31/1/10

Τανκς και τρακτέρ καταλύουν το ίδιο τη δημοκρατία


Tου Χρηστου Γιανναρα

Στην ελλαδική «δημοκρατία», εν έτει 2010, δύο πολιτικά κόμματα λογαριάζουν τον εαυτό τους υπεράνω του Νόμου. Κατ’ εξακολούθησιν στην πράξη. Αλλά και με συνεχείς δημόσιες διακηρύξεις. Η προκλητικότερη ήταν στην τηλεοπτική συνέντευξη των κομματικών αρχηγών, πριν από τις εκλογές του 2007, όταν δηλώθηκε απερίφραστα: «Ας ψηφίζει όσους νόμους θέλει το Κοινοβούλιο, εμείς κατεβαίνουμε στους δρόμους και καταργούμε τους νόμους»!

Δεν υπήρξε τότε αντίδραση άλλου κομματικού αρχηγού ούτε αυτεπάγγελτη παρέμβαση των υπεύθυνων για την προστασία του Συντάγματος λειτουργών της Δικαιοσύνης. Στο Ελλαδιστάν τα δύο υπεράνω του Νόμου κόμματα μπορούν να ατιμάζουν το Σύνταγμα και το κοινοβουλευτικό πολίτευμα χωρίς καμιά συνέπεια.

Λειτουργούν με τη λογική των άλλοτε «εθνοσωτήριων» στρατιωτικών συνωμοτικών ομάδων, που πίστευαν ότι η δική τους κρίση και εκτίμηση αρκεί για να ανασταλεί η ισχύς του Συντάγματος και των νόμων προκειμένου να σωθεί το έθνος. Τα δύο κόμματα που σήμερα τους μιμούνται, κρίνουν ότι οφείλουν με αντισυνταγματικές και εκτός νόμου πρακτικές να προστατεύσουν τα συμφέροντα του «λαού», δηλαδή συντεχνιών που τα ίδια ελέγχουν.

Η αντιστοιχία έχει δύο τρανταχτές διαφορές: Οι συνωμότες στρατιωτικοί καταπατώντας το Σύνταγμα δεν ψηφοθηρούσαν. Και δεύτερο, διακινδύνευαν: έπαιζαν το κεφάλι τους ή τον ισόβιο εγκλεισμό τους. Τα «φιλολαϊκά» κόμματα σήμερα και ψηφοθηρούν αδιάντροπα και απολαμβάνουν την απεριόριστη ανοχή της κομματοκρατούμενης «δημοκρατίας».

Εκεί είναι το κυρίως σκάνδαλο: στην αυτοκτονική ανοχή του φασισμού από το πολιτικό σύστημα, τους θεσμούς δικαστικής εξουσίας, τον Τύπο, την κοινή γνώμη. Αν κάποιος πραξικοπηματίας αξιωματικός σήμερα κατέβαζε τανκς στους κόμβους του οδικού δικτύου νεκρώνοντας τη χώρα, όλοι θα εγκρίναμε και θα τιμούσαμε κάποιον ανώτερό του αξιωματικό με ισχυρότερες στρατιωτικές δυνάμεις, που θα αναλάμβανε να προστατεύσει, με οποιοδήποτε ρίσκο, το Σύνταγμα και τις εκεί κατοχυρωμένες ελευθερίες μας. Ομως, όταν τα συνδικαλιστικά (επαγγελματικά) στελέχη των δύο υπεράνω του Νόμου κομμάτων κατεβάζουν τρακτέρ και κλείνουν τα περάσματα στις εθνικές οδούς θέτοντας σε ομηρεία ολόκληρη τη χώρα, ανεχόμαστε όλοι να παζαρεύει η κυβέρνηση τις ελευθερίες μας με τους φασίστες, δεν τολμάμε να ψελλίσουμε αίτημα να υπερασπίσει το κράτος, με οποιοδήποτε ρίσκο, το Σύνταγμα.

Τα δύο υπεράνω του Νόμου κόμματα έχουν επιβάλει στην Ελλάδα μιαν α-λα-καρτ δικτατορία: Επιτρέπουν να λειτουργούν κάποιες επιφάσεις κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αλλά απαιτούν και επιβάλλουν να είναι ασύδοτα τα δικά τους ψηφοθηρικά και συντεχνιακά συμφέροντα. Δύναμη επιβολής τους είναι η βία, ο πρωτογονισμός της ιδιοτέλειας. Ομως τις πρακτικές της βίας (καταλήψεις, βανδαλισμούς, τραμπουκισμό, γκανγκστερικούς εκβιασμούς) τις ονομάζουν «αγώνες». Λένε: «θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας μέχρι να δικαιωθούμε» – δηλαδή θα πνίγουμε όλους τους άλλους, ώσπου να γίνει το δικό μας.

