30/10/09

Ο δρόμος των πρωτοβουλιών

Η ΠΡΩΤΗ κίνηση έγινε στην Κωνσταντινούπολη με τη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον Ερντογάν. Ακολούθησε η δεύτερη στη Λευκωσία και οι συνεννοήσεις του με την κυπριακή ηγεσία. Και χθες ήρθε η τρίτη κίνηση με τη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες με τον Σκοπιανό ομόλογό του. Ο κύκλος ολοκληρώθηκε. Η νέα κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πια στους άμεσα εμπλεκόμενους τα όρια μέσα στα οποία είναι δυνατή η διαπραγμάτευση για την επίλυση των διμερών προβλημάτων.

ΦΥΣΙΚΑ είναι μια άσκηση εξωτερικής πολιτικής διαφορετική από εκείνη της κυβέρνησης Καραμανλή. Μετά το σχεδόν εξάχρονο διάλειμμα της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης, η ελληνική εξωτερική πολιτική ξαναβρίσκει την κινητικότητά της, αφήνει στην άκρη την αδράνεια και την παθητικότητα και ξαναπαίρνει τον δρόμο των πρωτοβουλιών, οι οποίες της είχαν επιτρέψει να διαδραματίσει καθοριστικό σε ορισμένες περιπτώσεις ρόλο για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ οι κινήσεις αυτές αποτελούσαν την αρχή και μόνο των όσων πρόκειται ν ακολουθήσουν. Ηδη με την προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψή του στη Βρετανία, αλλά και όσες θα έρθουν στο επόμενο διάστημα, ο Γ. Παπανδρέου θα ολοκληρώσει τον κύκλο των επαφών του, ενημερώνοντας για τις ελληνικές θέσεις, διαμορφώνοντας προϋποθέσεις συμμαχιών και θέτοντας τις βάσεις για συμπαράσταση και στήριξη των απόψεών μας στα κρίσιμα συμβούλια κορυφής του Δεκεμβρίου.

ΕΙΝΑΙ παράλληλα μια πρακτική που έχει ως στόχο να καταδείξει ότι η Ελλάδα είναι και πάλι παρούσα στις ευρωπαϊκές διεργασίες, αποφασισμένη να ξεπεράσει τις σημερινές αδυναμίες της και να επανακτήσει την εμπιστοσύνη, την οποία απολάμβανε μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, τότε που οι ρυθμοί ανάπτυξής της ξεπερνούσαν το 5% και διοργάνωνε τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες όλων των εποχών.

Σ' ΑΥΤΟΝ τον δρόμο θα πρέπει να ξαναμπεί η Ελλάδα. Είναι ο μόνος που διασφαλίζει την αξιοπιστία, η οποία εγγυάται την προάσπιση των δικαίων μας.ΕΘΝΟΣ


ΠΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Του Α. ΛΥΚΑΥΓΗ
Ούτε η επίσκεψη του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος στη Λευκωσία οφείλεται σε απλό εθνικό συναισθηματισμό. Ούτε και η (μη αναμενόμενη) συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του της Τουρκίας ήταν απλώς συγκυριακή. Αντιθέτως και η πρώτη που πραγματοποιείται από χθες και η δεύτερη που ήδη έγινε στην Κωνσταντινούπολη συνεντάσσονται σε προμελετημένο σχεδιασμό, για την αντιμετώπιση των κρίσιμων προοπτικών που προσεγγίζουν με επιταχυνόμενους ρυθμούς.

