29/12/09

Η κα. Δραγώνα μετάνιωσε για τις απόψεις της;

Τα μέλη ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και το Διοικητικό Προσωπικό του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ομόφωνα καταγγέλλουμε το φαινόμενο σπίλωσης και συκοφάντησης της Καθηγήτριας Θάλειας Δραγώνα από ακραίους εθνικιστικούς κύκλους.

Με τη συστηματική διαστρέβλωση και παραποίηση φράσεων και λέξεων από δημοσιεύματά της, αποδίδονται στη συνάδελφό μας, κοινωνική ψυχολόγο με αναγνωρισμένο στη χώρα και διεθνώς επιστημονικό κύρος, επιστημονικές θέσεις, τις οποίες ουδέποτε υποστήριξε.

Η συκοφαντική αυτή εκστρατεία με την πολιτικά και ηθικά απεχθή μέθοδο του διασυρμού, έχει στόχο να πλήξει τη συνάδελφό μας Καθηγήτρια στο έργο που πρόσφατα ανέλαβε ως Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας.

Εκφράζουμε αμέριστη συμπαράσταση στη Θάλεια Δραγώνα και απευθυνόμαστε στις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στο σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας ζητώντας την καταδίκη ενός φαινομένου που θυμίζει εποχές σκοταδισμού, παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος, θέτει σε κίνδυνο την ελευθερία του λόγου, βλάπτει ολόκληρη την κοινωνία και άρα μας αφορά όλους και όλες.

Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2009
paideia-gr: Κάκιστες υπηρεσίες προσφέρουν οι συνάδελφοί της στην κα. Δραγώνα με την ανακοίνωσή τους. Πρώτον, η αποσιώπηση του ζητήματος των τυπικών της προσόντων ουσιαστικά σημαίνει αναγνώριση και από αυτούς του προβλήματος. Δεύτερον, ακραίος εθνικιστικός κύκλος χαρακτηρίζεται για παράδειγμα ο Νεοκλής Σαρρής; Κάκιστες υπηρεσίες...

Συμπαράσταση στη Θάλεια Δραγώνα
Μέσα σε 24 ώρες, 342 πανεπιστημιακοί και άνθρωποι του πνεύματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στην ειδική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Θάλεια Δραγώνα, για τις επιθέσεις που δέχεται από το ΛΑΟΣ και ακροδεξιές ομάδες. Μιλούν για νέο κυνήγι μαγισσών και καλούν την κυβέρνηση να δώσει την αρμόζουσα απάντηση.
«Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνάδελφος Θάλεια Δραγώνα, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην βουλευτής, αποτελεί στόχο επαναλαμβανόμενων οξύτατων επιθέσεων εκ μέρους της άκρας Δεξιάς... Το περασμένο Σάββατο, στη λεωφόρο Συγγρού, 4 βουλευτές τού ως άνω χώρου σ' ένα εθνικιστικό παραλήρημα αξίωσαν την άμεση απομάκρυνσή της για δήθεν έλλειψη πατριωτισμού», αναφέρεται στο κείμενο που συνυπέγραψαν.

«Οι επιθέσεις ξεχωρίζουν από άλλες ανάλογες, που εξαπολύονται όλο και πιο συχνά κατά πανεπιστημιακών, επειδή για πρώτη φορά στοχοποιείται πρόσωπο που κατέχει δημόσιο αξίωμα. Και τούτο χωρίς να βάλλονται πολιτικές αποφάσεις, ούτε καν πολιτικές εξαγγελίες. Απεναντίας, με συστηματική παραπληροφόρηση και με διαστρέβλωση φράσεων και λέξεων από παλαιότερα γραπτά της, σπιλώνονται η τιμή και η υπόληψή της για επιστημονικές απόψεις», τονίζεται με έμφαση.

«Η επίθεση εναντίον της πρέπει να απομονωθεί ως ένα ακόμη δείγμα στο κυνήγι των μαγισσών που ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος διεξάγει κατά των αντιπάλων του, εκμεταλλευόμενος την άγνοια των πολλών και τον φανατισμό των λίγων. Συμπαραστεκόμαστε στη Θάλεια Δραγώνα καλώντας την κυβέρνηση να δώσει την αρμόζουσα απάντηση, και τούτο στο όνομα των πολιτικών αρχών και αξιών που η τοποθέτηση της κ. Δραγώνα σε μια τόσο καίρια θέση εκφράζει, ειδικά σήμερα», καταλήγει το κείμενο των πανεπιστημιακών.

33 σχόλια:

  1. Ας αποδείξη η Κα με τα έργα της ότι αδίκως την κατηγορούν(άλλωστε σε δικά της κείμενα αναφέρονται).
    Αλλά όχι και φασίστας ο Κος Σαρρής ή ο Γιανναράς ή ο Καργάκος για να βγεί ''λάδι'' η Κα Δραγώνα;
    Άλλωστε υπάρχει και κλιμάκωση καθηγητών,ιστορικών κλπ, δεν είναι όλοι ίσα κ΄ομοια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ηθικόν δίδαγμα: κορακας κοράκου ματι δεν βγάζει.
    Διευκρίνιση: στη συγκεριμένη περίπτωση τα κοράκια είναι οι πανεπιστημιακοί αλά Δραγώνα. Με τέτοια μπουμπούκια πανεπηστημιακούς πως να μην κατρακυλά η χώρα με φόρα τον κατήφορο της παρακμής.
    Σημείωση: εδω και καποια χρόνια ξεκίνησε οργανωμένα η άλλωση των παιδαγωγικών σχολών από τους αριστερούς, "προοδευτικούς", "δημοκράτες", "αγωνιστες", κλπ κλπ.
    ΚΑνετε έναν κόπο, έτσι απο περιέργεια να κοιτάξετε τον οδηγό σπουδών του ΠΑιδαγωγικού Τμήματος του ΑΠΘ (ναι εκεί που διαπρέπει η Ρεπούση). ΘΑ δείτε ότι δεν υπάρχει ούτε ενα μαθημα ελληνικής ιστορίας ή ελληνικής γραμματικής-γλώσσας. Υπάρχουν όμως πολλά μαθήματα περί πολυ-πολιτισμικής εκπαίδευσης, φεμινιστικών κινημάτων, μειωνοτικής εκπαίδευσης κλπ. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "και τούτο στο όνομα των πολιτικών αρχών και αξιών που η τοποθέτηση της κ. Δραγώνα..."

