28/1/10

Γαλλία - Ελλάδα. Κράτη της ζώνης του ευρώ είναι έτοιμα για μια χρηματοπιστωτική διάσωση της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Λε Μοντ".

Διάφορες κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ εργάζονται, σε συνεννόηση με τα ευρωπαϊκά όργανα, για τη δημιουργία ενός μηχανισμού "χρηματοπιστωτικής υποστήριξης" της Ελλάδας, η οποία διέρχεται τη χειρότερη δημοσιονομική κρίση της των τριάντα τελευταίων ετών, αναφέρεται σε δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας "Λε Μοντ" στο φύλλο της που κυκλοφορεί σήμερα με αυριανή ημερομηνία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτά τα ευρωπαϊκά κράτη, μεταξύ των οποίων είναι η Γαλλία και η Γερμανία, "μελετούν, σε συνεννόηση με τα ευρωπαϊκά όργανα, τον τρόπο λειτουργίας ενός μηχανισμού χρηματοπιστωτικής υποστήριξης προς την Αθήνα".
Ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο σχετικά με τις πληροφορίες αυτές, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρνήθηκε "να σχολιάσει τις φήμες και τα άρθρα που βασίζονται σε εικασίες".


Σε αντάλλαγμα για την οικονομική τους αρωγή, οι χώρες αυτές ζητούν πάντως η ελληνική κυβέρνηση "να δεσμευθεί στην ενίσχυση του προγράμματός για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών", γράφει η "Λε Μοντ".
Μολονότι οι ευρωπαϊκές συνθήκες απαγορεύουν θεωρητικά κάθε δυνατότητα χρηματοπιστωτικής διάσωσης μιας χώρας της ζώνης του ευρώ, "διμερή δάνεια θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να χορηγηθούν από τα κράτη εθελοντές" ενώ "η καταβολή διαρθρωτικών κεφαλαίων που θα μεταβιβαστούν στην Ελλάδα ως το 2013 μπορεί να γίνει προκαταβολικά", διευκρινίζει η εφημερίδα.

Οι διαβουλεύσεις πρόκειται να συνεχιστούν ως την επόμενη άτυπη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που έχει προγραμματιστεί για τις 11 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

expresss.gr



14 σχόλια:

  1. Πόσο θά μᾶς κοστίσει ἡ διάσωση ἀπό τούς ἄθλιους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μας κάνει η Γαλλία είναι να μας δανείσει το αεροπλανοφόρο "Charles de Gaulle" για 2-3 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αεροπλανοφόρο;
    Να το κάνουμε τι;

    Έχουμε μερικές δεκάδες διάσπαρτα στο Αιγαίο, και ένα τεράστιο και αβύθιστο, νότια της Τουρκίας.

    Από την άλλη, Γάλλοι και Γερμανοί, δεν θα ήθελαν να χάσουν τον καλύτερο πελάτη τους στην αγορά οπλικών συστημάτων.

    Να δεις ότι κάτω απο το τραπέζι Γάλλοι και Γερμανοί θα τσακωθούν ποιος θα μας πρωτοβοηθησει, συνδέοντας την βοήθεια με EF και Rafales!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οσο και να μας κοστισει κυριε, αυτους τους αθλιους χρειαζομαστε για να μην γινουμε η πρωτη μπανανια του πλανητη.
    Εκτος και αν εχεις να μας προτεινεις τιποτε καλυτερους και πιο φερεγγυους.Αυτους τους αθλιους παρακαλουν οι γειτονες να ενταχθουν, με αυτους τους αθλιους φτιαξαμε τις στοιχειωδεις υποδομες σαν κρατος τα τελευταια χρονια, αυτοι οι αθλιοι διδασκουν στα πανεπιστημια τους την αρχαια ελληνικη γλωσσα που εδω εχουμε του κλωτσου και του μπατσου.
    Ας μην πεταμε λοιπον ετικετες ετσι για το θεαθηναι και την ανικανοτητα των πολιτικων μας να δρασουν με φαντασια, οραμα και εξω απο την μικροψυχη βλαχο-επαρχιωτικη κουτοπονηρη πολιτικη που εφαρμοζουν κατα το δοκουν.

    Αλεξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατά το κοινώς λεγόμενον, θα κάνουν "ρεφενέ" για να μας "σώσουν" από την χρεοκοπία. Αναρωτιέμαι, αν η ξαφνική συζήτηση περί Κίνας και του δανεισμού μας από αυτήν, έπαιξε το ρόλο της ώστε να αλλάξουν το τροπάρι οι εταίροι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ἀγάπητέ Ἀλέξανδρε ἐπειδή μιά εἰκοσπενταετία τώρα ζῶ μέ τούς ἄθλιους στό έξωτερικό σοῦ βεβαιώνω ὅτι ἔχουν τέτοια προβλήματα πού θά κάνουν τά πάντα νά μᾶς ἀφαιμάξουν διότι ταλαίπωρες εἶναι οἱ κοινωνίες τους. Καί ἄν δέν ρουφήξουν ὄσο αἶμα μποροῦν ἀπό ὅπου μποροῦν δέν τήν βγάζουν καθαρή.
    Καί οἱ δικοί μας ἄθλιοι (οἱ πολιτικοί μας δηλαδή) ἄθλιοι τῶν ἀθλίων. Μέρος τοῦ συστήματος ΤΟΥΣ εἶναι. Καί πρόβλημά μας πώς θά ξεφύγουμε καί ἀπό τούς δύο.
    Οἱ μέν ρουφάνε καί οἱ ἄλλοι πέρνοῦν μίζα. Ἀπό τό αἶμα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έπαιξε σπουδαίο ρόλο η παραφιλολογία για την Κίνα αυτή άλλωστε ακούγεται εδώ και μήνες. Το πρόβλημα είναι ότι πιθανή απαξίωση των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου αν γίνει θα γίνει με εκρηκτικό ρυθμό. Τα spread αυξάνονται και ίσως να έχουμε σε κάποιο σημείο εκρηκτική κατάσταση κυρίως για την αναχρηματοδότηση παλιών ομολόγων με νέο δανεισμό. Αυτή λοιπόν την εκρηκτική κατάσταση ίσως να κληθούμε με κάποιο τρόπο να αντιμετωπίσουμε από κοινού με τους εταίρους μας. Στάση πληρωμών για χώρα της ευρωζώνης είναι κάτι αδιανόητο. Αλλαγή των κριτηρίων χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο παραμένει σ’ αυτή την κατάσταση μόνο η Ελλάδα δεν είναι ηθικό να γίνει. Άρα τέτοια δημοσιεύματα προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για μια πιθανή οικονομική κηδεμονία της Ελλάδας διότι η εδώ πολιτική ηγεσία δείχνει ανίκανη να αντιμετωπίσει μόνη της την κατάσταση. Φυσικά ίσως και τίποτα από αυτά να μην χρειαστεί. Αλλά, άλλα μέσα αντιμετώπισης της κατάστασης με ημίμετρα τύπου αποχώρησης από το ευρώ και συνακόλουθης υποτίμησης και κηδεμονίας από το ΔΝΤ δεν είναι νοητά διότι θα απαξιώσουν το μόνο δυνατό ενοποιητικό σημείο της ευρωζώνης που είναι η οικονομία μετατρέποντάς την σε μια χαλαρή ελεύθερη αγορά. Αυτή ακριβώς την εξέλιξη θέλουν να αποφύγουν οι γάλλοι και οι γερμανοί και αυτή ακριβώς την εξέλιξη εύχονται οι βρετανοί. Φυσικά όσο και αν χρειαστεί να πονέσουμε από μια τέτοια κηδεμονία είναι το καλύτερο δυνατό για την κατάσταση στην οποία μπορούμε να βρεθούμε αν δεν υπάρξει αυτή.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 28 Ιανουαρίου 2010 6:04 μ.μ.

    Προσοχη ανωνυμε του εξωτερικου γιατι με αυτα που γραφεις θα σε θεωρησουν αντι-τοκογλυφο. Και μετα ποιος τους ακουει εδω μεσα.

    Κι αυτος ο πατερας του Ναζισμου, ο Σαιξπηρ ρε παιδι μου, πως τους ειχε παρει χαμπαρι τους Σαϋλοκς απο τοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ πάλι νομίζω οτι οι άθλιοι στην όλη υπόθεση δεν είναι ούτε οι Γάλλοι
    ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Κινέζοι.
    Εχουμε την τύχη να ζούμε σε ένα απο τα πιο πλούσια κι ευλογημένα μέρη πάνω στη γη, αλλά ήδη τα εγγόνια μας είναι χρεωμένα, πρίν γεννηθούν.
    Κανένας, μα στ'αλήθεια κανένας ,δεν μας παίρνει στα σοβαρά και σε όλες τις συναντήσεις σε κυβερνητικό επίπεδο
    οι εταίροι μας γελούν πίσω απο τις πλάτες των υπουργών και του πρωθυπουργού.
    Αντί να οργανώσουν τον τουρισμό ,τη γεωργία,την παιδεία, την έρευνα,
    και την αναδιάρθρωση του κράτους,
    νομιμοποιούν μετανάστες,παραχωρούν
    Ελληνικές εκτάσεις πότε στην Τουρκία
    πότε στην μονή Βατοπεδίου,
    μας επιβάλουν τέτοια εξοντωτική φορολογία που ούτε οι κατακτητές
    παλιότερα δεν το είχανε κάνει.
    Κακά τα ψέματα είμαστε σ'αυτη την
    κατάσταση όχι χάρη στην οικονομική ύφεση, αλλά γιατί το καράβι είναι
    χωρίς καπετάνιο για πολλά χρόνια.
    Η βασιλευομένη δημοκρατία μας
    μυρίζει σαπίλα , διαπλοκή,και οι
    βουλευτές και υπουργοί,που υποτίθεται
    πως εκλέξαμε,έχουν γίνει άβουλοι
    υπαλλιλίσκοι των πολυεθνικών εταιριών.
    Για να υπάρξει αναστροφή πρέπει να το θέλουμε πολυ εμείς οι ίδιοι πρώτα απο όλους.
    Οπως είπε και ο φίλος πιο πάνω έχουμε μερικές δεκάδες νησιά που μπορουν να χρησιμοποιηθούν είτε ως αεροπλανοφόρα είτε ώς ξενοδοχεία 5 αστέρων.
    Βούληση νομίζω πως χρειάζεται αυτός ο τόπος και βέβαια οι φυτευτοί αυτοι
    τύποι που αυτοαποκαλούνται βουλευτές -
    δημόσιοι λειτουργοί να αρχίσουν να συμπεριφέρονται σαν αληθινοί άντρες και όχι σαν ιδιαιτέρες γραμματείς.


    ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ Παιδιά μη συγχύζεστε. Από ότι διαβάζω διαψεύστηκε ή είδηση περί βοηθείας από Γαλλογερμανούς. Πράγμα που ανέβασε κι αλλο τα spreeds. Αλλά διαβάζω (σερφάροντας)κι άλλα: πχ ότι οι εφοριακοί (ενόψη φορολόγησής τους...)αποκαλύπτουν (!)ότι δεν υλοποιείται πρ΄στιμο 50εκ ευρώ σε "τηλεοτπικό κανάλι πανελληνιας εμβέλειας" (το ALTER). Δεν είναι τίποτα, μια μικρή πίεση των εφοριακών για να φορολογηθούν στα "μέτρα τους". Λέω μικρή πίεση γιατί ασφαλώς έχουν κι άλλα τέτοια ρουσφετάκια να αποκαλύψουν για την κυβέρνηση των "δίκαιων μέτρων"-πιθανόν το πρλοβλημα να προϋπήρχε καινα συνεχίζεται. Ρουσφετάκια διακομματικά που αφορούν και στην αντιπολίτευση που δεν πήρε "δεκα΄ρα από τη Ζήμενς". Διαβάζω επίση ςότι κάποιοι ψάχνουν το παρελθόν της κ. Μπατζελή-γιατί την έδιωξε ο Τζουμάκας όταν ήταν υπουργός και εκείνη υφιαστάμενή του. Και έπεται συνέχεια. Πχ την παρουσία του κ. Σπυρόπουλου σε πάρτι του κ. Γεωργίου, στελέχους της Ζήμενς, στελέχους σημαντικότερου του Χριστοφοράκου, λένε οι αναρτήσεις. Καλή σας μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Pros anonimo mas koufanes!O Shakespeare ezise sto telos tou 16ou kai stis arxes tou 17ou aiona (1550-1615 an thimamai kala).Itan theatrikos sugrafeas DEN ITAN POLITIKOS KAI DEN ITAN O PATERAS TOU NAZISMOU! to nazistiko komma (DAP= komma gemanon ergaton kai meta NSDAP=Ethiko- sosialistiko komma gemanon ergaton ) kai NaZi gia suntomia apo to National-Socialist)idrithie to 1919 apo ton Arthtur Dextler, (o Hitler irthe meta) OUST AGAMMATE FASISTA!Zito i Ellada i ALiteia kai i Dikaiosuni
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. APELLIS ακόμα πιστεύεις ότι προσπαθούν να μας σώσουν από τη χρεωκοπία και δεν έχουμε ήδη χρεωκοπήσει απλά δεν το λένε έτσι ορθά κοφτά;
    Γιατί τα νούμερα ο δανεισμός και γενικώς όλη η κατάσταση χρεωκοπία περιγράφέι απλά ακόμα δεν γενίκευσαν την στάση πληρωμών και το κλείδωμα των ρευστών από τα ταμεία των τραπεζών.Οπου να'ναι έρχεται και αυτό.Πάντως έχουμε χρεωκοπήσει είτε το πιστεύουμε είτε όχι είτε μας το λένε είτε όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς "Christos Voulgaris apo Londino'

    Την καλημερα μου στην Βασιλισσα του Μπακιγχαμ.

    Christo malakistiri (kai me ta dio xeria) apo Kazino Loutrakiou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς Χριστίνα:
    Φυσικά και όχι, για αυτό έβαλα το "σώσουν" σε εισαγωγικά, υποννοώντας το αντίθετο. Πως να σε σώσει αυτός που σου δημιούργησε το πρόβλημα με τη συνέργεια των ξετσίπωτων Ελλήνων πολιτικών;
    Ο σκοπός είναι απλός. Σε καταχρεώνουν μέχρι εκεί που δεν παίρνει και έπειτα αρχίζουν οι αφαιμάξεις και οι εκβιασμοί. Μας χρωστάτε σου λένε, άρα συμφώνησε για το λαθρομεταναστευτικό, απαρνήσου την πατρίδα σου, άλλαξε την ιστορία σου, συμβιβάσου στα εθνικά σου θέματα.
    Αν δεν ξυπνήσουμε άμεσα χαθήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.