20/1/10

H AΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΛΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Το βιβλίο κόλαφος για την αριστερά που αποδεικνύει ο μαρξιστής συγγραφέας Δημήτρης Ντούσας ότι η πολιτική της εισαγωγής φθηνών εργατικών χεριών - λαθρομεταναστών είναι ενάντια στις αρχές των γεναρχών του κομμουνισμού, του Μάρξ και του Έγκελς που θέσπισαν την Α΄ Διεθνή για να προστατέψουν τους εργαζομένους από την πολιτική του κεφαλαίου η οποία χρησιμοποιεί τους λαθρομετανάστες για να μειώσει τα μεροκάματα, να χτυπήσει τα εργατικά κεκτημένα και να αποτρέψει μία εργατική επανάσταση διαιρώντας το εργατικό κίνημα σε πολλές εθνοτικές ομάδες που αλληλομισούνται. Οι μηχανισμοί της παγκοσμιοποίησης των ανοιχτών συνόρων που προωθεί η ΗΠΑ αφ’ενός έχει σκοπό το υπερκέρδος των τραπεζιτών και πολυεθνικών αφ’ετέρου στοχεύει στον διαμελισμό των κρατών υποδοχής μεταναστών για τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ.
Κατ΄αρχάς, είναι γνωστές οι θέσεις των κομμάτων της Αριστεράς που τάσσονται αναφανδόν υπέρ των λαθρομεταναστών και ζητούν επιμόνως άμεση νομιμοποίηση και χορήγηση πολιτικών δικαιωμάτων. Δεν είναι όμως γνωστές οι θέσεις των γεναρχών του κομμουνισμού του Μαρξ και του Έγκελς όπου εκείνη την εποχή, ήταν σύνηθες φαινόμενο κάθε φορά που οι εργάτες έκαναν απεργίες, οι Άγγλοι βιομήχανοι να εισάγουν φθηνούς εργάτες από την Ιρλανδία ή το Βέλγιο. Ο Κάρλ Μάρξ έδινε εντολές στα συνδικάτα να πάνε στα λιμάνια και να διώξουν τους μετανάστες πείθοντάς τους ότι είναι ανεπιθύμητοι διότι λειτουργούν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός του κεφαλαίου. Ο Μαρξ οργάνωνε εθνικά προλετάρια τα οποία συνεργάζοντο και αλληλοχρηματοδοτούντο ώστε να μην μπορεί το κεφάλαιο να τους μετακινεί ως απεργοσπαστικό μηχανισμό. Έτσι όταν φερ’ επείν έκαναν απεργία οι Άγγλοι εργάτες αφ΄ενός το γερμανικό συνδικάτο τους πλήρωνε τα χαμένα μεροκάματα ώστε να συνεχίσουν τον αγώνα τους αφ’ετέρου δεν άφηνε γερμανούς να πάνε να δουλέψουν στην Αγγλία. Αυτό συνέβαινε σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και αλληλοϋποστηρίζοντο εξ’ ού και το σύνθημα «προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε» δηλ. οργανωθείτε ενάντια στο κεφάλαιο ενωμένοι. Σήμερα διαστρέβλωσαν την έννοια του συνθήματος οι αντιμαρξιστές νεοαριστεροί πράκτορες του παγκόσμιου κεφαλαίου υποστηρίζοντας ότι εννοεί πραγματική ένωση με ανοιχτά σύνορα. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς αδιάψευστος κριτής είναι το κομμουνιστικό μανιφέστο όπου λέγει επί λέξει: « … το προλετάριο πρέπει πρώτα να κατακτήσει την πολιτική εξουσία, να ανυψωθεί σε ηγέτιδα τάξη του έθνους, να συγκροτηθεί το ίδιο το έθνος, είναι το ίδιο επίσης εθνικό». Δεν λέει πουθενά να διαλύσουμε το έθνος, ούτε να φύγει και να πάει αλλού αλλά να μείνει εκεί και να ηγηθεί δηλ. να αγωνισθεί για να ανέλθει στην εξουσία διότι είναι εθνικό, δηλ. συνιστώσα ή μάλλον είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του έθνους, κύριοι της ψευτοαριστεράς.
Για να δούμε συνοπτικά ποιες είναι οι θέσεις του Μάρξ και του Έγκελς στο θέμα της μετανάστευσης.

• Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών είναι η διατήρηση της δουλείας και η ακύρωση όλων των διεκδικήσεων των ντόπιων εργατών για μισθούς και συνθήκες εργασίας.
• Ο μετανάστης ανταγωνίζεται τον ντόπιο εργάτη και σιγά σιγά αναγάγει το μεροκάματο στο δικό του επίπεδο. Είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο του κεφαλαίου.
• Η μετανάστευση διαιρεί την εργατική τάξη της χώρας υποδοχής σε τόσα εχθρικά στρατόπεδα όσες και οι εθνοφυλετικές ομάδες διότι η κάθε μία καταλαβαίνει μόνο τον εαυτό της. Έτσι αναστέλλεται η εργατική επανάσταση και διαιωνίζεται η καπιταλιστική κυριαρχία
• Η λαθρομετανάστευση χρησιμοποιείται αφ’ ενός ως απεργοσπαστικός μηχανισμός αφ’ ετέρου με τον εργατικό υπερπληθυσμό – πλεόνασμα που δημιουργεί ρίχνει το επίπεδο ζωής σε κατάσταση δουλοπάροικου.
• Η Α’ Διεθνής Ένωση Εργατών έβαλε πρακτικά τέλος στις μεθοδεύσεις των βιομηχάνων και υποχρέωνε τα συνδικάτα να διώχνουν τους ξένους εργάτες πίσω στις χώρες τους με το πρώτο καράβι.
• Οι μεταναστευτικοί νόμοι είναι τα μανιφέστα των εργοστασιαρχών.
• Αποτελεί ολοφάνερη αλήθεια ότι ούτε η μετανάστευση θα εξαλείψει την αθλιότητα των εργαζομένων αλλά αντιθέτως θα βαθύνουν και θα οξύνουν τους κοινωνικούς ανταγωνισμούς.

