30/1/10

Η Ελληνίδα που απειλεί τις μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ


Έδωσε το έναυσμα για απόσυρση των χρημάτων προς τα μικρά τοπικά πιστωτικά ιδρύματα

Από τον Κώστα Ράπτη

Οργή και δυσπιστία προς το «κατεστηµένο»: Αυτό το αίσθηµα δείχνει να σαρώνει την Αµερική, καθώς οι επιπτώσεις της οικονοµικής κρίσης παραµένουν οδυνηρά αισθητές για τους πολλούς, όχι όµως και για τη Wall Street, που επωφελείται της κρατικής γενναιοδωρίας.

Αν θα ήθελε κανείς να κατανοήσει για ποιο λόγο ο πρόεδρος Οµπάµα δέχεται ήδη πολιτικές ήττες σαν αυτή των επαναληπτικών εκλογών στη Μασαχουσέτη ή γιατί σπεύδει να αποκηρύξει τα golden boys και να επιβάλει έκτακτη φορολόγηση των τραπεζών, αρκεί και µόνο να δει το κίνηµα υπό τον τίτλο «Πάρε τα λεφτά σου».

Σε αυτό το σύνθηµα συνοψίζεται η διακαής επιθυµία των Αµερικανών να τιµωρήσουν τη Wall Street, µεταφέροντας τις καταθέσεις τους από τις «big six» (ήτοι τις έξι µεγαλύτερες τράπεζες: Bank Of America, JP Morgan Chase, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Wells Fargo, Citigroup) σε µικρότερα τοπικά τραπεζικά ιδρύµατα.

Οι πρωτοβουλίες αυτού του είδους ξεπηδούν σε όλη την Αµερική σαν τα µανιτάρια, ωστόσο, η πιο προβεβληµένη εξ αυτών ξεκίνησε από ένα δείπνο που παρέθεσε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα η Ελληνοαµερικανίδα σταρ της διαδικτυακής ενηµέρωσης Αριάννα Στασινοπούλου-Χάφιγκτον. «Οι τοπικές τράπεζες είναι πιο συντηρητικές, αποφεύγουν να χορηγούν επισφαλή δάνεια και είναι πιο κοντά στους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις της περιοχής τους: Λειτουργούν δηλαδή µε βάση τις αξίες που ο περισσότερος κόσµος ζητά από το χρηµατοπιστωτικό σύστηµα», δήλωσε ο εκ των συνδαιτυµόνων χρηµατιστής, διαβάζουµε στην ιστοσελίδα Moveyourmoney.info, ενώ ο κινηµατογραφιστής της παρέας παρουσίασε έπειτα από τρεις ηµέρες το βίντεο µε το οποίο το «κίνηµα» ξεκίνησε τη µιντιακή ζωή του. Τη σκυτάλη πήραν κατόπιν σατιρικές εκποµπές, όπως των John Stewart, Stephen Colbert και Bill Maher και η συνέχεια υπήρξε θυελλώδης. Μέσα σε επτά ηµέρες το Moveyourmoney.info είχε δεχτεί 340.000 επισκέπτες.

Υπάρχουν και πρωτοβουλίες ατοµικές, σαν αυτή του διαφηµιστή Roy DeYoung, ο οποίος, αγανακτισµένος από την άνευ προφανούς λόγου αύξηση του επιτοκίου της πιστωτικής του κάρτας από το 12% στο 30%, ανέβασε στο Διαδίκτυο ένα βίντεο µε τις περιπέτειές του, αλλάζοντας το λογότυπο της Bank of America σε Bend Over America («Σκύψε Αµερική»). Σε δύο ηµέρες είχε δεχτεί 10.000 επισκέψεις και συντόµως το YouTube τού ζήτησε να βάλει διαφήµιση...




Στο τοπ 100 των πιο ισχυρών ανθρώπων

Η σιδηρά κυρία των µίντια

Η πορεία της από την προεδρία του φοιτητικού συλλόγου στο Κέιμπριτζ μέχρι την πολιτική και τη δημοσιογραφία.
Το «Forbes» την κατέταξε το 2009 12η στη λίστα των Γυναικών των Μίντια µε τη Μεγαλύτερη Επιρροή. Ο «Guardian» την αναβάθµισε στην 42η θέση των 100 ισχυρότερων προσώπων των ΜΜΕ παγκοσµίως. Πολύ πιο γλαφυρά, το «New York Magazine» την αποκάλεσε «ανθρώπινο µπλογκ»: Ένα πλέγµα διασυνδέσεων που οδηγούν διαρκώς σε άλλες διασυνδέσεις. Παρά τις µεταπτώσεις της προσωπικής της ιστορίας, η Αριάννα Στασινοπούλου-Χάφιγκτον ποτέ δεν παρεξέκλινε από το στόχο της να κατακτήσει την Αµερική – και τη δημοσιότητα. Άλλοτε πρωταγωνίστρια της «δεξιάς επανάστασης του Νιουτ Γκίνγκριτς», η δαιμόνια Ελληνοαµερικανίδα έχει τα τελευταία χρόνια µεταβληθεί σε πρόσωπο αναφοράς της Κεντροαριστεράς των ΗΠΑ, λανσάροντας εν τω µεταξύ ένα από τα πιο επιτυχηµένα πειράµατα διαδικτυακής δηµοσιογραφίας, το σχολιογραφικό πόρταλ Huffington Post.