    Ντροπη και αισχος....ποιες πολιτικες πεποιθησεις εκφραζει αυτη η κυρια??Οτι δεν ειμαστε ελληνες?Οτι μηπως ειμαστε ενα εθνων μουλων (για να μην πω μπ..ων),οπως λενε οι Σκοπιανοι της διασπορας?Ποιες αξιες εκπροσωπει?Της βλακειας και της απολυτης ανοησιας μηπως?

    Αισχος και σε αυτη και σε αυτους τους "πανεπιστημιακους" τρομαρα τους που υπεγραψαν αυτο το ελεεινο και καταπτυστο κειμενο.Για μενα αυτοι ειναι χειροτεροι απ'το προανερθεν χαιβανι μια και της δινουν συγχωροχαρτι και υποστηριξη..

    Ξεφτιλα,κατηφορος και ξεπεσμος..Ντροπη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το καλό είναι ότι αποκαλύπτεται το όλον του σχετικού ανθελληνικού κατεστημένου στην ελληνική παιδεία. Και το ακόμα καλύτερο είναι ότι είναι ελάχιστοι. Μη μας ξεγελά το νούμερο. Για αυτήν την κίνηση θα επιστρατεύτηκαν μηχανισμοί συλλογής υπογραφών στο σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας. Χώρια κι αυτοί που υπέγραψαν με βαριά καρδιά γιατί έχουν και "γραμμάτια" να ξοφλήσουν στην κομματική γραμμή.
    Πέραν τούτου και επειδή το σκοτάδι δεν αντέχει στο φώς η δημοσιότητα που πήρε το θέμα ουσιαστικά ακυρώνει δια παντός πολλά από τα σχέδια που είχε η εν λόγω κυρία για την εκπαίδευση. Πιστεύω ότι πλέον αποτελει σε μεγάλο βαθμό καμμένο χαρτί. Όχι βέβαια ότι στερούνται εφεδρειών, αλλά τουλάχιστον ξέρουν ότι κάποια θέματα είναι διακεκαυμένες ζώνες.
    Καλό είναι να επισημανθούν ιδιαίτερα οι απαιτήσεις της για χειρισμό τεράστιων κονδυλίων και φυσικά το ότι βρέθηκε καθηγήτρια στερούμενη των τυπικών προσόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο φανατισμός και η ανοησία σε όλο της το μεγαλείο. Τι σχέση έχει η πολιτική άποψη με το γεγονός της μη κατοχής τίτλου που να προκύπτει από παρακολούθηση προπτυχιακών σπουδών σε τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα; Αυτό είναι θέμα πολιτικής άποψης ή αμείλικτο γεγονός; Όταν κάποιος επιστημονικά είναι ανεπαρκής και επωφελείται προσωπικών γνωριμιών για να καταλάβει θέσεις και να επωφεληθεί από «αφανή» κονδύλια με ευγενείς σκοπούς και άδηλη κατάληξη πως νομιμοποιείται στα κούφια σας κρανία μόνο και μόνο από την πολιτική του άποψη που «ενοχλεί» κάποιους «κακούς», «ακροδεξιούς»; Δηλαδή τέτοιοι δημόσιοι λειτουργοί θα μας διδάξουν ήθος; Με ποια προσόντα; Με «διασταλτικές ερμηνείες» των δυνατοτήτων τους και προσωπικές χαρίστηκες επαφές; Λίγη ντροπή ανόητοι μανδαρίνοι δεν βλάπτει. Αυτοί οι «ακροδεξιοί» σας πληρώνουν όπως και όλοι οι έλληνες και οφείλεται να δίνετε λόγο σ’ αυτούς για τις ανοησίες με τις οποίες δηλητηριάζετε τα παιδιά μας. Λίγος σεβασμός αναίσχυντοι. Αυτό είναι το ήθος σας; Το ήθος της αριστερής ρητορικής με τις δεξιές τσέπες και της αντιεθνικιστικής κονόμας από αφανή κονδύλια.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπογραφή:νεοταξήτες κουκουλοφόροι ρουφιάνοι της ελεύθερης κοινωνίας.(Για όλους τους υπόλοιπους πλήν ημών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι γραμματιζούμενοι θα φέρουν το κακό!
    (Αγ,Κοσμάς Αιτωλός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Θα βγουν πράγματα από τα σχολεία που ο νους σας δεν φαντάζεται"
    (Αγ. Κοσμάς Αιτωλός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ίσως η πιο σημαντική αλλά λιγότερο συζητημένη συνισταμένη των δυνάμεων της σημερινής κατάντιας στον τόπο μας, εκτός από το μεσαιωνικό φεουδαρχικό κατεστημένο των πολιτικών, των μεγαλοδημοσιογράφων, των «καλλιτεχνών» και «κοσμικών»που αποβλάκωσαν την Ελληνική κοινωνία, είναι και η ανθελληνική πανεπιστημιακή συντεχνία, που με το πρόσχημα του «προοδευτισμού και δημοκρατισμού» στην πλειοψηφία της απενεύρωσε κάθε αντίσταση στην νεοταξική επέλαση στην χώρα μας χαρακτηρίζοντας την «φασιστική» . Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι οι πανεπιστημιακοί«δάσκαλοι» είναι αυτοί που από το 1993 και μετά διοικούν την Ελλάδα με το κυρίως κέντρο εξουσίας τα Οικονομικά Πανεπιστήμια. Το βασικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Υπουργός Οικονομικών την περίοδο 1995-1998 κ. Χριστοδουλάκης, ο. κ Λομβέρδος, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Σημίτης, επίσης ο κ. Παυλόπουλος, ο κ. Αλογοσκούφης καθώς και πολλά άλλα κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ είναι Πανεπιστημιακοί καθηγητές. Στην συντεχνία αυτή μετά την μεταπολίτευση, το πολιτικό σύστημα έδωσε πρωτεύοντα ρόλο αφού της ανεγνώρισε ιδιαίτερα συνταγματικά δικαιώματα, όπως η έμμισθη κατοχή και άλλων θέσεων στο δημόσιο πλην της θέσεως του καθηγητού δημιουργώντας μία νέα προνομιακή τάξη στην Ελληνική κοινωνία στην θέση των συνταγματαρχών. Ανάλογο παράδειγμα συνταγματικά κατοχυρωμένης προνομιακής μεταχείρισης σε συντεχνία δεν υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συντεχνιακή αυτή τάξη λαμβάνοντας τα μηνύματα των καιρών της μεταπολίτευσης ασπάσθηκε την «προοδευτική και δημοκρατική» ιδεολογία αφού η επαγγελματική ανέλιξη στους πανεπιστημιακούς χώρους είναι ανάλογη του «προοδευτισμού και δημοκρατισμού» του κάθε μέλους της που στην πληοψηφία της ανήκει ιδεολογικά στον ΣΥΡΙΖΑ, συνεργάζεται με τις ανθελληνικές ΜΚΟ, τα διεθνή ανθελληνικά κέντρα προωθώντας τις θέσεις των εχθρών της χώρας μας μέσα από «επιστημονικές μελέτες», «συνέδρια και ημερίδες», και τα ΜΜΕ. Η συμμαχία της με το πολιτικό και δημοσιογραφικό κατεστημένο θα προϋπέγραφε την καταδίκη του Ελληνικού λαού στον πλέον ακραίο σκοταδισμό. Η εισροή των κοινοτικών κονδυλίων στην χώρα με τα διάφορα «Ερευνητικά» προγράμματα και η διαχείριση των κοινοτικών πλαισίων στήριξης δεν άφησε την τάξη των καθηγητών αδιάφορη.
    Παχουλοί διπλοί και τριπλοί μισθοί, διορισμοί συγγενικών προσώπων εταιρίες μαϊμούδες, απίθανα ερευνητικά προγράμματα τους άνοιξαν τον δρόμο για τα Tennis club της Εκάλης, ενώ οι βίλες τους συναγωνίζονται στην χλιδή μεσαιωνικά παλάτια. Θυμηθείτε πόσοι πανεπιστημιακοί «δάσκαλοι» είναι σήμερα στην φυλακή για κατάχρηση των ερευνητικών κονδυλίων. Κάθε λοιπόν ερευνητικό πρόγραμμα μπορεί να έχει προϋπολογισμό της τάξης του 1.5 Εκ.€. Φανταστείτε λοιπόν τον χειριστή του προγράμματος να διαχειρίζεται τα ποσά αυτά... Όχι μόνο θα διατρίβουν σε ανύπαρκτα πεδία επιστημονικής έρευνας, αλλά θα επινοούν και ανύπαρκτα ανθελληνικά θέματα για την εξυπηρέτηση των διαρκώς αυξανομένων κρατικών οικονομικών προνομίων τους..

