30/10/09

Η Τουρκία διεκδικεί ρυθμιστικό ρόλο στην Αν. Μεσόγειο

Ο ΡΟΛΟΣτης Κύπρου στην περιφερειακή ασφάλεια της Μέσης Ανατολής και της ανατολικής Μεσογείου ήταν στο επίκεντρο σεμιναρίου που διοργανώθηκε πρόσφατα στη Λευκωσία από το το Συμβούλιο Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Πολιτικής (ΕRΡΙC). Αυτό που αναδείχθηκε όμως είναι οι επιδιώξεις της Τουρκίας να παίζει ρυθμιστικό ρόλο στην περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Ο Χρήστος Ιακώβου του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ) σκιαγραφώντας το όραμα του Τούρκου ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι προσδιορίζει την Κύπρο και το Αιγαίο, ως τουρκικό ζωτικό χώρο πάνω στον οποίον η Τουρκία πρέπει να ασκεί απόλυτο έλεγχο.

Ο δρ Αlon Liel, πρέσβης και πρώην Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιδείνωση στις Τούρκο-Ισραηλινές σχέσεις ενώ ο καθηγητής Αvishai Εhrlich, του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, επιβεβαίωσε ότι ο κύριος λόγος για αυτήν την επιδείνωση είναι οι προσπάθειες της Τουρκίας να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των Παλαιστινίων.

Ο δρ Κλέαρχος Κυριακίδης του πανεπιστημίου Ηertfordshire, τόνισε τη σημασία του κράτους δικαίου για τη σταθερότητα μιας χώρας αλλά και του ιδίου του διεθνούς συστήματος. Επισήμανε δε, ότι παρά τις έντονες προσπάθειες της σε επίπεδο διπλωματίας και δημοσίων σχέσεων η Τουρκία απέτυχε να αποδείξει το σεβασμό της στο διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε βαθμό που να δικαιολογεί έναν τόσον αυξημένο περιφερειακό και διεθνές ρόλο.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

2 σχόλια:

  1. Η Τουρκία θα οδηγήσει στην ένωση των Μουσουλμάνων, με την βοήθεια της Δύσης.

    Η Δύση θα χρησιμοποιήσει τους Μουσουλμάνους ως ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΑΙΜΟΔΙΨΕΙΣ ΛΥΚΟΥΣ κατά των Ορθοδόξων.

    Ταυτόχρονα η Δύση, θα ενθαρρύνει με κάθε τρόπο τους εθνικισμούς μεταξύ μας, ώστε να μην αφήσει ποτέ τους Ορθόδοξους να ενωθούν.

    Ας ξυπνήσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O αξιότιμος δρ Κλέαρχος Κυριακίδης του Πανεπιστημίου Ηertfordshire, με εκπλήσσει με την ... ψυχραιμία του, όταν αναφέρει τόσο αφηρημένα ότι:

    "παρά τις έντονες προσπάθειες της σε επίπεδο διπλωματίας και δημοσίων σχέσεων η Τουρκία απέτυχε να αποδείξει το σεβασμό της στο διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα"

    Δηλαδή, πότε σεβάστηκε η Τουρκία, το διεθνές δίκαιο, τα ανθρώπινα δικαιώματα ή έστω τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει για να αποδείξει το σεβασμό της στο διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα";

    Αποτελεί πλέον γεγογονός ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι η Τουρκία, ποτέ δεν σεβάστηκε ούτε και πρόκειται ποτέ να σεβαστεί, όχι μόνο τα ... ανθρώπινα δικαιώματα ή το διεθνές δίκαιο, αλλά ούτε καν την υπογραφή της σε Διεθνείς Συνθήκες και Οργανισμούς!

    Πρόκειται για διαχρονικά διαιωνιζόμενο ιστορικό φαινόμενο !

    Εκείνο που παραμένει ανεξήγητο και πολύ αξιοπερίεργο φαινόμενο, είναι η σταθερή προσήλωση όλης της Ελληνικής πολιτικής ελίτ στην διαβόητη πλέον ελληνοτουρκική (υποτιθέμενη) φιλία από το 1923 έως σήμερα !!!

    Όσον αφορά την εγκατάλειψη της Ανατολικής Μεσογείου, ο Καθηγητής κ. Γ. Μούρτος έχει συγράψει ολόκληρο βιβλίο με τίτλο "Τουρκία - Ισραήλ και η έκλειψη της Ελλάδας από τον Φυσικό της Χώρο", εννοώντας την Ανατολική Μεσόγειο.

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.