26/2/10

Συνάντηση Παπανδρέου - Μέρκελ


Το Βερολίνο θα επισκεφθεί στις 5 Μαρτίου ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μετά από πρόσκληση της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Sabine Heimbach επισήμανε πως στη συνάντηση θα συζητηθούν θέματα της "τρέχουσας οικονομικής επικαιρότητας", όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός έλαβε πρόσκληση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον στις 9 Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός απαντώντας σήμερα σε επίκαιρες ερωτήσεις των ηγετών της ελάσσονος αντιπολίτευσης εξέφρασε εξάλλου την αισιοδοξία του για το μέλλον της χώρας, όταν αποδώσει η εφαρμογή των σκληρών οικονομικών μέτρων που καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση, όπως μεταδίδει ο Αθήνα 9.84.

"Όταν βγούμε απ΄ αυτήν την καταιγίδα, θα είμαστε πιο δυνατοί", είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερωτήσεις της Αλέκας Παπαρήγα και του Αλέξη Τσίπρα για τα αντεργατικά οικονομικά μέτρα και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό. "Η ιστορία επαλήθευσε όλους τους φόβους μας για την οικονομική κατάσταση της χώρας", είπε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας κορυφή του παγόβουνου το έλλειμμα και κατηγορώντας τη ΝΔ ότι λιποτάκτησε μπροστά στις ευθύνες της.

"Η ζημιά είναι ανυπολόγιστη και αφορά την ίδια την υπόσταση του κράτους", τόνισε μεταξύ άλλων. Η χώρα φαίνεται αναξιόπιστη και γι΄ αυτό πρέπει "να γυρίσουμε σελίδα", να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον έφταιξε.

"Έχουμε ιστορικό χρέος να ξεχάσουμε το πολιτικό κόστος και να εξασφαλίσουμε την επιβίωση της πατρίδας" έχοντας ως "μοναδική πυξίδα το συμφέρον της χώρας και όλων των Ελλήνων", ανέφερε προσθέτοντας πως "έχουμε χρέος να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας, να ανατρέψουμε τις παθογένειες του συστήματος". "Αν δεν κάνουμε τις βαθιές τομές σήμερα, και πάλι αύριο ο λαός θα κληθεί να πληρώσει τα σπασμένα" κατέληξε, βάζοντας ως παράλληλους στόχους "να σώσουμε την Ελλάδα με τον πιο δίκαιο καταμερισμό των βαρών και να αλλάξουμε τη χώρα, να προβούμε σε μεγάλες εθνικές τομές και αλλαγές".

"Διέξοδος για το κεφάλαιο είναι να γονατίσει πλήρως τους εργαζόμενους - καμία συναίνεση, καμία στήριξη", δήλωσε, προειδοποιώντας για τη στάση του κόμματός της, η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

"Πώς είναι δυνατόν, ενώ ρίχνετε όλες τις ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, να εφαρμόζετε το πρόγραμμά της", υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.


Εντωμεταξύ, ο Πρωθυπουργός αν και άφησε ανοιχτό το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων, απέκλεισε το ενδεχόμενο να κινηθεί σχετικά κατά την προσπάθεια της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα.

«Σε καμία περίπτωση δεν παραιτείται η χώρα μας από την διεκδίκηση των γερμανικών κατοχικών αποζημιώσεων, ούτε όμως παρασυρόμαστε από την επικαιρότητα ή την προβοκάτσια ενός εντύπου. Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε παραιτηθεί από τις αξιώσεις μας, αλλά όχι να το καταστήσουμε σημαία ευκαιρίας τώρα που είμαστε σε αδυναμία προσπαθώντας να βάλουμε τάξη, να επιφέρουμε τομές και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας,» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου σύμφωνα με το ΑΠΕ.

16 σχόλια:

  1. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΣΤΙΣ 9 Ο ΟΜΠΑΜΑ? ΕΣΠΕΥΣΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΙΣ 5!!! Η ΕΥΡΩΔΟΛΛΑΡΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ ΕΝΤΑΣΗ!! ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ..

