29/1/10

Κινητοποιήσεις αν πληγούν οι αποδοχές των υπαλλήλων της Βουλής


Σε «εξωθεσμικά κέντρα που επιχειρούν να πλήξουν την αξιοπιστία των θεσμών της Δημοκρατίας» και «σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τη φύση της εργασίας μας», απέδωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής, Βασίλης Θώδης, τις αναφορές στο ύψος των αποδοχών τους, απειλώντας μάλιστα με κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που επιχειρηθούν περικοπές.

Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συλλόγου, ο κ. Θώδης υποστήριξε πως «οι εργαζόμενοι της Βουλής θεωρούμε την Βουλή «σπίτι» μας, αφού, όπως γνωρίζετε, είμαστε εδώ, όλο το 24ωρο. Η υφή της εργασίας μας, που είναι άμεσα συναρτώμενη με τη λειτουργία του κοινοβουλευτικού συστήματος, αποτέλεσε και αποτελεί στόχο κάποιων που, ή δεν γνωρίζουν, ή θέλουν πραγματικά να πλήξουν την αξιοπιστία των θεσμών της Δημοκρατίας».

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα σταθούμε απλοί θεατές απέναντι στις όποιες στοχεύσεις διαφόρων εξωθεσμικών κέντρων περί μείωσης των αποδοχών μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, την καθημερινή απαξίωση και υποτίμηση του έργου και της πολύτιμης προσφοράς μας για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»,ανέφερε ο κ. Θώδης κι ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για την στήριξή του απέναντι «στις αήθεις και υποβολιμαίες επιθέσεις που δεχόμαστε καθημερινά από διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Απαντώντας στην προσφώνηση,ο κ. Φ. Πετσάλνικος,ανέφερε μεταξύ άλλων, πως «το Κοινοβούλιο, βουλευτές και εργαζόμενοι, πρέπει να εκπέμψουμε πολύ συγκεκριμένα και δυναμικά μηνύματα προς τον ελληνικό λαό - μηνύματα ουσιαστικής συμμετοχής και συμβολής σε αυτήν την πανεθνική προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας και επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Και αυτό θα πράξουμε».

«Δεν θα είμαι από αυτούς που θα υποστηρίξουν ότι πρέπει να έχουμε μια εντελώς ειδική μεταχείριση - κάθε άλλο. Θα πρέπει κι εμείς να έχουμε τη δική μας συμβολή στην προσπάθεια της αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας. Επομένως, καμία ειδική, προνομιακή μεταχείριση» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.

express.gr



14 σχόλια:

  1. Προφανώς πρόκειται για φάρσα ή για σκηνή ιλαροτραγωδίας που πρόκειται να παιχτεί στα θέατρα προσεχώς.
    Αλλιώς είναι αδύνατο να πιστέψει κανείς λογικός άνθρωπος, που έχει συναίσθηση της κατάστασης, ότι είναι δυνατόν να υπάρχει ακόμα τέτοιο θράσος στους συνδικαλιστές, που είναι από τους βασικούς υπεύθυνους της κατάστασης της χώρας.
    Ντροπή, όχι στον συνδικαλιστή, αλλά στον άθλιο πολιτικό που τον προσέλαβε, εκτός αν πρσελήφθη μέσω ΑΣΕΠ.
    Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρός τον κ. Θώδη και πάσα άλλο δημόσιο υπάλληλο.

    Το παράλογο δεν είναι οι περικοπές που θα σας κάνουν..Το παράλογο είναι οι μισθοί που πέρνατε τόσο καιρό όταν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι αντιμετώπιζουν απολύσεις, μειώσεις μισθών, ανασφάλιστη εργασία.
    Για την παραγωγικότητα δεν μιλάμε βέβαια...

