28/1/10

Τουρκία: Αυξημένα κατά 11,6% τα έσοδα του τουρισμού το δ΄ τρίμηνο 2009

Αύξηση 11,6% στο δ΄ τρίμηνο του 2009 σημείωσαν τα έσοδα από τον τουρισμό στη γειτονική Τουρκία σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας TurkStat.

O τζίρος ξεπέρασε τα 5 δισ. δολ. τη συγκεκριμένη περίοδο, ενώ στο σύνολο του 2009 ανήρθε στα 21,2 δισ. δολ.
Η τουριστική βιομηχανία είχε κέρδη 21,9 δισ. δολ το 2008 και 18,5 δισ. δολ. το 2007.
capital.gr

11 σχόλια:

  1. Η εκμαθηση τουρκικης θα ειναι επενδυση ζωης για τα ελληνοπουλα. Οταν με το καλο η Τουρκια μπει στην Ε.Ε., μετα θα αρχισει 1) η μαζικη εξαγορα ελληνικων επιχειρησεων απο τουρκικες και 2) ο μαζικος εποικισμος.

    Οι διγλωσσοι λοιπον , θα ειναι περιζητητοι στην στελεχωση των ελληνικων παραρτηματων των τουρκικων επιχειρησεων στην Ελλαδα.

    Μαθετε τα παιδια σας τουρκικα! Την πολιτικη ζωη θα την ελεγχουν οι μεταναστες, αλλα οι Ελληνες αν προλαβουν κι αρπαξουν αυτην την ευκαιρια, μπορουν να γινουν οι νεοι Φαναριωτες, πολυτιμοι για τους Τουρκους και ελεγκτες μερους της οικονομικης ζωης της ελληνικης επαρχιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Fetos ston tourismo tha pame poli kala ki emeis.O Pakistanos proedros yposxethike stin kyvernisi na mas stili 15.000.000 pakistanous touristes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Δύση στηρίζει με κάθε τρόπο την Τουρκία.

    Η Ελλάδα να κλείσει τα σύνορα με Ισλάμ και Δύση, και να ανοίξει τα σύνορα με τις Ορθόδοξες χώρες!

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 12:59 μ.μ.

    φίλτατε,
    Δεν γνωρίζω αν το ξέρεις, αλλά το ειρωνικό -κατά τα άλλα χαριτωμένο- σου σχόλιο είναι η "μελετημένη" θέση του καθ. Χρ. Γιανναρά για το "μετά-Εθνικό" στάδιο του κρατίδιου Έλλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί κρίνετα μόνο επιφανειακά? Θα αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα για να καταλάβετε ότι τα έσοδα της τουριστικής βιομηχανίας μας είναι πολύ περισσότερα από τα επίσημα δηλωθέντα: Διάβασα ότι στην Κω όλοι μα όλοι και εννοώ κυρίως τους μικροξενοδόχους πήραν επίδομα αλληλεγγύης τη στιγμή που οι πολλοί εξ αυτών(χωρίς να τους κατακρίνω και εντελώς πληροφοριακά) στέλνουν τα παιδιά τους για σπουδές στην Αγγλία.
    Αν δεν κόβουν αποδείξεις αυτό συμπεραίνεται όπως και με τα συναφή επαγγέματα
    Ανδρέας Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για φέτος προβλέπεται περαιτέρω μείωση του τουρισμού σε όλες τις χώρες του ευρώ, διότι είναι πολύ ακριβές σε σχέση με τις άλλες (Τουρκία, Αίγυπτο, Τυνησία, Μαρόκο κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε 3:30 μ.μ.

    Δεν εχω διαβασει τη μελετημενη θεση του κ. Γιανναρα, αλλα η δικη μου ειναι η πλεον ρεαλιστικη αντιμετωπιση του μελλοντος, δεδομενων των συνθηκων που διαγραφονται στο μεταναστευτικο, την οικονομικη, πολιτικη και ηθικη χρεοκοπια της χωρας.

    Η Τουρκια τρεχει με 200 , τη στιγμη που η Ελλαδα βουλιαζει και το χειροτερο, δεν εχει κανενα καπετανιο με εθνικο οραμα. Ο νυν καπετανιος δηλωσε τις προαλλες στην Ευρωπη πως οι κοινωνιες γινονται πολυεθνικες. Εσεις πιστευεται πως μια πολυεθνικη Ελλαδα, καταλληλα αφελληνισμενη, εχει ελπιδες απεναντι στην Τουρκια;

    Εγω ζω στο εξωτερικο, γι αυτο δεν τρεφω τις αυταπατες που τρεφετε εσεις στην Ελλαδα, που παντα ελπιζετε σε 2 κομματα για το "θαυμα" και το μονο που κανετε ειναι να σκαβετε το λακκο σας ολο και πιο βαθεια.

