28/10/09

Γιατί η Τουρκία δεν πρέπει να ενταχθεί στην Ευρώπη;

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ όπως και στην Αμερική άρχισε από καιρό μια σημαντική συζήτηση αν η Τουρκία ανήκει ή όχι στην Ευρώπη. Με την έννοια όχι μόνο των όποιων πολιτιστικών, θρησκευτικών και άλλων καταβολών αλλά, κυρίως, ως πολιτική δύναμη. Οι εταίροι μας, όπως και τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, δοκίμασαν τους τελευταίους μήνες την τουρκική αλαζονεία και απρέπεια σε όλη την αδίστακτη εκτύλιξή της.

Πρώτα με την υπόθεση του αγωγού «Ναμπούκο» και αργότερα με το διορισμό του Δανού Πρωθυπουργού Ράσμουσεν ως νέου Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Όσοι παρακολουθούν και αναλύουν την υπερκινητικότητα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, θα συμφωνήσουν με παλαιότερη διαπίστωση της έγκυρης γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», που είχε ορθά εκτιμήσει: Αν για το διορισμό του Ράσμουσεν υπέβαλε σε τόσους και τέτοιους εξευτελισμούς το ΝΑΤΟ και εξ αυτού και την ΕΕ, φανταστείτε, έγραφε, τι θα συμβεί εάν και εφόσον κάποτε ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ερώτηση κεφαλαιώδους σημασίας: Η Τουρκία πρέπει ή όχι να ενταχθεί στην ΕΕ; Υπάρχουν δύο στρατόπεδα. Το πρώτο είναι ο γαλλογερμανικός άξονας καθώς και η Αυστρία και άλλες χώρες, που για πολλούς λόγους -δημογραφικούς, πολιτισμικούς, πολιτικούς, ακόμα και θρησκευτικούς- αντιτίθενται στην πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση. Ο Σαρκοζί και η Μέρκελ κατ΄ επανάληψη έχουν ξεκάθαρα εκφράσει την αντίθεσή τους. Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων -και Ελλήνων- πολιτών επίσης τάσσονται κατά της τουρκικής ένταξης. Από την άλλη, είναι ο βρετανο-αμερικανικός άξονας. Οι ΗΠΑ δεν είναι μέλος της ΕΕ αλλ’ είναι, κατά την εκτίμηση ακαδημαϊκών και έγκυρων αναλυτών των ευρω-ατλαντικών σχέσεων, το ισχυρότερο μέλος της Ένωσης. Πώς; Διά της Βρετανίας και πρώην κομμουνιστικών χωρών, που για την ασφάλειά τους προτιμούν στενότερες σχέσεις με τις ΗΠΑ. Η εγκατάσταση της γνωστής αντιπυραυλικής ασπίδας δήθεν κατά του Ιράν (τελικά ματαιώθηκε) είναι μέρος του μεγάλου παιγνιδιού, που οι ΗΠΑ παίζουν στην Ευρώπη.

ΗΠΑ και Βρετανία αντιμετωπίζουν την ΕΕ ως μια μεγάλη αγορά 500 εκατομμυρίων. Επιμένουν συνεχώς στη διεύρυνσή της, με τη συμπερίληψη όσο το δυνατόν περισσότερων χωρών. Περαιτέρω διεύρυνση, όμως, σημαίνει μεγαλύτερη αποδυνάμωσή της, οικονομικά και κυρίως πολιτικά και αμυντικά, επειδή δεν θα είναι σε θέση να απορροφήσει τους κραδασμούς και τις δυσβάστακτες επιπτώσεις αυτής της πρακτικής. Αντίθετα, Γαλλία και Γερμανία επιμένουν σε εμβάθυνση, με στόχο να επιλυθούν τα προβλήματα από την τελευταία διεύρυνση με τους «10» (περιλαμβανομένης και της Κύπρου), ώστε η ΕΕ να μπορέσει να ισχυροποιήσει την εξωτερική πολιτική της και την άμυνά της. Η Συνθήκη της Λισαβόνας αποβλέπει και σε αυτά τα σημαντικά.

