26/2/10

Γ. Καρατζαφέρης: Μακάρι η κυβέρνηση να είχε 20 Πάγκαλους

«Βρισκόμαστε ακόμη στο τρέιλερ της κρίσης, δεν έχει ξεκινήσει το έργο», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την οικονομία ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και εκτίμησε ότι «η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά οδυνηρή τον επόμενο χρόνο».

Υποστήριξε ότι «η χώρα μας βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση γιατί δεν παράγει» και σχετικά με την επίθεση που δέχεται η Ελλάδα από την ΕΕ για την οικονομία, σημείωσε ότι «πατούν στο έλλειμμα και το χρέος για να μας επιτεθούν».

«Όμως, το έλλειμμα άλλων χωρών είναι πολύ μεγαλύτερο από το δικό μας, ενώ το χρέος είναι λιγότερο από ό,τι είναι στις μισές χώρες της ΕΕ», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως δέχεται πόλεμο το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα από το δολάριο και ότι «η χώρα μας είναι το θύμα του πολέμου».

Πρότεινε, επίσης, την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ λέγοντας ότι «αντί για τρία χαλινάρια, προτιμώ ένα» και προσθέτοντας πως «οι όροι του ΔΝΤ δεν είναι τόσο επαχθείς».

«Μας χρωστάει η Γερμανία, δεν της χρωστάμε»
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε ακόμη επίθεση κατά της Γερμανίας, λέγοντας ότι «όποτε η χώρα μας ήρθε σε επαφή με τη Γερμανία, βγήκε ζημιωμένη», αναφέροντας την περίοδο του Όθωνα και της βαυαροκρατίας και την κατοχή. «Μας χρωστάει η Γερμανία, δεν της χρωστάμε», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις Πάγκαλου σε ξένα ΜΜΕ, ο κ. Καρατζαφέρης είπε: «μακάρι η κυβέρνηση να είχε 20 και όχι έναν Πάγκαλο».

Αναφερόμενος δε, σε πιθανή προτροπή του για μποϊκοτάζ γερμανικών προϊόντων, είπε ότι αν διαπιστώσει ότι γίνεται ασφυκτική η πίεση από τη Γερμανία, τότε θα το προτείνει. «Μπήκαμε στην ΕΕ ως ισότιμα μέλη και σήμερα είμαστε αποικία», είπε.

Εξέφρασε, τέλος, τη διαφωνία του με την Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, την οποία χαρακτήρισε «έγκλημα» και όχι απλά λάθος, ενώ χαρακτήρισε «ακόμη πιο ηλίθια την αντιπρόταση της ΝΔ για συμπερίληψη της περιόδου 1981 έως σήμερα για την Εξεταστική».

Οι προτάσεις για την οικονομία
Μεταξύ άλλων, ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε, αντί μείωσης μισθών, να αυξηθεί για δύο χρόνια κατά μία ώρα το ωράριο εργασίας και να μην μειωθούν οι απολαβές. Ζήτησε από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει τη ρευστότητα των τραπεζών και πρότεινε να θεσπιστούν κίνητρα για να έρθουν χρήματα από το εξωτερικό, όπως η απαλλαγή από φόρο επιτοκίων για τρία έως πέντε χρόνια.

Πρότεινε ακόμη να καλέσει η κυβέρνηση τις μεγάλες εταιρίες και να επιμηκύνει για πέντε έτη τις συμβάσεις στα δημόσια έργα. «Μπορεί να εξασφαλίσει έτσι 15 δισ. ευρώ και 300.000 θέσεις εργασίας», είπε.

Ζήτησε ακόμη την αξιοποίηση των κληροδοτημάτων με κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση, τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, κάτι που –όπως είπε- θα αποφέρει 6 δισ. ευρώ και συμφώνησε με την επιμήκυνση κατά 2-3 χρόνια, των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τη στιγμή που το προσδόκιμο όριο ζωής αυξήθηκε κατά δέκα χρόνια από τότε που θεσπίστηκαν τα όρια για τη σύνταξη, αρκεί «τα τέσσερα τελευταία χρόνια να δουλεύει ο εργαζόμενος τέσσερις ημέρες και όχι πέντε».

Πρότεινε, επίσης, την εναρμόνιση των τιμών των πολυεθνικών εταιρίων στην Ελλάδα με αυτές της Ευρώπης, τη δημιουργία "Τειρεσία Κερδοσκόπων" και την τιμή μαρκέ σε είδη πρώτης ανάγκης.

Εξωτερική πολιτική

Επιπλέον αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική και χαρακτήρισε «λάθος του πρωθυπουργού» το ταξίδι στη Ρωσία, λέγοντας ότι «η Ρωσία ήταν μια όαση, που χάθηκε εξαιτίας της ΝΔ. Η Μόσχα σήμερα, απέκτησε ερωμένη, που λέγεται Άγκυρα».