    Αν δεν το καταλαβατε, πλεον ο λακκος ειναι ετοιμος. Μενει να βοηθησετε τους πολιτικους αρχηγους να ριξουν πανω σας το χωμα και το μνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Περιμενετε τη σωτηρια απο αυτους.

    http://www.youtube.com/watch?v=szS8uz_kwjo

    Οι Τουρκοι, στις πρωτες εκλογες που ανεβηκε το AKP, αλλαξαν εντελως το πολιτικο σκηνικο. Μεχρι κι αυτοι το εχουν καταλαβει, πως αν τους επιβραβευεις συνεχως, δε θα αλλαξουν ποτε. Και πως για να διαλυσεις κομματικους μηχανισμους δεκαετιων, πρεπει να δωσεις σοκ σε ενα κομμα.

    Στην Ελλαδα, απετυχε το ΠΑΣΟΚ; Ψηφιζετε ΝΔ, που ειχε αποτυχει πριν, αλλα , δεν ξερεις, μπορει να γινει θαυμα. Ξαναποτυγχανει η ΝΔ (αφου κι αυτη κολυμπα στη διαφθορα οπως και το ΠΑΣΟΚ υστερα απο 30ετη νομη της εξουσιας) , γρηγορα να ψηφισουμε ΠΑΣΟΚ ξανα, που ειχε αποτυχει πριν, αλλα μπορει τωρα να "αγίασε". Μετα, ξανα ΝΔ. Μεχρι την ωρα που θα κυβερνησει πια ο Αμπντουλαχιμ και τοτε επιτελους θα βαλει ο Ελληνας μυαλο.

    Τις τελευταιες μερες του Βυζαντιου, ακομη και οι Βενετοι ειχαν αγαναχτησει, επειδη οι Ελληνες της Πολης, τους ζητουσαν λεφτα για να επισκευασουν τα τειχη της πολιορκημενης πολης. Ο Ελληνας, πεθαινει παραλογος μεχρι το τελος.

    Μετα σας εφταιξε ο κ. Γιανναρας. Ο Έλληνας είναι σαν έναν ηλίθιο που είναι στις γραμμες του τρενου. Του φωναζουν "Φυγε, αν ερθει τρενο θα πεθανεις". Τιποτα ο Ελληνας. Ακουει σφυριγμα τρενου, τιποτα. Ακουει ηχητικο σημα, τιποτα. Περναει το τρενο, τον σκοτωνει, τοτε επιτελους καταλαβαινει πως αν στεκεσαι στις ραγες τρενου, θα σκοτωθεις.

    Ναι, μαθετε τουρκικα. Τουλαχιστον να μεινουν καποιοι νεοΦαναριωτες. Η Ελλαδα ως εθνος χαροπαλευει. Απλα οι 2 θεραποντες ιατροι που τους ειχε επιλεξει για κουρα τα τελευταια 30 χρονια και που ηταν ανιδεοι, δεν του το λεν ακομα ανοιχτα. Τον αφηνουν οπως παντα να ζει με τα ονειρα του. Επανιδρυση του κρατους. Λεφτα υπαρχουν! Ισχυρη Ελλαδα! Ειναι τουλαχιστον κι αυτο ενα ειδος ευθανασιας...

    Το αδιεξοδο της Ελλαδας ακομα και στην εξωτερικη πολιτικη φαινεται ακομη κι εδω μεσα. Επι 20 χρονια τωρα, το μονο στο οποιο ελπιζουν "ρεαλιστικα" οι Ελληνες, ειναι:

    1) Στο οτι η Τουρκια θα διαλυθει εκ των εσω (ειχα βαλει στοιχημα με φιλο μου για το αντιθετο απο το 1993 και μεχρι τωρα το κερδιζω). Ειναι πολυ πιο πιθανο στο μελλον να διαλυθει η Ελλαδα, παρα η Τουρκια, κατ εμε.

    2) Οτι ο γερων Παισιος φετος θα επαληθευθει και το Ξανθο Γενος θα μπει στην Πολη (καθε χρονο ανανεωνεται για του χρονου).

    3) Οτι θα ξυπνησει ο μαρμαρωμενος βασιλιας.

    4) Αλλου ειδους θαυματα και εξωτερικες επεμβασεις τριτων, μιας που απο δικη μας ενεργεια, πλεον δεν υπαρχει ελπιδα.

    Ξερετε γιατι η Τουρκια δε θα διαλυθει; Γιατι ναι μεν η μεταλλαξη της Τουρκιας θα ειναι επιπονη διαδικασια, αλλα υπαρχει ικανη εθνικη συνειδηση , πολιτικη βουληση και ζωτικοτητα στην κοινωνια ωστε να αποφευχθει η διασπαση.


    Αν Τουρκος πρωθυπουργος πηγαινε να περασει το νομοσχεδιο για τη μεταναστευση που επιχειρει ο ΓΑΠ, τωρα θα υπηρχαν μαζικες και κυλιομενες διαδηλωσεις στην Τουρκια. Γιατι ακομη δεν εχουν βυθιστει στην υλιστικη ευφορια-αποχαυνωση του Ελληνα.

