10/11/09

Δραγώνα Θάλεια.Γ.Γ. του υπουργείου παιδείας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ.Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Δραγώνα Θάλεια, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.ΒΗΜΑ

Η γυναίκα του εκδότη και χωρίς τίτλο σπουδών έγινε γ.γ του υπουργείου Παιδείας

Η Θάλεια Δραγώνα έγινε γ.γ του υπουργείου παιδείας. Μας ταλαιπώρησαν τόσες μέρες για να επιλέξουν την τ.σύζυγο του εκδότη Δραγώνα και την μοναδική γυναίκα που δεν έχει πτυχίο και είναι καθηγήτρια!
Πρέπει να είναι από τις ελάχιστες που έγιναν καθηγήτριες και κατάφερε να της αναγνωρισθεί από το ΔΙΚΑΤΣΑ το διδακτορικό δίπλωμα στην Ψυχολογία που πήρε από Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (Αγγλία) χωρίς να έχει βασικό τίτλο σπουδών!

Αντε και εις ανώτερα.
Τα βιογραφικά τι τα θέλατε; Ας παίρνατε όποιους θέλατε...
2810.GR

Κλάσεις προοδευτικότερη της Μαρίας Ρεπούση η νέα βουλευτίνα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ αντιρατσίστρια καθηγήτρια Θάλεια Δραγώνα

Αν στις Εκλογές η Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ κατέβαλαν σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την διάσημη πλέον Ελληνίδα ιστορικό Μαρία Ρεπούση, είναι βέβαιο ότι θα ξεσπούσε σάλος και χιλιάδες ψηφοφόροι θα απέφευγαν να ψηφίσουν την Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ γι΄ αυτή και μόνο την επιλογή τους...
Στην πραγματικότητα συμβαίνει κάτι πολύ χειρότερο, αλλά ελάχιστοι το έχουν πάρει χαμπάρι: Στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει υποψήφια μία κυρία που μπροστά της η Μαρία Ρεπούση φαντάζει σαν σκληρή εθνικίστρια. Μιλάμε ασφαλώς για την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών (στο Τμήμα Αγωγής της Προσχολικής Ηλικίας) κ. Θάλεια Δραγώνα, που κατά σύμπτωση είναι η σύζυγος του παιδικού φίλου του κ. Κώστα Σημίτη, συνταξιούχου καθηγητή στο London School of Economics Νίκου Μουζέλη...

Τι είναι άραγε η πατρίδα μας;

Όπως λένε όλοι οι δημοσιογράφοι που κάνουν ρεπορτάζ ΠΑΣΟΚ, την κ. Δραγώνα επέβαλε στον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης, σαν ρουσφέτι στον καλό του φίλο από τα ανέμελα παιδικά χρόνια στο Κολωνάκι Νίκο Μουζέλη. Ο Γιώργος Παπανδρέου δέχτηκε με μεγάλη προθυμία να χρίσει σίγουρη βουλευτίνα Επικρατείας την Θάλεια, όταν έμαθε ότι διαπρέπει στους Αντιρατσιστικούς Αγώνες. Όπως μας πληροφορεί το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, η κ. Δραγώνα «ειδικεύεται σε θέματα Εθνοκεντρισμού, Ρατσισμού και ένταξης των Μειονοτήτων. Κατά σύμπτωση, αυτά ακριβώς τα θέματα είναι οι μεγάλες αγάπες του Γιώργου Παπανδρέου, συνεπώς εύκολα μπορούμε να φαντασθούμε με πόση προθυμία δέχτηκε να συμπεριλάβει σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας την Θάλεια, πετώντας έξω την Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου, που είναι πασίγνωστη Πόντια εθνικίστρια...

Και τώρα ας δούμε τα αντιρατσιστικά κατορθώματα της κ. Δραγώνα που την κατατάσσουν τουλάχιστον δέκα χρόνια μπροστά από την Ρεπούση σε προοδευτικότητα... Τον Φεβρουάριο του 1997 κυκλοφόρησε από τις προοδευτικές εκδόσεις «Αλεξάνδρεια» το βιβλίο της Θάλειας Δραγώνα (σε συνεργασία με άλλους γνωστούς αριστερούς) που έχει τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» και υπότιτλο «Ο Εθνοκεντρισμός στην Εκπαίδευση».

Πρόκειται για ένα κακογραμμένο σύγγραμμα 540 σελίδων, το οποίο αμέσως προδίδει τον σκοπό για τον οποίο γράφτηκε: Θέλει να πείσει τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην στοιχειώδη και στην μέση εκπαίδευση ότι ο Εθνοκεντρισμός (το να επιμένουμε δηλαδή πως είμαστε Έλληνες και να υπερηφανευόμαστε γι΄ αυτό) ισοδυναμεί με Ρατσισμό!

Πριν δούμε μερικά απ΄ όσα γράφει σ΄ αυτό το αντιρατσιστικό βιβλίο η κ. Δραγώνα και οι σύντροφοί της, πρέπει να πούμε ότι το «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» έγινε γρήγορα το ευαγγέλιο των αποδομητών της Εθνικής μας Συνείδησης, από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και τον Συνασπισμό μέχρι το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και τους νεοφιλελεύθερους της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, η κυβέρνηση Σημίτη μετά την νίκη της στις Εκλογές του 2000 παρήγγειλε στην ΕΡΤ σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» που είχαν έναν και μοναδικό στόχο: Να πάψουν οι Έλληνες να αισθάνονται Έλληνες!

Η σειρά αυτών των αποδομητικών της Εθνικής μας Συνείδησης ντοκιμαντέρ άρχισε να προβάλλεται από την ΕΤ-1 μετά την άνοδο της κυβερνήσεως Καραμανλή τον Μάρτιο του 2004. Έγινε δηλαδή κι εδώ ό,τι ακριβώς με την Ιστορία της Ρεπούση: Παραγγέλθηκε επί ΠΑΣΟΚ και μπήκε στα σχολεία επί Νέας Δημοκρατίας. Εκτός από την ίδια την Θάλεια Δραγώνα, στα ντοκιμαντέρ «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» συμμετείχαν ή έκαναν το ντεμπούτο τους όλοι οι αστέρες της Ομάδος Λιάκου - Γιαννοπούλου - Ρεπούση - Κουλούρη και δεν συμμαζεύεται.

Μας έκαναν Έλληνες ενώ δεν ήμασταν!

Ας δούμε τώρα μερικά απ΄ όσα γράφει στο κακογραμμένο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» η νέα βουλευτίνα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάλεια Δραγώνα:

1) Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή έντονου εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού (σελ. 16). Κοντολογίς, κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχτήκαμε για να τα κονομήσουμε, πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων.

2) Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής και δεν το ξέρει! (σελ. 16). Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όποιον θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες (σελ. 20).

3) Εξίσου ρατσιστής είναι και όποιος αποσιωπά την σημασία, την τεράστια δύναμη, την έκταση και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Επίσης, όποιος αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό μας Πολιτισμό (σελ. 81), κι όποιος ισχυρίζεται ότι ο τουρκικός πολιτισμός έχει επιδράσει αρνητικά στους Έλληνες!... (σελ. 82).