    Η επιστημονική επάρκεια κάθε πανεπιστημιακού καθηγητού εκτιμάται διεθνώς από τον αριθμό των επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με υψηλό δείκτη απήχησης (impact factor) καθώς και από τον αριθμό των ετεροαναφορών (citation index). Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να πληκτρολόγηση κάποιος στις βάσεις δεδομένων το ηχηρό «επιστημονικό όνοματα της κ. Δραγώνα». Η διεθνής απήχηση της στον χώρο της επιστήμης ( h factor)είναι μηδενική, όπως και αυτών που συνυπογράφουν το κείμενο συμπαράστασης. Άλλωστε στην διεθνή κατάταξη των Πανεπιστημίων ως προς την Αριστεία, τα Ελληνικά πανεπιστήμια είναι από τα τελευταία, και για τον λόγο αυτό αρνούνται να αξιολογηθούν όπως πράττουν οι συνάδελφοι τους σε όλα τα μέρη του κόσμου.
    Βεβαίως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ πλάκα έχει όλη αυτή η "προοδευτική" φασιστοϊντελιγκέντσια. Το καινούριο της ευφυολόγημα είναι, να βαφτίζει κάθε αντίδραση στα νεοταξικά της σχέδια, σαν υποκινούμενη από ακροδεξιούς κύκλους.

    Τα ίδια δεν λένε και για τις αντιδράσεις για την νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών;; Όποιος ζητήσει λοιπόν δημοψήφισμα σχετικά με το θέμα, βαφτίζεται ακροδεξιός.

    Δηλαδή νομίζουν ότι κολλώντας μία ταμπέλα σε οποιονδήποτε, αποκτούνε επιχειρήματα.

    Φαίνεται ότι σαυτούς συμβαίνει ότι και με τον στρατό, δηλαδή, εκει που σταματάει η λογική αρχίζουν αυτοί.

    Επικαλούνται ότι είναι επιστημονικές απόψεις αυτές που διδάχθηκαν και προπαγανδίζουν φιλόδοξοι απόφοιτοι των πανεπιστημίων του ΣΟΡΟΣ. Το τί σόι επιστήμονες όμως είναι όλοι αυτοί, φαίνεται από το επίπεδο των πανεπιστημίων μας και το επίπεδο των φοιτητών και αποφοίτων τους.

    Πού θα πάει όμως, λίγα είναι τα ψωμιά τους ακόμη. Ο λαός τους έχει πάρει χαμπάρι.

