31/1/10

Μια φορά κι έναν καιρό....


του Σάββα Καλεντερίδη
Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια χώρα, με πλούσια ιστορία και πλούσιους και καλόβολους ανθρώπους. Ανθρώπους που πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους για να είναι ελεύθεροι και να βούλονται ελεύθερα, δηλαδή, να μπορούν να κανονίζουν τα του οίκου τους.
Κάποια στιγμή, στη χώρα αυτή εμφανίστηκε μια ξένη εταιρεία, που ήθελε να κάνει δουλειές. Η εταιρεία αυτή, αντί να μπει στην αγορά και να κερδίσει με το σπαθί της το μερίδιο που εδικαιούτο, διάλεξε άλλο δρόμο. Πήγε σε έναν κορυφαίο και ψηλό πολιτικό, ο οποίος της έταξε να της δώσει κρατικές δουλειές, με το αζημίωτο βέβαια.
Η εταιρεία αυτή, έχοντας τη βοήθεια του καλού πολιτικού, εδραιώθηκε στην αγορά και έκανε χρυσές δουλειές. Εν τω μεταξύ, η οικογένεια του καλού πολιτικού, με τεράστια κεφάλαια και από άλλες ανάλογες δουλειές, απέκτησε ρίζες βαθειές και η επιρροή της επεκτάθηκε και στο άλλο κόμμα εξουσίας. Έτσι, η εταιρεία αυτή, με τη βοήθεια και του καλού πολιτικού, κατάφερε να αποκτήσει ισχυρά ερείσματα και στο άλλο κόμμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση της εταιρείας αυτής, αφού κυβέρνηση και αντιπολίτευση πλειοδοτούσαν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων όχι της χώρας και του λαού, αλλά της εταιρείας, η οποία φυσικά μοίραζε μέρος των υπερκερδών της στους πολιτικούς φίλους από τα δυο κόμματα εξουσίας και όχι μόνο.
Η μηχανή δούλευε καλά, το τέλειο έγκλημα. Όπως στη ρουλέτα οι μαφιόζοι που έχουν στήσει τη δουλειά ΜΑΥΡΟ-ΚΟΚΚΙΝΟ κερδίζουν, έτσι και στη χώρα αυτή, η εταιρεία και οι πολιτικοί της φίλοι, ΠΡΑΣΙΝΟ-ΜΠΛΕ κέρδιζαν, ενώ ο καλόβολος λαός ΠΡΑΣΙΝΟ-ΜΠΛΕ έχανε.
Σε κάποια στιγμή, όταν ένας κοντός πολιτικός φίλος της εταιρείας αυτής ξεπούλησε τον ηγέτη ενός αγωνιζόμενου λαού, ο καλόβολος λαός της πλούσιας σε ιστορία χώρας, που δεν παρέδωσε ποτέ στους διώκτες του ικέτη, ξεσηκώθηκε και κινδύνευε να χάσει την εξουσία ο κοντός πολιτικός φίλος, και μαζί μ' αυτόν έμπαιναν σε κίνδυνο και τα συμφέροντα της εταιρείας.
Τότε, ο ψηλός πολιτικός φίλος της εταιρείας, έκανε μια ομάδα από σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής ζωής και της δημοσιογραφίας και άρχισε να κατασυκοφαντεί τους εμπλεκόμενους, για να βγάλει λάδι τον κοντό πολιτικό φίλο της εταιρείας, που εν τω μεταξύ ετοιμαζόταν να κάνει χρυσές δουλειές σε κάποιους μεγάλους αθλητικούς αγώνες που θα διοργανώνονταν στη χώρα με την πλούσια ιστορία.
Αμέσως μετά, ο κοντός πολιτικός, για να μην φανεί και αγνώμων, έδωσε μερικά δισεκατομμύρια, από τα λεφτά του καλόβολου αυτού λαού, στο Ίδρυμα που εν τω μεταξύ έκανε ο ψηλός πολιτικός, για να διδάσκονται στο μέλλον οι απόγονοι αυτού του καλόβολου λαού πώς ασκείται η πολιτική, σε συνδυασμό με την ανηθικότητα και τον παράνομο πλουτισμό.
Μετά, αφού το φαγοπότι συνεχιζόταν απρόσκοπτα, ήλθε στην κυβέρνηση άλλος πολιτικός, που, στην κυριολεξία, χωρίς να το καταλάβει, τυλίχτηκε στο δίχτυ που είχε στήσει γύρω του η εταιρεία, σε συνεργασία με την ομάδα του ψηλού και του κοντού πολιτικού.
Εν τω μεταξύ, η εταιρεία αυτή άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα, γιατί μια άλλη μεγάλη χώρα, ζήτησε να μπουν κανόνες στο παιχνίδι. Τότε άρχισαν να ξεβράζονται στις ακτές αυτής της πανέμορφης χώρας με τη μεγάλη ιστορία και τους καλόβολους ανθρώπους πολιτικά πτώματα που βοηθούσαν όλα αυτά τα χρόνια την εταιρεία αυτή, με το αζημίωτο βέβαια.
Άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας τιμολόγια με οικιακές συσκευές και τηλεφωνικά κέντρα της εταιρείας αυτής, που προορίζονταν στην κόρη και το γυιο του ψηλού πολιτικού, που εν τω μεταξύ διεκδικούσαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα, για να μπορούν να εξυπηρετούν ες αεί όχι τα συμφέροντα του καλόβουλου λαού, αλλά της εταιρείας και της ...αχόρταγης τσέπης τους.
Επίσης, άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι σελίδες του ημερολογίου της γραμματέως του κορυφαίου άνδρα της εταιρείας στην Ελλάδα, ο οποίος μοίραζε τα λεφτά, τις οικιακές συσκευές και τα τηλεφωνικά κέντρα, στους πολιτικούς γκάκστερς, που υποτίθεται ότι υπηρετούσαν με πίστη και αφοσίωση τα συμφέροντα του δύσμοιρου καλόβολου λαού, που εν τω μεταξύ άρχισε να ξυπνάει.
Και άρχισε να ξυπνάει γιατί χτύπησαν ηχηρά οι καμπάνες της χρεωκοπίας. Γιατί τόσα χρόνια, ο καλός λαός πλήρωνε τους φόρους και τις υποχρεώσεις στην πατρίδα, πλην όμως, οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ και οι ΜΠΛΕ, είχαν ανοίξει τρύπες στα ταμεία και τα λεφτά του καλόβολου λαού πήγαιναν στις τσέπες τους.
Τώρα λοιπόν που οι καμπάνες της χρεωκοπίας χτυπάνε ηχηρά και καλείται ο λαός να πληρώσει τα κλεμμένα των πολιτικών, βγαίνουν στο φως οι συνομιλητές του μεγάλου άνδρα της εταιρείας που έκλεβε τα λεφτά του καλόβολου λαού και τα μοίραζε στους πολιτικούς.
Ενώ λοιπόν ο λαός έχει αρχίσει να ξυπνά από τους ήχους της καμπάνας της χρεωκοπίας, οι πολιτικοί που αναφέρονται στο ημερολόγιο του μεγάλου άνδρα της εταιρείας που έκλεβε τα λεφτά του καλόβολου λαού και τα μοίραζε στους πολιτικούς, έχουν το θράσος να βγαίνουν και να λένε στον καλόβολο αυτό λαό, που εν τω μεταξύ έχει αρχίσει -θέλοντας και μη- να ξυπνάει από τους ήχους της καμπάνας της χρεωκοπίας, ότι δεν ξέρουν τίποτα και δεν έχουν συναντηθεί ποτέ με τον μεγάλο άνδρα της εταιρείας που έκλεβε τα λεφτά του καλόβολου λαού και τα μοίραζε στους πολιτικούς.
Κάποια Κυριακή, μάλιστα, ένας από τους πολιτικούς, που ήταν το πρώτο βιολί σε ένα κόμμα που ανέλαβε την εξουσία στην πλούσια σε ιστορία χώρα, με τους πλούσιους και καλόβολους ανθρώπους που εν τω μεταξύ έχουν αρχίσει να ξυπνάνε από τους ήχους της καμπάνας της χρεωκοπίας, σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού καναλιού, που αποτελεί υπόδειγμα διαπλοκής και μέσου που εξασφαλίζει τη διασπάθιση του πλούτου αυτής της πλούσιας χώρας, σε πολύ απαλή ερώτηση δυο καλών δημοσιογράφων, απευθυνόμενος στον καλόβολο λαό είπε ότι δεν ξέρει πώς γράφηκε το όνομά του στο ημερολόγιο των ραντεβού του ισχυρού άνδρα της εταιρείας που έκλεβε τα λεφτά του καλόβολου λαού και τα μοίραζε στους πολιτικούς και τα κόμματα.
Οι καλοί δημοσιογράφοι το έκλεισαν πολύ ευχαριστημένοι το θέμα και ο καλός πολιτικός αποχώρησε ευτυχισμένος που για άλλη μια φορά έπεισε τον καλόβολο λαό της πλούσιας σε ιστορία χώρας, που κινδυνεύει άμεσα με χρεωποκία.
Το ίδιο έκανε και άλλος καλός πολιτικός, φίλος του καλού πρωθυπουργού της καλής και πλούσιας σε ιστορία χώρας και υπουργός κοντά στον πρωθυπουργό, του οποίου το όνομα ήταν γραμμένο οκτώ φορές στο ημερολόγιο των ραντεβού του ισχυρού άνδρα της εταιρείας που έκλεβε τα λεφτά του καλόβολου λαού και τα μοίραζε στους πολιτικούς και τα κόμματα.
Δεν είδε, δεν άκουσε, δεν έφαγε μαζί του.
Ο καλόβολος λαός της πλούσιας σε ιστορία χώρας, που κινδυνεύει με κατάρρευση και χρεωκοπία θα τους πιστέψει ή ....;

