29/11/09

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ έχει φαντασιώσεις με την... Παναγία

«Το θέαμα ναυτικών δοκίμων να συνοδεύουν ιερείς και ευαγγέλια μου προκαλούσε θλίψη. Δεν ήταν τόσο το θέαμα που με εκνεύριζε όσο οι συνειρμοί. Η τιμητική συνοδεία εμπεριέχει και το στοιχείο της υποταγής. Γι’ αυτό άλλωστε και η Πολιτεία την περιορίζει για τους ένστολους μόνο όταν πρόκειται για εθνικά σύμβολα και πολιτειακούς θεσμούς. Το Ευαγγέλιο και οι ιερωμένοι σε καμία πολιτισμένη χώρα δεν ανήκουν σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες» (σελ. 24).

Νέες τορπίλες εξαπολύει κατά του ελληνοχριστιανισμού ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Αντώνης Αντωνιάδης, ο οποίος αφού κρέμασε τη στολή του ναυάρχου, φόρεσε τη «στολή» του συγγραφέα και μέσα από το βιβλίο του «Κρεμώντας τη στολή» καταθέτει εμπειρίες και βιώματα από την πολύχρονη σταδιοδρομία του στο Πολεμικό Ναυτικό, προκαλώντας με τις απόψεις και τις θέσεις του σχετικά με το Χριστιανισμό.

Ο επί τρία χρόνια αρχηγός (2002-2005) του Πολεμικού Ναυτικού αποκαλύπτει τις φαντασιώσεις του «για την καλλίγραμμη νεαρή μητέρα», την Παναγία, θεωρεί «ανοησία» τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, χλευάζει όσους πιστεύουν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός του Θεού, χαρακτηρίζει τα Ευαγγέλια κείμενα «απίστευτης απλοϊκότητας και αφέλειας», αποκαλεί «σαχλαμάρες» τα όσα πιστεύει ο λαός και οι ναυτικοί για τον Αγιο Νικόλαο. Ακόμη, περιγράφει ως «αισθητική παρωδία» την εμφάνιση των μητροπολιτών και θεωρεί «δουλοπρεπή παπαδοπαίδια» τους ναυτικούς δοκίμους που συνοδεύουν με άγημα το Ευαγγέλιο στις τελετές ορκωμοσίας.

Ο bon viveur ναύαρχος ομολογεί ότι ουδέποτε επιθυμούσε «οι ναυτικοί δόκιμοι, που προορίζονται για μέλλοντες ηγέτες, να υποβαθμίζονται σε δουλοπρεπή παπαδοπαίδια συνοδεύοντας το Ευαγγέλιο» (σελ. 262). Συγκεκριμένα, αναφερόμενος σε δεκάδες τελετές ορκωμοσίας που είχε παραστεί, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ γράφει: «Το θέαμα ναυτικών δοκίμων να συνοδεύουν ιερείς και ευαγγέλια μου προκαλούσε θλίψη. Δεν ήταν τόσο το θέαμα που με εκνεύριζε όσο οι συνειρμοί. Η τιμητική συνοδεία εμπεριέχει και το στοιχείο της υποταγής. Γι’ αυτό άλλωστε και η Πολιτεία την περιορίζει για τους ένστολους μόνο όταν πρόκειται για εθνικά σύμβολα και πολιτειακούς θεσμούς. Το Ευαγγέλιο και οι ιερωμένοι σε καμία πολιτισμένη χώρα δεν ανήκουν σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες» (σελ. 24).

Και ποια είναι η άποψη του κ. Αντωνιάδη για τα Ιερά Ευαγγέλια; Ο ναύαρχος χαρακτηρίζει τα Ευαγγέλια ως «απίστευτης απλοϊκότητας και αφέλειας κείμενα», που «από επιστημονικής απόψεως είναι σχεδόν ανύπαρκτης ιστορικής εγκυρότητας».


«Καθαρόαιμος Ιουδαίος ήτανε ο Χριστός»
Οσο για την εμφάνιση των μητροπολιτών, ο Αντώνης Αντωνιάδης είναι ιδιαίτερα καυστικός: «Με απωθούσε, επίσης, η όλη κακόγουστη γραφικότητα του σκηνικού. Μητροπολίτες, συνήθως παχύσαρκοι, τυλιγμένοι μέσα σε φανταχτερά, κιτς άμφια με κωμικές, υπερμεγέθεις μίτρες στο κεφάλι να περιστοιχίζονται από μαυροντυμένους ιερείς και όλοι μαζί να ψέλνουν, να κουνάνε κεριά και εικονίσματα και από καιρού εις καιρόν να λιβανίζουν. Την επιτομή της αισθητικής παρωδίας έδιναν οι μακριές γενειάδες. Ενα αμιγώς ιουδαϊκό τελετουργικό, τόσο στην ουσία όσο και στην εμφάνιση. Και πώς να μην είναι! Καθαρόαιμος Ιουδαίος ήτανε ο Χριστός και αίρεση του Ιουδαϊσμού η συνακόλουθη θρησκεία του» (σελίδα 26).

Υπενθυμίζεται ότι στην αποκλειστική συνέντευξη που είχε δώσει στην «Espresso» o κ. Αντωνιάδης το Νοέμβριο του 2006, είχε πει για τους ιερείς: «Οταν ήμουν κυβερνήτης στο αντιτορπιλικό “Σφενδόνη”, απαγόρευα την είσοδο ιερέα στο πλοίο και, επιπλέον, θεωρώ και γρουσουζιά την παρουσία παπά στο πλοίο, όπως και πολλοί ναυτικοί. Επίσης, δεν θα έπρεπε να παρίστανται ιερείς σε καθελκύσεις πλοίων και ορκωμοσίες. Σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν συμβαίνει αυτό. Τι γυρεύουν οι παπάδες στις εκδηλώσεις αυτές;»

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ χαρακτηρίζει «κακόγουστες και ανόητες» τις θρησκευτικές λειτουργίες: Ειδικότερα, στη σελ. 27 του βιβλίου διαβάζουμε: «Δυσκολεύομαι να εξηγήσω πώς ένας λαός με αποδεδειγμένες γενετικές συγγένειες με την πλατωνική ή την αριστοτέλεια σκέψη μπορεί να αποδεχτεί, με τόση αφέλεια, ότι προγονοί του ήταν ο Αβραάμ, ο Ισαάκ, η Σάρα και... όλο το κακό συναπάντημα και να καταντήσει να προσκυνάει Ιουδαίους θεούς, αγίους, προφήτες, αποστόλους, ακόμη και λείψανα. Δεν χωράει στο μυαλό μου και στην αισθητική μου το γεγονός ότι οι απόγονοι του καλαίσθητου ελληνισμού -έστω κι αν ακόμη πιστεύουν ότι ο Χριστός είναι ο “Υιός του Θεού”!- μπορεί να παρακολουθούν όλες αυτές τις κακόγουστες και ανόητες τελετουργίες και να νιώθουν θρησκευτική κατάνυξη».