4) Ένδειξη ρατσισμού και στείρου εθνοκεντρισμού είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν πάντα οι αδικημένοι της Ιστορίας (σελ. 84) κι ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υποστήκαμε, φταίνε πάντα οι Μεγάλες Δυνάμεις.

5) Κλασική ένδειξη ρατσισμού είναι και η γνωστή ρήση «Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί τρώγανε βελανίδια!» (σελ. 85). Ψιλορατσιμός είναι επίσης το να ισχυρίζεσαι πως είμαστε οι συνεχιστές του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού.

6) Κατά την κ. Θάλεια Δραγώνα, εθνικιστικές τάσεις κρύβει και η επιθυμία να διδάσκεται στην μέση εκπαίδευση η αρχαία Ελληνική Γλώσσα (σελ. 86), ενώ το να μιλάμε για απόλυτη ομοιογένεια του πληθυσμού της Ελλάδος και να αποσιωπούμε την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις επί 450 χρόνια είναι καθαρός ρατσισμός! (σελ. 95).

7) Ρατσιστικό είναι και το να ανησυχούμε για την ύπαρξη πολλών ξένων μεταναστών στην χώρα μας, ή το να λέμε ότι «σε λίγο θα ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα στην Ελλάδα», ή ότι «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας ομοιογένεια και να μην διαβρωθούμε εθνολογικά»! (σελ. 96).
Εξίσου ρατσιστικό είναι το να λέμε ότι το κέντρο της Αθήνας αλβανοκρατείται ή ότι «οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές»! (σελ. 9. Το ίδιο συμβαίνει κατά την κ. Δραγώνα, αν τολμήσουμε να πούμε πως με την είσοδο των Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνεται η εγκληματικότητα και η ανεργία των Ελλήνων! (σελ. 100). Στην σελίδα 105, η αυριανή βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ μας προειδοποιεί ότι ο εθνικισμός εύκολα μπορεί να γλιστρήσει στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία.

Το ελληνικό αίμα γίνεται και νερό


Περιττεύει να συνεχίσουμε να καταγράφουμε τα αντιρατσιστικά «πιστεύω» της κ. Θάλειας Δραγώνα, όπως τα έχει εκφράσει πριν 10 χρόνια στο βιβλίο της «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;». Η γυναίκα αυτή θέλει να μας πείσει ότι είναι ρατσιστικό και μόνο το να δηλώνουμε Έλληνες. Κι όμως: Σε λίγες ημέρες θα είναι βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ και ασφαλώς θα διαπρέψει στους αντιρατσιστικούς αγώνες εντός και εκτός Βουλής.

Η ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία: Οι απόψεις αυτές της κ. Δραγώνα που πριν 10 χρόνια μας φαινόντουσαν γραφικές και αστείες, έχουν σήμερα κυριαρχήσει και υποστηρίζονται από τους βουλευτές όλων των κομμάτων πλην. Και μόνο να θέσεις θέμα Ξένων Μεταναστών στην Ελλάδα, αυτομάτως θεωρείται ρατσιστής. Δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., του ΚΚΕ και του ΣΥΝ που να μην τάσσεται υπέρ της συνεχούς νομιμοποιήσεως των λαθρομεταναστών ακόμη κι αν οι Έλληνες γίνουν μειονότητα μέσα στην ίδια τους την Πατρίδα.
konstandaras.gr


Θάλεια Δραγώνα
Γεννήθηκε το 1955, είναι Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει έντονη συμμετοχή στη διοίκηση του πανεπιστημίου και εξελέγη πολλές φορές Πρόεδρος στο Τμήμα της.
Τα ερευνητικά της αντικείμενα αφορούν την εκπαίδευση παιδιών με διαφορετικές εθνοπολιτισμικές ταυτότητες, την ψυχοκοινωνική πρόληψη, τη λειτουργία της οικογένειας. Έχει δημοσιεύσει εκτενώς στην Ελλάδα και το εξωτερικό επιστημονικά άρθρα και βιβλία. Συνδιηύθυνε πρόγραμμα του ΥΠΕΠΘ για την ένταξη στην εκπαίδευση της μειονότητας στη Θράκη. Είναι ανάμεσα στους σχεδιαστές του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και μετείχε στη Διοικούσα Επιτροπή του (1997-2004). Υπήρξε μέλος του ΔΣ του Κέντρου Εκπαιδευτικής Έρευνας και εμπειρογνώμων στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας. Υπήρξε βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (2007-09), μέλος των Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κοινοβουλίου και ασχολήθηκε κυρίως με θέματα εκπαίδευσης, δικαιωμάτων και μετανάστευσης.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

37 σχόλια:

  1. Mάλιστα...Τώρα όχι μόνο θα φύγει πετώντας ο σταυρός αλλά και η σημαία και προβλέπω να καταργείται και ο εορτασμός των εθνικών εορτών...Προ παντώς μην θίξουμε τους μετανάστες... Αναρωτιέμαι πως αισθάνονται τώρα οι ψηφοφόροι του George...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ψηφοφόροι του Giorgos κοιμούνται μάλλον και με ένα επιδοματάκι π.χ κοινωνικής αλλυλεγγύης σαν bonus, θα συνεχίσουν να το πράττουν..!!!!Ρε δεν πάμε καλά....όχι ο σταυρός, όχι η σημαία.....εμείς οι ίδιοι μη φύγουμε πετώντας απο τα σχολία μας....εάν αυτό ενοχλεί τους μετανάστες..!!!μήπως να τους δώσουμε και τις γυναίκες μας απο τωρα....έτσι το πρότεινα, για να μην θυμόσουν τα παιδιά, να νιώσουν άνετα στο νέο σπιτικό τους..!!!Δυστυχώς τα άσχημα έχουν αρχίσει να διαφαίνονται.....και εννοείται τα ΜΜΕ δεν τα δείχνουν οπότε..ο κόσμος κοιμάται ύπνον δικαίου στην καλύτερη, ή δεν τον απασχολεί στην χειρότερη...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντιγράφω από το troktiko