Ξέρει καλά ο κ. Παπανδρέου ότι βρισκόμαστε σε παραμονές οριακών εξελίξεων, από τις οποίες θα εξαρτηθούν πολλά. Και οι οποίες, εάν δεν χειραγωγηθούν αποτελεσματικά, θ αποβούν ενδεχομένως μοιραίες για τον Ελληνισμό. Με την έννοια των υποτροπών που σοβούν και στα Αιγαιωτικά και στο Κυπριακό. Με την Αγκυρα να συμμεθοδεύει και να παίζει εκβιαστικά με αμφότερα.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός έκαμε μια καθαρά στρατηγική κίνηση με τη μετάβασή του στην Κωνσταντινούπολη. Με την οποία και διαβίβασε κάποια εύγλωττα μηνύματα με πολλούς αποδέκτες. Και πρωταρχικά την Αγκυρα. Η οποία γνωρίζει ότι θα έχει μεν απόλυτη ελλαδική στήριξη στην ενταξιακή της προοπτική. Αλλά όχι εν λευκώ. Αντιθέτως, με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει ν ανταποκριθεί προς ό,τι προαπαιτείται από τον οδικό χάρτη που την αφορά.

Κι αυτός συνάπτεται περισσότερο (τουλάχιστο σ' αυτή τη φάση) με το Κυπριακό. Καθώς η Αγκυρα πρέπει να εφαρμόσει τις πρόνοιες του συνωνύμου με την ίδια Πρωτοκόλλου. Με το οποίο ουσιαστικά θ αναγνωρίσει έμμεσα έστω την Κυπριακή Δημοκρατία, προκειμένου να έχει ελπίδες για διασκελισμό της Κοινοτικής πύλης κι ενσωματώσεώς της στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Αυτό αποτελεί το δεύτερο σκέλος του μηνύματός του. Που προσδίδει ακριβώς άλλο περιεχόμενο στις συνομιλίες που έχει στη Λευκωσία. Οπου μαζί με την ηγεσία του Κυπριακού Ελληνισμού, πρέπει να σταθμίσει τα νέα δεδομένα και τους κινδύνους που ανακύπτουν, προκειμένου να προσδιορισθούν τα πλαίσια μιας νέας στρατηγικής συνδιαχειρίσεως του προβλήματος.
Του Α. ΛΥΚΑΥΓΗ ΕΘΝΟΣ

16 σχόλια:

  1. Κλασική ΠΑΣΟΚική προπαγάνδα. Ο φοβερός πρωθυπουργός που όλα τα μελετά σοβαρά και στο τέλος κάνει πάντα το ...σωστό.
    Είναι, νομίζω, εξαιρετικά καλά μεθοδευμένη αυτή η προσπάθεια επικοινωνιακής στήριξης ενός ανύπαρκτου ανθρώπάκου σαν τον GAP. Δεν θα μπορούσε άλλωστε χωρίς αυτήν, να σταθεί απέναντί μας μια τέτοια ασημαντότητα. "Φτωχοπροδρομικό μουστακάκι κάτω από ανύπαρκτο βλέμμα" το εύστοχο σχόλιο του καθηγητή Γιανναρά.
    Δεν μας πείθετε λοιπόν πληρωμένοι συντάκτες αφελούς προπαγάνδας. Υπάρχουν ακόμη μυαλά που σκέφτονται. Και είναι περισσότερα απ' όσα νομίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη αλλά αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί . Βάζετε εξόχως προπαγανδιστικά άρθρα στο ιστολόγιο σας , τα οποία ουδε μία σχέση έχουν με την πραγματικότητα . Τελικά τι αντιπροσωπεύετε? Ξεκίνησα να διαβάζω το ιστολόγιο , το οποίο το θεωρούσα το καλύτερο που υπάρχει μέχρι πριν από λίγο καιρό που άρχισαν να βγαίνουν συνεχώς τέτοια άρθρα , από βήμα-έθνος και λοιπά ξενόδουλα (κατ'εμέ)μέσα .
    Διάβασα πριν από λίγο καιρό μια απάντηση που δώσατε σε έναν αναγνώστη σας ότι και καλά , βάζετε όλες τις απόψεις για να υπάρχει πολυφωνία και ΝΤΕΜΕΚ αντικειμενική ενήμερωση . Δεν καταλαβαίνετε ότι έτσι μπερδευόμαστε περισσότερο?
    Οι περισσότεροι αναγνώστες σας , δεν διαβάζουν το μπλόγκ σας για να αποκτήσουν συνολική άποψη και να κρίνουν , αλλά για να αποκτήσουν αντικειμενική ενημέρωση .
    Και αυτό αφορά περισσότερο από όλα την ΔΙΚΗ σας άποψη και όχι την άποψη του Βήματος του Έθνους ή και της Καθημερινής κτλ (εκτός εάν συμπίπτουν) .
    Θα προτιμούσα να κοπούν τα "αθώα" αρθράκια , αλλά αν δεν γίνει αυτό , να σχολιάζονται πρίν από εσάς ώστε να έχουμε την άποψή σας .
    Αυτό που θα σας ζητούσα(θα απαιτουσα , είναι η σωστότερη λέξη)περισσότερο από όλα εάν δεν γίνουν τα παραπάνω , είναι να βάζετε στην επικεφαλίδα της ανάρτησης και την πηγή της , ώστε να μην χάνουμε τον χρόνο μας . Ευχαριστώ .