34 σχόλια:

  1. Μην φοβάστε για τους σεισμούς που γίνονται τις τελευταίες μέρες στην πατρίδα μας. Είναι τα κόκαλα των προγόνων μας που τρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββα δεν είμαστε καλόβολοι εγώ θα έλεγα ότι κοιμόμαστε. Αλλά κάποια στιγμή θα ξυπνήσουμε και τότε να δεις γέλιο. Αρκετά μας έχουν υποτιμήσει. Αι σιχτρίρ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μυνήσεις δεν μπορούν να γίνουν σε αυτά τα άτομα?

    Το δίκαιο θα ήταν να επιστραφούν τα κλεμένα πίσω στο κράτος.

    Τί τρόποι υπάρχουν στο διεθνές περιβάλον,για να δούμε εάν μπορεί να εφαρμοστεί κάποια λύση νομική και εδώ?

    1)ενημέρωση
    2)σχεδιασμός
    3)εφαρμογή νόμου

    Επιμενίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aν ο πολιτικός κόσμος δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την υπόθεση SIEMENS και τα άλλα οικονομικοπολιτικά σκάνδαλα, τα κόμματα θα αυτοδιαλυθούν και υπάρχει κίνδυνος μεγάλων κοινωνικών αναταραχών και πρόκλησης αστάθειας στη χώρα.
    Όλοι όσοι έχουν με τον ένα ή άλλο τρόπο εμπλακεί σε σκάνδαλα, όσα ονόματα έπεσαν στο τραπέζι, να απομακρυνθούν και να ιδιωτεύσουν.
    Άλλωστε, θα έχουν να τρώνε και αυτοί και τα εγγόνια τους. Τέρμα το φαγοπότι.
    Ας αφήσουν ήσυχη την Ελλάδα.
    Παραίτηση εδώ και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το προσυπογράφω κε Καλεντερίδη. Ήμουν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και παραμένω σοσιαλιστής ως προς την ιδεολογία, αλλά μέχρι εκεί. Έχετε δίκιο.
    Έχω μια μικρή μόνο παρατήρηση να κάνω σχετικά με το:
    "Μετά, αφού το φαγοπότι συνεχιζόταν απρόσκοπτα, ήλθε στην κυβέρνηση άλλος πολιτικός, που, στην κυριολεξία, χωρίς να το καταλάβει, τυλίχτηκε στο δίχτυ που είχε στήσει γύρω του η εταιρεία, σε συνεργασία με την ομάδα του ψηλού και του κοντού πολιτικού". Δηλαδή ο κ. Καραμανλής το μικρό και άμαθο παιδί, που δεν ήξερε τίποτα και το μπλέξανε. Αυτό νομίζω, δεν γίνεται εύκολα πιστευτό. Κατά τα άλλα συμφωνούμε απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. APELLIS
    το λάθος του Καραμανλή ήταν που δεν καθάρισε το τοπίο.
    Είμαι σε θέση να ξέρω ότι εκείνοι που δεν τόλμησε να τους καθαρίσει τον τύλιξαν και τον πήραν μαζί τους στον πάτο.
    Τα ίδια ακριβώς κάνει τώρα και ο Σαμαράς.
    Δεν έχει τη δύναμη να διαγράψει με τη μια όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο αυτό, με πρώτους τη Ντόρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
    Αν το έκανε, θα έδειχνε στον ελληνικό λαό ότι είναι αποφασισμένος.
    Το ίδιο και ο Παπανδρέου. Ενεπλάλησαν τα ονόματα του Γείτονα, το Σπυρόπουλου και του Παμπούκη και δεν ξέρω ποιανού άλλου.
    Διαγραφή εδώ και τώρα.
    Όσο δεν το κάνει, θα πάει άπατος κι αυτός.
    Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια και δεν είναι μόνο αυτή, υπάρχουν κι άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη.
    Ο λαός που αναφέρεσαι δεν είναι καλόβολος αλλά φιλοτομαριστέςκαι μικροαπατεώνες στη συντριπτική τους πλειοψηφία.Μήπως δεν υπάρχει φοροδιαφυγή και μαύρο χρήμα το οποίο εάν μπεί στα ταμεία θα μηδενιστεί το χρέος;
    Το 2008 διέγραψαν 5,5 Δις στη χρηματηστηριακή του Σημαιοφορίδη ενώ με τα ομολογα ψάχνουν να μαζέψουν 26 Δις.Αυτό το κράτος δεν πρέπει να μαζέψει αυτά τα χρήματα,επίσης τα χρήματα του Βουλγαράκη και των υπολείπων απο το βατοπέδι καιτη SIEMENS;
    Αυτά τα χρήματα δεν είναι του διεφθαρμένου αυτού λαού;Δέν είναι κακούργημα η κλοπή δημοσίου χρήματος;Τί άλλο πρέπει να γίνει για να ξεσηκωθεί ο κοματικός αυτός Ραγιάς;
    Ξέρεις τι θα πούνε; ότι αυτός που τα γράφει δεν είναι δικός μας και γιάυτό γράφει για τους μπλέ.
    Όλοι φίλε μου στριμώχνονται και βολεύονται μέσα απο τις κλαδικές(πράσινες-μπλέ).Η αξιοκρατία σε όλο της το μεγαλείο?Αυτό είναι το πρόβλημα αυτής της μικρής χώρας.Ναι έτσι την κατάντησε αυτός ο διεφθαρμένος λαός.
    Μόνο εάν ενεργοποιηθεί ένα σύγχρονο Γουδί θα σταματήσει η κατρακύλα.Αλλωστε το έγκλημα δεν είναι μικρότερο απο το 1922.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κε ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΛΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΒΟΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΦΥΛΛΑΤΟΥΜΑΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ. ΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΘΛΙΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ 3 ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΑΓΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΧΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙ?? ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ??? ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΜΟΙΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΘΗΡΙΑ ΤΗΝ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

    ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΚΛΕΨΙΕΣ, ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ,SHOWBISS, ΑΤΟΛΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ..... ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ, ΕΚΤΟΡΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΥΓΝΩΜΗ.!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΣΑΤΕ.

