28/1/10

Σόρος: Ίσως αξίζει η αγορά ελληνικού χρέους

O δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζόρτζ Σόρος δήλωσε από το Νταβός ότι ίσως αξίζει να αγοράσει κανείς ελληνικό χρέος -αν και ο ίδιος δεν έχει επενδύσεις σε ελληνικά ομόλογα - καθώς εκτιμά ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να παραμείνει στην Ευρωζώνη.


Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα αγόραζε ελληνικά ομόλογα με το spread σε αυτά τα επίπεδα ο Σόρος απάντησε: «Το σκεφτόμουν. Νομίζω ότι η Ελλάδα θα κάνει ότι χρειάζεται γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει έξω (από την ευρωζώνη). Έχει τόσα πλεονεκτήματα από τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ για τα repos που θα κάνει ό,τι απαιτείται».

Πρόσθεσε ότι αυτός δεν διαπραγματεύεται ελληνικά ομόλογα. «Νομίζω ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τους όρους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να παραμείνει... στο ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα » πρόσθεσε.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

8 σχόλια:

  1. ΚΑλημέρα,
    Σωστά αξίζει το κόπο να αγοράσεις το χρέος της Ελλάδας πως άλλωστε θα μπορέίς να εκβιάζεις καλύτερα και χωρίς πολλές αντιστάσεις;

    Κάτι τέτοιοι με την βοήθεια απο τα δικά μας κυβερνοτσακάλια και την αδιαφορία την δική μας, μας έφτασαν εδω που μας έφτασαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ σορος να παρει ,οχι την κορινθια οπως ζητουσε ο ροτσιλντ αλλα την μακεδονια σαν αποζημιωση .τοσο κοπο εκανε ο καημενος απο την καταστροφη του χρηματηστηριου μεχρι σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...καθώς εκτιμά ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να παραμείνει στην Ευρωζώνη...

    Το παραπάνω, σε συνδυασμό με εκείνο του ΓΑΠ που έλεγε ότι "κινδυνεύει η εθνική κυριαρχία μας", νομίζω εξηγεί με τον πιο σαφή τρόπο τι επιδιώκεται για το μέλλον αυτού του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήθεια τι κάνει στο Νταβός αυτός ο ληστής της Ελλάδας ; Τι σύμπωση ; Είναι και ο κ. Τζέφρυ εκεί !!! Δεν θα συναντηθούν ; Δεν μπορεί, σίγουρα !!!
    Αλλωστε όλοι θα ξέρετε που έκανε χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν ο κ. Τζέφρυ, όπως ψυθιρίζεται δυνατά !!!
    Τι μανία έχει πιάσει όλους τους εκάστοτε κυβερνώντες μας με τον κ. Ψόρος ; Τι (Ψωρο)συμφέροντα υπάρχουν από πίσω ;
    Να δεχόμαστε τον άνρθωπο που εργάζεται για την διάλυση της Ελλάδας ως "εθνοσωτήρα", ε πάει πολύ......

    Ζήτω η Ελλάδα
    Εξω οι πολιτικοί της ξεφτύλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΕΕ κατέστρεψε την παραγωγή μας και μας έκανε χώρα που ζει με δανεικά, και τώρα που η Δύση καταρρέει δεν έχουν να μας δώσουν ούτε αυτά τα δανεικά!

    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ ανώνυμε 2:46 η Δύση δεν έκανε τίποτα παρά την θέλησή μας με τα χεράκια μας τα ματάκια μας βγάλαμε .Και επειδή είναι΄θέμα νοοτροπίας και όχι μεριάς θα σου πω ότι σε όποια μεριά και αν πάμε τα ίδια ''καλούδια'' θα κάνουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε, τόσες αρρώστιες κυκλοφορούν !
    Δεν υπάρχει μία...καλή γιά την περίπτωσή του να πάει στο διάολο να ησυχάσουμε;;;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O Σώρος υποστηρίζει τον Τζέφρυ!

    Τί έκπληξη!

    Αλλα ο σωστός προιστάμενος πάντα υποστηρίζει τους υπαλλήλους του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.