31/10/09

Αχμέτ Ιλχάν : «Στηρίζω Ντόρα επειδή έκανε ό,τι της ζητήσαμε» !!!

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣΗ σοκαριστική αυτή δήλωση του μουσουλμάνου (τούρκου σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου) βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κυρίου Αχμέτ Ιλχάν, έρχεται για να ρίξει φως στην πολιτική δραστηριότητα της κυρίας Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια της υπουργείας της στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σαφέστατα αυτή η δήλωση δεν αποτελεί στήριξη της κυρίας Μπακογιάννη, αλλά έναν ουσιαστικό κόλαφο που ξεσκεπάζει τις αποφάσεις και την δράση της γύρω από το θέμα της Ελληνικής Θράκης. Μήπως η Άγκυρα μέσω της συγκεκριμένης δήλωσης του «Νεοδημοκράτη» βουλευτή επιχειρεί να στείλει ένα “μήνυμα δύναμης” προς τον σημερινό πρωθυπουργό;

Επανέρχεται στο θέμα της διαδοχής στην ηγεσία της ΝΔ με συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Αχμέτ Ιλχάν, εξηγώντας του λόγους για τους οποίους στηρίζει θερμά την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη. «Μας έκανε ότι της ζητήσαμε» λέει χαρακτηριστικά ο κ.Ιλχάν και συνεχίζει: «εισήγαγε την τουρκική γλώσσα ως μάθημα στα δημόσια σχολεία της Δυτικής Θράκης, παρείχε οικονομική υποστήριξη ώστε να έρθουν σχολικά βιβλία από την Τουρκία στα ελληνικά μειονοτικά σχολεία, δρομολόγησε το θέμα του μουφτή και αν δεν την προλάβαιναν οι εκλογές θα είχαμε σύντομα την εκλογή και όχι τον διορισμό του θρησκευτικού μας ηγέτη…»

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο Αχμέτ Ιλχάν ο οποίος είχε ξεσηκώσει σάλο το 2006 υπογράφοντας κείμενο που μιλούσε για «Τουρκομουσουλμανική μειονότητα» και «Μητέρα Πατρίδα Τουρκία», δηλώνει πως δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να αναλάβει πρόεδρος ο Αντώνης Σαμαράς και σε τέτοια περίπτωση θα αναστείλει οποιαδήποτε δραστηριότητα του στο κόμμα.

Είναι περιττό να τονίσουμε ότι ο κ. Ιλχάν είναι ένας εκ των εκλεκτών του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής με ότι αυτό συνεπάγεται.

17 σχόλια:

  1. Να τους χαιρόμαστε όλοι οι Έλληνες.Δεν εννοώ μόνο οι της Ν.Δ γιατί ΟΛΑ τα κόμματα έχουν τέτοια φυντάνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

    Τον στήριξε, την στηρίζει........ Τα αδύναμα δένδρα, ο γεωργός τα στηρίζει μέχρι να δυναμώσουν. Μετά όπως είναι φυσικό, δεν έχουν ανάγκη υποστήριξης και ο πάσσαλος αφαιρείται.
    Ποιο είναι το δένδρο, ποιος έχει τον ρόλο του πάσσαλου και ποιος τον ρόλο του γεωργού που θα δρέψει τους καρπούς, αυτά είναι συγκεχυμένα στην περίπτωση. Οι ίδιοι δεν το ξέρουν, εσείς μπορείτε να τα ξεδιαλύνετε ;

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι δηλωσεις του εν λογω κυριου μονο κακο στην υποψηφιοτητα της προκαλουν.H κ Μπακογιαννη ασκησε με συνεπεια την εθνικη πολιτικη του πρωην πρωθυπουργου κ. Καραμανλη.Δεχεται ανεξηγητη πολεμικη,διχως να εχει διαπραξει κανενα μεγαλο εθνικο σφαλμα-τα Ιμια δεν τα χειριστηκε αυτη,τον Οτσαλαν δεν τον προδωσε αυτη,τη Μαδριτη δεν την υπεγραψε αυτη.Αυτοι που τα διεπραξαν επιβραβευθηκαν δυστυχως ξανα απο τον ελληνικο λαο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς η κα αυτή ούτε στήριξε ούτε θα στήριζε πολιτικές οι οποίες δεν θα την εξυπηρετούσαν προσωπικά.

    Πότε θα καταλάβατε Φίλοι μου ότι άλλο το προσωπικό μας συμφέρον και άλλο το Γενικό Συμφέρον.

    Το τελευταίο, το Γενικό Συμφέρον, αφορά όχι μόνον προσωπικά εμάς, αλλά τα παιδιά και τα εγγόνια μας, όλους μας τους συγγενείς και φίλους, καθώς και όλους τους γνωστούς και αγνώστους μας.

