29/1/10

Η ΕΦ θα υφίσταται εφόσον συνεχίζεται η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων, ξεκαθάρισε ο Υπ.Αμυνας

Οσο η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων και η παράνομη κατοχή εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον τουρκικό στρατό συνεχίζεται, θα πρέπει να εξακολουθήσει να υφίσταται και να ενισχύεται η Εθνική Φρουρά, η οποία αποτελεί μέσο κατοχύρωσης της ασφάλειας της χώρας μας και όργανο αποτροπής κινδύνων και απειλών, δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας σε χαιρετισμό του στην τελετή απόλυσης Εθνοφρουρών της κλάσης 1974 της IV ΤΑΞ ΠΖ.

Ο κ. Παπακώστας είπε πως η κλάση του 1974, του έτους που σημάδευσε την έναρξη της πιο τραγικής περιόδου της νεότερης ιστορίας του τόπου μας, εξαιτίας της εκδήλωσης του προδοτικού και επάρατου Πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής που το ακολούθησε, αποτελεί αναμφίβολα πρότυπο πατριωτικής στάσης, για τις επερχόμενες γενιές.

''Εξαιτίας της δικής σας αφοσίωσης και αποφασιστικότητας, ο θεσμός της Εθνοφυλακής, ως τρίτος πυλώνας της Εθνικής Φρουράς, πέτυχε τους σκοπούς του. Η παραμονή και η προσφορά σας στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, με την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμα για να υπηρετήσετε στην Εθνοφυλακή, όπως και η εθελοντική ένταξη κάποιων από εσάς σε αυτή, αξίζει τον έπαινο και τα θερμά συγχαρητήρια όλων μας''.

Ο κ. Παπακώστας ανέφερε πως η Κυβέρνηση αγωνίζεται σκληρά με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, για λύση του κυπριακού προβλήματος. Επιδιώκουμε τη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, που θα δημιουργήσει ένα ενιαίο κράτος με μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα, ανέφερε.

''Μία λύση που θα στηρίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στις αρχές στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση. Βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση των εντατικών συνομιλιών και παρά τη μέχρι τώρα απογοήτευσή μας, εξαιτίας της υποκινούμενης από την Τουρκία σκλήρυνσης της στάσης της τουρκοκυπριακής πλευράς, ευελπιστούμε στην επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας το συντομότερο δυνατό. Για να ζήσει αυτός ο τόπος και αυτός ο λαός - Ε/κ και Τ/κ - σε συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης και ευημερίας στην κοινή γη των προγόνων μας'', πρόσθεσε ο Υπουργός Αμυνας.

Σταθερός συμπαραστάτης στο δίκαιο αγώνα μας, κατέληξε στην ομιλία του, ήταν και παραμένει η Κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας και πολύτιμο όπλο μας είναι η ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο, την οποία επιβάλλεται, με σύνεση να επιδιώκουμε και να καλλιεργούμε.

iKypros
29/01/2010

5 σχόλια:

  1. Αν δεν σοβαρευτούμε, δεν μας σώζει τίποτα!

    Ο στρατός της Κύπρου, δεν παρέχει ΚΑΜΙΑ ασφάλεια στο νησί. Ομοίως και ο στρατός της Ελλάδας.

    Αυτός ο στρατός, που στηρίζεται στους κληρωτούς και το μεγάλο μέγεθος, ήταν χρήσιμος στην εποχή των εθνογενέσεων στην Δύση, και στους Βαλκανικούς πολέμους, και σε κράτη με φασιστική παράδοση (γερμανόφωνα κράτη, Ισραήλ, Τουρκία-Κεμάλ), ή με έντονα αυτονομιστικά κινήματα (Τσετσενία, Κουρδιστάν, κτλ).

    Το ρολόι της Ελλάδας σταμάτησε το 1922, και ο στρατός έμεινε σε εκείνη την εποχή!

    Η Κύπρος και η Ελλάδα χρειάζονται μικρό-σοβαρό-αξιόμαχο-εξειδικευμένο στρατό ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ, και στήριξη στους σύχρονους εξοπλισμούς!

    Η Τουρκία δεν φοβάται τίποτα, ακόμα και αν όλοι οι Έλληνες και όλοι οι Κύπριοι είναι στρατιώτες. Η Τουρκία φοβάται τα Ρωσικά αεροπλάνα Σουχόι και τους S400!

    Και επίσης χρειάζεται κρατική αμυντική βιομηχανία (η Ρωσία προσφέρει τεχνογνωσία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεταξύ ποιότητας και ποσότητας υπάρχει μία λεπτή γραμμή. Η ποιότητα είναι καλή, αλλά αν η αντίπαλη ποσότητα ξεπεράσει κάποιο όριο, τότε και η ποιότητα δεν αλλάζει κάτι. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία, φίλε μου με το παραπάνω σχόλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να γίνουν όλα τα Εθνικός υπέροχα και να μας διακατέχει πάντα μια Εθνική υπερηφάνεια πρέπει να ήμαστε οι Έλληνες μονοιασμένοι! Πως θα το πετύχουμε αυτό όταν δεκαετίες τώρα τα στελέχη του ΑΚΕΛ κάνανε τους πολιτικούς τους οπαδούς γενίτσαρους, Ελληνόπουλα να σηκώνουν τουρκικές σημαίες, να προδίδουν τους κύπριους αγωνιστές στα σκυλιά της Γηραιάς Αλβιώνας; Ρωτάω και ξανά ρωτώ! Οι έντιμες Εθνικές λύσεις δυστυχώς δεν μπορούν να γεννηθούν από γενίτσαρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βεβαίως και χρειαχεται ενισχυση το οπλοστασιο της Ε.Φ. Παρ' ολ' αυτά εγω σαν Ελλην Κυπριος πιστεύω οτι ακόμα και αν δεν μπορούμε να νικήσουμε σε μιαν ενδεχόμενη επίθεση των τούρκων μπορούμε να τους κάνουμε να μετανιώσουν πικρά..Και η Ελλάδα έχασε από τους Γερμανούς αλλά μπορούσε να θεωρηθεί αυτό ήττα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά κάνει και (θα) υφίσταται. Καλύτερα, όμως, θα ήταν να εξοπλιζόταν και να εκπαιδευόταν καλύτερα.

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.