    «Γενική Γραμματέας Παιδείας χωρίς πτυχίο

    Ας προσγειωθούμε. Καλές οι ευχές και οι προσδοκίες, αλλά στην Ελλάδα δεν ζουν πολύ. Έτσι και ο κ. Παπανδρέου σιγά-σιγά φαίνεται να μην μπορεί να ξεφύγει από παλιές (σκανδαλώδεις) φιλίες που όμως κρύβουν και επικίνδυνες προεκτάσεις. όλοι μάθαμε ότι η κα Θάλεια Δραγώνα έγινε ΓΓ στο Υπουργείο Παιδείας. Δεν ξέρω όμως πόσοι ξέρετε την ιστορία της...
    Ο Γ. Παπανδρέου διατηρεί στενές σχέσεις με παλαιούς συμμαθητές του στο Κολέγιο (ήταν μέλος της περίφημης τάξης του 71, αν και ο ίδιος δεν αποφοίτησε λόγω δικτατορίας, εξορίας κ.λπ.). Ένας από αυτούς είναι ο εκδότης Γιώργος Δραγώνας, σύζυγός της κα Θάλεια Δραγώνα. ΟΥΔΕΝ ΜΕΜΠΤΟ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ.
    Όμως:
    Η κυρία Δραγώνα είναι η μόνη τακτική Καθηγήτρια εν Ελλάδι που δεν έχει πτυχίο! Το μόνο που διαθέτει είναι κάποιο πτυχίο του Κολεγίου Deree, ενός παραρτήματος αμερικανικού πανεπιστημίου που λειτουργούσε στην εδώ αμερικανική βάση, πριν κλείσει. Για όποιον δεν πιστεύει ας δει το βιογραφικό της στην ιστοσελίδα της όπου λέει επιμελώς κρύβοντας την αλήθεια ότι "σπούδασα Ψυχολογία στην Ελλάδα". Που και πότε άγνωστο.
    Το μεμπτό είναι ότι αναγνωρίσθηκε το διδακτορικό της και έγινε μέλος ΔΕΠ με διασταλτική ερμηνεία του νόμου. Με άλλα λόγια "κατ' εξαίρεση". Μήπως ο κ. Παπανδρέου είχε παίξει (έμμεσα ή άμεσα) τον ρόλο του σε αυτό ως τότε Υπουργός Παιδείας;
    Και αν σε κάποιους τα παραπάνω δεν λένε τίποτα, ρωτάω: Μήπως έμμεσα με τον ορισμό της κα Δραγώνα ως ΓΓ στο Υπουργείο Παιδείας νομιμοποιεί τα ιδιωτικά κολέγια; Μήπως είναι ένα ευκρινές στίγμα των προθέσεων του κ. Πρωθυπουργού;

    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ»

    Απ’ την ηλικία της κας υποθέτω ότι αυτή η φοίτηση έγινε περίπου στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Μιλάμε τώρα για αναγνώριση των τίτλων σπουδών των κολεγίων τώρα και στο άτομο αυτό αναγνωρίστηκε ντοκτορά χωρίς να έχεις τίτλους σπουδών ελληνικού πανεπιστημίου τότε. Αυτό το άνθος του αντιεθνικισμού. Αυτός ο αστέρας του αντιρατσισμού. Αυτό το απαύγασμα της ανεκτικής σκέψης. Ανέβηκε λοιπόν έρποντας και γλύφοντας τους κατάλληλους ανθρώπους που βρίσκονται στις κατάλληλες θέσεις και πάντα τους παρουσίαζε απ’ ότι φαίνεται αυτά που θέλουν ν’ ακούσουν. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ και αλίμονο σ’ αυτούς που ελπίζουν ότι μπορεί να βγει αξιοκρατία απ’ αυτούς που ενδύθηκαν την φαυλοκρατία.-

    Ελευθέριος Β.

    ΥΓ για τις «αριστεράντζες» δεν υπάρχει θέμα; Ή μήπως η προσφορά αυτού του «γίγαντα της σκέψης» ενάντια στον «κακό ρατσισμό» και στον «κακό εθνικισμό» και στον «κακό ελληνοκεντρισμό» και στον «κακό ελληνοχριστιανισμό» είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ που επιτρέπει ακόμα και την αναγνώριση των κολεγίων βρε αδερφέ. Στο κάτω, κάτω το να εφευρίσκεις φανταστικούς εχθρούς όπως π.χ. τους «κακούς εθνικιστές» είναι απείρως προτιμότερο απ’ το να τα βάζεις με όντως κατεστημένα συμφέροντα.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ' ευχαριστώ θεέ μου που με έκανες Ρατσιστή, εθνικιστή, ξενόφοβο, μισαλλόδοξο, σωβινιστή, στρατόκαυλο, μιλιταριστή κλπ και όχι ψευτοκουλτουριάρη του κώλου, ψευδοαριστερό με δεξιά αντίληψη και τσέπη, επαναστάτη της καρέκλας και της πλάκας, φελλό που να ψηφίζω χωρίς να βλέπω μπροστά μου ότι μου σερβίρουν οι ΜΜΕδες της διαπλοκής και του συμφέροντος, αποδομητή του έθνους μου, μηδενιστή των σταθερών αξιών του Ελληνισμού, δοσίλογο προδότη-Εφιάλτη, γλύφτη των Αμερικανοάγγλων και των λοιπών αφεντάδων της παγκοσμιοποίησης κλπ κλπ κλπ.
    Σ' ευχαριστώ πιο πολύ όμως γιατί ΔΕΝ με εκάνες σαν την Ρεπούσ(τ)η ή την Δραγώνα και δεν θα στιγματιστεί το όνομα μου (και των παιδιών μου) σαν συνώνυμο της προδοσίας του Ελληνισμού ισάξιο με του Εφιάλτη και των δοσίλογων της κατοχής.
    Πάντως παράπονο δεν έχετε, ένα ένα τα ωραία του Τζέφρυ και του ΠΑΟΣΚ αποκαλύπτονται και πάμε από το καλό στο καλύτερο. Να δούμε τι άλλα ωραία μας ετοιμάζει αυτός ο απίθανος ..... Τζέφρυ.

