28/1/10

Εθνικά συμφέρονται και υπονόμευση των θεσμών της πατρίδας και του έθνους


του Σάββα Καλεντερίδη
Ο κ. Κακλαμάνης, με αφορμή το θέμα της διερεύνησης των υποκλοπών, δήλωσε τα εξής:
«Εκτίθεται η πλειοψηφία που δεν πρότεινε Εξεταστική γι΄ αυτή την υπόθεση, η οποία αξίζει περισσότερο από λεφτά που ίσως έφαγε ο Εφραίμ».
«Στον οργανισμό που λέγεται ΕΥΠ δεν έχω καμία εμπιστοσύνη από την εποχή της σύστασής του από τον στρατηγό Γωγούση ως και σήμερα. Μαζί με το πόρισμα πρέπει να μας σταλεί και το υλικό της έρευνας που συγκεντρώθηκε».
«Αν θέλουμε να παίξουμε τον ρόλο μας, πρέπει να κληθεί και ο δικαστικός που ανέλαβε τη διαλεύκανση της υπόθεσης και, αφού την έβαλε στο αρχείο, διορίστηκε στη συνέχεια διοικητής της ΕΥΠ».

Ο κ. Κακλαμάνης έχει απόλυτο δίκιο ως προς την ουσία του αιτήματός του.
Η υπόθεση των υποκλοπών πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως.
Είναι ζήτημα εθνικής ανάγκης και εθνικής αξιοπρέπειας.
Όσον αφορά, όμως, την ισοπεδωτική αναφορά του κ. Κακλαμάνη στην ΕΥΠ, είναι τουλάχιστον ατυχής και λαϊκίστικη.
Είναι σαν να λέει κάποιος, με αφορμή τις άθλιες μεθοδεύσεις των πολιτικών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Κοσκωτά, τα Ίμια, τη Μαδρίτη, το Χρηματιστήριο, τον Οτζαλάν, τα Ομόλογα, το Βατοπέδιο, τη SIEMENS, τις μίζες και τη διαπλοκή, ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που στεγάζει κλέφτες, λωποδύτες και απατεώνες που απομυζούν το αίμα του ελληνικού λαού και έχουν εξευτελίσει διεθνώς τη χώρα.
Είναι σαν κάποιος να κατηγορεί συλλήβδην κόμματα και πολιτικούς ως θερμοκήπια και υποστηρικτές της τρομοκρατίας, επειδή συνελλήφθησαν παιδιά βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου να βάλλουν εναντίον της δημοκρατίας και εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος, χωρίς να έχει την ευαισθησία να παραιτηθεί κανένας (περίπτωση Νιώτη, Κουράκη κλπ).
Εαν, εν πάση περιπτώσει, έχουν γίνει λάθη και εγκληματικές παραλείψεις από πλευράς στελεχών ή και των διοικήσεων της ΕΥΠ τα χρόνια της λειτουργίας της, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάντα υπήρχαν πολιτικοί προϊστάμενοι, που είχαν τον απόλυτο έλεγχο της υπηρεσίας αυτής και θα μπορούσαν να πράξουν τα δέοντα για να προλάβουν τέτοιες ενέργειες και δράσεις.
Η απαράδεκτη και εθνικά ανεύθυνη αναφορά του κ. Κακλαμάνη στο οργανισμό που λέγεται ΕΥΠ, αποτελεί ύβρι σε όσους όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκαν με αυτοθυσία και διακινδύνευσαν τη ζωή τους, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν στην πατρίδα πολίτιμες πληροφορίες για την εθνική μας ασφάλεια και υπονομεύει το έργο αυτής της υπηρεσίας, που καλείται να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Επίσης, η δήλωση αυτή του κ. Κακλαμάνη είναι ενδεικτική του επιπέδου, της ποιότητας και της υπευθυνότητας του πολιτικού κόσμου της Ελλάδος, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα και το έθνος περίοδο, κατάσταση για την οποία την αποκλειστική ευθύνη έχουν -από το 1974 και εντεύθεν- οι πολιτικοί και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, το οποίο υπηρετεί και ο κ. Κακλαμάνης και δευτερευόντως οι υπάλληλοι του ελληνικού κράτους.