Αδίστακτοι παραχαράκτες, καπηλεύονται το τίμιο όνομα της Αριστεράς, όνομα κοινωνιοκεντρικών προτεραιοτήτων στην πολιτική: Βαφτίζουν κάθε οργανωμένη, επιθετική ιδιοτέλεια, κάθε τυραννικό του λαϊκού σώματος τσαμπουκά, «κίνημα» - αγροτικό, φοιτητικό, μαθητικό κίνημα, ακόμα και των χρυσοκάνθαρων που λυμαίνονται τα λιμάνια. Διακηρυγμένοι θαυμαστές και οπαδοί της μονοκομματικής «δημοκρατίας» μαρξισμού - λενινισμού, εκμεταλλεύονται χυδαία τις προνομίες που τους παρέχει ο κοινοβουλευτισμός (οικονομικές επιχορηγήσεις, ανεξέλεγκτες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ασυδοσία προπαγανδιστικής απάτης, ατιμωρησία κοινωνικών εγκλημάτων σε καθημερινή βάση) με μοναδικό στόχο να κατορθώσουν κάποτε να επιβάλουν στη χώρα το ολοκληρωτικό τους σύστημα.

Αυτά τα προφανή και κατάφωρα γιατί τα ανέχεται η ελλαδική κοινωνία, αν και έμπειρη εμφύλιας τραγωδίας που την προκάλεσαν οι εραστές του μονοκομματικού κράτους; Η απάντηση δεν είναι άσχετη με τη (συμπτωματική ή μεθοδευμένη) εκπαιδευτική παρακμή μας, το διαλυμένο, τριάντα πέντε χρόνια τώρα, σχολικό μας σύστημα, την αγλωσσία και τρομακτική αλογία - ασυνεννοησία που δυναστεύει την κοινωνία μας.

Λαϊκιστές ή ανίκανοι πρωθυπουργοί χρησιμοποιούν ως άλλοθι την προσφορά ανοχής και κολακείας στους μανιακούς του ολοκληρωτισμού και της βίας, πρώτον: Για να καλύψουν την ανικανότητά τους στην υπεράσπιση των θεσμών δημοκρατίας, δεύτερον: Για να αγρεύσουν ψήφους των συμπτωματικά ίσως στρατευμένων στον ολοκληρωτισμό, τρίτον: Γιατί διψάνε μόνο για εξουσία και δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ να εντοπίσουν αντιπρόταση στην παραχάραξη και καπηλεία της Αριστεράς.

Θηριώδη, υπερσύγχρονα τρακτέρ – το καθένα θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες δέκα καλλιεργητών, όχι ενός. Και πλημμυρίζουν κατά χιλιάδες, κάθε χρόνο, το εθνικό οδικό δίκτυο, για να επιβάλουν, ως άλλα τανκς νομιμοποιημένης πια χούντας, γκανγκστερικούς εκβιασμούς των δύο υπεράνω του Νόμου κομμάτων. Επίδειξη τα τρακτέρ παρανοϊκής σπατάλης του πλούτου που έρρευσε γενναιόδωρα, προκειμένου να οργανωθεί μεθοδικά ο συντονισμός των καλλιεργειών στην Ε. Ε. και ο εκσυγχρονισμός τους: να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη ευμάρεια και ποιότητα ζωής ο αγρότης. Αλλά την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη τη μεταποίησαν οι εξουσιολάγνοι πολιτικάντηδες σε δολώματα ψηφοθηρίας παγιδεύοντας τους αγρότες στην κρατικοδίαιτη ραστώνη, στην εκβιαστική ιταμότητα του τραμπουκισμού.

Με ανάλογο λαϊκισμό, ψηφοθηρικό και εκμαυλιστικής κολακείας, παρέδωσαν την εκπαίδευση της νεολαίας (τον απόλυτα ιδεολογικό έλεγχο του υπουργείου Παιδείας) σε «αποδομιστές» κάθε νοήματος πατρίδας και Ιστορίας, σκοταδιστές δογματικούς της βίας, κολλημένους σαν στρείδια στην πιο αναχρονιστική, παλαιοημερολογίτικη εκδοχή του μαρξισμού. Ετσι ώστε να ετοιμάζει το ελληνικό σχολειό και πανεπστήμιο «αντιστασιακούς» απέναντι σε μια φαντασιωδώς επερχόμενη εθνικιστική χούντα, αλλά απόλυτα ανεκτικούς απέναντι στον φασισμό της βίας των τρακτέρ, των «καταλήψεων», των δηώσεων, των γκανγκστερικών εκβιασμών.