    Έτσι και πάει στο διάβολο το Γενικό Συμφέρον του Έθνους μας, χαθήκαμε.......!

    Η κα αυτή ανήκει στον χώρο εκείνων οι οποίοι πιστεύουν ότι, αν καεί όλη η Ελλάδα και απομείνει ανέπαφο ένα περίπτερο ...., τότε αυτή θα είναι ... η περιπτεριούχος .... !

    Έχω φίλο νεοδημοκράτη πολιτευόμενο που την στηρίζει, διότι και αυτός έχει επαφή μαζί της και περιμένει πότε θα έρθει στα πράγματα, για να... τσιμπολογήσει κάτι και αυτός....!!!!

    Έτσι όμως φίλε μου .... χωριό δεν γίνεται !

    Θα μου πεις, εσύ θα περνάς καλά. Δεν πάνε να πνιγούν όλοι οι άλλοι !

    Ναι, αλλά αυτή η νοοτροπία δεν ισχύει πλέον, διότι τα .... πεκούνια στερέψανε .... !

    Κάνε λίγη υπομονή και κάνε κάτι και για τον δύσμοιρο αυτόν τόπο, που θα είχε γίνει ..... Ελβετία, αν τον αγαπούσαμε όλοι λίγο ... περισσότερο!

    Φιλικά

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτός (Αχμέτ Ιλχάν) όπως και ο Τσέτιν Μανατζή και όποιος άλλος Έλληνας μουσουλμάνος θεωρεί τον εαυτό του Τούρκο και όχι Έλληνα πρέπει με την βοήθεια του Ελληνικού Κράτους να πάει να ζήσει στην Τουρκία. Δεν θα χρειάζεται και τα πολιτικά του δικαιώματα άρα θα είναι και υπόχρεος εάν το Κράτος του αφαιρέσει και την Ελληνική ιθαγένεια.

    Σωστός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ πάλι αναρωτιέμαι γιατί πάντα μας φταίνε οι άλλοι...ξένοι ή Έλληνες...αυτοί που πραγματικά φταίνε είναι όσοι και όσες τους ψηφίζουν ξανά και ξανά σε κάθε διακήρυξη εκλογών, ενώ ξέρουν την τακτική τους και τί πολιτική θα ακολουθήσουν εκ των προτέρων όταν εκλεγούν, όμως παρόλα αυτά την ψήφο τους την ρίχνουν πάλι εκεί. Αυτό δείχνει πόσο σχιζοφρενής λαός είμαστε και πόσο "μαζοχιστές"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω παντως αν ημουνα ο κ. Κουβελος, δεν θα δεχομουν η γυναικα μου να κυκλοφορει με το ονομα του πρωην της. Παει χαθηκε η αξιοπρεπεια...και βεβαια αν ημουν η Ελλαδα θα εμβολιαζομουν κατα του ιου ΝΚΜΜ (η αρρωστεια για την εξουσια κατ'άλλους, ή αυτοσκοπος η εξουσια!)...Με τετοια ιωση χανεται η δυνατοτητα του οργανισμου να υποστηριξει Κυπρο, Μακεδονικο, Αιγαιο κλπ κλπ....Ειναι η κερκοπορτα των εισβολεων...Φυσικα το εμβολιο δεν εγινε στην ωρα του και τωρα χρειαζεται ισχυρη αντιβιωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν κατανοώ αυτή την αρνητική στάση σε κάθε πρωτοβουλία ενίσχυσης των μειονοτικών δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας. Η ΕΛΛΑΣ είναι υποχρεωμένη από την ίδια την συνθήκη της Λωζάνης αλλά και από ένα σωρό αλλά συμβατικά κείμενα με αντικείμενο τις μειονότητες να τους αναγνωρίσει και να τους διευκολύνει στη έκφραση της ταυτότητας τους. Άλλωστε το δικαίωμα σε ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ αυτοδιαθεση είναι πλέον διεθνώς αναγνωρισμένο και βάση νομολογιας του Διεθνους Δικαστηριου της Χαγης. Αυτό πρακτικά σημαίνει : δικαίωμα χρήσης γλώσσας, ελεύθερη θρησκευτική λατρεία, αυτοδιοίκηση, ενδεχωμενως και ορισμένες άλλες εξουσίες τοπικού χαρακτήρα που συνάδουν με την πολιτιστική ταυτότητα της μειονότητας ( π.χ. Δικαστικές εξουσίες). Η χώρα μας ως σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος υποχρεούται να παρέχει αυτά τα δικαιώματα χωρίς βεβαίως να γίνεται κατάχρηση τους από τον μειονοτικό πληθισμο. Συνεπώς ορθά έπραξε η τέως υπουργός και η εν λόγω δηλωση του βουλευτή κακώς χρησιμοποιείται ως μομφή εναντίον της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η ντόρα υποστηρίζεται κυρίως από τυχοδιώκτες που τους έχει τάξει θέσεις, όπως και υποστήριξη στις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.άλλους δε τους βοήθησε οικονομικά ρυθμίζοντας τα χρέη τους απέναντι στο δημόσιο.
    δεν νομίζω να συγκινούνται λοιπόν από τέτοιου ίδους δηλώσεις ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΠΛΟΥΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΑΛΗ ΖΩΗ ? πόσο μάλιστα για έναν άχρηστο που δεν έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του και περιμένει τώρα από την μπακογιάννη να το "καταξιώσει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι στήριξη αυτή ;;;Μου φαινεται σαν αβάντα για τον Σαμαρά. Και μπράβο στην ντορούλα με παγκόσμια πρωτοτυπία :εισήγαγε την τουρκική σε ελληνικά σχολεία. Βρε άϊντε αϊσιχτίρ,αδειάστε μας την γωνιά τζάκια-κοπρίτες.Από την Θεσσαλονίκη α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αργικέραυνe γιατί δεν λες ποιος είναι ο γεωργός κάι με έχει φαΐ η περιέργεια και η αγωνια.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. “Η κυρία αυτή ανήκει στον χώρο εκείνων οι οποίοι πιστεύουν ότι, αν καεί όλη η Ελλάδα και απομείνει ανέπαφο ένα περίπτερο ...., τότε αυτή θα είναι ... η περιπτεριούχος .... !” [Ευμένης ο Καρδιανός]

