11/12/09

Ραντεβού... κλιματικής αλλαγής με Ομπάμα θέλει ο Παπανδρέου

Συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής για την κλιματική αλλαγή στην Κοπεγχάγη, επιδιώκεται από την ελληνική πλευρά.

Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές στη “Μ” βρίσκονται σε εξέλιξη συνεννοήσεις διά της διπλωματικής οδού προκειμένου να οριστικοποιηθεί το ραντεβού προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας, όταν αναμένεται -εκτός απροόπτου- να βρίσκεται στην Κοπεγχάγη ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα φτάσει στη Δανία την επόμενη Τετάρτη το βράδυ ή την Πέμπτη το πρωί.

Το Μέγαρο Μαξίμου, όπως τονίζουν παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας, επενδύει σε μια τέτοια συνάντηση προκειμένου να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις από τη ραγδαία αναβάθμιση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων και να σηματοδοτηθεί επανεκκίνηση της επικοινωνίας Αθήνας - Ουάσιγκτον, που διάγει περίοδο μεγάλης ψυχρότητας. Η απουσία της αμερικανίδας ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον από την υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Αθήνα, αν και αποδόθηκε σε ανελαστικές υποχρεώσεις της, ήταν σαφές μήνυμα της δυσκολίας που θα αντιμετωπίσει η ελληνική πλευρά για να αποκαταστήσει διαύλους επικοινωνίας με την αμερικανική.

Στις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Εξωτερικών υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, εντατική προετοιμασία υπηρεσιακών φακέλων σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί συνάντηση Ομπάμα - Παπανδρέου στην Κοπεγχάγη. Το περιβάλλον εκεί θεωρείται ιδανικό για ένα πρώτο τετ α τετ, καθώς η “πράσινη ανάπτυξη” αποτελεί κοινό τόπο πολιτικής αναφοράς των δύο ηγετών. Το πρόβλημα είναι ότι στο κλείσιμο των εργασιών της διάσκεψης θα βρίσκονται στην Κοπεγχάγη περίπου 100 ηγέτες, οι περισσότεροι από τους οποίους θα ενδιαφέρονται για μια έστω ολιγόλεπτη συζήτηση με τον αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Της Αγγελικής Σπανού

3 σχόλια:

  1. ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ...ΕΛΕΓΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΤΙ Η ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΒΕΡΕΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΟΠΩΣ Η....ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ!!!Η ΜΠΟΥΡΔΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ.ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΑΝΙΚΑΝΟ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ..... ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει αλλά ο Jeffry μιλάει "νεράκι" τα αγγλικά χωρίς να κοιτάει τα χαρτιά του παρακαλώ ενώ μέσα στην ελληνική Βουλή ή σε συνεντεύξεις τύπου πάντοτε μία κοιτάει την κάμερα-μία τα χαρτιά που του έχουνε γράψει!!!! Έλεος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.