6/1/10

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας στον αγιασμό των υδάτων στο Αγαθονήσι

"Το Αιγαίο είναι για την Ελλάδα πολύτιμο, είναι πηγή έμπνευσης, μπορεί να είναι θάλασσα ειρήνης και γέφυρα στις σχέσεις μας με τη γειτονική Τουρκία με την προϋπόθεση ότι και η γειτονική χώρα θα σεβαστεί πλήρως το διεθνές δίκαιο και την εθνική μας κυριαρχία", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας μετά την καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων στο ακριτικό Αγαθονήσι.
Εκφράζοντας ιδιαίτερη τιμή και χαρά που γιόρτασε τα Θεοφάνεια με τους κατοίκους του ακριτικού νησιού, ο κ.Δρούτσας είπε ότι "εσείς οι νησιώτες είστε οι πρώτοι που επιθυμείτε καλές σχέσεις, ειρήνη, γαλήνη στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε, ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί να συνεργαστεί με τον γειτονικό λαό, αλλά τηρώντας το αυτονόητο, με σεβασμό στις σχέσεις καλής γειτονίας".

Ευχόμενος καλή χρονιά στους πολίτες του Αγαθονησίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη γι'αυτή τη συνεργασία αλλά ταυτόχρονα σε ότι αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα είναι "απόλυτη και αυστηρή. Εχει και τη βούληση και τα μέσα να απαντήσει στις όποιες προκλήσεις και να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τα δικά της κυριαρχικά δικαιώματα". Από την πλευρά του, ο κοινοτάρχης του νησιού κ.Ευάγγελος Κότορος εξέφρασε ιδιαίτερη τιμή για την παρουσία του κ.Δρούτσα στο νησί, ευχήθηκε επιτυχία στο έργο της κυβέρνησης και τόνισε ότι οι πολίτες του ακριτικού νησιού είναι κοντά στην κυβέρνηση και θέλουν και την κυβέρνηση κοντά τους.

Κάνοντας λόγο για την "καινοφανή θεωρία των γκρίζων ζωνών, των ανιστόρητων γειτόνων και με τις ενέργειές τους και με τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου", τόνισε ότι οι πολίτες του νησιού βρίσκονται στις επάλξεις και δίνουν το αγώνα τους για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών τους στο νησί. Μετά την κοπή της βασιλόπιτας από τον κοινοτάρχη του νησιού, ο κ.Δρούτσας είχε συνάντηση με κατοίκους με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ.Δρούτσας εξέφρασε κατανόηση για τα προβλήματα της καθημερινότητας σε ένα ακριτικό νησί, τα κύματα λαθρομεταναστών που δέχεται η περιοχή καθώς επίσης και για την απόγνωση, όπως είπε χαρακτηριστικά, που μπορεί να αισθάνεται ο κάτοικος του νησιού όταν βλέπει να πετούν τουρκικά μαχητικά πάνω από τη στέγη του σπιτιού του. "Σας διαβεβαιώ ότι είμαστε κοντά σας γιατί η ελληνική πολιτεία σας το οφείλει", είπε ο κ.Δρούτσας και παρέδωσε στον κοινοτάρχη ένα συμβολικό δώρο έναν φορητό υπολογιστή για το σχολείο του νησιού.

Ταυτόχρονα πρότεινε το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές να διαμορφώσει μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, για το Αγαθονήσι, ώστε να συμβάλει αποτελεσματικά στο να γνωρίσει τις ομορφιές του νησιού ο κόσμος και να προωθηθεί η οικονομική του ανάπτυξη. Μάλιστα ο κ.Δρούτσας δεν απέκλεισε το ίδιο να εφαρμοστεί αργότερα και σε άλλα ακριτικά νησιά, ώστε να αναβαθμιστούν και να αναπτυχθούν οι οικονομίες τους. Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τα δύο Ελληνόπουλα, που τηρώντας το έθιμο έπεσαν στα νερά του Αιγαίου και έπιασαν το σταυρό. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Αγαθονήσι, ο κ.Δρούτσας επισκέφθηκε το σχολείο, το ιατρείο και το φυλάκιο του στρατού.

