27/11/09

Ο ΑΕΡΑΣ ΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ


«Ως εδώ οι αθλιότητες από τα παπαγαλάκια των μηχανισμών», είπε σε έντονο ύφος ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, μιλώντας στην κεντρική συγκέντρωσή του στη Θεσσαλονίκη, στην τελική ευθεία για την εκλογή της Κυριακής, χαρακτηρίζοντας ως φτηνή επινόηση τον ισχυρισμό της άλλης πλευράς για το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» που προτιμά τον ίδιο για αρχηγό της ΝΔ.


Προβάδισμα τουλάχιστον 5 ποσοστιαίων μονάδων στον Αντώνη Σαμαρά δίνει δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας το Ποντίκι.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά διευρύνεται όσο περισσότερο ανοίγει ανοίγει το εκλογικό σώμα.

Έτσι στην κοινή ερώτηση «Ποιον από τους υποψηφίους θα επιθυμούσατε να εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας», οι Νεοδημοκράτες απαντούν ως εξής:

•Στο σύνολο των ερωτηθέντων, ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται να αποκτά εντυπωσιακό προβάδισμα εννέα μονάδων (45% ) έναντι της κυρίας Μπακογιάννη που συγκεντρώνει το 36% των ψήφων. Ο κ. Παν. Ψωμιάδης εμφανίζεται σχετικά σταθερός (9%.) στα επίπεδά του ενώ ποσοστό 10% νεοδημοκαρτών δηλώνουν αναποφάσιστοι ή δεν απαντούν.

•Όταν η ίδια ερώτηση τίθεται σε πολίτες που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία το 2009, τότε το προβάδισμα Σαμαρά συρρικνώνεται αλλά παραμένει σημαντικό. Σε αυτή τη δεξαμενή ψηφοφόρων ο Μεσσήνιος πολιτικός προτιμάται από το 45% ενώ ένα 40% επιλέγει την Ντ. Μπακογιάννη. Το ποσοστό του Ψωμιάδη παραμένει στο 9%.

•Η διαφορά Σαμαρά - Μπακογιάννη λαμβάνει την μικρότερη τιμή της όταν η ερώτηση απευθύνεται σε όσους ψηφοφόρους της ΝΔ δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν και πάλι Νέα Δημοκρατία «εάν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή». Εκεί ο κ. Σαμαράς προηγείται και πάλι πλην όμως με το ρευστό 3% (Σαμαράς 44%, Μπακογιάννη 41%, Ψωμιάδης 8%)

Στο σχόλιό του ο γενικός διευθυντής της Pulse επισημαίνει ότι το ποιος τελικά θα εκλεγεί θα εξαρτηθεί από τον όγκο εκείνων που θα σπεύσουν να ψηφίσουν. Μεγαλύτερη συμμετοχή ευνοεί σαφώς τον Αντώνη Σαμαρά. Μικρότερη συμμετοχή διευκολύνει την κυρία Μπακογιάννη.

Ξέσπασμα κατά των μηχανισμών της Ντόρας
Χθες το βράδυ, ο Αντώνης Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη σήκωσε το γάντι και ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους απάντησε στις κατηγορίες που εκτοξεύει εναντίον του η Ντόρα Μπακογιάννη, κάτι που συνέχισε η τελευταία και χθες από την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα.

«Ως εδώ οι αθλιότητες από τα παπαγαλάκια των μηχανισμών», είπε σε έντονο ύφος ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, μιλώντας στην κεντρική συγκέντρωσή του στη Θεσσαλονίκη, στην τελική ευθεία για την εκλογή της Κυριακής, χαρακτηρίζοντας ως φτηνή επινόηση τον ισχυρισμό της άλλης πλευράς για το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» που προτιμά τον ίδιο για αρχηγό της ΝΔ.

«Τέτοιες φτηνές επινοήσεις δεν περνούν στον κόσμο. Αντίθετα, τον προσβάλλουν και τον θυμώνουν. Ας το καταλάβουν. Η βάση έχει αποφασίσει ότι φύγαμε οριστικά από την ομηρεία των μηχανισμών», τόνισε, σημειώνοντας με νόημα πως το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» που κάποιοι επικαλούνται θέλει να εκλεγεί αυτός που έχει τη μικρότερη διείσδυση στην κοινωνία και οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν ήδη ποιος έχει τη μεγαλύτερη. Το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» θέλει να βγουν όσοι οδήγησαν τη ΝΔ στην πρόσφατη ήττα. Εγώ δεν ήμουν ανάμεσα σε αυτούς», κατέληξε.

