30/1/10

Η συνέχεια του ελληνισμού και ...παραλογισμού συνέχεια

Σχόλιο του φίλου του ιστολογίου μας Ελευθερίου Β. στην ανάρτηση "Κι όμως, δεν θα οδηγηθούμε σε ομαδικό παραλογισμό εμείς οι Έλληνες"

Στο φίλο (;) που αναφέρεται στην συνέχεια του ελληνισμού κάνοντας την ερώτηση «στην συνέχεια ποίου ελληνισμού;» θέλω να απευθύνω κάποιες σκέψεις.
Θα πρέπει να γνωρίζει πως η ειδοποιός διαφορά του ελληνισμού μετά Χριστό από τους γύρω λαούς είναι σημαντικότατη διότι ο ελληνικός λόγος υπήρξε φορέας πολιτισμού. Θα πρέπει να γνωρίζει επίσης ότι οι απόψεις του για τον σύγχρονο ελληνισμό (ναι αυτόν τον επηρεασμένο από τον ιουδαϊσμό όπως τον ονομάζει) είναι απόψεις που προέρχονται κυρίως από γερμανούς λογίους του 19ου αιώνα. Οι γερμανοί λόγιοι ακόμα και αυτοί που δεν είχαν άμεση σχέση με την εκκλησία τους πάντα έβλεπαν σαν καθήκον του γερμανικού έθνους να σταθεί απέναντι στην ανατολική χριστιανική αντίληψη (που γι’ αυτούς μέσα στην άγνοιά τους αντιπροσώπευε την βαρβαρότητα). Κατ’ αυτούς λοιπόν το γερμανικό έθνος ήταν η κοιτίδα του αρχαιοελληνικού πνεύματος του φωτός και η ανατολική χριστιανική πνευματική αντίληψη ο φορέας του σλαβικού σκοταδισμού. Αν κάποιος θέλει να απαλλαγεί από σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια περίλαμπρης ελληνικής ιστορίας λόγω κάποιων πολιτικών επιδιώξεων του γερμανικού έθνους του 19ου αιώνα πολύ καλά ας το κάνει αλλά ας έχει επίγνωση της ιδεολογίας που αναπαράγει. Αυτή λοιπόν η ιδεολογία της απόρριψης της ανατολικής χριστιανικής παράδοσης εκπορεύτηκε κυρίως από την ανάγκη συνένωσης των γερμανικών κρατιδίων κάτω από μια κοινή πολιτισμική ομπρέλα και η ταυτότητά τους χτίστηκε κυρίως πάνω στην αντίθεση με την σλαβική αντίληψη από την Πολωνία την Τσεχία και την Σλοβακία μέχρι τα εδάφη της Βαλκανικής που κατεχόταν από τους αυστριακούς. Αυτό το πνευματικό ρεύμα ακριβώς ήταν που γέννησε τον Φαλμεράγιερ που έλεγε πως οι έλληνες δεν είναι παρά εξελληνισμένοι σλάβοι... Τώρα όσο και αν θεωρεί κάποιος επουσιώδες έργο για τον μεσαιωνικό ελληνισμό την εισαγωγή των σλάβων στον πολιτισμό με τα ελληνικά πολιτισμικά μέτρα δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει ότι αυτό το έργο είχε μεγάλη επίδραση σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία των σύγχρονων χρόνων σε μια εποχή που το ελληνικό έθνος δεν υπήρχε πλέον σαν ξεκάθαρη εδαφική οντότητα. Έθνος όμως υπήρχε και δημιουργούσε πολιτισμό. Αυτόν τον περιφρονημένο πολιτισμό του ψωμιού και του κρασιού που μπορείς ω του θαύματος να τον απαντήσεις μπροστά σου απ’ το πουθενά σε κάποιο ξεχασμένο χωριό της Σιβηρίας. Αυτόν τον πολιτισμό που θεωρούμε αυτονόητο και θέλουμε να αποκαθάρουμε σε κάτι ποιο «εκλεπτυσμένο» στρέφοντας τα μάτια μας στην προ-προγιαγιά μας και αποστρέφοντας τα μάτια από την μάνα μας.
Ας σκεφτεί αυτός ο φίλος αν ένας πολιτισμός θα έφτανε ως εκεί αν είχε τα εθνοφυλετικά κριτήρια του «πεφωτισμένου» αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Η διάδοση του αρχαίου πολιτισμού ήταν αποτέλεσμα της ισχύος του. Η διάδοση του νεώτερου ελληνικού πολιτισμού ήταν αποτέλεσμα απόκοσμης ισχύος που δεν είχε ανάγκη τα όπλα για να μιλήσει στον φόβο των ανθρώπων αλλά ήθελε να μιλήσει στην ψυχή τους και αυτό το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό είναι και το δείγμα της απόλυτης ωριμότητας του.
Και κάτι τελευταίο. Ας σκεφτεί αυτός που προτείνει να δούμε την ταινία «Υπατία» πόσα εκατομμύρια χρειάζονται για να στηθεί μια ταινία εποχής και ποιοι είναι αυτοί που την χρηματοδοτούν; Μήπως έχουν κάποιοι ανάγκη την ανάπτυξη της δικής του ιδεολογίας; Έξυπνος άνθρωπος είναι ας βάλει το μυαλό του να δουλέψει. Κατά τα άλλα εμάς τους χριστιανούς δεν μας πειράζει να μας λένε ότι έχουμε επηρεαστεί από τον ιουδαϊσμό… Τι να κάνουμε όλοι επηρεάζονται από κάτι, άλλος από το Χριστό, άλλος από ταινίες του Χόλιγουντ. Αυτή είναι η ιστορία του πολιτισμού.-