    Όπως και με το βιβλίο της ΣΤ' δημοτικού βάφτιζαν ειρωνικά τους αντιδρώντες χάουζγουάιβς, κτηνοτρόφους και μηχανολόγους και δεν κοιτούσαν τη βλακεία που προπαγάνδιζαν οι "επιστήμονες", το ίδιο θα πάθουν και τώρα.

    Όχι ρε παιδιά, η συντριπτική πλειοψηφεία των Ελλήνων, οι οποίοι διατηρούν αναλλοίωτο το αισθητήριο της φιλοπατρίας, δεν είναι αποκλεισμένοι στον ακροδεξιό χώρο. Είναι παντού και θα το δείτε!!!

    Και για αρχή, να ποιοί μισθοί πρέπει αμέσως να γίνουν μισοί: των πανεπιστημιακών. Ο λαός βαρέθηκε να τους πληρώνει και να ακούει από αυτούς βλακείες. Να ποιοί κατέστρεψαν την χώρα, μαζί με τους πολιτικούς. (οι εξαιρέσεις είναι αμελητέες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα η κυρία δραγώνα είναι γραμματεύς στο υπουργείο και νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να διαχωρίσουμε εμείς ,αλλά και η ίδια,τις προσωπικές της τοποθετήσεις από τις πολιτικές-κομματικές του πασοκ.Και το θεωρώ άδικο για την κυρία διαμαντοπούλου να χρεωθεί-ήδη χρεώνεται- τις "διαφορετικές" απόψεις της κας δραγώνα.Το θέμα είναι πολιτικό για την κυβέρνηση.Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ.Λάθος πρόσωπο σε λάθος θέση και με λάθος απόψεις.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εάν χρησιμοποιήσετε τη φράση: "Πατρίδα μου"......

    Αντιπροσωπεύει.......

    Όπως.......

    Τα “δακτυλικά αποτυπώματα”!

    Κάθε ένας από εμάς έχει “διαφορετικό νόημα” από τη φράση.

    Πολλές λέξεις ή φράσεις έχουν “δακτυλικά αποτυπώματα”, αλλά όπως είμαστε τυφλοί..... περνάει απαρατήρητη......

    Πιστεύω ότι αυτοί που διαβάζουν Μπράιγ..... καταλαβαίνουν τι λέω.

    “Σε αγαπώ”!

    Δεν είναι το ίδιο για κάθε έναν από εμάς. Έχει διαφορετικό νόημα......Είναι “δακτυλικά αποτυπώματα”.

    Έχετε τρομάξει;

    Όταν οι άγγελοι είπαν αυτό για πρώτη φορά στην τάξη, όλοι έτρεμαν..... πιστεύαμε ότι μόνο τα δάχτυλα είχαν “δακτυλικά αποτυπώματα”....

    Την κατανόηση της “Πατρίδας μου” είναι κάτι σαν μια “κρυπτογραφική σάρωση” που ανήκει σε κάθε έναν από εμάς.

    “Πολιτική”, “Αιγαίο”, “Εθνικιστής”, “Τούρκους”, “Γενοκτονία”....... αυτά είναι “λέξεις” που έχουν τη δική τους “γλώσσα μηχανής” (101010100011011001), αλλά με διαφορετικές ερμηνείες της ανάγνωσης.....

    Καταλαβαίνετε γιατί είμαστε τυφλοί;.......ή κοιμόμαστε;

    Έχετε λάβει ένα σοκ;

    Και εγώ!

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Την Κυριακή 16/9/2007 η εφημερίδα το Παρόν του Μάκη Κουρή έβγαλε στη σεντρα τις πομπές της πρακτόρισας. Τα περί ακροδεξιών που στοχοποίησαν δημοκράτισα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

    Ουδέν δημοφιλέστερο θέμα συζήτησης σε αριστερούς πολίτες και δημοκρατικούς κύκλους της διανόησης υπάρχει απο τη διάβρωση της χώρας από ξένες μυστικές υπηρεσίες. Η κατάντια συνδικαληστρικών και κομματικών παραγόντων στα παν/μια δημιουργεί αισθήματα αγανακτησης και αυτολύπησης σε πολλές περιπτώσεις.

    Θάλεια Δραγώνα: χωρίς έθνος, χωρίς πατρίδα ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ
    http://theamapati.wordpress.com/2007/09/25/250907/#comment-22661

    "Φαιοπράσινη" με ρόζ πιτσιλιές είναι ακριβώς αυτή η κορπορατίστικη (ακραία συντεχνιακή) λογική που οδήγησε στο "χαμίνι με τη Λαμποργκίνι" και στην παρέμβαση της δικαιοσυνης στο Πάντειο. Ο προαλοιφόμενος τότε ως κυβερνητικός εκπροσωπος του γιωργάκη τελικά αφέθηκε ελεύθερος κύριος είδε με τι παρεμβάσεις, πλην είναι γνωστές οι σχέσεις και η σύνθεση όλου του κυκλώματος με τα πανεπιστημιακά μπουμπούκια από τις πάλαι ποτέ αμερικανικές "βάσεις του θανάτου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παπανδρέου ΠΑΠΑΤΖΗ ΞΕΣΚΕΠΑΣΤΗΚΕΣ κι εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σας καταλάβαμε κ.κ άχρηστοι των πανεπιστημίων και δεν περνάει πλέον. Είδαμε και είδε ο λαός και την αντίδραση σας για το Indymedia. Οτιδήποτε βλακεία σας έρχετε στο μυαλό, αυτή εκστομίζετε σαν δικαιολογία.
    Βέβαια το "ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι κλπ κλπ" τα έχουμε φάει χρόνια ολόκληρα στη μάπα. Δεν περνάει πλέον, άλλη δικαιολογία. Ετσι φτάσαμε στα "εθνικιστής, σωβινιστής, ρατσιστής, φασίστας, ελληναράς κλπ κλπ κλπ".
    ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΒΑΦΤΙΖΕΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ, ΑΚΡΑΙΑ ΚΛΠ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ "κ.κ" ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ, ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ .... ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΑΦΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ. ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ. ΔΑΣΚΑΛΙΣΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ. ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ. ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΙ ΠΑΠΑΡΕΣ. ΑΙΣΧΡΟΙ ΨΕΥΤΟΛΟΓΟΙ, ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΙ. ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ (ΟΧΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΝΤΩΣ). ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ. ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.ΕΝΑΣ....ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΤΕ ΛΙΓΑΚΙ. ΠΟΥ ΣΑΙ ΡΕ ..... ΓΙΩΡΓΑΚΗ (ΟΧΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΣ ΨΕΥΤΟΠΑΛΗΚΑΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ.ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ).
    ΡΕΠΟΥΣ(Τ)Η, ΔΡΑΓΩΝΑ-ΠΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ. ΜΑΖΕΥΕ ΤΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ "ΠΟΝΗΜΑΤΑ" ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ. ΑΥΤΑ ΕΝΑΣ ΝΕΟΦΕΡΜΕΝΟΣ ΑΥΓΑΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣΥΡΙΟΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΑΠ ΟΤΙ ΕΣΥ.
    ΔΕΣ ΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΕΡΙ κας ΔΡΑΓΩΝΑ-ΠΑΓΩΝΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ΑΚΡΑΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ, κ.κ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ; ΑΦΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ (ΧΛΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΔΩΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ κ. ΠΑΓΩΝΑ) ΤΟΤΕ ..... ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΚΑΛΕΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΣΑΣ, "ΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ" ;;;;;;;;;;;;