    PRO από Συμβασιλεύουσα

    Η ερωτήσεις μου είναι φυσικά ρητορικές και οι απαιτήσεις μου επίσης είναι με όλο το θάρρος που θα μπορούσε να έχει ένας φανατικός σας αναγνώστης . Ξανά Ευχαριστώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χωρίς εξοπλισμούς Μαμουθ και ισχυρά οικονομικά ανταλλάγματα δεν πα να κάνουμε κάθε μέρα επισκέψεις στους ξένους ηγέτες ; Τίποτα δεν θα αποκομίσουμε.
    Χωρίς ισχυρό στρατό τον οποίο θα δείχνουμε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε χωρίς δισταγμό κανείς δεν θα μας σεβαστεί ούτε θα μας στηρίξει .

    ΝΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας θυμηθούμε λίγο τους καρπούς των πρωτοβουλιών των συγκεκριμένων ανθρώπων (Παπανδρέου, Πάγκαλου κλπ.) την προηγούμενη φορά που κυβερνούσαν τη χώρα.

    Μας κληροδότησαν πολλές νέες έννοιες στο λεξιλόγιό μας, για παράδειγμα "γκρίζες ζώνες" "περιοχές ζωτικού συμφέροντος της γείτονος στο Αιγαίο", "μορατόριουμ πτήσεων επάνω από ελληνικό εναέριο χώρο", και άλλα πολλά.
    Ταυτόχρονα μας είχαν κάνει να ξεχάσουμε ένα σωρό άλλες λέξεις όπως "Σκοπιανό πρόβλημα", "κουρδικό - Οτσαλάν", "Αντιαεροπορική άμυνα της Κύπρου -S-300", "Ήμια, ή για να καταλαβαινόμαστε όλοι: Καρντάκ".

    "Καλομελέτα και έρχονται!"
    Είμαι σίγουρος όλοι οι αγαπημένοι μας γείτονες αυτό αναφωνούν καθημερινά!

    Π.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την ισχυρή διατύπωση για τις υποχρεώσεις της Τουρκίας, απαίτησαν η Κύπρος και η Ελλάδα, οι οποίες υποστηρίχθηκαν και από τις άλλες χώρες - μέλη της Μεσογείου. Αυτό είναι απο την Σημερινή η οποία και δεν αποτελεί προπαγανδιστικό πασοκικό όργανο.
    Αυτο προτίμησα να αναρτησω και όχι να γράψω θρίαμβος του Ελληνισμού με την ανατροπή των θέσεων της Φιλότουρκικης Σουηδικής Προεδρίας μετά απο την κοινή και αδιαπραγματευτη σκληρή στάση Ελλάδας και Κύπρου η Προσωπική επιτυχία του Γεωργίου Παπανδρέου και του Κου Χριστόφια.Θα ήταν πολύ εύηχο μα θα ήταν υπερβολικό.