    Η ΜΙΚΡΗ ΠΛΗΝ ΤΙΜΙΑ..ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΑΣΤΟ...ΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΥΠΟΜΟΧΛΙΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ ΚΑΙ Η ΜΑΧΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΣΩΠΗΤΗ..

    ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΘΛΟΝΤΩΣ..

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί τέτοια πασόκικη ανάρτηση ? Για το "καλό της πατρίδας", του Γκιόρκος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σημερινό (26/2) αρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel για τους Χριστιανούς-θύματα του ακραίου Ισλάμ σε όλο τον κόσμο

    Πηγή: http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,680349,00.html
    Έχει και χάρτη με τις χώρες στις οποίες οι Χριστιανοί διώκονται πιο πολύ.

    Μερικά ενδιαφέροντα σημεία:

    1) The Muslims claim Allah for themselves, both the word and the god, and fear that if Christians are allowed to use the same word for their own god, it could lead pious Muslims astray.

    2) If a Muslim woman drinks beer, she can be punished with six cane strokes. Some regions similarly forbid such things as brightly colored lipstick, thick make-up, or shoes with clattering high heels.

    3) There are 2.2 billion Christians around the world. The Christian non-governmental organization Open Doors calculates that 100 million of them are being threatened or persecuted. They aren't allowed to build churches, buy Bibles or obtain jobs.

    4) Christians are "the most frequently persecuted religious group globally.

    5) "have great difficulty living out their beliefs freely in countries such as Indonesia, India, Iraq or Turkey."

    6) Christians are also imprisoned, abused and murdered in countries such as Laos, Vietnam, China and Eritrea.

    7) The last Iraqi census in 1987 showed 1.4 million Christians living in the country. At the start of the American invasion in 2003, it was 550,000, and at present it is just under 400,000. Experts speak of a "creeping genocide."

    8) It's a typical case for Pakistan, where the law against blasphemy seems to invite abuse -- it's an easy way for anyone to get rid of an enemy. Last year, 125 Christians were charged with blasphemy in Pakistan. Dozens of those already sentenced are on death row.

    9) Christians in Turkey, who numbered well over 2 million people in the 19th century, are fighting for their continued existence.

    10) "Even if it doesn't want to admit it, Turkey has a problem with people of other faiths," says Ishok Demir, a young Swiss man with Aramaean roots, who lives with his parents near Mor Gabriel. "We don't feel safe here."

    11) According to a survey carried out by the US-based Pew Research Center, 46 percent of Turks see Christianity as a violent religion. In a more recent Turkish study, 42 percent of those surveyed wouldn't accept Christians as neighbors.

    12) In even graver danger than traditional Christians, however, are Muslims who have converted to Christianity.

    13) ... fear they could catch the "Christian virus" by eating together with a Copt.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάτι ενδιαφέρον που μπορείτε να κάνετε είναι μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα της Αργεντινής μπάς και ανοίξει το ηλίθιο μυαλό του κομματικοποιημένου Ελληνα μπάς και προλάβουμε τα χειρότερα..Προς γνώσην και συμμόρφωση πρίν μας προλάβουν τα γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε καποιο σημειο του κειμενου ο κυριοs Παπανδρεου κατηγορει την ΝΔ για λιποταξια μπροστα στιs ευθυνεs τηs.

    Αυτοs δεν ζητουσε εκλογεs "ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ"; Και μαλιστα εκβιαζε οτι θα ριξει την κυβερνηση τον Μαρτιο εκμεταλευομενοs την εκλογη Προεδρου τηs Δημοκρατιαs; Γιατι δεν αφησε την ΝΔ να τελειωσει την 4ετια; Γιατι δεν αφησε τον Καραμανλη να βγαλει το φιδι απο την τρυπα; Σιγουρα ολη αυτη την ξεφτιλα θα την ειχαμε αποφυγει. Οτι και να εκανε ο Καραμανλη, απο τη στιγμη που ο Παπανδρεου εκβιαζε, παλι εκλογεs θα ειχαμε.