Γιατί, λοιπόν, η Βρετανία, οι ΗΠΑ και μερικές άλλες χώρες επιμένουν στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ; Όχι μόνο για λόγους καθαρά εθνικών συμφερόντων τους, αλλά και γιατί η Τουρκία σήμερα έχει καταστεί σημαντικός ενεργειακός διαμετακομιστικός κόμβος για την Ευρώπη, τη Ρωσία και τις ΗΠΑ όπως για την Ιαπωνία και την Ινδία. Παράλληλα, η Τουρκία, με μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, πέτυχε να αναδειχθεί ήδη σε αποδεκτή περιφερειακή δύναμη, που κτίζει την εικόνα μιας δήθεν ειρηνοποιού χώρας, που ενδιαφέρεται για τα προβλήματα από τα Βαλκάνια μέχρι τον Καύκασο, ακόμα και μέχρι την Κίνα, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Πόσο αξιόπιστη είναι η τουρκική πολιτική; Σε αρκετές περιπτώσεις είναι αποδεκτή, στις περισσότερες, όμως, αμφισβητείται, επειδή προκαλεί και ενοχλεί με την αλαζονεία και την υπεροψία της. Γεγονός είναι ότι η Τουρκία έχει περάσει το μήνυμα ότι θέλει μηδενικά προβλήματα με τους γείτονές της - εκτός, βέβαια, με την Ελλάδα και την Κύπρο. Έτσι εξηγείται η καθυπόταξη της Αρμενίας, η στρατηγική συμφωνία της με τη Συρία, οι συμφωνίες της με το Ιράκ και η εντυπωσιακή ενίσχυση των σχέσεών της με τη Ρωσία όπως και η φοβερή προσπάθεια που καταβάλλει ανάμεσα στον αραβικό κόσμο να αναδειχθεί ως η προστάτιδα και ηγέτιδά του. Οι Ισραηλινοί, πάντως, δεν εμπιστεύονται τις ενέργειες της τουρκικής διπλωματίας και οι σχέσεις των δύο χωρών δεν είναι οι καλύτερες από το 2002.
Γιατί, παρ’ όλα αυτά, η Τουρκία δεν πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ αλλά να ισχύσει η ειδική σχέση, όπως υποστηρίζουν οι Γάλλοι, Γερμανοί και Αυστριακοί; Πρώτον, για λόγους δημογραφικούς. Η ΕΕ θα πλημμυρίσει από Τούρκους. Οι Γερμανοί έχουν κρίσιμα προβλήματα με τα 4 εκ. Τούρκων στη χώρα. Δεύτερον, μια μουσουλμανική χώρα θα επικυριαρχήσει στη χριστιανική Ευρώπη. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα 70 εκ. Τούρκων, αλλά στη δυναμική που θα αναπτυχθεί· η Τουρκία να είναι ο οιονεί εκπρόσωπος των όπου γης εκατοντάδων εκατομμυρίων μουσουλμάνων. Τουλάχιστον στον αραβικό κόσμο, έτσι την αντιμετωπίζουν και αυτό ελπίζουν. Τρίτον, για λόγους οικονομικούς. Η Ένωση δεν θα μπορέσει να αντέξει το τρομαχτικό βάρος της ένταξης και ενσωμάτωσης μιας καθυστερημένης ακόμα τουρκικής οικονομίας και κοινωνίας. Και πώς θα πεισθούν από τις κυβερνήσεις τους, τα 500 εκ. Ευρωπαίων, να πληρώνουν χοντρά, για τις επόμενες δεκαετίες, για το τουρκικό βαρίδι; Τέταρτον, για λόγους πολιτικούς. Διά της αριθμητικής υπεροχής της, η Τουρκία θα ελέγχει σημαντικό μέρος των αποφάσεων της ΕΕ. Θα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη Γαλλία και τη Γερμανία. Και αν σήμερα, που δεν είναι ακόμα μέλος της ΕΕ, δημιουργεί τόσα προβλήματα εκ του μη όντος, τρομάζει κάθε Ευρωπαίος πώς θα ενεργεί όταν και εφόσον ενταχθεί στην Ένωση.