Γόνος γνωστής αστικής οικογένειας, η Αριάννα Στασινοπούλου γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα και σε ηλικία 16 ετών µετέβη στη Βρετανία για σπουδές. Σπούδασε Οικονοµικά στο Πανεπιστήµιο του Κέιµπριτζ, όπου το 1971 αναδείχτηκε πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου – µόλις τρίτη στα χρονικά γυναίκα η οποία καταλάμβανε αυτή την παραδοσιακά συνδεόμενη µε λαµπρό πολιτικό µέλλον θέση. Σε αυτή τη βάση ξεκίνησε τη δημοσιογραφική και συγγραφική της καριέρα, εµφανιζόµενη σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παραγωγές του BBC και εκδίδοντας µε επιτυχία το πρώτο της, «αντιφεµινιστικό» βιβλίο «The Female Woman». Το 1980 έκανε το άλµα πέραν του Ατλαντικού.

Η συγγραφική της σταδιοδροµία δεν υπήρξε καθόλου ανέφελη, αν σκεφτεί κανείς ότι το βιβλίο της για τη Μαρία Κάλλας καταγγέλθηκε ως προϊόν λογοκλοπής και εκείνο για τον Πικάσο για µισογυνισµό. Περιπετειώδης υπήρξε και η ιδιωτική της ζωή. Το 1986 παντρεύτηκε τον Μάικλ Χάφινγκτον (γόνο πετρελαιοβιοµηχάνων, που τότε υπηρετούσε ως βοηθός υφυπουργός Άµυνας) και απέκτησε µαζί του δύο κόρες. Το ζεύγος εγκαταστάθηκε στη Σάντα Μπάρµπαρα της Καλιφόρνια, όπου το 1992 ο Μάικλ διεκδίκησε µε επιτυχία την εκλογή του στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το κόµµα των Ρεπουµπλικανών. Ωστόσο, η προσπάθειά του να εκλεγεί το 1994 γερουσιαστής υπήρξε αποτυχηµένη, παρά το ποσό-ρεκόρ των προεκλογικών δαπανών του. Το 1997 ήρθε το διαζύγιο και λίγο αργότερα η δηµόσια παραδοχή του Μάικλ ότι είναι γκέι. Το ύψος της διατροφής δεν έχει έως τώρα δηµοσιοποιηθεί.



Συµπαρουσιάστρια πολιτικού talk show µε τον κωµικό και νυν γερουσιαστή των δηµοκρατικών Αλ Φράνκεν, η Αριάννα µεταστράφηκε πολιτικά επί των ηµερών του Τζορτζ Μπους και τo 2003 έθεσε υποψηφιότητα κόντρα στον Σβαρτσενέγκερ για κυβερνήτης της Καλιφόρνια. Πλέον αυτοπρoσδιορίζεται ως «progressive populist», παραµένοντας εννοείται πάντα διάσηµη, ισχυρή και δικτυωμένη.

*
Αναδημοσίευση από το "Κεφάλαιο" της 23ης Ιανουαρίου

11 σχόλια:

  1. Πόση γνώση να έχει άραγε αυτή η κυρία για τα προβληματα εδώ ? Αμέσως, να πάει κάποιος να συνάψει σχέση μαζύ της να στρέψει όλο το είναι της υπέρ της ελλαδίτσας. Καλύτερα δε να είναι ενταγμένος σε πολιτικό επιτελείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε 12:38 :
    Τι θες; Να την χαλάσουμε κι αυτήν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτη "συνουσιαζεται" με τους εβραιους απο τον καιρο που πατησε το ποδαρι της στις ΗΠΑ μεταφορικα αλλα και στην πραγματικοτητα. Ητανε παντρεμενη και μ' εναν απο δαυτους στην Νεα Υορκη.
    Εχει δε τοση σχεση με την Ελλαδα (εκτος του οτι φερει Ελληνικο ονομα) οση ο ταραμας με τον περενοσπορο.