    ..Βάζετε εξόχως προπαγανδιστικά άρθρα στο ιστολόγιο σας , τα οποία ουδε μία σχέση έχουν με την πραγματικότητα . Σε ποιά αναφέρεσε όχι γενικά και αόριστα.

    ..αλλά για να αποκτήσουν αντικειμενική ενημέρωση .
    Για να αποκτήσεις αντικειμενική ενημέρωση χρειάζεσαι έαν πλήθος πληροφοριών.

    Με ρωτάς αν συμπίπτει η άποψη μου;;
    Γραφω για να πώ την αλήθεια και όχι για να υποστηρίξω κομματική θέση ή ιδεολογικό χωρο

    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (makthes.gr), ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ,ΣΗΜEΡΙΝΗ,ikypros.com,axiaplus.gr,elora.gr,elkosmos.gr,diplomatia.gr,defence,express.gr,xronos.gr,χρησιμοποιούνται σαν πηγές άρθρων είναι και αυτά προπαγανδιστικά ξενοδουλα πασοκικά;

    Απο ποτέ ο Σταυρος Λυγερός και ο Γιώργος Δελαστίκ είναι χάσιμο χρονου;

    Τελικά τι αντιπροσωπεύετε?
    Tην Ελλάδα θέλομεν κιας τρώγωμεν πέτρες και σε προκαλώ να δείς τα εξόχως επικριτικά άρθρα που έχουν αναρτηθεί για τον Κο. Γεωργιο Παπανδρέου και για το ΠΑΣΟΚ όπως αυτό σήμερα απο την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σχετικά με τους Γενικούς Γραμματείς.

    ...Οι περισσότεροι αναγνώστες σας , δεν διαβάζουν το μπλόγκ σας για να αποκτήσουν συνολική άποψη και να κρίνουν. Πως το ξέρεις αυτό;

    Ποιός σου είπε οτι ο σχολιασμός σας περνά αδιάφορα και δεν λαμβάνετε υπόψην;Που είδες εσύ στο infognomon αυτο τον τύπο ανθρώπου που περιγράφεις;

    Πως είσαι σε θέση να θεωρείς Ξενόδουλα Μέσα Ελληνικες Εφημερίδες και Ελληνες; Πως μπορείς να μοιράζεις πιστοποιητικά Πατριωτισμού;

    Αγαπητέ Συμπατριώτη αυτα είχα να σου απαντησω.Είμαι ανοιχτός στον διάλογο και στην κριτική.Πρέπει να ξέρεις ότι βγαίνει πολή ψυχή για να υπάρξει μια ανάρτηση΄.Εχω την ίδια αγωνία για τόν τόπο μου, την ίδια αγάπη και δεν βλέπω μπλέ και πρασινοκκόκινους κόκκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επίσης elkosmos.gr, xronos.gr, diplomatia.gr,defence.gr,ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ,ΝΕΑ ΡΟΔΟΠΗΣ,. Είναι φορές που νοιώθω ασχημα και πικραμένος όταν δέχομαι τέτοιες επιθέσεις.Λυπάμαι που μου αποδίδετε ταπεινα προσωπικά κίνητρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άρθρο παντελώς ανάξιο όχι μόνο σχολιασμού, αλλά και ανάγνωσης.
    Γλοιώδης ΠΑΣΟΚική προπαγάνδα, αλλά τι να κάνουμε. Η "γραμμή" της εφημερίδας "ΕΘΝΟΣ" (πώς και δεν άλλαξαν ακόμη τον τίτλο, μπας και τους πρεσάψουν εθνικισμό;) αυτή είναι. Πετάνε μέσα και κανέναν αριστερό μεν, αλλά έμπειρο και τις πιο πολλές φορές σωστό Δελαστίκ, για άλλοθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα ξεκινήσω από την τελευταία παράγραφο του προηγούμενου σχόλιού μου , γιατί αυτή απαντάει στο παράπονό σας , το οποίο είναι άνευ λόγου , και ήταν το μόνο σημείο που αγνοήσατε .