22 σχόλια:

  1. Πώς θα γίνει να κλείσουμε τι ςπόρτες όταν θα είναι και οι 300 μέσα και να ρίξουμε βενζίνα από πάνω και ένα σπίρτο να τους δούμε να ψήνονται.
    Ο παππούς μου ήθελε να το κάνει αλλά δεν πρόλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "...αποτελεί ύβρι σε όσους όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκαν με αυτοθυσία και διακινδύνευσαν τη ζωή τους, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν στην πατρίδα πολίτιμες πληροφορίες για την εθνική μας ασφάλεια και υπονομεύει το έργο αυτής της υπηρεσίας, που καλείται να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική ασφάλεια της χώρας."

    Aftoi pou to epraksan afto na einai perifanoi kai aftoi kai oloi oi alloi na (synexisoun na) prospathoun gia to idio .

    Ean twra, omws, enas organismos, mia yphresia, kati allo den leitourgei kala kai den timwrountai aftoi pou ftaine kai me allothi tin porsfora twn ligwn aftos o thesmos synexizei na yfistatai kai sto synolo tou na zimeiwnei..tote nai prepei na kleinei!! Den gnwrizw gia tin EYP, alla eimai sigouros gia to koinovoulio!

    Nai, ta kommata kai vouleftes einai thermokipia kai ypostiriktes tis tromokratias, giati an den itan tha eprepe na eixan diwksei oi sovaroi, aftous, twn opoiwn ta paidia synnelifthisan. Kai tha eprepe na dimiourgisoun tetoia ithiki, wste to thema na min efevge apo tin epikairotita mexri paraitisis twn teleftaiwn.

    Kai polla alla. Alla(!), metaksy katergarewn...

    Twra vevaia o arthografos "tin leei" ston Kaklamani! Alla me tin idia nootropia prepei na antimetwpizontai ola ta kakws keimena..

    (Den gnwrizw an tha na anartithei to sxolio mou, logw greeklish-den eixa alli dynatotita apo edw pou vriskomai- alla pio poly me endiaferei i anagnwsi tou apo ton syggrafea tou arthrou)

    Filika.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οἱ τριακόσιοι τοῦ Λεωνίδα,... καί οἱ τριακόσιοι.... μιζαδόροι καί προδότες!!
    Τί ἄλλο νά ποῦμε;
    Ὁ Ἑλληνικός λαός εἶναι ἐγκλοβισμένος.
    Τό "δῆθεν" σύνθημα,εἶναι ὄσο ποτέ ἄλλοτε ἐπίκαιρο:
    ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σάββα,αυτοί οι τύποι μέσα στο κοινοβούλιο,επένδυσαν στη δήθεν αντίσταση τους κατά της χούντας!
    Αποδείχθηκε η αποδοτικότερη επένδυση,επί 35 χρόνια κλέβουν στο όνομα της Δημοκρατίας και έχουν βυθίσει την Ελλάδα στην ανυποληψία.
    Ίδρυσαν κληρονομική Δημοκρατία και λυμαίνονται τον τόπο.
    Πότε θα ξυπνήσει ο Έλληνας;φοβάμαι οτι είναι πλέον αργά.

