31/10/09

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΙΡΑΚ Σύσφιγξη σχέσεων με την αυτόνομη κουρδική περιοχή

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.Ιστορική επίσκεψη στην αυτόνομη κουρδική περιοχή του Βορείου Ιράκ πραγματοποίησε, χτες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμάντ Νταβούτογλου, αποδεικνύοντας, με έναν ακόμη τρόπο, τις εντυπωσιακά βελτιωμένες σχέσεις τόσο μεταξύ Τουρκίας - Ιράκ όσο και μεταξύ Τουρκίας και της περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν.

Ο Νταβούτογλου, που έγινε δεκτός στο Ιρμπίλ από τον Ιρακινό ομόλογό του, Κούρδο, Χοσιάρ Ζεμπάρι, και θα συναντιόταν και με τον Πρόεδρο Μπαρζανί, αλλά και τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό των αυτονόμων, Μπραχάμ Σάλεχ, συνοδευόταν από τον υπουργό Εμπορίου Ζαφέρ Καγκλαγιάν και μια ομάδα 70 επιχειρηματιών και κυβερνητικών αξιωματούχων.

Οι σχέσεις Αγκυρας - Ιρακινών Κούρδων ήταν κάκιστες μέχρι περίπου πριν από ένα χρόνο, καθώς η τουρκική ηγεσία χαρακτήριζε «καταφύγιο» των ανταρτών του ΡΚΚ το Βόρειο Ιράκ. Οι διαβεβαιώσεις των επικεφαλής της αυτόνομης κουρδικής περιοχής ότι θα ελέγξουν τη δράση των ανταρτών, οι οποίες έγιναν πράξη με το σταδιακό, έμμεσο πλην σαφή, περιορισμό της δράσης του ΡΚΚ στο έδαφος του ιρακινού Κουρδιστάν, καθώς και η παράδοση μελών του, πριν από μερικές μέρες, στις τουρκικές αρχές έδωσαν «νέο αέρα στις διμερείς σχέσεις». Εκτός του ΡΚΚ, ο Νταβούτογλου αναμενόταν να συζητήσει με την κουρδική ηγεσία και το θέμα του πλούσιου σε πετρέλαιο Κιρκούκ, για το οποίο ερίζουν Αραβες, Τουρκομάνοι και Κούρδοι.

Σήμερα, η τουρκική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Νότιο Ιράκ, στη Βασόρα, όπου αναμένεται να ανοίξει ένα ακόμη τουρκικό προξενείο. Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη βδομάδα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν πραγματοποίησε επίσκεψη στη Βαγδάτη όπου υπέγραψε σειρά συμφωνιών περαιτέρω σύσφιγξης των διμερών σχέσεων.

Ιστορική επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στο Ιρακινό Κουρδιστάν


Στην πόλη Ερμπίλ, του ιρακινού Κουρδιστάν έφτασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της αυτόνομης περιοχής, Μασούντ Μπαρζανί. Πρόκειται για μια ιστορική επίσκεψη, καθώς είναι η πρώτη επίσκεψη Τούρκου ανώτατου αξιωματούχου στην περιοχή.

Το ιρακινό Κουρδιστάν έχει βρεθεί στο παρελθόν στο στόχαστρο της Τουρκίας, επειδή στο έδαφός του κρύβονται αυτονομιστές αντάρτες του PKK. Τον Αχμέτ Νταβούτογλου συνοδεύει ο υπουργός Εμπορίου, Ζαφέρ Καγκλαγιάν και 70 επιχειρηματίες και αξιωματούχοι. Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί το ζήτημα της πλούσιας σε πετρέλαιο περιοχής του Κιρκούκ, για την οποία ερίζουν Κούρδοι, Άραβες και Τουρκμάνοι.

O Τούρκος υπουργός μετέβη στη Βασόρα, στο νότιο Ιράκ, όπου εγκαινίασε το προξενείο της χώρας του στην πόλη.

