30/11/09

Τα παρασκήνια της ήττας της Ντόρας Μπακογιάννη

Ανάσταση» θύμισαν οι πρώτες πρωινές ώρες έξω από τη Ρηγίλλης. Η νύχτα έγινε μέρα από πυροτεχνήματα και καπνογόνα, καθώς πολλοί φίλοι του Αντώνη Σαμαρά συνέρευσαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος για να γιορτάσουν με πανηγυρικό τρόπο τη μεγάλη νίκη του υποψήφιου αρχηγού της προτίμησής τους. «Ελλάς-Ελλάς-Αντώνης Σαμαράς», «πιο ψηλά, πιο ψηλά με Αντώνη Σαμαρά» ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν, μαζί με κόρνες, καραμούζες και γενικότερο πανηγυρικό κλίμα.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυση των αποτελεσμάτων σε τοπικό επίπεδο, που δείχνει ότι η Ντόρα Μπακογιάννη, δεν κατάφερε να κερδίσει «περιφέρειες- κλειδιά», με εξαίρεση την αναμενόμενη επικράτησή της στην Κρήτη. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο εκλογικό τμήμα του Μετς, στο οποίο ψήφισε η ίδια (και βρίσκεται στην «δική της» Ά Αθηνών) δεν κατάφερε να κερδίσει. Αλλά και γενικά στο Λεκανοπέδιο, όπου υποτίθεται ότι βρισκόταν η μεγάλη της δύναμη, η Ντόρα δεν τα πήγε καλά, σε πείσμα των προσδοκιών των συνεργατών της ότι θα σάρωνε.

Μια από περιοχές της χώρας που σφράγισε την κυριαρχία του Αντώνη Σαμαρά ήταν αναμφίβολα η Μακεδονία. Ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχε μεγάλη νίκη στους νομούς της, ενώ τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις Σέρρες, την κοιτίδα του καραμανλισμού, είναι ευνόητα. Δεν είναι μόνο η συντριπτική νίκη του Μεσσήνιου πολιτικού στον συγκεκριμένο νομό που προκάλεσε εντύπωση, αλλά και ότι η Ντόρα Μπακογιάννη περιορίσθηκε εκεί σε μάχη για την… δεύτερη θέση με αντίπαλο τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Σημαντικά είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν και από την Πελοπόννησο. Όχι μόνο για Ντόρα και Αντώνη, αλλά και για το ποιος στήριξε ποιον και τι επιρροή τελικά είχε η επιλογή του στη βάση του κόμματος. Στον τόπο καταγωγής του Δημήτρη Αβραμόπουλου, την Αρκαδία, ο Αντώνης Σαμαράς σάρωσε. Ο Πελοποννήσιος υποψήφιος επικράτησε όμως και στην Αχαϊα, παρά την σύμπλευση του Πατρινού Άρη Σπηλιωτόπουλου με τη Ντόρα Μπακογιάννη. Αβραμόπουλος - Αρης σημειώσατε 1, όπως λένε και στα αποτελέσματα του ΠΡΟΠΟ.

Το αποτέλεσμα στην Πελοπόννησο ίσως να δικαιολογεί και την αμηχανία του Άρη Σπηλιωτόπουλου μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, βγαίνοντας από τα γραφεία της Ντόρας στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ο Άρης ήταν φανερά επηρεασμένος από την έκβαση της μάχης και απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο στον τηλεοπτικό φακό για τα αίτια της ήττας. Την ίδια στιγμή, παρακολουθούσαν τις δηλώσεις του στο «στρατηγείο» του Αντώνη Σαμαρά, στην Βασιλίσσης Σοφίας, αρκετοί βουλευτές της ΝΔ. Ανάμεσα σε αυτούς η Φωτεινή Πιπιλή, ο Κώστας Γκιουλέκας και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο τελευταίος αρκέσθηκε απλώς να κουνά με νόημα το κεφάλι ενώ μιλούσε ο φίλος και κουμπάρος του…

Madata.gr

7 σχόλια:

  1. Ο πατέρας του Σαμαρά κατάγεται από τη Δημητσάνα της Ορεινής Αρκαδίας. Ίσως και αυτός να είναι ένας πρόσθετος λόγος που σάρωσε στην Αρκαδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί μου φίλες και φίλοι, για να δούμε τώρα, θα υλοποιήσουν την απειλή τους οι ισλαμοκεμαλικοί πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Θράκη για αποχώρηση από το κόμμα; Όπως διαπιστώσατε οι μουσουλμάνοι της Θράκης ψήφισαν κατόπιν εντολών από το κατάπτυστο προξενείο, συλλήβδην, την κα Θεοδώρα.
    ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος 30 Νοέμβριος 2009 8:47 πμ
    Η διαπίστωση σου, «ο πατέρας του Σαμαρά κατάγεται από… Ίσως να είναι ένας πρόσθετος λόγος…» αποτελεί εξοχότατο παράδειγμα για το πόσο βαθιά ριζωμένος είναι ο νεποτισμός στην συνείδηση των κατοίκων της χώρας. Όπου νεποτισμός η απαρχή της παρακμής κάθε αξιοκρατίας. Έτσι, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, και να μην κατηγορούμε αποκλειστικά τους πολιτικούς για τα καμώματα τους, αφού αυτά τις κοινωνικές απαιτήσεις εξυπηρετούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕ ΒΓΗΚΕ Η ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΚΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΓΚΥΡΙΑΚΟ ΤΩΡΑ.ΑΝ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΚΗ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΗΓΕΣΙΑ,ΣΩΘΗΚΕ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι ρε ο δρακουμελ σας ετσουξε.Ο προδοτης της παραταξης με τη βοηθεια του αλλου προδοτη δε σας νοιαζει.Και αν δε θελουν το μητσοτακεικο(δικαιωμα τους)δεν υπηρχε αλλος καθαρος νεοδημοκρατης να διεκδικησει την προεδρεια?Περαστικα και αμα δειτε εξουσια να μου γραψετε....Ξερετε ποσος κοσμος δεν πιστευει οτι ο ανθρωπος που εριξε την παραταξη του τωρα γυρισε ως αρχηγος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά, από το πρωί παίρνω "φίλους" μειονοτικούς νεοδημοκράτες για τα συγχαρητήρια της εκλογής του νέου αρχηγού!Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ευτυχισμένοι αισθάνονται, καλύτερα να τους σκότωνες τη μάνα και τον πατέρα τους!
    Ένα ξύλο έφαγαν το 93 νομίζω και το θυμούνται ακόμα!!!!!
    ΕΒΡΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Σαμαράς είναι τυχερός γιατί αν ήταν ο υιός Μπους στα πράγματα θα τον είχανε στο Γκουαντάναμο τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.