29/10/09

Μίσος ΗΠΑ-ΕΕ κατά Σερβοβόσνιων

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Εντυπωσιακή είναι η επιμονή και το μίσος που εξακολουθούν να τρέφουν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι εναντίον των Σέρβων της Βοσνίας. Τώρα έχουν κυριολεκτικά λυσσάξει να καταλύσουν τη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, την ύπαρξη της οποίας οι ίδιοι οι Αμερικανοί επέβαλαν στους Σερβοβόσνιους με τις συμφωνίες του Ντέιτον, το 1995! Παρόλο που οι Σέρβοι είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη εθνική ομάδα της Βοσνίας, οι ΗΠΑ και η ΕΕ θέλουν όχι μόνο να τους καταστήσουν μειονότητα μέσα στην ίδια τους τη χώρα, αλλά και να τους εξανδραποδίσουν, να τους κάνουν υποτελείς των Κροατών και των Μουσουλμάνων (οι οποίοι γράφονται με κεφαλαίο «Μ» προκειμένου να δηλώσουν εθνότητα, υποτίθεται, και όχι θρήσκευμα και τους οποίους τελευταία τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης αποκαλούν «Βόσνιους» -μόνο αυτούς!- με στόχο να σφετεριστούν πολιτικά ολόκληρη τη χώρα).

Παταγώδη αποτυχία σημείωσε την περασμένη εβδομάδα η αιφνιδιαστική σύγκληση από τις ΗΠΑ και την ΕΕ ενός νέου γύρου διαπραγματεύσεων μεταξύ των ηγετών των τριών εθνοτήτων της Βοσνίας, με αντικείμενο τη ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος που επέβαλαν στη χώρα οι Ευρωαμερικανοί και στόχο τον δραστικό περιορισμό της αυτονομίας των Σερβοβόσνιων.

Τελικά, μετά την κατηγορηματική άρνηση των Σερβοβόσνιων ακόμη και να συζητήσουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ, απέρριψαν το «πακέτο» οι ηγέτες και των τριών εθνοτήτων.

Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες είχαν προσπαθήσει να δελεάσουν τους Σερβοβόσνιους με υποσχέσεις ένταξης της Βοσνίας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, αν αποδέχονταν τους όρους τους. «Η συνάντηση θα αποτελέσει σημαντική ευκαιρία για τους πολιτικούς ηγέτες να δείξουν την πολιτική τους βούληση να υπερβούν το αδιέξοδο και να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα από την οποία η Βοσνία μπορεί να σημειώσει συγκεκριμένη πρόοδο στην ατζέντα μεταρρυθμίσεων τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της ΕΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά η κοινή ανακοίνωση ΗΠΑ - ΕΕ, η οποία ανήγγειλε τις συνομιλίες.

«Μείναμε παντελώς κατάπληκτοι από το περιεχόμενο της πρότασης πακέτου μεταρρυθμίσεων. Τις θεωρούμε αντίθετες προς το Ντέιτον, μη ορθές πολιτικά και απαράδεκτη βάση συνομιλιών» έγραψε χωρίς περιστροφές ο πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας Μίλοραντ Ντόντικ σε επιστολή που απηύθυνε προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Σεράγεβο και προς τη σουηδική προεδρία της ΕΕ.

«Μη αναγκαίες και απαράδεκτες» χαρακτήρισε ο Ντόντικ τις προτάσεις, υπογραμμίζοντας ότι «μπορούσαν να ικανοποιήσουν μόνο μία από τις συνιστώσες εθνότητες της Βοσνίας, τους Μουσουλμάνους» - και πραγματικά ο Σουλεϊμάν Τίχιτς, ο ηγέτης των Μουσουλμάνων, ήταν ο μόνος που ήταν πρόθυμος να υιοθετήσει το πακέτο των συνταγματικών αλλαγών. «Εμείς παλεύουμε για να μη γίνει μουσουλμανικό κράτος κάποια μέρα η Βοσνία - Ερζεγοβίνη» δήλωσε ο Μίλοραντ Ντόντικ, προσθέτοντας ότι «η Βοσνία είναι μια χώρα που δεν μπορεί να επιβιώσει» και ότι «η διεθνής κοινότητα υπερεκτίμησε τις δυνατότητές της στη Βοσνία».