Μιλώντας σε μια μαζική και ιδιαίτερα δυναμική συγκέντρωση, κατά κοινή ομολογία μεγαλύτερη από αυτή της Ντ. Μπακογιάννη την περασμένη Κυριακή, παρουσία του Δ. Αβραμόπουλου, του Π. Ψωμιάδη και πλήθους βουλευτών και κομματικών στελεχών, ο κ. Σαμαράς επιχείρησε ένα κοντράστ ανάμεσα στα όσα πρεσβεύει η Ντ. Μπακογιάννη και αυτά που υποστηρίζει ο ίδιος, δίνοντας έμφαση στα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα στο Σκοπιανό.

Σημείωσε πως δεν ήταν αυτός που υποστήριζε ότι η υπόθεση των Σκοπίων θα απομόνωνε την Ελλάδα, αλλά από παλιά είχε διαφωνήσει με τη διπλή ονομασία και ένιωσε διπλά δικαιωμένος μετά και το βέτο του Βουκουρεστίου, «για μια ιστορία που μου στοίχισε 11 χρόνια στην πολιτική έρημο του τόπου», όπως είπε.

Για το Σκοπιανό
Εξέφρασε την ανησυχία του πως οι χειρισμοί του Γ. Παπανδρέου οδηγούν βήμα βήμα την Ελλάδα σε απευθείας διαπραγμάτευση με τα Σκόπια, χαρακτήρισε πρόσχημα την αυριανή τριμερή συνάντηση για το περιβάλλον στις Πρέσπες και ρώτησε το ακροατήριο -σε περίπτωση που επαληθευτούν οι ανησυχίες του- ποιον θέλουν για αρχηγό της αντιπολίτευσης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ.

Ανεβάζοντας τους τόνους απέναντι στην Ντ. Μπακογιάννη και με περίπου 1.000 ενθουσιώδεις νεολαίους της ΟΝΝΕΔ που έφτασαν με πορεία στο «Βελλίδειο» να τον διακόπτουν με συνθήματα, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για «καπεταναίους της ήττας» που καιρό πριν από τις εκλογές υποστήριζαν την προσφυγή στις κάλπες, για λόγους που όλοι γνωρίζουν. «Ανάμεσά τους δεν ήταν ο Αντώνης Σαμαράς», είπε με έμφαση και κατηγόρησε την Ντ. Μπακογιάννη ότι ήταν σε αυτούς, αλλά προσπαθεί να το κρύψει εκ των υστέρων και από πάνω ζητεί και τα ρέστα.

Χαρακτήρισε την κατηγορία για «περιχαράκωση» του κόμματος ως «ασυναρτησίες που δεν ακούστηκαν πουθενά αλλού στον κόσμο», ενώ στην εξαγγελία για τη μεγάλη Κεντροδεξιά απάντησε με την «πολύ μεγάλη Κεντροδεξιά».

Απαντώντας στον χαρακτηρισμό «ευρωσκεπτικιστής» που του αποδίδεται, είπε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες μιλούν σήμερα για έθνος και κεντροδεξιοί όπως οι Σαρκοζί και Μέρκελ και κεντροαριστεροί όπως οι Θαπατέρο και Μπράουν.

Απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία από την πρώτη Κυριακή, ώστε «το ρυάκι που έγινε ποτάμι να φτάσει έως την κάλπη», ενώ προειδοποίησε όποιον δεν σεβαστεί την ετυμηγορία της βάσης πως θα προκαλέσει την οργή της.

«Κύκλοι» της Ντόρας Μπακογιάννη σχολιάζοντας την ομιλία Σαμαρά ανέφεραν: «Καπεταναίοι της ήττας ήταν αυτοί που στις τελευταίες εκλογές κρύφτηκαν στην εκλογική τους περιφέρεια όταν άλλοι έδιναν μάχες για την παράταξη. Και όσο για την ενότητα την επόμενη μέρα, ευτυχώς ορισμένοι συνειδητοποίησαν έστω και αργά ότι το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

14 σχόλια:

  1. Ο Πατριώτης «μαϊμού» ονόματι Σαμαράς, κατέκλεψε τον ελληνικό λαό και αμέσως μετά έφτιαξε το κόμμα του!!!