    ΚΕ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΦΥΛΛΑΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ

    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ...

    <<"Εγώ δεν ξεκουράζομαι ποτέ
    είμαι παντού όπου το χρέος με προστάζει
    κι όσο θα υπάρχουνε στη γη κατακτητές,
    θα τους συντρίβω και το αίμα τους θα στάζει".>>

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άλλος ένας που διαψεύδει.
    Εμείς τους πιστεύουμε;

    Διαψεύδει τα περί συνάντησης με Μ. Χριστοφοράκο ο Δ. Σιούφας

    «Δεν ξέρω τι σημειωνόταν και τι δεν σημειωνόταν στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου. Εκείνο που ξέρω -και το τονίζω ρητά και κατηγορηματικά- είναι ότι ουδέποτε συμμετείχα και ουδέποτε προσκλήθηκα σε δείπνο που προγραμμάτιζε. Ουδέποτε συναντήθηκα μαζί του», ξεκαθαρίζει σε δήλωσή με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Realnews», ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

    «Κάθε άλλη αναφορά είναι τόσο ανυπόστατη, ώστε να είναι ανάξια ακόμη και διάψευσης», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ.Σιούφας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σάββα στη χώρα του ψηλού και του κοντού κλέφτη,θα γίνει εκ νέου η δίκη των έξι και να δεις που θα αθωωθούν όλοι.
    Τελικά ο ψεύτης και ο κλέφτης και ο προδότης εδώ και τώρα δικαιώνονται!
    Η δικαίωση του εφιάλτη και του ιούδα.
    Που είσαι Συνταγματάρχη Πλαστήρα,που δεν είχες δεύτερο ζευγάρι παπούτσια!

    731

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. SABA to kalitero pou mparouse na enimerosi to amiro afto lao BRAVO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αγαπητέ κ. αρθρογράφε, επειδή είμαι λίγο ανιστόρητη και μακριά απο τα τεκταινόμενα στον πολιτικό κοινωνικό, οικονομικό και γενικά τον βίο της χώρας, διευκολύνατε με παρακαλώ, ο ψηλός που λέτε στο παραμύθι είναι ο Αντώνης Αντωνιάδης και ο κοντός ο Μίμης ο Δομάζος; Σ΄αυτους πήγε το μυαλό μου, αλλά αυτοί ούτε εφαγαν ούτε άρπαξαν... Σε παρακαλώ διαφωτισε με...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Skal stα αφιερώνω :
    1) ΣΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΜΠΛΕ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ
    http://www.youtube.com/watch?v=zLmp730GB7M

    (προσοχή στο : 20-27 sec)