Από την πένα του ναυάρχου δεν... γλιτώνει ούτε ο Αγιος Νικόλαος. Στη σελίδα 74 του βιβλίου του, ο κ. Αντωνιάδης αναφέρει: «Ο Αγιος Νικόλαος ήταν ένας Μικρασιάτης επίσκοπος από τα Πάταρα. Δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα στον ελληνισμό, δεν γνωρίζω αν πάτησε καν το πόδι του ποτέ στην Ελλάδα, είναι θαμμένος κάπου στην Ιταλία και, σε κάθε περίπτωση, δεν έχει την παραμικρή ιστορική ή εθνολογική σχέση με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Αλλά ούτε και με τη θάλασσα γενικότερα, εκτός κι αν πάρουμε στα σοβαρά τις ανοησίες περί θαυμάτων του με θαλασσοπόρους και τις σαχλαμάρες για “αναβλύζοντα” από τον τάφο του νερά (δεν αναφέρεται εάν είναι ποταμίσια ή θαλασσινά)».

«Οι εικόνες της Παναγίας εξέπεμπαν μια θηλυκή ομορφιά, η οποία με έθελγε»
Εντύπωση προκαλούν τα όσα αναφέρει για την Παναγία, η εικόνα της οποίας τον «θέλγει». Αφού θεωρεί «ανοησία» τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, αποκαλύπτει τις φαντασιώσεις του για «την όαση της ομορφιάς», την «καλλίγραμμη νεαρή μητέρα», χαρακτηρισμούς που ο ίδιος αποδίδει στο πρόσωπο που περισσότερο από κάθε άλλο ιερό πρόσωπο τιμά ο ελληνικός λαός. Συγκεκριμένα, στη σελίδα 75 αναφέρει ο συγγραφέας: «Θεσμοθετήσαμε να εορτάζουμε την εθνική μας επέτειο αντί στις 21 Μαρτίου -ημέρα που άρχισε η Επανάσταση-, στις 25 του ίδιου μήνα για να συμπίπτει με μια θρησκευτική ανοησία την οποία αποκαλούν... Ευαγγελισμό της Θεοτόκου!»

Και λίγο παρακάτω, στη σελίδα 81, διαβάζουμε: «Απ’ όλες τις άλλες εικόνες, αυτές της Παναγίας είχαν μια ασυνήθιστη για αγιογραφία γλύκα και ανθρωπιά. Ορισμένες ακόμη φορές εξέπεμπαν και μια θηλυκή ομορφιά, η οποία με έθελγε». Και σε άλλο σημείο για την εικόνα της Παναγίας: «Για μένα, περιέργως, ήτανε πράγματι μια όαση ομορφιάς μέσα στην ασχήμια και κακομοιριά όλων των υπόλοιπων αγιογραφιών. Πολλές φορές δε, τη φαντασιωνόμουν σαν μια όμορφη, καλλίγραμμη νεαρή μητέρα, να περιφέρεται με τα σανδάλια της στους χωματόδρομους της Ναζαρέτ, γεμάτη ζωή και ανύποπτη, ασφαλώς, για τον ανιστόρητο και εξωπραγματικό ρόλο που της επιφύλασσε η ανθρώπινη άγνοια και η εκμετάλλευσή της από τον εκκλησιαστικό σκοταδισμό. Είναι και η μόνη εικόνα την οποία, για ανεξήγητους λόγους, έχω ακόμη κρεμασμένη στο δωμάτιό μου».

Επίσης, ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ στη συνέντευξή του στην «Espresso» είχε δηλώσει άθεος, με αποτέλεσμα λίγες μέρες αργότερα ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Σούρλας να ζητήσει, με ερώτησή του που κατάθεσε στη Βουλή, να αφαιρεθεί ο τίτλος του επίτιμου αρχηγού ΓΕΝ ναύαρχου Αντώνη Αντωνιάδη. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που οδήγησαν τον κ. Αντωνιάδη να γράψει το βιβλίο «Κρεμώντας τη στολή». Ο ίδιος στη σελίδα 258 αναφέρει: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε λαός αξίζει τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις που ο ίδιος εκλέγει. Αναρωτιέμαι, όμως, αν τα λίγα αυτά χρόνια κοινοβουλευτικού βίου δικαιολογούν ένα επίπεδο λαού που στέλνει στο Κοινοβούλιο ανθρώπους η πολιτισμική υστέρηση των οποίων μετριέται κυριολεκτικά σε αιώνες! Αναρωτιέμαι, ακόμη, αν δικαιολογούν εκλεγμένους βουλευτές οι οποίοι να ζητούν θεσμικές κυρώσεις εις βάρος μου επειδή δεν πιστεύω στον Χριστό και στην Παναγία! Ή η Ελληνική Βουλή ζει το Μεσαίωνά της ή εγώ έχω την ψευδαίσθηση ότι ζω σε πολιτισμένη χώρα».

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ Αντώνης Αντωνιάδης κλείνει το βιβλίο του ως εξής: «Στην ερώτηση γιατί δεν παραιτήθηκα από το Ναυτικό αφού δεν ήμουν χριστιανός, απαξιώ να απαντήσω. Τη θεωρώ τόσο βαθιά απολίτιστη και βλακώδη, ώστε να με πείθει ότι η νοητική θόλωση του ερωτώντος δεν θα του επιτρέψει ποτέ να καταλάβει και την πιο απλοϊκή απάντηση την οποία θα μπορούσα να δώσω».

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

Συνέντευξη του Ναυάρχου Ε.Α. Αντωνιάδη: Παραμύθια ο Χριστός και η Παναγία.


58 σχόλια:

  1. { Σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν συμβαίνει αυτό. Τι γυρεύουν οι παπάδες στις εκδηλώσεις αυτές;» }


    για το δικαίωμα της διαφορετικότητας δεν έχει ακούσει ο τύπος;

    Εκτός αυτού, δεν ξέρει τι γίνεται, σε ΌΛΕΣ τις ευρωπαϊκές χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Αντωνιάδη!. Να κι ενας πραγματικός Έλληνας όχι δούλος του θεού
    και ποίμνιο....
    Και λίγα λέει..
    Άιντε με τους παπάδες και τους κηφήνες της ορθοδοξίας, είμαστε πάνω απ'όλα Ελληνες και αμα σας αρέσει ιουδαιοχριστιανοί και όλα τα συναφή εβραίικα κατασκευάσματα..
    Μπράβο πάλι στον Αντωνιάδη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί που προσπαθούν να βρουν «αυθεντικούς έλληνες» ψάχνοντας αιματολογικές συγγένειες με τους αρχαίους έλληνες και εξευτελίζοντας τα Θεία στα οποία πίστευαν οι πρόγονοί τους ας γνωρίζουν ότι όπως εγώ και πολλοί ακόμα δεν θεωρούμε εαυτούς απογόνους των αρχαίων ελλήνων αιματολογικά αλλά πολιτισμικά μέσα από το ελληνικό πνεύμα όπως το μετάδωσε η Ρωμανία με το ευαγγέλιο. Εγώ ευθαρσώς δηλώνω ότι οι προγονοί μου τα χρόνια της κλασσικής Ελλάδας υπήρξαν βάρβαροι, ξένοι, αλλοεθνής και δεν νιώθω απόγονος εκείνων των αρχαίων ελλήνων. Είμαι ρωμιός. Αν οι δύο έννοιες ταυτίζονται φυσικά και είμαι έλληνας αν όχι είμαι μόνο ρωμιός. Είναι φυσικά κάτι παραπάνω από γελοίο κάποιος μέσα στην θολούρα του να προσπαθεί να ξεχωρίσει έννοιες οι οποίες αναμίχθηκαν για περισσότερα από 1500 χρόνια. Αλλά η γελοιότητα δεν γνωρίζει μορφωτικό επίπεδο απ’ ότι βλέπω με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κύριο ναύαρχο. Το ερώτημα γιατί δεν παραιτήθηκε παραμένει βέβαια. Όχι γιατί δεν είναι χριστιανός αλλά διότι ως στρατιωτικός απέδιδε τιμές σε κάτι που δεν πιστεύει. Ποιος στρατιωτικός κώδικας τιμής προβλέπει αυτή την συμπεριφορά; Εξάλλου οι αναφορές στα Θεία του κου ναυάρχου δείχνουν ακριβώς άνθρωπο που δεν έχει τιμή.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μη βρίζεις και μην προσβάλλεις, αυτούς που σε πληρώνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -->Με την βοήθειαν του Θεού, τας ευχάς του Βασιλέως μας και εν ονόματι του Δικαίου, πλέω μεθ' ορμής ακαθέκτου και με την πεποίθησιν της νίκης κατά του εχθρού του Γένους.

