29/10/09

Στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός

Στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Κορυφής στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχει ο Πρωθυπουργός. Στο επίκεντρο της Συνόδου θα βρεθούν τα θεσμικά ζητήματα της Ε.Ε. που θα προκύψουν μετά την επικείμενη επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας, οι κλιματικές αλλαγές, η οικονομία και η λαθρομετανάστευση. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρωθυπουργός θα έχει ολιγόλεπτη άτυπη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι. Ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει επίσης στη συνεδρίαση των πρωθυπουργών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Ομιλία Παπανδρέου στο Συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Σουηδίας

Την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός, μίλησε στην Στοκχόλμη, στο Συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Σουηδίας (SAP).

Από το βήμα του συνεδρίου, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι Σοσιαλδημοκράτες μπορούν να δώσουν ξανά ελπίδα στην Ευρώπη και τον κόσμο, εργαζόμενοι με αλληλεγγύη και έγκαιρα.

Κατηγόρησε δε, τις συντηρητικές κυβερνήσεις ότι εκμεταλλεύθηκαν την κρίση για να μειώσουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αναφερόμενος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, τόνισε ότι "ο ελληνικός λαός άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο δίνοντας μας εντολή για αλλαγές και σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών" .

"Η Ελλάδα επέστρεψε" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Άτυπη Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ

Έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο της FΥRΟΜ κ. Νίκολα Γκρουέφσκι θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες, στις 4:30 το απόγευμα ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.Σύμφωνα με πληροφορίες κύριο θέμα της συνάντησης θα είναι η ονομασία των Σκοπίων ενώ το ραντεβού φαίνεται να κλείστηκε αργά χθες το βράδυ.

Την ανάγκη επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας το συντομότερο δυνατόν, υπογράμμισε ο ύπατος ευρωπαίος εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική, Χαβιέρ Σολάνα, μετά από συνάντησή του με τον κύριο Γκρούεφσκι, ενώ νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας είχε τονίσει στο πρακτορείο Reuters ότι δεν πρέπει να γίνεται ούτε σκέψη για ένταξη των Σκοπίων, πριν την επίλυση του προβλήματος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ - ΝΕΤ 105,8
news.ert.gr,ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Άντε καλό κατευόδιο... να πολεμήσεις γενναία για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, να απειλήσεις ότι θα αποχωρήσουμε αν δεν τους βάλουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.