    2)ΦΥΣΑ-ΡΟΥΦΑ, ΜΕΤΡΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΕΣ
    http://www.youtube.com/watch?v=RpShWsQJM0s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χθες το βράδυ ξύπνησα ιδρωμένος από ένα κακό όνειρο :
    ήμουνα στην Ελλάδα και κυβερνούσε ο Παπανδρέου. Οι ευρωπαίοι τον πίεζαν να πάρει αντιλαϊκά μέτρα αλλά αυτός δίσταζε... Όταν το τόλμησε η χώρα παρέλυσε από τις απεργίες και τις διαδηλώσεις κυρίως των δημοσίων υπαλλήλων. Οι επιχειρήσεις κατέρρεαν η μια μετά την άλλη κι απέλυαν σωρηδόν κόσμο. Οι πιο τυχεροί που είχαν χωριό γύρισαν σε αυτό αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις ελάχιστες υποχρεώσεις τους και οι πιο άτυχοι ή εφησυχασμένοι παρέμειναν στις πόλεις. Τα δε σώματα ασφαλείας ήταν κι αυτά στους δρόμους γιατί τους κόβαν τα επιδόματα. Όλα αυτά ώσπου μια ανοιξιάτικη ημέρα κι ενώ είχαν αρχίσει δειλά-δειλά οι λαθρομετανάστες που διαβιούσαν λάθρα στις σκοτεινές γειτονιές των μεγαλουπόλεων, να εκδηλώνουν απροκάλυπτα επιθετική συμπεριφορά προς όλους και οι μάχες σώμα με σώμα ήταν καθημερινό φαινόμενο όπως και το πλιάτσικο, η δειλή τουρκική στρατιωτική ηγεσία υπό τον φόβο να πέσει οριστικά στο καναβάτσο με το επικείμενο δημοψήφισμα για αλλαγή του τουρκικού συντάγματος από τον Ερντογάν τον Απρίλιο αποφάσισε να κάνει το απεννοημένο : να καταλάβει ξαφνικά κι ανύποπτα το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι - αν θυμάμαι καλά. Τότε ο εξοργισμένος κόσμος όρμησε στην Βουλή όπου διεξαγόταν συζήτηση για το πως θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το θέμα. Ο όχλος χτυπούσε κατά δικαίων και αδίκων και οι κουστουμαρισμένοι πολιτικοί έτρεχαν έντρομοι να σωθούν πατώντας πάνω στα έδραν και πηδώντας τα δυο-δυο σαν άλλοι Κουκοδήμοι... Τότε αναγκάστηκε ο Στρατός να βγει στους δρόμους και να αρχίσει μια διμέτωπη μάχη τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό μέτωπο... Μετά ξύπνησα γιατί δεν άντεχα να δω την συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι θεσμοί, σε τούτη την χώρα είναι διεφθαρμένοι, και ειδικά οι ελεγκτικοί, όπως γνωρίζεται αυτοκάθαρση είναι αδύνατον να γίνει, και δεν χρειαζόμαστε οι πολίτες απτές αποδείξεις για να διαπιστώσουμε την κόπρο του Αυγεία (ο διαφθορέας δεν είναι μόνο η μεγάλη εταιρία ) που έχει ποτίσει μεγάλο μέρος τις κοινωνίας, η λύση είναι ο Ηρακλής !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Akoma den exoun diekdikisi ta 100.000.000e pou itan i miza vasi katatheseon stin germanimi dikaiosini opos dikaioumaste apo nomo tis EE.H Norvigia KAI NIGIRIA TO EKANAN EMEIS OXI .Vasi katatheseon 160 politikoi einai anamemigmeni me to skandalo sxedon oli i vouli akoma ke oi sinistoses tou siriza vasi omologion tous ta piran.O gaidarokapelatos afti i ligda pos den exei pai fylaki ki parayta einai dimosios ypalilos ki di kathigitis auti einai i pragmatikotita pou kaloumaste na alaksoume.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κι έχουν το θράσσος να προχωρούν σε αναψηλαφηση της δικης των 6 οι αρχιδικαστάδες. Τίποτα άλλα δεν τους φταίει στη Δικαιοσύνη του άμοιρου τόπου
    Ισως για να ξορκίσουν κάθε περίπτωση να τιμωρούνται οσοι πολιτικοί "ακούνε" τις Μεγάλες Δυνάμεις, να εξοβελίσουν από τη συλλογική συνείδηση του ρωμιού την αδήριτη ανάγκη Κάθαρσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τίποτε δεν πρόκειται να γίνει, διότι "κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει".
    Είναι όλοι μία οπικογένεια, ένα σινάφι, μία κλίκα.

    Δεν βλέπετε ότι η Ευρώπη μας πιέζει για περαιτέρω "σκληρά μέτρα" κι εδώ δεν τολμούν να βάλουν χέρι στους μισθούς των "golden boys" και τις βουλευτικές "αποζημιώσεις" και λοιπές σκανδαλώδεις παροχές; Δεν έχουν καν την ελαχίστη ευαισθησία έναντι της κοινωνίας, δεν έχουν ίχνος τσίπας, ζουν σε δικό τους κόσμο, όπως οι ευγενείς πριν την Γαλλική Επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Θα έρθει μέρα που θα τους φάμε τους διεφθαρμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σάββα φαντάζομαι ότι δεν είσαι πρωτάρης ούτε εκτός πραγματικότητας … για αυτό λοιπόν δεν μπορείς να λες πως Σαμαράς και Παπανδρέου πρέπει διαγράψουν τα στελέχοι που εμπλέκονται διότι θα μείνουν μονοί και έρημοι χχαχαχαχχ
    Επίσης για να τα πράξουν αυτά θέλεις πολιτικούς με αρχ….. αλλά επίσης θέλεις και λαό με αρχ…. Όταν λοιπόν ξεκαθαρίσουμε ότι για όλο το κακό της χώρας μας δεν φταίνε οι άλλοι πχ πολιτικοί αμερικανοί , ρώσοι τούρκοι κλπ …….(στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι σιχαίνομαι να ακούω τους δημοσιογράφους να κατηγορούν τους πολιτικούς για όλα τα κακά της Ελλάδας ) τέλος πάντων αν κάποια στιγμή αυτος ο μίζερος λαός συνειδητοποιήσει ότι το κακό το κάνει ο ίδιος στον εαυτό του τότε ίσως να καταφέρουμε να πάμε μπροστά !!
    mx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητοί μου κανείς δεν πρόκειται να κάνει ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!
    Οι μισοί Έλληνες είναι στο δημόσιο και το 90% αυτών "κάθεται" και πληρώνεται. Αυτοί δε οι Δημόσιοι Υπάλληλοι πληρώνουν το 85-95% των φόρων αυτού του κράτους.
    Οι άλλοι μισοί δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα και από αυτούς μόνο το 5-10% πληρώνει φόρους.
    αρα όλοι είναι ικανοποιημένοι!!!