    Δεν υποστηριζω την ΝΔ αλλα μην παιζει και με τη νοημοσυνη μαs.
    Δεν μου αρεσει να με κλεβουν, αλλα αν ειναι ολοι κλεφτεs και δεν μπορω να την γλυτωσω, προτιμω να με κλεβει ο ελληναs και οχι ο αμερικανοs. Θα εχανα τα λεφτα μου οχι ομωs και την πατριδα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ θα περιμένω να δούμε τα αποτελέσματα των συναντήσεων αλλά δεν του έχω καμία εμπιστοσύνη ότι δεν θα κάνει άλλη μαλακία.Έχω χάσει κάθε εμπιστοσύνη που είχα για την πολιτική ηγεσία της χώρας αφού πρώτα βέβαια κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το καταφέρουν και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kai enw emeis milame gia ta peri oikonomikwn, oi kurioi tou PASOK katethesan stin vouli to lathronomosxedio gia tin ithageneia...edw einai h sxetiki eidisi..http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=62073

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ:Αφου μας έφτασαν να κρατιόμαστε με το ένα χέρι από το γκρεμό, καλούν τον πρωθυπουργό σε συνάντηση Ομπάμα και Μέρκελ. Μη νομίζει κανείς ότι θέλουν να βοηθήσουν. Να πάρουν, να μοιράσουν, και τα υπόλοιπα θέλουν: Τα εθνικά θέλει να (συ)ζητήσει ο Ομπάμα-υπέρ Τουρκίας και Σκοπίων εξ ου και ο Νίμιτς είναι στην Αθηνα. Όσο για τη Μέρκελ θα επισημάνει τι μας περιμένει αν το παρατραβήξουμε στη φιλία με τους Αμερικάνους. Δεν είναι θέμα πληροφοριών. Απλώς τον αδύναμο κανείς δεν τον παρακαλάει-μην πας με τον άλλο κι εγώ θα σε βοηθησω. Του λέει εμένα να φοβάσαι περισσότερο.Όσο για τα δημοσίευματα του γερμανικου Τύπου, ήπια όπως βλέπω, φαίνεται ότι η μαζική καιοξεία αντίδραση στην Αθηνα προβλημάτισε το Βερολίνο καθως ήρθαν μαζί με την πρόσκληση εξ Αμερικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΨΙΛΟΝ./ έχεις δίκιο..

    Ασθμαίνοντας προσπαθούν να βάλουν 'σφήνα' ξανά το Eurofighter αντιλαμβανόμενοι ότι ο Γιωργάκης πηγαίνει US για να κλείσει εκσυγχρονισμό F-16 και αγορά F-18...

    Όλη ημέρα κοιτούσα τις ειδήσεις χθες για να δω την ανάρτηση πρόσκλησης από τους Ευρωπαίους φίλους μας σε χρόνο εμβόλιμο πριν την επίσκεψη στις ΗΠΑ.

    όπερ και εγένετο..

    Αγγέλα είσαι προβλέψιμη..

    Εύχομαι να μην είναι προβλέψιμος και ο Τζέφρυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 26 Φεβρουαρίου 2010 4:41 μ.μ.