    Αναρωτιέμαι φίλτατε Ευμένη Καρδιανέ για ποια «περίπτερα» μας γράφεις αφού σχεδόν τα περισσότερα τα έχουν αγοράσει ... Αλβανοί!!!

    Οσο για την διαπίστωσή σου ότι τα «pecunia (χρήματα, υπομονή κλπ.) ... στερέψανε» φταίμε και εμείς – στην κυριολεξία – τα ... «pecunia» [ΕΔΩ τα «pecunia» με την αρχική τους σημασία, ως μέσο συναλλαγών, δηλ. «κτήνη, ζώα»].

    Παρακάτω ο σχολιαστής [1 Νοέμβριος 2009 4:01 πμ] ΔΕΝ κατανοεί – γράφει – «αυτή την αρνητική στάση σε κάθε πρωτοβουλία ενίσχυσης των μειονοτικών δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας». Πάλι καλά που δεν την αποκάλεσε και ... τουρκική!

    Πράγματι η ΕΛΛΑΣ - ως σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος - είναι υποχρεωμένη - ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ - να σέβεται την υπογραφή της πάνω σε κάθε Συνθήκη της Λωζάνης αλλά και κάθε συμβατικό κείμενο με αντικείμενο τις μειονότητες (καλέ σαν αυτές – ΤΙΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ - στην Πόλη, στην Ιμβρο, στην Τένεδο, στην Βόρεια Ηπειρο, στα κατεχόμενα της Κύπρου κλπ. κλπ.) που τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ (χωρίς βεβαίως να γίνεται κατάχρηση) ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ των μειονοτήτων αυτών ... «προστατεύονται» από τα διάφορα - υπόπτως χρηματοδοτούμενα (το ΣΔΟΕ τι λέει;) - «Παρατηρητήρια της Στάθμης Υφάλμυρου Υδατος των 1000 Λιμνών της Φινλανδίας & των Καταρρακτών της Ζουλουλάνδης ΑΕ».