    Στην Αμερικη την κραζουν σαν "η κομμουνιστρια της λιμουζινας"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΗΣΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ Ν/ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ "ΠΕΡΝΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ" , ΚΑΙ ΤΟΤΕ JORGO ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΣΑΚΚΟΣ. ΡΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΜΑΣ ΤΡΕΜΟΥΝΕ, ΛΙΓΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟ, ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΡΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν έχουμε κάποιους ανθρώπους ικανούς στο εξωτερικό, αντί να τους προσέξουμε και να τους πλησιάσουμε, να τους κρατάμε κοντά μας, τους διώχνουμε λασπώνοντάς τους και μετά ... κατηγορούμε τους Εβραίους ότι έχουν ισχυρό λόμπυ.

    Πάντα κακομοίρηδες είμαστε. Άξιοι της μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αδέλφια επικαλούμαι Πολιτική & Φορολογική ΑΝΥΠΑΚΟΗ και ΑΝΑΛΗΨΗ ΟΛΩΝ των χρημάτων σας απο τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς, τώρα για λόγους Εθνικούς λόγω εκτροπής του συντάγματος και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος από τους εκλεγμένους διαχειριστές του Ελληνικού κράτους αλλά εν τέλει και για λόγους αδυναμίας της μελλοντικής Επιβίωσης των παιδιών μας . Διαβάστε τους Λόγους:
    http://freelakon.pblogs.gr/2010/01/politikh-forologikh-anypakoh-twra.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος είπε...
    Όταν έχουμε κάποιους ανθρώπους ικανούς στο εξωτερικό, αντί να τους προσέξουμε και να τους πλησιάσουμε, να τους κρατάμε κοντά μας, τους διώχνουμε λασπώνοντάς τους και μετά ... κατηγορούμε τους Εβραίους ότι έχουν ισχυρό λόμπυ.

    Πάντα κακομοίρηδες είμαστε. Άξιοι της μοίρας μας.I OPOS EGRAFE KAI O VARNALIS MOIRAIOI KAI AVOULOI ANTAMA!Στην Αμερικη την κραζουν σαν "η κομμουνιστρια της λιμουζινας"...
    EXOUME DEI KAI TA KATORTHOMATA TON KAPITALISTON TIPOU ANDRIANOPOULOU.AUTI EINAI SKALES ANOTERI APO AUTOUS!ALLA EIPAME AN ITAN I ZILIA PSORA...!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν κανεις μας παραθεσει κατι που να δειχνη οτι η κυρια αυτη εχει κανει εστω και ενα μικρο καλο για την Ελλαδα ειμεθα διαθετιμενοι να ανακαλεσωμε την φραση "κομμουνιστρια της λιμουζινας", (αν και δεν ειναι δικια μας αλλα αυτων που την ξερουν πολυ καλα στην Αμερικη) και να την ονομασουμε μεγαλη ευεργετρια του Ελληνισμου.

    Αλλοιωτικα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανωνυμος 3,39 Μπορεις να μου απαντησεις ,πως μια χουφτα ανθρωποι οπως ειναι οι Ευραιοι εχουν ολο το χρημα στα χερια τους;
    μηπως εισαι εσυ κουμμουνιστης της λιμουζινας και φωβασαι μηπως ερθη στην Ελλαδα και σου παρει τα προτεια;γιατι η Ελλαδα ετσι δουλευει ,καταστρεφει αυτο που μπορει να την βοηθησει και αφηνη τα λαμογια να δρουν.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Σοφός λαός μας λέει, Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια! και απο την βλακεία της στην συνέχεια πάει και σκοτώνεται για να κρεμάσουν την γούνα της στα κρεμαστάρια της!!
    Δυστυχώς για μας, πολύ Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό όσες φορές θελήσανε να μας βοηθήσουνε βρεθήκανε εκτεθημένοι-μπλεγμένοι από κάτι αετονύχηδες Ελληναράδες που μένουν μόνιμα στην Πατρίδα!!!! Εκτός αυτού πρέπει και κάποιος υπεύθυνα από την Πατρίδα να τους ζητήσει πως να τη βοηθήσουν! Είναι όμως γνωστό, ότι οι μεγαλύτεροι εχθροί της Ελλάδος βρίσκονται εντός τον τειχών και το σπουδαιότερο τις περισσότερες φορές γίνονται "τρανοί" από το υστέρημα του κάθε Έλληνα. Ας γίνουμε πρώτα εμείς ικανοί-υπεύθυνοι να διαχειριζόμαστε το μέλλον μας και πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι να μας στηρίξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εεεεεε.... ναι, φ ω βαμαι. Να μην ερθει στην Ελλαδα και μου παρει τα πρ ο τεια.
    Παρακαλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.