    Ζήτω η Ελλάδα
    Οχι στους εθνοαποδομητές και τους εθνοπροδότες
    Οχι σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΞΥΡΙΖΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σου λένε είσαι γυναίκα δεν πρέπει να βρίζεις να χλευάζεις να μιλάς άσχημα να να να και πόσο μάλλον όταν είσαι μάνα τι παράδειγμα θα δώσεις στα παιδιά σου...Μέρες τώρα με τις αναρτήσεις που διαβάζω φουντώνω και η πίεση μου ανεβαίνει στο 20 αλλά συγκρατούμε όμως αυτό παρα πάει. Με λένε ΧΡιστίνα είμαι 41 έχω παιδιά είμαι ρατσίστρια σοβινίστρια εθνικίστρια φασίστρια ..
    Τι να μας πει η κα. Τάδε με της αερολομπουρδολογίες της έχει διαβάσει Ηρόδοτο ΘΟυκιδίδη Πλάτωνα ΑΡιστοτέλη και ξέρει τη εστι Ελληνας απο που βγήκε το όνομα Ελλάς τη σημαίνει το Ελλάς πιο είναι το αρχαιότερο γράμμα της αλφαβήτου τη σημαίνει η σημαία για πιο λόγο υπάρχει;;
    Αν αυτό λέγεται δημοκρατία να λέει ο καθένας ότι μπούρδα θέλει να την επιβάλει λόγο θέσεως και να θεωρείται η μειοψήφία ότι έχει περισσότερα δικαιώματα από την πλειοψηφία τότε εγώ είμαι ο Χίτλερ.
    Ποια είναι αυτή που θα μου επιβάλλει την ντροπή για την καταγωγή μου ποια είναι αυτή που θα μου πει τι πρέπει να λέω ότι είμαι ποια είναι αυτή που την δεχόμαστε να πατάει το πόδι της στην Ελλάδα και να μιλάει εξ ονόματος ενός λαού και κανείς δεν βγαίνει να την πατήσει ΄κάτω όπως θα κάνανε στην δημοκρατία του Περικλή.
    Ποια είναι αυτή που έχει το δικαίωμα να καταστρέφει τη νεολαία μας και εμείς να μη μιλάμε.
    Που είναι όλοι οι γονείς που δεν θα πρεπε να έχουν χρώμα στην ιστορία που διδάσκουν στα παιδιά τους , να μιλήσουν.
    Δεν πιστεύω ότι θα χρειαστεί να γίνει καμία πολεμική σύρραξη με τους Τούρκους Γιουγκοσλάβους για να φαγωθούμε να συρρικνωθούμε ως λαός το καταφέρνουμε και μόνοι μας.
    Ποια είναι αύτή γιατί κυρία να την αποκαλέσω είναι τίτλος τιμής κυρία είναι αυτή που σκυφτή και μετα γόνατα ανέβαζε πολεμοφόδια στην Πίνδο για να μπορεί η άσχετη να λέει περί Ελλάδος.
    Κυρία είναι αυτή που πυροβολήθηκε στο απόσπασμα από τους Γερμανούς γιατί δεν πρόδωσε .
    Κυρίες είναι όλες αυτές που βουτήξαν από το Ζάλογγο για μια τιμή ...
    ΝΑι θα συμφωνήσω μαζί της αυτή δεν είναι Ελληνίδα γιατί δεν φτάνει να γεννιέσαι στην Ελλάδα απο Ελληνες γονείς πρέπει να νιώθεις και Ελληνας και αυτό δεν είναι κάτι που μαθαίνεται και ευτυχώς δλδ γιατί θα είχαμε περισσότερους εφιάλτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναμενόμενα ήταν όλα αυτά. Ο Γιωργάκης είναι εθνομηδενιστής, ανήκει στο σκυλολόι των Λιακορεπουσαίων, Ηρακλείδηδων κλπ., όπου ανήκει βέβαια και οι Γιαννάκου, Μάνος, Ανδριανόπουλος και πλείστοι άλλοι.

    Η Ρεπούση μπροστά στην Δραγώνα μπορεί να χαρακτηριστεί ακραία σοβινίστρια...

    Tι κατάρα έχει αυτή η χώρα να τρέφει τόσα φίδια στον κόρφο της! Γιατί τόσο μίσος κατά της Ελλάδος; Είναι ο "Ο ελληνικός ανθελληνισμός";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειρήνη υμίν. Μην θυμώνετε, μην υβρίζετε, μην κρίνετε. Σαν χριστιανοί πρέπει να συγχωρείτε. Ντροπή σας, ντροπή σας παλιόπαιδα.

    Μα σαν Έλληνες ξεσκίστε, βρίστε και εκτονωθείτε.

    Προτιμώ το δεύτερο, γιατί δεν με καταπιέζει να χωνέψω σώνει και καλά κάτι τόσο δύσπεπτο.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολιτικοί κουφάλες θα στήσουμε κρεμάλλες.
    Δεν θα την γλυτώσετε στο τέλος και με αυτά που κάνετε το τέλος θα έρθει σύντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτός ο διορισμός είναι πολύ ενδεικτικός για το πού θα βαδίσει η χώρα με βήματα γοργά. Είναι πολύ ενδεικτικός της νοοτροπίας του ΓΑΠ. Η νεολαία είναι το μέλλον κι αν αυτή εμποτισθεί με δραγώνειες ιδέες, τότε ουσιαστικά καταστρέφεται το μέλλον της Ελλάδας. Όχι ότι προηγουμένως πηγαίναμε καλύτερα (ποιος θα ξεχάσει το βιβλίο Ιστορίας της Στ' Δημοτικού;), απλώς ο Γιωργάκης μπήκε λάβρος στο ψητό. Αφελληνισμός εδώ και τώρα, που έλεγε και ο μπαμπάς του, να τελειώνουμε.

    Ναι, δεν μπορείς να περιμένεις κάτι άλλο, όταν έχεις πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που ούτε είναι ούτε αισθάνεται Έλληνας.

    @ nativist

    Πολύ καλό το άρθρο του Κων/νου Ρωμανού που παραθέτεις και πολύ ωραίος ο σχολιασμός του από τον Νεοκλή Σαρρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο σου Χριστίνα
    συμφωνώ και επαυξάνω. Κι εγώ μαζί σου αλλά καλή μου δεν είναι μόνο η Δραγώνα σε αυτό το κόμμα που κάνει τέτοιο πόλεμο και παίρνει/θα πάρει διάφορες ανθελληνικές αποφάσεις. Δυστυχώς αλλά είναι γεμάτο αυτό το ΠΑΣΟΚ από εθνικοπροδότες, καμία σχέση με το παλιό. Γεμάτο από Goldenboys, Αμερικανοτραφείς, Αμερικανογλύφτες και γραφικούς είναι. Οπως είπε πολύ σωστά και η φίλη Eleni
    "Ναι, δεν μπορείς να περιμένεις κάτι άλλο, όταν έχεις πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που ούτε είναι ούτε αισθάνεται Έλληνας."
    ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ !!!!

    Ζήτω η Ελλάδα
    Οχι σε εθνικοπροδότες

    ΥΓ
    Και κάτι καλό τελευταίας στιγμής
    Ο Αβραμόπουλος μόλις δήλωσε την υποστήριξη του στον Αντώνη Σαμαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ούτε κουβέντα φίλοι του ιστολογίου μην πείτε ούτε κουβέντα!ο ελληνικός λαός με δέκα μονάδες διαφορά ενέκρινε την πολιτική αυτή!ούτε κουβέντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μή μου στεναχωριέστε συμπατριώτες,κάντε κουράγιο γιατί σύντομα θά τούς περιμένουμε όλους αυτούς στήν γωνία.
    Ως πρός τήν παιδεία,κάντε Κρυφό Σχολειό τό σπίτι σας,μιλήστε εσείς στά παιδιά,κάντε εσείς τήν πατριωτική πλύση εγκεφάλου.Αποδίδει,τό λέω εκ πείρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. οταν ρε αμοιρε Ελληνα ψηφιζες ΠΑΣΟΚ δεν ηξερες οτι εκει κατοικοεδρευουν και τετοια ατομα?
    αλλα ηθελες καλυτερευση της καθημερινοτητας σου και ηταν λογικο να σαγηνευτεις απο τις παπαριες του Γιωργακη που εγινε Γιωργος.
    σε δικαιολογω, διοτι απο την αλλη πλευρα αντι για συμπαρασταση εβλεπες μονο λαμογια που εκαναν παρτυ εκατομμυριων.
    ομως τι να πει κανεις?
    αυριο θα δουμε και καινουργια εργα και χωρις να θελω να γινω μαντης κακων η υποθεση Ρεπουση θα αποδειχθει παρωνυχιδα μπροστα στα μελλουμενα!
    θλιψη αδελφια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ...Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων...
    ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.
    ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΕ ΑΕΙ. ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ, ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΕ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΑΕΙ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟΣ.
    Ο ΓΑΠ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
    Η ΑΠΟΘΑΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΡΙΟ ΕΛΥΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΤΙΠΟΤΑ;
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΑΛΙ ΗΤΑΝ.
    ΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιατί Ζαφείρη να μη λέμε ούτε κουβέντα κάποιοι δεν είναι ούτε στις 10 μονάδες ούτε στις άλλες μονάδες ...Δλδ εμείς που είμασταν αντιθετη να λουφάξουμε σαν αυτούς που την υποστήριξαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όσοι δεν πήγατε να ψηφίσετε, φάτε τώρα... Γι᾽ αυτό η ψήφος είναι "υποχρέωση" των πολιτών, διότι αντικατοπτρίζει την ευθύνη που πρέπει να έχει κάθε ένας από εμάς απέναντι στο κοινωνικό σύνολο... Περαστικά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. δεν θα ενσωματωθουν οι μεταναστες
    θα σβηστουν οι Ελληνες