    Κάποτε ένας καψερός τόλμησε και ρώτησε τους "Βαλιανατο-Δημητράδες" τι θα μπορούσε να κάνει το "Παρατήρητηριό" τους για την προστασία της υπέργηρης και φτωχής θείας του στην Κων/πόλη που οι τουρκαλάδες - με διάφορα δικαστικά κόλπα - της άρπαζαν το ταπεινό της διαμερισματάκι (δυάρι). Τότε του απάντησαν: "Να πάτε στην (Ελληνική) Κυβέρνησή σας ... να διαμαρτυρηθείτε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στον ανώνυμο 2:22
    Αγαπητέ ανώνυμε, πως είναι δυνατόν να μην κατανοείς την ενίσχυση των δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας, όταν η συνθήκη της Λωζάνης έγινε στην λογική της αμοιβαιότητος. Τότε και μέχρι το 1955 υπήρχε το πολυάριθμο Ελληνικό στοιχείο της Κων/πολης, Ίμβρου και Τενέδου, τώρα έμειναν 1500 περίπου και αυτοί ηλικιωμένοι. Γνωστά τα προγκρόμ, γνωστός και ο νόμος 361 που δεν δίνει το δικαίωμα του κληρονομείν στους ομοεθνείς. Μην ξεχνάμε και την αρπαγή απο το Πατριαρχείο οικοπέδων, οικιών, ευαγών ιδρυμάτων, βακουφίων κ.λ.π με αστείες διαδικασίες. Όλα αυτά συνετέλεσαν στην συρρίκνωση της Ελληνικής ομογένειας, ενώ αντίθετα οι μουσουλμάνοι της Θράκης πολλαπλασιάσθηκαν και έχουν δικαιώματα που ούτε κατά διάνοια είχαν οι Έλληνες της Τουρκίας. Όσο υποχρεωμένη είναι η Ελλάδα να τηρεί τις συμφωνίες, το ίδιο έπρεπε να είναι και η γείτων. Η εσωτερική αυτοδιάθεση που επικαλείσαι, χρησιμοποιείται κατά κόρον με την εφευρευθείσα λέξη ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ. Αν ισχύει ο νεολογισμός αυτός, τότε να αφήσουν ελεύθερα τους κρυπτοχριστιανούς να εκφρασθούν ελεύθερα, όπως και τους ποντιόφωνους, στους οποίους απαγορεύουν να ομιλούν την γλώσσα. Γιατί λοιπόν η χώρα μας να υποχρεούται σε επιπλέον δικαιώματα και όχι η Τουρκία με τις τόσες εθνότητες ; Αν έπραξε σωστά η τέως υπουργός, αυτό είναι ανάλογα απο ποια γωνιά βλέπει κανείς τα γεγονότα και πως τα ερμηνεύει. Η συνθήκη της Λωζάνης δεν αναφέρεται σε Τούρκους της Θράκης, έχει θρησκευτικό προσδιορισμό "μοσουλμάνοι". Αυτοί αυτοπροσδιορίζονται Τούρκοι και τελευταία το διατυμπανίζουν με την προτροπή του Προξενείου της Κομοτηνής. Δεν παραβαίνουν λοιπόν τους όρους της συνθήκης ; Το Ελληνικό κράτος εν τη μεγαθυμία του, το παραβλέπει κι αυτό, τι άλλο να κάνει ;
    Πιστεύω ότι σου δίδω απαντήσεις στο σύνολο του σχολίου σου, αν δεν σε ικανοποιούν αυτά ψάξε μόνος σου, χωρίς βαρίδια και με γνώμωνα την πραγματική αλήθεια να βρεις τις απαντήσεις.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς Αρχικέραυνο. Ετσι πρέπει να λέγονται τα πράγματα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νά προσθέσω, στα τού Αργικεραυνου, πώς, οι Τούρκοι, όταν αναφέρονται στούς Ελληνες της Πόλης, τούς αναφέρουν πάντα ως Ρωμιούς, δηλαδή ως Χριστιανούς, σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάνης.
    Η εθνική σημασία τού όρος "Τούρκος", εφευρέθηκε απο τον Κεμάλ, μετα απο την συνθήκη της Λωζάνης.Μέχρι τότε είχε θρησκευτική σημασία.
    Από το 1924 , πιπίλιζαν στούς τουρκόφωνους μουσουλμάνους της Θράκης ότι ειναι Τούρκοι στην Εθνικότητα, μέχρι να τό πιστέψουν και να ζητούν τωρα να αυτοπροσδιορίζονται "Τούρκοι".
    Αυριο, αν ο Νταβούτογλου με τα Οθωμανικά του αποφασίσει να αυτοπροσδιορίζονται ως "Οθωμανοί Τούρκοι", θα πρέπει να αποδεχθούμε "Οθωμανική Τουρκική" μειονότητα;
    Δηλαδή, εμείς θα πρέπει να αποδεχόμαστε τον εκαστοτε αυτοπροσδιορισμό τού καθενός, κατα πως το αποφασίζει η "μητέρα του Πατρίδα";.
    Μουσουλμανική λοιπον η μειονότητα, βασει της συνθηκης της Λωζάνης.
    Εκει μεσα, ας αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας όπως γουστάρει, αρκεί να μην έχει την απαίτηση να συρόμαστε πίσω απο τα βίτσια του, και να τον αναγνωρίζουμε σαν μειονότητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ζαφείρη, να χαιρεστε την καινούργια προεδράρα σας!Μπράβο!Και σ'ανώτερα!Η κόρη του βρυκόλακα, πρόεδρος της Νέας Δημοκερατίας!Ο,τι καλύτερο θα μπορούσε να σας συμβεί!Και "αντιπολίτευση" στον Γιωργάκη!Ωραία αντιπολίτευση θα κάνει!Ειδικά στα εθνικά θέματα, "μαύρο φίδι που μας έφαγε"!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μίνω μην λες τέτοια πράγματα γιατί θα στεναχωρήσεις τον ζαφείρη και θα σε λέει πασόκο αν και στην θέσει του θα είχα αλλάξει κόμμα.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.