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ
    ΟΧΙ ΣΕ ΡΕΠΟΥΣ(Τ)Η, ΔΡΑΓΩΝΟΠΑΓΩΝΕΣ
    ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΖΕΦΡΥ΄ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φασιστοειδή είναι όλοι εκείνοι που δεν λαμβάνουν υπόψη τους την άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που, όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις στο διαδίκτυο, είναι κάθετα αντίθετος με την τοποθέτηση της κ. Δραγώνα στην κρίσιμη θέση της Γ.Γ. του υπουργείου (πρώην εθνικής) παιδείας.
    Η κ. Δραγώνα δεν κατηγορείται για τις θέσεις και τις απόψεις της.
    Καλά κάνει και τις έχει.
    Το θέμα προκύπτει όταν προσπαθεί να τις επιβάλει είτε ως καθηγήτρια, που απότι λένε τα δημοσιεύματα έχει διοριστεί παράνομα ή παράτυπα (εδώ δεν χωράει ούτε καν η περίφημη πλέον αρχή: "το νόμιμο είναι και ηθικό"), είτε ως Γενική Γραμματέας στο υπουργείο παιδείας.
    Ναι, λοιπόν, φασιστοειδή είναι όλοι εκείνοι που δεν λαμβάνουν υπόψη τη βούληση του ελληνικού λαού, που τους πληρώνει αγόγγυστα και όταν δεν μπορούν να επιχειρηματολογήσουν, χαρακτηρίζουν τους άλλους ως ακροδεξιούς και φασίστες.
    Φασιστοειδή είναι όλοι εκείνοι που εκχώρησαν το χώρο του πανεπιστημίου στους πραγματικούς φασίστες, υποβαθμίζοντας την ελληνική παιδεία, που έγινε χειρότερη από αυτή τριτοκοσμικής χώρας.
    Βρε ούστ από δω, παλιοφασίστες του κερατά!

    Ένας απλός έλληνας
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Δραγώνα και κάθε Δραγώνα μπορεί να διδάσκει ότι θέλει άλλωστε ανέκαθεν από το 74 και μετά η παιδεία πήγαινε από το κακό στο χειρότερο...Το ζήτημα είναι εμείς τι κάνουμε εμείς οι γονείς.Στην ιστορία της Ελλάδος περάσαμε και άλλες χούντες στην παιδεία και πολλές γενιές αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν εκ των έσω την κατάσταση...
    Η Δραγώνα είναι επιλογή του ΓΑΠ που ο λαός επέλεξε ως ηγέτη της Ελλάδος ...Οι έχοντες γνώσι έπρεπε να ξέρουν τις απόψεις του ηγέτη. Αρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν..Η μη συμμετοχή είναι το ίδιο ένοχη όσο και η συμμετοχή.
    Τέλος για όλους αυτούς τους κυρίους και κυρίες (ο Θεός να τους κάνει ) που προσέτρεξαν στο πλευρό της Δραγώνα για να την υπερασπιστούν έχω να πω το εξής απλό:
    Αν δεν σας αρέσει η πατρίδα.
    Αν δεν σας αρέσει η Ελλάδα έτσι όπως είναι.
    Αν θεωρείται εθνικιστές και ρατσιστές όλους εμάς τους ηλίθιους και τους προγόνους μας που για να μπορείτε να ΄κάθεστε στις καρέκλες σας και να αμπελοφιλοσοφείτε πέθαναν, σφαγιάστηκαν, βιάστηκαν, έχετε την επιλογη να πάτε στον αγύριστο βρίσκοντας μέρη του κόσμου που θα μπορέσουν να αποδεχτούν, όχι τα πιστεύω σας αυτό είναι ανεφέρετο δικαίωμά σας, το δικαίωμα αυτά τα πιστεύω να τα επιβάλλεται στην νεολαία τους.

    Αν πάλι δεν θέλετε και νομίζετε ότι μπορείτε να τα επιβάλλετε σε μας τους εθνικοσοβινιστορατσιστές :
    Ιδου η Ρόδος ιδού και το πήδημα...
    Βιβλία άχρηστα τα οποία διαβάζονται μόνο για να προβιβαστούν σε τάξεις και μετά προσάναμα στα τζάκια οι στις σόμπες.
    Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ένας απαράδεκτος επιθετικός γείτονας υπεύθυνος για τα χείριστα όσο αφορά την Ελλάδα, θρασύττατος και γενοκτόνος.
    H Bardaska θα συνεχίσει να είναι μια κουκίδα χωρίς ιστορία που απλά κλέβει την Ιστορία της Ελλάδος μια και δεν μπορεί να έχει δική της .
    Οι Αλβανοί θα συνεχίσουν να είναι αυτοί που συνέπραξαν με τον Αξονα και όχι μόνο υπεύθυνη και για μετέπειτα προβλήματα της Ελλάδος .Το θέμα τσαμουριά μόνο σαν όνειρο μπορούν να το βλέπουν.
    Οσο για το
    .....''Η επίθεση εναντίον της πρέπει να απομονωθεί ως ένα ακόμη δείγμα στο κυνήγι των μαγισσών...''


