13/2/10

"Πέτα τον έξω, ρε Σάββα"

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ Η "ΕΚΘΕΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ"
"Πετάξτε έξω τον Οτσαλάν"!
Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να απαλλαγεί με κάθε τρόπο από τον ηγέτη των Κούρδων επιβεβαιώνει η έκθεση Κωστούλα. "Με τιμώρησαν οι Αμερικανοί", δηλώνει τώρα ο Θ. Πάγκαλος

Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παράδοση του Οτσαλάν στα χέρια των διωκτών του, επιβεβαιώνει η απόρρητη έκθεση του πρέσβη της Ελλάδας στο Ναϊρόμπι, την οποία η κυβέρνηση απέφυγε να δώσει στους αρχηγούς των κομμάτων, όπως της είχε ζητηθεί.

Από την έκθεση, που δημοσίευσαν χτες τα "Νέα", προκύπτει με σαφήνεια ότι σταθερή "γραμμή" της κυβέρνησης ήταν να απαλλαγεί με κάθε τρόπο από την παρουσία Οτσαλάν, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να δώσει εντολή (μέσω Θ. Πάγκαλου αλλά και του αρχηγού της ΕΥΠ Χαρ. Σταυρακάκη) να "τον πετάξουν έξω διά της βίας" από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα! Η εντολή δόθηκε αρχικά στον ταγματάρχη Σάββα Καλεντερίδη, από τον Χ. Σταυρακάκη, ο οποίος φέρεται να τηλεφωνούσε παρουσία "τριών υπουργών", αλλά δε διευκρινίζεται αν επρόκειτο για τους Πάγκαλο, Παπαδόπουλο, Πετσάλνικο. Οταν ο Καλεντερίδης αρνήθηκε, επικαλούμενος αδυναμία να υλοποιήσει μόνος του την εντολή, δόθηκε εντολή στον πρέσβη να μισθώσει "τέσσερις φουσκωτούς" (!) από την "αγορά" της Κένυας και να αναθέσει σ' αυτούς το έργο της βίαιης απομάκρυνσης από την πρεσβεία του Οτσαλάν και των συνοδών του. Και όταν ο Γ. Κωστούλας δήλωσε με τη σειρά του αδυναμία, τότε αποφασίστηκε να στείλουν από την Αθήνα "ποδοσφαιρική ομάδα" ή "θίασο" (όπως συνθηματικά ανέφεραν την αποστολή ομάδας πρακτόρων της ΕΥΠ με επικεφαλής τον αστυνόμο Μπόμπο), προκειμένου να αναλάβουν εκείνοι τη βίαιη εκκένωση της πρεσβευτικής κατοικίας από τον Οτσαλάν.

Από την έκθεση προκύπτει ότι οι Αμερικανοί γνώριζαν έγκαιρα τις κινήσεις Οτσαλάν και ήδη από την τρίτη μέρα της άφιξής του στο Ναϊρόμπι, "ενόχλησαν" τα στελέχη της πρεσβείας. Για λογαριασμό τους προφανώς "δούλεψαν" οι κενυάτικες αρχές, οι οποίες ανέλαβαν τελικά να "αποσπάσουν" τον Οτσαλάν από την πρεσβευτική κατοικία και να τον παραδώσουν στην Αγκυρα.

H άφιξη στο Ναϊρόμπι
Αναλυτικότερα: Το "Φάλκον" που μετέφερε τον Οτσαλάν και τη συνοδεία του προσγειώθηκε στο Ναϊρόμπι στις 11 το πρωί της 2ας Φλεβάρη. Μια μέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα 1η Φλεβάρη, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Θ. Πάγκαλου, Βασ. Παπαϊωάννου, είχε επικοινωνήσει με τον γραμματέα της πρεσβείας, Διακοφωτάκη, και τον είχε ενημερώσει για την άφιξη του αεροπλάνου, χωρίς όμως να τον ενημερώσει ότι σε αυτό βρισκόταν ο Οτσαλάν. Ο Κούρδος ηγέτης έφτασε με πλαστό κυπριακό διαβατήριο στο όνομα Λάζαρος Μαύρος. Μόλις έφτασαν οδηγήθηκαν στην πρεσβευτική κατοικία. Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 3 Φλεβάρη, ο Βασ. Παπαϊωάννου μεταφέρει εντολή του υπουργού Εξωτερικών ότι εφεξής η επικοινωνία με το γραφείο του υπουργού θα γίνεται μόνο προφορικά, δηλαδή από τηλεφώνου. Ο Καλεντερίδης ανακοινώνει στην πρεσβεία ότι έχει εντολή να αναχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν για τη Νότια Αφρική, προκειμένου να συνεννοηθεί με τις αρχές για την παροχή ασύλου και κανονικού διαβατηρίου στον Οτσαλάν.