    "Οι ερωτήσεις μου είναι φυσικά ρητορικές και οι απαιτήσεις μου επίσης είναι με όλο το θάρρος που θα μπορούσε να έχει ένας φανατικός σας αναγνώστης . Ξανά Ευχαριστώ ."

    Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν εκτιμάει την παρουσία-προσπάθεια-ψυχή σας σε αυτήν την άκρη της γραμμής . Μάλλον ακριβώς το αντίθετο και για αυτά σας ευχαριστώ .

    Επίσης θα σας ξανά-ζητήσω να γράφετε τουλάχιστον την πηγή των άρθρων σας , στην επικεφαλίδα των ώστε να μας διευκολύνετε .

    Για τα υπόλοιπα θα απαντήσω αργότερα .

    Pro από Συμβασιλεύουσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. (Χωρίς καμιά διάθεση να κάνω τον δικηγόρο)
    Ρε παιδιά,
    μην τρωγονόμαστε επιτέλους! 'Εχουμε καταντήσει υπόδειγμα φαγωμάρας σαν λαός.
    Ρε φίλε Pro απο τις τριβές μεταξύ των άρθρων πηγάζουν σπινθήρες στο μυαλό του αναγνώστη. Τώρα άμα καεί είναι άλλη υπόθεση :-)) (για να γελάσουμε και λίγο)

    Δεν παίζει κομματοσκυλίαση εδω μέσα. Η γραμμή είναι μία η ΕΛΛΑΔΑ.

    Επίσης δεν μπορούμε να συμφωνούμε και με όλα όσα γράφονται πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Γράψε ένα κείμενο, σχόλιο για ένα θέμα και στείλτο.


    Φιλικά!
    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «..Βάζετε εξόχως προπαγανδιστικά άρθρα στο ιστολόγιο σας , τα οποία ουδε μία σχέση έχουν με την πραγματικότητα . Σε ποια αναφέρεσαι όχι γενικά και αόριστα.»
    Αναφέρομαι στο συγκεκριμένο άρθρο και φυσικά δεν θα ψάξω ολόκληρο το ιστολόγιο τώρα για να βρω άλλα , αλλά από εδώ και εμπρός θα προσπαθήσω να τα καταδεικνύω .

    «..αλλά για να αποκτήσουν αντικειμενική ενημέρωση .
    Για να αποκτήσεις αντικειμενική ενημέρωση χρειάζεσαι ένα πλήθος πληροφοριών.»
    ΟΚ . Για αυτό έχουμε εσάς , για να αποκτάτε ένα πλήθος πληροφοριών και να μας προσφέρετε αντικειμενική ενημέρωση . Όχι εξ ίσου την άποψη του θύτη και του θύματος , χωρίς να είμαστε αυτόπτες μάρτυρες στο έγκλημα .
    Εγώ ομολογώ δεν έχω πολύ χρόνο να διαβάζω καθημερινά 10 άρθρα για το ίδιο θέμα ή έστω παραπάνω από 1 .

    «Με ρωτάς αν συμπίπτει η άποψη μου;;»
    Βεβαίως . Ναι . Οπωσδήποτε . Ακριβώς . Εννοείτε .

    «Γράφω για να πω την αλήθεια και όχι για να υποστηρίξω κομματική θέση ή ιδεολογικό χωρο»
    Μπράβο αλλά αν νόμιζα κάτι διαφορετικό , δεν θα βρισκόμουν εδώ .

    «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (makthes.gr), ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ,ΣΗΜEΡΙΝΗ,ikypros.com,axiaplus.gr,elora.gr,elkosmos.gr,diplomatia.gr,defence,express.gr,xronos.gr,χρησιμοποιούνται σαν πηγές άρθρων είναι και αυτά προπαγανδιστικά ξενόδουλα πασοκικά;»
    Δεν γνωρίζω……………….αλλά η αυγή , το έθνος το βήμα η ελευθεροτυπία και ο αγγελιοφόρος , είναι σίγουρα ξενόδουλα-νεοταξικά κατά την δική μου άποψη πάντα . Να σας πω την αλήθεια για τα υπόλοιπα που γράψατε δεν ανέφερα τίποτα . Υπάρχει κάποια σκοπιμότητα και τα αναφέρετε?