    Κάποτε τις έκαιγαν όταν τις έπιαναν ας είναι ευτιχισμένοι που μόνο τις κυνηγάνε τώρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι να πω και εγώ ρε παιδιά που έχω τη Φραγκουδάκη σε μεταπτυχιακό.Μέχρι που μας έβαλε εργασία με θέμα: "Αλβανέ,Αλβανέ,δε θα γίνεις Έλληνας ποτέ".Έπρεπε να δείξουμε το ρατσισμό των Ελλήνων.Έβαλε μάλιστα στους περισσότερους βαθμό κάτω από τη βάση.Σώνει και καλά να πούμε ότι δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων.Αυτό δηλαδή λέγεται επιστήμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Τα μέλη ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και το Διοικητικό Προσωπικό του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ομόφωνα καταγγέλλουμε το φαινόμενο σπίλωσης και συκοφάντησης της Καθηγήτριας Θάλειας Δραγώνα από ακραίους εθνικιστικούς κύκλους."

    Μέσα στο διοικητικό προσωπικό, ΕΤΕΠ κλπ, που στηρίζει επισήμως την Δραγώνα από το τμήμα των νηπιαγωγών, περιλαμβάνονται και οι καθαρίστριές του; Τί θαυμαστή συσπείρωση ανθρώπων του πνεύματος (και αυτών που μεταλαμβάνουν της δόξης των, μέσα στα ευαγή ιδρύματα των πανεπιστημίων).

    Όσο για την σπίλωση της Δραγώνα, δεν χρειάζεται να το κάνει κανείς, φτάνουν τα γραπτά της.

    Ο τίτλος 'ακροδεξιός' αποτελεί τίτλο τιμής όταν αποδίδεται από τα φασιστοειδή που υπογράφουν το κείμενο, αφού απευθύνεται σε κάθε Έλληνα που έχει πατριωτική ευαισθησία. Αλλά το λεξιλόγιο των φασιστοειδών αυτού του χώρου δεν περιέχει την λέξη πατριωτισμός και δεν αντέχει στο άκουσμά της.

    Προσοχή Έλληνες στα παιδιά μας. Τα ονόματα αρκετών από αυτούς που υπέγραψαν το κείμενο υπάρχουν στο σάιτ της Αυγής:

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=513943

    Κρατείστε τα ονόματά τους και προετοιμάστε τα παιδιά που έρχονται σε επαφή μαζί τους. Μπορεί να μολυνθούν ανεπανόρθωτα και να σαπίσουν μαζί τους.

    Κάθε σχολικό βιβλίο που θα βγαίνει και θα υποκρύπτει συμμετοχή αυτών των ατόμων, θα πρέπει να εξετάζεται καχύποπτα και να σχολιάζεται κατάλληλα όπου παρεκκλίνει.

    Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για το κατάντημα της παιδείας μας. Οι σύλλογοι γονέων σε κάθε σχολείο θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και να αποκλείουν από την διδασκαλία τα κατάπτυστα κείμενα που εισάγουν τα 'παιδαγωγικά' μας ινστιτούτα. Είτε αυτά είναι ιστορικά, είτε 'λογοτεχνικά' (βλ. Τριβιζάς). Να επιβάλλεται η γνώμη των γονέων στους δασκάλους. Όχι να τους επιβάλλεται η γνώμη των πρακτόρων του ΣΟΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΓΩΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩΝΤΑΙ ΣΕ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ?

    ΜΗΠΩΣ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΜΑΓΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΑΡΕΤΑΙ ΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ?

    ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΣΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Ή ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΜΑΖΟΝΙΑΣ Ή ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ?

    Σ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Με καλύπτουν τα περισσότερα σχόλια παραπάνω. Απλά να προσθέσω μιλώντας για Επιστήμη και αναφερόμενοι στην Κοινωνική Ψυχολογία το πεδίο έρευνας της Θ. Δραγώνα κάνουμε/κάνουν κάποιο επιστημολογικό λάθος ονομάζοντάς το Επιστήμη.
    Είναι επιεικώς Επιστήμη. Αν η ατόφια Επιστήμη έχει μια αντικειμενικότητα
    στα πορίσματά της μέσα απο πειράματα και μια εμπειρική προσέγγιση τότε τέτιου είδους πεδία όπως η ψυχολογία ή η κοινωνική ψυχολογία που προσπαθούν να ξανασκεφτούν κάποια πράγματα/δομές ΧΩΡΙΣ όμως να πέρνουν σοβαρά στην ερευνά τους κι άλλα πεδία όπως ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΉ, ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ, Γλωσσολογία, Ανθρωπολογία μου φαίνονται μισο-Επιστήμη. Και μισο-επιστημονική προσέγγιση δεν υπάρχει. Αυτά περί επιστημονικότητας.

    Ας τα αφήσουν αυτά τα θέματα καλύτερα στους καλούς Ιστορικούς.

    Το σημαντικό είναι ότι αυτά που γράφει η κ. Δραγώνα (τα επίμαχα για την ταυτότητα του Ελληνικού 'Εθνους)είναι όντως πρόβλημα όταν έχει την θέση που κατέχει.

    Πως καταδέχεσαι να πληρώνει τον μισθό σου αυτός που θεωρείς ότι είναι ένα ''ΤΥΧΑΙΟ'' συμβάν μέσα σε ένα τόπο και χρόνο, ένα ''λάθος'' Ιστορικό, μια παραπλάνηση, μια εξαπάτηση, μια κατασκευή?