Διατύπωσε φόβους για επεισόδιο στο μέλλον με την Τουρκία, παραπέμποντας στην εσωτερική αναστάτωση της χώρας και είπε πως «ή ο Ερντογάν θα επιβληθεί, ή θα αντιδράσει ο κεμαλισμός.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

27 σχόλια:

  1. «μακάρι η κυβέρνηση να είχε 20 και όχι έναν Πάγκαλο».


    Αλήθεια αυτός δεν σχεδίαζε πως θα πάρει ο αέρας τη σημαία απο τα ΊΜΙΑ, πώς να πετάξουν τον ΟΤΣΑΛΑΝ μέσα σε τσουβάλι.
    Κ. Καρατζαφέρη νωιώθεις στριμωγμένος από το Σαμαρά και λες πράγματα που δεν πιστεύεις, απλά ψαρεύεις, όπου βρείς και ότι βρείς.
    Κανένας πάγκαλος δεν μας χρειάζεται τούτη την ώρα, ειλικρινείς και οραματιστές πολιτικοί μας χρειάζονται, υπάρχουν;
    ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προτάσεις εντυπωσιασμού από τον Πάγκαλο και τίποτα παραπάνω
    Θα προτιμούσα έργα και όχι λόγια .
    Από λόγια χορτάσαμε έχουμε να δίνουμε κιόλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που να βρούμε 20 Οτσαλάν για νάχουμε 20 Πάγκαλους !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο ίδιος Πάγκαλος που πρόσφατα έκανε τις γνωστές προσβλητικές για εμάς τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ δηλώσεις σχετικά με το πρόβλημα εισβολής κατοχής της νήσου και τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια ερωτηση ασχετη με το θεμα.

    Ξερει καποιοs να μου πει αν ο Κυριοs Παπανδρεου εχει ακομα και την Αμερικανικη Ιθαγενεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ……….Ο γίγαντας με το μυαλό μικρού παιδιού…….και μετά συγνώμη και κλάμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και μετά "φύσ' αγέρι, φύσ' αγέρι";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην Αμερική αν δεν έχεις γεννηθει στις ΗΠΑ δεν μπορείς να γίνει Πρόεδρος της χώρας. Εδώ ο Jefrey μπορεί και γίνεται πρωθυπουργός (Γεννήθηκε το 1952 στο Σαιντ Πωλ (St Paul) της Μινεσότα (Minnesota), Η.Π.Α.) με την "δημοκρατια" που έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι,για να αφήσουν την Ελληνική σημαία να την πάρει 20 φορές ο αέρας!

    Και πήγα και τον ψήφησα ο μαλάκας! (τον καρατζαφέρη εννοώ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο γνωστός κωλοτούμπας και έμπορος των πατριωτικών ιδανικών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατι είπε για μια ελληνική τραπεζα που κινδυνεύει να καταρρεύσει.Ξερει κανείς ποιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. O παπανδρεου ως πολιτικος αλλης χωρας θεωρειται οτι εχει χασει την αμερικανικη υπηκοοτητα ("θεωρειται" διοτι δεν υπαρχει πλεον ο αυστηρος νομος που υπηρχε παλια για παυση υπηκοοτητας) Σημερα ενας αμερικανος χανει τη υπηκοοτητα με δικη του δηλωση (νομιζω ο ανδρεας παπανδρεου ειχε κανει τετοια δηλωση) και σχεδον σιγουρα με την αναληψη θεση δημοσιου αξιωματουχου ή αξιωματικου στο στρατο σε ξενη χωρα, ή εχει προβει σε προδοτικες και εχθρικες ενεργεις εναντιων των ΗΠΑ. Αρα ο ΓΑΠ, ειτε εχει αποποιηθει ο ιδιος την υπηκοοτητα του ειτε οχι την εχει χασει για καθε πρακτικο λογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο καρατζαφερης πολυ καλα τα ειπε και ο παγκαλος καλα τα ειπε και οταν κρινουμε καποιον πρεπει να λεμε και τα σωστα και τα λαθη και οχι ισοπεδωση.Δηλαδη οποιος πολιτικος κανει λαθη σημαινει οτι δεν μπορει να εχει αποψη και μαλιστα σωστη;Γιατι λειτουργειτε προκατελειμενα καποιοι εδω μεσα,μηπως λογο κοματικης ταυτοτητας και δηθεν βαζετε την ελλαδα μπροστα.Καλα αυτο κανει μπαμ εδω μεσα.ΠΟΛΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kυριε Καρατζαφερη,

    Αν ειχε οι Ελλαδα μας 15 παγκαλους θα επρεπε να πει αλλες 14 συγνωμες την γερμανια (ο γιγας με τα πηλινα ποδια.,,που ελεγε ο χονδρος...) αλλα 14 Ιμια να ξεπουλησουμε και αλλους 14 Οτσαλαν να καταδωσουμε στους μογγολοτουρκους...