    Είναι τουλάχιστον θλιβερό να βλέπει κανείς κομματικές κοκορομαχίες. Δεν ανοίγω καθόλου τηλεόραση στην ζώνη των 20:00, διότι σιχαίνομαι να ακούω τα κομματόσκυλα να γαβγίζουν "εμείς τα πήραμε, αλλά εσείς κάνατε χειρότερα", "δεν ξεκινήσαμε εμείς, αλλά εσείς" και τα τοιαύτα. Τσίπα δεν έχουν οι άθλιοι!
    Ακόμη και πάνω από το πτώμα της Ελλάδας θα φωνάζετε, προσπαθώντας να δείξετε ποιος κρατά καλύτερα το φτυάρι που την θάβει: Η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ!! Ου να χαθείτε κι εσείς και τα κόμματά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Περασε το λαθρονομοσχέδιο και εμείς ασχολουμαστε με το νινι της Μέρκελ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα λεγα εγω αλλα δεν με ακουγατε ... Ο Γιωργος οχι μονο Γιωργακης δεν ειναι αλλα ...Γιωργαρος !Δεν πιστευω να ειστε τοσο τυφλοι ωστε να μην βλεπετε τις εως τωρα ΣΩΣΤΕΣ κινησεις του Πρωθυπουργου στην διεθνη σκακιερα.Και λεω Εως τωρα γιατι το αποτελεσμα θα δειξει που θα καταληξουμε.Οριστε !!! Τσουπ ο Ομπαμα καλει Παπανδρεου και ... Τσουπ .. και να σου και η Μερκελ ...Σου Λενε οι Γερμανοι : "Βρε γ@μοτ@ μπας και πρεπει να βοηθησομε την Ελλαδα γιατι μας συμφερει και καλοι πελατες ειναι και τα συμφεροντα μας διασφαλιζουμε.Δεν πρεπει να αφησουμε το griechland να πεσει περισοτερο στην Αγκαλια του Ομπαμα που χρειαζεται συμαχους τωρα που χανει την Τουρκια"....Λετε ρε παιδια οι Γερμανοι να βαλαν Μυαλο στον 3ο Παγκοσμιο Πολεμο που γινεται τωρα ( ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ) και να μας Βοηθησουν ? Η Πρωτη κινηση στην Σκακιερα εγινε.Ηρθε Ο μεγαλυτερος τραπεζιτης της Γερμανιας στην Ελλαδα. Ο Γιωργαρος το παιζει καλα το σκακι.
    Και ενα μυνημα προς τον "Βio" που με σχολιασε σε ενα προηγουμενο αρθρο : Μεχρι και ο καρατζαφερης υποστιριζει τον Γιωργαρο bio !!! κανε μοκο, σσσσσσσσ, να δεις τι σημαινει πρωθυπουργος μαγκας ....Ο τυπος τους τα χωνει ( Η μηπως νομιζεις οτι ο Παγκαλος πηρε την πρωτοβουλια απο μονος του ? ).Gao-bio λοιπον μοκο και κοιτα εναν ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. εγω δεν εχω μια και σε λιγο θα κοψω και το φαϊ γιατί τοσα χρονια ολοι οι πολιτικοι παιζανε παχνιδια με θυμα εμενα, επαιρναν τα λεφτα της ευρωπης και τα ετρωγαν εκεινοι.

    επιπλεον κατεστεψαν απο υποδομες και σε ολα τη χωρα. τι με νοιαζει αν ειναι νεα δημοκρατια πασοκ με τη συμπαιγνια φυσικα ολων των κομματων.

    τωρα μου μιλανε παλι για κριση και ενω αυτοι καλοπερνανε τρεχουν δεξια και αριστερα - οχι για μενα που υποτιθεται οτιι εκπροσωπουν - αλλα για τη στομαχαρα τους, να μπορουν να με ξαφανισουν τελειως με νεα δανεικα και νεες υποθηκες.
    τι να σχολιασω εδω μεσα για το θεμα;
    θα τα βαλω με τον ομπαμα, τη μερκελ ή με τους δικους μου αλητες;
    δεν σχολιαζω τιποτα.
    ειναι χαφιεδες μειοδοτες, αλητηριοι,ότι κανουν το κανουν για τη παρτι τους και μονο και αυτο που μου απομενει ειναι να τους εξαφανισω αφου παρω τα λεφτα μου πισω.
    αλλιως ειμαι καραμαλακας και καλα με κανουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βγάλε σε παρακαλώ την φωτογραφία...!

    Λερώνω την οθόνη κάθε φορα που την βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 26 Φεβρουαρίου 2010 9:16 μ.μ

    Είσαι το ίδιο επικίνδυνος με το αφεντικό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε COURIER X, όταν σου βάζουν τις φωνές και σου χτυπάνε και το χέρι στο τραπέζι και εσύ ποιείς την ανάγκη φιλοτιμία, είναι κάπως δύσκολο να σε λένε Γιώργαρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.