Υπάρχει, όμως, σημαντικότερος και πιο κρίσιμος λόγος: Η ένταξη ή μη της Τουρκίας συναρτάται προς τις ευρω-ατλαντικές σχέσεις και πώς αυτές θα εξελιχθούν στο εγγύς και στο απώτερο μέλλον. Και, βεβαίως, εξαρτάται από την ικανότητα ή την αποτυχία της ΕΕ να ξεφύγει από τα στενά εθνικά συμφέροντα και να εδραιώσει μια κοινή ευρωπαϊκή ταυτότητα, που θα στοχεύει σε μια κοινή εξωτερική πολιτική και μια κοινή πολιτική άμυνας. Τότε, ναι, η ΕΕ θα είναι πραγματικά ισοδύναμη των ΗΠΑ και θα είναι η άλλη υπερδύναμη, το αντίπαλο -πλην φιλικό- δέος των Αμερικανών. Ήδη τους ξεπερνούν στον οικονομικό τομέα. Αυτά, βέβαια, ενοχλούν και προκαλούν τον Αμερικανό ηγεμόνα, που ήδη αμφισβητείται πολλαπλώς και παγκοσμίως. Η ένταξη της Τουρκίας, μιας στρατηγικής συμμάχου των ΗΠΑ στην ΕΕ θα ήταν η ιδεώδης θρυαλλίδα για να τινάξει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα στον αέρα. Οι εταίροι μας θα το επιτρέψουν; Ο Γ. Παπανδρέου ήδη μανικώθηκε, συστοιχιζόμενος με τους Αμερικανοβρετανούς, για να εξημερώσει το τουρκικό θηρίο και να… γλιτώσει, νομίζει, από την αρπακτικότητά του.

Με τον ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

19 σχόλια:

  1. Είμαι χρόνια κατά της Ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκη Ενωση. Αν ο Καραμανλής και τώρα ο Παπανδρέου θέλουν την Τουρκία ας κάνουν δημοψήφισμα, αλλίως ας στείλουμε επιστολές συμπαράστασεις στο θέμα αυτό στον Γάλλο πρόεδρο και στην Γερμανίδα Καγγελάριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H αναλυση του κυριου Ιακωβιδη, θα ηταν επικαιρη, αν ηταν σημερα το ετος 2004.


    Η Τουρκια θα ενταχθει, γιατι.

    1) Ο περιφημος γαλλογερμανικος αξονας, εχει αποδειξει στην ΠΡΑΞΗ, οτι ειναι απλα μονο λογια για εσωτερικη καταναλωση. Η περιφημη προταση για ειδικη σχεση ΟΥΔΕΠΟΤΕ εγινε πολιτικη γραμμη. Επισης, οσο αφηνεις την Τουρκια να συνεχιζει την πορεια της, τοσο δυσκολοτερο γινεται πολιτικα το να την αφησεις στο τελος εξω. Δεν ειναι μονο η Βρεταννια. Η Ιταλια ειναι επισης φανατικα υπερ της ενταξης. Η Σουηδια επισης. Οι πρωην ανατολικες χωρες επισης, για χαρη των ΗΠΑ. Ασ θυμηθει καποιος τις πιεσεις που δεχθηκε απο ΠΑΝΤΟΥ η Κυπρος για να μην παγωσει τα 8 κεφαλαια στις ενταξιακες διαπραγματευσεις. Που ηταν τοτε ολοι αυτοι οι "Τουρκοφαγοι"?

    2) Η Ε.Ε. δεν προκειται να αφησει τον ενεργειακο διακομιστη Τουρκια στο ελεος του Θεου και των πολιτικων/στρατιωτικων της. Ειναι ενα πικρο ποτηρι που πρεπει να πιει και ακομη πικροτερο αυτο που θα πιει η Ελλαδα.