Πρωί πρωί, την Πέμπτη 4 Φλεβάρη, ο Αμερικανός γραμματέας της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ναϊρόμπι ζητά συνάντηση από τον Διακοφωτάκη.Η περίεργη ώρα αναγκάζει τον Διακοφωτάκη να τον ρωτήσει αν συμβαίνει τίποτα και ο Αμερικανός του απαντά αρνητικά και κλείνουν ραντεβού για την επόμενη μέρα.

Την ίδια μέρα ο πρέσβης Κωστούλας καλείται στο ΥΠΕΞ της Κένυας (από τον γγ Καθουρίμα), ο οποίος του υποβάλλει διάφορες ερωτήσεις γύρω από το αεροσκάφος και τους επιβάτες του, αλλά ο πρέσβης αρνείται οτιδήποτε. Παράλληλα, ο Καλεντερίδης που είχε πάει στο αεροδρόμιο για να φύγει για Νότια Αφρική κρατείται από τις κενυάτικες αρχές με αποτέλεσμα να χάσει το αεροπλάνο του και επιστρέφει στην ελληνική πρεσβεία.

"Να πάει σαφάρι"!
Την Παρασκευή, 5 Φλεβάρη, οι Κενυάτες επιμένουν να μάθουν για την τύχη των επιβατών του αεροσκάφους, ενώ ο Βασ. Παπαϊωάννου διαμηνύει ότι η εντολή του Πάγκαλου είναι "να κάνει τον τσομπάνη και να σφυρίζει αδιάφορα" απέναντι στις κενυατικές αρχές, σε ό,τι αφορά τον Οτσαλάν. Το απόγευμα της ίδιας μέρας δίνεται εντολή από τον Παπαϊωάννου να μεταφερθεί στον Οτσαλάν ότι "πρέπει να απομακρυνθεί από τα εθνικά χρώματα". Στην ερώτηση του πρέσβη "και να πάει πού;", ο κ. Παπαϊωάννου απαντά ως εξής: "Μεγάλος τραγουδιστής (σ. σ. κωδική ονομασία Πάγκαλου) έχει εκνευριστεί. Κάναμε μία εξυπηρέτηση. Μη μας τη βγάζουν από τη μύτη. Να πάει σαφάρι. Να πάει όπου θέλει. Μακριά από εθνικά χρώματα".

Την ίδια μέρα, πρόταση της πρεσβείας και του Καλεντερίδη να μεταφερθεί ο Οτσαλάν σε χώρους του ΟΗΕ και να ζητήσει προστασία και άσυλο από το διεθνή οργανισμό, απορρίπτεται από τον Παπαϊωάννου, ο οποίος επιμένει για απομάκρυνση από τα "εθνικά χρώματα".

Η απόφαση της Αθήνας μεταφέρεται στον Οτσαλάν, ο οποίος αρνείται για λόγους ασφάλειας της ζωής του και υποβάλλει γραπτό αίτημα για παροχή πολιτικού ασύλου προς την ελληνική κυβέρνηση. Οι πιέσεις στον Οτσαλάν, ωστόσο, συνεχίζονται και γίνονται αφόρητες, με αποτέλεσμα δύο συνεργάτες του να απειλούν με αυτοπυρπόληση στον κήπο της πρεσβείας.

Το Σάββατο 6 Φλεβάρη, ο πρέσβης, "εκμεταλλευόμενος φιλίες του με Ελληνα επιχειρηματία, εφεξής "Πάνος", καθώς και το άριστο κλίμα διμερών σχέσεων με Σεϋχέλλες, προτείνει στον κ. Παπαϊωάννου να γίνουν σχετικές κρούσεις με τον κ. Πάνο". Η πρόταση γίνεται δεκτή από τον Παπαϊωάννου και τις συνεννοήσεις με τον επιχειρηματία αναλαμβάνει η ΕΥΠ.