    βεβαια σε αυτο γινονται συνενοχοι και οι λειτουργοι της εκπαιδευσης

    αφου αποδεχονται ολα αυτα γιατι δημιουργουνται νεες θεσεις εργασιας με τη

    μειονοτκη και διαοπολιτισμικη εκπαιδευση

    ποιος ηταν ο αντιλογος της νεας δημοκρατιας
    η γιαννακου και ο παυλοπουλος με τα εικονισματα στο φοντο;

    με πορδες δεν βαφονται αυγα

    ο λαος εβαλε τη νεα δημοκρατια στην ακρη
    γιατι το πασοκ τα καταφερνει καλυτερα σε κατι τετοια και δεν τα εμπιστευεται σε ερασιτεχνες


    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ φίλε Σάββα,
    το σημερινό κυβερνών κόμμα το οποίο και οι δυο μας υπηρετήσαμε ευόρκως ως νομίμως εκλεγέν, χρειαζότανε 30 ολόκληρες ημέρες για να τοποθετήσει μία επιφανή γεννιτσαρίνα ως γ.γ. του υπουργείου "Εθνικής" Παιδείας; Εκεί καταντήσαμε το προσωνύμιο Εθνικής να μπαίνει σε εισαγωγικά.
    Άραγε ο προσφιλής της κος Μουζέλης ανέπτυσσε παρόμοιες θεωρίες στο L.S.O. περί ανυπαρξίας αγγλοσαξωνικού έθνους και φυλής;
    Έχω την εντύπωση ότι αυτές οι "κουφάλες" οι Βρετανοί έχουν στρατολογήσει εδώ και 40 χρόνια αρκετούς πρώην κομμουνιστές νεολαίους, τους μόρφωσαν, τους έδωσαν λογιών λογιών διδακτορικά και πανεπιστημιακές θέσεις και τώρα τους ξαποστέλνουν λάβρους εναντίον των χωρών τους προς ίδιον όφελος.
    ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΟΣ
    Υ.Γ. Ο ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΟΣ είναι Αξκός (ΤΘ)
    εα, απόγονος "βιαίως" εξελληνισθέντων, κατά την κα Δραγώνα, κατοίκων εξ Σιατίστης - Βελβεντού, Δυτικής Μακεδονίας, Δωρικής καταγωγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αδυνατώ να συνειδητοποιήσω το βαθμό στον οποίο τα μυαλά ορισμένων είναι κλειστά εμπρός της αληθείας.

    Φίλτατοι, από πότε ο εθνοκεντρισμός είναι υγιής;
    Γιατί ο νεαρός Έλληνας πρέπει να διέπεται από προγονοπληξία η οποία δε βασίζεται καν σε γνώση και κριτική σκέψη;
    Από πότε η έλλειψη αντικειμενικότητας στην εκπαιδευτική διαδικασία, ωφελεί το έθνος και τα παιδιά μας;
    Από πότε τα συμπεράσματα του κύριου Κωνσταντάρα και ο τρόπος με τον οποίο ΕΚΕΙΝΟΣ ερμηνεύει τις θέσεις της κυρίας Δραγώνα, και του οποιουδήποτε, αναφορικά με το ρατσισμό αποτελεί νόμο;

    Το ότι το ελληνικό κράτος αδιαφορεί παντελώς για τους κινδύνους οι οποίοι απλώνουν τα πέπλα τους πάνω από τον καταπονημένο ελληνισμό, ΔΕ σημαίνει ότι δεν είναι ρατσιστικό το εθνοκεντρικό εκπαιδευτικό σύστημα.
    Λανθασμένοι οι χειρισμοί μας στα εθνικά θέματα, αλλά μην τρελαθούμε, ο ρατσισμός είναι ρατσισμός και η ξενοφοβία ξενοφοβία όπου και αν στηρίζεται...

    Βέβαια η πλειονότητα των προλαλησάντων δηλώνουν ρατσιστές, ή υποστηρίζουν ανοιχτά την κατωτερότητα και πιθανότατα την καταστροφική φύση των μεταναστών. Οπότε τα περί ανθρωπισμού δεν έχει έννοια να τα θίξω.

    Αποδέχομαι την ύπαρξη κινδύνων για το έθνος, αποδέχομαι την ανάγκη εφαρμογής των απαραίτητων μέτρων για την πάταξη της λαθρομετανάστευσης, όμως ουδέποτε οι ακραίες θέσεις οι οποίες μονάχα μίσος για τον άνθρωπο κρύβουν, απέφεραν καρπούς.

    Καλήν εσπέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ (ή) Παράνοια, από πότε δεν είναι παρανοϊκό να στήνεται μια διαδικασία βασισμένη στην επιλογή διδακτορικών με μόνη κατάληξη την επιλογή και τοποθέτηση στο ευαίσθητο Υπουργείο Παιδείας μιας κυρίας εμφορούμενης από απατρία;
    Προσωπικά είμαι υπερήφανος που κατάγομαι από γηγενείς πληθυσμούς της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. ΕΣΕΙΣ;
    ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ Παράνοια

    Τελικά, πού θέλεις να καταλήξεις; Ότι ο υγιής τρόπος του σκέπτεσθαι είναι αυτός της Δραγώνα; Ότι πρέπει ντε και καλά να μάθουν τα παιδιά ότι δεν είναι Έλληνες, αλλά ένας τυχαίος Χ λαός που τον ονόμασαν ελληνικό, αλλά του οποίου η γλώσσα, όλως τυχαίως, συμβαίνει να είναι η ελληνική;

    ___________________________________

    "Η γυναίκα του εκδότη και χωρίς τίτλο σπουδών έγινε γ.γ του υπουργείου Παιδείας"