Και ο «μέσος Ελληνας» μέσα στη γενική κατάρρευση, ζητεί απεγνωσμένα κάπου να γαντζωθεί, να ελπίσει σε κάτι. Τουλάχιστον, όταν είχε να κάνει με τη βία των τανκς και επίορκους στρατιωτικούς, ήξερε να ξεχωρίσει την αυθαιρεσία από τη φιλοπατρία, τον φασισμό από τη δημοκρατία. Σήμερα, που έχει να κάνει με τη βία των τρακτέρ και τον φασισμό κοινοβουλευτικών κομμάτων, η σύγχυσή του είναι πανικός και απόγνωση. Ακρως επικίνδυνο μείγμα.

18 σχόλια:

  1. Όλοι εναντίον των αγροτών, επειδή πλήττουν τις άλλες παραγωγικές τάξεις. Ποιες; Αυτές που αισχροκερδούσαν σε βάρος των υπολοίπων και είχν ρεκόρ κερδών εν μέσω οικονομικής κρίσης, αδειάζοντας τις τσέπες των υπολοίπων; Εκεί δεν είχαμε παραβίαση νόμων;

    Για λιμενεργάτες, τελωνειακούς, φορτηγατζήδες (που πολλές φορές έκλεισαν και οι ίδιοι δρόμους), εφοριακούς, δεητζήδες (που απ' τις απεργίες τους πέθανε και κόσμος) δε λέγατε τα ίδια περί κατάλυσης δημοκρατίας και άλλα βαρύγδουπα. Αλλά η Αθήνα έχει μάθει να ζει από τις επιδοτήσεις των αγροτών και τη θίγει που ζητούν ξαφνικά αυτό που είναι δικό τους.

    Κατά τα άλλα, το Μάιο θα τιμήσετε την εργατική πρωτομαγιά και τους αγώνες των εργατών-αγροτών για τα δικαιώματά τους - λες και τότε δεν είχαν πληγεί "άλλες παραγωγικές τάξεις", όπως μεγαλοβιομήχανοι, εισαγωγείς-εξαγωγείς που πλούτισαν Σκόπια και Βουλγαρία, βουλιάζοντας τη Μακεδονία, ή έμποροι που ξεχάσανε ότι πέρυσι μετά τις καταστροφές του Δεκεμβρίου κατέβαιναν τα "γαϊδούρια" απ' όλη την Ελλάδα να ψωνίσουν από αυτούς, για να τους στηρίξουν.

    Τι κρίμα! Εδώ με αποφάσεις και νόμους καταλύετε το Σύνταγμα κι εσείς ασχολείστε με το τσάκισμα των αγροτών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑΝΚΣ ΚΑΙ ΤΡΑΚΤΕΡ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΄΄ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ΄΄ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΝΟΜΕΚΛΑΤΟΥΡΑΣ!!!!

    ΕΠΑΡΧΙΩΤΗΣ

    Υ.Γ. Ο ΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΑΚΟΥΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΄΄ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ΄΄!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αγρότες είναι οι ΜΟΝΟΙ που παράγουν στην Ελλάδα!

    Η Δύση θέλει αδύναμα κράτη και τον αφανισμό των αγροτών.

    Η ΕΕ κατέστρεψε τους αγρότες!

    Οι αγρότες να δημιουργήσουν συμβούλια και να συγκροτήσουν κοινοβούλιο από τους εκπροσώπους και να καταλάβουν την εξουσία, και να εκτελούν τις εντολές που θα τους δίνει η γερουσία που θα αποτελείται από υπερήλικους ιερείς.

    Η Ελλάδα να αποχωρήσει από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, και να ενωθεί με την Ρωσία και τις Ορθόδοξες χώρες.

    Οι αγρότες να επαναστατήσουν!

    Η Ελλάδα είναι ψευτοΡωμαίικο κράτος και προτεκτοράτο της Δύσης!

    Οι αγρότες να δημιουργήσουν την Νέα Ορθόδοξη Ελλάδα!

