20/2/10

Μια απάντηση στην κεμαλική πρό(σ)κληση από έναν Έλληνα της Πόλης

Οι κεμαλιστές ήταν συνοδοιπόροι των Ναζί. Η φωτογραφία από την υπογραφή συμφωνίας της ναζιστικής Γερμανίας με την Τουρκία

Πρώτα θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε και με προσκαλέσατε στην βιβλιοπαρουσίαση σχετικά για τους περιβόητους λόγους του Κεμάλ Ατατούρκ.
Θέλω να υπογραμμίσω ότι πολύ καλά κάνατε και εκδώσατε αυτό το έργο. Θα έπρεπε να γίνει εδώ και τριάντα χρόνια όταν ήταν ο κεμαλισμός στα φόρτε του. Τέλος πάντων δεν είναι ποτέ αργά για τέτοιες πράξεις ώστε να ξέρουμε εμείς οι Έλληνες τις σκέψεις που τρέφουν για μας οι γείτονες μας.
Για μένα το πρόβλημα είναι ότι στο πρόγραμμα της εκδήλωσης δεν αναφέρονταν για την παρουσία του τούρκου πρεσβευτή και του προξένου.
Στο πρόγραμμα επίσης, δεν αναφέρονταν ότι θα μιλήσουν οι δυο τούρκοι καθηγητές από
το ίδρυμα του Κεμάλ Ατατούρκ, προερχόμενοι φυσικά από τον σκληρό πυρήνα του τουρκικού κράτους και χωρίς να υπάρχει αντίλογος στα διάφορα θέματα του κεμαλισμού.
Αυτά θα πρέπει να τα σκέφτεστε πρώτα και έπειτα να διοργανώνετε τέτοιου είδους εκδηλώσεις πολιτικού περιεχομένου. Δεν υπήρξε εκπρόσωπος και ομιλητής του εκδοτικού οίκου Παπαζήση.
Γιατί εγώ είμαι Κωνσταντινουπολίτης και εγκαταλείψαμε τον τόπο που γεννηθήκαμε για τους γνωστούς λόγους και δεν έχω καμιά διάθεση να παρευρεθώ παρέα με τους εκπροσώπους του κεμαλισμού και του τουρκικού κράτους.
Σας χαιρετώ με εκτίμηση και με όλο τον σεβασμό.
Γιώργος Μπατζάς

12 σχόλια:

  1. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ:

    ΑΦΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΔΕΝ ΠΡΟΩΘΗΘΗΣΑΝ ΤΑΧΕΩΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ (ΜΟΣΟΥΛΗ)????

    ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΗ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΗ ΕΠΙΘΕΣΕΩΣ, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΟΥ???

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίγα τους λές αδελφέ μου....
    Ξεφτήλες του κερατά ...
    Ρεμάλια...
    Ομηρος Φωτιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ ΑΖ

    Η Τουρκία τήρησε (ευμενή προς την Γερμανία) ουδετερότητα. Δεν θα μπορούσε να αφήσει να περάσουν από το έδαφός της ούτε Γερμανοί ούτε Άγγλοι/Γάλλοι, χωρίς να απολέσει την ουδετερότητά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ΑΖ

    Για την ιστορίαν (το γελοίον) του πράγματος, τελικώς η Τουρκία κήρυξε το πόλεμο κατά της Γερμανίας....
    Πολλοί αγνοούν το τόσο κορυφαίο αυτό γεγονός, διότι έγινε, ε χμ, λίγο αργά, δηλαδή κανένα μήνα πριν την παράδοση του Γ' Ράϊχ! Νικητές και οι Τούρκοι, αμ πώς :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΖ,

    Η 2η σου ερωτηση ειναι πολυ δυσκολο να απαντηθει. Επισημα, υποτιθεται οτι ο Χιτλερ ετρεφε μισος προς τους Σλαβους. Το Συμφωνο το υπεγραψε το '39 προφανως για να ειναι σιγουρος οτι δεν θα εχει 2ο μετωπο οσο θα ηταν απασχολημενος προς Δυση.

