23/10/09

Περί του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής

του Σάββα Καλεντερίδη
Δεν υπάρχει καμία χώρα του κόσμου που να επιτρέπει σε προξενική αρχή να ασκεί κρατική εξουσία στη δική της επικράτεια.
Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, είναι εκεί και δικαιούται να επικυρώνει έγγραφα, πληρεξούσια, να δίνει θεωρήσεις εισόδου και να κάνει μεταφράσεις εγγράφων.
Αυτά και τίποτε άλλο.
Το ότι ασκεί κρατική εξουσία, λειτουργώντας στην ουσία σαν νομαρχία της Τουρκίας σε ελληνικό έδαφος, αποτελεί κατάφορη παραβίαση της συνθήκης της Βιέννης, αν δεν κάνω λάθος, με βάση την οποία ρυθμίζονται οι αρχές λειτουργείας των προξενικών αρχών.
Ο πρόξενος και τα άλλα όργανα του τουρκικού κράτους στην Κομοτηνή ασκούν τρομοκρατία και παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα όχι μόνο των πομάκων και των αθιγγάνων, αλλά και των ίδιων των τουρκόφωνων ή τουρκογενών μουσουλμάνων που θέλουννα απολαύσουν και να ζήσουν σε καθεστώς ελευθερίας και δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Με άλλα λόγια, κάνει εξαγωγή κεμαλικού φασισμού, με την ακατανόητη ανοχή της ελληνικής πολιτείας.
Μείζον παράδειγμα, η επιβολή δια της βίας και της τρομοκρατίας της τουρκικής ταυτότητας στους πομάκους, που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, γεγονός που αποτελεί βάναυση παραβίαση βασικού ανθρώπινου δικαιώματος και θα πρέπει να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας και οι αρμόδιες αρχές της ελληνικής πολιτείας εναντίον όσων ασκούν αυτήν την τρομοκρατία.
Οι Έλληνες πολίτες-εγκάθετοι του προξενείου και της Άγκυρας να δικαστούν με βάση τους ελληνικούς νόμους και οι Τούρκοι πολίτες, αν έχουν διπλωματική ασυλία, να απελαθούν.
Τελεία και παύλα.

18 σχόλια:

  1. Σαββα εσυ καλα τα λες , αλλα ποιος ακουει εκει απο τους μπλε και πρασινους καρεκλοκενταυρους

    Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η υποχωρητικοτητα μας σε καποια θεματα εξωτερικης πολιτικης με ανησυχει ιδιαιτερα ελπιζω με την αλλαγη της κυβερνησης να υπαρξουν βηματα προς την κατευθυνση μιας πιο δυναμικης αντιδρασης σε τετοια φαινομενα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάββα,

    Προσυπογράφω και ... υπογράφω!

    ΕΞΩ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ!

    Αν δεν θέλουν να το κλείσουν, ώστε να μην κλείσουν και οι Τούρκοι το ελληνικό προξενείο της Σμύρνης, ας το μεταφέρουν αλλού, π.χ. στην Κρήτη, η οποία έχει μεγάλη τουριστική κίνηση από την Τουρκία, λόγω Τουρκοκρητών κυρίως, αλλά και αρχαοτήτων. Το έχω ξαναγράψει αυτό.


    Γιάννη,

    Σωστό αυτό που γράφεις, αλλά δεν είναι μόνον οι καρεκλοκένταυροι. "Φωνή λαού, οργή Θεού"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θυμόσαστε το πανώ που είχε αναρτηθεί για την απομάκρυνση του προξενείου διέταχθη έρευνα για το εάν είχαν άδεια για την ανάρτηση, ενώ το κάθε κόμμα που αναρτά πανώ παίρνει άδεια!!!. Αλλά το πρόβλημα όπως πολύ καλά το ξερετε όλοι είναι το τι έγραφε αυτό.Καλώς ήρθατε στη νέα τάξη πραγμάτων.Ενώ ο καθένας που τρομοκρατεί είναι ελεύθερος να το κάνει.
    -Θρακιώτης-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είναι μόνο υπόθεση του "ελληνικού" κράτους, είναι υπόθεση όλων μας. Υψώστε όλοι το ανάστημά σας και συνυπογράψτε εδώ www.proxeneio-stop.org/, η πρωτοβουλία αυτή τρέχει από τα μέσα Σεπτεμβρίου και έχουν μαζευτεί μόνο 1329 υπογραφές. Επιτέλους ας ξυπνήσουμε όσο γίνεται περισσότεροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 23 Οκτώβριος 2009 12:19 μμ

    Μας δουλεύεις, ρε φίλε; Ο BravoYorgo θα διώξει το προξενείο, ή θα το εγκαλέσει; Αυτός που τους άφησε να δρουν τόσα χρόνια ασύδοτοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kirie kalderidi poli kala ta lete. ean de nomizete oti ginete ekei kati paranomo tote giati mia omada apo emas den kinite dikastikos? ego eimai ellinas tou eksoterikou kai den fobamai oti tha me kinigisei kapios. as mazeytoume 5-10 ethelontes apo edo, as baloume lefta na broume ena kalo dikigoro kai na kinithoume nomikos ean pragmatika ta dikaiomata ellinon politon parabiasonte stin thraki. ego eimai mesa kai an yparxoun kai alloi tote tha gino kai eponimos. simetoxiki dimokratia me focus sta ethika themata den einai ayto?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρώτα απ' όλα, ανώνυμε 23 Οκτώβριος 2009 12:49 μμ, αυτοί που θα πρέπει να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, είναι οι ίδιοι οι θιγόμενοι.
    Αυτό που μένει σε μας, είναι να λέμε με θάρρος και παρρησία την άποψή μας.