    Οι λίγοι που ανησυχούμε και πληρώνουμε φόρους ζώντας χωρίς μίζες και με το κεφάλι ψηλά απλά είμαστε ΛΙΓΟΙ!!!!
    Ο τόπος μας στερείται παιδείας και καμιά καμπάνα δεν τον ξυπνά.
    ΜΟΝΟ Η ΠΕΙΝΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ αλλά και τότε οι καρχαρίες θα φύγουν σε μία νύχτα και πίσω θα μείνουμε όλοι εμείς χρεωμένοι μέχρι το λαιμό για το "φτού κι από την αρχή"...όχι για εμάς και τα παιδιά μας αλλά για τα εγγόνια μας!!! Δυο γενιές αγαπητοί μου είναι χαμένες, μας έφαγαν τα πιράνχας!!!!!
    Observer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ένα Τσίρκο.....

    Στο θέαμα της ανάπτυξης, ο επιχειρηματίας θα παράγει, η μεσαία τάξη θα παίξει το κλόουν και οι πολιτικοί θα φύγουν με τα χρήματα από το εισιτήριο....

    Κάπου στον ουρανό......

    -Δαίμονες μου!!!

    -Γιατί η Κίνα αναπτύσσεται;;;

    -Επειδή ο Μάο εξάπλωση του κομμουνισμού......άγγελο Γαβριήλλλλ.....

    -Λάθος ηλίθιους μου!

    -Τότε, γιατί άγγελο Γαβριήλλλλ;;;

    -Επειδή έκανε περισσότερο “ένεση” από.......καπιταλισμός!

    Σωστό!

    Είναι καταπληκτικό το τι συμβαίνει στη χώρα αυτή.....

    Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων:

    - Όσοι θέλουν την κρατική ανάμιξη στη ζωή τους.

    - Εκείνοι που δεν θέλουν το κράτος αναμειγνύεται στις ζωές τους.

    Ο σοσιαλισμός δεν θα υπήρχε ΧΩΡΙΣ καπιταλισμό και ΧΩΡΙΣ τους φτωχούς (Και τώρα με τους λαθρομετανάστες).......Η σοσιαλιστική θα πτωχεύουν.......έτσι ώστε να εισβάλλει στη ζωή μας περισσότερο απ 'όσο πρέπει.

    Ο Kurt Gödel έδειξε αυτό.......μαθηματικά.

    Μια χώρα δεν γίνεται με φέτα, πολύ λιγότερο να δείχνει στους τουρίστες τον Παρθενώνα!

    Γι 'αυτό:

    Φύτευση σοσιαλισμός...... για να δρέψει η δυστυχία....

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η λύση στο πρόβλημα είμαστε εμείς. Αν δεν ξυπνήσουμε για να μπορέσουμε να δούμε την αλήθεια κατάματα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Όσο ο κόσμος του καθενός περιορίζεται στο ατομικό του συμφέρον και τίποτα άλλο δυστυχώς φίλοι μου δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Πάντα θα μας "λαλούν" όπως και όπου αυτοί θέλουν. Αυτό που πιστεύω είναι ότι θα ξυπνήσουμε είτε θέλουμε είτε όχι. Έπρεπε να το έχουμε κάνει καιρό τώρα. Τα σημάδια ήταν πολλά. Χρηματιστήριο, δάνεια, ατιμωρησία, εύκολος πλουτισμός, αύξηση της εγκληματικότητα, κακή έως ανύπαρκτη λειτουργία των θεσμών και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Η ίδια η κοινωνία είναι σε σήψη. Θα το φωνάζω όσο μπορώ. Οι πολιτικοί είναι δικά μας παιδιά. Το ίδιο οι ιερείς οι δικαστές οι αστυνομικοί κ.α. Τώρα είναι μια ευκαιρία να ξυπνήσουμε ίσως η τελευταία. Αν δεν ξυπνήσουμε τώρα αργότερα να είστε σίγουροι ότι οι καταστάσεις θα μας ξυπνήσουν πολύ άγρια. Τι να πει κάνεις για ένα λαό που τον ανάγκασαν να κάνει ιδανικά του και σκοπό της ζωής του την Mercedes, τις βίλες, την αρπαχτή την αραχτή και ξέχασε τον διπλανό του, ξέχασε όλα αυτά για τα οποία πρέπει κάθε άνθρωπος να πολεμάει. Πράγματα που έχουν νόημα και αξία. Δικαιοσύνη, ανιδιοτέλεια, αγάπη για τον διπλανό μας, αγάπη για την πατρίδα μας, προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και τόσα άλλα. Δεν λέω ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να κοιτάζει και το ατομικό του συμφέρον, αλλά ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ. Κύριοι ας ξυπνήσουμε πριν είναι αργά ίσως υπάρχει ακόμα ελπίδα αύριο όμως;;;;;.
    Ι.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. το παραμυθι αυτο πρεπει να τελειωνει

    ειμαστε πια κοτζαμ αντρες

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. μου αρεσε το παραπανω σχολιο του φιλου,που αναφερε,οτι θα ερθει ο στρατος....
    ΔΕΝ ειμαι τετοιος,αλλα φανταζει πλεων η μοναδικη λυση.
    οπως ειπε ενας φιλος,ο κορακας δεν βγαζει ματι κορακου,ολοι οι β(ο)λευτες ειναι φιλαρακια,που τρωνε απο την ιδια πιτα...
    εχθες ηρθαν κατω απο το διαμερισμα μου,και εγγατασταθηκαν ,μεταναστες...
    βρομια ,φασαρια,ισλαμ...
    τα ιδια σκατα,και εκει που δουλευω στην βικτωρια.
    το 2020 θα ειναι 6.000.000 ξενοι στον τοπο που εχυσε για την ελευθερια το αιμα του,ο παπους μου...
    και θα τους κανει ο τζεφρι,σαν εμενα?ΕΛΛΗΝΕΣ?ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ???
    πια ειναι η θεση μου?η θεση μας?

