31/10/09

Eπίθεση Τουρκικών και Τουρκοκυπριακών ΜΜΕ κατά Χριστόφια


Sporttime.gr,TRT -"Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ".Επίθεση των Τουρκικών και Τουρκοκυπριακών ΜΜΕ δέχθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Χριστόφιας εξαιτίας της συνέντευξής του στην Αγγλική εφημερίδα "Guardian", η οποία δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Στις δηλώσεις του στον Άγγλο δημοσιογράφο ο κ. Χριστόφιας παραλλήλισε την σημερινή αδιέξοδη κατάσταση του Κυπριακού και τις παραχωρήσεις της Ε.Ε προς την Τουρκία, με το κλίμα των ημερών πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, λέγοντας "Όλα αυτά μου θυμίζουν το κλίμα πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, και τις υποχωρήσεις των μετέπειτα συμμάχων προς τον Χίτλερ για να μη γίνει περισσότερο επιθετικός", και συμπλήρωσε πως "δεν συγκρίνω φυσικά την Τουρκία με την τότε Ναζιστική Γερμανία".

Ο κ. Χριστόφιας αναφερόμενος στις συνομιλίες που διεξάγονται για την επίλυση του Κυπριακού τόνισε: "Οι προσδοκίες μου παραμένουν ανεκπλήρωτες, υπάρχουν μεταξύ μας διαφορές και αποκλίσεις πολύ βαθιές". Τέλος, υπογράμμισε πως για το αδιέξοδο μεγάλες ευθύνες φέρει και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κρατά μια αρνητική στάση στο ζήτημα.

Παραθέτουμε το προκλητικό άρθρο της Φωνής της Τουρκίας χωρίς καμιά λογοκρισία.Η Παράθεση δεν σημαίνει και υιοθέτηση του περιεχομένου.

Προκλητική συνέντευξη Χριστόφια

Ο ηγέτης των ρωμιοκυπρίων κατηγόρησε την ΕΕ ότι κάνει παραχωρήσεις προς την Τουρκία παρομοιάζοντας τις με αυτές που έγιναν προς τον Χίτλερ πριν το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο ηγέτης της Ρωμιοκυπριακής Διοίκησης Δημήτρης Χριστόφιας ισχυρίστηκε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει παραχωρήσεις στην Τουρκία και ξεπερνώντας κάθε όριο θρασύτητας την παρομοίασε με την τακτική υποχωρητικότητας προς τον Χίτλερ πριν από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στις δηλώσεις που προέβη ο Χριστόφιας στην Αγγλική Guardian, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, αγνοώντας τις υποσχέσεις που δόθηκαν στην Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου πριν από το σχέδιο Ανάν, ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία δεν σέβεται τους κανόνες της ενταξιακής πορείας και πως η ΕΕ κάνει παραχωρήσεις στην Ankara.

Ο Ρωμιοκύπριος ηγέτης ανέφερε τα παρακάτω:

"Αυτό μου θυμίζει την κατάσταση πριν από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου έκαναν υποχωρήσεις προς τον Χίτλερ για να μη γίνει πιο επιθετικός."

Αλλά όταν κατάλαβε την γκάφα που έκανε είπε "δεν συγκρίνω την Τουρκία με τη Ναζιστική Γερμανία".

Μιλώντας για τις περιεκτικές συνομιλίες που διεξάγονται για την επίλυση του Κυπριακού ο Χριστόφιας είπε χαρακτηριστικά "παραμένουν ανεκπλήρωτες οι προσδοκίες μου" και συμπλήρωσε κατά λέξη "Υπάρχουν διαφορές και αποκλίσεις. Βαθιές, βαθιές διαφορές".

Ακόμη επέρριψε ευθύνες στον Τούρκο Πρωθυπουργό για το αδιέξοδο που υπάρχει στην Κύπρο λέγοντας "Δε συμφωνούμε σε τίποτα με τον κύριο Erdoğan".

Πιο ενοχλημένοι οι Τούρκοι

Τις πραγματικές του σκέψεις αποκάλυψε στην Guardian ο Πρόεδρος Χριστόφιας, είπε ο εκπρόσωπος του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, Χασάν Ερτσακιτζά. Όπως υποστήριξε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «συνεχίζει τις προκλητικές του ενέργειες, προσπαθώντας να επηρεάσει χώρες-μέλη της Ε.Ε. ενάντια στην Τουρκία». Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών του ψευδοκράτους Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, δε, είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τη διεθνή κοινότητα να μη δείξει καμία προσπάθεια να ικανοποιήσει την Τουρκία, όπως την εποχή του Χίτλερ. «Αυτές είναι εκφράσεις που δεν ταιριάζουν σε κανένα ήθος και πολιτική ανθρωπιά», τόνισε. ΣΗΜΕΡΙΝΗ

3 σχόλια:

  1. Ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ιωάννης Κασουλίδης θεωρεί ότι «η απόρριψη της προσωπικής πρόσκλησης που απηύθυνε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, για να παραστεί στους εορτασμούς της 20ής επετείου της πτώσης του τείχους του Βερολίνου, αποτελεί νέο τεράστιο ολίσθημα για την εξωτερική πολιτική της Κύπρου». «Οι εορτασμοί στην πύλη του Βρανδεμβούργου θα αποτελούσαν χρυσή ευκαιρία για την πατρίδα μας να αναδείξει το εθνικό της πρόβλημα, εφόσον η Λευκωσία αποτελεί τη μόνη εναπομείνασα διαιρεμένη πόλη στην Ευρώπη. Η κορυφαία ιστορική στιγμή της πτώσης του τείχους του Βερολίνου θα έπρεπε να αποτελεί σημειολογικό φάρο για την ανάγκη επανένωσης της Κύπρου», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση. Προσθέτει, δε, ότι θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως ύψιστη τιμή αυτή η πρόσκληση.
    «Αντί αυτών, ο κ. Χριστόφιας με την επίκληση "βαρυφορτωμένου προγράμματος" υπογραμμίζει, δυστυχώς, τον αλλόκοτο προσανατολισμό της διεθνούς μας δραστηριότητας», ανέφερε. «Προτιμούμε φαίνεται να αναδεικνύουμε τις σχέσεις με την Κούβα ως προτεραιότητα, παρά τη δραστηριοποίησή μας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας και την αναγνώριση των ευρωπαϊκών ιστορικών οροσήμων», σημειώνει. «Αν, δε, πίσω από την απόρριψη της πρόσκλησης κρύβονται οι γνωστές ιδεολογικές αγκυλώσεις του Προέδρου, τότε το ζήτημα γίνεται ακόμα σοβαρότερο», καταλήγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμμμ, αν εφάρμοζε και ο ίδιος ο Χριστόφιας αυτά που έλεγε... Διζωνική, αποδοχή 50.000 εποίκων, εκ περιτροπής προεδρία κλπ. Μήπως να έβαζε και τον εαυτό του μέσα σε αυτούς που κάνουν παραχωρήσεις για να εξημερώσουν το θηρίο; Ας ελπίσουμε να έχει καταλάβει τα λάθη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χμμμ, αν εφάρμοζε και ο ίδιος ο Χριστόφιας αυτά που έλεγε... Διζωνική, αποδοχή 50.000 εποίκων, εκ περιτροπής προεδρία κλπ. Μήπως να έβαζε και τον εαυτό του μέσα σε αυτούς που κάνουν παραχωρήσεις για να εξημερώσουν το θηρίο; Ας ελπίσουμε να έχει καταλάβει τα λάθη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.