Το πρόσχημα που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ και η ΕΕ για να προωθήσουν τον στόχο του εξανδραποδισμού των Σερβοβόσνιων είναι η «δυσλειτουργία» του τερατώδους κρατικού μορφώματος που δημιούργησαν οι ίδιοι με το απολύτως τεχνητό και θνησιγενές κράτος της Βοσνίας που εγκαθίδρυσαν. Αυτό που αντιλαμβανόταν εξαρχής και ο τελευταίος πολίτης των Βαλκανίων -ότι δηλαδή αυτό το κράτος είναι αδύνατον να λειτουργήσει ως ενιαίο κράτος και μακροπρόθεσμα είναι αδύνατον να επιβιώσει- υποκρίνονται ότι το αντιλαμβάνονται τώρα οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί, οι οποίοι δεκαπέντε χρόνια πανηγυρίζουν για την «επιτυχία» τους στη Βοσνία.

«Οι άνθρωποι της κυβέρνησης Ομπάμα, κληρονόμοι της εποχής Κλίντον, θέλουν ένα ενιαίο κράτος με πρωτεύουσα το Σεράγεβο» γράφει η γαλλική «Μοντ» και συνεχίζει: «Υποστηρίζουν την ιδέα ότι μια διεθνής διοίκηση μπορεί να οικοδομήσει ένα νέο καθεστώς πάνω στα ερείπια ενός άλλου που ανέτρεψε».

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΝΩΣΗ
Συνένοχος το Βελιγράδι

ΗΠΑ και ΕΕ προσπαθούν να στραγγαλίσουν τώρα τους Σερβοβόσνιους επειδή στο Βελιγράδι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο πρόεδρος της Σερβίας είναι απολύτως υποτελείς στις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και έτσι αδιαφορούν για την τύχη των Σερβοβόσνιων, οι οποίοι φυσικά το γνωρίζουν. «Είμαι ολοκληρωτικά εχθρικός» απέναντι στο ενδεχόμενο διαμελισμού της Βοσνίας, δήλωσε προ δύο εβδομάδων ο Σέρβος πρόεδρος Μπορίς Τάντιτς.

«Θα ήταν καταστροφικό να υπάρξει ένα βοσνιακό έθνος ταπεινωμένο και συνθλιβόμενο ανάμεσα σε μια Μεγάλη Κροατία και μια Μεγάλη Σερβία» ισχυρίστηκε, αναφερόμενος στους Μουσουλμάνους. Ούτε λέξη για τους εθνικούς πόθους των απειλούμενων Σερβοβόσνιων.
ethnos.gr

11 σχόλια:

  1. Η Δύση και το Ισλάμ μισούν θανάσιμα τους Ορθόδοξους!

    Ας ξυπνήσουμε!

    Οι Ορθόδοξοι πρέπει να αποβάλουμε τους εθνικισμούς (τους οποίους η Δύση μας έβαλε για να μας διασπάσει και να διαλύσει το Βυζάντιο), και να ενωθούμε σε μια Ορθόδοξη Αυτοκρατορία, που θα βασίζεται όχι στο έθνος, αλλά στην Ορθοδοξία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'Η Δύση και το Ισλάμ μισούν θανάσιμα τους Ορθόδοξους!'

    1. Η ορθοδοξια ειναι το πιο κοντινο στο Ισλαμ κομματι του χριστιανισμου.
    2. Καλυτερα τουρκικο φεσι παρα Παπας (οπως λεει το πολυ γνωστο ρητο).
    3. Ειναι η Δυση (τα λεφτα των Γερμανων, Γαλλων κλπ φορολογουμενων) με τα οποια επιτελους απεκτησε η χωρα μας συγχρονη υποδομη.
    4. Το Ισλαμ δεν μισει διολου την ορθοδοξια, για να θυμηθουμε ποσες τρομοκρατικες ενεργειες εχουν γινει σε εδαφη ορθοδοξων χωρων... καμια? μα καμια? (εξαιρεση οι Τσετσενοι, που καναν καποιες τρομοκρατικες πραξεις στη Μοσχα, επειδη οι Ρωσο-ορθοδοξοι σχεδον τους αφανισαν σαν εθνος). Αν καποιος ξερει για μουσουλμανους καμικαζι που σκοτωσαν κοσμο στην Αρμενια, Βουλγαρια, Ρουμανια, Γεωργια, Ελλαδα, Ουκρανια, Σερβια, Λευκορωσια, πειτε μου και μενα να μαθω. Ακομα και στη Βοσνια, οτι εγινε, εγινε στο πλαισιο του πολεμου κι οχι ως τυφλα χτυπηματα στο Βελιγραδι.
    4. Οποιοι δεν 8ελουν κρατος εθνος αλλα εναν πολιτισμικο διεθνιστικο αχταρμα ('και να ενωθούμε σε μια Ορθόδοξη Αυτοκρατορία, που θα βασίζεται όχι στο έθνος, αλλά στην Ορθοδοξία!'), τον οποιο 2000 χρονια τωρα επιθυμουν οι πασης φυσεως διεθνιστες (χριστιανοι, μουσουλμανοι, και τα τελευταια 150 χρονια οι αθεοι χριστιανοι, δηλ. οι κομμουνιστες) να τσακιστουν και να φυγουν απο τη χωρα του Διος και να πανε να ζησουν περα απο τα Ουραλια, εχει απειρο χωρο η Σιβηρια για ολους εσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1:48