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θερίζει εις ό,τι σπέρνει.όταν σπέρνεις (ψευτο)δημοκρατία τήν οποίαν ωθείς/ούν σέ Δειμοκρατία-Αναρχία μέ τήν ΑΝΟΧΗ ή καί τήν ΣΥΝΕΝΟΧΗ τών (ψευτο)κυβερνόντων σέ όλα μά ΟΛΑ τά επίπεδα τής καθημερινότητος πάψε νά παραπονιέσαι καί άρχισε νά αναλογίζεσαι τίς δικές σου ΕΥΘΥΝΕΣ. Μάθανε όλοι/ες γιά 'δικαιώματα,απαιτήσεις,διεκδικήσεις'.Τήν Υποχρέωση,τήν Ευθύνη,τό Χρέος τά σκέφτηκε κανείς;Μόνον αυτά συντηρούν τίς ανθρώπινες κοινωνίες σέ ένα κάποιο πολιτισμένο επίπεδο.Καί μήν ξεχνάτε πώς στό πολιτειακό σύστημα 'Δημοκρατία' υποτίθεται πώς Κράτος είναι ο Δήμος,όλοι εμείς δηλαδή!Συνεπώς γιά όσα συμβαίνουν ΑΠΑΝΤΕΣ οι υποστηρικτές τού πολιτεύματος αυτού είναι συνυπεύθυνοι.Επιτέλους,έστω καί αργά,δείτε τήν πλάνη καί τό ανεφάρμοστον τών 'δημοκρατιών' (τού πιό εύηχου καί παραπλανητικού ψεύδους όλων τών εποχών,στήν πλατφόρμα τού οποίου ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΝΤΑΙ οι ήδη ενυπάρχουσες φυγόκεντρες διχαστικές τάσεις τών Ελλήνων-γιά τούς άλλους δέν ξέρω,ίσως είναι διαφορετικά-καταστρέφοντας τίς όποιες πολιτείες αυτοί δημιουργούν).Μήν παρεξηγηθώ,δέν προτείνω καμμιά ακραία μορφή διακυβερνήσεως από όσες ίσως έρχονται στό μυαλό τού μέσου ανθρώπου όταν ακούν νά τού βρίζουν τήν 'δημοκρατία'.Προτείνω τό προταθέν υπό τού Ομήρου,τού Πλάτωνος,καί πολλών άλλων Σοφών ΜΑΣ,Πολιτειακόν Σύστημα τής ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ,μιά σύνθεσιν Μοναρχίας,Δημοκρατίας,Ολοκληρωτισμού.μήν κουράζω άλλο.

    γραφικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ορθοδοξο τρολ ειπε
    'η γερουσία που θα αποτελείται από υπερήλικους ιερείς.'


    Δηλαδη απο γεροξεκουτηδες, ενδεχομενως απο παιδοφιλους γεροξεκουτηδες οι οποιοι θα φερουν ενα νεο Μεσαιωνα στην Ελλαδα και θα επιβαλλουν μπουρκα στις γυναικες. Ρε ουστ απο δω γελιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 'Εχω τοση σχέση με αγροτιά όσο και ένα ψάρι με τη μηλόπιτα. Αλλά, εάν έχω να επιλέξω να πάρουν τα περισσευούμενα λεφτά οι αγρότες ή διάφορες πρακτορίσκικες ανθελληνικές ΜΚΟ και οι αφρικανοπακιστανοί εισβολείς της χώρας μου προτιμώ τους πρώτους.
    Προτιμώ να φάνε τα λεφτά σε π****νες και σκυλάδικα οι 'Ελληνες αγρότες από το να τα φάει ο ξεφτυλισμένος Κούλογλου με νέες ανθελληνικές εκπομπές στην ΕΡΤ, να τα μοιράζει σε αφρικανούς ο γιωργάκης με επιδόματα και σε συριζοπασόκους ανθέλληνες.

    ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΣΕ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2:44 μ.μ.
    Η λέξη τρόλ,είναι για συγκεκριμένα όντα....μάθε πριν την κολάς με την ορθοδοξία.....
    Τα αποθυμένα σου βγάλτα αλλού,εκεί στο εξωτερικό απο όπου γραφεις.....
    ιμιτασιον....

    υγ:γλουγλουγλουυυυυυυυ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γλουγλουγλουυυυυυυυ.....

    Σαν σφαγιαζομενη χριστιανικη γαλοπουλα ηχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 6:00 μ.μ