    Συγνωμες και Ιμια ισως τα βρισκαμε , τον τελευταιο ομως (Οτσαλαν) που θα τον βρισκαμε 14 φορεσ ακομη ? Οποτε η προτασις απορριπτεται επιεικως ως απαραδεκτη.. ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟ ΡΗΘΕΝ ΑΠΟ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ :

    Eις τας εισοδους των ανελκυστηρων παρατηρουμε πια την επιγραφην :

    Ο θαλαμος αντεχει 5 ανθρωπους , η 1 παγκαλο...

    Χαιρετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λυπάμαι, θα συμφωνήσω με το χρήστη nemesis...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O XONDROS eipai ta aftonoiita tin simaia en tin pernoume en tin katevazoume ,kai otan ton parazalisan tous eipai otan tin parei o aeras den tha ksanavaloume stin endasi tis dedomenis katastasis ,oso gia ton otsalan fige diaole apo mena kai pane opou thes kai afriki kai kenia makria .Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αφορά ΝΕΜΕΣΗ και ΠΑΡΑΝΟΙΑ

    Ο λαικισμός όπου και όταν υπάρχει είναι κατακριτέος, αλλά και η αφέλεια είναι μειονέκτημα επίσης.

    ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κι εγώ συμφωνώ με τον/την "nemesis".
    Πολύ προκατάληψη και πολύς κομματισμός. Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανιστόρητος ή παραπληροφορημένος εκτός των άλλων ο Καρατζαφέρης.


    Σ

    Δεν είναι εδώ το πρόβλημα, φίλε. Ότι, δηλαδή, γεννήθηκε στην Αμερική. Το πρόβλημα είναι ότι ο ΓΑΠ είναι αμερικανάκι.
    Εάν, φερ΄ ειπείν, ο Βενιζέλος γεννιόταν στην Μασσαλία (όπως ο Παύλος Μελάς) θα τον απέρριπτες για πρωθυπουργό; Ή, επειδή ο Πάγκαλος γεννήθηκε στην Ελλάδα, εγκρίνεται;

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. απροβλεπτος ,αμορλιστης,ανηθηκος και πολλα αλλα με το στερητικο α τοσα α που καλλιστα θα μπορουσε να λεγετε Απαγκαλος.Ο Καρατζαφερης οντος κανει πολυ περιεργες πιρουετες που στο τελος φοβαμαι οτι θα ζαλιστει και ο ιδιος απο τον εαυτο του.Καλα ξεκινησε αλλα απο τις πολλες στροφες αμφιβαλλω πλεον και αν ο ιδιος ξερει πια που βρισκεται.Γεγονος ειναι οτι μοιαζει στον τανγκαλο(ζουρλος στα τουρκικα)σε πολλα αλλα ο αυταρχισμος και των δυο ειναι παραπανω απο εκδηλος για να συνυπαρξουν.Παντως εχουν και οιδυο μια κοινη αγαπη ,την τριτη αγια οικογενεια(ισως ειναι στην ιδια εμπορικη στοα?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. o ελληνικος χρυσος αφου φυγαδευτηκε στην κρητη μετα πηγε καιρο και εν συνεχεια γιοχανεσμπουργκ ,εν συνεχεια στο λονδινο .μετα την απελευθερωση επεστραφη στην ελλαδα με μορφη ραβδων .απο την καταμτρηση ελειπε 1(μια )λιρα.εκτοτε παρεμεινε στα θυσυροφυλακια της τραπεζας της Ελλαδος ακαιρεος μεχρι την πρωθυπουργεια του καταλληλοτερου(αβουρι κατα κοσμο σημιτη) ο οποιος πουλησε μια ποσοτητα 20 τοννων για (δανειακες) αναγκες.ο κ.Παγκαλος παιρνει ακομα ενα α δηλαδη ασχετος διοτι η πωληση εγινε επι δικης του κυβερνησης.Αυτα για την αληθεια γιατι πολλα πηραν οι ουννοι αλλα χρυσο δεν (προκαμαν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πρόεδρε κόψε κάτι. Ο Πάγκαλος είναι καταδικασμένος στην συνείδηση του Ελληινκού λαού και το ξέρει και το ξέρεις και το ξέρουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Γ. Καρατζαφέρης:

    - I LOVE ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

    - ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΡΩΣΣΙΑ

    - ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

    - ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ.

    - ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    - ΘΕΛΟΥΜΕ 20 ΠΑΓΚΑΛΟΥΣ"

    Ξάδερφε με το μαλακό, έτσι όπως πας θα μου φας τη δουλειά στο τέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Επιτέλους, θα φτιάξει κανείς κάτι καλύτερο από το κόκκινο; Γέμισε ο τόπος παγκαλάκια.
    Ο ήλιος της Βεργίνας να σε φωτίσει μεγάλε μελετητή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. DEDOMENOU KAI TON DIAFORETIKON POLITIKON TOUS TOPOTHETISEON EXO TON PEIRASMO NA THIMITHO ENA PITO EONS ROSU POLITIKOU: "OTAN O ANTIPALOS SOU EPAINEI ANAROTISOU POIO LATHOS EXEIS KANEI!"
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.