27/11/09

Κοινές ελληνογαλλικές ασκήσεις

ΣΕ ΚΟΙΝΕΣ αεροναυτικές ελληνογαλλικές ασκήσεις θα συμμετάσχει από 1 έως 8 Δεκεμβρίου το εκσυγχρονισμένο γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ».

Η συνεκπαίδευση που θα γίνει στο Αιγαίο, νοτίως της Πελοποννήσου και κοντά στην Κρήτη, εντάσσεται στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας. Εκτός από το αεροπλανοφόρο- από το οποίο θα εξορμούν αεροσκάφη Rafale, Super Εtendard, Ηawkeye και ελικόπτερα- συμμετέχουν από γαλλικής πλευράς 4 φρεγάτες και αντιτορπιλικά, ένα υποβρύχιο κι ένα πετρελαιοφόρο. Από ελληνικής πλευράς δύο φρεγάτες, 5 πυραυλάκατοι, 5 κανονιοφόροι, δύο πλοία γενικής υποστήριξης, αρκετά μαχητικά και άλλα στρατιωτικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και μονάδες ραντάρ. Επίσης, η 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας- Διάσωσης Μάχης της Αεροπορίας.

Όπως λένε γαλλικοί διπλωματικοί κύκλοι, «η επιλογή μιας επίσκεψης στην Ελλάδα αναδεικνύει τη στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία σύμφωνα με την επιθυμία που εξέφρασε ο πρόεδρος Σαρκοζί, σχετικά με τη “νέα συμμαχία” που είχε προτείνει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα το 2008».

NEA

8 σχόλια:

  1. Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για τη δημιουργία της Ελληνικής LEGION ETRANGER,ούτως ώστε η παρουσία της χώρας μας στις Αποστολές Εξωτερικού να είναι Μάχιμη.
    Λαμβανομένου υπόψη ότι ο Έλλην κατά την αρχαιότητα υπήρξε Πολεμιστής, ενώ σήμερα δεν του επιτρέπεται να εμπλακεί σε μάχη, καθόσον υφίσταται η πιθανότητα...να πεθάνει...επωφελεία των μακροπρόθεσμων γεωστρατηγικών συμφερόντων της Χώρας, τουλάχιστον ας επιτραπεί να αγωνιστούν για τον Ελληνισμό...οι Ξένοι.
    Τα λεφτά υπάρχουν...αλλά μήπως μια τέτοιου είδους στρατιωτική Μονάδα...θα έδινε το "κακό" παράδειγμα στο Νεοέλληνα...όπως πειθαρχία,αξιόμαχο,συναδελφικότητα και Αρετή;
    Πληρώνει ο Ελληνικός Λαός από το υστέρημά του τον Έλληνα αργόσχολο Δημόσιο Υπάλληλο, τον τεμπέλη Συνδικαλιστή,τον Ανθέλληνα Βουλευτή και Ευρωβουλευτή,τα διεφθαρμένα πολιτικά κόμματα,τους ευτραφείς Ιερείς με τον ΠΑΣΟΚΟ Αρχιεπίσκοπο,τους Απόστρατους που πληρώνονται με έξτρα μισθό και έχουν "διοριστεί" σε "ΠΣΕΑ",το Δάσκαλο που σπούδασε στα Σκόπια, τον Αθεολόγητο Θεολόγο Καθηγητή,τον Πανεπιστημιακό Λέκτορα που μιλά για "σκοτεινού τύπου" μειονότητες και για τα δικαιώματά τους.
    Αλλά ξέχασα...κάθε αξιόμαχη Μονάδα...είναι εν δυνάμει απειλή για τη "Μετα-Πολιτευτική" Δημοκρατία μας... που έχασε τη μισή Κύπρο και τα Ίμια...και έπεται "Πεδίον Δόξης Λαμπρό"...στο μέλλον.
    Η Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων, σφυριλάτησε ψυχές σε Κέντρα Εκγύμνασης ανθρωπίνων σωμάτων και πέτυχε να τα μετουσιώσει σε ένοπλα τμήματα απόλυτα αφοσιωμένα στα συμφέροντα του Γαλλικού Έθνους.Με συνεχή εκπαίδευση από τον Αμαζόνιο, την Αεροδιαστημική Βάση του Ειρηνικού μέχρι το Τσιμπουτί,οι Διοικητές της αξιoποίησαν κατά τον ρουν της Ιστορίας της τον πλούτο των Ορφικών Αντιλήψεων, της ανάμνησης των Ελευσίνιων Μυστηρίων, της τάξης των Ρωμαϊκών Κολλεγίων και των Κελτικών Παραδόσεων και κατόρθωσαν να συντονίσουν τους αλλογενείς επωφελεία της Γαλλικής Δημοκρατίας.
    Εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλλον αυτή θα είναι μία τελική δοκιμή των δυνατοτήτων των Rafale πρίν την οριστική απόφαση για την απόκτησή τους. Σωστή επιλογή για αγορά των Γαλλικών αεροσκαφών αν σκευτούμε ότι οι Γάλλοι δέχονται να μας δώσουν (με το αζημίωτο βέβαια) ότι όπλα τους ζητάμε σε αντίθεση με τους Αμερικανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. SYMFONO KI EPAFKSANO ME TON 10.41 EINAI ENA MUST ENALAKTIKH APO ELLHNES AKSIOMATIKOYS KATI ANDISTYXO ME THN BLAK HAWK IDIOTIKH ETAIREIA SE SYNERGASIA ME TO YP. AMYNHS .MIA YMIANEKSARTITH MONADA GIA TON ELLHNA POLEMISTH .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ραφαλ ΔΕΝ παίρνουμε.

    Και η εταιρία λέγεται black water.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά …!η μήπως παίζεται κάτι εν¨ όψει Δεκεμβρίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Σαρκοζής δεν είναι μισός Οβραίος; Πώς θα κάμομε κολάι μαζί του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @27 Νοέμβριος 2009 8:06 μμ
    και ο dassault Εβραίος είναι αλλά είναι αποστάτες αυτοί,δεν είναι με τη λευκή αδελφότητα,τους έχουν κόψει τις ουρές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.