    Ναυαρχε και αλλοι ομοιοι σου,με ποιαν ορμη και πιστη θα ..πλευσετε?
    Αλλα ειδαμε τι γινετε πλεον στο Αιγαιο.
    Καθε νεος Α.Ν και λιγωτερο Αιγαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο κυριο που εχει αυτες τις αποψεις: ελευθερος εισαι να πιστευεις οτι θελεις. Η Αγια Γραφη, που τοσο πολυ υποτιμας ομως λεει: "ειναι αποφασισμενο στους ανθρωπους μια φορα να πεθανουν, υστερα δε απο τουτο ειναι κριση" (επιστολη Παυλου προς Εβραιους 9:27 ). Και συ θα πεθανεις, αλλα αυτο δεν ειναι το τελος. Μετα απο αυτο υπαρχει κριση και για σενα δυστηχως θα ειναι πολυ πικρη. Ευχομαι ολοκαρδα στο χρονο που σου μενει να μετανιωσεις και να βρεις την αληθεια, που ενα πρωσοπο εχει: τον Ιησου Χριστο, τον Γιο του Θεου, που σταυρωθηκε και για σενα και για ολους μας.

    Φιλικα,
    Τασος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δὲν συμφωνῶ μὲ τὸν κ. Ἀντωνιάδη καὶ γι' αὐτὸ θὰ τοῦ συνιστοῦσα κάποιον καλύτερο τρόπο νὰ προωθήση τὸ βιβλίο του.
    Τέλος πάντων, ὁ καθεὶς δικαιοῦται νὰ ἔχη προσωπικὲς ἀπόψεις γιὰ τὰ πάντα καὶ ἐγὼ μαζί του. Ὅμως δὲν μοῦ ἀρέσει ἡ ὑβρις καὶ εὔχομαι νὰ μὴν διαπράττη κάτι τέτοιο ὁ κύριος αὐτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τον ναύαρχο δεν έχω να πω τίποτε. Μου είναι αδιάφορος.

    _________________________________

    Παρακαλώ, διορθώστε τους συνδέσμους εκεί που λέει: "Διαβάστε και αυτά..."

    Ανιχνεύσεις είναι www.anixneuseis.gr

    Hellenic Affairs Forum έγινε http://hellenic-affairs-forum.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λέει ο συμπλεγματικός και ανεκδιήγητος : «Οταν ήμουν κυβερνήτης στο αντιτορπιλικό “Σφενδόνη”, απαγόρευα την είσοδο ιερέα στο πλοίο και, επιπλέον, θεωρώ και γρουσουζιά την παρουσία παπά στο πλοίο, όπως και πολλοί ναυτικοί.»

    Θεωρεί ο αξιολύπητος Αντωνιάδης, το να πιστεύεις στον Χριστιανισμό στον οποίο έκλιναν το γόνυ ένας Ντοστογιέφσκι, ένας Παπαδιαμάντης, ένας Καρούζος, δείγμα κατώτερου επιπέδου κι όχι το να πσιτεύεις ότι “ο παπάς φέρνει γρουσουζιά”…
    Αστεία πράγματα. Η εμπάθεια όταν αναμιγνύεται με τον εγκεφαλικό γόρδιο δεσμό, καταντάει κακοήθεια νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά τα λες Αντωνιάδη, αλλά τώρα που θα πέσεις στα χέρια των "ευσεβών δούλων", αλλοίμονό σου.

    Κρίμα που δεν είχαμε χριστιανισμό στις Θερμοπύλες, στις Πλαταιές και στη Σαλαμίνα. Τότε να 'βλεπες.

    Στην πυρά, στην πυρά.

    Αυτά για τους "πιστούς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. «Δυσκολεύομαι να εξηγήσω πώς ένας λαός με αποδεδειγμένες γενετικές συγγένειες με την πλατωνική ή την αριστοτέλεια σκέψη μπορεί να αποδεχτεί, με τόση αφέλεια, ότι προγονοί του ήταν ο Αβραάμ, ο Ισαάκ, η Σάρα και... όλο το κακό συναπάντημα και να καταντήσει να προσκυνάει Ιουδαίους θεούς, αγίους, προφήτες, αποστόλους, ακόμη και λείψανα».

    ΠΕΣΤΑ ΝΑΥΑΡΧΕ !! Αγνοούμε επιδεικτικά τον ανυπέρβλητο ελληνικό πολιτισμό και τις αποδεδειγμένες αξίες του και δεχόμαστε άκριτα τις μπούρδες των σιωνιστών με παραμύθια περί "ταγμάτων" Χερουβείμ που εποπτεύουν τα επουράνια (και πιθανώς το FIR Αθηνών) . Ανυπόστατες βλακείες που μας λιβανίζουν ..μεραρχίες υπέρβαρων παπαδομπίζνεσμεν με θωρακισμένες Mercedes 500 και μετοχές στο GRANDE RESORT VATOPEDI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατάλαβα, μπλοκάραμε!
    ΓΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αυτό το στρατιωτικο σκουλήκι κατεθεσε στεφανι στο μαυσωλειο του κεμαλ στην ΑΓΚΥΡΑ αλλα και στο αντιστοιχο μνημειο στην τουρκικη Ναυτική σχολη οπως μας έλεγε ο γιος του αποστράτου τουρκου Υποναυαρχου ο Κudret ozoslou οτι ο Αντωνιάδης οταν πηγε στην τουρκικη Ναυτική ακαδημια ηταν τοσο δειλός που ζητησε εκτος απο την τουρκικη φρουρα ασφαλείας να τον συνοδεύσουν, εκτός απο τις προγραμματισμένες επισκέψεις και σε επισκεψεις εκτός προγράμματος (αλλά μεχρι και μέσα στο εστιατοριο)οι ανδρες ασφαλειας της πρεσβείας μας ενω δεν μιλουσε ουτε καν σοβαρά αγγλικά.

    μιλαμε για ΚΑΡΑΒΑΝΟΣΚΥΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το παρακάτω σχόλιο μετριάστηκε

    Παραπλανημένοι Ρωμιοί, Ιουδαίοι και λοιποί δούλοι, οπαδοί της "ανάστασης" και πάντως αποξενωμένοι από την καταγωγή σας ανθέλληνες, πιόνια, εχθροί της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ πάψτε, ήρθε η ώρα σας να τα ακούσετε.
    Βγάλτε το σκασμό και άντε για καμιά νηστεία μπας και σώσετε την ψυχή σας.
    Ντροπή σου Ελευθέριε Β. να προσβάλλεις τους προγόνους σου κι' αν δεν νοιώθεις Ελληνας, τι +++ ανακατεύεσαι.
    ++++ Κάνε λίγους λογαριασμούς πληθυσμιακούς να δεις πόσοι ήταν οι Ελληνες στα κλασσικά χρόνια και θα δεις τότε πόσοι και πιοί είναι σήμερα Ελληνες. Αν εσύ ήρθες από το Ινδοκούχ ή την έρημο Ταρ γύρνα στα πάτρια σου εδάφη να ησυχάσουμε και μεις και συ.