    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

    Στη γλώσσα του Διαδικτύου, η λέξη τρολ ή τρολλ (troll) περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με αμφιλεγόμενες, προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα, όπως ένα φόρουμ συζήτησης, ταχυδρομική λίστα, chat room ή μπλογκ, με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες[1] ή με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες[2].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμπέρασμα: Χρειάζεται υψηλό επίπεδο κατά κεφαλήν καλλιέργειας για να καταλάβει κάποιος διανοούμενους σαν το Γιανναρά. Όταν δεν την έχεις και ταυτόχρονα αισθάνεσαι ακατανίκητη την επιθυμία να πεις "κάτι", αναπόφευκτα θα οδηγηθείς σε κωλοτούμπες, που τίποτε άλλο δεν κάνουν από το να σε προδίδουν. Να προδίδουν δηλ ότι είσαι κάφρος. Συγκεντρωθείτε λίγο και προσπαθείστε να καταλάβετε ΤΙ λέει αυτός ο άνθρωπος. Έλεος πια..
    Καίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλά λέει η Καίτη.
    Δεν λέμε όποτε θέλουμε ότι θέλουμε.
    Δεν συμφωνείτε δηλαδή με τις θέσεις του Γιανναρά;
    Λέει κάτι λάθος;;
    όταν κάποια στιγμή , μάθουμε να σκεφτόμαστε με βάση την λογική κι όχι με βάση τον εγωισμό και την ημιμάθειά μας, τότε θα αρχίσει να γεννιέται η ελπίδα για καλύτερες μέρες στην έρμη μας Πατρίδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΑΡΑ, ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ:
    ΓΙΑΤΙ ΕΣΤΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΝΚΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ;
    ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΟΥΝ ΣΚΙΕΣ,ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΙΜΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ", ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΤΕ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ; Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΕΙΤΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟΜΟΥΤΣΟΥΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ.
    ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ;
    ΘΕΛΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ, Ή ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ; ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΔΗΛΑΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΠΟΙΟΣ;
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ; ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ;
    Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ;
    ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟΝ ΟΡΟ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;
    ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
    ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΑΡΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΛΑΙΛΑΠΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;
    ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
    ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΡΑ.
    ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΠΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ορίστε μία απάντηση στο «Η κατάρρευση της Αυτοκρατορίας. Το Βυζαντινό Μάθημα».

    http://www.vimeo.com/8150226

    Προσέξτε αυτό το ντοκυμαντέρ. Είναι μία σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας μας που επιχειρεί να επανεισαγάγει την Ρωσία στην διεθνή σκηνή, μέσω μίας ορισμένης ανάγνωσης της ιστορίας μας. Το Βυζάντιο κατέρευσε κατά τον Τύχωνα διότι ελληνοποιήθηκε και γι’ αυτό έχασε την οικουμενικότητά του. Φυσικά δεν έχει η ερμηνευτική αυτή καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ελληνισμός και οικουμενικότητα πάνε μαζί, και σ’ αυτήν την οικουμενικότητα μετακενώθηκε ο ελληνισμός στον χριστιανισμό. Αυτή είναι η έννοια της ελληνικής εκδοχής του χριστιανισμού. Πέραν τούτου, το ζήτημα του Βυζαντίου είναι άλλης τάξεως και δεν έχει σχέση με τις χρήσεις του απο τους Ρώσους.

    ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΒΡΑΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι αγρότες να επαναστατήσουν!
    Auto den borei na charaktiristei simfona me ton Poiniko Kodika "upokinisi se stasi"?
    Η Ελλάδα είναι ψευτοΡωμαίικο κράτος και προτεκτοράτο της Δύσης!
    sto opoio kathenas mporei na grafei oti arloumpa tou katevei sto kefali, opos o East kai oi peri auton xoris na kinduneuei na pathei kanena "atixima"!Eno sitn "dimokratiki" Rosia olo kai kai kati mporei na simbei p.x. kati me ploutonio...
    Οι αγρότες να δημιουργήσουν συμβούλια και να συγκροτήσουν κοινοβούλιο από τους εκπροσώπους και να καταλάβουν την εξουσία, και να εκτελούν τις εντολές που θα τους δίνει η γερουσία που θα αποτελείται από υπερήλικους ιερείς.
    Opoianou den tou aresi i dimokratia kai thelei theokratiki diktatoria borei kalista na paei sto Iran (to monadimo provlima einai oti prepei na aspastei to Islam).Parepiptontos to VIZANTIO DEN ITAN THEOKRATIA ALLA I PROTI APOLITI MONARXIA (kai eixa diafonisei epanilimenos me tous kathigites mou sto metaptyxiako gia auto to zitima)efoson o Autokratoras "Vasileus" itan autos pou kuvernouse kai oxi o Patriarxis kai opoios Patriarxis eixe antitheti apopsi opos px. o Mixail Kyroularios mathaine me tin alitheia me arketa disaresto tropo opos o proanaferomenos o opoios eixe ftasei sto simeio na fora porfires botes (vasiliko emvlima) prin O Alexios A! KAomnenos ton kuriksei ekptoto.
    Επιτέλους,έστω καί αργά,δείτε τήν πλάνη καί τό ανεφάρμοστον τών 'δημοκρατιών' (τού πιό εύηχου καί παραπλανητικού ψεύδους όλων τών εποχών
    Opos i Istoria tou 20 aiona exei peritrana apodeiksei ( vlepe tin ekvasi tou B! Pakosmiou Polemou kai tou "Psychrou Polemou") to megalitero psema to poio mporei na eipothei einai oti yparxoun pio apotelesmatika politeumata apo tin dimokratia.I opos exei eipothei`(Churchill) "I Dimokratia einai to xeirotero politeuma an eksairethoun ola t'alla" i allios i Dimokratia einai sto xeilos tou gremou epeidi koitazei ta upolipa politeumata ta opioia einai sto VATHOS TOU GREMOU
    Προτείνω τό προταθέν υπό τού Ομήρου,τού Πλάτωνος,καί πολλών άλλων Σοφών ΜΑΣ,Πολιτειακόν Σύστημα τής ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ,μιά σύνθεσιν Μοναρχίας,Δημοκρατίας,Ολοκληρωτισμού.PROTON o Omiros apo oti thimamai den proteine kanena politeuma!DEUTERON oi theories tou
    Platona boroun na theorithoun (simfona me tin Pagkomia Istoria ton Politismon tou Will Durrant, 3os tomos ekdoseis Papiros 1955) os prodromoi tou Fasismou/Komounismou (sistimata ta opia APETIXAN PATAGODOS).TRITON "Politeuma" san kai to proteinomeno eixe uiothetithei stin Ispania tou Franco (1939-1975) kai katereuse meta tou thanato tou SAN XARTINOS PIRGOS AFIONONTAS PISO TOU ELAXISTOUS NOSTALGOUS.
    Sevomai tin morfosi tou k. Gianara kai prepei na omologiso oti s' afora tin PAIDEIA MAS distixos den einai poli makria apo tin alitheia, alla as mou epitrapei para to gegonos oti oute ego exo kamia amesi sxesi me tous argotes oti ei kritiki tou einai ADIKI kaui`den thimamai na exei grapsei kati analogo gia tous trapezites otan ksespase i oikonomiki krisi..Apa me olo to sevasmo as mou epitrapei na epimeino se auto pou exo dilosei palaiotera oti o Gianrras kata vathos den einai para enas uperetis ton pio ANTIDRASTIKON stoixeion tou patrontos systimatos kai oti i periptosi tou mou thimizei orismenous mesaionikous episkopous tou Mesaiona oi opoioi vaptizan to kreas psari stis periodous ton nistion alla eksntlousan oli tous tin sklirotita stous kakomoirous tous koligous tous (oi opoioi pethainan tis peinas epiu monimou vaseos)an antilamvantontan oti eixan kanei to "amartima" na eoun faei ESTO KAI MIA BOUKIA PARAPANO
    .Γ. Ο ΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΑΚΟΥΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΄΄ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ΄΄!!!Agapite eparxioti ksexnas to Rosiko "orthodoxo" chaviari...
    Zito i ELLADA i DIKAIOSINI kai i ALITHEIA
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι αγρότες να επαναστατήσουν!
    Auto den borei na charaktiristei simfona me ton Poiniko Kodika "upokinisi se stasi"?
    Η Ελλάδα είναι ψευτοΡωμαίικο κράτος και προτεκτοράτο της Δύσης!