    Οι Πανεπιστημιακοί δεν είναι Θεοί και αυτά που γράφουν και λένε ΔΕΝ είναι θέσφατα. Πριν την Ακαδημα'ι'κή Ελευθερία υπάρχει η Ανθρώπινη Ελευθερία.


    Το εν λέγω βιβλίο είναι 12 χρονάκια πίσω. Οι αγγλικές βιβλιοθήκες ήταν γεμάτες απο συγκεκριμένους συγγραφείς να μην αρχίσουμε το name dropping .. όπως είναι και τώρα -ενώ άλλοι εξαίρετοι, ΒΑΡΒΑΤΟΙ συγγραφείς απλά δεν υπάρχουν.

    Της μόδας, της συγκεκριμένης εποχής οπτική είναι η εργασία αυτή και ενός συγκεκριμένου ακαδημαικού περιβάλλοντος.


    ΝΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ζήτημα του πτυχίου πανεπιστημιακής εκπαίδευσης της κ. Θάλειας Δραγώνα, δεν διευκρινίζεται. Οι αξιότιμοι κ.κ. πανεπιστημιακοί που την στηρίζουν, δέχονται άραγε τα ανάλογα πτυχία άλλων παιδιών, ή εξακολουθούν να αντιτάσσονται στα πτυχία αυτά? Ξέρετε Deree, κ.λπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τελικά αυτά τα πανεπιστήμια κάνουν πολύ κακό στον άνθρωπο.
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο όποιος ακαδημαϊκός τίτλος από μόνος του δεν σημαίνει τίποτα. Ούτε συνεπάγεται κάποια μόρφωση. Ακόμα και το διδακτορικό δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία εξειδίκευση. Ξέρετε πόσα άρθρα από διδάκτορες δημοσιεύονται καθημερινά στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά (σε όλες τις επιστήμες) και είναι γιά τα μπάζα; Κι' αμέσως μετά βγαίνουν άλλα άρθρα και τα ανατρέπουν...

    Τώρα αν προσθέσετε και τη συντεχνιακή νοοτροπία που βασιλεύει στα ελληνικά πανεπιστήμια (ο δικός μου, ο δικός σου, ο δικός του κλπ), καθώς και το κυνήγι χρηματοδοτήσεων απ' όπου κι' αν προέρχεται (άρα όποιος 'έχει' κάποιο 'ίδρυμα' και άφθονα χρήματα, αβαντάρει ότι ιδεολόγημα γουστάρει ή τον συμφέρει), τότε τα συμπεράσματα προκύπτουν αβίαστα. Βάλτε και ολίγη 'πολιτική βούληση' και θα δείτε πώς 'γεννιούνται' οι διάφορες Δραγώνες και Ρεπούσες και οι Ηρακλείδηδες, Λιάκοι, κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μην μπλέκετε την επιστημονικότητα της Ψυχολογίας με αυτά που υποστηρίζει αυθαίρετα η Κ. Δραγώνα. Έχω σπουδάσει ψυχολογία κι έχω κάνει και μαθήματα κοινωνικής ψυχολογίας, και ξέρω πως οι επιστήμες αυτές στηρίζουν τα πορίσματά τους και τις αρχές τους σε πειράματα και μελέτες με αυστηρά μεθοδολογικά κριτήρια - αυτά που γράφει η κ. Δραγώνα πολύ απλά δεν είναι κοινωνική ψυχολογία, είναι "θέλω να γίνω ιστορικός στη θέση του ιστορικού και να γράψω τη δική μου ιστορία - μυθιστόρημα". Άλλωστε η κυρία δε διαθέτει πανεπιστημιακό πτυχίο ψυχολογίας.
    Είχαμε κι εμείς μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια στα προπτυχιακά μας χρόνια που έγραφε διπλωματική με θέμα τις "προκαταλήψεις" στα ελληνικά βιβλία ιστορίας. Σας πληροφορώ ότι, όταν εγώ τέλειωνα το μεταπτυχιακό μου, εκείνη ακόμη κοβόταν στο διδακτορικό της, λόγω ελλείψεων επιστημονικών και μεθοδολογικών...Ίσως, επειδή για την ώρα το τμήμα ψυχολογίας του αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσ/νίκης δεν αλώθηκε ακόμη απ' τα συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. To thema den einai aplos to ti aparadekto pistevei h to ti exei grapsei gia tous Ellines h k. Dragona.

    To "egklima" tous tha elega einai, oti tin topothetisan stin Paideia se thesi kleidi kai ithikoi aftourgoi aftou tou englimatos einai i Pasokiki Kybernisi kai kyrios o patronas tis k. Jefry

    Den prokeitai aplos gia mia thesoula pros taktopoiisi mias prostatevomenis, alla gia eskemmeni kai systimatiki praksi me prothesi tin alloiosi tis istorikis proelefsis ton ellinon.

    pragma apaksiotiko gia tin pisti kai tin yperaneia ton Ellinon. Praksi pou eksypiretei monon tous exthrous tis patridos mas, alla oxi tin Paideia mas.

    Kati tetoio onomazetai apla "ethniki prodosia" kai timoreitai ameilikta apo ola ta ethni, pou sevountai tin istoriki tous proelefsi.

    Elpizo oti grigora tha elthei i ora tis timorias tous.

    Deixnei pantos tin katantia mias xoras, pou einai anamfisbitita i koitida tou europaikou politismou, tin simasia tis opoioas prospathoun na meiosoun orismenoi Anthellines....