    731

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί μας κάνει εντύπωση η τοποθέτηση του κου Κακλαμάνη;
    Δεν βλέπουμε μονίμως πολιτικές τοποθετήσεις που αρνούνται να αναλύσουν ορθολογικά τα γεγονότα και το μόνο που κάνουν είναι μονίμως να προσαρμόζουν την πραγματικότητα στις πολιτικές τους αγκυλώσεις. Ο κύριος Κακλαμάνης είναι ίσως από τους παλαιότερους κοινοβουλευτικούς. Διατέλεσε πρόεδρος της Βουλής. Ένα αξίωμα που είναι τρίτο τη τάξη στην κρατική ιεραρχία. Θα έπρεπε τουλάχιστον να διακατέχεται από ήθος πολιτειακού ανδρός (statesman κατά τον αμερικανικό όρο) και να μην διακατέχεται από αγκυλώσεις κομματικές τις οποίες αναπαράγει από το βήμα της βουλής. Αλλά τι περιμένουμε; Μήπως δεν βλέπουμε το ήθος που κληρονόμησαν οι επίγονοι του Ανδρέα Παπανδρέου; Δεν βλέπουμε το μόνο κοινό σημείο που τους συνδέει ακόμα; Μια βαθύτατη περιφρόνηση στο Κράτος που ηγήθηκαν για πολλές δεκαετίες. Τόσες δεκαετίες όσες είναι και η ενεργή εργασιακή ζωή ενός από εμάς τους απλούς ανθρώπους.
    Και τι έρχονται και μας λένε. Το ‘96 έφταιγε το ναυτικό που δεν μπόρεσε να αποτρέψει το να πατήσουν οι τούρκοι στα Ίμια και όχι οι εντολές που δεν δόθηκαν. Αργότερα έφταιγαν οι ιδιώτες που έφεραν τον Οτσαλάν στην Ελλάδα και όχι οι υπουργοί που χειρίστηκαν την φυγάδευσή του (και ίσως έκαναν και κάποιες συμφωνίες με την Τουρκία). Στο χρηματιστήριο έφταιγαν οι άνθρωποι που θεωρούσαν ότι κέρδιζαν χρήματα τοποθετώντας τα εκεί και όχι οι υπουργικές παραινέσεις για «επενδύσεις»… Αργότερα έφταιγε η πυροσβεστική για τους ανθρώπους που κάηκαν στην Δυτική Πελοπόννησο και όχι αυτοί που έβαλαν τις φωτιές. Στις παρακολουθήσεις έφταιγαν αυτοί που παρακολουθούνταν ή αυτοί που αποκάλυψαν τις παρακολουθήσεις και όχι αυτοί που παρακολουθούσαν. Τον Δεκέμβριο του 2008 έφταιγε η αστυνομία και όχι αυτοί που κατέστρεφαν. Πρόσφατα ο υπουργός προστασίας του πολίτη σχεδόν ζήτησε συγνώμη από το αμερικανικό κοινό διότι αμερικανοί και βρετανοί πολίτες πιθανότατα ενεργούμενα τον δικών τους υπηρεσιών έκαψαν συναγωγή στα Χανιά. Είναι μια αλυσίδα γεγονότων που δεν καταδεικνύει ως αιτία την ηλιθιότητα αλλά κάτι πολύ ποιο σοβαρό.
    Για να έχουν την υποστήριξη που έχουν από τα ΜΜΕ θα πρέπει να μην ξεφεύγουν από μια προκαθορισμένη γραμμή σκέψης. Αυτή η προκαθορισμένη γραμμή σκέψης έχει σαν θεμελιώδες στοιχείο την εμπέδωση της έννοιας της «ανικανότητας» σε όλα τα επίπεδα στην ελληνική κοινωνία. Αυτή η επιδίωξη που εκπορεύεται από ορισμένα κέντρα που σιγά – σιγά αποκαλύπτονται για όσους έχουν μάτια να δουν. Βρήκε λοιπόν αυτή η επιδίωξη ευπρόσδεκτους πομπούς στους παλιούς πομπούς του ευρύτερου αριστερού λόγου διαμαρτυρίας των πάλε ποτέ κοινωνικών κινημάτων της δεκαετίας του ’60 και επιτελεί το «θεάρεστο» έργο του είτε εν αγνοία του πομπού του λόγου επενδύοντας στο θυμικό του, είτε διότι έχει ίδιο συμφέρον ο φορέας αυτού του λόγου.
    Δικό μας καθήκον δεν είναι μόνο να εναντιωθούμε κάθετα στις επιδιώξεις αυτής της γραμμής σκέψης αλλά κυρίως να καταδείξουμε το μεταφυσικό περιεχόμενο ενός λόγου που οι φορείς του θεωρούν σαν το απαύγασμα του ορθολογισμού. Θεωρώντας έννοιες του θυμικού όπως πατριωτισμός και το θρησκευτικό συναίσθημα σαν μεταφυσικές δογματικές τις οποίες πρέπει λίγο πολύ να εξορίσουμε απ’ την ζωή μας. Αλλά όπως έχει αποδείξει η ίδια η ζωή και οι ίδιοι κινούνται εκτός ορθού λόγου με κυρίως μεταφυσικά κριτήρια που ανάγονται στο πολιτικό θυμικό τους.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αγαπητε Σαββα.
    Πιστευω οτι η μονις λυσις ειναι να επεμβουν οι ενοπλες δυναμεις και να συλλαβουν τους πολιτικους των τελευταιων 35 χρονων,να τους περασουν στρατοδικειο και να επιβλυθει θανατικη ποινη σε οσους προεβησαν σε πραξεις εθνικης προδοσιας και εφεραν πολιτικα , οικονομικα ,κοινωνικα , σε αδιεξοδο τη χωρα. πρεπει να τιμωρηθουν ολοι οσοι εκλεψαν σε ολα τα ποστα του δημοσιου βιου..ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ , ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΤΟ..και αφου αποκατασταθει επιτελους ο νομος και η ταξη σ'αυτη τη χωρα,τοτε να γινουν εκλογες..αλλα αφου καταργηρθει η βουλευτικη ασυλια.Σαββα να πανε ολοι στη φυλακη και οσοι προδοσαν τη χωρα μας στη κρεμαλα...