    Συγχύστηκα πάλι.

    Skal κάνε κάτι γιατί δεν βλέπω καλή εξέλιξη.

    ΓΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παιδιά λέω να ηρεμήσουμε.
    Απόψεις ανταλλάσσουμε, δεν είναι ανάγκη να βριζόμαστε μεταξύ μας.


    ΓΔ
    Δεν άλλαξε τίποτα, όπως τα είπαμε από το μέσημέρι είναι.
    Η ηλεκτρονική δημοσκόπηση του ιστολογίου μας ήταν πολύ εύστοχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμμαζέψτε αὐτὸν τὸν θλιβερὸ ἀγράμματο καὶ ἀνελλήνιστο Ἀνώνυμο ποὺ σχολιάζει. Εἶναι κατάντημα νὰ καπηλεύονται τὴν ἀρχαία Ἑλλάδα κάτι τέτοιοι. Οἱ ἀρχαῖοι Ἕλληνες -εἰς ἀντίθεσιν μὲ τὸν ναύαρχο- ἦταν εὐσεβέστατοι, ὅπως καὶ οἱ ἀπόγονοί τους τῶν μέσων χρόνων, καὶ οἱ ἀπόγονοί τους τῶν νεωτέρων χρόνων, οἱ παπποῦδες καὶ οἱ πατεράδες μας. Καὶ εἶχαν τοὺς θεούς καὶ τοὺς ἁγίους τους παραστάτες στὴν μάχη. Μόνο τὰ ὀνόματα ἄλλαξαν. Ὅποιος πνευματικῶς ρηχὸς καὶ θρησκόληπτα φανατικὸς δὲν βλέπει τὴν ἑνότητα καὶ τὴν συνέχεια τοῦ Ἑλληνισμοῦ μέσα στὴν μακραίωνη ἐξέλιξι τῆς παραδόσεως τοῦ Γένους εἶναι τυφλός. Ὅποιος δὲν σέβεται καὶ δὲν τιμᾷ ΟΛΟΚΛΗΡΗ τὴν παράδοσι καὶ τὰ ἱερὰ τοῦ Γένους, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ προσωπικῆς θρησκευτικῆς πίστεως, δὲν μπορεῖ νὰ θεωρεῖται Ἕλλην, ἀλλὰ μισέλλην. Αἰδὼς Ἀργεῖοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ μου Σάββα, νοιώθω καλά πότε βολιδοσκοπείς την ψυχολογία των "ακροατών" σου.
    Επίσης, ίσως έκανες καλά που με "κουτσούρεψες" λιγάκι (γιατί όμως με σταυρουδάκια;) γιατί παραδέχομαι ότι έχασα λίγο την ψυχραιμία μου, αλλά όταν θέλεις να τσιμπάμε, έ, τότε θα τσιμπάμε.
    Φιλικότατα
    ΓΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σε γενικές γραμμές δεν έχει άδικο σε αυτά που λέει ο Αντωνιάδης. Το γεγονός όμως ότι δεν είχε το θάρρος να τα πει όταν ήταν εν ενεργεία λέει πολλά για το άτομό του...

    Φ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για να μπω και εγώ στον χορό , προσθέτω μόνο δύο σκέψεις : 1) Ο Ναύαρχος τελικά ήταν ή όχι καλός αξιωματικός και άξιος αρχηγός ; Εάν ήταν ,τότε άξιος και ας ήταν και Ζωροάστρης . Εάν όχι , τότε και καλόγερος να γίνει , τι να το κάνω ;
    2) Σαν Χριστιανός , μέσα από όλη την ειρωνεία των λόγων του - τα οποία σε πιο σύντομη εκδοχή και χωρίς τις φαντασιώσεις τα έχω ακούσει να τα λέει και στην τηλεόραση - βλέπω ότι έχει ελπίδα ο άνθρωπος και μόνο από το γεγονός ότι έχει την εικόνα της Παναγίας στο δωμάτιό του.
    THEODGK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Με προβληματίζουν τα εξείς δύο

    1) Πόσος κόσμος (συμπεριλαμβανομένων και κάποιων εκ'των σχολιαστών) έχουν πράγματι "μελετήσει" την Καινή Διαθήκη. Η αίσθησή μου είναι ότι μάλλον το έχουν κάνει περιστασικά ή από "τηλεοπτικές εκπο΄μπές" ή από παρείστικες εξάρσεις που καταλήγουν σε "κορώνες"

    2) Η χώρα αυτή δημιουργ'ηθηκε από κάποιος ανθρώποους (προπάτωρες) οι οποίοι των οποόιων το όραμα και στόχοιέίναι ξακάθαροι στα κέιμενα που άφησαν πίσω (Μακρυγιάννης, Κολοκτρώνης κτλ). Καλό θα είναι κα΄ποιοι εκ των σχολιαστών να τα διαβαουν (πριν εκφέρουν γνώμη ...)

    3) περι του Αντωνιάδη ... επειδή είμαι Ελληνας φορολογούμενος (αρα τον έχω πληρώσει) αναωτιέμαι ποιοι των έβαλαν και για πιους λόγουσ στην θέση την οποία είχε. αυτοί πρέπει να ελεγχθουν και όχι αυτός ο κακομοίρης. Κακομοίρης δε, διότι μάλλον είναι ημι-μαθείς, φορέας ψυχολογικών μορφωμάτων, και επικίνδυνος (πλέον μόνο με την πενα του).
    Αρκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο ΚΑΤ΄ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ29 Νοεμβρίου 2009 στις 9:20 μ.μ.

    Όσο ήταν Ναύαρχος το γνωστό ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΟ, έκανε μώκο προκειμένου να απολαμβάνει τα προνόμοια του τίτλου του.
    Φανταστείτε ρε παιδιά,να τον έχουν ανάγκη όλοι, να τον λιβανίζουν, να τον προσκυνάνε και μόλις πηγαίνει στο Ναύσταθμο να έρχεται μια Ξανθιά Κελευστίνα δίμετρη με sexy καλτσόν και να του λέει "Να σας κάνω ένα...καφεδάκι κύριε Ναύαρχε;".
    Δε στενοχωριέμαι για τον αστακό που ο ανασφάλιστος Μπάτλερ μου Χασάν μου ετοίμασε, όσο για το δακτυλίδι που έχει ο Ναύαρχος στο μικρό του δάκτυλο...το έχετε προσέξει σε όσες εκπομπές έχει πάει ο...Μαϊντανός;
    Ποιός είσαι εσύ κύριε και τολμάς...να μου πετάς στη...μούρη το χρυσό σου δακτυλίδι;
    Και καλά πως έγινε Ναύαρχος; Όπως έγινα και γω κατ΄επάγγελμα Αριστερός "θάβοντας και ρουφιανεύοντας εχθρούς και φίλους!"
    Άντε...ρε Χασάν...εκείνος ο Αστακός...ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μερικούς αρχαιοελληνιστές βλέπω να τρώνε κανένα κεραυνό από τον ...Δία με αυτά που λένε...
    Και δεν θέλω να ακούσω ότι τους κεραυνούς δεν τους ρίχνει ο Δίας αλλά είναι φυσικό φαινόμενο γιατί θα γίνω τούρκος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ευγε ναυαρχε, υπαρχουν ευτυχως ακομα Ελληνες στην Ελλαδα, παρα τα 1500 χρονια αθλιας ιουδαικής προπαγανδας η οποια διαλυεται σε μια στιγμη αν υπαρχει η θεληση. Και ξανα ευγε και μη μασας απο τους ρασοφορολατρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα σε όλους.

    Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετέχουν στο ινφογνωμων, που βάλατε σαν link στο τέλος της ανάρτησης το blog που έχω παρέα με το φίλο Δημήτρη.

    Για την ανάρτηση...

    Εγώ σαν Λουκάς σέβομαι τις απόψεις όλων. Δεν είναι υποχρεωτικό κάποιος στρατιωτικός να είναι Ορθόδοξος ή Καθολικός ή Άθεος ή και Δωδεκαθεϊστής.

    Υπάρχουν ικανοί στρατιωτικοί ανεξάρτητα με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

    Για μένα πάνω από όλα είναι η πατρίδα και το συμφέρον αυτής. Οι καλοί στη δουλειά τους και οι ευσυνείδητοι πρέπει να προωθούνται.

    Σαν Λουκάς είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, καμαρώνω για αυτό και το υπερασπίζομαι απόλυτα. Θα ήθελα και ο Ναύαρχος να είναι το ίδιο.

    Ωστόσο, αφού δεν είναι δεν τον απορρίπτω.

    Ο πατέρας μου είναι δωδεκαθεϊστής, αριστερός, αλλά αν του πούνε πως η Ελλάς είναι σε πόλεμο θα φύγει πρώτος αν και γέρος.

    Εγώ λάτρης του Μεταξά...

    Τι μας χωρίζει;;; Τίποτα.

    Ο παππούς μου ήταν από τη Μάλτα με Αγγλική υπηκοότητα, το 99% των συγγενών μου δεν είναι Έλληνες.

    Και όμως είμαι ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ που αυτή η χώρα φιλοξένησε τους προγόνους μου και εμένα, νιώθω ΕΛΛΗΝΑΣ και μακάρι να μου δοθεί η ευκαιρία την ώρα που δεν γεννήθηκα ΕΛΛΗΝΑΣ, τουλάχιστον να πεθάνω σαν ΕΛΛΗΝΑΣ.

    Έλληνες, τίποτα δεν μας χωρίζει. Αντίθετα πολλά μας ενώνουν. Κανείς δεν περισσεύει...Υψιστη τιμή να είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ, μην το ξεχνάμε.

    Μικρή χώρα - ΤΕΡΑΣΤΙΑ ιστορία.

    Φιλικά προς όλους / Λουκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εμένα μου έκανε το εξής εντύπωση όταν διάβασα το βιβλίο του. Επειδή έχω διαβάσει κι άλλα βιβλία ναυτικών (πχ Λυμπέρη) είναι διάχυτη η αγάπη του για την θάλασσα και το ναυτικό και περιγράφουν ναυτικές ιστορίες από την ζωή τους πάνω στα πλοία κλπ. Ο Αντωνιάδης στο βιβλίο του μιλάει για γενικά θέματα (θρήσκεία), μιλάει για την θητεία του στο ΝΑΤΟ και διάφορα άλλα, την επίσκεψή του στην Τουρκία και το πως ο ίδιος αντιλαμβάνεται τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δικαιολογώντας κι από πάνω τους Τούρκους. Αυτό τα λέει όλα. Ο άνθρωπος δεν είναι στρατιωτικός. Είναι αμπελοφιλόσοφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ!!!!
    ΟΣΑ ΧΡΟΝΑΙ ΗΤΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ Π.Ν. ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ (ΑΥΤΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΥΛΗΚΙΟ(ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ Η΄ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ). ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το τι πιστεύει ο καθένας ειναι θεμα προσωπικο.Αλλα ο κύριος Αντωνιάδης πρέπει να προσέχη τα λεγόμενα του γιατί ετσι προσβάλει πολλους συνανθρώπους μας και καλά θα κάνει τετοιες απόψεις να τις κρατάει για τον εαυτό του.Όσο για τους φανατισμένους με τη θρησκεία πρέπει να είναι τυφλοί να μην αντιλμβάνονται ότι ως λαός φέραμε τον χριστιανισμό στα μέτρα μας και απλώς αντικαταστήσαμε τους θεούς με τους αγίους (π.χ. Παναγία=Θεα Αθηνά , Αγ. Γεώργιος = Αρης , Αγ. Νικόλαος = Ποσειδώνας κτλ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η ζωή είναι ένα LABORATÓRIO!

    Αυτό το LABORATÓRIO είναι ανοιχτό σε όλους. Μην φοβάστε......Ελάτε όλοι.....

    Η ορθολογική άνθρωποι δεν πρέπει να σχολιάσουν με τη θρησκεία, αλλά μόνο με τις ιδέες.

    Το ελληνικό πνεύμα είναι η κατανόηση, την αγάπη και την ελευθερία.

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΚΥΡΙΕ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ..ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗ ΣΑΣ ΔΕΧΤΗ...ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΠΩ...ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΛΕΤΕ ΠΕΡΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΝΑ ΤΑ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΑΝ ΦΟΡΑΓΑΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΣΤΟΛΗ. ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΤΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΛΑΣΜΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΙΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΕΙ...ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ...ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ...
    ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙ ΙΟΥΔΑΙΟΛΑΤΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΘΕΣΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το έχω πει στο παρελθόν και δεν θα κουραστώ ποτέ να το επαναλαμβάνω: Όποιος διαφοροποιεί τον Ελληνισμό από τον Χριστιανισμό, όντας μάλιστα αρχαιοελληνιστής, δείχνει ανίδεος της ημετέρας παιδείας. Έστιν ουν Θεός άναρχος (Σοφοκλής), Τρεις εν ενί, εν εν τρεισί (Πλάτων), εσταυρωμένος Ορφεύς, η παρθένος Ηώ η τεκούσα τον λυτρωτή του ανθρωπίνου γένους (Αισχύλος;)κλπ, κλπ, κλπ. Φίλοι αρχαιοελληνιστές διαβάστε, διαβάστε, διαβάστε πριν γράψεται και εκτεθείται.
    Εν προκειμένω ο στρατόγκαυλος ναύαρχος καλά έκανε και κρέμασε την στολή του και καλά θα κάνει να κρεμάσει και τον κονδυλοφόρο του για να μη γράφη καλαμίες. Σε άλλες εποχές (1821) θα του είχαμε πάρει το κεφάλι με το γιαταγάνι.Αν υφίσταται το οφείλει και στους παπάδες (οι παπάδες ήταν πρώτοι στον αγώνα, Μακρυγιάννης). Οι Έλληνες τίποτε δεν έκαναν χωρίς την ευλογία των όπλων (Τερτσέτης;, και σίγουρα Κοσμάς ο Αιτωλός).Για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία (Μακρυγιάννης). Για τον Άγιο Νικόλα που λέει και τις άλλες βλασφήμιες ο ανεκδιήγητος, έχω να τού πω ένα πράγμα και να το θυμάστε: Όπιου του μέλλει να πνιγεί, ποτέ του δεν πεθαίνει.
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλλίμαχε τι να πω; Εύ γε. Με κάλυψες πλήρως.
    Φίλοι σκεφτείται ποιος αποκαλεί θρησκόληπτους το χρυστεπώνυμον πλήρωμα! Ένας δεισιδαίμων προληπτικός!!! Ώϊμε!! Αλί και τρεισαλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ερωτηση στον Καυκασιο που ανεβασε το κειμενο και προφανως ειναι χριστιανος . Θα σου αρεσε να εισαι σε ενα κρατος οπου θα ησουν υποχρεωμενος να δηλωνεις οτι δεν υπαρχει Θεος ; Γιατι θελετε σοι και καλα οι αθεοι να τρωμε στην μουρη με ζορι της δικιας σας θρησκεια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 3:23 Εχω συγγενή πρώτου βαθμού ο οποίος πιστεύει στο δωδεκάθεο.Η ανεξιθρησκεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην Ελλάδα.Απο το να ασκείς όμως το δικαίωμα σου, μέχρι να υβρίζεις και να μην σέβεσαι τα πιστευω του άλλου υπάρχει απόσταση.Ως επίσης και όταν κατέχεις δημόσιο αξίωμα να κρύβεις την ιδεολογία σου και τα πιστεύω σου, πράξη ανανδρείας την θεωρώ την στάση αυτή.