"Πέτα τον έξω, ρε Σάββα"
Οι επόμενες μέρες κυλούν σχετικά ήρεμα, με πιέσεις από τους Κενυάτες σχετικά με την ταυτότητα των επισκεπτών, ενώ εξετάζονται και άλλα εναλλακτικά σενάρια για τη φυγάδευση του Οτσαλάν, όπως στην Τανζανία.

Την Παρασκευή, 12 Φλεβάρη, ο διοικητής της ΕΥΠ, ο οποίος έχει πληροφορηθεί το αίτημα Οτσαλάν για παροχή πολιτικού ασύλου, απαντά στον Καλεντερίδη ως εξής: "Να του πεις ότι είναι ηλίθιος. Διέπραξε αθλιότητα. Αυτό που έκανε δεν είναι τίποτα. Δεν ισχύει. Να του πεις να τσακιστεί να φύγει γρήγορα και να πάει όπου θέλει. Εμείς δεν του τάξαμε τίποτα. Πέτα τον έξω, ρε Σάββα, να τελειώνουμε. Σε παρακαλώ, παιδί μου"!

"Οφείλετε να με δεχτείτε"
Το Σάββατο 13 Φλεβάρη,κι ενώ η κατάσταση καθίσταται όλο και πιο κρίσιμη, ο κ. Κωστούλας σημειώνει στο ημερολόγιό του ότι τις πρώτες πρωινές ώρες φθάνει στο Ναϊρόμπι "Ελληνας δικηγόρος Οτσαλάν κ. Φαήλος Κρανιδιώτης. Επιπλέον, "κανείς δε φέρνει αναμενόμενο διαβατήριο, οποίο ήταν προϋπόθεση για αναχώρηση Οτσαλάν από κατοικία".

Παρά το γεγονός ότι διαβατήριο δεν υπήρχε, ο πρεσβευτής σημειώνει πως "περί ώρα 09:00, δεχτήκαμε τηλεφώνημα από επιχειρηματία, με οποίον είχαμε συνεννοηθεί προηγουμένη, οποίος μας είπε ότι αυτοκίνητα ήταν έτοιμα για αναχώρηση σε απόσταση 500 μέτρων από κατοικία, σε πάρκινγκ (...)".

Πλην όμως, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν "αρνείται αποχωρήσει και ζητά συσκεφθεί ιδιαιτέρως με συνοδεία του και δικηγόρο Φ. Κρανιδιώτη. Μετά σύσκεψη, μας ανακοινώθηκε ότι ζητά από Ελληνα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για προστασία ζωής του, αφού πλέον είναι σίγουρος ότι "κίνδυνος είναι πάρα πολύ κοντά". Ζήτησε δε από εμάς να αιτηθούμε επισήμως μέτρα προστασίας από κενυατικές αρχές. Σε αυτές ανακοινώσωμε ότι εκκρεμεί αίτηση ασύλου και, μέχρι επίσημη απάντηση Ελλάδας, κρίνεται απαραίτητη προστασία ζωής του".

Στη συνέχεια, κατά το ημερολόγιο του πρεσβευτή, ο Οτσαλάν ανέφερε "ότι, ακόμη κι αν χώρα μας δεν του δώσει άσυλο, οφείλει τον δεχτεί, τον δικάσει και, εν ανάγκη, τον εκδώσει σε τουρκικές αρχές. Ζήτησε επιτακτικά σαν άνθρωπος πλέον, και όχι ως αρχηγός ΡΚΚ ή πολιτικό ον, εφαρμογή ελληνικού και διεθνούς δικαίου και υποχρεώσεων χώρας μας βάσει διεθνών συμβάσεων, που έχει υπογράψει".

"Να τον πετάξεις έξω"
Η συνέχεια, και με δεδομένο ότι κατά τον κ. Κωστούλα η πίεση από την πλευρά της Αθήνας για "άμεση αποχώρηση" του Κούρδου ηγέτη από την πρεσβευτική κατοικία είχε καταστεί "αφόρητη", ήταν αποκαλυπτική.

"Κος Καλεντερίδης δέχεται τηλέφωνο από αρχηγό ΕΥΠ, οποίος με οργίλο ύφος τον διατάσσει να πάει και να πετάξει αμέσως έξω από κατοικία Οτσαλάν διά της βίας. Κος Καλεντερίδης επικαλείται αδυναμία εκτελέσεως εντολής για πρακτικούς λόγους. Αρχηγός ΕΥΠ τον επιπλήττει και ουσιαστικά τον κατηγορεί ότι στηρίζει Οτσαλάν και δεν εφαρμόζει αποφάσεις υπηρεσίας του".