    Σαββα σε ευχαριστουμε πολυ για τις σημναντικες γνωσεις που μας μεταφερεις μεσω της σελιδας αυτης ..

    Πετρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κ. Καλεντερίδη σας ευχαριστούμε που βάζετε στη θέση τους μερικούς μερικούς ανέυθυνους πολιτικάντηδες που έχουν μάλιστα και κάποιο "κύρος" σαν παλαιοί κοινοβουλευτικοί, πίσω από το οποίο κρυβόμενοι, μπορούν να λένε ό,τι καραγκιοζιλίκι εξυπηρετεί το κάλυμα του δικού τους -άπειρου-πολιτικού κενού. Να είστε καλά.
    Καίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα παραπονα του κ.κακλαμανη στην προισταμενη αρχη την αρχιεπισκοπη.Αλλη φορα να ειναι πιο προσεκτικοι ποιους διοριζουν σε ευαισθητους τομεις.Πιστευω πως η εκκλησια πρεπει να στειλει σπιτι του τον κ.κακλαμανη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Πέτρο, συμφωνώ κι εγώ μαζί σου.
    Αλλωστε το έχω ξαναγράψει (ακόμη και σήμερα).
    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ !!

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό ήταν πάντα το επίπεδο του Κακλαμάνη του οποίου την περίπτωση αξίζει κανείς να την ψάξει λίγο παραπάνω για την καθαρότητά της...