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ο επιστήμονας για να καταλήξει σε ένα συμπέρασμα προβαίνει σε μία σειρά μεθόδων που καταλήγουν σε αποδείξεις.Τώρα, η αξία της μεθοδολογίας που ακολουθεί ο καθένας κρίνεται από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας ΚΑΙ ΜΟΝΟ ώστε τα συμπεράσματα του επιστήμονα ερευνητή να υιοθετηθούν από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας.Είναι σκοταδισμός ,και μας γυρίζει αιώνες πίσω,η επιστήμη να κρίνεται από τη πολιτική ή από οποιοδήποτε άλλο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΛΕΞΕΙΣ : ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ , ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !
    ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ "ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΘΙΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ».
    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ«;»! ΤΩΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ «ΞΥΛΑ ΑΠΕΛΕΚΗΤΑ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φίλε Γιώργο,

    Εξαρτάται την έρευνα. Κάποιες εκ των πραγμάτων έχουν σχέση με την πολιτική όπως η συγκεκριμένη εργασία.
    Δεν είναι μια εργασία που δεν αφορά τον κόσμο όπως αν κάνεις έρευνα πχ στο computer vision. Απο την στιγμή που εκθέτεις τις σκέψεις σου, πάνω σε κάτι που έχει άμεση σχέση με ένα σύνολο ανθρώπων, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να δεκτείς οποιαδήποτε παρατήρηση και κριτική. Σωστή ή λάθος δεν εξετάζω. Το βιβλίο αυτό μπορεί να το αγοράσει ο καθέ ένας και να το κρίνει γι'αυτό που είναι γι'αυτά που λέει. 'Οπως κάθε βιβλίο που βρίσκεται έξω στην αγορά . Που το πρόβλημα?
    Για παράδειγμα. Πες ότι κάνεις μια έρευνα πάνω σε ένα καινούριο φορματ στον ψηφιακό ήχο, μπορεί να είναι πολύ καλό και οι άλλοι ερευνητές να το αποδεκτούν ΑΛΛΑ για κάποιο λόγο να μην πιάσει στην αγορά, στον πραγματικό κόσμο. Να μην προωθηθεί απο τις εταιρείες ηχητικών συστημάτων.

    'Αλλο παράδειγμα: άλλο όταν κάνεις έρευνα στην πυρηνική φυσική που ούτε κάν δεν μπορούν να κατανοήσουν αυτά που γράφεις και άλλο να κάνει κάποιος μια έρευνα πάνω στον Αδόλφο Χίτλερ και να αναθεωρεί ότι γνωρίζουμε μέχρι τώρα.
    Το δεύτερο θα προκαλέσει όλων των ειδών τις αντιδράσεις θετικές και αρνητικές και όχι μόνο απο τους πανεπιστημιακούς.

    Επίσης ακόμα και οι hard core Επιστήμες έχουν σχέση με την Πολιτική μιας και τροφοδοτούνται απο αυτήν. Πόσο μάλλον κάτι ψυχολογίες, κοινωνικές επιστήμες κηπουρική, μαγειρική:-)κλπ
    Για να πάρεις reserach funding γνωρίζεις εκ των προτέρων με τι πρέπει να ασχοληθείς και που να το στρέψεις αλλιώς δεν έχει χρήμα. Αν αυτό δεν είναι πολιτική τι είναι;

    Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα στην ακαδημία.

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κατ΄αρχήν να δώσω εύσησμα στην ανάλυση του Kimon. ΜΕ καλυψε απόλυτα. Απλά να γενικεύσω ότι αυτά που είπε ισχύουν και πέραν των οικονομικών σχολών. Κραυγαλέο παραδειγμα ο χώρος των πανεπιστιμιακών της Ιατρικής του ΑΠΘ και οχι μονο. Είναι 500 περίπου μελη ΔΕΠ ιατρικής στο ΑΠΘ!. Ελέγχουν με νοοτροπία νταβατζή (ο ορος ανήκει σε πρώην γραμματέα Ερευνας και Τεχνολογίας και καθηγητή του ΑΠΘ) το χώρο της υγείας. ΔΙορίζουν μόνο τα παιδιά τους και μόνο αυτους που τους προσκυνούν και τους γλύφουν με προκλητικά εκλεκτορικά, ερμηνευοντς το νομο οπως τους βολεύει. Τρομοκρατουν τους από κατω τους, έχρονται στο νοσοκομείο τους οι περισσότεροι μετά τις 10 κι φεύγουν κατά τις 1:00. Ασχολούνται μονο με το ιδιωτικό τους ιατρείο και τους πελάτες τους. Ποτέ δεν κανουν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία που υποχρεούνται (στελνουν βοηθους). Κανουν εικονικές ή "εύκολες" εφημερίες και πληρώνονται περσισσότερα απο τους ιατρους του ΕΣΥ που βγαζουν τη δουλειά. Ελέγχουν την ερευνα και τις συνειδήσεις των νεων ιατρών. ΚΑταλαμβανουν συχνά ανώτερες κυβερνητικές θέσεις. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥς ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ. Τα υπόλοιπα περι πανεπιστημιακης συντεχνίας ισχύουν στο ακέραιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ας κατατροπώσουμε με το πλήθος μας και τη μαχητικότητά μας όλους αυτούς που μας θεωρούν όλους ακροδεξιούς.

    Αγώνα συνεχή να μην περάσει αυτή η τοποθέτηση!!!!

    Άκους εκεί ότι διώκεται για τις πολιτικές τις θέσεις!!!

    Εκτός αν βέβαια είναι πολιτική θέση η αποδόμηση της ιδέας του έθνους, της πατρίδας, της τριχιλιετούς μας παράδοσης, κλπ........

    Τότε ζητάω συγγνώμη. Είναι ελεύθερη να τις διαθέτει.......

    ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙΣ ΕΚΕΙ!!!

    ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΑΡΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!!!

    Καλή Χρονιά σε όλους


    Καρατζόβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Φίλε ΝΉΜΑ
    Ο Γαλιλαίος υποστήριξε κόντρα σε όλους ότι η γη είναι στρόγγυλη και απειλήθηκε με αφορισμό και καυση στην πυρά.
    ΤΣΙΟΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΣΥΓΚΡΙΝΑΤΕ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΚΟΙΝΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.