    sto opoio kathenas mporei na grafei oti arloumpa tou katevei sto kefali, opos o East kai oi peri auton xoris na kinduneuei na pathei kanena "atixima"!Eno sitn "dimokratiki" Rosia olo kai kai kati mporei na simbei p.x. kati me ploutonio...
    Οι αγρότες να δημιουργήσουν συμβούλια και να συγκροτήσουν κοινοβούλιο από τους εκπροσώπους και να καταλάβουν την εξουσία, και να εκτελούν τις εντολές που θα τους δίνει η γερουσία που θα αποτελείται από υπερήλικους ιερείς.
    Opoianou den tou aresi i dimokratia kai thelei theokratiki diktatoria borei kalista na paei sto Iran (to monadimo provlima einai oti prepei na aspastei to Islam).Parepiptontos to VIZANTIO DEN ITAN THEOKRATIA ALLA I PROTI APOLITI MONARXIA (kai eixa diafonisei epanilimenos me tous kathigites mou sto metaptyxiako gia auto to zitima)efoson o Autokratoras "Vasileus" itan autos pou kuvernouse kai oxi o Patriarxis kai opoios Patriarxis eixe antitheti apopsi opos px. o Mixail Kyroularios mathaine me tin alitheia me arketa disaresto tropo opos o proanaferomenos o opoios eixe ftasei sto simeio na fora porfires botes (vasiliko emvlima) prin O Alexios A! KAomnenos ton kuriksei ekptoto.
    Επιτέλους,έστω καί αργά,δείτε τήν πλάνη καί τό ανεφάρμοστον τών 'δημοκρατιών' (τού πιό εύηχου καί παραπλανητικού ψεύδους όλων τών εποχών
    Opos i Istoria tou 20 aiona exei peritrana apodeiksei ( vlepe tin ekvasi tou B! Pakosmiou Polemou kai tou "Psychrou Polemou") to megalitero psema to poio mporei na eipothei einai oti yparxoun pio apotelesmatika politeumata apo tin dimokratia.I opos exei eipothei`(Churchill) "I Dimokratia einai to xeirotero politeuma an eksairethoun ola t'alla" i allios i Dimokratia einai sto xeilos tou gremou epeidi koitazei ta upolipa politeumata ta opioia einai sto VATHOS TOU GREMOU
    Προτείνω τό προταθέν υπό τού Ομήρου,τού Πλάτωνος,καί πολλών άλλων Σοφών ΜΑΣ,Πολιτειακόν Σύστημα τής ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ,μιά σύνθεσιν Μοναρχίας,Δημοκρατίας,Ολοκληρωτισμού.PROTON o Omiros apo oti thimamai den proteine kanena politeuma!DEUTERON oi theories tou
    Platona boroun na theorithoun (simfona me tin Pagkomia Istoria ton Politismon tou Will Durrant, 3os tomos ekdoseis Papiros 1955) os prodromoi tou Fasismou/Komounismou (sistimata ta opia APETIXAN PATAGODOS).TRITON "Politeuma" san kai to proteinomeno eixe uiothetithei stin Ispania tou Franco (1939-1975) kai katereuse meta tou thanato tou SAN XARTINOS PIRGOS AFIONONTAS PISO TOU ELAXISTOUS NOSTALGOUS.
    Sevomai tin morfosi tou k. Gianara kai prepei na omologiso oti s' afora tin PAIDEIA MAS distixos den einai poli makria apo tin alitheia, alla as mou epitrapei para to gegonos oti oute ego exo kamia amesi sxesi me tous argotes oti ei kritiki tou einai ADIKI kaui`den thimamai na exei grapsei kati analogo gia tous trapezites otan ksespase i oikonomiki krisi..Apa me olo to sevasmo as mou epitrapei na epimeino se auto pou exo dilosei palaiotera oti o Gianrras kata vathos den einai para enas uperetis ton pio ANTIDRASTIKON stoixeion tou patrontos systimatos kai oti i periptosi tou mou thimizei orismenous mesaionikous episkopous tou Mesaiona oi opoioi vaptizan to kreas psari stis periodous ton nistion alla eksntlousan oli tous tin sklirotita stous kakomoirous tous koligous tous (oi opoioi pethainan tis peinas epiu monimou vaseos)an antilamvantontan oti eixan kanei to "amartima" na eoun faei ESTO KAI MIA BOUKIA PARAPANO
    .Γ. Ο ΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΑΚΟΥΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΄΄ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ΄΄!!!Agapite eparxioti ksexnas to Rosiko "orthodoxo" chaviari...
    Zito i ELLADA i DIKAIOSINI kai i ALITHEIA
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. οι αγροτες ναι...εχουν προβληματα οπως πολλη κλαδοι,ομως δεν μπορει να επηρεαζουν τις ζωες ολων!ειναι φασισμος να κλεινουν τους δρομους,ειναι φασισμος να βαζουν τελεσιγραφα!πολλη πληρωνουν τα λαθη τα δικα τους..η γεωργια αλλαζει,τα προιοντα αλλαζουν,κανεις τους δεν κοιταει το μελλον,ολοι καθοντε μιζερα και περιμενουν τι;το θεο;μεσα στα καφενεια ατελιωτες ωρες,παιζοντας μπιριμπα!!!!!ειμαι απο αγροτικη περιοχη..και σας λεω εντιμα οσοι αγροτες κανουν υπερβολες(δανεια,κακη διαχειριση,παραδοσιακες καλιεργιες)ναι εχουν προβλημα,αλλα δεν φταιμε εμεις για αυτο!!!οσοι ειναι (σοβαρη) αγροτες φυσικα και δεν εχουν τοσα προβληματα!GREVENA IQ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @GREVENA IQ (τι IQ δηλαδή...)