    Το πρόβλημα της Ελλάδας αποδείχθηκε ότι δεν είναι η ΕΥΠ - κάθε άλλο! - αλλά ο Κακλαμάνης και οι άπληστοι συνάδελφοί του που ήπιαν το αίμα του δύσμοιρου ελληνικού λαού που στην προσεχή του εξέγερση - χωρίς προβοκάτορες... - θα τους πάρει και θα τους σηκώσει τους πολιτικούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mα δεν ντρέπονται λιγάκι???Η ΕΥΠ τους φταίει τώρα. Ας κοιτάξουν να βαλουν μετανάστες στην ΕΥΠ να γίνει καλύτερη. Φαίνεται πως επειδή στελεχώνεται ακόμα από Ελληνες τους κάθεται στον λαιμό. όσο για τους βουλευτές, μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά. Ακόμα κ στην Βρετανία ή την Αμερική με τα στραπάτσα του Ιρακ κ του Αφγανιστάν, κανείς δεν έβρισε τον στρατό κ την κατασκοπία. Βρε ουστ!!!Καλομάθανε ολοι τους στην ασυδοασία. ο φόβος φυλάει τα ερμα λέει μια παροιμία. Να αρχίσουν να φοβούνται τον λαό, γιατί η επανάσταση των μπλογκς μάλλον θα είναι λαϊκή κ δημοκρατική επανάσταση. σας χαιρετώ κ. Σαββα εσάς κ όλους τους πατριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μου αρέσει το σχόλιο του 28/1 10:47 ...

    Πολύ εύστοχος ο όρος "Κληρονομική Δημοκρατία" Χα Χα Χα το μαύρο μας το χάλι.

    Πάντως μιάς και ανησυχείς απλα΄να σου πώ ότι είανι ήδη αργά για τους τελειωμένους Έλληνες. Εγώ απλα΄κοιτώ να βρώ δουλειά έξω τουλάχιστον να την θυμάμαι την Ελλάδα κάπως καλύτερη από αυτό που θα γίνει σε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 28 Ιανουαρίου 2010 12:09 μ.μ.
    Thessalos είπε...
    Φίλε Πέτρο, συμφωνώ κι εγώ μαζί σου.
    Αλλωστε το έχω ξαναγράψει (ακόμη και σήμερα).
    ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ !!

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ


    Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/01/blog-post_4258.html#ixzz0dwA8axrz