    Αυτό δεν μπορεί να προσβληθεί νομικά; Δεν πρέπει να κληθούν σε απολογία αυτοί που την διόρισαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητε Paranoia,για να συμφωνουσα με το σχολιο σου θα επρεπε να μου αναλυσεις πως ειναι δυνατον καποιος να γινει εθνικιστης η ρατσιστης η οτιδηποτε σε -ιστης- αν δεν συμβουν γεγονοτα που διαμορφωνουν τις καταλληλες συνθηκες γι'αυτο.Τουλαχιστον γνωριζουμε οτι κανεις δεν γεννιεται με τα παραπανω στοιχεια στο DNA του.Αναρωτησου λοιπον γιατι καποιος εγινε εθνικιστης,σωβινιστης,ρατσιστης.Η γατα μονο αν στριμωχθει βγαζει τα νυχια της.Οσο γι εκεινο το 'προγονοπληξια',κατι μου θυμιζει...κατι μου θυμιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ενταξει ρε παιδια μην κανετε έτσι!
    σε 10 χρονια θαχει ξεχαστει κι αυτο όπως ξεχάστηκε!!! και το θέμα της μακεδονίας κατα τον επίτιμο. σε καμμια εικοσαρια χρόνια το πολυ θαχουν οντως ξεχαστει όλα σημαιες σταυροι εθνικά γιατι δεν θα υπαρχουν έλληνες.
    πολυ το φιλοσοφείτε
    δεν παιρνετε κανα καρυοφύλλι λεω γω να μη μεινει ρουθουνι απ τα καθικια γιατι τα πολλα λογια ειναι φτωχεια
    πολλα λέγονται δω μέσα και τίποτα δεν γίνεται γιατί όλοι τρίβουμε το π....λί μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προς φίλτατο Paranoia

    Εθνοκεντρισμός (ετυμ. "έθνος" + "κέντρο") είναι η χρήση της ιδιαίτερης εθνικής κουλτούρας ή πολιτισμού ως μέτρο σύγκρισης και κριτικής θεώρησης άλλων κουλτούρων ή πολιτισμών από μεμονωμένα άτομα ή κοινωνικές ομάδες, περικλείοντας συχνά και την πεποίθηση για την ανωτερότητα της.

    Που το είδες το εθνοκεντρικό εκπαιδευτικό σύστημα;;;;

    Μάλλον σε άλλη χώρα ζεις, διότι σήμερα στο σχολείο μαθαίνουν ότι όλοι οι πολιτισμοί είναι ίσοι, όλοι οι λαοί έχουν προσφέρει στην ανθρωπότητα και άλλες τέτοιες βλακείες!!!

    Και σκέψου ότι εγώ σκεφτόμενη ψύχραιμα φυσικά και δεν θέλω εθνοκεντρικό εκπαιδευτικό σύστημα, απλά ζητώ να τηρείτε ότι λέει το Σύνταγμα στο άρθρο 16, παράγραφος 2:

    Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της ΕΘΝΙΚΗΣ και θρησκευτικής συνείδησης και την διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.

    Σήμερα όμως το άρθρο αυτό έχει καταστρατηγηθεί εφ' όσον η Παιδεία έγινε από εθνική αντεθνική και ανθελληνική!!! Και αν αυτό δεν το βλέπεις τότε δεν ξέρεις τι γίνετε μέσα στα σχολεία.

    Δεν μπορώ λοιπόν να παραμείνω ψύχραιμη μπροστά στην καταστροφή της πατρίδος μου! Γι'αυτό και εγώ προσωπικά θα μεγαλώσω τα παιδιά μου με δικό μου εκπαιδευτικό σύστημα, ακραίως εθνοκεντρικό!!!
    Διηγώντας τους όλες τις ένδοξες ιστορίες του έθνους μας. Ας είχαν και οι ξένοι έναν Μαραθώνα, μία Σαλαμίνα...Βρες μου κάτι αντίστοιχο και θα σου πω ότι είναι ισάξιοι.

    Ιωάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. -ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΕ: Η κυρία ανέλαβε την εν λόγω θέση γιατί προφανώς θεωρείται ως άξια στην αποτελεσματική δρομολόγηση συγκεκριμένων διαδικασιών.
    Δεν υφίσταται θέμα απατρίας.
    Ό,τι αποκλίνει της δικής σας θεώρησης περί ελληνισμού και του ευρύτερου πλαισίου, δε σημαίνει πως είναι ανθελληνικό.
    Προσωπικά, είμαι εξίσου περήφανος για την καταγωγή μου: Μεσσηνία.

    -ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ: Όχι, δεν υποστήριξα κάτι τέτοιο. Ούτε φυσικά η κυρία Δραγώνα.
    Εμίλησε περί "Ελληνικής ταυτότητος". Όχι περί Ελλάδος, περί ελληνικών ηθών και εθίμων, περί ελληνισμού.
    Αν θεωρείς αρκετά τα όσα της προσάπτονται στο θέμα της επιλογής της ως Γ.Γ. στο υπουργείο, μπορείς να κάνεις την καταγγελία σου και να αποδειχθεί η νομιμότητα ή όχι της αποφάσεως.

    -ΝΑΙΑ: Κάποιος γίνεται εθνικιστής είτε διότι η οικογένεια του τον έτρεφε με τέτοιου είδους ιδεολογήματα, είτε διότι το περιβάλλον του και τα μέσα κοινωνικοποίησης τα οποία τον περιέβαλλαν έκλειναν προς αυτά τα χαρακτηριστικά, είτε(ιδιαίτερα σύνηθες) διότι δεν έλαβε ποτέ μια αντικειμενική πληροφόρηση, μια ορθολογική προσέγγιση των πραγμάτων και έτσι όταν εκτέθηκε σε κινδυνολογικό ή προπαγανδιστικό περιβάλλον με έντονο ρατσιστικό ή εθνικιστικό στοιχείο το υιοθέτησε καθώς δεν είχε την απαραίτητη κριτική ικανότητα.
    Πρόκειται περί σοβαρότατων κενών στη διαπαιδαγώγηση των νέων, περί απανωτών λαθών στο εν λόγω θέμα από τους αρμόδιους.

    -Ανώνυμε πρώτε: Δεν μπαίνω στη διαδικασία να σου απαντήσω μια που δε μου απηύθηνες το λόγο, όμως αυτό που βλέπω σε αυτά που γράφεις είναι ότι έχεις προσβληθεί από προπαγάνδα και κινδυνολογία και ως αποτέλεσμα αυτού, ούτε το πρόβλημα που όντος υπάρχει δεν μπορείς να λύσεις, ούτε και καθαρά να δεις την πορεία μας.

    -ΙΩΑΝΝΑ: "σήμερα στο σχολείο μαθαίνουν ότι όλοι οι πολιτισμοί είναι ίσοι, όλοι οι λαοί έχουν προσφέρει στην ανθρωπότητα και άλλες τέτοιες βλακείες!!!"

    Από αυτό που έγραψες αντιλαμβάνομαι ότι προφανώς υποστηρίζεις τη διάκριση ανάμεσα σε πολιτισμούς και λαούς, άρα κλείνεις προς το ρατσισμό.

    Αν κάνω λάθος, με συγχωρείς.

    Αναφορικά με το εκπαιδευτικό μας σύστημα, γνωρίζω τι επιβάλλει το Σύνταγμα και τι εν τέλει γίνεται.
    Ωστόσο, θεωρώ πως δεν υφίσταται ανθελληνικό στοιχείο σε αυτό. Σε καμία πιθαμή του θα έλεγα.
    Υποστηρίζω και γω την ανάγκη δημιουργίας εθνικής συνείδησης, σε Έλληνες ή νόμιμους μετανάστες - πρόσφυγες η οποίοι επιθυμούν να γίνουν Έλληνες υπήκοοι.