    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2009/11/blog-post_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να επανέλθει στη εξουσία,ανακαιοί όπως συντρέξουν οι παρακάτω προϋποθέσεις:
    α. Να εκλεγεί ο Σαμαράς
    β. Όταν εκλεγεί να διαγράψει μετά από εύλογο διάστημα, ούτως ώστε να μην φανεί ως κίνηση εμπάθειας, εκτιμώ σε δυο χρόνια την κόρη του Αποστάτη και να "ξεβρωμήσει" το κόμμα από τους υποστηρικτές της, κατόπιν "θερμού" επεισοδίου που τεχνιέντος θα βγεί στον αέρα από Δημοσιογραφικό "ΣΥΓΚΡΌΤΗΜΑ" και θα αφορά σε "σχέδιο" αποσταθεροποίησης της προοπτικής προς την εξουσία, για ίδιον όφελος του Μητσοτακέϊκου.
    γ. Κατανόηση της μεθόδου τύπου "Ιωάννη Μεταξά" και συγκεκριμένα...είναι γνωστό ότι ο Μεταξάς είχε την ικανότητα να μιλά μπροστά στους εργάτες ως...κομμουνιστής, στους φοιτητές...ως ιδεολόγος αναρχικός, στους Ιερείς ως φανατικός Ορθόδοξος,στους Αξιωματικούς ως ακραιφνής Πατριώτης, στους Αστούς ως Ιακωβίνος της Γαλλικής Επανάστασης,στους Επιχειρηματίες ως υπέρμαχος της ελεύθερης οικονομίας.
    δ. Να περπατάει Πατριωτικά,να μιλά αριστερά και να κοιτάζει...δεξιά.
    Όπως αντιλαμβάνεστε,καθόσον τίποτα από τα παραπάνω δεν πρόκειται να γίνει...αρχίζω να πιστεύω ότι ο Καρατζαφέρης θα γίνει Πρωθυπουργός!
    Εδώ έγιναν οι Μητσοτάκης,Σφυχτομπούτης και Γιωργάκης! Άλλωστε ο Ελληνικός Λαός είναι ικανός για όλα...όταν του βάλεις χέρι...στην τσέπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντώνη βάλε στις τσέπες σου σκόρδα και πάνε να διανυκτερεύσεις σε κάνα Μοναστήρι, γιατί γυρνάνε δράκουλες την νύχτα και θέλουν να σου πιούν το αίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1) Ο Σαμαρας προδωσε τη ΝΔ και το μεγαλο Κων/νο Μητσοτακη, πριν προλαβει να λυσει το Σκοπιανο, ωστε να το εχουμε σημερα ξεχασει.

    2) Η Ντορα ουδεποτε ειχε μηχανισμους στο κομμα. Αυτα ειναι συκοφαντιες. Ζηλευετε για τη φυσικη αυρα που διαθετει, την ειλικρινεια και τιμιοτητα που εκπεμπει το χαμογελο της και την ικανοτητα να την αγαπα ο λαος!

    3) Τα ΜΜΕ εχουν στημενα γκαλοπ για να αβανταρουν το Σαμαρα.

    4) Η Ντορα εχει ρεαλιστικη εξωτερικη πολιτικη και δεν προδωσε ποτε τον ανθρωπο που τη στηριξε, τον πατερα της.

    5) Επειδη νικησατε στο δημοψηφισμα της μεταπολιτευσης, δεν παει να πει πως πρεπει να πεταξουμε τα καλα της μοναρχιας στο καλαθι των αχρηστων. O οικος Μητσοτακη, ειναι ο συγχρονος οικος των Κομνηνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τούτο το ωραίο ιστολόγιο είναι εθνικό/πατριωτικό, ή παραμάγαζο του ενός και του άλλου;