© 2010 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16 σχόλια:

  1. Καλές Θάλασσες σε όλους τους Θαλασσινούς. Είθε ο Τίμιος Σταυρός και το Αγιο Πνεύμα να τους προστατεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Κ. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΕΞ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ...ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΟΥΧΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΛΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ...
    -ΑΡΜΕΛ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λέτε να μας διαψέυσει ο κ Δρούτσας και να είναι περισσότερο μαχητικός για την Ελλάδα από όσο τον περιμέναμε;
    Τι γίνεται με τα ΕΝΑΕ;
    Τι έγινε με τις Ισραηλινές κορβέτες;
    Γιατί θέλουμε να πάρουμε δάνειο σε δολάρια;
    Γιατί Πληρώσαμε τόκους παραπάνω με την μεγένθυση των spreads;
    Κ Δρούτσα στα καλά θα είμαστε μαζί σας, αλλά στα παιχνίδια απένατι. Μπράβο για αυτή την κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λέτε να μας διαψέυσει ο κ Δρούτσας και να είναι περισσότερο μαχητικός για την Ελλάδα από όσο τον περιμέναμε;
    Τι γίνεται με τα ΕΝΑΕ;
    Τι έγινε με τις Ισραηλινές κορβέτες;
    Γιατί θέλουμε να πάρουμε δάνειο σε δολάρια;
    Γιατί Πληρώσαμε τόκους παραπάνω με την μεγένθυση των spreads;
    Κ Δρούτσα στα καλά θα είμαστε μαζί σας, αλλά στα παιχνίδια απένατι. Μπράβο για αυτή την κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο για την επίσκεψη του κυρίου Δρουτσα στο ακριτικό Αγαθονήσι .Είναι το υπουργείο του που διαμορφώνει την εξωτερική πολιτική και το βαθμό αντίδρασης και εμπλοκής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας .Tο ότι τα άκουσε από πρώτο χέρι ίσως λειτουργήσει και θετικά για το μέλλον της περιοχής . H πατρίδα μας έχει τα μέσα (από το υστέρημα του Έλληνα φορολογουμένου ) να αντιμετώπιση την τουρκική επιθετικότητα το ξέρουν και οι απέναντι.
    Για την βούληση μένει να μας αποδείξετε και την επιθυμία του κράτους των Αθηνών να χαίρουν όλοι οι πολίτες τον ίδιο βαθμό ασφάλειας
    Εμένα η αγωνία μου είναι να μάθω εάν πήγε κι έφυγε ανενόχλητος (από τους απέναντι φυσικά) .
    Χρόνια σας πολλά με υγεία και καλή φώτιση σ` όλους μας .

    Πορφυριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μίλησε ο Δρούτσας και είπε όλα τα άλλα εκτός απο τα αυτονόητα. "είναι πηγή έμπνευσης, θάλασσα ειρήνης, γέφυρα ΚΑΙ δεν συμαζεύεται" αερολογίες, καταπραϋντικά λόγια, για να κοιμούνται όλοι ήσυχα. Πήγε πρώτη του φορά στο νησί, για να δείξει ότι σκέπτεται τους ακρίτες. Θα τους θυμάται άραγε στο κλεινόν άστυ αύριο ; Μόνον αυτά που είπε είναι το Αιγαίο ; Είναι η εμπροσθοφυλακή σας και σεις, αποτελείτε το στρατηγικό βάθος. Είναι μόνο πηγή έμπνευσης ; Και ποια είναι η έμπνευση που αποκόμισες κύριε υπουργέ...να την μάθουμε κι εμείς ; Εμπνεύστηκες απο τους λαθρομετανάστες : Απο τις παραβιάσεις και τις αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων : Απο την αγωνία της επιβίωσης των λιγοστών ξεχασμένων κατοίκων ; Γίναμε πράγματι γέφυρα, όχι ειρήνης και φιλίας, αλλά γέφυρα να περνά ο συρφετός των λαθρομεταναστών, που θα αποτελέσουν αύριο την ψηφοθηρική πηγή σας. Είναι "πολύτιμο" το Αιγαίο, αυτό είναι σίγουρο. Το ερώτημα είναι τι κάνετε για να το εκμεταλλευτείτε. Το Αιγαίο θα σας σώσει με τον τεράστιο πλούτο του (μεθάνιο, πετρέλαιο, πολύτιμα μέταλλα), που δεν τολμάτε να εξορύξετε λόγω της "ειρήνης" που επιδιώκετε με τον μπαμπούλα της γειτονιάς. Μια ειρήνη που βασίζεται στον φόβο, δεν είναι γνήσια ειρήνη. Άντε έκανες το κομάτι σου πέταξες και έναν δεκάρικο λόγο και επέστρεψες στην ασφάλεια της Αθήνας. Εκείνοι οι ακρίτες ήταν μόνοι και πάλι μόνοι θα είναι. Απλώς με τον υπολογιστή που τους χάρισες, θα στέλνουν γρήγορα τα νέα τους στην ΑΘήνα με το καθημερινό δελτίο παραβιάσεων της περιοχής απο τους "φίλους γείτονες".
    Άντε και του χρόνου, να σας ξαναδούμε στο ακριτικό Αιγαίο.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κλασσικές ξεκαρφωματικες οι επισκέψεις αυτές. Το πήραν χαμπάρι κι οι τούρκοι και δεν παρενόχλησαν... Η ουσία βρίσκεται στα παιχνίδια στη Θράκη αυτή την εποχή. Εκεί θα δώσουν πρώτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΜΙΣΟΣ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΣΤΑ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ.ΔΡΟΥΤΣΑ,ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ!!!!!!ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΗ!!!!!!Κ.ΔΡΟΥΤΣΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποια προυποθεση κ. Δρουτσα μας. Με δεδομενο οτι η Τουρκια δεν προκειται να σεβαστει ουτε το Διεθνες Δικαιο ουτε τα Ελληνικα κυριαρχικα δικαιωματα , απαραιτητο ειναι να υπαρχουν εναλλακτικα σχεδια αντιμετωπισης " κακοβουλων ενεργειων ", αναπτυξης και θωρακισης ολης της επικρατειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΓΕΝΝΑΙΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΜΗΠΩΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΕΙΚΟΝΙΚΟ (Ή ΚΑΙ ΜΗ ΕΙΚΟΝΙΚΟ) ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΥΡΓΟ ΕΛΕΓΧΟΥ Ή ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑΡΑ ΜΕΡΑ;

    http://toaftonoito.blogspot.com/2010/01/blog-post_5790.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βέβαια και ενα μεγάλο κανάλι ανεφέρθηκε στο Φαρμακονήσι... τέτοια μεσάνυχτα έχουν τα παληόπαιδα οι δημοσιογραφίσκοι...Ομως για το Αγαθοννήσι πολυ καλά κάνει το γκούβερνο,11 καθηγητές για 8 μαθητές ,καινούργιο αγροτικό ιατρείο,όμως νερό φέρνει η υδροφόρα από την Ρόδο.....Ισως να σκεφτούνε την αφαλάτωση.... Ναι ,το Αγαθοννήσι θα είναι η εμπροσθοφυλακή μας για αρκετό καιρό. Για τους λαθραίους βέβαια δεν είπα τίποτε γιατί είναι πολλά.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΑΤΡΑ, Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ:

    ΤΟ ΧΑΜΑΜ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1400. ΩΣ ΚΑΥΣΙΜΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΟ.

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΙΑΣ:
    ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΣΚΥΨΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ. ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΡΟΥΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.
    ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΛΩΤΣΙΑ ΕΚΟΨΕ ΤΑ ΑΧΑΜΝΑ ΕΝΟΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΤΑΝΤΙΑ!!!!!!!! ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Τι έγινε με τις Ισραηλινές κορβέτες;"


    Τι μου λές;Εχουμε ανάγκη απο Ισραηλινές κορβέτες και δεν το ήξερα;Δηλαδη αν αυτες οι κορβέτες ήταν Ελληνικές θα μας πειραζε;ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙΡΑΖΕ, ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ".Σαν και σενα παλληκαρα μου!Αντε λοιπον να βαρεσεις την κεφαλα σου στο "τειχος των δακρυων"(φορωντας οπωσδήποτε την γιαρμούλκα),παρακαλωντας τον Ελοχίμ να "δωσει φωτηση" στους Ελληνες ιθινοντες,ωστε να προτιμήσουν αυτες τις κορβετες!
    "ΑΥΓΑΤΙΣΑΤΕ" ΚΟΠΕΛΙΑ!ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΑΣ "ΚΟΝΤΥΝΟΥΜΕ"!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.