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ

    τσελεκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Και τωρα θα κανουν μια εταιρια με τους τουρκους για να εκμεταλευτουν τα πετρελαια στο Αιγαιο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα ,
    Κανείς δεν θά ρθει και κανείς δεν θα κάνει τίποτα.
    1. ΝΑ ξυπνήσει ο λαός. Σωστά ποιος λαός αυτοί που είναι στο δημόσιο και τώρα αρχιζουν απεργίες γιατί θα σταματήσει η αυτοτελής φορολόγηση; Αυτοί που τους είπαν ότι τέλος τα επιδόματα και το μπαράζ των απεργειακών κινητοποιήσειων θα γράφετε μαζί με το εβδομαδιαίο τηλεοπτικό πρόγραμμα;
    2. ΝΑ γίνει η αυτοκάθαρση απο ποιος καιως προς ποιους; Εμείς οι λίγοι δεν μπορούμε γιατί είμαστε λίγοι και ούτε για ζήτω δεν φτάνουμε οι άλλοι οι πολλοί να αυτοκαθαριστούν πως να γίνει; θα έχουμε μαζικές δολοφονίες ή αυτοκτονίες;
    3. Να κατέβει οστρατός ; Ναι σωστά ποιος στρατός οι ηγεσία που είναι τοποθετημένοι απο τους πολιτικούς που πρέπει να αυτοκαθαριστούν;
    Οι άλλοι που είναι κάτω από την ηγεσία και δεν έχουν ακόμα΄(όσοι τουλάχιστον) το πολιτικό κόστος;
    Οι μυστικές υπηρεσίες ; ποιοι να αντιδράσουν όταν εμείς που λέμε να αντιδράσουν με το πρώτο μπαμ θα ουρλιαζουμε σαν το γατί που το σφάζουν
    Τέλος ο στρατό όσο είμαστε στην ΕΕ δεν μπορεί να κάνει τίποτα και το γνωρίζουν όλοι αυτό.
    Αλλά και να μπορούσε να κάνει δεν βλέπω κανέναν αρχηγό που να έχει χμ πως να το πω ευγενηστί ''τσαγανό'' να υψώσει παράστημα.

    Το μόνο που θα γίνει είναι :
    1. Μπαράζ με απεργίες που θα παραλλήσουν την χώρα
    2. Οι εταίροι θα βγάλουν απόφαση ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα
    3. Θα υπάρξει στάση πληρωμών γενικώς και απο τις τράπεζες.
    4.ΘΑ ξεσηκωθεί ο κόσμος και θα βγεί στου δρόμους και θα πλακώνονται όλοι με όλους και κανείς δεν θα ξέρει γιατί ρίχνει και γιατί τις τρώει:
    α. Δημόσιοι με ιδιωτικούς
    β. Ολοι μαζί τους πολιτικούς
    γ. Μετανάστες με τους ως άνω όλους μαζί.
    4. Οι ξένες μυστικές θα αλλωνίζουν και θα δημιουργούν ακόμα πιο εμπρηστικό κλίμα.

    Μόνο ΑΝ οι Ελληνες λειτουργίσουν όλοι μαζί και εννοώ ο λαός και συνειδητοποιήση ότι αυτές οι π....ς ,τύπου όπως οι τελωνιακοί σήμερα,εμείς δεν δεχόμαστε θα κάνουμε απεργία, σταματήσουν μόνο τότε θα υπάρξει λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πρώτη Γραμμή

    Τι πίνεις και δεν μας δίνεις;

