29/10/09

Η Μοσάντ άρχισε να «πλήττει» το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

Σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ανέφερε πως ειδικές ομάδες της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Μοσάντ (πιθανά οι εκτελεστικές ομάδες «Κιντόν»[ξιφολόγχη]), «εξαφανίζουν» τους ιρανούς επιστήμονες που ασχολούνται με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας τους. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, τις πληροφορίες τις έλαβε από ανώτατα στελέχη δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως πίσω από το θάνατο του κορυφαίου ιρανού πυρηνικού επιστήμονα Αρντεσίρ Χανσαπούρ που δούλευε στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισφαχάν, κρύβεται η Μοσάντ. Ο Χανσαπούρ βρέθηκε νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στη Σαουδική Αραβία, πηγαίνοντας για το ετήσιο προσκήνημα των μουσουλμάνων στη Μέκα και τη Μεδίνα, γνωστό ως Χατζ.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, πως γι΄αυτό του το ταξίδι γνώριζαν μόλις 3 κυβερνητικά στελέχη, γεγονός που αποδεικνύει τη διείσδυση των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών εντός της ιρανικής κυβερνητικής κάστας.

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως η δράση των Ισραηλινών έχει μεταφερθεί και στην Ευρώπη, σύμφωνα με τους ίδιους δυτικούς αξιωματούχους που δεν θέλησαν να δώσουν περαιτέρω πληροφορίες.

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως, πως είναι πάγια τακτική των ισραηλινών μυστικών υπηρασιών εκτός από τη στόχευση και «εξουδετέρωση» φυσικών στόχων, να «εξουδετερώνονται» και εταιρίες που συνεργάζονται με την ιρανική κυβέρνηση, προκαλώντας τους τεχνικά προβλήματα μέσω επιθέσεων κυβερνοπειρατών αλλά και οικονομικά, μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων και των μετόχων τους.

Είναι ξεκάθαρο πως πιθανά το Τελ Αβίβ βλέποντας πως η προεδρία Ομπάμα δεν επιθυμεί μια ένοπλη σύρραξη με το Ιράν ώστε να καθυστερήσει ή να ακυρώσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, αποφάσισε να προβεί σε μια σειρά «μη συμβατικών» επιχειρήσεων για να καθυστερήσει την ολοκλήρωση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



5 σχόλια:

  1. Δηλαδη το Ισραηλ κυβερνα το Κοσμο (οπως θελει αυτο βεβαια) με λιγα λογια.
    Και γω πουλεγα οτι ειναι οι φουκαραδες θυματα των Ναζιαριδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ. ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΑ ΣΚΟΡΩΝΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΕΧΘΡΟ ΜΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ?

    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥς ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ?

    ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ! ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΧΑΖΑΡΟ-ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

    ΖΕΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν τους γουστάρω τους Εβραίους γιατι είναι ο προαιώνιος εχθρός του ελληνισμού.¨ομως μας δίνουν συνεχώς το παράδειγμα πως ενεργούν τα ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ κράτη που είναι περικυκλωμένα απο εχθρούς!!!
    Μακάρι και εμείς να είχαμε την μισή απο την αποφασιστικότητα τους γιατι απο ικανότητες δεν το ανφέρω καν!!!
    Αλλά τι γράφω εδώ ο George συνάντησε με δική του πρωτοβουλία λες και πρόκειται για το λύσιμο μιας παρεξήγησης,τον εκπ΄ρόσωπο του μορφώματος με ημερομηνία λήξης που έχει αλυτρωτικές διαθέσεις εναντίον μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την έχουμε ξανα-ακούσει την παραφιλολογία: Τα ίδια έλεγαν και για τους ιρακινούς επιστήμονες.
    Λίγο πρωτοτυπία δε βλάπτει!
    Εν τω μεταξύ, ας μάθουμε που πηγαίνουν τα χρήματά μας:
    -6.000.000 ευρώ για την Παλαιστινιακή Αρχή στο διάστημα 2008-2010.
    Και 6.350.000 που ήδη έδωσαν στο 2005-2007.
    http://www.greekembassy.org/Embassy/content/en/Article.aspx?office=1&folder=19&article=22505

    Εκτός από αυτά, έχουνε και τα τυχερά τους (δείτε πηγή φιλική σας)
    Πριν λίγες μέρες, την 1η Οκτωβρίου, τσίμπησαν άλλο μισό εκατομμυριάκι:
    http://aljazeera.com/news/articles/34/Greece_Helps_PA_to_Cover_Arrears_to_Private_Sector.html

    Και εκτός από την επίσημη συνδρομή, υπάρχει και ανεπίσημη: Την ίδια μέρα που δώσαμε τις 500.000 καλούσαμε για μποϋκοτάρισμα του Ισραήλ
    http://www.intifada.gr/cgi-bin/pages/index.pl?arlang=English

    Μετά από αυτά που ενδεικτικά αναφέρω, ο οποιοσδήποτε θα ήταν ευγνώμων προς την Ελλάδα. Αλλά εδώ μιλάμε για παλαιστίνιους...

    Ορίστε το παλαιστινιακό "Ευχαριστώ" στις 27 Οκτωβρίου:
    http://www.paltelegraph.com/photo-story/world-stories/2736-sos-palestinian-minors-and-other-refugees-tortured-in-greece-5-women-3-children-drowned-in-aegean
    Ποιούς κατηγορούν ύπουλα οι παλαιστίνιοι; Τα Ελληνικά Σώματα Ασφαλείας.
    Τι "ενδυματολογική" επιλογή, αντί της τετριμμένης και μπανάλ κουκούλας υπήρξε στο τρομοκρατικό χτύπημα του ΑΤ Αγ. Παρασκευής; Παλαιστινιακή μαντήλα.
    Υποστηρίξτε τους-υποστηρίξτε τους! Ελπίζω να μην έχετε μόνο συγγενείς στην αστυνομία και κλαίτε αύριο-μεθαύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.