    «Από ποτέ ο Σταύρος Λυγερός και ο Γιώργος Δελαστίκ είναι χάσιμο χρόνου;
    Αν και δεν νομίζω ότι το εν λόγω άρθρο είναι κάποιου από αυτούς τους δύο , όντως συμφωνώ και εγώ ότι είναι άξιοι άνθρωποι (αν και σήμερα υπάλληλοι συγκεκριμένων αφεντικών , οπότε σίγουρα κάπως πιο “προσεκτικοί”)

    «Τελικά τι αντιπροσωπεύετε?
    Tην Ελλάδα θέλομεν κιας τρώγωμεν πέτρες και σε προκαλώ να δείς τα εξόχως επικριτικά άρθρα που έχουν αναρτηθεί για τον Κο. Γεωργιο Παπανδρέου και για το ΠΑΣΟΚ όπως αυτό σήμερα απο την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σχετικά με τους Γενικούς Γραμματείς.»
    Ρητορική η ερώτησή μου .
    Τα έχω διαβάσει κατά καιρούς . Το συγκεκριμένο άρθρο , εκφράζει ανησυχίες και όχι επικρίσεις – σωστά θεωρώ ,αφού δεν έγινε και τίποτα κακό .

    ΠΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «...Οι περισσότεροι αναγνώστες σας , δεν διαβάζουν το μπλόγκ σας για να αποκτήσουν συνολική άποψη και να κρίνουν. Πως το ξέρεις αυτό
    Ποιός σου είπε οτι ο σχολιασμός σας περνά αδιάφορα και δεν λαμβάνετε υπόψην;Που είδες εσύ στο infognomon αυτο τον τύπο ανθρώπου που περιγράφεις»
    Ξέρω καμιά σαρανταριά , κάποιοι εξ αυτών έμαθαν το μπλογκ από εμένα και σας πληροφορώ ότι οι περισσότεροι , δεν διαβάζουν όλα τα άρθρα , διαβάζουν τίτλους , ίσως και μερικές σειρές και αν τους κάνει κάτι κλικ , το διαβάζουν όλο . Αυτό αν έχουν χρόνο . Αν δεν έχουν τίτλους και πολύ είναι . Ομολογώ ότι 40 άτομα δεν είναι οι περισσότεροι αναγνώστες-αλλά είναι ένα δείγμα εκ του οποίου κρίνω . Σωστό ή λάθος , άποψή μου . Φυσικά και κανείς(ή 1-2 το πολύ) από αυτούς δεν ανήκει στη κατηγορία των αναγνωστών που γράφουν τις απόψεις του στα σχόλια .

    «Πως είσαι σε θέση να θεωρείς Ξενόδουλα Μέσα Ελληνικες Εφημερίδες και Ελληνες»
    Δεν είμαστε άγνωστοι . Έχουμε όλοι Ιστορία .
    Στάσεις και θέσεις σε δύσκολες στιγμές του Ελληνισμού δεν ξεχνιούνται . Απόψεις σχετικές με ιστορικά θέματα δεν ξεχνιούνται .
    Η προσπάθεια αποδυνάμωσης του Ελληνισμού δια υποστήριξης απόψεων εχθρών του , δεν ξεχνιούνται .
    Άποψή μου πάντα . Φυσικά σε αυτήν την χώρα που ο πατριωτισμός είναι κάτι τόσο γενικό και περιλαμβάνει τα πάντα από θυσία στο πεδίον της τιμής έως υποχώρηση και παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων , όλα “παίζουν” .

