εδώ μέσα είμαστε όλοι προβληματικοί. Ευτυχώς που μπαίνουν κάθε τόσο κάποιοι σαν κι εσένα και μας ανοίγουν τα μάτια από τα σκοτάδια που ζούμε.
    Συγχώρεσε μας τους καθυστερημένους....δεν θα το ξανακάνουμε.

    Ζήτω η Ελλάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. προς τον ανωτερω ανωνυμον.Φαντασου,οταν μαθεις και ορθογραφια,τι αλλο θα μας πεις ρε μεγαλε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα και καλό μηνα σε όλους γνωστούς αγνώστους ορθογραφημένους και ανορθόγραφους καθυστερημένους και έξυπνους

    Ανώνυμε 30 Σεπτέμβριος 2009 6:31 μμ ειλικρινά χαίρομαι από τα βάθυ της ψυχής μους όταν νιώθω ότι μου κάνουν παρατηρήσεις γιατί διορθώνομαι...Θα ήθελα δε να πάω στον ίδιο γιατρό για τους καθυστερημένους που έστειλαν εσένα για να μπορείς να τους ξεχωρίζεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ...
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άποψή μου...
    Αυτό που διεκτραγωδείται μπροστά στα μάτια του σημερινού τηλεθεατή, αναγνώστη εφημερίδων (λιγότερο) εδώ και τέσσερα-πέντε χρόνια, και που έχει φτάσει σε πρωτοφανή έξαρση τον τελευταίο μήνα, είναι ένα ΑΙΣΧΟΣ που πλήττει τη δημοκρατία μας!
    Ως μορφωμένος άνθρωπος αισθάνομαι ντροπή για τον εαυτό μου που πίστευα τόσο πολύ στη χώρα μου, αλλά πιο πολύ ντροπή για τη 'Δημοκρατία' μας και για όσους προσπαθούν να υποβιβάσουν τη νοημοσύνη του μέσου Έλληνα καταφεύγοντας στα τετρίπια που στέρησαν το 1972 (?διορθώστε με) την εξουσία από τον Αλιέντε στη Χιλή.
    ΟΜΩΣ
    Δε μου άρεσε καθόλου το συγκεκριμένο δημοσίευμα και νομίζω ότι ρίχνει το επίπεδο αντιπαράθεσης αλλά και το επίπεδο των 'επιτιθέμενων' (τη ΝΔ εννοώ).

    Τι να κάνουμε δηλαδή; Αυτός είναι ο άνθρωπος! (ο Γιωργάκης δηλαδη!). Αν η ΝΔ έχει κάτι να πει ας το πει ανοιχτά, ας βγει κάποιος και ας κατηγορήσει τον Γιωργάκη ανοιχτά για δοσυλογισμό! Αντίθετα σιωπούν ύποπτα και επιδεικτικά ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ για τα εθνικά ζητήματα (όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ), γιατι;

    Όσον αφορά πάλι μερικούς μερικούς που τον υπερασπίζονται εδώ μέσα με λάθος τρόπο κατά τη γνώμη μου, θα έρθει η ώρα που θα καταλάβουν τι έπραξαν αλλά θα είναι πλέον αργά για όποια επανόρθωση, θα έχουν κληροδοτήσει στα παιδιά τους και στα παιδιά μου μία Ελλάδα 'περιορισμένη', με στενούς ορίζοντες όχι μόνο εθνικής κυριαρχίας αλλά και Δημοκρατίας τελικά.

    Σκεφτείτε το ξάνα φίλοι που θεωρείτε ότι έρχεται ο νέος Μεσίας, ο οποίος προγραμματίζει να εφαρμόσει το πανέμορφο Δανικό μοντέλο σε μία γειτονιά που αγωνιωδώς περιμένει τη σπίθα για μία σύρραξη, για μία ετεροχρονισμένη- έστω- πραγματοποίηση ξεχασμένων αλυτρωτικών βλέψεων.