    Ανώνυμε 23 Οκτώβριος 2009 12:46 μμ
    τον πρωθυπουργό να μην τον χτυπάμε για εκείνα που δεν φταίει.
    Η τουρκοποίηση των Πομάκων ξεκίνησε από το 1952, επειδή αυτό επέβαλε το νατοϊκό συμφέρον τότε.
    Από τότε μέχρι σήμερα, το ελληνικό κράτος υποχρεώνει τους Πομάκους, που γεννιούνται Πομάκοι και μιλούν ως μητρική γλώσσα τα πομάκικα, να μαθαίνουν τουρκικά στα σχολεία του ελληνικού δημοσίου.
    Αυτή είναι η τραγική αλήθεια.
    Και αυτό είναι παραβίαση δικαιώματος των Πομάκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο σκοπός τους έχω την αίσθηση είναι μια Ελλάδα τεμαχισμένη όσο το δυνατον πιο αναίμακτα γίνετε.
    Μας περνάνε τα μυνήματα κάνουν τις κινήσεις τους όσο πιο υποχθόνια μπορούν.
    Εχουμε επαναπαφθεί στον πράσινο κόκκινο κίτρινο ή μπλε καναπέ και περιμένουμε την επερχόμενη καταστροφή.
    Υπάρχουν κάποιες ιστοσελίδες που έχουν το κακό συνήθειο να μας αφυπνίζουν αλλά και πάλι πόσο να το παλέψουν...
    Οι Ελληνες δυστηχώς δεν νοιάζονται αν πίασει φωτιά το σπίτι του διπλανού εκτός αν περάσει και στο δικό τους οικόπεδο.
    Δεν θα ξεχάσω την φράση
    ''προτιμώ να δώσω μερικά στρέμματα γης για να μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια''.
    Αυτή η έκφραση δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν.
    Δεν αναιρέθηκε επίσης από κανέναν.
    Αρα συνεχίζει να ισχύει...
    Αυτό τα λέει όλα.
    Η θρακή έχει ξεχαστεί από την Αθήνα χρόνια τώρα και αν οι Ελληνες που ζουν εκεί δεν αγαπούσαν τόσο πολύ το τόπο τους θα τα είχαν παρατήσει όλα και θα ερχόντουσαν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω ότι κάνετε λάθος στο ακόλουθο σημείο κύριε Καλεντερίδη. Λέτε ότι επιχειρείται απο το προξενείο : "..η επιβολή δια της βίας και της τρομοκρατίας της τουρκικής ταυτότητας στους πομάκους, που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, γεγονός που αποτελεί βάναυση παραβίαση βασικού ανθρώπινου δικαιώματος..".

    Νομίζω ότι, δεν πρέπει να αναγνωρίσουμε στο προξενείο, πράξεις, που συνιστούν αδίκημα το οποίο διώκεται βάσει του εσωτερικού δικαίου της χώρας μας. Το καθιστούμε έτσι, υπόλογο στο εσωτερικό μας δίκαιο, πράγμα που νομίζω ότι υποβαθμίζει την σοβαρότητα των πράξεων και ενεργειών του.
    Ήδη, το προξενείο αυτό, έχει παραβεί υπέρτερο νόμο του διεθνούς δικαίου που ορίζει τον ρόλο και τις αρμοδιότητες των προξενικών αρχών. 'Ητοι, αποπειράται να καταλύσει την κρατική κυριαρχία, επί ενός μέρους του εδάφους, της χώρας που το φιλοξενεί και, μάλιστα αυτό ομολογείται διεθνώς από τους ίδιους τους παθόντες.

    Υπό φυσιολογικές(!!) συνθήκες, θα πρέπει :
    - οι διπλωμάτες του προξενείου να απελαθούν και το προξενείο να κλείσει. βάσει του διεθνύς νόμου.
    - οι Έλληνες υπάλληλοι του προξενείου, να δικαστούν ως συνεργοί και υπαίτιοι σε πράξεις και ενέργειες που αποσκοπούν στην κατάλυση της κρατικής εξουσίας και την υποκατάστασή της από την εξουσία ξένης δύναμης. Μου μοιάζει με προδοσία αυτό.

