27/11/09

Οτσαλάν: Ζω σε έναν «λάκκο θανάτου»


«Δεν μπορώ πλέον να αναπνεύσω εδώ εξαιτίας του εξαερισμού, υποφέρω από αναπνευστικά προβλήματα. Οι συνθήκες κράτησής μου είναι χειρότερες από πριν», δήλωσε ο Οτσαλάν, 61 ετών.
Ο ηγέτης του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, παραπονιέται στους δικηγόρους του για τις συνθήκες κράτησής του, μεταδίδει σήμερα το φιλοκουρδικό πρακτορείο Firat News.
Ο Οτσαλάν, που κρατείται στην φυλακή Ιμραλί από το 1999 οπότε και καταδικάστηκε, μεταφέρθηκε στις 17 Νοεμβρίου σε ένα πιο μικρό κελί στην ίδια φυλακή.
Πέντε κρατούμενοι, καταδικασμένοι για την συμμετοχή τους στο PKK, μεταφέρθηκαν πρόσφατα στην ίδια φυλακή για να δώσουν τέλος στην απομόνωση του Οτσαλάν, όπως απαιτεί η Επιτροπή του ΟΗΕ κατά των Βασανιστηρίων (CAT).
«Δεν μπορώ πλέον να αναπνεύσω εδώ εξαιτίας του εξαερισμού, υποφέρω από αναπνευστικά προβλήματα. Οι συνθήκες κράτησής μου είναι χειρότερες από πριν», δήλωσε ο Οτσαλάν, 61 ετών.
«Δεν ξέρω για πόσο καιρό θα μπορέσω να αντέξω σε αυτές τις συνθήκες που με έχουν κάνει έναν άνθρωπο μισοπεθαμένο», προσθέτει ο Οτσαλάν που δηλώνει ότι ζει «σε έναν λάκκο θανάτου».
Σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία ο Οτσαλάν μπορεί πλέον να συναναστρέφεται με τους συγκρατούμενούς του σε ζώνες κοινών δραστηριοτήτων για 10 ώρες την εβδομάδα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Nαυτεμπορική

10 σχόλια:

  1. H θλιβερή υπόθεσις Οτσαλάν είναι άγος γιά τήν Ελλάδα καί παντοτινό όνειδος. Είναι η μοίρα αυτού του τόπου σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας του να έχει μοιραίους και σπιθαμιέους ανθρώπους σε κρίσιμες θέσεις. Τό δίδιμο των ολίγιστων "Πάγκαλος- Σιμίτης" βρέθηκε στήν εξουσία στήν υπόθεση Ότσαλάν καί τήν βραδιά των Ιμίων καί απέδειξε την ασημαντότητα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πεις ?
    -Στρατοφασίστες βασανιστές οπου φυλακή ηρθεν η ωρα σας ?
    -Δε γινεται, ζούμε σε μεσαιωνική εποχή και δινουμε μάχες χαρακωμάτων. Για να μη χάσουμε την πατρίδα μας κι εμείς όπως οι κούρδοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αξιοτιμεκ.κ. Καλεντεριδη δυστυχως δεν ακουγεται η φωνη των κ.κ. Μπαρζανι και Ταλαμπανι των μη Κυβερνητικων Οργανωσεων που κο πτονται για τη προστασια των ανθρωπινων δικαιωματων και πολλων αλλων οι φωνες δεν ακουγονται για τις συνθηκες κρατησης του Οτσαλαν στις Τουρκικες φυλακες και ο οποιος εκπροσωπει ενα μεγαλο μερος του Κουρδικου Λαου.Πιθανον να οδηγειται στη θυσια για το Κουρδικο Λαο οπως εχει συμβει και στο παρελθον και σε αλλους Λαους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγγνώμη που το σχόλιο αφορά την ανάρτηση για την υπογραφή τραπεζικής δικτατορίας στην Κοπεγχάγη:
    Ξέσπασε εμφύλιος στην υπερθερμασμένη IPCC (http://wattsupwiththat.com/2009/11/27/zorita-calls-for-barring-phil-jones-michael-mann-and-stefan-rahmstorf-from-further-ipcc-participation) με αφορμή την παραποίηση κλιματολογικών στοιχείων για να φορολογούνται αγριότερα οι λαοί με αφορμή τις ΦΥΣΙΚΕΣ κλιματικές αλλαγές (http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4547376&ct=2), και μάλιστα καθώς ο πλανήτης ΨΥΧΕΤΑΙ (http://www.icecap.us).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβάστε σωστά την Είδηση. Ο Ηγέτης για μια ακόμη φορά νικά τον Ηγεμονισμό της Τουρκίας, δείχνει οτι έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στριμώχνει την Τουρκία.Τέλος λέει καθαρά χωρίς εμένα δεν μπορεί να υπάρξει Λύση του Κουρδικού.Ενα μάθημα απο τα παιδιά του Κουρδιστάν στα παιδιά του Δία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς και εμεις οι Ελληνες ειμαστε λιγοι αφου ειμαστε συνυπευθυνοι των δεινών του Οτσαλαν και ξεχναμε και ευκολα αφου μετα απο 10 χρονια εχουμε σαν αντιπροεδρο της κυβερνησης εναν απο τους βασικους υπαιτιους της συληψης του Οτσαλαν,τελικα ο Κισιγκερ ειχε δικιο για τον Ελληνικο λαο και το σχεδιο του προχωραει κανονικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην βγαζετε αχνα για τον Κισσινγκερ, για θα πλακωσουν οι Ελληνοφωνοι δικολαβοι υπερασπισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς ΤΖΟΤΖΟ. Καλώς θυμίζετε μερικά πράγματα στον κόσμο που ξεχνάει δυστυχώς πολύ εύκολα. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και οι συνθήκες κράτησης ενός φυλακισμένου και μάλιστα πολιτικού κρατούμενου (και όχι οποιουδήποτε κακοποιού), καταδεικνύουν τον "σεβασμό" της Τουρκίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΥΚΑΣΙΕ, ΑΚΡΙΒΩΣ!
    ΤΟ ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ.
    ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΡΚΚ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.
    ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΡΚΚ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΘΝΟΚΙΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ, ΚΡΑΜΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΥΡΑ ΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.