7 σχόλια:

  1. 1)Η περιοχή στην οποία αναπτύσσει δράση το PKK δεν ελέγχεται απο την Κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν.
    2) Οι Τουρκομάνοι και οι Άραβες αποτελούν την μειοψηφία του πληθυσμού στο Κιρκούκ
    3) Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενες αναρτήσεις η παράδοση μιας μικρής ομάδας Κούρδων του PKK προκάλεσε πανικό στην Τουρκική Ηγεσία και "πάγωσε" το Δημοκρατικό Άνοιγμα του ΑΚΡ.
    4)Πρόκειται για επίσημη αναγνώριση του Κράτους του Ιρακινού Κουρδιστάν απο την Τουρκική πλευρά. Ένα Κράτος που εδώ και καιρό είναι σε θέση να υπογράφει συμβόλαια με ξένες εταιρείες για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο υπέδαφος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 5. Η Ιστορία μας διδάσκει όταν ενώθηκαν τα χαλιφάτα είχαμε πόλεμο με τους σταυροφόρους και δει του βυζαντίου ,οπού αξίζει να σημειωθεί ότι μια ζωή τα βάζαμε μόνη μας διότι η δύση η Ρωσία και τα εβραίοπούλα μας γράφαμε στα …
    Καλό βόλι να χουμε με την νέα χρονιά . Ετοιμαστείτε … Βαγγέλη ακούς σας προειδοποιήσαμε ένα χρόνο πριν.
    s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α ξεχάσαμε τις τορπίλες Βαγγέλη τις τορπίλες … που να πάτε στα τσακίδια άχρηστοι αυτό πάει για τους προηγούμενους …
    s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η νέα πολιτική και ιδεολογία της Τουρκίας βασίζεται στο Ισλάμ. Με βάση αυτήν την πολιτική, οι Κούρδοι είναι σύμμαχοι και πλεονέκτημα για την Τουρκία. Εν αντιθέση με τους Κεμαλιστές, που επεδίωκαν τον αφανισμό τους.

    Οι Κούρδοι σταδιακά θα γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοι της Τουρκίας.

    Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουν οι Κούρδοι από τα νύχια των Μουσουλμάνων Τούρκων, των Μουσουλμάνων Αράβων και των Μουσουλμάνων Περσών, είναι να γίνουν Ορθόδοξοι!

    Οι Κούρδοι είναι λαός που αγωνίζονται για την Ελευθερία και τα ιδανικά και ουδεμία σχέση έχουν με τους βάρβαρους σφαγιάδες αιμοδιψείς λύκους του Ισλάμ!

    Οι Κούρδοι έχουν Ορθόδοξη ψυχή και δεν το ξέρουν!

    Η Ορθοδοξία θα απελευθερώσει τους Κούρδους!

    Οι Ορθόδοξοι λαοί ΠΑΝΤΑ στήριζαν τους Κούρδους!

    Το Ανεξάρτητο Κουρδιστάν δεν είναι εφικτό. Αλλά το Ορθόδοξο Κουρδιστάν είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Το Ανεξάρτητο Κουρδιστάν δεν είναι εφικτό. Αλλά το Ορθόδοξο Κουρδιστάν είναι!!!!!"

