31/10/09

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΑΘΗΝΑ.Χάδι στην Τουρκία από τους «27» για τη μετανάστευση


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ).Η κυβέρνηση συναίνεσε στις ήπιες και ευχάριστες διατυπώσεις της σουηδικής προεδρίας στο κείμενο των συμπερασμάτων για τη μετανάστευση.Μάλιστα, εξέφρασε και αυτή «την ικανοποίησή της» για τον διάλογο Ε.Ε. - Τουρκίας στα θέματα της παράνομης μετανάστευσης.

Κατ' αυτό τον τρόπο η Αγκυρα απέκτησε εκ νέου «πλαστά εύσημα» για τη συνεχιζόμενη έλλειψη συνεργασίας της με τις ελληνικές αρχές στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης από τα εδάφη της προς την Ελλάδα. Επιπροσθέτως δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στη συστηματική παρενόχληση από τα τουρκικά αεροσκάφη των ελληνικών δυνάμεων έρευνας και διάσωσης, αλλά και της ευρωπαϊκής δύναμης FRONTEX στο Αν. Αιγαίο, με τον τουρκικό ισχυρισμό ότι η περιοχή του Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου ανήκει πλέον στην τουρκική επικράτεια.

«Μέτρα, ταχέως»

Η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε να μετριάσει ελαφρώς την αρχική πρόταση της σουηδικής προεδρίας, σύμφωνα με την οποία «...εκφράζεται η ικανοποίηση για τον ενισχυμένο διάλογο στη λαθρομετανάστευση μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας...» προσθέτοντας ότι «το Συμβούλιο ζητεί να ληφθούν ταχέως συγκεκριμένα μέτρα, ιδίως σε ό,τι αφορά την επανεισδοχή και τον έλεγχο των συνόρων...».

Κατ' αυτόν τον τρόπο, με την εμμονή της σουηδικής προεδρίας και την «καλοσύνη» της Αθήνας, η Τουρκία απαλλάχθηκε από ένα σοβαρό μοχλό πίεσης σε βάρος της, που είχε ξεκινήσει την περασμένη άνοιξη, καθώς αρνείται να συνεργαστεί στα θέματα παράνομης μετανάστευσης με την Ελλάδα και κατ' επέκτασιν με την Ε.Ε.

Οι 27, στο κεφάλαιο για τη μετανάστευση ζητούν ακόμη να ενισχυθούν οι επιχειρησιακές δυνατότητες της ευρωπαϊκής δύναμης FRONTEX και ειδικότερα η επιχειρησιακή συνεργασία μεταξύ αυτής της ευρωπαϊκής δύναμης και των χωρών προέλευσης και διέλευσης των μεταναστών (σ.σ. συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας).

Για πρώτη φορά οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατονομάζουν την πιθανότητα ναύλωσης πτήσεων τσάρτερ αεροσκαφών, με χρηματοδότηση από τη FRONTEX, για κοινές πτήσεις μεταναστών, χωρίς όμως να προσδιορίζεται αν αυτοί θα επιστρέφουν στις χώρες διέλευσης ή στις χώρες προέλευσης, με πολλούς φόβους για τη ζωή και την ελευθερία τους σε πολλές περιπτώσεις. *

6 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τοποθέτηση των πηγών στην αρχή κάθε άρθρου . Νοιώθω πραγματικά μέρος της οικογένειας του infognomon . Δεν περίμενα τόσο άμεση αντίδραση . Μπράβο σας . Με συγκινήσατε πραγματικά .
    Συνεχίστε την καλή δουλειά .

    Pro από Συμβασιλεύουσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδια τι εγινε ΠΑΛΙ? Αφου υποτιθεται πως ο γαλλογερμανικος αξονας στα νυχια στεκεται για να πεταξει την Τουρκια εκτος Ευρωπης! Και αφου υποτιθεται πως οι Ευρωπαιοι δεν τη θελουν!

    Αλλο ενα μυστηριο... Αλλα ευτυχως, οσονουπω διαλυεται η Τουρκια κι ετσι δε θα ανησυχουμε για το αν θα μπει :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Δύση και το Ισλάμ είναι ένα, και θέλουν να αφανίσουν τους Ορθόδοξους.