    «Πως μπορείς να μοιράζεις πιστοποιητικά Πατριωτισμού;»
    Αυτά αγαπητέ μου κύριε κερδίζονται στο πεδίον της τιμής με αντάλλαγμα αίμα ή στο πέρας της ζωής ενός εκάστου από την ιστορική μνήμη , είτε του μικρόκοσμού του , είτε της ιστορίας αναλόγως της θέσης του .
    Εγώ είμαι πολύ μικρός για να τα μοιράζω . Απλά προσπαθώ να τα κερδίσω .
    Το μόνο που “μοίρασα” , ήταν η άποψή μου και αυτή βασίζεται στις εμπειρίες μου .
    Οπότε το ξαναλέω Ξενόδουλα-Νεοταξικά μέσα που λειτουργούν ως Πέμπτη φάλαγγα για τον Ελληνισμό .

    ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

    Pro από Συμβασιλεύουσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε Νήμα , συμφωνώ με όσα λες .
    Δεν θεωρώ όμως ότι φαγώνομαι με κανέναν . Πιστεύω ότι οι απόψεις μου , είναι προς την σωστή κατεύθυνση .
    ΄
    Φιλικότερα .
    Προ από Συμβασιλεύουσα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ φίλε Pro καταλαβαίνω ότι κάποια πράγματα μπορεί να μη σου αρέσουν και ίσως να έχεις δίκιο.Για να σταθεί όμως αυτός ο χώρος σωστά στην κονίστρα της ενημέρωσης πρέπει να παρουσιάζει και θέματα που ίσως να μη μας αρέσουν.Έτσι αποκτά εγκυρότητα και μεγαλώνει,δίνοντας δείγματα γραφής και πείθοντας όλο και περισσότερους να γίνουν κοινωνοί.Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι και η χαρά μου τόσο μεγάλη βλέποντας τον κίτρινο δείκτη πάνω-δεξιά να αυξάνεται συνεχώς.Δηλαδή όλο και περισσότεροι έρχοντε μαζί μας.Χρειάζεται κι άλλη απόδειξη για να καταλάβουμε ότι αυτό που γίνεται τυγχάνει ευρύτερης αποδοχής γιατί απλά γίνεται με τον σωστό τρόπο;Σου ζητώ συγνώμη που σου απαντώ σε τοποθέτηση σου,στο κάτω-κάτω εδώ ο καθένας λέει τη γνώμη του και καλά κάνει,αλλά είμαι σίγουρος πως και εσύ χαίρεσαι με την πρόοδο του ιστολογίου.Καλά να περνάς στην πάντα όμορφη Συμβασιλεύουσα και πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ (για δρόμο πρωτοβουλιών): Όλες οι απόψεις, όλες οι θέσεις, και οι πιο αμφιλεγόμενες, εδώ να τις βλέπουμε. Δεν χρειάζεται το σχόλιο του ιστολογίου-σαν να ήταν ο άνθρωπος που δίνει "γραμμή". Να διαβάζουμε τα σχόλια των αναγωνστών και τα συμπεράσματα δικά μας. Χωρίς την άποψη του άλλου ( του αντίθετου, του "περίεργου", ακόμα και του "υποπτου")πως θα σκεφτούμε,θα αντικρούσουμε, θα καταλα΄βουμε; Χρήσιμο ο συγγραφέας να μπαίνει στην αρχή του άρθρου. Επι της ουσίας, το άρθρο του Εθνους είναι βέβαια προπαγανδιστικό αλλά τι σήμασία έχει; Το γεγονός είναι ότι ο κ. Παπανδρέου είναι εκλεγμένος πρωθυπουργός και τούτο (τουλάχιστον) σημαίνει ότι μια ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ δεν κατάλαβε ή θεώρησε δευτερεύοντα όσα ε΄δω πολλοί υποστηρίζουν. Οι πλειοψηφίες δεν έχουν πάντα δίκιο. Αλλά οι μειοψηφίες δεν μπορούν να τις αγνοούν! Δεν μπορείς να καταπολεμήσεις την προπαγάνδα που συπσείρωσε μια πλειοψηφία αν δεν την γνωρίσεις και δεν καταλάβεις πως πρέπει να την αντιμετωπισεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κατ'αρχάς συμφωνώ με την ανάρτηση του άρθρου.