Δυστυχώς στις μέρες μας οι ψευτοαριστεροί σύντροφοι διάλεξαν να υπηρετούν το παγκόσμιο κεφάλαιο με ζήλο και αυταπάρνηση τρομοκρατώντας τους ντόπιους εργάτες ως ρατσιστές, ξενόφοβους φασίστες αντισημίτες. Σημειωτέον, η Αγγλία εισάγει αφρικανούς και ασιάτες εργάτες αναγκάζοντας 350.000 ντόπιους Άγγλους εργάτες να εκπατρισθούν και να εργάζονται στην Γαλλία με χαμηλότερα μεροκάματα. Το ίδιο θα γίνει και στην Ελλάδα όπου 1 στους 3 Έλληνες θέλουν να μεταναστεύσουν λόγω του εργασιακού μεσαίωνα που προωθεί το παγκόσμιο κεφάλαιο με τα μαντρόσκυλα της αριστεράς. Σας παραθέτω μία δήλωση που πιστοποιεί την εναρμόνιση του ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ με τα ξένα κέντρα. Διαβάστε. «Υπάρχουν κάποιοι που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τις μετακινήσεις του πληθυσμού που συνεπάγεται η παγκοσμιοποίηση για να διεγείρουν τον φόβο και το μίσος. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε κατά του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας». Ποιανού δήλωσις είναι αυτή; Tης κα Παπαρήγα, του κ. Αλαβάνου ή Τσίπρα ; Όχι, είναι του κ. Τόνι Μπλέρ πρωθυπουργού της καπιταλιστικής Αγγλίας (Βήμα 7/11/2000).
Για να μην κρυβόμαστε άλλο, η πολιτική των ανοιχτών συνόρων και της παγκοσμιοποίησης προωθείται από τις ΗΠΑ και τα φερέφωνά της όπως ο ΟΗΕ, Παγκόσμια Κεντρική Τράπεζα, ΟΟΣΑ, ΟΑΣΕ, Ε.Κ.Τ., ΝΑΤΟ, Ε.Ε, αλλά και τα πολιτικά κόμματα κυρίως της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, με σκοπό την εξαγωγή φτώχειας, την αισχροκέρδεια των πολυεθνικών αλλά και τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ με την αποδυνάμωση των εθνικών κρατών ή ακόμα και τον διαμελισμό τους όπως ανερυθρίαστα διεκήρυξε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. Στρόουμπ Τάλμποτ με άρθρο του στην «Βoston Globe» που αναδημοσίευσε η Ελευθεροτυπία στις 23 Απριλίου 2000. Πιο συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός έλεγε:
«Έννοιες όπως η εθνική κυριαρχία και η εθνική ταυτότητα εξακολουθούν να δεσπόζουν στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Παρ’ όλα αυτά, τα πιο επιτυχημένα μοντέλα κρατών θα είναι οι δημοκρατίες που εκμεταλλεύονται τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης αντί να τις απορρίπτουν. Θα εμφανιστούν περισσότερα τέτοια κράτη σε εκείνες τις περιοχές της γής που έχουν αναπτύξει τους κατάλληλους μηχανισμούς για την δημιουργία πιο ανοικτών κοινωνιών και συνόρων, την προστασία των μειονοτήτων, την προώθηση των διμερών συνεργασιών και την εμπέδωση της αρχής που υπαγορεύει ότι οι γλωσσικές και οι πολιτισμικές διαφορές στους κόλπους του ιδίου του κράτους μπορούν να αποτελέσουν πηγή δύναμης και πλούτου.
Οι ΗΠΑ έχουν ιδιαίτερη υποχρέωση να προωθήσουν αυτά τα ιδεώδη. Η χώρα μας είναι η κοιτίδα τους και συγχρόνως αυτή που εκμεταλλεύεται σε σημαντικό βαθμό το δυναμικό και τις ιδέες της παγκοσμιοποίησης.
Αυτό ακριβώς το δυναμικό, θα προσφέρει λύσεις κάθε φορά που οι δυνάμεις οι οποίες διεκδικούν την αυτοδιάθεση θα συγκρούονται με τις δυνάμεις που επικαλούνται την εθνική κυριαρχία. Οι ΗΠΑ διευκολύνοντας την καλύτερη ένταξη των μειονοτήτων στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κράτους και την μεταξύ τους συνεργασία με βάση τις αρχές της δημοκρατίας, προωθούν ταυτόχρονα τις δικές τους αξίες και τα συμφέροντά τους».
Οι μάσκες έπεσαν. Οι γεωστρατηγικοί σχεδιασμοί των ΗΠΑ είναι η παγκοσμιοποίηση δηλ. ανοιχτά σύνορα, είσοδος μεταναστών, δημιουργία μειονοτήτων, χορήγηση πολιτικών δικαιωμάτων, δημιουργία εθνικών μειονοτήτων, προστασία μειονοτήτων, περιορισμός των εθνικής κυριαρχίας και εν τέλει κατακερματισμός κρατών όπως Σερβία, Ιράκ .. Δεν είναι τυχαίο ότι το περιοδικό «Economist» από το 2001 μιλάει για δημιουργία άλλων 100 νέων κρατών έως το 2050.
Το 2006 η Επιτροπή Πολιτικών Δικαιωμάτων του Ε.Ε. υιοθέτησε έκθεση που προβλέπει διά νόμου χορήγηση ιθαγενείας στα παιδιά των μεταναστών και δικαίωμα ψήφου (Καθημερινή 4/6/2006, Ναυτεμπορική 13/6/2006). Η αμερικανοποιημένη παγκοσμιοποίηση επελαύνει στην Ελλάδα με το επαίσχυντο νομοσχέδιο του κ. Ραγκούση του ΠΑΣΟΚ για ψήφο στους λαθρομετανάστες. Τα αριστερά κόμματα και πρώτη η κα Παπαρήγα έσπευσε να υιοθετήσει τις νόρμες της Ε.Ε με δηλώσεις της στις 28/12/2009 ζητώντας ψήφο για όλους χωρίς όρους καταγγέλωντας τους διαφωνούντες ως ρατσιστές. Τι υποκρισία θεέ μου. Από την μία στις ευρωεκλογές να φωνάζει όχι στον ευρωμονόδρομο, έξω από την Ε.Ε. και από την άλλη να υιοθετεί τις νόρμες τις Ε.Ε.. Στην υγειά των κορόϊδων.
Εν κατακλείδι, από το εξαίρετο βιβλίο του Δημητρίου Ντούσα, σας παραθέτω, για λόγους αξιοπιστίας, τον ονομαστικό κατάλογο όλων των κειμένων του Μάρξ και του Έγκελς που είναι οι γενάρχες του Κομμουνισμού, οι συντάκτες του κομμουνιστικού μανιφέστου και ιδρυτές της Α’ Διεθνούς. Περιμένουμε βέβαια και την απάντηση της κας Παπαρήγα. Αν λοιπόν σας ρωτήσουν ποιο είναι το πιο αντεργατικό, αντικομμουνιστικό κόμμα στην Ελλάδα, που είναι υπέρ του αμερικανικού ιμπεριαλισμού τώρα πια ξέρετε, Κ.Κ.Ε. (Καπιταλιστικό Κόμμα Ελλάδος).