Μετά από λίγη ώρα ακολουθεί μία ακόμη τηλεφωνική κλήση από την ΑΘήνα και ο ταγματάρχης Καλεντερίδης καλείται να απαντήσει, αφού ""κάποιος ονόματι Μιχάλης" ζητά" να του μιλήσει. Η κλήση προέρχεται και πάλι από την ΕΥΠ.

"Κος Καλεντερίδης προσέρχεται και σε ανοιχτή ακρόαση λέγονται τα εξής:

"Σάββα άκουσέ με, είμαι ο Τζοβάρας, είναι εδώ τρεις υπουργοί και ο αρχηγός, κρέμονται τρεις υπουργοί από σένα, το καταλαβαίνεις; Να πας αμέσως και να τον πετάξεις έξω με τη βία"".

Ο Καλεντερίδης αρνείται, με το επιχείρημα ότι "δεν είναι δυνατόν να του ζητούν να κάνει τέτοια πράγματα" και ότι "αδυνατεί να χρησιμοποιήσει βία", ενώ τα όσα διαμείβονται δε διαφεύγουν, λόγω της έντασης της συζήτησης, "της προσοχής του δικηγόρου κ. Κρανιδιώτη".

Ο "Τζοβάρας", όπως ονομάζεται η φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής, συνεχίζει την παραίνεσή του: ""Σε παρακαλώ, Σάββα, πέτα τα έξω τα μ.....να τελειώνομε. Μπορείς να το κάνεις. Πρόσεξε, γιατί αν δεν το κάνεις, όταν έρθεις πίσω, θα σε αποστρατεύσουν. Μπορείς να το κάνεις. Είναι τρεις υπουργοί εδώ" (...)".

Στέλνονται ενισχύσεις
Λίγο αργότερα, αναφέρει ο Κωστούλας, "δεχτήκαμε τηλεφωνήματα από κ. Παπαϊωάννου και ΕΥΠ και μας έγινε γνωστό ότι Αθήνα αποφάσισε εδώ έλευση τεσσάρων "φουσκωτών", οποίοι αναλάβουν επιχείρηση βίαιης απομακρύνσεως.

Κος Παπαϊωάννου μας είπε ότι θα έρθει "θίασος, ποδοσφαιρική ομάδα", οποία εν ανάγκη "θα παίξει μπάλα"".

Τελικά ο Οτσαλάν αρνείται να αποχωρήσει από την πρεσβεία και παραμένει στις θέσεις του, ενώ η βοηθός του Ντιλάν Κιλίτς θέτει συγκεκριμένους όρους για μια ενδεχόμενη αποχώρηση απειλώντας να αυτοκτονήσει. Η κατάσταση φθάνει σε αδιέξοδο.

Την Κυριακή, 14 Φλεβάρη, ο Κωστούλας στέλνει τον Διακοφωτάκη να παραλάβει τους αναμενόμενους πράκτορες της ΕΥΠ από ξενοδοχείο του Ναϊρόμπι, αλλά "δεν ανευρίσκονται". Ο πρεσβευτής "του λέγει να μεταβεί σε αεροδρόμιο. Οπερ και εγένετο αλλά μάταια, καθώς δεν ανευρίσκονται ούτε εκεί".

"Τελικά", σημειώνει ο πρεσβευτής, "περί ώρα 11.00 αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν ήδη φθάσει σε ξενοδοχείο, εκάλεσαν πρεσβεία και υπογράφων μετέβη εκεί για παραλαβή τους. Αστυνομικοί ήταν αγχωμένοι καθόσον είχαν υποστεί ταλαιπωρία και καθυστέρηση από αρχές ασφαλείας αεροδρομίου. Φθάσαμε σε πρεσβεία περί 13.00. Υπογράφων και αστυνομικοί αντιλαμβάνονται παρακολούθηση όχι μόνον από Κενυάτες αλλά και, κατά εκτίμησή τους, από Αμερικανούς.

Αστυνομικοί αυτοί ήταν του τμήματος ασφαλείας ΕΥΠ:

1. Μπόμπος Ιωάννης, επικεφαλής. 2. Σπανιάς Αθανάσιος. 3. Ιωαννίδης Ιωάννης. 4. Στάθης..."

