30/11/09

Σαμαράς: 50,18% - Μπακογιάννη 39,76% - Ψωμιάδης 10,06% Σαμαράς: «Νικήσαμε όλοι. Δεν υπάρχουν ηττημένοι»


Μήνυμα ενότητας έστειλε στο επινίκειο διάγγελμά του ο Αντώνης Σαμαράς, που εξελέγη απόψε έβδομος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, καθώς επικράτησε της Ντόρας Μπακογιάννη από την πρώτη Κυριακή. Σε δήλωσή της η Ντόρα Μπακογιάννη αποδέχθηκε το αποτέλεσμα και συνεχάρη τον αντίπαλό της. Στο 72,68% των εκλογικών τμημάτων, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 50,18%, η Ντόρα Μπακογιάννη 39,76% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης 10,06%.
Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «πρωτοφανή, ειρηνική, δημοκρατική επανάσταση» που «σάρωσε όσα μας πήγαιναν πίσω». Απευθυνόμενος αποκλειστικά στα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντ. Σαμαράς εμφανίστηκε ενωτικός, ευχαριστώντας προσωπικά τη Ντόρα Μπακογιάννη για την αποδοχή της νίκης του, αλλά και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, στον οποίο απέδωσε τα εύσημα επειδή ήταν εκείνος που «άνοιξε τον δρόμο για εκλογή από τη βάση». «Νικήσαμε όλοι μαζί. Δεν υπάρχουν ηττημένοι. Δεν είμαστε αντίπαλοι. Δεν με νοιάζει ποιον ψήφισε ο καθένας, δεν με νοιάζει ποιον στήριξε. Θα είμαστε όλοι μαζί» τόνισε ο κ. Σαμαράς. Έσπευσε ωστόσο να στείλει μήνυμα και για την επόμενη ημέρα: «Η βάση δεν θα ανεχθεί υπονόμευση της ενότητας», επεσήμανε.

«H βάση εξέλεξε το νέο αρχηγό, η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή... συνεχάρην τον Αντώνη Σαμαρά για την εκλογή του, ευχαριστώ όσους με τίμησαν με την ψήφο τους... Ανοίγει νέο κεφάλαιο για τη Ν.Δ., στην προσπάθεια αυτή θα είμαστε όλοι παρόντες», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στις εσωκομματικές κάλπες προσήλθαν περισσότεροι από 400.000 πολίτες. Εξ αυτών, οι 246.000 ψήφισαν online και οι υπόλοιποι με τον παραδοσιακό τρόπο, λόγω των προβλημάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα. Η καταμέτρηση των ψήφων βρίσκεται σε εξέλιξη.


«Η προσέλευση των πολιτών, που συμμετέχουν στη σημερινή εκλογή, είναι πραγματικά πολύ μεγάλη και συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό ειδικότερα στο Λεκανοπέδιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. ευρωβουλευτής Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος ευχαρίστησε τους πολίτες για τη μεγάλη ανταπόκρισή τους.

Όπως είπε ο κ. Κουμουτσάκος, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την παράταση της διαδικασίας έως τις 21:30 το βράδυ και έως ότου εξαντληθεί ο αριθμός εκείνων που αναμένουν να ψηφίσουν.

«Ευχαριστούμε και πάλι το λαό της Ν.Δ. για την υπεύθυνη στάση που έχει επιδείξει. Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ζητάει την κατανόηση για την παράταση της διαδικασίας», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

7 σχόλια:

  1. Κερδισε εναντινα σε θεους και δαιμονες.
    Μια καλη αρχη για το πολιτικο μας συστημα.
    Καλη επιτυχια κ.Σαμαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Του ευχόμαστε όλοι καλή επιτυχία, και μακάρι να διαψεύσει τους επιφυλακτικούς σαν και μένα ότι είναι και αυτός προωθούμενος και υποταγμένος στα ξένα συμφέροντα.

    Η Ντόρα που ήρθε δεύτερη, ήταν από την αρχή καμένο χαρτί από την στιγμή που η εκλογή πήγε στον λαό.

    Νομίζω ότι το πολιτικό μας σύστημα βρίσκεται ακόμη μακρυά από το σημείο να έχει την δυνατότητα προωθεί τους αξίους.

    Η προώθηση του Σαμαρά δεν μου αφήνει πολλά περιθώρια αμφιβολίας, ότι ήταν μεθοδευμένη από κύκλους που ελέγχουν το πολιτικό σύστημα και χειραγωγούν τον λαό.

    Όπως όμως και για τον Γιωργάκη, πάντα ελπίζουμε μήπως και κάποια στιγμή διαψεύσει αυτά που φοβόμαστε. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ manos141

    Πού βλέπεις εσύ την "Μια καλη αρχη για το πολιτικο μας συστημα"; Άλλαξε το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ, επειδή εξελέγη ο Σαμαράς; Το ίδιο παραμένει, δυστυχώς.


    Εκτός κι αν εννοείς κάτι διαφορετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπήρχε πριν πολλά χρόνια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (δεκαετία '60 και νωρίτερα) ένας καθηγητής, ονόματι Ηλίας Κρίσπης, ο οποίος ήταν Εβραίος. Δίδασκε Διεθνές Ιδιωτικό Δίκαιο.

    Υπήρχε (υπάρχει ακόμη, δεν το ξέρω) κι ένας Dr. Α. Σαμαράς-Κρίσπης, με τον οποίον ο πρώτος έγραψε το βιβλίο "La protection internationale des biens culturels. Regard dans l'avenir", το οποίο κυκλοφόρησε το Ίδρυμα Η. Κρίσπη & Δρ. Α. Σαμαρά-Κρίσπη.

    Μπας και τόσο καιρό κάνατε αγώνα για απόγονο Εβραίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 11.45 καλή αρχή είπε...και έχει απόλυτο δίκιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε 30 Νοέμβριος 2009 8:17 μμ

    ο Σαμαράς θα κριθεί από τις πράξεις του, όπως βάσει αυτών κρίνεται κι η Ντόρα και το σόι της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Άπαντες κατά τα έργα αυτών κριθήσονται".

    Το θέμα είναι ποιος και πώς θα τους κρίνει. Αν κρίνω από το πώς έκρινε τον Σημίτη ο "κυριάρχος" (τρομάρα του!) ελληνικός λαός, τότε καλύτερα να βρούμε άλλους κριτές. 35 χρόνια τώρα βλέπω την κρίση του κι έχω τρομάξει!

    Τον Σαμαρά και την Μπακογιάννη έκριναν οι ψηφοφόροι (;) της ΝΔ και όχι ασφαλώς ο ελληνικός λαός. Προσωπικά, συμφωνώ απολύτως με την επιλογή για πολλούς λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.