    Loukas, η ανάρτηση σου βοηθά τον αναγνώστη να διαμορφώσει μια πληρέστερη άποψη.Φυσικά δεν χρειάζεσαι να ακούσεις απο μένα ότι η προσπάθεια σας είναι αξιόλογη και ότι δεν υπάρχει ανταγωνιστική σχέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ Π.Ν.
    ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΑ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΣΤΗΣ.
    ΝΑΥΑΡΧΕ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΦΥΛΗ, ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.

    ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΩΣ ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ, ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΟΥΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ.

    ΨΗΦΙΖΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Η τραγική ειρωνία: Ο Χριστιανισμός να θεωρείται αίρεση για τον ιουδαϊσμό και να μισείται μέχρι θανάτου από τους Ιουδαίους, Ο Χριστός μας να έχει σείρει τα εξ αμάξης στους Ιουδαίους (γεννήματα εχιδνών, πατέρα σας έχετε τον διάβολο, η βασιλεία αρθήσεται και δοθείσεται ΑΛΛΩ ΕΘΝΕΙ κλπ, κλπ, κλπ)και από τους αρχαιοελληνιστές να θεωρείται γέννημα του Ιουδαϊσμού. Η Ορθοδοξία είναι η υπέρβαση και όποιος θέλει την κάνει (αν μπορεί) αλλιώς μένει στο σκοτάδι μαζί με τον σκοταδιστή, προδότη και τουρκοπροσκυνημένο (μαυσολείο Κεμάλ) ναύαρχο. Καθόμαστε και συζητάμε για τον ιερόσυλο ναύτη που αν ήταν ο Μιαούλης ή ο Κατσώνης θα τον ήχαν κρεμάσει από τα μόρια (αν έχει) από το μεσιανό κατάρτι. Ουστ από 'δώ ανθέλληνες.
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Eγώ συμφωνώ με όλα όσα λέει ο Αντωνιάδης...
    Αλλο πράγμα η πίστη στο θεό και ο σεβασμός στην Παναγία...και άλλο πράγμα η ειδωλολατρία και η πομπή με τα "τραγιά" και τα "κάρακλα" των αγίων...επιτέλους δηλαδή!!!
    Βλάχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η αληθεια παντα ενοχλει,οι αποψεις του κ.Αντωνιαδη φαινεται να ενοχλουν τους υπερασπιστες αυτων που ηθελημενα και με συστημα εβλαψαν την Ελλαδα, αφορισαν επαναστασεις,εκαψαν βιβλια ,κυνηγησαν με μανια οτι θυμιζε αρχαια Ελλαδα,εκτισαν πανω σε αρχαια μνημεια εκκλησιες,συγκεντρωσαν υλικο πλουτο σε συνεργασια με τους κατακτητες,κρυφτηκαν πισω απο το ρασο και καλυψαν την ασχημια τους και την ανωμαλια τους και γενικως ευθυνονται τα μεγιστα για την σημερινη κατασταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Η άποψη του Καλλίμαχου πιστεύω έθεσε πολλά σε σωστή βάση. Ποιός σας είπε κυριοι "γνώστες" των συνηθειών των Αρχαίων ημών προγόνων οτι δεν πίστευαν???ίσα ίσα, ήταν πολύ θεοσεβούμενοι και μάλιστα είχαν και αρκετές προλήψεις..!!!Να σας θυμίσω τι είναι ο Παρθενώνας???????ΝΑΟΣ...!!!!
    Όταν λοιπόν διαβάσετε κάτι για τους Αρχαίους προγόνους και δεν τα βγάζετε απο την κεφάλα σας αυτα τα γκιοζιλίκια, τότε θα μπορέσουμε να συζητήσουμε..!!!όσο για τον ναύαρχο.....τον χαλάει που συνοδεύαν την Παναγία καθώς έδειχνε δουλικότητα και υποταγή όπως λέει.....ΑΛΛΑ...προτιμάει προφανώς να συνοδεύει πολιτικούς και να δείχνει δηλαδή σε αυτούς δουλικότητα.. ε????Τι να πώ...ευτυχώς που δεν τον χρειάστηκε η χώρα..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δεν θέλω να εκφράσω αν είναι σωστός ή όχι δίκαιος ή οχι απλά ένα θέλω μόνο να πω:
    ΟΤαν κάτι δεν το πιστεύουμε δεν το ακολουθούμε ούτε σαν επάγγελμα ούτε σαν όρκο.Για να μη γίνει δε παρερμηνία εξηγώ:
    Δεν πιστεύω στην Θρησκεία των περισσότερων Ελλήνων αρα δεν υπάρχει λόγος να υπηρετώ το στράτευμα το οποίο καλώς ή κακώς εμπεριέχει τις εικόνες.
    Θέλω να υπηρετώ το στράτευμα γιατί είμαστε ελέυθεροι να πιστεύουμε ότι θέλουμε και είναι αρχή της ανεξιθρησκείας ;ωραία τότε δεν ορκίζομαι στις εικόνες και απαιτώ να με δεχτούν όπως είμαι αλλιώς φέρομαι σαν άντρας και δεν ακολουθώ.
    Δεν πιστεύω αλλά πιστεύω στην Ελλάδα και δεν μου αρέσουν τα όσια και τα ιερά της πλειοψηφίας πολύ καλά , επιτελώ το καθήκον μου με το καλύτερο δυνατό τρόπο και σε καμία περίπτωση δεν εκμεταλλεύομαι το αξίωμά μου για να περάσω τις απόψεις μου . Ο καθένας πιστεύει ότι πιστεύει για τον εαυτό του εκτός αν μιλάμε για προσυλιτισμό.

    Αν λοιπόν θεωρήσω ότ ικαλώς έπραξε μέχρι τούδε τότε θα πρέπει να δεχτώ ότι και η ΔΡαγώνα και η Ρεπούση καλώς πράξανε γιατί ελευθερία έχουμε και ο καθένας λέει ότι ΄θέλει και εφόσον μπορεί και επιχειρηματολογεί καλώς το κάνει.
    Γιατί μας ενοχλεί επειδή είναι εναντίων της Ελλάδος ; Ε και τι έγινε κάποιος πιστεύουν ότι κακώς υπάρχουν σύνορα ότι όλοι είμαστε αδέλφια και εμείς είμαστε οι εχθροί που αντιδρούμε.