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΚΕΛΣ

19 σχόλια:

  1. Ο Κομμουνισμός είναι ο καπιταλισμός προσαρμοσμένος στις Ορθόδοξες χώρες.

    Το Βυζάντιο είχε ένα πανίσχυρο κράτος, και ταυτόχρονα κατοχηρωμένη την μικρή ιδιοκτησία.

    Δείτε σε αυτό το βίντεο την μεταναστευτική πολιτική του Βυζαντίου:
    http://www.vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η ανθρωπη κανουν αντεπανασταση

    ολοι η αναρχικοι και αριστερη
    με προσχημα του ανθρωπισμου στην την αντεπανασταση στην ευρωπη

    με αλλοθι τεχνιτους πολεμους και χρημα απο πρεζα, εχουν στησει την εξαφανισει της ευρωπης......

    τελικα ειχαι δικαιο ο Μικης η αριστερη και ψευτοαναρχικη ειναι η ναζι της εποχης

    να ξερεται οτι οσοι δεν ειναι μεσα στην πρεζα και στα χασισια και το μυαλο τους ειναι καθαρο ξερουν τη

    θα γινει στην ελληνικη κοινωνια οικονομικα περα απο εθνικα θεματα

    και κατονοουν γιατι δινεται ιθαγενεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αριστερές ηγεσίες και παραμύθια τούμπανα. Η μια ηγεσία έχει καταντήσει να είναι η αριστερή πτέρυγα της παγκόσμιας νεοδεξιάς και η άλλη ηγεσία έχει βολευτεί σε ένα ρόλο δημοσίου υπαλλήλου στα πλαίσια του συστήματος όπου θα κρατάει ένα ποσοστό 5-7%, θα παίρνει την κρατική επιχορήγηση και που και που θα ρίχνει και καμιά ντουφεκιά έτσι για τα μάτια! Αυτά πρέπει να τα δουν οι ψηφοφόροι τους και να ξυπνήσουν γιατί αλλιώς θα οδηγηθούν στην ανεργία και την εξαθλίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θυμήθηκα διαβάζοντας όλα αυτά ένα «εθνικιστικό» τραγούδι στα ρωσικά που γράφτηκε το 1941 όταν οι γερμανικές μηχανοκίνητες φάλαγγες σάρωναν τις Ουκρανικές πεδιάδες. Τότε δεν υπήρχε ούτε εξοπλισμός ούτε εκπαίδευση για να αντιμετωπιστούν οι φασιστικές ορδές. Λίγο πριν αυτές οι ίδιες ατσάλινες ορδές είχαν σαρώσει την Ελλάδα βρίσκοντας απέναντί τους μόνο τις ψυχές των παππούδων μας.
    Μόνο η επίκληση της «Γιγάντιας Μάνας Πατρίδας» μπορούσε να συντάξει ρώσους κι ουκρανούς που πάλευαν κι αυτοί μόνο με την ψυχή τους όχι πλέον για ένα θεωρητικό, κοσμοπολίτικο άνευρο και άγευστο πολυφυλετισμό αλλά για τη γη τους. Και όλα αυτά σε μια εποχή που δεν είχε αμφισβητηθεί ακόμα ο κομμουνισμός και το ιδεολογικό του περιεχόμενο… Σύντροφοι της αριστεράς γνωρίζεται το ρεφρέν του κομματικά ορθού τραγουδιού «Ιερός Πόλεμος» (Священная война) που έγινε κάτι σαν εθνικός ύμνος στην Σοβιετική Ένωση; Ή κι αυτό είναι απαγορευμένο διότι είναι πολύ εθνικιστικό για τα γούστα σας πλέον;
    Αν δεν το θυμάστε θα σας το θυμίσω εγώ:

    «Ας αφήσουμε το ιερό μένος μας
    Να ξεσπάσει σαν κύμα
    Ο ΕΘΝΙΚΟΣ αγώνας άρχισε
    Ο ιερός αγώνας»

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To επάγγελμα του συγγραφέως, Δάσκαλος. Η επισήμανση αυτή αντανακλά την απορία του σχολιαστή ότι όταν οποιοσδήποτε μπορεί να συγγράψει και να εκδώσει σήμερα ένα βιβλίο, ποιο μπορεί να είναι το σημείο αναφοράς για την ποιότητα των γραφθέντων. Πέραν βεβαίως του, «ο άνθρωπος τα λέει σωστά γιατί συμφωνώ μαζί του»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η είσοδος φτηνων εργατικών χεριών είναι καπιταλιστική μεθόδευση.

    Η ανθρώπινη μεταχείρισή τους όμως και η απόδοση πολιτικών δικαιωμάτων σε αυτούς που βρίσκονται μαζί μας και συνεισφέρουν με την εργασία τους είναι υποχρέωση κάθε Πολιτισμένης κοινωνίας..

    Ολα τα άλλα είναι ΒΥΖΑΝΤΙΝΙΣΜΟΙ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο 'ανωνυμος' East ειπε:
    Ο Κομμουνισμός είναι ο καπιταλισμός προσαρμοσμένος στις Ορθόδοξες χώρες.

    Λαθος, η Ορθοδοξια ειναι το διεθνιστικο πνευμα (ειτε ως εβραιοχριστιανικη ορθοδοξια, ειτε ως φιλελευθερος καπιταλισμος ειτε ως αθεος κομμουνισμος) προσαρμοσμενο στην Ελλαδα και καποιες χωρες της ανατολικης Ευρωπης. Ενας καλος χριστιανος αγαπα τους μεταναστες και θελει να τους βοηθησει.

    ANTI-EAST

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ πάλι διάβασα ότι ο Μαρξ όπως και ο Χίτλερ προωθήθηκαν από πλούσιους Εβραίους, τπτ απολύτως δεν είναι τυχαίο
    Ανδρέας Κοζάνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: Εχω μια απορία. Ας πούμε εντάξει τα δυο αριστερά κόμματα στην Ελλάδα είναι έτσι όπως περιγραφονται. Ποιος όμως εισάγει το νομοσχέδιο γαιτην ιθαγένεια; Και ποιος φέρνει μαλλον χλιαρές αντιρρήσεις; Γιατί οι σχολιάζοντες δεν λένε κουβέντα επ' αυτού; Αν το πρόβλημά τους είναι να μιλήσουν εναντίον της Αριστεράς καλά κα΄νουν. Αν όμως ενδιαφέρονται για το ίδιο το πρόβλημα (της μετανάστευσης/ιθαγένειας) τότε άλλους υπέυθυνους πρέπει να αναζητήσουν και άλλα (πιο σοβαρά)να πουν. Και κάτι ακόμα: Καλός ο λόγος εναντίον του κομμουνισμού. Αλλά υπερασπιζόμενοι ποιο πράγμα ακριβώς; Τον υπαρκτό καπιταλισμό; Τον...τι ακριβώς; Ο μαρξισμός πρόσφερε ένα όραμα: την ισότητα. Απέτυχε, τουλάχιστον στη μορφή που τον γνωρίσαμε. Ο καπιταλισμός, ο "ελεύθερος κόσμος" πρόσφερε ένα άλλο όραμα: ελευθερία και ευημερία. Πέτυχε;
    Έχουμε καινούργια προβλήματα (που είναι πολύ παλαιά) και πάντω ς έχουμε ανάγκη από νέες λύσεις (που επίσης είναι ίσως πολύ παλαιές). Ας σκεφτούμε λίγο πάνω σ' αυτά αντί να κυνηγάμε συνεχώς φαντάσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ arpakola

    "Η είσοδος φτηνων εργατικών χεριών είναι καπιταλιστική μεθόδευση."