    Όμως με τον εθνοκεντρισμό, με τους τρόπους που περιγράφεις, αναιρείται η έννοια της αντικειμενικότητος, κατατρώγεται η κριτική ικανότητα του παιδιού και καλλιεργούνται εθνικιστικά πνεύματα, τα οποία αδυνατούν να συμβάλλουν στην επίλυση των ουσιαστικών εθνικών προβλημάτων.

    Το έθνος μας ντύνουν μύριες ένδοξες ενέργειες και περίοδοι.
    Παρόλαυτα υπήρξαν επίσης λάθη, μομφές και ενέργειες προς κατεύθυνση επιζήμια, οι οποίες ουδέποτε ενεγράφησαν σε βιβλίο του ελληνικού σχολείου.

    Η αντικειμενικότητα είναι ένα στοιχείο βασικό για ένα εκπαιδευτικό σύστημα.
    Είναι στοιχείο το οποίο δυστυχώς για εκείνους τους δύστυχους και πλανεμένους ανθρώπους, λείπει από τα τουρκικά σχολεία, από τα σχολεία των Σκοπίων και ούτω κάθ' εξής.

    Καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ(ΗΝ) PARANOIA, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΝΟΡΒΗΓΟΣ 'Η ΣΟΥΗΔΟΣ 'Η ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΕΡΙΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ! ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΕΤΕΛΕΣΑ "ΒΑΛΚΑΝΙΑΡΧΗΣ" ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΑΚΡΑΙΦΝΗ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΝΕΙ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΑΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΣΕΡΒΟΙ), ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ (ΕΝΤΟΣ 'Η ΕΚΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ) ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΜΑΤΑ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑΣ, ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ "ΕΣΠΕΡΙΑΣ", ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΥΠΟΒΟΣΚΟΥΣΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ (ΠΟΛΥ ΕΥΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ), ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ/ΝΕΕΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ, ΚΟΡΜΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ!
    ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ.
    ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΑ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Από αυτό που έγραψες αντιλαμβάνομαι ότι προφανώς υποστηρίζεις τη διάκριση ανάμεσα σε πολιτισμούς και λαούς, άρα κλείνεις προς το ρατσισμό."

    Αν κάνω λάθος, με συγχωρείς.

    ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ!!!
    ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ;;;

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΥΓ:ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ "ΕΧΕΙ ΠΛΑΚΑ" Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΤΕ ΒΡΙΖΟΥΝ, ΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΣΟΥΝ.
    ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΤΩ...
    ΤΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΕ;;;;.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. καποτε θυμάμε ρίχναμε και κανά γιαούρτι και δεν φοβόμασταν. Τώρα με την δημοκρατία χαλιναγωγούμε τις αντιδράσεις μας στο ονομα του πολιτισμού μας. Ηρθε η ώρα παιδιά να αποενοχοποιήσουμε την καθημερινότητα μας και να κάνουμε αυτό που νοιώθουμε γιαούρτι και γιούχα λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Με πλήρη συναίσθηση των όσων λέω και γνωρίζοντας με περηφάνεια ότι σύμφωνα με το σκεπτικό του/της paranoia είμαι πολιτικώς μή ορθός ένα έχω να πω: Και μόνο που καθόμαστε και συζητάμε τις βλακείες αυτές που μας ξεφούρνισε, γινόμαστε ανακόλουθοι με την πανάρχαια αρχή που διέπει τον Έλληνα, την αναζήτηση της αλήθειας. Διότι όλη αυτή η κοσμοθεωρία της θολοκουλτούρας ΔΕΝ εδράζεται πάνω σε κάτι έστω και κατ' ελάχιστον αληθινό, αλλά αντιθέτως υπό το πέπλο του δήθεν εκμοντερνισμού αποτελεί εφεύρημα-εργαλείο στα χέρια μιάς έμμισθης ξενοκίνητης βαλτής ομάδας. Μιά ομάδα που ευαγγελίζεται το νέο, χωρίς όμως πριν να έχει κατακτήσει το παλαιό.

    Η Ελλάδα και ο πολιτισμός της αποτελεί πρόταση ζωής που δεν μπορεί να τρωθεί από "κοσμοθεωρίες" που γράφτηκαν στο πόδι από συγκεκριμένα κέντρα για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένους σκοπούς.

    Είτε σε κάποιους αρέσει είτε όχι, εμείς Έλληνες γεννηθήκαμε και Έλληνες θα πεθάνουμε, "ας τρώμε και πέτρες" που είπε και ο γνωστός (αλλά πιθανότατα άγνωστος σε σας) Κύπριος αγωνιστής.

    Γι' αυτό μην μας θέτετε αυτά τα δήθεν διλήμματα περι ρατσισμού και ξενοφοβίας. Αυτά να πάτε να τα πείτε στα Αμερικανάκια που σας εκπαίδευσαν. Εμείς είμαστε Έλληνες και ως Έλληνες θεωρούμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας, τα σπίτια και την πατρίδα μας, το χώμα που θάψαμε τους νεκρούς μας και την γαλανόλευκη σημαία που τα συμβολίζει όλα αυτά, σημαντικώτερα από όλους αυτούς (ξένους ή όχι) που όλα αυτά τους φαίνονται ασήμαντα.

    Εδώ είναι η πατρίδα μας, εδώ είναι η γη των προγόνων μας. Είναι ουτοπικό να περιμένετε, το χώμα που οι προηγούμενοι από μας πότισαν με αίμα, εμείς να το ξεπουλήσουμε με αντάλαγμα ένα ασαφές αύριο.

    Μένουμε πιστοί στις αξίες μας, στις παραδόσεις μας και στον δικό μας τρόπο ζωής. Σεβόμαστε όποιον θέλει να έρθει και να μοιραστεί μαζί μας αυτό που γενιές και γενιές Ελλήνων δημιούργησαν. Ευπρόσδεκτος και όποιος θέλει να συνεισφέρει ώστε να πάμε από το καλό στο καλύτερο.

    Αλλά εδώ είναι Ελλάδα, και τον κύριο λόγο τον έχουν οι Έλληνες. Όποιος θέλει να σκέφτεται Σκοπιανά, Τούρκικα, Πακιστανικά ή και Αμερικάνικα είναι ελεύθερος να φύγει. Δεν τον κρατάει κανείς. Εδώ είναι Ελλάδα και κατοικείται από Έλληνες. Με τα καλά μας και τα κακά μας. Κανείς δεν είναι τέλειος. Προσπαθούμε και με τον χρόνο γινόμαστε ολοένα καλύτεροι.

