27/2/10

Νέα όπλα για τις παραβιάσεις;

«Απογείωσαν» τον πτέραρχο Νίκο Κουρή οι απόψεις «κορυφαίου επιτελικού στελέχους της Πολεμικής Αεροπορίας» σχετικά με τη νέα τακτική που ακολουθούν τα ελληνικά μαχητικά ως προς την αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο. Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΑ, ΓΕΕΘΑ και πρώην υφ. Αμυνας Ν. Κουρής σχολιάζει με δήλωσή του στο «Ε» τα ακόλουθα: Πολύ περιπλεγμένα ή μπερδεμένα μας τα λέει το «κορυφαίο επιτελικό στέλεχος της ΠΑ» σχετικά με την αντιμετώπιση των τουρκικών παραβιάσεων. Μπορεί σήμερα να διαθέτουμε όπλα μεγαλύτερης εμβέλειας από το παρελθόν.

Ομως οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούμε στις παραβιάσεις, περιλαμβάνουν και την αναγνώριση. Αυτό σημαίνει ότι τα φίλια αεροσκάφη πρέπει να βρεθούν σε απόσταση τέτοια από τον στόχο ώστε να είναι δυνατή η οπτική αναγνώριση. Δηλαδή τύπος αεροσκάφους, εθνικότητα, αριθμός, όπλα που φέρει κ.τ.λ. Αυτά δεν μπορούν να γίνουν από απόσταση 20 μιλίων. Σ’ αυτήν την απόσταση λίγοι άνθρωποι μπορούν να διακρίνουν ένα αεροσκάφος και αυτό σαν μια κουκκίδα. Θα εκτοξεύσουμε τα όπλα μας εάν χρειαστεί σε μια κουκκίδα που δεν την αναγνωρίζουμε;

Ας πούμε το πράγμα με το όνομά του. Βαδίζουμε ολοταχώς προς το τελικό στάδιο της «ήπιας» συμπεριφοράς προς τους Τούρκους. Γιατί λοιπόν δεν πάμε κατευθείαν εκεί που τελικώς θα καταλήξουμε; Τη διακοπή των αναγνωρίσεων των αεροσκαφών που παραβιάζουν τον εθνικό μας χώρο. Με το στρίμωγμα που έχουμε από την ΕΕ στα οικονομικά μας, έχουμε μια καλή δικαιολογία.
ΕΘΝΟΣ

9 σχόλια:

  1. ΠΕΣΤΕ ΤΑ ΧΡΥΣΤΟΣΤΟΜΕ κ. ΚΟΥΡΗ!

    Πριν τρελαθουμε! Επιτελους καποιος εχει την τιμιοτητα να το πει στο λαο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. !!Κάτω τα χέρια απο τις αναχαιτίσεις!!

    Mehmetçik Busters

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α ρε ΣΟΥΡΓΕΛΑ που έχουν μαζευτεί στις ανώτατες βαθμίδες των ΕΔ.
    Ρε αϊ στον αγύριστο να ξεκουμπισθούν μήπως πάρουν και καμιά θέση οι πιο νέοι αξιωματικοί, 14 χρόνια ανώτατοι και μετά τους φταίνε οι λοχαγοί, οι ταγματάρχες και οι αντισυνταγματάρχες, ουστ ρε κοπρίτες μαζί με τους πολιτικάντιδες προστάτες σας (νταβατζήδες). Για την ιστορία οφείλω να αναγνωρίσω αν και απόστατος και εγώ, την ρήση του πρώην Α/ΓΕΣ - προστάτες έχουν μόνο οι πουτάνες και οι ανάπηροι - και οι αξιωματικοί δεν είναι τίποτε από τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΓΚΑΣ, ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ο ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΠΑΣΟΚ είναι αλλά έχει ΠΑΙΔΕΙΑ ο άνθρωπος, δεν λέει αθλιότητες σαν τον πουλημένο ΒΕΡΥΚΙΟ που παριστάνει τον δημοσιογράφο.
    Άντε χάσου ρε ΒΕΡΥΚΙΕ μπας και ξεβρωμίσει ο τόπος κάποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. THA MPOROUSE KAPOIOS NA KANEI EAN ANTILUSIKO EMVOLIO STO VERIKIO? EINAI I ENSARKOSI TIS RISSIS TOU NITSE OTI AN KOITAKSEIS TGIN AVISO THA SE KOITAKSEI KAI AYTI!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Apo methismeo kai trelo mathenis [kai fanatiko] poles aleithies.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. CHRISTO KALO AYTO TOY NITSE GIA BERIKIO!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.