    3) Το κοστος των κοινοτικων κονδυλιων προς την Τουρκια, ειναι μηδαμινο συγκρινομενο με τα κερδη που εχουν να λαβαινουν ευρωπαικες εταιρειες που θα αναλαβουν τα μεγαλα εργα που θα γινουν στην Τουρκια και τα επισης τεραστια κερδη απο μια αγορα 70 εκ που εχει μπροστα της μεγαλα περιθωρια αναπτυξης. Οταν το πορτοφολι του Τουρκου φουσκωσει, αυτα τα λεφτα θα τα δινει σε ευρωπαικα προιοντα.

    Αλλωστε, η Ε.Ε. εχει ολη την ευχερεια να κανει μετατροπες στους προυπολογισμους, ωστε η Τουρκια να μην παιρνει υπερογκα κονδυλια. Αυτη που θα χασει τα περισσοτερα θα ειναι η Ελλαδα, που λαμβανει 6 δις ευρω το χρονο απο τα ευρωπαικα κονδυλια και δε μπορει να μας τα δινουν εσαει επειδη τα τρωμε αντι να τα επενδυουμε. Συγκριτικα η Πολωνια ελαβε λιγοτερα. Με 10 δις (τα διπλα της Πολωνιας) την Τουρκια την τακτοποιουν μια χαρα, αν θελησουν.


    4) Η πολιτικη δυναμη της Τουρκιας ηταν και ειναι το μεγαλυτερο προβλημα, αλλα με το συστημα ψηφοφοριας που απαιτει διπλη πλειοψηφια και τον περιορισμο του βετο στο προσεχες μελλον, η Τουρκια γινεται "ελεγχομενη".


    5) Οχι, η Τουρκια δε θα διαλυθει οσονουπω με δημιουργια κουρδικου κρατους. (το λεω για να προλαβω αυτους που ακομα ελπιζουν).


    6) Ο μεγαλυτερος χαμενος απο την ενταξη της Τουρκιας στην Ε.Ε. θα ειναι η Ελλαδα. Και οικονομικα και πολιτικα (χανουμε το τελευταιο ατου μας) και εθνικα (μισο εκατομμυριο Τουρκοι να μετακομισουν στα νησια του Αιγαιου, το θεμα σε βαθος χρονου εχει τελειωσει. De facto το Αιγαιο και η Θρακη θα κοσοβοποιηθουν. Και ισως οχι μονο αυτα).

    Αλλα επειδη εμεις δεν ειμαστε μικροψυχοι εθνικιστες ωστε να εχουμε ρατσιστικα συνδρομα (τοσοι και τοσοι Ελληνες εκτουρκιστηκαν, πρωτη φορα θα ειναι?) , στηριζουμε σταθερα την ενταξη της Τουρκιας. Γιατι μια δημοκρατικη Τουρκια που θα σεβεται τους ευρωπαικους νομους και που θα εποικησει ειρηνικα το Αιγαιο και την υπολοιπη Ελλαδα, ειναι προτιμοτερη απο μια αλλοπροσαλλη Τουρκια που θα μας απειλει να κανει το ιδιο στρατιωτικα. Τουλαχιστον θα κοιμομαστε ησυχοι και θα μπορουμε να λεμε οτι στο κατω κατω δε χασαμε το Αιγαιο. Απλα συζουμε με αλλους Ευρωπαιους σε αυτο. (οπως συζουσαμε με αλλους Βαλκανιους στη Μακεδονια, με Τουρκους στην Κυπρο,με Τσαμηδες στην Ηπειρο, οι Σερβοι με Αλβανους στο Κοσυφοπεδιο, κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τουρκία μας έχει κοστίσει πολλά από το 1974 και μετά.

    Σε υπερβολικούς εξοπλισμούς, σε υπερβολική χρήση αυτών και φυσικά σε απώλεια ανθρωπίνων ζωών, οι οποίες και βέβαια είναι ανεκτίμητες.

    Εγώ ξέρω από την ζωή ότι, ότι προσφέρεται δωρεάν δεν εκτιμάται.