"Γιαγιά, απομακρυνθεί αμέσως"
"Εν τω μεταξύ, κ. Διακοφωτάκης είχε επιστρέψει πρεσβεία, περί ώρα 11.30. Παρουσία κ. Καλεντερίδη δέχεται τηλεφώνημα από κ. Παπαϊωάννου, οποίος του λέγει εξής: "Εντολές πρέπει εφαρμοστούν αμέσως και κατά γράμμα. Σημείωνε ό,τι ακριβώς σου λέω. Γράφε.

1. Ποδοσφαιρική ομάδα λάβει οδηγίες ενεργήσει τάχιστα, εν ανάγκη και με βία. 2. Γιαγιά, δηλαδή Οτσαλάν, πρέπει απομακρυνθεί αμέσως.

3. Νοικιάστε του δωμάτιο σε ξενοδοχείο. 4. Εστω και μέσα σε σεντόνι, να μεταφερθεί με συνοδεία του σε χώρο δίπλα σε ξενοδοχείο. 5. Να τους παρατήσετε εκεί, να φύγετε αμέσως και εφεξής καμία επικοινωνία. 6. Αν χρειαστεί αφήστε τους και λίγα λεφτά.

7. Μέχρι Δευτέρα πρωί, όλα πρέπει να έχουν τελειώσει. Καλή τύχη, περιμένομε".

Κος Διακοφωτάκης σημειώνει κατά λέξιν ανωτέρω", λέει ο Κωστούλας, "και ζητά από κ. Παπαϊωάννου όπως οδηγίες δοθούν αμέσως από αρμοδίους Αθηνών χωρίς ανάμειξη πρεσβείας.

Κος Παπαϊωάννου δεν εκφράζεται αλλά μάλλον συμφωνεί".

Οι διαπραγματεύσεις Αθήνας και αστυνομικών περιλαμβάνουν τις ίδιες οδηγίες, αλλά λόγω του ότι η ομάδα δεν είχε οπλισμό και οι Κούρδοι "είχαν όπλα", η "επιχείρηση ματαιώθηκε".

Τη Δευτέρα, οι Κενυάτες καλούν στο υπουργείο Εξωτερικών τον Κωστούλα και του ανακοινώνουν ότι γνωρίζουν πως ο Οτσαλάν βρίσκεται στην πρεσβευτική κατοικία και προσφέρονται να διαθέσουν αεροσκάφος για την ταχύτερη αναχώρηση Οτσαλάν σε όποια χώρα επιθυμούσε, πρόταση η οποία γίνεται αποδεκτή από τον Θ. Πάγκαλο στην Αθήνα. Ο γγ του κενυάτικου υπουργείου Εξωτερικών Καθουρίμα δίνει δίωρη προθεσμία για αναχώρηση Οτσαλάν. Ο Οτσαλάν, στον οποίο μεταφέρεται η απόφαση, αρχικά δηλώνει "δεν πάω πουθενά", αφού δεν του δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσει με ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά στη συνέχεια δέχεται να αναχωρήσει γιατί "δε θέλει να δημιουργήσει προβλήματα σε φίλους". Ο Παπαϊωάννου από την Αθήνα διαμηνύει ότι πρέπει να μεταφερθεί στον Οτσαλάν, "πως δεν έχει δικαίωμα επιλογής, και πως εν ανάγκη, προκειμένου να εξέλθει της κατοικίας, να ζητηθεί συνδρομή κενυατικών αρχών"! Ταυτόχρονα, ζητά στοιχεία του αεροπλάνου και της πτήσης του Οτσαλάν, ώστε, όπως είπε, "να μη μας έρθει ξανά καπέλο στην Αθήνα"!

Οι Κενυάτες από την πλευρά τους αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία για τα στοιχεία του αεροπλάνου και της πτήσης του Οτσαλάν και πίεζαν αφόρητα για άμεση αναχώρηση. Η συνέχεια είναι γνωστή. Οι Κενυάτες αρνούνται να μεταφερθεί ο Οτσαλάν στο αεροδρόμιο με αυτοκίνητο της πρεσβείας, ο Οτσαλάν βρισκόμενος προ τετελεσμένων λέει ότι "δεν υπάρχει άλλη επιλογή, αρκετά προβλήματα προκάλεσα σε φίλους, δε θέλω να σας θέσω σε κίνδυνο". Με κενυάτικα αυτοκίνητα ο Οτσαλάν μεταφέρθηκε μόνος του στο αεροδρόμιο και... παραδίδεται στους διώκτες του.