    Ευνόητο εκ του "τις ωφελείται".

    >Η ανθρώπινη μεταχείρισή τους όμως και η απόδοση πολιτικών δικαιωμάτων σε αυτούς που βρίσκονται μαζί μας και συνεισφέρουν με την εργασία τους είναι υποχρέωση κάθε Πολιτισμένης κοινωνίας..<

    Η ανθρώπινη μεταχείριση είναι και αυτή ευνόητη, θα έλεγα. Όχι, όμως, η απόδοση πολιτικών δικαιωμάτων, εκτός κι αν έχει υπάρξει προγενεστέρα συμφωνία. Αυτή που εργάζονται στην Ελλάδα και συνεισφέρουν (πόσοι, πώς και ποιοι "συνεισφέρουν" και σε πόσους, πώς και ποιους συνεισφέρουμε εμείς σαν κράτος, κοινωνία και άνθρωποι είναι ένα σοβαρό προς συζήτηση θέμα, το οποίο δεν μπορείς να υπεραπλουστεύεις έτσι), αν συνεισφέρουν, είναι αυτόκλητοι και δεν έγιναν ποτέ αποδεκτοί.

    Μία βασική αρχή της ενσωματώσεως των μεταναστών λέει ότι οι τελευταίοι πρέπει να είναι αποδεκτοί από τον πληθυσμό της χώρας υποδοχής. Διαφορετικά, έστω και αν τους δώσεις πολιτικά δικαιώματα, ή/και ιθαγένεια, δεν επιτυγχάνεις τίποτε απολύτως. Πάρε για παράδειγμα τους εξεγερθέντες στα προάστια του Παρισιού πριν μερικά χρόνια. Οι περισσότεροι ήσαν Γάλλοι υπήκοοι από την Αφρική. Γάλλοι υπήκοοι, αλλά γκετοποιημένοι. Γιατί; Διότι ούτε αυτοί ήσαν πρόθυμοι να υιοθετήσουν τον γαλλικό τρόπο ζωής, ούτε οι Γάλλοι -πολύ περισσότερο- τον δικό τους.

    Αγαπητέ φίλε,

    Χρειάζεται πολύ βαθύτερη μελέτη και γνώση του πράγματος, πριν αποφασίσει κανείς να δώσει πολιτικά δικαιώματα σε ανθρώπους που τα χρειάζονται μόνο για να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους.

    >Ολα τα άλλα είναι ΒΥΖΑΝΤΙΝΙΣΜΟΙ ..<

    Ε, εδώ ας σου απαντήσει ο ειδήμων του ιστολογίου, ο East. Μην του πάρω και το ψωμί! :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο άγγελος Αχιλλέα μας δίδαξε σήμερα το “δεκάλογος” του Λένιν:

    -Αγόρια δαίμονες.....

    -Προσοχή!

    -Αυτό δεν μπορεί να διδαχθεί......στον πλανήτη Γη.....

    -Μόνο εδώ στον ουρανό......Ακούστε παράσιτα!

    -Το 1913, ο Λένιν έγραψε αυτό το “Δεκάλογος”, η οποία χαρακτήρισε τακτικές δράσεις για την κατάληψη της εξουσίας. Κάθε ομοιότητα δεν είναι απλή σύμπτωση σήμερα....

    1 - Διαφθείρει τη νεολαία και να δώσει τη σεξουαλική ελευθερία.

    2 - Διεισδύουν.....και τότε....ο έλεγχος όλων των οχημάτων μαζικής επικοινωνίας.

    3 - Χωρίστε.....πληθυσμού σε ανταγωνιστικές ομάδες, προτρέποντάς τους να συζητήσεις για κοινωνικά θέματα.

    4 - Καταστρέψει την εμπιστοσύνη του λαού στην ηγέτες τους.

    5 - Πάντα να συζητάτε για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, αλλά μόλις υπάρχει μια ευκαιρία να λάβει την εξουσία....ΧΩΡΙΣ....κανένα ενδοιασμό.