    Έχω την εντύπωση ότι το πάθος που δείχνει τα τελευταία χρόνια για ένταξη της τουρκίας στην ΕΕ σχεδόν άνευ όρων, είναι μία τέτοια περίπτωση, δωρεάν προσφοράς.

    Όπως οι τούρκοι ακόμα και όταν αδικούν πάλι παζάρια κάνουν. Θέλουν ανταλλάγματα.

    Άρα, θέλετε τούρκοι να μπείτε στην ΕΕ, πληρώστε μας.
    Δώστε 150δις ευρώ. Γιατί τόσο μας κοστίσατε.
    Αναγνωρίστε την κυριαρχία μας στα 12νμ και αποχωρήστε τώρα από την Κύπρο αναγνωρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία.
    Και όλα αυτά μαζί.

    ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντί να κοιτάμε συνεχώς τι κάνει και τι θα κάνει η Τουρκία (που παρεπιπτώντως δεν την ενδιαφέρει η ΕΕ αλλά η ένωση των μουσουλμάνων μιας και έχει πολύ πιο μακροπρόθεσμα σχέδια), ας κοιτάξουμε τι πρέπει να κάνουμε εμείς:

    Η Ορθόδοξη Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με τα σκυλιά της Δύσης! Η Δύση μας κατέστρεψε, και θέλει να αφανίσει όλους τους Ορθόδοξους!

    Η Ορθόδοξη Ελλάδα πρέπει να ενωθεί με τις άλλες Ορθόδοξες χώρες και να δημιουργήσουν μία Ορθόδοξη Αυτοκρατορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Ο Γ. Παπανδρέου ήδη μανικώθηκε, συστοιχιζόμενος με τους Αμερικανοβρετανούς, για να εξημερώσει το τουρκικό θηρίο και να… γλιτώσει, νομίζει, από την αρπακτικότητά του. "

    εχει απολυτο δικιο. ελπιζω ο Παπανδρέου να το καταλαβει. βεβαια με τετοια οικονομια τι μπορεις να κανεις και τι negotiation power εχεις ειναι αλλο ζητημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 28 Οκτώβριος 2009 12:11 μμ
    Η Ορθόδοξη Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με τα σκυλιά της Δύσης! Η Δύση μας κατέστρεψε, και θέλει να αφανίσει όλους τους Ορθόδοξους!


    Ελεος, τι καπνισες και γραφεις τετοια? Οχι δεν εχουμε σχεση με τους Γαλλους, Ιταλους κλπ, ειμαστε πιο κοντα στις βαρβαρες τουρκοταταρικες (αλλα ορθοδοξες) φυλες που απαρτιζουν τη Ρωσια. Ξεχασα τους πανασχημους και πανυβλακες Γεωργιανους, ορθοδοξοι κι αυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Ελεος, τι καπνισες και γραφεις τετοια? Οχι δεν εχουμε σχεση με τους Γαλλους, Ιταλους κλπ, ειμαστε πιο κοντα στις βαρβαρες τουρκοταταρικες (αλλα ορθοδοξες) φυλες που απαρτιζουν τη Ρωσια. Ξεχασα τους πανασχημους και πανυβλακες Γεωργιανους, ορθοδοξοι κι αυτοι."

    Μήπως θέλεις να μας πείσεις ότι πρέπει να πάμε με το Ισραήλ;

    Λέμε τώρα!

    Βρε ουστ Μασώνοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 12:11 μμ

    Τι πίνεις και δεν μας δίνεις;

    Λευκαδίτη,

    Δεν είναι θέμα οικονομίας και "negotiation power". Η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν κάλλιστα να θέσουν όρους, οι οποίοι αν δεν γίνουν αποδεκτοί από την Τουρκία, τους δίνουν το δικαίωμα του βέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "στις βαρβαρες τουρκοταταρικες (αλλα ορθοδοξες) φυλες που απαρτιζουν τη Ρωσια. Ξεχασα τους πανασχημους και πανυβλακες Γεωργιανους, ορθοδοξοι κι αυτοι"

    Τα αμερικανάκια βγήκαν παγανιά....