Ενοχλημένη η κυβέρνηση
Η δημοσιοποίηση της έκθεσης Κωστούλα ενόχλησε την κυβέρνηση, η οποία με δήλωση του Δ. Ρέππα ζήτησε "να μην παγιδευτεί η χώρα μας σε συζητήσεις αστυνομικού χαρακτήρα και σε σενάρια και υποθέσεις που δρουν αποπροσανατολιστικά, αφού επικαλύπτουν τα άλλα σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα". Επανέλαβε επίσης το γνωστό παραμύθι ότι σημασία έχει να διατηρήσουμε το σταθερό προσανατολισμό μας και να διασφαλίσουμε το μέλλον του ελληνικού λαού.

"Απολογία" Πάγκαλου
Από την πλευρά του ο Θ. Πάγκαλος, μέσω δηλώσεων συνεργατών του στο χτεσινό "Εθνος", εμφανίζεται ως "θύμα" των Αμερικανών. "Με τιμώρησαν οι Αμερικανοί", φέρεται να δηλώνει ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Ν. Μπερνς "αρνήθηκε να καλύψει τον απεγκλωβισμό των "4" από την Κένυα. Είναι τρομοκράτισσες, μου είπε. "Πρέπει να παραδοθούν στην Τουρκία""! Για την ίδια την υπόθεση Οτσαλάν υποστηρίζει ότι κατέθεσε δύο εναλλακτικές προτάσεις: Να πήγαινε με ταχύπλοο στην Ιταλία ή μυστικά στις Βρυξέλλες με αεροπλάνο "Φάλκον" που θα μετέφερε τον γγ του υπουργείου Π. Αποστολίδη. Ομως, όπως ισχυρίζεται, αρνήθηκε η ΕΥΠ, η οποία παρουσίασε άλλο σχέδιο για μεταφορά του Οτσαλάν στη Νότια Αφρική με ενδιάμεσο σταθμό το Ναϊρόμπι.

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=3764020

35 σχόλια:

 1. "Σε παρακαλώ, Σάββα, πέτα τα έξω τα μ.....να τελειώνομε. Μπορείς να το κάνεις. Πρόσεξε, γιατί αν δεν το κάνεις, όταν έρθεις πίσω, θα σε αποστρατεύσουν. Μπορείς να το κάνεις. Είναι τρεις υπουργοί εδώ" (...)".

  Αιδως ρε, αιδως! Τον Παγκαλο και ολους αυτους ποιος θα βρεθει να τους "αποστρατευσει";;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Εν πάσει περιπτώσει η ζημιά έγινε και η ευθύνη ανήκει σε όλους αυτούς. Ο Σταυρακάκης στάθηκε όλα αυτά τα χρόνια ήρωας. Δεν άνοιγε το στόμα του να πει όσα ήξερε. Εάν το έκανε είναι βέβαιο ότι αυτοί οι οποίοι παριστάνουν τους «ήρωες» και τους «πατριώτες» θα έτρεχαν να κρυφτούν. Οι δε πολιτικοί, οι οποίοι δεν είχαν καν το θάρρος να υπερασπιστούν τον Αρχηγό της ΕΥΠ, θα είχαν περάσει στη σύνταξη."

  http://www.anogi.gr/10d/haralambos.htm

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Skata (να το δημοσιοποιήσετε)......