    6 - Συνεργάζεται επίσης για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Θέσει σε δυσφημίσει την εικόνα της χώρας “κυρίως” στο εξωτερικό και να......”προκαλέσουν” πανικό και αναταραχή μεταξύ του πληθυσμού μέσω του πληθωρισμού.

    7 - Προώθηση απεργίες, ακόμη και παράνομη σε βασικές βιομηχανίες της χώρας.

    8 - Προώθηση της διαταραχές και.....να έρθετε σε επαφή με τις αρχές, αλλά με προσοχή.

    9 - Συμβολή στην κατάρρευση των ηθικών αξιών, εντιμότητα και πίστη στις υποσχέσεις των κυβερνώντων. το κοινοβουλευτικό μας να διεισδύσει στο δημοκρατικό κόμμα.....να κατηγορήσει τους......μη-κομμουνιστές, αναγκάζοντάς να γελοιοποιήσουν......να ψηφίσει μόνο για το τι είναι ενδιαφέρον για την σοσιαλιστική αιτία.

    10 - Αναζήτηση Κατάλογος όλων εκείνων που κατέχουν πυροβόλα όπλα, έτσι ώστε να έχουν κατασχεθεί στο σωστό χρόνο, καθιστώντας......αδύνατη κάθε αντίσταση για την αιτία.

    Μετά από το δεκάλογος......πέταξε φτερά.....μέσα στην τάξη.....

    *Το άρθρο αυτό είναι καλό, αλλά δεν έχω διαβάσει το βιβλίο. Δεν πρέπει να συγχέουμε τον καπιταλισμό με το σοσιαλισμό. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα, αλλά ο συγγραφέας βάζει όλα στο “ίδιο καλάθι”. Ο σοσιαλισμός έχει “πολλά πρόσωπα”, έτσι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.....

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Κομμουνισμός είναι ο καπιταλισμός προσαρμοσμένος στις Ορθόδοξες χώρες.Dilosi gia vraveio Dragona 2010! To den uparxi kanenas sovaros istorikos pou na ensternizetai autin tin apopsi mallo den provlaimatizei atoma san ton EAST
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΠΛΑ ΟΣΟ ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ. ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΜΑΡΞ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΛΕΝΙΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΟΙΚΟ JACOB SCHIFF EΒΡΑΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΜΕ 312 ΕΚΑΤΟΜ. ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΑΠΑΝΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ. ΑΥΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΖΕΨΕΙ ΓΕΡΑ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΓΑΝΕ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στο εδώλιο ο ακροδεξιός Βίλντερς

    Ενώπιον της δικαιοσύνης οδηγείται ο Ολλανδός βουλευτής και ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας, Γκερτ Βίλντερς, με τις κατηγορίες της πρόκλησης μίσους και των διακρίσεων εναντίον των μουσουλμάνων.

    Σε μία δίκη που ξεκίνησε χθες και που εκλαμβάνεται ως σημαντικό τεστ για την ελευθερία έκφρασης στην Ολλανδία.

    Ο Βίλντερς βρίσκεται στο εδώλιο για την ταινία του «Fitna» το 2008, στην οποία κατηγορούσε το Κοράνι για πρόκληση βίας, καθώς αναμείγνυε εικόνες από τρομοκρατικές επιθέσεις με αποσπάσματα από το ιερό βιβλίο του Ισλάμ.

    Ο Βίλντερς κατηγορείται ακόμα για ρατσιστικά σχόλια που έκανε στα ΜΜΕ, όπως όταν συνέκρινε το Ισλάμ με τον φασισμό και το Κοράνι με το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ, «Ο Αγών μου».

    «Παραμένω μαχητικός και πεπεισμένος ότι αυτή η πολιτική δίκη θα οδηγήσει στην αθώωσή μου», δηλώνει πάντως ο Βίλντερς, η δημοτικότητα του οποίου ενισχύεται τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω των ανησυχιών των πολιτών για το «κύμα» μετανάστευσης και τον αντίκτυπό του στην ολλανδική κοινωνία.