    Και συμβουλευτείτε και τον κύριο Γιανναρά (διαφωνώ συχνά με όσα γράφει αλλά το παρόν άρθρο με σόκαρε κυριολεκτικά).
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_519_27/09/2009_331008

    Μια Ακρίτισσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. προς τον κ.Καλεντεριδη

    Ανήκω και εγώ σε αυτούς τους ποντιακής καταγωγης Έλληνες που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ.Σας θαύμαζα και σας θαυμάζω για το γεγονος οτι είστε πόντιος,και έχετε προσφέρει στην Ελλάδα. Διάβαζα τα σχόλια των ανεγκέφαλων φασιστών περι ρωσοποντίων που δεν είναι Έλληνες και αναρωτιέμαι εσυ τιδέν κι λες ατ΄ς;Η μήπως εσυ πα αέτς νουνίϊς; Χάπαρ κι έχω,πε κατ, τιασί μορφώμενος ανθρωπος είσαι,τεμετερον και αϊκα εντοπή εν να γράφκουνταν σ'εσόν το blog λόγια. Εμείς διαφυλάξαμε στο ακέραιο και την ελληνική μας ταύτοτητα και την γλώσσα!Αν δεν είμαστε Ελληνες ο Στάλιν δε θα μας έστελνε στη Σιβηρία και Καζαχστάν.
    Τώρα για αυτούς που έχουν την τάση να αμφισβητούν την ελληνική καταγωγή μας, θα τους πω να κοιτάξουν τα χάλια τους-σας είδαμε στο στρατο ποιοί είστε(και φάγατε ξύλο όσες φόρες μας είπατε ρώσους,πίσω απο την οθόνη του η/υ εύκολα μιλάτε): "μακεδωνίτες" που μιλανε βούλγαρικα,
    ολόκληρες περιοχες που δεν μιλούν ελλήνικα δε σας πειράζουν!
    Μη Ελληνες και απο τα δυο μεγάλα κόμματα (πως τον ειπατε-Τζεφρυ,&Εβερτ)που κυβερνουν την Ελλάδα δε σας πειράζουν!
    Διοργανώσε η Ελλάδα Ολυμπιακούς Αγώνες-και ξοδεύτικαν 10δις ευρω,που θα μπορούσαν να επενδυθούν στην Ελλαδα και να παράγουν πλούτο!Αυτα όλα δε σας πειράζουν.
    Τέτοιοι ανεγκεφαλοι που είστε που μας λετε Ρώσους,τέτοιες κυβερνήσεις
    θα βγάζετε.
    Όσο για τα περίφημα δάνεια όπως σίγουρα ξέρετε ήταν χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης,συνεπώς δόθηκαν για την αποκατάσταση των ομογενών απο την ΕΣΣΔ και ουσιαστικά τροφοδότησαν την έκρηξη στον κατασκευαστικό κλαδο.Ολόκληροι δήμοι μεταμορφώθηκαν απο παραγκοπεριοχες σε συγχρονες συνοικίες.Άλλαξαν ριζικά πχ στη Θεσσαλονίκη δήμοι όπως Ελ.Κορδελιό,Μενεμένη,Νικόπολη,Σίνδος,Ιωνία και αλλοι,που πριν σε σύγκριση με την υπόλοιπη πόλη της Θεσ/νικης ήταν υποβαθμισμένοι και περιθωριοποιημένοι.
    Και το σημαντικότερο-τα χρήματα αυτά δόθηκαν ως βοήθεια και όχι ώς δάνεια!και όμως με την καταβολή των δόσεων πηγαίνουν στην Εθνικη Τράπεζα-μένουν σε τσέπες Ελλήνων τραπεζιτών,που αντι να τα επενδύουν στην Ελλάδα δεν το κάνουν.Αλλα ούτε και αυτό σας ενοχλεί.Δεν περιμένω να αλλάξετε μυαλά,φασιστες ειστε ολοι εσείς που ονομάζετε τους Έλληνες ποντιακής καταγωγης της ΕΣΣΔ ρώσους.Αλλά ασον κυριον Καλενερίδην αναμένω απάντησην,οχι σε εμένα μόνο αλλά και σε αυτούς που μας λένε ρώσους.

    κ.Καλεντερίδη πείτε κατι,πράγματι ελληνοποιήσεις έγιναν αλλά οι πραγματικοί πόντιοι τι φταίμε;Δεν πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσετε να καταλαβαίνετε ποιός είναι ποιός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμε 3 Οκτώβριος 2009 5:44 μμ
    ντο λέγνε ο εις και άλος σο σκοινίν μη θεκς ατο.
    Ολ εξέρνε ότι οι Πόντιοι και εκείν' που έρθανε το 1923 και το 1938 και ατοίν που έρχουνταν τα τελευταία χρόνια, έχτισαν την Ελλάδαν και εδώκαν δυναμισμόν σην ελληνικήν κοινωνίαν.
    Ατό εν η αλήθεια και κανείς κι πορεί ν' αλλάζει ατο.

    Να είσαι καλά

    Υείας και ευλοΐας

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.