    @ 27 Νοέμβριος 2009 12:00 μμ

    Ποιος σου είπε ότι με ενδιαφέρει εμένα (κι ελπίζω και πολλούς άλλους) για το αν και πώς θα ξανάρθει η ΝΔ στην εξουσία; Αυτό είναι το πρόβλημά μου (και το δικό σου), ή τι θα απογίνει ο άμοιρος τούτος τόπος που τον ρήμαξαν τα κομματικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Μπαμπάκο...Μπαμπάκο!
    Λέγε παιδί μου Κολλητήρι.
    Μπαμπάκο,τι πρέπει να κάνω για να γίνω κάποια μέρα Πρωθυπουργός;
    Άκου παιδί μου Κολλητήρι, πήγαινε γράψου στη Νέα Δημοκρατία και ψήφισε στις εκλογές για τον Προεδρό της.Ακολούθως τέλεσε ένα γάμο με πλούσια νύφη κόρη Επιχειρηματία...εν συνεχεία "γλύφε" το Δρακουμέλ ώστε να σε κάνει Υπουργό Εξωτερικών και την κατάλληλη στιγμή...ρίξε την Κυβέρνηση και...κάνε δικό σου Κόμμα ξέροντας εκ των προτέρων ότι δεν θα σε ψηφίσει κανείς...Μην ανησυχείς...βρε Κολλητήρι...δουλεύεις για το μέλλον...μετά εν μια νυκτεί θα σε καλέσουν στη Νέα Δημοκρατία και θα σε κάνουν Πρόεδρο!
    Μα Μπαμπάκο...μετά από όλα αυτά που θα κάνω...θα με ψηφίσουν οι Έλληνες για...Πρωθυπουργό;
    Σκασμός Κολλητήρι...πάρε τα κυάλια του προ-προ-Παππού σου που πολέμησε στο Σαγχάριο και κοίτα προς Βόρεια Προάστεια...Διόνυσο μεριά...τι βλέπεις;
    Βλέπω τη Βίλλα του Καρβέλα και της Βύσση Μπαμπάκο!
    Όχι Κολλητήρι δεν βλέπεις Βίλλα...αλλά το τι εστί...ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!
    Και ο Λαός αυτός θα σε...ψηφίσει!".
    Ανώνυμε 27 Νοέμβριος 2009 12:55 μμ ΞΥΠΝΑ...συμφωνούμε απόλυτα...ο Εχθρός δεν είμαι εγώ...ούτε εσύ...αλλά ο κακός μας εαυτός!
    Με σεβασμό και εκτίμηση Ανώνυμος
    27 Νοέμβριος 2009 12:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντώνη Σαμαρά σιχαίνομαι τό Μητσοτακέϊκο καί τά κυκλώματα του, σιχάθηκα τόν Καραμανλή πού τόν ψήφισα!!! καί στίς πρόσφατες έκλογές γιά νά μή διαλυθεί ή ΝΔ, κι αύτός μάς όδήγησε στά χέρια τού χειρότερου άνθέλληνα πρωθυπουργού πού έχει περάσει από τόν τόπο, έχω σιχαθεί τόν Καρατζαφέρη μέ τίς κωλοτούμπες του έδώ καίκαιρό, κοίτα τώρα τί μας κάνεις. Εχουμε έναποθέσει όλες τίς έλπίδες μας σέ σένα γιά νά γλυτώσουμε τήν πατρίδα μας από τά νύχια τής νέας τάξης πραγμάτων, κι έρχεσαι τώρα καί μάς λές τό κόμμα έχει κόκκινη γραμμή, τή σύνθετη όνομασία. Εσύ δέν είχες δηλώσει ότι δέν συμφωνείς μέ τόν Καραμανλή στή σύνθετη όνομασία, αλλά τόν στηρίζεις; Σέ άκουσα μέ τά αύτιά μου σέ είδα μέ τά μάτια μου. Τί είναι αύτά, είναι σοβαρά πράγματα τήν τελευταία στιγμή νά άλλάζεις θέση στά έθνικά θέματα, νά μάς γκρεμίζεις τά όνειρα καί νά πέφτουμε πάλι στή μαύρη άπελπισία;
    Νομίζω μετά τό Βουκουρέστι ή πιό μετά. Εχουμε τόσα βίντεο μέ τίς συνεντεύξεις σου πού δείχνουν μιά συνέπεια στά έθνικά θέματα καί σέ καμαρώναμε. Τί έγινε τώρα; Εχει τέτοιο κόστος ή άρχηγία πού κάνει τόν άνθρωπο νά άλλάζει, νά έξαγοράζεται; Σού έχω στείλει ένα μέιλ καί σού ζητούσα άπαντήσεις έδώ καί 10-12 μέρες καί άπάντηση δέν πήρα, δέν ήθελα νά γράψω έναντίον σου, μάρτυς μου ό Θεός, άλλά δέν μού άπάντησες καί μέ ζώσανε τά φίδια. Τελειώνω γιά σένα δέν ύπάρχουν λαθρομετανάστες στή χώρα; Η πατρίδα μας πολιορκείται, έποικίζεται καί δέν έχεις πεί μία κουβέντα καθαρή γιαυτό τό τεράστιο έθνικό θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως πολύ θα ήθελα να δω αυτή την αθλιότητα που λέγεται Ψωμιαδης(παρεμπιπτόντως να τον χαίρεστε οι Μακεδόνες)ποιον θα στηρίξει τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε μπας και οι διαχειριστές εδώ είναι αβανταδόροι του αντώνη;;;Ρητορική η ερώτηση, αλλά ,για μένα, είναι προφανές.Αντε και του χρόνου...από την Θεσσαλονίκη Α.Λ
    Μήπως αποφεύγετε να με καταχωρείτε ;;;ή έτσι μου φαίνεται;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΠΟΧΑ...ΠΟΛΥ ΜΠΟΧΑ...και από το Σαμαρτζή και από τη ΜΠΑΚΑ+ΚΑΚΟ+ΕΝΟΣ ΚΟΚΟΡΟΥ ΓΝΩΣΗ.
    Άσε και τον Αρτοποιό...καλά μωρέ ο Ποντιακός Ελληνισμός πως ξέπεσε σ΄αυτόν το Σαλτιμπάγκο-Ζόρρο;
    Ax...Θεούλη μου...σ΄ευχαριστώ που με αξίωσες να δώ αυτό το κόμμα το "αχάριστο" και "πόρνο" που ψήφιζα σα τρόμπας να έχει καταντήσει να κρέμεται στα αχλάδια του Λαλάκη για να ξανάρθει στην εξουσία!
    ΒΡΕ...ΟΥΣΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    Σώπα, βρε, αδελφέ, πώς σου πέρασε τέτοια ιδέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαλακά με τον Σαμαρά, διότι δεν είναι και κανείς μεσσίας, ούτε ηγέτης βεληνεκούς. Την Μπακογιάννη την ξέρω, δηλ. ξέρω τις θέσεις της και την απορρίπτω.