    @ daskalos

    Κοίτα, δάσκαλε, μας έχετε πηδήξει με το νέο μπλογκ. Έλεος, ρε φίλε, δεν υπάρχει γωνιά του ελληνικού ιστοχώρου που να μην το διαφημίζετε. Νισάφι πια. Αν το μπλογκ είναι καλό, θα τραβήξει κόσμο. Μην μας το μοστράρετε στην μάπα κάθε μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Διαφωνω με την διαπιστωση περι "καλοβολου" λαου.Το ηθος και η αντοχη στη διατηρηση της λεβεντιας δοκιμαστηκε στην Ελλαδα και το αποταλεσμα ητανε φρικτο.
    Οι περισσοτεροι δαγκωσαν το τυρακι
    που τους προσφερθηκε παγιδευτικα και η φακα επιασε και αυτους που ακομα... επιμενουν κατα της διαφθο
    ρας και πληρωνουν την αλητεια των
    υπολοιπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΑ,
    ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ.
    Ο ΑΠΛΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΛΑΟΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΦΥΠΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Α.Λ.Α.(ΑΚΥΡΑ ΛΕΥΚΑ ΑΠΟΧΗ) ΜΕ 3 150 000 ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΗΤΟΙ ΤΟ 39% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΘΛΙΒΩΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝΕ ΟΤΙ ΠΡΑΤΤΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙΣ. ΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ (ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ) ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!!!
    ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ ΜΕΤΑ , ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΗΤΙΚΟ ΘΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΗΣΑΚΙ ΕΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΒΕΙΣ, ΣΑΜΠΩΣ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΒΡΟΜΙΖΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κύριε Σάββα,σε παράφραση του-καλό το παραμύθι σου αλλά δεν έχει δράκο-εδώ δυστυχώς έχουμε,κακό το παραμύθι σου και έχει πολλούς δράκους.Συμφωνώ με τον φίλο που έβλεπε το κακό όνειρο.Όλα τα σημάδια προς τα εκεί δείχνουν ότι πηγαίνουμε.Το ερώτημα είναι όταν φτάσουμε εκεί να δούμε πως θα αντιδράσει ο Έλληνας,με χάος στο εσωτερικό και εισβολή από ανατολάς.Ή θα έχουμε ακόμα μια εθνική τραγωδία,που πιθανώς θα είναι και η τελευταία μας ως έθνος,ή θα γράψουμε εποποιία μεγαλύτερη του '40 και των Θερμοπυλών,γιατί τότε είμασταν και προετοιμασμένοι,ενώ τώρα;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σάββα, αυτό μοιάζει σαν το "Παραμύθι χωρίς όνομα" της Π.Δέλτα σε μοντέρνα έκδοση. Γιατί και το "γαιδουροσκούφι" μας το έστειλαν και την προειδοποίηση ότι κινδυνεύουμε να χάσουμε το βασίλειό μας. Ομως για να έχει αποτέλεσμα το ξύπνημα του λαού, χρειάζεται και τώρα ένας νέος Συνετός που θα είναι και ξυλοκόπος και βασιλόπουλο μαζί. Χρειάζεται και μια Γνώση δίπλα του για να του ξαναπεί " Μη χωλοσκάς αγάπη μου αν δεν έχεις πλούτη, μπορούμε όλοι μαζί να τα φτιάξουμε" Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Όλοι γνωρίζουμε. Ουδείς πράτει. Τελευταία φορά που διαμαρτυρήθηκε ο Ελληνικός Λαός, ήταν επί Παπαθεμελή, όταν ήθελε να κλείσει τα σκυλάδικα στις 02.00. Πού είναι η διαφωνία, η αντίδραση. Ο καλός και καλόβολος λαός φίλε και συνάδελφε Σάββα είνα βολεμένος, αποδεχόμενος τα κάθε λογής φακελάκια, την προδοσία, το μέσον, τους κυρίους που απέφυγαν την θητεία με τρελόχαρτα ως <> και σήμερα βρίσκουν σκάνδαλα, κριτικάρουν τα πάντα, τους δίνεται άδεια οπλοφορίας, διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, τους προστατεύουν Αστυνομικοί πληρωμένοι από τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη (λές και δεν μπορεί να πληρώσει για ιδιωτικούς αστυνομικούς), την στιγμή που <> έπρεπε να βρίσκεται σε άσυλο. Ο καλόβολος αυτός Λαός λοιπόν ανέχεται τόσα χρόνια αυτούς τους κακούληδες με την βουλευτική κοντή και ψηλή ασυλία, πίνοντας το γαλατάκι του το εισαγώμενο ως σκόνη, πληρωμένος με ορθούς και μη ορθούς τρόπους σκεπτόμενος όταν παίρνει τα φακελάκια του, καλά την βγάλαμε εμείς πώς θα βολέψω και τον γιόκα μου-κορούλα μου κ.λ.π. Όταν επιτρέπει να βρίσκεται στον καθορισμό της παιδείας του παιδιού του άτομο που γράφει ότι δεν πρέπει να λέμε ότι είμαστε Έλληνες γιατί είναι ρατσιστικό? Μήπως ο απλός και καλόβολος αυτός Λαός είναι και βολεμένος και για αυτό δεν αντιδρά ? Ή μήπως η κουλτούρα του έχει διαβρωθεί τόσο πολύ που πλέον έχει ξεχάσει ποιός είναι και από πού έρχεται. Ο ταλαίπωρος αυτός Λαός λοιπόν του παραμυθιού ευθύνεται για πολλά γιατί δεν αντέδρασε όταν τον κλέβανε-κοροιδεύανε-προδίδανε (το ξέρεις και εσύ προσωπικά αυτό το αντικείμενο πάρα πολύ καλά)-του διαλύανε τις αξίες- διαστρέβλωναν την Ιστορία του -την γλώσσα του - τα ήθη και τα έθιμά του και πολλά άλλα.
    Τον κακομοίρη και απλό Λαό, το αθώο θύμα!!!!!!
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΑΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΑΛΛΑ ΜΠΕΡΔΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΑΛΑΤΑ.
    Άς λειτουργήσουν πρώτα οι θεσμοί και μετά βλέπουμε. 36 χρόνια τα ίδια και τα ίδια. Πότε θα μάθει αυτός ο αθώος Λαός ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.