16 σχόλια:

  1. Μην ανησυχειτε. Σε 100 χρονια, η ερωτηση "ποιου ελληνισμου;" θα ειναι εξαιρετικα επικαιρη και κανεις δε θα μπορει να ισχυριστει οτι στην Ελλαδα υπαρχει ελληνισμος ως κυριο στοιχειο.


    Διαβαστε το... σχεδιο της κυβερνησης για το μεταναστευτικο.


    http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=8359372

    Στην ουσια, λεει πως δε μπορουν να κανουν κατι για τη λαθρομεταναστευση, δε μπορουν να απελασουν, αρα πρεπει να μεινουν και οπως και οι αλλοι επειδη εμειναν σημερα πρεπει να παρουν ιθαγενεια , ετσι κι οσοι αλλοι μπαινουν, πρεπει στην αρχη να καταγραφονται και αργοτερα νομιμοποιηση και ιθαγενεια.

    Αυτο ειναι "μεταναστευτικη πολιτικη".

    Πρωτα τους αφησαν μπηκαν, μετα ειπαν "αφου μπηκαν, πως να τους αφησεις ετσι; Θα τους νομιμοποιησουμε". Τωρα λενε "αφου ειναι νομιμοι, πρεπει να παρουν ιθαγενεια".

    Και ξανα απο την αρχη ο κυκλος, αφου

    1) "Το να φυλάμε όλους τους παράνομους μετανάστες και να τους απελάσουμε δεν έχει καμία πρακτική εφαρμογή."

    2)"Με τους παράνομους μετανάστες πρέπει να υπάρχει μια αντιμετώπιση και πάλι, δεν είναι λύση το να απελαθούν, δεν γίνεται να απελαθούν. Θα προσπαθήσουμε "

    3)" Ξέφραγο αμπέλι υπάρχει εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Εμείς τώρα βάζουμε τάξη."

    ΠΩΣ;

    Με το σημειο 1 πιο πανω ή με το

    "Από εκεί και πέρα σαφώς και το πρόβλημα είναι οι χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες αυτών των ανθρώπων, που ουσιαστικά έρχονται ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα, με τις δεδομένες γεωγραφικές συνθήκες που έχουμε ως χώρα: Ένα απέραντο νησιωτικό σύμπλεγμα, θαλάσσια σύνορα τα οποία είναι δύσκολο να ελεγχθούν."


    Ποια "αντιμετωπιση" μενει; H νομιμοποιηση-ιθαγενεια στα 5 χρονια.


    Μα γιατι δεν το σκεφτηκαν οι Ευρωπαιοι αυτο το απλο! Ποσο ΚΟΥΤΟΙ ειναι! Δεν ανοιγουν τα συνορα ολοι να δινουν μια ιθαγενεια στα 5 χρονια;