    Γι αυτό προτείνω :
    Ας κρατήσει ο καθένας την πίστη ή την απιστία του για τον εαυτό του και ας επιτελέσει το καθήκον του ως προς το λειτούργημα που αναλαμβάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΟ ΧΑΜΕΡΠΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΗΛΘΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΜΟ ΠΡΟΣΟΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ? ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΔΕΙΛΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αναφορικά με τις απόψεις του Ναυάρχου σχετικά με την ιστορική διάσταση του Χριστιανισμού,δέν διαφωνώ,με όλο το σεβασμό στις θρησκευτικές πεποιθήσεις του κάθε ενός.

    Είναι άλλωστε οι απόψεις που εκφράζει απο χρόνια το περιοδικό "Δαυλός".

    Απορώ όμως πως ο Νάυαρχος αγνοεί ένα πολύ βασικό στοιχείο: Οτι,ασχετα με θεολογικές πεποιθήσεις,ασχετα με το πώς ξεκίνησε ο Χριστιανισμός,η Ορθοδοξία έχει γίνει αναπόσπαστο κομάτι της εθνικής μας ταυτότητας και παράδοσης.

    Ελληνισμός σύν ορθοδοξία ίσον Βυζάντιο. Αν απαρνηθούμε τον Βυζαντινό Ελληνισμό (άσχετα αν ηγήθηκε μιάς πολυεθνικής αυτοκρατορίας) δεχόμαστε την αποκοπή απο τις ρίζες μας: τι θα έμενε τότε για να συνδέει την Αρχαία Ελλάδα με εμάς τους νεο-¨Ελληνες;

    Με αυτή την έννοια,o Χριστιανισμός και η Ορθοδοξία είναι πολύτιμα στοιχεία στην αντίσταση και επιβίωση ττου έθνους μας.

    Δέν είναι τυχαίο που ή εκκλησία (με όλα τα τυχόν στραβά της) είναι μόνιμος στόχος των ντόπιων φερέφωνων της παγκοσμιοποίησης-ενώ η ολοκληρωτική σαπίλα που επικρατεί σε άλλους τομείς της κοινωνίας δεν τους ενοχλεί καθόλου!

    Προσωπικά,αν και βασικά άθεος,είμαι έτοιμος να υπερασπιστώ μέχρι θανάτου την Ορθοδοξία,με την λογική που ανέπτυξα παραπάνω

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. 8-9 μποφόρ στα ανοιχτά και τότε βλέπουμε ποιον θεό θα επικαλεστούν κάποιοι κοκορόμυαλοι που ζουν στην χώρα με τον μεγαλύτερο πολιτισμό και τολμούν να αυθαδιάζουν, κάνοντας σύγκριση με τον ιουδαιοχριστιανισμό. Αυτά. Γνωρίζεται βέβαια, ότι υπάρχει και η Νέμεσις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. "Μερικούς αρχαιοελληνιστές βλέπω να τρώνε κανένα κεραυνό από τον ...Δία με αυτά που λένε..."


    Ποιοί,οι ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΗΜΕΝΟΙ;Δεν εχεις ακουσει που λενε οτι "ο βρεγμενος δεν φοβαται την βροχή";Ετσι και αυτοί.ΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΗΜΕΝΟΙ(αμα τε και "χαλαζοχτυπημένοι")ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ!

    ΩΩΩΩΩΩ ΔΙΑ!!!
    ΩΩΩΩΩΩ ΑΦΡΟΔΙΤΑ!!!
    ΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥ!!!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γεια σου ρε ναυαρχουκο αντωνιαδη , παμεγιστε ηγετη και υδατοκρατορα παντων λιμναζοντων υποπρασινων υδατων , ποταμου Κηφισσου και λυματων Ψυτταλειαs . Εσυ που θα οδηγουσεs Τα Τεκνα Τηs Πατριδοs στην ναυμαχια τηs ταραγμενηs επιφανειαs του διπλου σου espresso . Ρε που ησουν κρυμενοs το βραδυ που χασαμε Τα Παλληκαρια στα Ιμια ?
    Ρε μπαs κι ησουν στο μεγαρο ? Μηπωs ησουν στα θεωρεια τηs Λυρικηs ?
    Tι κριμα ρε να μην ζει ο αειμνηστοs Σταυροs Nιαρχοs - ξερειs , αυτοs που αφησε το εφοπλιστικο του γραφειο στη Νεα Υορκη για να υπηρετησει Την Πατριδα ωs Επικουροs Σημαιοφοροs δυομισι χρονια στον ''Κριεζη'' στον Ατλαντικο , συνοδευονταs νηοπομπεs - να σε παρει κρουαζιερα με την ''Κρεολη'' στο Μοντε Καρλο , να πινειs τιs σαμπανιεs σου με τα διαφορα ''ουρι'' στην πρυμνη.
    Αλλα τι λεω ο ανθρωποs. Aυτοs θα σ ' επερνε αμεσωs χαμπαρι και θα σ ' εβαζε να βοηθαs τουs καμαρωτουs στη λατζα και να κοιμασαι στο μπαλαουρο.
    O Μεγαλοs Θεοs τηs Eλλαδαs - oποιοs κι αν ειναι - μαs φυλαξε απο εσενα το γλειωδεs ανδραποδο και σε εστειλλε με τουs βαλλιανατολαζοπουλοτρεμοπουλουs
    να μουτζουρωνειs φυλλα πολυτιμου χαρτιου !!!!

    Αρηs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αυτό που βλέπω εγώ, μολονότι καταλαβαίνω πολλά από αυτά που πιστεύει ο ναύαρχος, είναι ότι εκεί που δεν είχαμε τέτοια προβλήματα, με τέτοια δημοσιοποιήσεις γινόμαστε σαν την Τουρκία (κεμαλισμός-ισλαμισμός). Τα δίπολα πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία, κάτι που απαιτεί ψυχραιμία από όλους. Παράδειγμα, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που ενώ είναι πολιτικά ουδέτερος, είναι-ακόμα βράχος-σε ψευδοπροοδευτισμούς. Νομίζω ότι οι καιροί απαιτούν να μην ανοίγονται τέτοια θέματα.
    Αυτό που θα προτιμούσα ωστόσο είναι να τονίζουμε το έθνος πριν από την θρησκεία. Παράδειγμα οι Πομάκοι και αρκετοί ελληνογενείς στην Μικρά Ασία και φυσικά στον Πόντο. Ενώ μάς θεωρούν αδέλφια, παράλληλα όταν τα βάζουμε με την πίστη τους, είμαστε οι καφήρηδες, κατά την διαπαιδαγώγηση που έχουν από τον Ιμάμη και την οικογένειά τους.
    Πέτρος Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Χα,χα,χα....βρέ τί γίνετε!!!!
    Συγχαρητήρια στον Ἐλευθέριο Β,ὄπως πάντα τά εἷπε ὅλα μέ τίς λιγότερες λέξεις ποῦ θά μποροῦσε κανεῖς νά τά πεῖ!!Πραγματικά χαρισματικός!!!

    Γειά σου Μίνωα.....
    ΓΛΟΥΓΛΟΥΓΛΟΥ.....
    ἔτσι ἀκριβῶς κάνουν...κάποια "ὄντα", ταγκαλάκια,βεβαίως βεβαίως.......

