28/1/10

"Στα πλαίσια του Δημοκρατικού Ανοίγματος οι συλλήψεις των 800 Κούρδων Πολιτικών"

Η διαδικασία εκδημοκρατισμού της Τουρκίας συνεχίζεται χωρίς παρεκκλήσεις. Η πρόοδος στην Τουρκία λειτουργεί ως καταλύτης για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ολόκληρη την περιοχή. Το δημοκρατικό άνοιγμα που ξεκίνησε η κυβέρνηση Ερντογάν με τις μεταρρυθμίσεις υπέρ των Κούρδων είναι ελπιδοφόρο. Φράσεις που ακούγονται κατά κόρον τον τελευταίο καιρό.Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δέ Κος Γεώργιος Παπανδρέου δήλωσε πρόσφατα :"Πριν από 10 χρόνια ορισμένοι λαϊκιστές με κατηγόρησαν ως ''προδότη'' της χώρας μου, τώρα η πολιτική αυτή δικαιώνεται και η πλειοψηφία των Ελλήνων αναγνωρίζει πως η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ είναι προς το συμφέρον μας γιατί όταν έχεις ένα σταθερό, δημοκρατικό συνεργάτη ως γείτονα, είναι καλό για την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) Nuri Yaman επέκρινε αυστηρά τις τουρκικές αρχές για τις δράσεις τους κατά των Κούρδων. Στην εβδομαδιαία τακτική γενική συνέλευση του κόμματος δήλωσε πως περίπου 800 Κούρδοι πολιτικοί συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου..«Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) παίρνει εκδίκηση με τη σύλληψη των δημάρχων των επαρχιών στις οποίες είχε χάσει στις εκλογές », υποστήριξε .Οι συλλήψεις των δημάρχων δεν είναι τίποτα άλλο, αλλά παρεμβάσεις κατά της βούλησης του λαού. Συλλαμβάνουν τον Νουρί Gunes, Δήμαρχο της Ιγκντίρ (επαρχία στα αρμενικό σύνορα) μαζί με άλλα επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Προσπαθούν να εκφοβίσουν τον δήμαρχο του Ντιγιαρμπακίρ στέλεχος του DTP Osman Baydemir με ανακοινώσεις και απειλές δήλωσε χαρακτηριστικά.

Είναι ένδειξη όλα αυτά για μια νέα συνωμοσία , αυτό που έχει ήδη προκύψει δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μια απόπειρα πραξικοπήματος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (ΑΚΡ) του πρωθυπουργού Ερντογάν, εξ ονόματος της δημοκρατικής πρωτοβουλίας.

Οι ενέργειες γίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργού Εσωτερικών Besir Atalay. Ο στόχος είναι να εξαλειφθεί το BDP, οι εκλεγμένοι δήμαρχοι, να μην υπάρχει πολιτική βούληση του κουρδικού λαού, να δημιουργηθεί έτσι χώρος για την πολιτική του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας (ΑΚΡ) του πρωθυπουργού Ερντογάν,.
ekurd.net.bianet.org,cnn turk

3 σχόλια:

  1. λυπαμαι φιλε καυκασιε αλλα θα διαφωνησω πληρως μαζι σου.Θελω να υπενθημησω ενα γεγονος το οποιο μενει αγνωστο στη πλειαδα των αναγνωστων οτι δηλαδη προ 5 ετων η δευτερη μεγαλυτερη ομαδα λαθρομεταναστων στην ελλαδα ηταν η βουλγαρικη και ομως αυτο δεν ειχε επισημανθει απο κανενα.κοιταζοντας την ιστορια βλεπουμε την ιδια ιστορια να επαναλαμβανετε συνεχως δηλαδη -την ειρηνικη εγκατασταση των βουλγαρων αθορυβα και χωρις τυμπανοκρουσιες με τις οικογενιες τους και καποια δεδομενη στιγμη που νομιζουν οτι η κατασταση ειναι ευνοικη να μας δειχνουν τα δοντια τους ,αλλα αλβανικα .Το αποτελεσμα ποιο ειναι?αλλη μια φορα να γραφουμε σελιδες(δοξας και ηρωισμου)αλλα ομως με ποταμους αιματος.συμπερασμα η (ευσπλαχνια για να μην πω η μαλ..κια)των προγονων να παιδεει τις επομενες γενεες.Τωρα εσυ ας αναλογισθεις ,χωρις εγωισμους αν αυτο(δηλ. η εισοδος της τουρκιας στην εε ,οσο τουλαχιστον ειμαστε και εμεις ) ειναι για το συμφερον του λαου μας(διοτι αντιστοιχο φενομενο οι ιδιοι οι τουρκοι λενε οτι θα κανουν) και οχι των πολιτικων μας που μετα απο καθε τραγωδια βγαινουν με πιο φωσκωμενους τραπεζικους λογαριασμους.
    ασε που οσο η τουρκια μενει εξω απο εε δυναμωνει παιρνοντας το χρημα χωρις υποχρεωσεις και η εισοδος της θα συμανει και το τελος του καθετωτος ,δηλ πολιτικη και εθνικη αυτοκτονια.η ιστορια μας διδαξε οτι μονο βλακες δεν ειναι οι τουρκοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κώστα Αγαπητέ αναγνώστη πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μιλάμε για Τουρκικό πρόβλημα και αυτό υπάρχει ανεξάρτητα με τον αν η Τουρκία είναι μέλος της ΕΕ η όχι. Εγώ κρίνω αυτό "γιατί όταν έχεις ένα σταθερό, δημοκρατικό συνεργάτη ως γείτονα, είναι καλό για την Ελλάδα και την Ευρώπη". Ούτε σταθερός είναι και αν κάποιοι νοούν τους Κούρδους ως παράγοντα αποσταθεροποίησης να τους θυμίσω την Εργκενεκόν και την "Βαριά", ούτε δημοκράτης (ανθρώπινα δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες) ούτε και γείτονας( η Ελλάδα δεν συνορεύει με την οροσειρά Αλτάι).Αυτό το δήθεν δημοκρατικό προσωπείο της Άγκυρας που μας πλασάρουν πολλοί προοδευτικοί της κακιάς ώρας αποκαλύπτουμε.
    Σε ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δύση και Ισλάμ δεν θέλουν ανεξάρτητο Κουρδιστάν. Η Δύση και το Ισλάμ ότι έχουν είναι προιόν σφαγών αρπαγών γενοκτονιών.

    Τι δουλειά έχει ο ηρωικός λαός του Κουρδιστάν με αυτούς τους αιμοσταγείς λύκους;

    Μόνο οι Ορθόδοξοι υπερασπίζονται ΠΑΝΤΑ τους Κούρδους!

    Καμία προοπτική δεν έχει το Κουρδιστάν με Ισλάμ και Δύση.

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.