28/10/09

Μάντλενερ: Η Τουρκία να αποσύρει τον τουρκικό κατοχικό στρατό από την Κύπρο

Ο ακροδεξιός Ολλανδός βουλευτής Μπάρι Μάντλενερ κάλεσε την Τουρκία να αποσύρει τον τουρκικό κατοχικό στρατό από την Κύπρο, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού επικρατείας επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ Εγκεμέν Μπαγίς, κατά τη χθεσινή συνάντηση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας – ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Η τουρκική εφημερίδα «Ακσιάμ», σε δημοσίευμα της με τίτλο «Σε μια τέτοια προσβολή δεν απαντώ», γράφει ότι ο κ. Μπαγίς είπε ότι «ο τουρκικός στρατός βρίσκεται εκεί στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών, εγγυήσεων και συμμαχίας και προκειμένου να εξασφαλίσει την ειρήνη στο νησί», κατά τον ισχυρισμό του.

Ο κ. Μπαγίς ισχυρίστηκε ότι από την ημέρα της τουρκικής εισβολής «στο νησί δεν υπήρξε καμία σύγκρουση» και ότι στην Κύπρο δεν είναι μόνο οι Τούρκοι η ξένη στρατιωτική δύναμη αλλά υπάρχουν ελληνικές στρατιωτικές μονάδες και Βρετανικές Βάσεις.

Αφού υπενθύμισε ότι οι Τ/κ αποδέχθηκαν το 2004 το σχέδιο Ανάν, είπε ότι «εάν το είχαν κάνει αποδεκτό και οι Ε/κ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα σε αυτό σήμερα στο νησί δεν θα υπήρχαν ξένοι στρατιώτες».

Ο Ολλανδός βουλευτής είπε ότι «η Τουρκία, επειδή είναι μουσουλμανική χώρα, δεν συνάδει με το δυτικό πολιτισμό, συνεπώς δεν έχει θέση εντός της ΕΕ».

Ο κ. Μπαγίς, απαντώντας στον Ολλανδό βουλευτή, είπε ότι «δεν δίνω καν απάντηση σε αυτό που ελέχθη και το οποίο προσβάλλει και υποτιμά μια θρησκεία».


iKypros
27/10/2009

8 σχόλια:

  1. Αυτοί (οι ακροδεξιοί της Δυτικής Ευρώπης) δεν θελουν ούτε τους "βρωμοβαλκάνιους" ούτε και την Ελλάδα-Κύπρο στην ΕΕ.

    Αλλά αυτό είναι καλό! μιας και δεν έχουμε καμία σχέση με την Δύση, και πρέπει να ενωθούμε με την Ρωσία και τις άλλες Ορθόδοξες χώρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανωνυμε εισαι ο East? Καιρο ειχα να διαβασω ορθοδοξες φαντασιωσεις και παραληρηματα. Πηγαινε στη Ρωσια και κατσε κανα μηνα και μετα πες μας αν θες να ενωθεις μαζι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή κατά σύμπτωση από εκεί έρχομαι, εσύ αγαπητέ ανώνυμε μπορείς να μας πεις αν είσαι από την Αμερική ή το Ισραήλ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Ανωνυμε εισαι ο East? Καιρο ειχα να διαβασω ορθοδοξες φαντασιωσεις και παραληρηματα. Πηγαινε στη Ρωσια και κατσε κανα μηνα και μετα πες μας αν θες να ενωθεις μαζι τους."

    Αν δεν ντρέπεσαι για την εργασία σου, μπορείς να μας πεις σε ποια στοά ανήκεις; Άλλωστε "η δουλειά δεν είναι ντροπή" ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. E ΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ!!!!!!
    ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ...ΤΑ ΤΡΟΛΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΦΡΙΖΟΥΝ!!!!!
    ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ!!!!

    ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ!!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΥΓ:ΣΤΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ ΚΥΡΙΟΙ!!!
    ΣΤΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ!!!
    ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΗΤΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
    ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ!!
    ΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ!!!!
    ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω δεν ειμαι ουτε εβραιος, ουτε μασονος, ουτε αμερικανος, αλλα αντιθετα απο σας Ελληνας που σεβεται τους πατρωους θεους, οσο για την εργασια μου, να εισαι σιγουρος οτι βγαζω πολυ πολυ λιγοτερα απο σενα.
    Η θεση της Ελλαδας ειναι μονο στην Ευρωπη (την οποια αλλωστε και δημιουργησε) κι οχι με τους βαρβαρους της Ανατολης. Οποιου δεν του αρεσει να παει μεταναστης στη Ρωσια.
    Χριαστιανισμος και κομμουνισμος=οι 2 οψεις του ιδιου διεθνιστικου νομισματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς τον Δωδεκαθειστή:

    Κομμουνισμός και Δύση, Κομμουνισμός και Καπιταλισμος-νεοφιλελευθερισμός, είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα!

    Κοινός εχθρός και των 2 η Ορθοδοξία! Και ο Κομμουνισμός και ο Καπιταλισμός λυσάξαν να αφανίσουν την Ορθοδοξία!

    Αλλά σας γύρισε μπούμεραγκ!

    Τώρα η Ορθοδοξία αναγεννάται σε όλες τις πρώην Κομμουνιστικές χώρες!

    Και η Ρωσία έβαλε τέλος στην παντοκρατορία της Αμερικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ πάλι γελάω με αμφότερους...βέβαια καλύτερα ο East και τα όσα λέει κι ας μην συμφωνώ καθόλου και τα βρίσκω ανεδαφικά παρά το ειδωλολατρικό-ξενοδουλικό παραλήρημα ορισμένων οι οποίοι σαφώς χρηματοδοτούνται και υπάρχουν με ξένο κεφάλαιο που....Sorriδόν τους διατίθεται!άλλος λόγος εκτός από την διάσπαση του Έθνους μας δεν υπάρχει για την ύπαρξη αυτών των ομάδων προγονολατρείας άρα αυτολατρείας που αν το δούμε και εντελώς ιστορικά-κοινωνιολογικά δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτά που πίστευαν και τον τρόπο ζωής ακόμα των αρχαίων μας προγόνων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.