    Ἄν καί μαίνουμε σιγά σιγά στά Χριστούγεννα,ἑγῶ θά ξαναπῶ καί θά τό φωνάξω, αὐτό ποῦ ἐκνευρίζει ὅλους τούς ἄθεους καί ἀντιχρίστους,σαρκολάτρες,τούς πνευματικά νεκρούς...

    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ....καρδιά μου..
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ....

    ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ!!!

    Εύχομαι ὄλος ὁ κόσμος νά τό νοιῶσει βαθιά στήν ψυχή του.
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ....
    ΚΑΛΗ ΑΓΑΠΗ....
    ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. «Δυσκολεύομαι να εξηγήσω πώς ένας λαός με αποδεδειγμένες γενετικές συγγένειες με την πλατωνική ή την αριστοτέλεια σκέψη μπορεί να αποδεχτεί, με τόση αφέλεια, ότι προγονοί του ήταν ο Αβραάμ, ο Ισαάκ, η Σάρα και... όλο το κακό συναπάντημα και να καταντήσει να προσκυνάει Ιουδαίους θεούς, αγίους, προφήτες, αποστόλους, ακόμη και λείψανα…»

    Μα κύριε Αντωνιάδη, η απάντηση, πέραν του ότι είναι απλή, είναι και ευρέως γνωστή και επιστημονικά αποδεδειγμένη. Η επικράτηση του Χριστιανισμού επιβλήθηκε εκ των άνωθεν. Χωρίς την αμέριστη υποστήριξη των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων και της ρωμαϊκής διοίκησης, ο Χριστιανισμός θα ήταν μια ακόμη μικρή αίρεση, στις πολλές του ρωμαϊκού κράτους. Μάλιστα μια από τις υποθέσεις οι οποίες προτάθηκαν για να εξηγήσουν την υποστήριξη αυτή, βρίσκεται στην απολυταρχική δομή της εκκλησίας όπως και του χριστιανικού δόγματος. Άλλωστε δεν είναι τυχαία η μετά του «εν τούτω νίκα» μετεξέλιξη του Ιησού από θεό της αγάπης, που κύρηττε «αγαπάτε αλλήλους», σε θεό πρόμαχο των ρωμαίων καισάρων!

    Βριαρός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Πάντα το ΠΝ έβγαζε μεγάλα ΣΟΥΡΓΕΛΑ στις Ελληνικές ΕΔ.
    Το αστείο είναι ότι και μερικά σούργελα του ΣΞ που πέρασαν από την θέση του ΑΓΕΕΘΑ τους θεωρούσαν κάτι παραπάνω και δεν τολμούσαν να αντιτάξουν λόγο σε εισηγήσεις των ανωτάτων Αξκών στο ΓΕΕΘΑ του ΠΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ο ΚΑΤ΄ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ30 Νοεμβρίου 2009 στις 8:52 μ.μ.

    Αγαπητοί φίλοι του Ιστολογίου.Σας ζητώ συγνώμη που επανέρχομαι αλλά ανακάλυψα τον τρόπο οριστικής εξάλειψης της ανεργίας στην Ελλάδα.
    Προσέξτε...!Γίνεστε όλοι κατ' επάγγελμα Αριστεροί...και λαμβανομένου υπόψη ότι σήμερα στη Ρουφιανιά υπάρχει υπερπροσφορά σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να αυξήσετε τα έσοδά σας, αγοράστε μια στολή Ναυάρχου,κρεμάστε τη στον καλόγερο του σπιτιού σας και παράλληλα γίνετε και "κατ΄επάγγελμα Δωδεκαθεϊστές ή Χριστιανοί"!
    Δεν γνωρίζω αν σας έπεισα, αλλά την παραπάνω πατέντα θα την κατοχυρώσω στο ΣΥΡΙΖΑ, στους Οικολόγους γλειψιματίες και στον Καρατζαφέρη.
    Έτσι για να τρώω ως κατ΄επάγγελμα Αριστερός από τρείς μεριές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Θα ήθελα να παρακαλέσω να αποσυρθεί τελείως αυτή η υβριστική για τα ιερά και όσια ανάρτηση. Δεν είναι δυνατόν να δημοσιεύονται τέτοια πράγματα. Παρακαλώ πολύ να την αποσύρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ....ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΡΙΟΦΥΛΙ ΜΑΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
    ΔΗΜΟ ΤΣΕΛΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. πολλα μπραβο σου καλεντεριδη για τη αφαιρεση του σχολιου εισαι πολυ δημοκρατης. Αραγε μπορω να περιμενω απο ενα στρατιωτικο να ειναι δημοκρατης οπως ειπε ενας φιλος,
    μαλλον οχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ανώνυμε 10:45
    δεν θυμάμαι τί έλεγε το σχόλιο που αφαίρεσα στην ανάρτηση αυτή.
    Αυτό έγινε ελάχιστες φορές, στα χιλιάδες σχόλια που έχουμε λάβει.
    Αφαιρούνται μόνο τα σχόλια που είναι προσβλητικά και υβριστικά.
    Αυτό γίνεται για δυο λόγους:
    Πρώτον, για να διαφυλάξουμε την τιμή και την υπόληψη των ανθρώπων που θίγονται.
    Δεύτερον, για να διαφυλάξουμε την αξιοπιστία αλλά και την ίδια την ύπαρξη του ιστολογίου.

    φιλικά

    Σάββας

    υ.γ. τα απαξιωτικά που λες για τους αξιωματικούς, σε χαρακτηρίζουν. Δεν έχω να πω τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. οταν θα πας(αν πηγαινεις) στην εκκλησια με τι προσωπο θα αντικρισεις την εικονα της; αυτο ξερεις πωσ λεγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Με το να εχεις αναρτησει κειμενο εφημεριδας (αρα συμβαλεις στην αναπαραγωγη του) που υβριζει την Υπεραγια Θεοτοκο δεν νομιζω οτι σε τιμαει ιδιαιτερα.
    ΑΛΛΑ και ουτε αυξανεις, την αξιοπιστια και το κυρος του ιστολογιου.
    να δουμε τι αλλο θα αναρτησεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Γεια σου ναύαρχε Αντώνη Αντωνιάδη, τουρκοφάγε .
    Καμάρι του ΠΝ μας
    Άξιε συνεχιστεί του Μιαούλη του Κανάρη και όλων των άλλων που έδωσαν και την ζωή τους για να μπορούν να λένε αυτά που λένε κάτι σαν εσένα.
    Δεν έχεις το δικαίωμα να τα λες αυτά που λες γιατί δεν ήσουν ένας απλός Έλληνας, δεν έχεις κανένα απολύτως δικαίωμα κύριε Αντώνη Αντωνιάδη και δεν έχεις κανένα δικαίωμα γιατί ήσουν ανώτατος αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού αυτής της πατρίδας της Ελλάδας.
    Αν δεν σου άρεσε όπως είναι αυτή η πατρίδα έπρεπε να τιμήσεις τα παντελόνια σου και να παραιτηθείς από το αξίωμα αυτό που απαιτεί να είσαι Έλληνας πιστός στην πατρίδα στα όσια και τα ιερά στην θρησκεία στην σημαία μας.
    Ξεγέλασες τους πάντες και καρπώθηκες ένα αξίωμα που δεν ήσουν ικανός να το έχεις.
    Σε θεωρώ προσκυνημένο και επικίνδυνο
    " Έλληνας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.