28/10/09

Kalashnikov: "Κατακρίνω την εγκληματική χρήση του όπλου μου"

Πικραμένος εμφανίστηκε ο εφευρέτης του Kalashnikov, Mikhail Kalashnikov, για τη χρήση του όπλου του από ομάδες γκάνγκστερ και καρτέλ ναρκωτικών καθώς πρόθεσή του ήταν να χρησιμοποιηθεί μόνο για την ασφάλεια της χώρας του.

Ο 90χρονος, πια, Kalashnikov σε βίντεο που στάλθηκε στο ρωσικό στρατό, μίλησε για τη δυσαρέσκειά του πάνω στη χρήση της εφεύρεσής του από «διαφόρων ειδών κακοποιά στοιχεία» ενώ αποκάλυψε πως δεν περίμενε ότι το όπλο θα ήταν νο1 στις προτιμήσεις των στρατιωτών παγκοσμίως.

«Είναι επώδυνο να βλέπω όλου του είδους των κακοποιών στοιχείων να πυροβολούν από το όπλο μου. Κατασκεύασα το Kalashnikov κυρίως για την ασφάλεια της πατρίδας μας», είπε ο Mikhail Kalashnikov.

Για τον εορτασμό των 90ων γενεθλίων του Kalashnikov, ο οποίος θεωρείται ήρωας στη Ρωσία, θα πραγματοποιηθεί μια πολυτελέστατη τελετή τον επόμενο μήνα.

Το όπλο σχεδιάστηκε λίγο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1947, ώστε να χρησιμοποιηθεί από τον στρατό της –τότε- Σοβιετικής Ένωσης, όμως, η ευκολία στη συντήρηση και το μικρό –συγκριτικά με άλλα όπλα- κόστος παραγωγής έκανε το Kalashnikov, το πιο επιτυχημένο όπλο που ποτέ είχε κατασκευαστεί.

«Όταν ήμουν νέος, είχα διαβάσει κάπου την ακόλουθη φράση: Όλα τα περίπλοκα είναι περιττά ενώ τα απλά είναι αναγκαία. Αυτό είναι το μότο της ζωής μου. Κατασκεύασα το Kalashnikov για να υπερασπιστεί τα σύνορα της πατρίδας μου, απλό και αξιόπιστο.

Το όπλο φέρει το όνομά μου και χρησιμοποιείται από 55 χώρες. Μάλιστα, σε μερικά κράτη κάποιοι γονείς ονομάζουν τα παιδιά τους Kalash, κάτι που είναι ευχάριστο για μένα», δήλωσε στη συνέντευξή του ο 90χρονος εφευρέτης, ντυμένος με ρούχα παραλλαγής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πάνω από 100 εκατομμύρια Kalashnikov έχουν παραχθεί μέσα σε 62 χρόνια, όμως, ούτε τα μισά έχουν άδεια παραγωγής βάσει των ρωσικών προτύπων ποιότητας.

Cosmo.gr

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.