Κανένα άρθρο που ανακτάται δεν είναι κακό.Η πολυφωνία είναι επιθυμητή.Ο τρόπος όμως με τον οποίο παρουσιάστηκε φαίνεται αρχικά σαν την άποψη του ιστολογίου και όχι σαν άρθρο εφημερίδας και ξενερωσα την ζωή μου που το είδα.Αλλά την θέση του ιστολογίου σας την ενστερνίζομαι πλήρως για την ανάρτηση άρθρων.
    Θα προτιμούσα ωστόσο όταν αναρτάται ένα άρθρο να είναι περισσότερο επιστημονικό και όχι με όρους αστείους για κάθε τεχνοκράτη.
    Ποιός Έλληνας πρωθυπουργός όταν εκλέγεται δεν συναντάται με ΌΛΟΥΣ τους ομολόγους του των γειτονικών και μη χωρών??
    Εντάξει η εφημερίδα μπορεί να το θεωρεί κατόρθωμα και το αναφέρει σαν κάτι ιδιαίτερο για δικούς της λόγους,εσείς θεωρείτε ότι είναι θέμα που ενδιαφέρει αντικειμενικά έναν Έλληνα αναγνώστη που θέλει ουσιαστικά να ενημερωθεί για το Ελληνικό και παγκόσμιο γίγνεσθαι??
    Να αναφέρατε επιτέλους ποιά είναι η θέση του Παπανδρέου για όλα αυτά τα ζητήματα να πω εντάξει,αυτό είναι πληροφορία!!!
    Δηλαδή αντικειμενική ενημέρωση και απο την πλευρά του GAP θα ήταν να αναφέρατε δηλώσεις του και θέσεις του.Μην κάνετε το ίδιο που κάνουν τα media και τα έχουμε κλείσει προτιμώντας να ενημερωνόμαστε σε μεγαλύτερο βαθμό από το διαδίκτυο.
    Για παράδειγμα λέει το άρθρο
    "διαμορφώνοντας προϋποθέσεις συμμαχιών και θέτοντας τις βάσεις για συμπαράσταση και στήριξη των απόψεών μας στα κρίσιμα συμβούλια κορυφής του Δεκεμβρίου".
    ΠΟΙΕΣ είναι οι Συμμαχίες που θα διαμορφώσει?ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΠΟΙΕΣ θέσεις θα τον στηρίξουν με κοκκινη γραμμή ΠΟΙΟ σημείο??
    Η νοοτροπία του επιτέλους ήρθε ο "σωσίας" να τα σώσει όλα δεν νομίζω ότι εκφράζει κανένα σκεπτόμενο Ευρωπαίο πολίτη.Όλοι περιμένουμε να δούμε και να κρίνουμε μέσω θέσεων,δεσμεύσεων και αποτελεσμάτων.Και από αυτό όλα το συρφετό άρθρων η μόνη είδηση είναι ότι ο κ.Παπανδρέου συναντήθηκε με τους ομολόγους του των γειτονικών χωρών ΚΑΙ ΟΜΩΣ είναι πάνω απο 70 σειρές.
    Σε γενικότερες γραμμές όμως σας σεβομαι πραγματικά όλους για την δουλειά που κάνετε και σας συγχαίρω για την ανεβασμένη ποιότητα του ιστολογίου σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. sub 92 συνέχισε αυτό που κάνεις, όπως ξέρεις να το κάνεις και μην ακούς αυτούς που φωνασκούν. Θέλουμε πολυπίπεδη πληροφόρηση και όχι μονάχα απο συγκεκριμμένους κομματικούς χώρους.

    Η γνώση είναι δύναμη και όπλο διαλόγου.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.