    Αλλά η απόφαση και κυρίως ο τρόπος για το πώς θα αλλάξουμε ανήκει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στους Έλληνες. Από την στιγμή που κάποιοι περίεργοι αυτόκλητοι, αποφάσισαν ότι η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει, άρδην και μάλιστα χωρίς καν να ρωτήσουν ΕΜΑΣ τους ΕΛΛΗΝΕΣ, τότε λυπάμαι που το λέω αλλά η ευθύνη για το πού οδηγείται η χώρα, ανήκει εξ' ολοκλήρου σε αυτούς τους εγκάθετους.

    Εφ' όσον κάποιοι σπέρνουν διαόλια να είναι σίγουροι ότι θα θερίσουν θύελλες. Θέλετε πόλεμο; Θα τον έχετε! Είμαστε Έλληνες και οι Έλληνες ΔΕΝ δείλιασαν ΠΟΤΕ!

    Μην ασχολείστε λοιπόν με βλακείες και μην αφήνετε να σας περνάνε για βλάκες.

    Μιλήστε και εκφραστείτε, πείτε την αλήθεια που νιώθετε, αυθόρμητα και χωρίς "συμβουλάτορες". Όποιος μπροστά στον κίνδυνο μιλάει από καρδιάς δεν λαθαίνει.

    Μην φοβάστε και μην ακούτε τους ψεύτες και τους δήθεν.

    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ θα θριαμβεύσει.

    Και να μην το ξεχνάτε ΠΟΤΕ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ψυχραιμία Κυρίες και Κύριοι,

    Κατ άρχήν, οι πλειοψηφία των ψηφισάντων ΔΕΝ ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, αλλά καταψήφισαν την ΝΔ.

    - Δεν πιστεύω οτι ο οποιοσδήποτε θα μπορέσει να μας αλλάξει γλώσσα και θρησκεία (αλλά τα φώτα... ολοι προσπαθούν....)
    Τόσες εκατονταετίες, Ρωμαίοι και Οθωμανοί δεν τα κατάφεραν....

    - Μάλλον με διασκεδάζουν οι κορώνες περί ενοποιήσεως των λαών , των γλωσσών και των θρησκειών, παρά με φοβίζουν.
    Οποιος έχει απελπιστική ανάγκη για προβολή, γράφει "ό΄τι του κατέβει" για να ακουστεί.....

    - Οταν όλοι αυτοί οι ¨διεθνιστές" βρεθούν σε υπεύθυνη θέσι και αντιμετωπίσουν την ελληνική πραγματικότητα, ή θα προσαρμοστούν, ή θα βάλουν παρωπίδες, ....και θα καταποντισθούν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σε ποιο σημείο φτάσαμε? Να μας κυβερνούν τα λαμόγια, άνθρωποι ανιστόριτοι κ άκρως επικίνδυνοι προδότες. Πώς είναι δυνατό μια κυρία χωρίς βασικό τίτλο σπουδών, να έχει διδακτορικό παρακαλώ στην Αγγλία κ να είναι κ γενικός γραμματέας του υπουργείου εθνικής παιδείας? Αυτή είναι η Ελληνική Δημοκρατία? Αυτή είναι η Ελληνική Ολιγχαρχία, τα πολιτικά τζάκια που ψηφίζει ο απλός Έλληνας πολίτης....Γιατί άραγε τα ψηφίζει? ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η άποψη ότι "Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής" είναι ορθότατη και γίνεται καθολικά δεκτή πολιτικά και επιστημονικά. (Το αν "το ξέρει" ή όχι δεν αλλάζει κάτι επ' αυτού). Δεν βλέπω γιατί σας σκανδαλίζει τόσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΡΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ

    ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΜΕ 30) ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΑ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ- ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ)


    ΑΑΑ ΡΕ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Δεν βαριέσαι.....,
    - Μας τά΄παν κι΄αλλοι.....
    - Το μεγάλο πρόβλημα όλων των γκεμπελίσκων είναι όταν ο κόσμος αρχίζει και διαβάζει απο πολλές πηγές.....
    - Με την νοοτροπία της συγκεκριμμένης Κυρίας, ρατσισμός είναι ακόμη και να διαλέγεις την παρέα σου ή ίσως και τον σύντροφό σου.....
    - Επομένως, λυπηθείτε την, έχει άλλα - ατομικά - προβλήματα η "κοπέλλα".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. "Η άποψη ότι "Όποιος αξιολογεί τους Πολιτισμούς σε κατωτέρους και ανωτέρους είναι ρατσιστής" είναι ορθότατη και γίνεται καθολικά δεκτή πολιτικά και επιστημονικά. (Το αν "το ξέρει" ή όχι δεν αλλάζει κάτι επ' αυτού). Δεν βλέπω γιατί σας σκανδαλίζει τόσο."

    Προσωπικώς, αυτό που με σκανδαλίζει είναι το ύφος "εξ ορισμού" που έχει η έκφραση αυτή. Από που και ως που "γίνεται δεκτή πολιτικά και επιστημονικά"; Ποιος το λέει;
    Η προφανής αλήθεια λέει το αντίθετο... Όλος ο κόσμος βάζει τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό σε ένα επίπεδο πιο υψηλό από τους άλλους... Όλοι για αρχαία Ελλάδα μιλάνε.
    Εσείς τι ισχυρίζεστε δηλαδή; ότι ο Οθωμανικός πολιτισμός είναι του ιδίου επιπέδου με τον αρχαίο Ελληνικό; ή ο Σλαβικός; ή ο Αλβανικός; ή ο οιοσδήποτε; Εδώ, υπάρχουν πραγματικά μεγάλοι πολιτισμοί, όπως ο Αιγυπτιακός και ο Κινεζικός, αλλά αυτός που διαμόρφωσε κατά μέγα μέρος τον σημερινό πολιτισμό μας, όσον μας έμεινε, είναι σαφώς και με διαφορά ο Ελληνικός. Όλοι οι πολιτισμοί, τα ίδια προσέφεραν στην ανθρωπότητα;
    Όταν παίρνετε χαζά τσιτάτα του τύπου που μας αναφέρατε και τα καταπίνετε αμασητί, ως politically correct, εσείς κάνετε λάθος και είστε τυφλός. Για ξανασκεφτείτε τι γράψατε, με λίγο πιο ανοιχτό μυαλό.

    Να προσθέσω ότι δεν νοιώθω καθόλου καλύτερος από κανέναν, επειδή γεννήθηκα Έλληνας. Η αξιοσύνη του καθενός δεν καθορίζεται από την εθνική του ταυτότητα. Περιφρονώ τον Έλληνα χούλιγκαν και σέβομαι τον τίμιο και ίσιο Αλβανό ή Τούρκο ή οποιονδήποτε.
    Αλλά ο Ελληνικός πολιτισμός ΕΙΝΑΙ ανώτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Επειδή με το "ΑΝΩΝΥΜΟΣ" γράφονται ποικίλα σχόλια, θα πρότεινα όλοι να πάρουν κάποιο όνομα ,μήπως και αποφευχθεί η σύγχυσις.
    - Μήπως μπορεί τοίδιο το blogg να κάνει κάτι ??, διότι το gmail, ζητά μια πραγματική διεύθυνση για να ανοίξει λογαριασμό... εις βάρος της απόλυτης ανωνυμίας που πολλοί επιθυμούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.