    Τέλος, αν θεωρείτε ότι το Ελληνικό κράτος είναι κακός εργοδότης και δεν σας αμοίβει αρκετά, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!!!! .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά ! Η κυβέρνηση θα πρέπει ολοταχώς να εισαγάγει στα σχολεία ειδικό μάθημα για τις πλέον ενδιαφέρουσες θέσεις του Δημοσίου των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ . Δεν είναι δυνατόν να ένας νέος να επιδιώκει την ένταξή του στην παραγωγική διαδθκασία και να μην έχει διδαχθεί τα ιδιαίτερα μυστικά των διαφόρων θέσεων στο Δημόσιο . Κάποιος πρέπει να ενημερώνει για τις δυνατότητες του γιατρού , του εφοριακού, του υπαλληλου πολεοδομίας , του Παπά να παίρνουν φακελάκι. Κάποιος πρέπει να ενημερώνει τα παιδιά του Ελληνικού λαού για τους φορείς που μπορούν να εφαρμόσουν προγράμματα εθελούσιας εξόδου ή δεν έχουν πολύ δουλειά και είναι κάπως πιό ξεκούραστα από άλλα επαγγέλματα! Η ευθύνη ενός συστήματος είναι να εκπαιδεύει σωστά τούς νέους και να τους αποδίδει στην παραγωγική διαδικασία έτοιμους να συνεχίσουν το έργο των πατέρων τους ! Δέν μπορεί κάποιος να μαθαίνει στα 65του ότι κάποιοι πέρνουν 16ο μισθό ,άλλοι πέρνουν επιδόματα περισσότερα από το μισθό ,άλλοι άχουν απαλλαγές ή φορολογούνται με ειδικές συνθήκες,άλλοι πέρνουν οδοιπορικά που δεν κάνουν , άλοι πέρνουν υπερωρίες που δεν κάνουν, άλλοι εισπράτουν μισθούς πεθαμένων ,άλλοι είναι ανάπηροι ένω δεν είναι..Να ρε μ.....α που έφτασες τα 65 και τα μαθαίνεις όλλα αυτά ! Λοιπόν η κρίση έκανε πολύ καλό ... μας άνοιξε τα μάτια ...να βαθύνει λίγο ακόμα ,θα κάνει πολύ καλό σαυτή τη χώρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μηνυσετε σε αυτο τον "κυριο" προεδρο, οτι αν δε του αρεσει η δουλεια του, να παραιτηθει και να ψαξει καποια αλλη. Δε θελουμε να κανει τη Βουλη σπιτι του...να μην πινει καφεδες και να δουλευει το 8ωρο του!

    Δε μας χεζουν ολοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτη ειναι η καταντια της Ελλαδας. Μεχρι και οι εργαζομενοι στα βαρια και ανθυγιεινα εδρανα της Βουλης, ειναι ετοιμοι να βγουν στο δρομο σε περιπτωση που τους κοψεις τις... χαμηλες αποδοχες τους που κερδισαν με τον ιδρωτα τους.

    Αν στους ιδιους πεις "Κατεβα να διαμαρτυρηθεις για το νομοσχεδιο για την ιθαγενεια", θα σου πουν "ε, οχι και να διαμαρτυρηθουμε κι γι αυτο".


    Η Ελλαδα δεν εχει πια λογικη, δεν εχει αξιες , δεν εχει επαφη με την πραγματικοτητα. Εδω ο κοσμος καιγεται, η οικονομια βουλιαζει και αυτοι μιλουν για εξωθεσμικα κεντρα που εχουν στοχο τη Δημοκρατια.

    Δεν εβαζαν και λιγο απο σιωνιστικο Ισραηλινο σχεδιο που πουλιεται και πολυ; Η απο CIA;

    Τι αλλο θα ακουσουμε ακομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω.. Εμένα μου έχει περάσει από το μυαλό ότι ειδικά στις εφορίες και καταρχήν στις πολεοδομίες λόγω του ότι είναι πρωταθλητές στη διαφθορά πρέπει να εξεταστεί σοβαρά η άρση της μονιμότητάς τους, και τότε ας παίρνουν αυτά που παίρνουν τώρα..
    Και μια οικονομική ανάλυση:
    Βάσει στατιστικών οι χώρες που έχουν πιο δίκαιη κατανομή του εισοδήματος του ΑΕΠ τους έχουν πιο ομαλή και μακρόχρονη ανάπτυξη, πχ ένας που παίρνει 3000 ευρώ το μήνα θα πάρει και Mercedes, θα πάει και τα ταξιδάκια του στο εξωτερικό και και και.. με συνέπεια την εκροή συναλλάγματτος τη στιγμή που οι άνεργοι οδηγούνται στον κοινωνικό αποκλεισμό.
    Αντίθετα εάν είχε μισθό ας πούμε 2000 ευρώ και δινόταν ένα επίδομα στον άνεργο ο υπάλληλος θα το σκεφτόταν να πάρει αρκριβό αυτοκίνητο και θα υπήρχαν περισσότερες πιθανότητες να επενδύσει καταναλωτικά στην εγχώρια οικονομία. Και ο άνεργος επίσης θα τόνωνε την τοπική του αγορά, αυτά είναι τα αυτονόητα που αγνοούν(?) κάποιοι ή δεν ξέρω και γω τί άλλο..
    Ανδρέας Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καμία ανακωχή με τους βολεμένους, και δη με όσους έχουν μπεί στο δημόσιο από το παράθυρο.Ειδικά στη βουλή διορίζονται μόνο συγγενικά πρόσωπα βο(υ)λευτών.Κανένα έλεος στους βρυκόλακες του ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άρση της μονιμότητας των Δ/Υ ,
    ΤΩΡΑ.
    Εκτός από Άμυνα και Δημόσια Τάξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημοσιο for ever.Εγω παντως εδω στο βελγιο εχω 40% κρατησεις με 2200 μεικτα και ειμαι ευχαριστημενος που στο τελος του μηνα δεν θα παροθν τηλεφωνο απο την τρπευα για να διαμαρτηρηθουν,και αυτοι με μισθο καθαρηστριας 1600 βασικο θα βγουν και στο δρομο! Βρε ουστ αιματορουφξχτρες
    Νικος Βελγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. skal 3:37 μ.μ.: "Ντροπή, όχι στον συνδικαλιστή, αλλά στον άθλιο πολιτικό που τον προσέλαβε, εκτός αν πρσελήφθη μέσω ΑΣΕΠ.
    Ντροπή."

