29/10/09

Είμαστε και εμείς θύματα του νεοφασισμού και δυστυχώς ελληνικού ή ελληνόφωνου φασισμού

«Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση έτσι ο αγώνας συνεχίζεται και εμπνεόμαστε και από τον ηρωισμό των Ελλήνων του 1940 – 1945», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «είμαστε και εμείς θύματα του νεοφασισμού, του σύγχρονου, και δυστυχώς ελληνικού ή ελληνόφωνου φασισμού, να το πω έτσι, της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β’ που έφεραν αυτή την καταστροφή, τα αποτελέσματα της οποίας, τις επιπτώσεις της οποίας, αγωνιζόμαστε εδώ και 35 χρόνια να εξοβελίσουμε, να ακυρώσουμε».


Στόχος είναι η επανένωση της Κύπρου, ο τερματισμός της κατοχής, μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία που δεν είναι δική μας εφεύρεση, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, μετά την πανηγυρική δοξολογία που εψάλη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’.

«Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση έτσι ο αγώνας συνεχίζεται και εμπνεόμαστε και από τον ηρωισμό των Ελλήνων του 1940 – 1945», είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Πρόσθεσε πως «συνεχίζουμε να δεσμευόμαστε από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Εθνάρχης Μακάριος και πέντε άλλοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας, όμως παλεύουμε ώστε τα ανθρώπινα δικαιώματα ολόκληρου του κυπριακού λαού και οι βασικές του ελευθερίες να αποκατασταθούν και η Κύπρος ενωμένη στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης να βαδίσει μπροστά».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «είμαστε και εμείς θύματα του νεοφασισμού, του σύγχρονου, και δυστυχώς ελληνικού ή ελληνόφωνου φασισμού, να το πω έτσι, της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β’ που έφεραν αυτή την καταστροφή, τα αποτελέσματα της οποίας, τις επιπτώσεις της οποίας, αγωνιζόμαστε εδώ και 35 χρόνια να εξοβελίσουμε, να ακυρώσουμε».

Το έπος του 1940, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «το οποίο γράφτηκε, αντιστεκόμενοι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός στον ιταλικό φασισμό, συμπληρώνεται με το έπος της αντίστασής μας κατά των χιτλερικών δυνάμεων».

«Αρκεί να πει κανένας ότι ολόκληρη η ανθρωπότητα αναγνώρισε τον ηρωισμό των Ελλήνων και το ρόλο που διαδραμάτισε η αντίσταση κατά του ιταλικού και του γερμανικού φασισμού ώστε να κριθεί τελικά ο β’ παγκόσμιος πόλεμος», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι ο Γούινστον Τσόρτσιλ, ''αναγνωρίζοντας τη συμβολή των Ελλήνων στην αντίσταση κατά του χιτλεροφασισμού τόνισε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Ελληνες και αυτό νομίζω ο,τι τα λέει όλα».

Κληθείς να σχολιάσει πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν είναι ώρα να ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλο. Είναι ώρα τιμής στον ελληνικό λαό ο οποίος τότε, πραγματικά ενωμένος, έδωσε την μάχη», σημείωσε.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι εύχεται και ελπίζει "εμπνεόμενοι από τον αγώνα του ελληνικού λαού, επιτέλους και εμείς να παρουσιαστούμε ενωμένοι στο εσωτερικό μέτωπο».

iKypros

28/10/2009

4 σχόλια:

  1. Ψευτη.
    Με το δημοψηφισμα ο λαος ακυρωσε καθε μορφη λυσης ομοσπονδιας και εμεινε πιστος στην Κυπριακη Δημοκρατια που εσυ θελεις να καταλυσεις.
    Ο Μακαριος ποτε δεν υπεγραψε για Δ.Δ.Ο
    Εσυ κατηργησες την συμφωνια της 8ης Ιουλιου του Τασσου.
    Μειοδοτη συντεχνιακε τουρκολαγνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γι'αυτό λοιπόν το κόμμα του κ.Χριστόφια πούλησε τους "φασίστες" της ΕΟΚΑ στούς Εγγλέζους!

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "εμπνεόμενοι από τον αγώνα του ελληνικού λαού, επιτέλους και ΕΜΕΙΣ να παρουσιαστούμε ενωμένοι στο εσωτερικό μέτωπο».

    AAA...ναι το ξέχασα...δεν είναι Έλληνας είναι Κύπριος...!!!ρε αντε απο εδώ προδοτικέ ανθέλληνα δοσίλογε..!!!ελπίζω να μην το ξαναβγάλουν πρόεδρο γιατί τότε θα τα θέλει ο ποπός τους των Κυπρίων αδερφών και θα είναι άξιοι της μοίρας τους....και ελπίζω πάλι να μην αναζητάν αλλού τις ευθύνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν πρωτοανέλαβε ο Χριστόφιας, παρέστη για πρώτη φορά στην ζωή του σε τρισάγιο υπέρ των πεσόντων της ΕΟΚΑ και εξεφώνισε λογίδριον, στο οποίο τους αποκαλούσε ήρωες.

    "Οταν εκάναμεν τον αγώναν με την ΕΟΚΑν, μας ελέγασην βαρελώτους, τώρα μας λέγουσιν ήρωες", παρετήρησε με τα χαρακτηριστικά κυπριακά του ο αείμνηστος Τάσσος και μ' έκανε να γελάσω από καρδιάς. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.