    Του Ελληνα εχει παρει φωτια το σπιτι και αυτος καθεται κι ελπιζει ο Κουρδος να τιναξει στον αερα το σπιτι του Τουρκου, που ειναι και δικο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε 28 Ιανουαρίου 2010 6:52 μ.μ.
    αν και δεν μου αρέσουν αυτά που λες, είναι σωστά και έχεις δίκιο δυστυχώς.Το μόνο θαύμα που μπορεί να γίνει είναι να αναστηθούν οι αρχαίοι Έλληνες και ο μαρμαρωμένος βασιλιάς σκοτώνοντας μας πρώτοι για την ξεφτίλα του δοξασμένου αυτού έθνους ΤΟΥΣ.Όλα αυτά που είμαστε τώρα, δεν ήταν κανένας αρχαίος Έλληνας. Αυτοί το μόνο που ξέρανε να κάνουν στην ειρήνη ήταν να κρατούν το νου και το σώμα του σε φόρμα ώστε να είναι έτυμοι για τον εχθρό όταν ερχόταν η ώρα.Τώρα για σκεφτείτε και εσείς τι κάνουν οι Έλληνες?Συγνώμη λάθος και ντροπή,νεοέλληνες ήθελα να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φιλε 9:05. Το μονο θαυμα που μπορει να γινει, ειναι αντι να περιμενουν οι Ελληνες το μαρμαρωμενο βασιλια να σηκωθει απο το μνημα, να σηκωθουν αυτοι απο τον καναπε και βγουν στους δρομους και να σεισθει ο τοπος. Το νομοσχεδιο Γιαννιτση το θυμαστε πως ειχε πεσει; Σε 20-30 χρονια δε θα υπαρχει εχθρος, γιατι δε θα υπαρχει ελληνικο εθνος. Εγω επισης αναρωτιεμαι. Αν τοσα χρονια, αυτα που εφαγαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οπως επισης και τα λεφτα για τα επιδοματα σε σκηνιτες, δενδριτες, περιθαλψη ανασφαλιστων λαθρομεταναστων κλπ, τα εδιναν ως κινητρο σε καθε οικογενεια για να κανει 2ο παιδι, η Ελλαδα θα ειχε δημογραφικο; Οπως επισης αν αντι να τρωνε τα κοινοτικα κονδυλια, τα χρησιμοποιουσαν για ενισχυση της πραγματικης αναπτυξης, θα εφευγαν τοσοι πολλοι Ελληνες στο εξωτερικο; Γνωριζω Ελληνα που σπουδασε αεροναυπηγικη στη Βρετανια. Φυσικα εμεινε εκει. Τι μελλον θα ειχε στην Ελλαδα; Στην Ελλαδα που δινει 6 δις σε αμυντικες δαπανες και που μολις τωρα εκανε ενα ανεπανδρωτο αεροσκαφος βασικου σχεδιου; Αυτο ειναι το κρυφο μερος του δημογραφικου στην Ελλαδα. Το ποσοι διαρρεουν προς το εξωτερικο, επειδη οι πολιτικοι δε φροντισαν να υπαρχει επαρκης αναπτυξη στην εγχωρια αγορα εργασιας.

    Αλλα ο Ελληνας, αν δεν προκειται για λεφτα, δε βγαινει πια στο δρομο. Ο Τουρκος βγαινει. Ειναι ακομη πιο φτωχος αλλα με πιο τιμιο κουτελο. Η Ελλαδα, νομοτελειακα, ανηκει στους μεταναστες. Διεκδικουν, κανουν παιδια, εχουν εθνικη συνειδηση και δεν ντρεπονται γι αυτη, ειναι ο νομος της Φυσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο τουρισμός περνάει δύσκολες ώρες και σε αυτό φταίνε πολλά πράγματα,Σε αυτό που θα ήθελα να σταθώ είναι ότι ουσιαστικά όλοι όσοι ασχολούντε με τον τουρισμό,ακόμα και οι μεγαλοξενοδόχοι,έχουν γίνει υπάλληλοι των μεγάλων tour operators,που κατευθύνουν την μάζα όπως αυτοί επιθυμουν...Όταν βλέπουν ότι στην Τουρκία κερδίζουν περισσότερα,κάνουν τα πάντα για να κατευθύνουν τους πελάτες εκεί.Για παράδειγμα επικαλούνται πληρότητα 100% σε ελληνικό προορισμό την στιγμή που στην πραγματικότητα δεν έχει ούτε 30%,για να πείσουν τον πελάτη να πάει σε χώρα που τους συμφέρει και πολλά άλλα τέτοια τεχνάσματα.Θα μπορούσα να γράφω για ώρες αλλά δεν θα το κάνω.Πάντως για να αλλάξει η κατάσταση και να διασωθεί η μόνη βαριά βιομηχανία του τόπου χρειάζονται τομές βαθύτατες, φαντασία αστείρευτη και μέσα όχι και τόσο ορθόδοξα...Συγκριτικά είμαστε δυνατός προορισμός με πολλούς φίλους αλλά χάνουμε αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.