28/10/09

Μήνυμα Παπούλια στα Σκόπια

Σαφές μήνυμα στην ηγεσία των Σκοπίων, να εγκαταλείψει τις αλυτρωτικές της θέσεις και να συμβάλλει στην επίλυση του θέματος της ονομασίας της γείτονος, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα «προσέφερε ό, τι ήταν να προσφέρει».

Μιλώντας σήμερα το βράδυ στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης στο Τρίτο Σώμα Στρατού, ο Πρόεδρος τόνισε πως η Ελλάδα «ηγείται της προσπάθειας για την προσαρμογή και ένταξη όλων των γειτονικών κρατών στις ευρωατλαντικές αξίες και δομές». Πρόσθεσε ότι «είναι προς το συμφέρον όλων των γειτόνων μας η εγκατάλειψη αναχρονιστικών αντιλήψεων, αλυτρωτικών θέσεων και εθνικιστικών εμμονών». «Απευθύνομαι ειδικά στην ηγεσία της γειτονικής FYROM για να εκφράσω τη βούληση της ελληνικής πλευράς, όπως αποτυπώνεται στην Ενδιάμεση Συμφωνία, να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος της ονομασίας», τόνισε ο Κάρολος Παπούλιας.

Και ξεκαθάρισε: «Μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων είναι η κόκκινη εθνική γραμμή που επιτρέπει στη γειτονική χώρα να διανύσει την απόσταση που τη χωρίζει από τις ευρωπαϊκές δομές. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ας μην αυταπατώνται ότι η Ελλάδα θα υποκύψει σε οποιαδήποτε πίεση. Η Ελλάδα προσέφερε ό, τι ήταν να προσφέρει». Ο Πρόεδρος εξήρε το αποφασιστικό ρόλο του Τρίτου Σώματος Στρατού στην απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912, καθώς και στον ηρωικό αντιναζιστικό αγώνα στα οχυρά του Ρούπελ, Ιστήμπεη, Περιθώρι, οροσειρά Μπέλλες. Στάθηκε ιδιαίτερα στο έπος του ‘40 και της Εθνικής Αντίστασης: «Ο αγώνας των Ελλήνων στα βουνά της Πίνδου και στις οροσειρές της Αλβανίας, που επί μήνες αντιστάθηκαν ηρωικά, πλημμύρισε όλον τον κόσμο με αισθήματα θαυμασμού για τους άνδρες και τις γυναίκες, που ξεπέρασαν φόβους, ανθρώπινες αδυναμίες, όρια. Σπάνια συναντά κανείς στις σελίδες της ιστορίας παραδείγματα παρόμοιας υπεράνθρωπης ψυχικής αντοχής. Η ηρωική αντίσταση των Ελλήνων έγινε παράδειγμα για τους λαούς της Ευρώπης που βρίσκονταν ήδη κάτω από την καταπίεση της ναζιστικής και φασιστικής θηριωδίας. Η 28η Οκτωβρίου θα παραμείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού έθνους», υπογράμμισε. Τέλος ο Πρόεδρος επεσήμανε πως στις μέρες μας, η ειρήνη και η σταθερότητα είναι βαθιά εμπεδωμένες και αυτονόητες μέσα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον στο οποίο η πατρίδα μας είναι βαθιά ριζωμένη και συμπλήρωσε λέγοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στην πρωτοπορία της προσπάθειας για τη μετατροπή της νοτιοανατολικής Ευρώπης σε περιοχή διακρατικής οικονομικής συνεργασίας, πολιτισμικού διαλόγου, φιλίας των λαών.

athina984.gr

9 σχόλια:

  1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    "Μία ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων είναι η κόκκινη εθνική γραμμή που επιτρέπει στη γειτονική χώρα να διανύσει την απόσταση που τη χωρίζει από τις ευρωπαϊκές δομές. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει"