    Λέγε με Ντόρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. skal πιθανόν αγνοείς οτι πριν μερικά χρόνια η σουηδία κατήργησε τον ΦΠΑ για να τονωθεί η αγορά.Αμ δε..... και τον επενέφερε. Και να σκεφθείς οτι εκεί η φοροδιαφυγή είναι ελάχιστη,και το κράτος εισπράττει τους επι των καυσίμων φόρους.Ενώ εδώ τα 'κονομάνε οι λαθρέμποροι.Από την θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΒΡΕ πως βγαινουν τωρα στη φόρα τα καλά επαγγέλματα. Τι τα θέλετε τα πτυχία, τι θέλετε τα μεταπτυχιακά, όλα να τα βάλετε στον πισινό σας. Έχεις μια θέση στη Βουλή ; πληρώνεσαι στο διπλάσιο. Είσαι κοινός θνητός ; πληρώνεσαι στο υποδιπλάσιο. Απο την άλλη γνωστοποιήθηκαν αυτών οι μισθοί, ώστε να εξασφαλιστούν οι αποδοχές των βολευτών. Ο ένας καίει τον άλλον, όχι απο συμπάθεια στον απλό πολίτη, αλλά να κρατήσει τα δικά του ασφαλή. Γι αυτό προετοιμάζεται να ΅νοικοκυρέψει΅ τις μάζες, για να σιγουράρει ο κάθε εθνοπατέρας τα κεκτημένα !

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η χώρα μας λέμε βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης. Όλοι συμφωνούμε να γίνουν περικοπές. Όμως ένα ερώτημα πλανάτε στο μυαλό μας.
    Άραγε τα χρήματα που θα μαζευτούν θα πάνε για καλό σκοπό; Θα πάνε ανταποδοτικά; ή θα τα πάρουν από εμάς και θα τα χαρίσουν, ως συνήθως, σε κάποιους άλλους.
    Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. Ο πολίτης έχασε την εμπιστοσύνη του σ΄ αυτούς που διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα, είτε λέγεται κυβέρνηση, είτε τοπικοί άρχοντες (Νομάρχες, Δήμαρχοι κ.λ.π). Τα παραδείγματα κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος είναι πολλά.
    Εάν πράγματι βρισκόμαστε στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης, πρώτα αυτοί που κυβερνούν και έχουν τα γένια και τα χτένια, πρέπει να αρχίσουν τις περικοπές πρώτα από τους εαυτούς τους. Μισθοί Υπουργών, Βουλευτών και όλο το συνάφι τους, περικοπή στο μισό. Νομάρχες, Δήμαρχοι Διευθυντές Υπηρεσιών, ΔΕΚΟ Αρεοπαγίτες, Εισαγγελείς και Πρωτοδίκες, κ.λ.π, περικοπή μισθών στο μισό. Άλλωστε είναι αυτοί που φέρουν εξ΄ ολοκλήρου και την ευθύνη.
    Μόνο τότε θα καταλάβει και θα το εμπεδώσει, ο υπόλοιπος λαός ότι πράγματι κινδυνεύουμε. Εάν δεν συμβεί αυτό, εγώ προσωπικά δεν δέχομαι ούτε ένα ευρώ περικοπή στο μισθό μου.
    Μ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.