    Συμφωνώ μαζί σου ώς πρός τό ότι μάς μισούν καί οί Δυτικοί καί τό Ισλάμ διότι είμαστε Ορθόδοξοι αλλά δέν θά δεχόμουν ποτέ μία Αυτοκρατορία,ή όπως αλλοιώς θά ονομαζόταν,πού νά μή στηρίζεται στό Εθνος.
    Συμμαχίες μέ ΟΛΑ τά ορθόδοξα έθνη ναί,αλλά όχι αυτό πού λές.
    Η Ελλάς,δέν είναι Δύση,δέν είναι Ανατολή(κύττα τόν χάρτη)στήν Δύση ακουμπά καί στόν αέρα στέκεται ΜΟΝΗ της(πού λέει καί τό σχετικό ποιήμα τού Ελύτη).Η μόνη σωστή κουβέντα πού διάβασα,είναι αυτή πού είπε ό Σαρτζετάκης,γιά ανάδελφο Εθνος.Αυτό άν τό μελετίσουμε θά μάς κάνει πολύ δυνατούς,γιαὐτό μερικοί ενοχλήθηκαν μέ αυτό πού είπε ό τότε Πρόεδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ανώνυμε 2:38,
    έχεις παρεξηγήσει κάποια σημαντικά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προς 3.25:

    Ορθόδοξη Αυτοκρατορία που δεν θα βασίζεται στο Έθνος αλλά στην Ορθοδοξία ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι θα σταματήσουμε να είμαστε Έλληνες, ρώσοι, Σέρβοι, κτλ.

    Σημαίνει ότι το κράτος αυτό, θα λειτουργεί βασισμένο σε μια ιδέα -στην Ορθοδοξία- και όχι στο Έθνος.

    Και η Δύση ακριβώς το ίδιο κάνει. Όλα τα Δυτικά Έθνη, ενώθηκαν και δημιούργησαν την αυτοκρατορία του κακού, που τώρα κυβερνά τον πλανήτη.

    Και η Δύση έβαλε σε εμάς τους Ορθόδοξους τους εθνικισμούς ώστε να μας διασπάσει.

    Θα πρέπει να σκεφτόμαστε ΠΡΩΤΑ ως Ορθόδοξοι και ύστερα ως Έλληνες ή Ρώσοι ή Αρμένιοι ή Σέρβοι ή Βούλγαροι κτλ.

    Όλοι οι Ορθόδοξοι είμαστε ΑΔΕΛΦΙΑ! και έχουμε χρέως να αγωνιστούμε κατά της Δύσης που είναι το κράτος του κακού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγνοήστε τον δωδεκαθειστή που τρολάρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ημουν στην Σερβοβοσνία-ΜπανιαΛούκα-πριν 2 μήνες.Ο στρατός τους 100% αμερικανικος,τα πάντα αμερικάνικα...ναι,βέβαια μιλούν Σερβικα.Και ετοιμάζονται να γιορτάσουν την εισοδό τους στο ΝΑΤΟ.Σαν Βοσνία-ερζεγοβίνη,της οποίας μέρος είναι η Serpska Republica.Δλδ έχω διαφορετικές εντυπώσεις από τις εμφανιζόμενες στο εισαγωγικό δημοσίευμα.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. de moy les blaka tantis mipos tes na exis ti tixi toy gigits malon ne e olegia poy efage to prodoti to gigits exo den ine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. pros 06:34

    Ena Ethnos san kai mas me tetoia baria politistiki klironomia os koitida tou dytikou politismou na syntaftistei me alloethnous epeidi kai monon einai Orthodoksoi, mallon tha einai asteio....

    Adelfia me tous Serbous, pou protoi anagnorisan ta Skopia, eno emeis giname thysia giautous kai ex aitias tous mas ebale i Dysi stin mpouka tou kanoniou tis ??
    Adelfia pote, kali geitoneia na to syzitisoume...


    Xenokrates apo tin Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 5:32 O Legia einai akomi fylaki kai o Tιdic den exei tetoioys fobous.Απο την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.