    Η Δύση έγινε Άθεη, και σταδιακά οι Μουσουλμάνοι θα γίνουν πλειοψηφία σε όλες τις Δυτικές χώρες.

    Ας καταλάβουμε ότι η Δύση και το Ισλάμ έχουν ήδη ενσωματωθεί και ενωθεί!

    Η Ελλάδα πρέπει να απελάσει τους Μουσουλμάνους και τους δυτικούς, και να ενωθεί με τις Ορθόδοξες χώρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι θα γινόταν αν αφήναμε τα "κατινίστικα" (για μην τα πω αλλιώς) και ευθαρσώς απαιτούσαμε από την Τουρκία:
    α) De jure αναγνώριση της Δημοκρατίας της Κύπρου και άμεση απόσυρση των στρατευμάτων της από το νησί (το δεύτερο εξυπακούεται).
    β) Άμεση απόσυρση του casus belli και αναγνώριση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 νμ, όπως προβλέπεται από το Διεθνές Δίκαιο Θαλάσσης, το οποίο η Τουρκία μερικώς μόνο αποδέχεται εμπαίζουσα τους πάντες.
    γ) Άμεσο κλείσιμο του Προξενείου της Κομοτηνής και μεταφοράς του αλλού, όπου ίσως χρειάζεται περισσότερο.
    δ) Αποδοχή των λαθρομεταναστών, οι οποίοι εισβάλλουν στην χώρα μας μέσω αυτής.

    Υπάρχουν και άλλα πολλά, αλλά σταματώ εδώ. Σε περίπτωση μη αμέσου ικανοποιήσεως των απαιτήσεών μας, Ελλάς και Κύπρος προβάλλουν βέτο στο άνοιγμα νέων κεφαλαίων και παγώνουν τις διαπραγματεύσεις μέχρις ικανοποιήσεως των απαιτήσεών μας αυτών.

    Η Τουρκία μάλλον δεν χρειάζεται την ΕΕ πια. Οι σχεδιασμοί της έχουν αλλάξει. Δεν ξέρω αν της βγει το παιχνίδι που παίζει (για την ώρα μάλλον καλά πάει). Έτσι μπορεί και να αρνηθεί. Τουλάχιστον δεν θα μπει στην ΕΕ και δεν θα εισπράξει ούτε σεντ, μη έχοντας εκπληρώσει τις παραπάνω στοιχειώδεις υποχρεώσεις της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "και δεν θα εισπράξει ούτε σεντ, μη έχοντας εκπληρώσει τις παραπάνω στοιχειώδεις υποχρεώσεις της."

    Έτσι κι αλλιώς η Δύση στηρίζει και χρηματοδοτεί την Τουρκία, ως αντίβαρο στην Ρωσία.

    Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε. Γιατί τρέχουμε πίσω από την Δύση; Τι σχέση έχει η Ορθόδοξη Ελλάδα με την Δύση;

    Η Δύση μας κατέστρεψε! Η Δύση στηρίζει την Τουρκία, και μας δίνει ως "δώρο" στους Τούρκους.

    Η θέση της Ορθόδοξης Ελλάδας είναι με την Ρωσία και τις Ορθόδοξες χώρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 11:04 μμ

    Αν και είμαι βέβαιος ότι δεν θα καταλάβεις τίποτε, θα σου το πω:

    Η Ορθοδοξία δεν είναι ούτε μπορεί να γίνει όπλο πολιτικό. Η Ορθοδοξία δεν είναι θρησκεία, δηλαδή ιδεολόγημα. Αυτό έγινε ο Χριστιανισμός στην ΔΥΣΗ. Εσύ μέμφεσαι την Δύση, αλλά προσδίδεις απολύτως δυτική διάσταση στην Ορθοδοξία, την οποία ούτε έχεις καταλάβει, ούτε ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις.

    Και το Ισλάμ χρησιμοποιούν σαν πολιτικό όπλο. Εσύ τι προτείνεις; Να κάνουμε την Ορθοδοξία Ισλάμ;

    Πάψε τις βλακείες διότι είναι κουραστικό να σε βλέπει κανείς κάτω από κάθε σχόλιο, αλλάζοντας συνεχώς ψευδώνυμα, να γράφεις τα ίδια και τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.