    Αθανατη Ελλαδα! Η τρελα δεν παει στα βουνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η θεωρία που αναφέρεστε είναι βασικώς η Αυστρο-Γερμανική Θεωρία του Heilige Blod ή Θείου ¨Αιματος η οποία συνταυτίζει την Ελληνικότητα με την Ελληνική καταγωγή κι την Γερμανικότητα με την Γερμανική Καταγωγή παραβλέποντας το Ανθρωπολογικό γεγονός ότι όλοι οι Βαλκάνιοι πλυθησμοί έχουν σημαντικότατο ποσοστό Ελληνικής καταγωγής (χρωμόσωμα Υ και MtDNA) όπως κατ`επανάληψιν έχει γράψει ο Διηνεκής Ποντικός. Την θεωρία αυτή ανέπτυξε ο Αυστριακός Ιστορικός και Φιλόλογος Guido Von List, και απετέλεσε την βάση των διαφόρων Volkisch κινημάτων στην Αυστρία και Γερμανία, που με την σειρά τους βοήθησαν στην ίδρυση της Thule Gessellschaft η οποία βοήθησε στην υποστήριξη του τότε ασήμου NSDAP.

    H ιδία θεωρία Heilige Blod στοίχισε βασικά στην Γερμανία τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, εμποδίζοντας το Γ Ραιχ να αφομοιώσει Σλαβικούς πλυθησμούς στην περιφέρεια της Μεγάλης Γερμανίας-Grossdeutschland (Τσέχοι, Σλοβάκοι, Πολωνοί, Ουκρανοί, Λευκορώσοι) τους οποίους θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πρός ώφελος της εναντίον της Σ Ενώσεως. Αυτό, διότι η θεωρία Heilige Blod θεωρούσε μόνον τους Ευρωπίδες Γερμανικής Καταγωγής ώς ανθρώπους, και θεωρούσε τους Ευρωπίδες Σλαβικής Καταγωγής ώς υπανθρώπους.

    Το έτερο κίνημα που αναφέρεστε είναι φυσικά το κίνημα του Νορδισμού, που τοποθετούσε την καταγωγή των Αρχαιο-Ελληνικών φύλων στην κοιτίδα των Γερμανικών φύλων, και φυσικά υπεστήριζε ότι οι καθαροί Ελληνες είναι Ευρωπίδες με ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια που ανήκουν στην Νορδική υποφυλή. Για όλα αυτά αναφέρεται επισταμένα ο Διηνεκής Ποντικός.

    Διαβάστε επίσης: The occult roots of Nazism, Prof Nicholas Goodridge-Clark

    Για τον Φαλμεράγιερ και τον Νορδισμό έχει γράψει ο Διηνεκής Ποντικός.

    Το έχω ξαναγράψει, η σημερινή Ελλάδα είναι κόρη του Βυζαντίου-Ρωμανίας και εγγονή της Αρχαίας Ελλάδος. ΑΥτό σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι. Πρόβλημα τους.

    Πυργιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελ.Β. γράφεις:'Ας σκεφτεί αυτός ο φίλος αν ένας πολιτισμός θα έφτανε ως εκεί αν είχε τα εθνοφυλετικά κριτήρια του «πεφωτισμένου» αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Η διάδοση του αρχαίου πολιτισμού ήταν αποτέλεσμα της ισχύος του. Η διάδοση του νεώτερου ελληνικού πολιτισμού ήταν αποτέλεσμα απόκοσμης ισχύος που δεν είχε ανάγκη τα όπλα για να μιλήσει στον φόβο των ανθρώπων αλλά ήθελε να μιλήσει στην ψυχή τους και αυτό το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό είναι και το δείγμα της απόλυτης ωριμότητας του'. Καί ναί καί όχι.Κατ'αρχάς δείχνεις νά ειρωνεύεσαι τόν εθνοφυλετισμόν καί αυτό είναι μέγα σφάλμα.Άν ήταν κάτι πού πίστευαν οι Έλληνες ΟΛΩΝ τών εποχών ήταν ο εθνοφυλετισμός.Άν θές τό συζητάμε. Είναι κάτι πού ευκόλως τεκμαίρεται,εκτός άν η λέξη έχει αποκτήσει άλλη έννοια από τήν αρχική της καί εγώ έχω μείνει πίσω.Μόλις στόν αιώνα μας καί έπειτα από καταιγισμόν προπαγάνδας καί ύπουλης διοχετεύσεως αλλοτρίων όσο καί αντιφυσικών ιδεολογημάτων ο Έλλην αρχίζει νά αμφισβητεί τό ΑΙΜΑ.Δεύτερο σχόλιο:ο αρχαιοελληνικός πεφωτισμένος (γιατί τό βάζεις σέ εισαγωγικά;κι εδώ έχεις αντίρρησιν;)εθνοφυλετικός
    πολιτισμός είχε τήν δυνατότητα νά κυριαρχήσει επί τής Οικουμένης μέ τόν σωστό τρόπο άν δέν φώλιαζε η ΕΡΙΣ καί η ΑΠΛΗΣΤΙΑ,γιά άλλη μιά φορά,εντός τού σώματος τού Ελληνικού Γένους ως καρκίνος,ο οποίος γιά πολλοστή φορά κατέφαγε τίς σάρκες μας.Δέν ήταν,θέλω νά πώ, έλλειμα πολιτισμού,ισχύος,ιδεών,κτλ.Ήταν θέμα πού έχει νά κάνει μέ τό βασικό ενδογενές(ναί,γεννετικό,τό αναφέρουν καί τό αναδεικνύουν ΟΛΟΙ σχεδόν οι αρχαίοι Φιλόσοφοι καί Μύστες.Αμφισβητείστε το άν θέλετε)ελάττωμα τής Ελληνικής Φυλετικής οντότητος.Γιά αυτό τό λόγο ακριβώς οι Φιλόσοφοι-Μύστες στά συγγράμματά τους τό πρώτο πού επιδίωκαν μέσω τών διαφόρων πολιτειακών συστημάτων πού πρότειναν είναι η προσπάθεια απαλοιφής αυτού τού γεννετικού ελαττώματος.Διότι γνώριζαν καλώς πώς καί τά ψυχοπνευματικά χαρακτηριστικά μεταδίδονται στούς απογόνους(γεγονός πού μόλις πρόσφατα τεκμηρίωσε-έν μέρει βεβαίως,πλήρως είναι αδύνατον-η σύγχρονη επιστήμη).Οί αρχαίοι τό γνώριζαν,αναφέρεται σαφώς σέ πλείστα κείμενα,προτείνω σέ όλους ΟΜΗΡΟΝ γιά όλες σχεδόν τίς αποδείξεις.Έν ολίγοις,διαφωνώ πώς ο αρχαίος ελληνισμός 'δέν μπορούσε' γιά τούς λόγους πού ισχυρίζεσαι.Προσωπικώς ισχυρίζομαι πώς η αιτία γιά ΟΛΕΣ μά ΟΛΕΣ τίς συμφορές καί αποτυχίες τής Φυλής ΜΑΣ είναι η ίδια καί απαράλλαχτη,μέ διαφορετικόν βαθμόν εντάσεως αναλόγως πρός τήν κάθε εποχή καί συνθήκες.Έρις,προσωπικός εγωισμός κάποιου χαρισματικού,κατά τά άλλα,ανθρώπου,δράσις,αντίδρασις, περισσότερη έρις,διωγμός τών αρίστων,απληστία,βία,καταστροφή. Καί τό Βυζάντιο γιά τέτοιους λόγους δέν έπεσε;τό πρόβλημα είναι ΜΕΣΑ μας καί όχι έξω.Οι διάφοροι εχθροί μας βρίσκουν πάντα καί τά κάνουν,αφού διεισδύσουν πολλάκις,τάχα ως Έλληνες,εντός τών ελληνικών πολιτειών, καλλιεργώντας τό ζιζάνιο ή βρίσκοντας κατά καιρούς αδύναμα καί άπληστα ανθρωπάκια πού ανήκουν στή φυλή τού Μαμμωνά,τά οποία συνειδητά κάνουν όσα τούς λένε 'απέξω'.Πείτε μου εσείς τί έχει αλλάξει τόοοοσες χιλιάδες έτη.Εγώ λέω ΤΙΠΟΤΑ επι τής ουσίας,τά πάντα επί τής προσόψεως.Ελπίζω νά μήν κούρασα.

    γραφικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλες και φίλοι μία από τις απαντήσεις για τη συνέχεια του Ελληνισμού μπορείτε να βρείτε στο γράμμα ανώνυμου Έλληνα στρατιώτη προς επίσης ανώνυμο και τυχαίο στρατευμένο συνάδελφό του, που σας επισυνάπτω. Δεν διεκδικώ την πατρότητα της πληροφορίας καθόσον και εγώ είμαι αποδέκτης της από συμμαθητή μου:

    Ένα σημείωμα κρυμμένο σε όπλο...
    Ο Λάμπης Ν. Βολονάκης, λοχίας του Αʼ λόχου του 17ου Συντάγματος Πεζικού υπηρετούσε στην Μικρά Ασία το 1920. Αποσυναρμολογώντας και καθαρίζοντας το όπλο του, βρήκε ένα σημείωμα και μια πεντάρα. Τα φύλαξε μέχρι την επιστροφή του στην πατρίδα και τα κατέθεσε στην Ιστορική και Εθνολογική Εταιρία της Ελλάδος.
    Το σημείωμα είναι ενδεικτικό του διαχρονικού πνεύματος του Έλληνα Στρατιώτη, το οποίο προσπαθούν να εξοντώσουν τα τελευταία χρόνια:

    Εν Μπιζανίω 20 Φεβρουαρίου 1913
    Αγαπητέ Συνάδελφε,
    Σε χαιρετώ,
    Σε, που θα έχης την τύχη να ανοίξης το πέλμα του όπλου αυτού, θα εύρης την πεντάρα αυτή και να πάρης ένα τσιγάρο, να το καπνίσης στην υγεία μου.
    Το όπλο αυτό το έφερα επί πέντε έτη.. Το δόξασα και με δόξασε και τώρα αναγκάζομαι να το εγκαταλείψω, λόγω τραυματισμού μου.
    Πέρασα τόσες και τόσες στιγμές και δεν το εγκατέλειψα και εάν η πατρίς σε χρειασθή, να το τιμήσης.

    CIATICTINOC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου αντεστράφησαν οι όροι. Η Ιστορία γράφτηκε από τους ηττημένους. Ο άνδρας που δήλωσε περήφανος που συνετέλεσε στην μικρασιατική καταστροφή, έτυχε τιμιτικής ταφής. Ο άλλος σπουδαίος ανήρ που ξενδιάντροπα διαλαλούσε πως "δεν έχομεν καμία δουλειά εις τις περιοχές πέραν του Ολύμπου" στέκει μεγαλόπρεπος εις τη πλατεία της Λαμίας. Ο Δικτάκτορας Παπαδόπουλος, όταν απεβίωσε ετάφη με πρωτοβουλία τεσσάρων αποστράτων που έδωσαν από 100.000 δρχ. για να έχει ο αποθανών μια αξιοπρεπή κηδεία. Ο ίδιος αν και μπορούσε να έχει φροντίσει τουλάχιστον να εξασφαλίσει στην οικογένειά του και στον ίδιο τα απαραίτητα για την διαβίωσή του, φρόντισε το δρόμο της αρετής και της φιλοπατρίας. Πέθανε στη φυλακή σαν παράδειγμα του συστήματος το οποίο αυστηρα προειδοποιεί τους επερχόμενους "ηγέτες": Το ταμείο του Πατισάχ είναι ποταμός και όποιος δεν πίνει απ αυτό είναι γουρούνι!!! (Οθωμανική παροιμία). Οι νέοι εισερχόμενοι στην πολιτική μετά από μία κοπιώδη τετραετία μετακομίζουν εις τον Διόνυσο, το Ψυχικό, την Πεντέλη. Ουδείς ρωτά πόθεν έσχες. Και φυσικά εις την επόμενη τετραετία επιβραβεύονται από τον κυρίαρχο λαό. Ο μοναδικός Έλλην που αντιτάχθηκε στη στρατιωτική κυβέρνηση 67-73 θεωρείται ως "χουντικός" και του αφαιρέθηκε η ιθαγένεια!! Ω Ελλάς!! Προσκυνώ το μεγαλείο σου. Αλλα φοβάμαι πως τρεμοσβήνει. Στις ριπές των ανέμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ κ' ΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ
    http://rapidshare.com/files/326340747/OMHRIKH_POLITEIA.pdf

    ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΝ ΠΡΟΣ ΑΡΕΤΗΝ Α http://rapidshare.com/files/326340817/PROPARASKEYASTION.pdf

    ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟN ΠΡΟΣ ΑΡΕΤΗΝ B http://rapidshare.com/files/326340873/PROS_ARETHN.pdf

    Συγγνώμη γιά τό 'άσχετον' τού μηνύματός μου.Αυτά είναι κάποια βιβλία πού έχω γράψει καί αδυνατώ νά εκδόσω,οπότε τά διανέμω μέ αυτόν τόν τρόπο.Εννοείται δωρεάν! Όποιος/α αγαπά άς μέ τιμήσει μέ τήν ανάγνωσι τους.Ευχαριστώ γιά τυχόν ανάρτησι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ακόμα να καταλάβουν μερικοί ότι για να επιβιώση ο χριστιανισμός στην ανατολή οι αυτοκράτορες την έφεραν στα μέτρα της παλιάς θρησκείας.άποψη μου είναι ότι σαν Έλληνες μετατρέψαμε τους αρχαίους θεούς σε αγίους.τα έθιμα διατηρήθηκαν και σε πολλές περιοχές ακόμη και σήμερα τα ίδια έθιμα παραμένουν απο την εποχή του Ομήρου.

    Κώστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ελληνικός πολιτισμός είναι λαϊκός πολιτισμός απο την αρχαιότητα ακόμη καθώς θέτει πάντα ως βάση της σκέψης πως όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι μεταξύ τους όσο και διαφορετικοί. Αυτό οι δυτικοί μιμητές ποτέ δεν το κατανόησαν καθώς δεν μπόρεσαν να μιμηθούν το μέτρο στην αισθητική και παρέμειναν μέσα στο μπαρόκ μιμούμενοι ελληνικούς ρυθμούς. Ορθώς λοιπόν γράφτηκε πω "αυτόν τον περιφρονημένο πολιτισμό του ψωμιού και του κρασιού που μπορείς ω του θαύματος να τον απαντήσεις μπροστά σου απ’ το πουθενά σε κάποιο ξεχασμένο χωριό της Σιβηρίας. Αυτόν τον πολιτισμό που θεωρούμε αυτονόητο και θέλουμε να αποκαθάρουμε σε κάτι ποιο «εκλεπτυσμένο» στρέφοντας τα μάτια μας στην προ-προγιαγιά μας και αποστρέφοντας τα μάτια από την μάνα μας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τα δικα μας σχολια γιατι να μην αναρτωνται ως αρθρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσεις ολοι οι ενγραμματοι αφου πατε κοντρα σε οτι ειναι αριστο σε αυτον τον τοπο και διωχνεται εκτος Ελλαδος τους καλητερους επιστημονες
    κανετε οτι κοπτεσθαι για τον αφανησμο του Ελληνισμου.Ολοι σας κανεται μονο μπλα,μπλα,μπλα,και
    κανενας δεν δεινει λυσεις,αλλα μην φοβοσασται καποτε θα ξεσηκωθη ο λαος και θα σας εκδικηθη.γιαυτο καντε κατι οσο ειναι ακομα καιρος
    και αφηστε τις εξυπναδες τις σαπιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mbori na min itan fyloxrimatos omos ego auto pou thimame einai i aposirsi tis merarxias apo tin kypro ki o akolouthos tou to teliose to thema gia pio igeti milame?O Vlakas patriotis einai pio epikyndinos genika se opoia thesi ki na vriskete.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είμαι αυτός που με το σχόλιο μου ,"η συνέχεια ποιού Ελληνισμού" προκάλεσε το σχόλιο του Ελ.Β. που στη συνέχεια έγινε κύρια ανάρτηση . Έχω τύχει της "Ελληνοχριστιανικής παιδείας" όπως όλοι οι Έλληνες που σήμερα είναι γύρω στα 65 . Δεν είμαι μακριά από τη στιγμή που θα βρεθώ "ενώπιος ενωπίω" με τον μεγάλο "κριτή" μου.Σε καμιά περίπτωση όμως δεν μπορώ να του δικαιολογηθώ πως ήμουν καλός Έλληνας Χριστιανός γιατί Έλληνας Χριστός δεν υπήρξε ! Αν ο Χριστός είχε κάποια φυλετική ιδιότητα αυτή αναμφισβήτητα ήταν η Ιουδαϊκή. Τότε όμως ο "κρίνος" δεν υπήρξε ποτέ , εκτός και αν και ο κρίνος έχει "φυλή"! Δεν θέλω να τον κοροϊδέψω λοιπόν. Άν όμως παρά ταυτα υπάρχει και εγώ του έδωσα στοιχεία Ελληνικά και τον διεχώρησα από τον Βούλγαρο , τον Σκοπιανό (δεν μπορώ να φανταστώ τον χριστό να κρίνει τους Έλληνες μητροπολίτες και τους σκοπιανούς αποδεχόμενος τους δεύτερους ως "Μακεδόνες") ,τον Ρώσο τον ,τον ,.... Χριστό φοβάμαι πως την έχω σίγουρη την κόλαση. Ας είμαστε ειλικρινείς . Η θρησκεία δεν είναι ένα "μεταφυσικό" δημιούργημα , είναι ένα δημιούργημα ανθρώπινο που βοήθησε τον άνθρωπο να ισοροπήσει το μεγάλο κενό της αγνοίας του. Ακριβώς για την συμβολή της αυτή η θρησκεία πέρασε διάφορα στάδια καιπροσέφερε σημαντικά στην εξέλιξη του ανθρώπου όπως αυτή τη γνωρίζομε σήμερα. Απλά χρειάστηκαν 2000 χρόνια για να ξεφύγει ο άνθρωπος από την αντίληψη της "ματαιότητας" της ζωής στην οποία τον παράσυρε ο τρόπος σκέψης των ισραηλιτών και να ξαναγυρίσει στην έρευνα των φυσικών νόμων που διέπουν τη ζωή ,όπως τον σκέπτονταν οι Έλληνες! Χρειάστηκαν 2000 χρόνια να αντικαταστήσει την "ματαιότητα" που συμπλήρωνε το κενό της αγνοίας του και διακηρύττει ο Ιουδαϊσμός (Εβραϊκός,χριστιανικός ή Ισλαμικός) με την επιστημονική γνώση των νόμων της φύσης που διεκήρυττε ο Εληνισμός. Εκεί ακριβώς εντοπίζω την ανάγκη του προσδιορισμού της συνέχειας και "ποιάς συνέχειας του Ελληνισμού" ! Γνωρίζω πως η ιστορία δεν γυρίζει πίσω! Επίσης αναγνωρίζω πως η ίδια η ζωή πήρε ότι καλό είχε να πάρει και από αυτό που τελικά επεκράτησε! Όλα αυτά που αγωνιωδώς προσπαθούμε να "ανακαλύψομε","αποδώσομε" ως Ελληνικές επιδράσεις στην εξέλιξη του χριστιανισμού δεν είναι τίποτα άλλο από έκφραση της διαρκούς πάλης του Ελληνισμού να καταδείξει τον ορθολογικό τρόπο σκέψης που διαμόρφωσε ο ίδιος. 'Αλλωστε ο Ελληνισμός δεν είναι έθνος ή φυλή , αλλά τρόπος σκέψης ! Κατά τούτο είναι λάθος των Γερμανών να αναζητούν τις ρίζες τους σε Ελληνική "φυλή" . Μακράν εμού ρατσιστικά ιδεολογήματα. Επίσης είναι λάθος να αποδίδονται σε όσους ταυτίζουν τον "Ελληνισμό" με τους Έλληνες ,στοιχεία φυλετικής "ανωτερότητας" έναντι άλλων λαών. Ο Ελληνισμός δεν είχε κανένα αίσθημα υπεροχής έναντι οποιουδήποτε,μόνο άκουγε !!! Είχε τα αυτιά του ανοιχτά προς όλους τους πολιτισμούς. Με τι μεγαλείο δέχθηκε ακόμα και τον Παύλο να μιλήσει στην Πνύκα !!! Ας δεχθεί σήμερα ο Αμβρόσιος ένα κήρυγμα ενός ειδωλολάτρη σε μια κυριακάτικη λειτουργία του !! Ούτε τάφο να θαφτούν δεν τους δίνομε ! Αυτό είναι Ελληνισμός ? Θα συμφωνείται πιστεύω με το δικαίωμα του λόγου και της έρευνας των "πάντων" . Ας αφήσομε το χρόνο να αποκαταστήσει την ισορροπία ανάμεσα στην δύναμη του Ελληνισμού και της οποιασδήποτε άλλης φιλοσοφικής θεώρησης των πραγμάτων !! Η συνέχεια του Ελληνισμού μπορεί να λάμψει και εκεί που δεν το πριμένομε !! Είχα επισκευτεί στην Μικρά Ασία Έφεσσο , Πέργαμο κ.λ.π. Δεν ξέρω γιατί αλλά εκείνες οι κολώνες εκεί πέρα , με βεβαίωναν πως είναι ικανές να ξυπνήσουν και να ξαναστήσουν στα πόδια του τον Ελληνισμό που τοσα χρόνια πριν ,τις είχε στήσει εκεί! Χρειάζονται χρόνο ! Τον έχουν ! Κάποιος δεν έγραψε ότι "Έλληνες είναι οι της Ελληνικής Παιδείας μετέχοντες" ? Οι κολώνες εκεί πέρα διδάσκουν ελληνικές αξίες , αρμονία ,αισθητική,γράμματα ,θέατρο Ιστορία. Και είναι όλα Ελληνικά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν ο Χριστός είχε κάποια φυλετική ιδιότητα αυτή αναμφισβήτητα ήταν η Ιουδαϊκή. Τότε όμως ο "κρίνος" δεν υπήρξε ποτέ , εκτός και αν και ο κρίνος έχει "φυλή"!
    Ο ΚΡΙΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΛΗ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΟΥΔΑΙΑ.
    120 ΠΟΛΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΤΕ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΚΑΙ ΑΡΑΜΑΙΚΑ. ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ ΕΚ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ....
    ΜΑΘΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ,ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΩ Η ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

    ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.
    ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΑΚΕΤΟΥ...
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγχαρητήρια κ. Ελευθέριε. Σωστά τα λέτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. έχει δίκιο ο φίλος 31 Ιανουαρίου 2010 7:49 μ.μ..όσα λέει τά γνωρίζω κι εγώ αλλά από άλλες πηγές,σοβαρότατα συγγράμματα κι όχι 'αρπακόλα'.ανεξαρτήτως αυτού πάντως,εσείς ΚΟΡΟΪΔΑ,γιά νά μήν πώ καμμιά βαρειά κουβέντα,ανοίξατε ποτέ τό Ευαγγέλιο νά δείτε τί λέει στούς (τάχα)'συμπατριώτες' του ο Θεάνθρωπος;Τούς αποκαλεί γεννήματα εχιδνών(όπως καλούσαν τούς λεγάμενους ΜΟΝΟΝ οι Έλληνες Μύστες,δέν θά σάς πώ πού,κάντε τόν κόπο νά ψάξετε μόνοι σας)καί τούς διαχωρίζει ΠΛΗΡΩΣ από τήν δική τού καταγωγή λέγοντάς τους πώς δέν είναι εκ τού δικού Του Πατρός,αλλά σπορά τού Διαβόλου.Νά μήν τό 'ανοίξω' περισσότερο καί σάς γράψω τίς πλήρεις παραπομπές καί τά πλήρη στοιχεία,διότι δέν θά έπρεπε αυτές τίς κρίσιμες γιά τό Γένος ώρες νά επιθυμούμε τήν περαιτέρω Έριδα. Ο υψηλός τόνος μου πρίν έχει νά κάνει μέ τό γεγονός πώς παρουσιάζονται κάποιοι καί μέ υφάκι προσπαθούν νά θολώσουν κάι τά μυαλά τών άλλων πού ίσως δέν τήν έχουν ψάξει αρκετά τή δουλειά,καί τούτο είναι μή ανεκτό.Αυτοί πρέπει νά μπαίνουν στή θέση τους,ή έστω καί μέ δηκτικό τρόπο νά τούς χτυπά κάποιος τό καμπανάκι γιά τήν λάθος κατεύθυνση πού έχουν πάρει(η οποία θά μάς ήταν αδιάφορη άν δέν επηρέαζε καί άλλους ανθρώπους πρός αυτήν).Κοιτάξτε νά μελετάτε τίς πηγές καί σοβαρούς(αληθινούς καί όχι επί πληρωμή)επιστήμονες καί μήν φανατίζεστε μέ λάθος πράγματα.Σάς τό λέει κάποιος πού έχει κάνει αυτό τό λάθος κάποια στιγμή στή ζωή του.Η ημιμάθεια είναι μακράν χειρότερη τής αμαθείας.