    Ο Σαμαράς, όμως, είναι υπέρ:

    α) Της σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων, άρα έχει εγκαταλείψει την γραμμή των πολιτικών αρχηγών του 1992.

    β) Της απονομής της ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών που γεννιόνται στην Ελλάδα, ασχέτως του αν αυτό σημαίνει εξαφάνιση του ελληνικού έθνους μέσα σε 20-30 το πολύ χρόνια.

    γ) Υπέρ της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην ΕΕ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την χώρα μας.

    Δεν τον άκουσα ποτέ να μιλήσει για τα τεκταινόμενα στην Θράκη και την Β. Ήπειρο.

    Ο Ψωμιάδης έχει εθνικότερες θέσεις, είναι ξεκάθαρος στα παραπάνω θέματα, αλλά ελάχιστοι των υποστηρίζουν. Ούτε το ιστολόγιο τούτο. Κρίμα! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. στέλεχος του ΛΑΟΣ σε ομιλία της ντόρας δήλωσε "θα κάνω τα πάντα για να βγει"

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΟΡΟΛΑΓΝΟΥΣ
    http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2009/11/blog-post_7872.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπορεί να μήν είμαι δεξιός, αλλά καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι που στέλνετε σχόλια στο ιστολόγιο έχετε κατά βάση παρόμοιες θέσεις στα εθνικά θέματα ή τουλάχιστον παρόμοιες επιθυμίες (σε πατριωτική κατεύθυνση).

    Άσχετα με τα προεκλογικά εν όψει Κυριακής (προσωπικά εκτιμώ ότι το πράγμα πάει για Σαμαρά), η σημαντικότερη μέρα είναι η Δευτέρα. Αν από Δευτέρα καταφέρετε όλοι εσείς μαζί να αρθρώσετε γνήσιο πατριωτικό λόγο σχετικά με αυτά που μας 'έρχονται', να ξέρετε ότι θα έχετε και πάρα πολλούς άλλους δίπλα σας, πολύ περισσότερους απ' ότι φαντάζεστε.

    Θυμηθείτε τι έγινε με το βιβλίο της ΣΤ Δημοτικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.