    Ενδεικτικό είναι ότι το Κόμμα της Ελευθερίας αναδείχτηκε δεύτερο στις περσινές εκλογές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ενώ πρόσφατες δημοσκοπήσεις δεν αποκλείουν το ακροδεξιό κόμμα να αναδειχτεί στο μεγαλύτερο στην ολλανδική Βουλή στις επερχόμενες εκλογές του 2011

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12337&subid=2&pubid=24279168

    ________________________________________

    Στην Δύση, η αντίθετη άποψη διώκεται, αρκεί να προέρχεται από τον πατριωτικό χώρο, ο οποίος ταμπελώνεται ως "ακροδεξιά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εκεί που ο καπιταλισμός συναντά την αριστερά και τους ρίχνει νερο στο μύλο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. oxi allh malakia eleos. poso parapano boreite na diastreblosete to marks re agrammatoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ.ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ ΤΑ ΟΡΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΣΥΧΝΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΖΕΙΣ Ω ΛΑΜΠΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ...ΜΑΘΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΟΒΑΡΒΑΡΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕ ΤΟ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.ΟΧΙ ΜΕ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ.ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΔΕΙΟ ΤΕΝΕΚΕ ΜΟΝΟ ΘΟΡΥΒΟ ΑΚΟΥΩ.ΑΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΣ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΣΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ειναι γνωστον οτι στα συνορα πλεον στον εβρο περνουν οι αλλοδαποι πλεον χωρις καμια ενοχληση!

    τους βλεπουν δε οι ακριτες κατοικοι σαν τουριστες να μπαινουν χαλαρα στη χωρα σαν να πηγαινουν διακοπες μπροστα απο τα μπαλκονια τους!!!δεν εχουν καν το φοβο της παρανομιας πια!

    στη συνεχεια υπαρχουν νομοι που τους δινουν επιδοτησεις απο το ελλαδικο κρατος γιατι λεει ειναι ...ανασφαλιστοι !!

    ακομη τους πληρωνουν απο τους φορους σας ξενοδοχεια και μασες ξαπλες και ραχατι μαζι με κοπρισμα,ενω τους επιδοτει το κρατος το ενοικιο !

    παιρνουν μετα τα λεφτα σας και πανε και νοικιαζουν ολη τη κυψελη με τα λεφτα σας.

    τελικα αυτα δειχνουν την αγωνια της ελλαδικης ελιτ να αλλαξει λαο εθνοκτονωντας τους ελληνες για να επιβιωσει στον αγριο αθεμιτο ανταγωνισμο κοστους παραγωγης που εχουν μπλεξει την χωρα.

    ο καπιταλισμος στην πραγματικοτητα βρισκεται μπροστα σε αδιεξοδο των επιλογων του.

    η συνεχης εισαγωγη ΣΚΟΠΙΜΑ τριτοκοσμικων χωρις εργασιακες απαιτησεις και κουλτουρα ειναι στο μυαλο τους μονοδρομος για να επιβιωσει αυτος ο παραλογισμος που παρουσιαζεται ως δηθεν μονοδρομος του καπιταλισμου.

    αυτο ειναι ολο το ζητημα.

    το δντ,οι κρατικα σχεδιασμενοι εποικισμοι αλλοδαπων,η φτωχυνση των ελληνων για να πεσει το κοστος παραγωγης και να επιβιωσουν στον ανταγωνισμο απο τους κινεζους λ.χ (!!),η εθνοκτονια του ελληνικου πολιτισμου ειναι επιλογες πολιτικης οικονομιας και πηγαζουν απο τα αδιεξοδα των επιλογων τους.

    στην πραγματικοτητα αποτελει απελπιδα αποπειρα να σωθει ο νεοφιλελευθερισμος.

    μα εχει τελεσιδικα καταρρευσει.


    εχετε κουραγιο.

    το συστημα καταρρεει τωρα που μοιαζει να προελαυνει.

    οι αντιφασεις και τα αδιεξοδα θα φουντωνουν οσο προελαυνουν.οι λαοι της ευρωπης,ο ελλην θα ξυπνα και θα τους αποτελειωσει.

    η παγκοσμιοποιηση βρισκεται στο σημειο των αρχων του 80 για την σοβιετικη ενωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ο αντιμ ειναι εκτος απο μαλακας και αναρχικος προφανως...

    αναρχικε,τραβα να ριξεις κανενα ξυλο στη μανα σου να της παρεις τη συνταξη και μετα κανε τον αναλυτη του μαρξισμου με...στερεη γνωση και αναλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.