    Οι "Τουρκοτάταροι" της Ρωσίας είναι μουσουλμάνοι! Οι οποίοι Μουσουλμάνοι είναι οι σύμμαχοι της Δύσης που εσύ υποστηρίζεις! Και Δύση και Ισλάμ είναι οι προαιώνιοι εχθροί του Ελληνισμού! Όσο για τους Γεωργιανούς αποστάτες, αυτοί υποστηρίζουν την αγαπημένη σου Δύση! και πολεμούν κατά της Ρωσίας!

    Περαστικά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "@ 12:11 μμ

    Τι πίνεις και δεν μας δίνεις;"

    Εσένα τι σου έδωσαν στην στοά και ήπιες και είσαι τόσο λυσασμένος κατά της Ορθοδοξίας;

    Μήπως αίμα κόκκορα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι ίσως ένα από τα μεγάλα γεωπολιτικά προβλήματα πάνω στην παγκόσμια σκακιέρα το θέμα.
    Σε δυο γραμμές θα θέσουμε 2 προβλήματα :
    1 Αν δούμε την φωτογραφία σε αντίθετη τοποθέτηση δηλαδή ως δούρειο ίππο την Ευρώπη μέσα στην Τουρκιά και όχι την Τουρκιά μέσα στην Ευρώπη ως τέτοιων? Και τι θα σημαίνει αυτό και κατά πόσο θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο το αν ναι η όχι και ποιες οι επιπτώσεις και στις δύο πλευρές .

    2 Αν τελικά δούμε έναν νέο χάρτη στην περιοχή σε τριχοτόμηση που αυτό πλέων θα εξυπηρετούσε φανερά στα ενεργειακά ,γεωπολιτικά , κτλ …ποιους? το Ισραήλ , Ρωσία , Αμερική Ευρώπη, και το χαλιφάτο τον Σαουδαραβών και προχωρούμε στον ειρμό της σκέψης μας επί της σκακιέρας για τα επόμενα 5 – 10 χρόνια νοούμενου ότι το ανατολικότερο άκρο της μεσόγειου είναι στην Ευρώπη και άρα τοποθετεί εμμέσως και άλλες γύρο περιοχές εντως της ευρωζώνης και αν εντάσσονταν σε αυτή τι επιπτώσεις , εξελίξεις θα πυροδοτούσε στην περιοχή .
    Πάντως ένα είναι το κρατούμενο ότι όποια εξέλιξη και μορφή να πάρει το θέμα/ ζητούμενω θα καθορίσει τις ζωές όλων και όταν λέμε όλων εννοούμε από την άλλη μεριά του ατλαντικού του ειρηνικού και σίγουρα της Ευρώπης .
    s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. *όταν λέμε στην περιοχή εννοούμε το μεσανατολικό
    s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. XAXAXA...
    ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ...
    ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ... ΩΡΕΕΕ!!!!

    ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!!
    ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!
    ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ...
    ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ "ΠΙΑΝΕΙ" ΤΟΤΕ!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΥΓ:12.11 ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ 100%..ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΚΑΙ ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος είπε...

    "Ελεος, τι καπνισες και γραφεις τετοια? Οχι δεν εχουμε σχεση με τους Γαλλους, Ιταλους κλπ, ειμαστε πιο κοντα στις βαρβαρες τουρκοταταρικες (αλλα ορθοδοξες) φυλες που απαρτιζουν τη Ρωσια. Ξεχασα τους πανασχημους και πανυβλακες Γεωργιανους, ορθοδοξοι κι αυτοι."

    Μήπως θέλεις να μας πείσεις ότι πρέπει να πάμε με το Ισραήλ;

    Λέμε τώρα!