    Ρε σεις τι "πίνετε" και σε μας δεν δίνετε ???? Θραύση κάνουν τα "ληγμένα" εδώ μέσα.Ήμαρτον πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ φιλέ αντιλαμβάνομαι την αγονία σου για τα θέματα είναι όντος μια προσέγγιση η γεωπολιτική των ορθόδοξων αλλά ακόμα και όταν ανακτήθηκε η πόλη από τους Φράγκους δεν εξασφάλισε την ενότητα αυτή έδινε μια δυναμική στο βυζάντιο αλλά δεν κατόρθωσε να απομόνωση τις εμφύλιες εκκλησιάστηκες αιρετικές διαμάχες που έπαιρναν διάσταση επιχρίσεων από σέρβους- σλάβους – βούλγαρους ρώσους αρμενίους (βλ αφή Άγιου φωτός ακόμα και σήμερα)διάβασε έπεισες τις σταυροφορίες ιστορίαι των σταυροφοριών του Στιβεν Ρανσιμαν με μετάφραση του Νικ. Κ Παπαρροδου .
    Παραθέτουμε ένα κομμάτι είναι τρεις τόμους 250-300 σελίδων και κάποιες σημειώσεις δίκες μας. Ακόμα και όταν η Αίγυπτος η Συρία και αλλά τέτοια Ασίο αφρικανικά εδάφη του βυζαντίου υπήρχαν περιόδους όπου πλήρωναν δυσβάστακτους φόρους στην Κωνσταντινούπολη και η φόροι που επέβαλαν οι μουσουλμάνοι ήταν καλύτερη από αυτή του βυζαντίου το βυζάντιο έκανε τραγικά λάθη ακόμα η επιστροφή του σταυρού από τον ηράκλειο ήταν τραγική καταστροφής για τους εβραίους πολύ απλά γιατί ο εβραίος δεν σε ενοχλεί αν δεν του πάρεις το χρυσό που από ανέκαθεν έχει αν τον επιβουλευτείς είναι ικανοί να συμμαχήσουν και με των Χίτλερ για να σε διαλύσουν το βυζάντιο εξουθένωσε οικονομικά την συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή σε αντίθεση με την περιοχή της πόλης για αυτό και η αιγύπτιοι ανακουφίστηκαν και οικονομικά και αν θέλεις πολιτισμικά από το βυζάντιο όταν καταλάμβανε το κοράνι να εισελθών στις περιοχές κάποιοι μάλιστα εκ ισλαμισθέντες χριστιανοί από την ΑφρικΑσία δεν δίσταζαν να βλέπουν το κοράνι ως συνεχεία του χριστιανισμού στην ποιο απλή του μορφή εξου και η δύναμη του κορανίου βασίζεται στην απλότητα του και δει όταν Καύχοντούσαν οι χριστιανοί για το αδιάσπαστο της ενότητας πριν το σχίσμα και σε μια ειρήνη που πότε δεν κατόρθωσαν να πρεσβευόσουν τόσο στα εσωτερικά εξου και το αποτέλεσμα των αιρέσεων των επίβουλων ανίκανους αυτοκράτορες μοιχείες επίβουλη του αυτοκράτορα αιρεσιάρχες πατριάρχες(βεβαία άφησε αναντικατάστατη ιστορία και βάσει και συνεχεία του ελληνισμού της ρώμης το βυζάντιο για εμάς Ρωμανία και ανατολική Ρωμυλία διότι τον όρο βυζάντιο μας τον έφεραν τα σπουδασμένα εκ Γαλλίας καλός βεβαία έκαναν αλλά η Ρωμανία Ρωμανία για να μην τα ισοπεδώνουμε και όλα εξου και ο Μ. Βασίλειος ήταν λάτρεις θα λέγαμε του Ωριγένη και ο Απ. Παύλος της αρχαίας Ελλάδος διότι ακόμα και τους δαίμονες οι Έλληνες του ομόρφυναν τους έδωσαν ωραία μορφή με τα αγάλματα τους και το πνεύμα τους) και ένα ιπποτικό τάγμα που κάνεις δεν του έδωσε σημασία αλλά έμελε να εξελιχτεί σε ΦράγκοΒαυαρία με καταστροφές σε εμάς που τις πληρώνουμε σε κάποια μορφή ακόμα και σήμερα αυτές τις συνέπειες.
    Σήμερα θα ήταν ασφαλέστερο να συνεργαστούμε πλήρως με το Ισραήλ γιατί παρόλο που ξέρουμε σε αρκετές περιπτώσεις πόσο ολέθρια φερθήκαν σε εμάς στην δεδομένη στιγμή του χρόνου συμφέρει και σε εμάς και στους κούρδους όπου πολύ καλός το παραθέτεις μην ξεχνάς και την πισώπλατη μαχαίρια από εμάς σε αυτούς και γενικότερα τα συμφέροντα πετρελαίου στο αιγαίου δεν είμαστε υπέρ της pax zion αλλά αυτή την στιγμή καλό είναι να μεταχειριστούμε την τέχνη του άλλοτε εχθρού για να διασφαλίσουμε όσο μπορούμε το μέλλον το δικό μας της Ευρώπης και γιατί όχι σοβαρών μουσουλμάνων ότι και να λένε κάποιοι ειδήμονες πανεπιστήμονες ο πόλεμος αυτός θα γίνει αν δεν ξεκίνησε είδη με τους ταχείας εξοπλισμούς όλων τον χορών… και ο πόλεμος θα είναι πόλεμος συμφερόντων που ανάλογα το συμφέρων θα συμμαχούν και ανάλογα οι χώρες όπως πάντα.
    s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς s:

    Σε ποια Στοά Μασόνων ανήκεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.