    Προσωπικά θεωρώ πως το δημοκρατικό πολίτευμα έχει πλέον χρεωκοπήσει διότι άτομα σα και εσένα συμμετέχουν στη δημοκρατική διαδικασία. Εδώ εμφανίζεσαι μόνο για να στηρίξεις άμεσα ή έμμεσα τη πεφωτισμένη δεσποτεία του Γιωργάκη και του αυλικού συρφετού που διόρισε για κυβέρνηση. Πριν λίγο καιρό υποστήριζες το λαθρονομοσχέδιο με πάθος, τώρα βρίζεις του αγρότες τους οποίους είμαι σίγουρος θα υποστήριζες φανατικά εάν είχαμε κυβέρνηση ΝΔ.

    Εσύ ως ο ιδεότυπος του ΠΑΣΟΚΟΥ είσαι η πραγματική αιτία γιατί όλο και περισσότεροι Έλληνες καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η δημοκρατία έχει αποτύχει πλήρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. bio..η συμμετοχη στη στη δημοκρατια ειναι δημοκρατικο δικαιωμα..και στους χαζους,στους λιγοτερο χαζους,στους εξυπνους,στους λιγοτερο εξυπνους!το σχολιο σου ειναι ο ορισμος του φασισμου!!!εισαι ενας γνησιος φασιστας!δεν ηθελα καθολου να ασχοληθω μαζι σου...γιατι ειναι χασιμο χρονου!αλλα θα ασχοληθω..μεγαλη σου τιμη!!!εγω ποτε δεν κρυφτηκα πισω απο λεξεις,ποτε δεν εκρυψα αυτο που πιστευω!!οπως εσυ!!εισαι απο αυτους που θα ηθελαν ακομα νδ (τι γραφω με μικρα..γιατι μικρη ηταν)νομιζετε ολοι εσεις οτι ειστε πατριωτες..νομιζετε!!ειστε εσεις που φορωντας τον μανδια του αντιεξουσιαστη καταστρεφετε περιουσιες ελληνων,λες και δεν ειναι ελληνες,λες και δεν μεγαλωνουν ελληνοπουλα!!ειστε εσεις που μετα βριζετε με εμετικα αντιεθνικα συνθηματα ολες τισς ακριτικες ομαδες!!και μετα σας πιανει ο πονος για την ελλαδα!!το πεδιο για σας τους νδκρατες δεν μπορει να ειναι η οικονομια που παραδωσατε,για αυτο προσπαθειτε να πιαστητε απο καπου!!το θεμα τις ιθαγενειας σας ηρθε κουτι!!επενδυουμε στη φοβια του ελληνα στην ανασφαλεια του και ολο και κατι θα κερδισουμε!πολλη μεταναστες θα σας ξεπερασουνε και κατα βαθος αυτο φοβαστε!ο κ καλεντερηδης εγραψε ενα κατι σχετικα με την ιθαγενεια πριν λιγες εβδομαδες στα (επικαιρα)δειτε το!αν και δεν θα σε βοηθησει..οταν μισεις τον εαυτο σου...πως να αγαπησεις τους αλλους!πραγματικος πατριωτισμος σημερα..τωρα ειναι να ειμαστε στο πλευρο τις κυβερνησεις αυτες τις δυσκολες στιγμες...οποια και αν ηταν..ΠΑΣΟΚ η Ν.Δ!!αυτο το κρατος εχουμε αυτη τη χωρα,ναι με πολλα προβληματα,ναι με πολλα λαθη!αλλα οταν ενας κινδυνευει με θανατο δεν κοιτας αν τα παπουτσια του ειναι λερωμενα!!!!!!ειμαι περηφανος που ψηφισα ΠΑΣΟΚ!!!παρακαλατε καθε μερα να αποτυχη ο κ.παπανδρεου,για να γινετε (προφητες)να εμεις το ξεραμε...τοσο μυαλο εχετε!!!λες και αν βουλιαξουμε δεν θα βουλιαξουμε ολοι!!και αν σωθουμε δεν θα σωθουμε ολοι!κυριοι;;;πρεπει να λυπαστε πραγματικα που το κομμα σας ΝΔ μας κατεστρεψε!!απετυχαν παταγωδος!!μονο εσεις δεν το βλεπετε!μαθε να ακους και μια αλλη αποψη,ακομα και αν διαφωνεις...ισως κατανοησεις καλυτερα τη ζωη τους πολιτικους τους ανθρωπους!!κατι φασιστες ηταν αυτοι που σκοτωσαν τον τεμπονερα,λαμπρακη..στο ονομα τις (πατριδας)κατι φασιστες ηταν αυτοι ετρεχαν πισω απο τους χουντικους,γερμανους,ρουφιανοι τις αστυνομιας μετα..στο ονομα τις πατριδας!!!κανετε κακο στην πατριδα...η χρησιμοπιειτε την (πατριδα)για τα αρωστημενα σας μυαλα!!!!!GREVENA IQ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.