    Για τη 1η ερωτηση, εχω καποιες ερμηνιες. Κατ'αρχας, οι γραμμες ανεφοδιασμου θα ηταν πολυ μακριες για να διασχιζουν Ευρωπη και Τουρκια απο νοτο, και επιπλεον ουτως η αλλως επρεπε να καταλαβει και τα εδαφη της Ουκρανιας και γενικα της Δυτικης Σοβιετικης Ενωσης. Ισως δεν τους επαιρνε για αλλο ενα μετωπο. Επισης, το εδαφος στα συνορα Τουρκιας-Ρωσιας ειναι ορεινο και αρα ευνοουνταν η αμυνα των Ρωσσων, και πιθανον να υπολογισε οτι θα ειχαν αρκετες απωλειες να επιτεθουν απο εκει. Και τελος, θα ειχαν τη δικαιολογια οι Συμμαχοι να εισβαλλουν απο Μεση Ανατολη (Συρια/Ιρακ) στην Τουρκια και να τον χτυπησουν στα νωτα του. Παντως, δεν εχω υπ'οψην μου ιστορικα κειμενα που να αναφερουν ρητα για σρατηγικους υπολογισμους των Ναζι σχετικα με τη Τουρκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ισραήλ κατηγορεί όλο τον κόσμο για αντισιμητισμό, όμως αυτό συνεργάζετε με τους συνεργάτες των ναζί. Στα εύκολα όλοι φίλοι είμαστε. Στα δύσκολα μόνο οι Έλληνες σας στήριξαν. Τελικά εσείς μας καταστρέψατε. Θα ξανάρθετε αλλά φροντίστε να μην είναι αργά. Τους ισλαμιστές τους ξέρετε, στο όνομα του ισλαμ δεν υπάρχει ούτε κεμάλ, ούτε επιστήμονας, ούτε μόρφωση. Ποτέ δεν θα γίνετε φίλοι με τους τούρκους. Δοκιμάστε να πάτε στο εσωτερικό της τουρκίας μόνοι σας και πείτε τι είστε. Στην ελλάδα μόνο βρισκετε φίλους όπως τόσες χιλιάδες χρόνια, ακόμα και στο εξωτερικό με έλληνες συνεργάζεστε. Η αχαριστία τιμωρεί από μόνη της, δεν χρειάζετε κανέναν να την βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Χιτλερ επητεθηκε στη ΕΣΣΔ και για τα πετρελαια αλλα και για αλλους λογους ιδεολογικους και στρατηγικους (νομιζε με νικη επι της ΕΣΣΔ θα εξαναγκαζε την αγγλια σε ανακωχη και θα αποκτουσε ζωτικο χωρο..)
    Στο θεμα τουρκιας ο Χιτλερ σκεφτοταν νομικιστικα δηλαδη δεν ηθελε να παραβιασει την ουδετεροτητα των τουρκων. Ο Χιτλερ θα μπορουσε να επικεντρωθει στο Βορειοαφρικανικο μετωπο και να κυριευσει τη μεσα ανατολη και τα πετρελαια της αλλα ποτε δεν εδωσε βαση θεωροντας αυτο το μετωπο (οπως και το βαλκανικο) δευτερευων δηλ εκτος σχεδιασμου αλλα αναγκασμενος να επεμβει για αλλους λογους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. παρόλα αυτά οι εβραίοι είναι με τους Τούρκους και όχι με τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Para tous fovous ron Summaxon o Hitler pote den endiaferthike prgmatika gia to mesogiako metopo. Ton Rommel ton esteile gia na empodisei tin katareusi ton Italon kai oxi gia na kataktisei tin B. Afriki kai tin Mesi Anatoli i opoia etis kai allios itan "programatismeni" gia sfaira epipois ton Italon. Gia auton ton logo pote den endiaferhtike na chr ousiastika na xrisimopoisei to Tourkiko xarti.Akoma kai to 1941 ligo meta tin maxi tis Kritis otan eixe ginei mai anti-Agliki kai filo-Germaniki eksegersi sto Iraq to mono pou esteile itan ena sminos apo Me Bf 110 (Baria katadioktika ekeini tin periodo) me apavika xromata (i monada ton "Bradeburg" katadromeon den eftase pote sto Iraq.Omoios ligo meta otan i simaxoi (Aggloi kai Galloi opadoi tou De Gaulle epiehikan stin Syria (Galiki ktisi ts filgermanikis Gallias tou Vichy)oi Germanoi den ekana tipota ousiastiko na tin enisxusoun.
    Osi afora tin fotografia anameno me agonia to sxolio enos "trupokaridou" kai kapiou allou AUTOU POU APOKALEI OS MONOPLEUROUS AUTOUS POU DEN SUMFONOUN MAXZI TOU gia tin synegrasia ton Nazi me tous Tourkous
    Christos Vou;garis apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Auto enai ena to kratoumeno israil-tourkia simmaxia apo to 1974 kai endeften kai meis omos arafat kai agios o theos ,kandafi ,syria,kai den simazevete.Paradidonde kai ta UAV ???Meso tou evraikou lomby sikothike to 7 pros 10 .TORA pane na tous dosoun patriot gia ta synora me to iran oi de tourkoi pernoun ta patriot alla den ta anaptisoun diotiden theloun na malosoun me to iran kai skeftonde ta paralia emeis ti kanoume?OSO gia tous israilinous an allaksan tropo skepsis afto tha fani sto prosexes mellon .TALOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

    ΠΑΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ...

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.