    Τα ανθρώπινα δικαιώματα εντός του Ελληνικού εδάφους, προστατεύονται από το Ελληνικό κράτος.
    Δεν νοείται λοιπόν, να κατηγορούμε κάποιον ότι τα παραβιάζει χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να τον παρουσιάσουμε (τους διπλωμάτες εννοώ) ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

    Δεν είμαι νομομαθής.
    Την απλή λογική χρησιμοποιώ και θεωρώ ότι, αυτό που σημείωσα είναι πολλαπλώς υπέρτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Καλεντερίδη ζεις σε άλλο πλανήτη;

    Ποιος θα τα κάνει αυτά;

    Οι Giorgos-Tremopouloi-Syriza?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οργή λαού, φωνή Θεού.
    Ας κάνουμε εμείς ο λαός αυτό που πρέπει, ας μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους σε ό,τι αντεθνικό πάνε να κάνουν.
    Αυτό είναι χρέος μας, αυτό πρέπει να κάνουμε ως ενεργοί πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. >Και αυτό είναι παραβίαση δικαιώματος των Πομάκων.<

    Kαι πώς ξέφυγε αυτό του Δημητρά; :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βαλτε και στο λογαριασμο αυτη την γραμματεα στο Ελληνικο προξενειο των σκοπιων που απο οτι ακουγεται οργιαζει σε βαρος της χωρας της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kωνσταντίνε
    αν τα όσα αναφέρεις είναι σωστά, τότε δεν δικαιολογείται η λυσσαλέα αντίδραση της Άγκυρας στην παρουσία των Πομάκων στον ΟΑΣΕ.
    Υπό ποία έννοια η Τουρκία θα προχωρήσει στη δημιουργία "Πομακικού κινήματος", όπως λές, αφού στηρίζει την πολιτική της στην τουρκοποίηση των Πομάκων;
    Για ξαναρίξε μια ματιά στο όλο σκεπτικό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. στην εκπομπη του χαρδαβελλα για τα ιμια επαθα πλακα οταν εβλεπα τον ο'υ'κα να κλαίει συγκλονισμένος και να λεει ότι πετούσαν τούρκικα ελικόπτερα 5 μέτρα πάνω απ τα κεφάλια τους και αναγκάζονταν να τα σημαδεύουν με τα όπλα τους για να φύγουν. κυνισμός των ελλήνων πολιτικών τότε σε όλο του το μεγαλείο.
    στην εκπομπή του χαρδαβέλλα πάλι τον φεβρουάριο για τη διαρροή αμυντικών σχεδίων από το caoc λάρισας στους τούρκους μέσω νατο κατά την καταγγελία του αντιπτεράρχου υπαρχηγου Α.Τ.Α. Νταβρή έπαθα την πλάκα μου τόσο για το γεγονός της προδοσίας αυτής όσο και όταν άκουσα ότι δεν έγινε καμμία έρευνα λόγω φιλοδοξιών ανωτάτων αξιωματικών για ηγετικές θέσεις στο γεα και αγεεθα.
    αν διοικούμαστε επομένως από τετοιους ηγέτες πολιτικούς και στρατιωτικούς= γλυφτες των πολιτικών=γλυφτες των μεγαλοσυμφερόντων, όλοι για θέσεις και καρέκλες, μιλάμε για τεραστιας ολκής σαπίλα και προδοσία.
    όταν ο λαός από κάτω βλέπει αφ΄ενός αυτά, και αφ' ετέρου τους αμέσως παρακάτω στην πολιτικοστρατιωτική-διοικητική κλπ ιεραρχία, να είναι κότες, κοιτάει να περισώσει ότι μπορεί από το σπίτι του.και είναι μάλλον φυσικό επακόλουθο.
    εδώ χρειάζεται ένας ή περισσότεροι να πάρουν την απόφαση ν' αγωνιστούν ν΄ανατρέψουν την σαπίλα. αν υπάρξει αποφασιστικότητα τότε θα πάρουν θαρρος κι άλλοι και θα συναγωνιστούν. καλά τα ιστολογια αλλα ανεπαρκή. η ελλάδα πεθαίνει και δεν βρίσκονται κάποιοι λίγοι να συντάξουν ένα σχέδιο δράσης και να αναλάβουν μια πρωτοβουλία που θα σώσει τη χώρα.
    σαν πατριώτη έλληνα δεν μ΄ενδιαφέρει πλέον μπροστά στον αφανισμό της χώρας μου ποιό θαναι αυτο, αρκεί να σωσει τη χώρα. ο πρέσβυς ζαχαράκης είπε ότι το παιχνίδι θα παιχτεί στη θράκη. άν υπάξει κρίση όλοι οι καρεκλοκενταυροι θα φύγουν στους προστάτες τους. εμείς θα μείνουμε εδώ να φάμε το αγγούρι.
    ίσως κρίνω αβάσιμα γιατί στηριζομαι σε όσα βλέπω και δεν ξέρω τα παραμέσα αλλά η δική μου λογική λεει ότι πλέον αυτοκτονούμε με τον ηλιθιοδέστερο τρόπο.είμαστε στον επιθανάτιο ρόγχο.
    αν όμως μιλάω σωστά τότε να τελειώσουν οι πολλές κουβέντες να μαζευτούν όσοι ΕΛΛΗΝΕΣ εχουν φιλότιμο και τσαγανό και να πράξουν δεόντως.
    ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΛΑ 40 ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΟΛΛΥΒΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.