    ΕΡΩΤΗΣΗ
    Ποίος αποφάσισε την κόκκινη γραμμή στο Σκοπιανό, Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε, και παραχωρήσατε το όνομα Μακεδονία και τώρα ψάχνετε για γεωγραφικό προσδιορισμό, κανείς, υποκύψατε φοβούμενοι, στις έξωθεν πιέσεις. Εγκληματική Ελληνική υποχώρηση λέω εγω και οι υπόλοιποι πολίτες.
    Γιατι δηλαδή να δώσουμε κάτι που είναι δικό μας, ή μήπως δεν είναι έτσι? γνωρίζετε εσείς κάτι άλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιός είπε στον Παπούλια ότι ο Ελληνικός λαός δέχεται για τα Σκόπια όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό; τί εννοεί δηλαδή, να έχει μέσα το όνομα Μακεδονία; Αφού τα Σκόπια δεν είναι στον γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας.

    Κακώς μας παρουσιάζουν σαν δεδομένο ότι η Ελλάδα δέχεται όνομα για τα Σκόπια που να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίμα και τον είχα σε εκτίμηση..Ποιός σας δίνει το δικαίωμα ρε σείς να δίνετε και να δίνετε και να δίνετε επειδή σας το λένε οι αμερικλάνοι;
    Για να κάνουμε ένα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ πρίν πάρουν δικαίωμα ψήφου τα αλλοδαπά να δείτε πολιτικοί άρχ-οντες τί θα δώσει ο Λαός σαν κόκκινη γραμμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΑΝ
    ΕΧΟΥΜΕ ΣΩΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    Τι δεν σας αφήνουν οι Αμερικάνοι
    &Σια; Και εμας τι μας νοιάζει δηλαδή!
    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

    ΝΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.youtube.com/watch?v=kYsp3PzOi9o

    Ο Γκλιγκόροφ παραδέχεται ότι καμία σχέση δεν έχουν με τον Μέγα Αλέξανδρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο κ. Παπούλιας ήταν ο ΥπΕξ του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος υπέγραψε την μονομερή άρση του εμπολέμου με την Αλβανία την δεκαετία του '80. Παρέδιδεν ούτω την Β. Ήπειρο στους Αλβανούς, καίτοι ο ίδιος Ηπειρώτης.
    Εγώ στην θέση του θα είχα παραιτηθεί.

    "Ο λύκος κι αν εγέρασε
    κι αν άλλαξ' η φωνή του,
    μήδε τη γνώμη άλλεξε
    μήδε τη κεφαλή του"!!!

    Μια φορά προδότης, πάντα προδότης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΤΡΟΠΗ ,ΝΤΡΟΠΗ ,ΝΤΡΟΠΗ,!!!!
    ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ 1000 ΦΟΡΕΣ!!
    Δ Η Μ Ο Ψ Η Φ Ι Σ Μ ΑΑ!!!!!!!


    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΥΓ: ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 'Μια φορά προδότης, πάντα προδότης.'

    Δεν φταίει αυτός, πιόνι είναι.

    Όποιος άλλος βρεθεί στην ίδια θέση πάλι τα ίδια θα λέει. Μόνο πιόνια ανεβαίνουν εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο χωριό μου, λένε "της κοντής της πτσας της φταίνε οι τρίχες".Και αν ο πρόεδρος ειχε διορατικότητα δεν θα υπέγραφε την αναστολή του εμπολέμου με την Αλβανία.Οπως επίσης, αφού ο ΟΗΕ έχει επίσημη ονομασία για τα σκόπια το FYR0M γιατί εμείς δεν ζητάμε τα διαβατήρια τους να γράφουν ακριβώς αυτό ;;; Τι μυστικές συμφωνίες υπάρχουν και ποιός τις υπέγραψε ;;;Και μας έρχονται από το 1991 με διαβατήρια "δμκρτία της ματσεντόνιας" Και ο πρόεδρος ας μη ξεχνάει ότι η Μακεδονία αποτελεί το 11% του κρατιδίου των σκοπίων (βέβαια τους έχει δοθεί το 38% της Μακεδονίας μας,το οποίο και διεκδικούμε) αλλά δεν είναι δυνατόν με 38% αλβανούς, 15% Σέρβους και με το υπόλοιπο βουλγάρους να επιμένουν ότι είναι Μακεδόνες....Ρασμπίρας (κατάλαβες) κε πρόεδρε;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.