    Φιλε Σαββα θεωρω υβρι στην δημοκρατια τετοιες αποψεις αλλο πραγμα η ελευθερια εκραφης και αλλο η ασυδισια .Και να μην ξεχνατε αγητοι κυριοι οτι αν τωρα ειχαμε χουντα δεν θα υπηρχε το blog σας κυριε Σαββα αλλα και οι θιασιωτες τωρα θα ηταν στα κρατητηρια γιατι δεν θυμαμε καποια χουντα που να επιτρεπει ελευθερια λογου.Φιλικα γιατι παοιοι ξεχνανε.
    Διογενης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Καλεντερίδη, να γράφετε περισσότερα κατά των διεφθαρμένων βουλευτών. Όμως, ίσως καλό θα ήταν να επισκεφθείτε τον κ. Κακλαμάνη και να τον ρωτήσετε τι γνωρίζει. Ας μην θεωρούμε τίποτα δεδομένο μέχρι να ακούσουμε κάθε πλευρά. Μερικές φορές ακόμα και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι ένας ξένος μπορεί να παρατηρήσει κάτι που εμείς δεν το είχαμε ξαναδεί, και μάλιστα κάτι πολύ σημαντικό.
    Θα μπορούσατε να του ζητήσετε επίσης να αναγνωρίσει την αξία ανθρώπων που εργάστηκαν και εργάζονται έντιμα, και να κάνει νέα δήλωση. Ο κ. Κακλαμάνης από όσο γνωρίζω ήταν και είναι έντιμος, σε αντίθεση με πολλούς της βουλής. Όπως εσείς γίνατε κάποτε στρατιωτικός για να υπηρετήσετε τον τόπο, έτσι και ο κ. Κακλαμάνης έγινε πολιτικός, με όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα. Ίσως είναι ένας από τους λίγους που παρέμειναν έντιμοι. Αν γνωρίζετε κάτι το αντίθετο και είστε βέβαιος, τι να πω;
    Το ζήτημα είναι να εκμεταλλευόμαστε περιστάσεις για να κάνουμε συμμάχους τους δίκαιους. Μακριά από τους ανέντιμους, αλλά κοντά στους έντιμους.
    Κάποια στιγμή, αν μου το επιτρέψει η υγεία μου, θα ήθελα να βρεθώ κοντά σας να σας εξηγήσω τις απόψεις μου. Δεν βρίσκομαι στην Ελλάδα. Οι σχολιασμοί μου θα περιορισθούν. Νέα για το ΠΕΣ θα υπάρχουν περισσότερα μέσα σε μερικούς μήνες. Υπάρχει ενδιαφέρον. Ελπίζω σε μελλοντικές συναντήσεις σας με ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν για την δημιουργία ενός κλίματος ομοψυχίας. Ο Ελληνισμός διαθέτει τεράστια ιδεολογικά και ψυχικά αποθέματα. Αυτό που απουσιάζει είναι μία κίνηση με μια πανελληνική ιδεολογία που θα μας ενώσει όλους, και θα μας δώσει νέο όραμα και ηθική ανάταση. Ο Ελληνισμός μπορεί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να αναγεννηθεί και να ξαναδώσει φώτα. Τα καλύτερα της ιστορίας μας έχουν την δυναμική να επαναληφθούν. Ο δρόμος λοιπόν προς την επιτυχία είναι το αντικείμενο της προσπάθειάς μας.
    Μια ακόμα θερμή παράκληση, μεγαλύτερη υπομονή με όσους θεωρούμε λάθος.
    Γ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γ.Σ.
    Διάβασα με προσοχή το σχόλιό σας.
    Νομίζω ότι είστε επιεικής με τον κύριο Κακλαμάνη.
    Ένας πολιτικός με τέτοια κοινοβουλευτική εμπειρία, δεν είναι δυνατόν να βάλλει εναντίον θεσμών.
    Θα μπορούσε να βάλλει εναντίον εκείνων των πολιτικών που είναι υπεύθυνοι για λάθη που έκαναν υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΥΠ.
    Πόσοι υπάλληλοι της ΕΥΠ τιμωρήθηκαν για άνομες πράξεις που έκαναν από το 1974 μέχρι σήμερα.
    Ελάχιστοι.
    Γιατί;
    Γιατί υπέυθυνοι για τις όποιες πράξεις τους ήταν ΠΑΝΤΑ οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι.
    Πάντως εγώ δεν αναφέρθηκα σε ανηθικότητα του κ. Κακλαμάνη.
    Απλά, ανέπτυξα ένα σκεπτικό γιασ τους πολιτικούς, παρόμοιο με αυΤΌ που ανέπτυξε ο ίδιος για την ΕΥΠ.
    Τα υπόλοιπα που λέτε για την πανεθνική ιδεολογία και το όραμα των Ελλήνων τα ασπάζομαι και ως στοιχείο διαλόγου σας παραπέμπω στο:

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/12/blog-post_5473.html

    φιλικά

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε Διογένη
    ότι είπα έγινε εν τη ρύμη του λόγου και για να δείξω σε τι σημείο με έχει φέρει η "βλακεία" κάποιων πολιτικών.
    Αλλά όχι και ασυδοσία !!!! Ντροπή σου και μόνο που το σκέφτηκες. Μήπως με πέρασες για κανένα χουντοφασισταριό όπως οι ΣΥΡΙΖΟαναρχικοί ;
    Και για ποιά Δημοκρατία μιλάς ; Αυτή που θα θέλαμε να είχαμε ή αυτή που μας έχουν επιβάλει ;
    Γιατί αυτό που έχουμε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αν δεν έχεις καταλάβει αγαπητέ φίλε που τόσα και τόσα γράφουμε κάθε μέρα.
    Είναι "χούντα" σε περιτύλιγμα "δημοκρατίας" με φασιστικό φίμωμα από ΜΜΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Ποιά Δημοκρατία που δεν δέχονται ούτε ένα δημοψήφισμα ; Ποια Δημοκρατία που ότι είναι με το μέρος μας είναι σωστό ενώ το αντίθετο είναι φασιστικό, ρατσιστικό, εθνικιστικό κλπ ;
    Ποια Δημοκρατία που συλαμβάνει δημοσιογράφους αντίθετης άποψης ενώ κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια σε ημέτερες θέσεις ;
    Αν σήμερα φιμώνουν έτσι τις αντίθετες θέσεις, αύριο τι θα κάνουν ; Θα μας φυλακίζουν ;
    Αυτή τη δημοκρατία φίλε Διογένη δεν τη θέλω.
    Αυτή τη δημοκρατία εννοείς εσύ ;
    Δεν είπα ΠΟΤΕ ότι η χούντα ήταν σωστή αλλά κάποια πράγματα δουλεύαν καλύτερα από σήμερα και γίνονταν και έργα τουλάχιστον με χρήματα του ελληνικού δημοσίου.
    Εμένα δεν με ενδιαφέρει πως θα λέγεται το πολίτευμα αλλά τουλάχιστον το κράτος να δουλεύει σωστά, δίκαια, με σεβασμό στους ανθρώπους και στην ελευθερία του λόγου και τουλάχιστον βουλευτές που δεν θα "θεωρούν" την Ελλάδα ως ξέφραγο αμπέλι και θα έχουν ασυλία.
    Μάλλον με παρεξήγησες........

    Ζήτω η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η άποψή μου είναι ότι βρίσκεστε στη σωστή κατεύθυνση. Διάβασα την παραπομπή σας. Θα επιδιώξετε συνάντησή μας με τον κ. Κακλαμάνη;
    Γ. Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι πολιτικοί σήμερα έχουν ξεχάσει να μιλάνε επί συγκεκριμένης βάσης και βολεύονται στις αοριστολογίες και τις ανέξοδες ρητορείες. Πολλοί έχουν χάσει και το μέτρο της ελεύθερης έκφρασης. Ετσι πετιέται η λάσπη ανεξέλεγκτα και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει.
    Βλέπετε, το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει. Και αντί οι πολιτικοί να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα του "υπεύθυνου λόγου" στους πολίτες, ρίχνουν τις προσβολές και απαξιώσεις τους χωρίς να υφίστανται τις ανάλογες συνέπειες. Σάββα, μακάρι να πάρουν έστω και στο ελάχιστο, ένα μάθημα από τις δικές σου απαντήσεις. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Tο σχόλιο μετριάστηκε

    Συνήθως ο άνθρωπος μετά τα 40 σταματάει να μ++++ται...
    Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που γίνεται μανία ο αυ++++σμός και κάποιοι όταν γερνάνε παίζουν το π++++ τους ασταμάτητα...
    ΄Αντε ρε Κακλαμάνη που θα μας πεις εσύ για την ΕΥΠ...
    Για πές μας τι έκανες όταν προδώσατε τον Οτσαλάν και πήγατε να τα φορτώσετε στην ΕΥΠ...Τι έκανες τότε?
    Να σου πω εγώ???
    Το ίδιο που κάνεις και σήμερα...μιας και ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία.
    Ομηρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γ.Σ.
    Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να επιδιώξω εγώ συνάντηση με τον κ. Κακλαμάνη.
    Οι πολιτικοί και συγκεκριμένα οι του ΠΑΣΟΚ, μου χρωστούν πολλά και αν κάποιος θα έπρεπε να επιδιώξει συνάντηση, αυτός δεν είμαι εγώ.

    Φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αγαπητέ κ. Καλεντερίδη, έχετε το δίκιο με το μέρος σας. Συγνώμη.
    Μην περιμένετε όμως άλλους να δείξουν μεγαλοψυχία.
    Γ. Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.