    γραφικός.

    Υ.Γ.όσο γιά τόν άλλο πού αμφισβητεί τήν πίστη τών Ελλήνων στό ΑΙΜΑ,στή Φυλή καί στήν Υπεροχή αυτής(σάς αρέσει δέν σάς αρέσει αυτή είναι η πραγματικότης)τόν προτρέπω αντί νά διαβάζει ψευτοδωδεκαθειστές τής πλάκας,αναρχοκομμουνιστοαριστεροφιλελεύθερους τής κακιάς ώρας νά πιάσει καί νά ανοίξει κανένα αρχαίο συγγραφέα μήπως καί καταλάβει τί βλακείες λέει.Αρκεί,πραγματικά,μόνον ο Όμηρος!!!'Μόνοι ικανοί νά φιλοσοφούν είναι οι Έλληνες'-βρές ποιός αρχαίος τό είπε αυτό,κατάλαβε τί σημαίνει σέ νοηματική προέκταση καί αναθεώρησε.άν βεβαίως είσαι Έλλην,διότι οι καιροί είναι πολύ πονηροί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1:02 π.μ.
    Εὐχαριστῶ πολύ "γραφικέ",ξέχασα νά γράψω τό ὅνομά μου,ἀπό κεκτημένη ταχύτητα..

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΥΓ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.