    Βρε ουστ Μασώνοι!
    28 Οκτώβριος 2009 2:54 μμ


    Κατ'αρχην ουτε μασονος ειμαι, ουτε σε στοα εχω παει ποτε, ουτε αμερικανακι, τους δε Εβραιους τους εχω γραμμενους. Για τους εαυτους σας μιλατε?
    Η ορθοδοξια σας ανηκει στο μουσειο, αν δεν το καταλαβατε ακομη, ζητω οι αρχαιοι θεοι και η φιλοσοφια. Ζητω η πολυθειστικη Ευρωπη, διεθνιστικα σκυλια (αθεοι κομμουνια κι ενθεοι δουλοι του Γιαχβε) η ωρα σας τελειωσε. Και για τους ασχετους με τη Ρωσια τους πληροφορω οτι τα ημι-ταταρομογγολακια με τα σχιστα ματια η ειναι ορθοδοξοι η δεν δινουν δεκαρα για τον χριστουλη, μονο για τζιπ Χαμερ ενδιαφερονται. Ελαχιστοι οι μουσουλμανοι στη Ρωσια, οι περισσοτεροι αποσχιστηκαν (τα κρατη σε -ισταν), αλλα δυστυχως το 'ξανθο' εθνος ειναι μπασταρδο και στην πλειοψηφεια ασιατικου γενετικου κωδικα. 'Ξυσε ενα Ρωσο και θα βρεις ενα Ταταρο' (ρωσικη παροιμια). Ακομα και τ'ονομα το πηραν απο τους Βικιγκς, η δε κουλτουρα τους ειναι καμια δεκαρια συγγραφεις και μουσικοι στην πλειοψηφια τους Ρωσοεβραιοι, η οικονομια τους στηριζεται στο πετρελαιο οπως κι οποιασδηποτε τριτοκοσμικης, οι δε τεμπεληδες Ρωσοι ειναι ανικανοι να παραγουν οτιδηποτε εκτος απο οπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΥ,ΑΓΓΕΛΕ,

    Δεν φτάνει που ο παραπάνω έχει καταληφθεί από αμόκ κι έχει γεμίσει το ιστολόγιο, αλλά φαίνεται πως και του λόγου σου ήπιες λίγο παραπάνω "από το αθάνατο κρασί του '21", που τραγούδαγε η μεγάλη μας Βέμπο και ψιλοείσαι στα γράδα σου!! :-))

    Δεν πειράζει, χρονιάρα μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευάγγελε και αδέλφια μην μασάτε!

    Αφήστε τον Δωδεκαθειστή να τρολάρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. OXI 12νμ, αλλά 12μ ξηράς . . .

    . . . από τις ακτές! Μεσ' το νερό τι να τα κάνουμε τα 12νμ? Βέβαια η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν κάλλιστα να θέσουν όρους, οι οποίοι αν δεν γίνουν αποδεκτοί από την Τουρκία, τους δίνουν το δικαίωμα του βέτο. Και λοιπόν? Βέτο αυτοί, βέτο και εμείς.

    Υπάρχει λόγος φόβου γιά "negotiation power"? Αέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΦΙΛΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ!!
    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΧΟΡΤΕΝΕΤΑΙ!!!!!!!!
    Οσο αξίως κοινωνείς......τόσο θες να Τον γεύεσαι!!!!!....Τόσο θες να μεθάς....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ερώτησή γιατί όλοι οι μαλάκες πολίτικοι μας θέλουν τη γα.....νη τη κωλοτουρκία στην Ευρώπη?Ε?? Νομίζουν οτι με το που θα ντυθούν Ευρωπαίοι θα αλλάξουν ε?θα αλλάξει ο Μανωλιος και θα βάλει τα ρούχα του αλλιώς.και κάτι άλλο γιατί λένε και ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης τώρα αν ανοίξει τα λιμάνια στη Κύπρο θα τουσ αφήσουμε να μπουν μονο αυτο το πρόβλημά έχουμε με την κωλοτουρκια?? καλά είναι μαλάκες??????να κάνουν δημοπσηφησμα και ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει........... αυτός και οχι τα τσιράκια των κωλοαμερικανων...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.