  Τελειωμένη δουλειά...Ίσως σε μερικά χρόνια να μάθουμε και άλλες λεπτομέρειες....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τότε, εκείνες τις μέρες, όπως πολλοί Έλληνες, είχα χάσει το ύπνο μου. Βρέθηκε τυχαία και ένα εισιτήριο και ήρθα για τρεις μέρες Ελλάδα. Πήρα όλες τις εφημερίδες και κατάλαβα τι είχε γίνει. Μίσησα τον Σημίτη, για τον οποίο από την μέρα των Ιμίων πάντα έλεγα ότι είναι ο χειρότερος πολιτικός τουλάχιστον από την μεταπολίτευση και μετά. Σας έχει πληγώσει βαθιά αυτή η ιστορία, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Δείτε που βρίσκεται τώρα ο Σημίτης, και που είστε εσείς. Εσείς έχετε ένα καθαρό όνομα, και ο Σημίτης έχει χάσει κάθε υπόληψη.
  Γ. Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. αραγε τι θα έκαναν στην αρχαία Ελλάδα αυτούς τους πολιτικούς ; Έχουν και θράσσος και πολιτεύονται ακόμη. Δεν πανε να κρυφτούνε πουθενά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τι να πει κανείς για όλα αυτά. Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει.
  Τα λάθη ή μάλλον το μεγαλύτερο λάθος ήταν η απομάκρυνση από την Ελλάδα.
  Θα μπορούσαν να τον έχουν μεταφέρει σε οποιοδήποτε μέρος της επικράτειας και να μην έπαιρνε χαμπάρι κανένας και μάλιστα δίχως υπερβολές θα μπορούσε να μεταφερθεί με ασφάλεια στην γείτονα χώρα και στα εδάφη του. Τόσοι και τόσοι μπαινοβγαίνουν. Και αν ήταν αρνητικός σε αυτό ο κ. Μαύρος με τέχνασμα (λύσεις) για να προφυλακιστεί μετά από « σύλληψη του» στην Ελλάδα υπήρχαν πολλές.
  Από την άλλη όψη των γεγονότων η «ατομική βόμβα» μεταφέρθηκε εκεί που ανήκει.
  Όλος ο κόσμος και ιδιαίτερα ο γείτονας λαός περίμενε την «εσχάτη» των ποινών αλλά όλοι διαψεύστηκαν. Το 2002 καταργήθηκε η θανατική ποινή στην γείτονα.
  Είχαν 3 χρόνια προθεσμία και δεν το έκαναν. Οι πιέσεις τις Ε.Ε. για Ευρωπαϊκή προσέγγιση της γειτόνισσας βρήκαν λύση στην μπόμπα τους.
  Λέω με το φτωχό μυαλό μου :
  1)Μήπως τελικά ο Οτσαλάν διαπραγματεύτηκε την σύλληψή του στην τελευταία πράξη του δράματος;
  2)μήπως η Αμερικανικές Μ.Υ θέλησαν να παραδώσουν την μπόμπα στην γειτόνισσα με σκοπό να την εκμεταλλευτούν αργότερα και όταν το «σύκο» ωριμάσει;
  3)μήπως τελικά έγινε αυτό που από την αρχή η «Αθήνα» επιθυμούσε;
  «Πέτα τον έξω , ρε Σάββα» , πετάχτηκε δηλαδή δίχως να προσβάλω πρόσωπα και καταστάσεις επειδή ήταν έτσι συμφωνημένο από όλους;

  Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σάββα βλέπεις τους ανάποδους σταυρούς στα δεξιά του blog σου(ο ένας κάτω από τον άλλο) ή τους βλέπω μόνο εγώ στην οθόνη μου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Στην Αρχαια Ολυμπια ανακυρηταν τοτε τον Οτσαλαν σε επιτιμο δημοτη.Τα θυμαμαι.Ενα πασοκ μπαχαλο και καμια σχεση με τη γραμμη του ιδρυτη του!Σαββα μου εσυ τοτε εκανες οτι ηθελε ολη η Ελλαδα και αυτοι εκαναν οτι θα επρεπε για να ντρεπεται ολη η Χωρα.Τι παραξενη αρχαια ελληνικη τραγωδια μου θυμιζει.Για να δουμε,ειναι πιο δυνατο το σκοταδι απ' το φως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμε
  εδώ είμαστε να αντιμετωπίσουμε τον κ. Παπατσώρη και όποιον έχει κάτι να πει για αυτήν την υπόθεση.
  Αυτά τα λίγα πάντως που λέει στην συνέντευξή του για 'χαρέμι' και 'κινητά' είναι αοριστολογίες και σίγουρα εκτός πραγματικότητας.
  Είναι οι γνωστές δικαιολογίες που διακινήθηκαν με από εγκληματικές-φασιστικές ομάδες στον τύπο για να καλύψουν τους υπέυθυνους της παράδοσης Οτζαλάν στους διώκτες τους.
  Είναι μέρος του σχεδίου που ήθελε να παρουσιάσει τον Οτζαλάν ως ανάξιο. Τον παρουσίασαν και ως πράκτορα της ΜΙΤ ορισμένοι οι άθλιοι, για να καλύψουν τις πράξεις τους που ντρόπιασαν την Ελλάδα. Έναν άνθρωπο που σαπίζει στη φυλακή και συνεχίζει να νικά την Τουρκία μέρα με τη μέρα, την ίδια στιγμή που η χώρα μας έχει πάρει τον κατήφορο.
  Θα περιμένουμε τον κύριο Παπατσώρη, λοιπόν, να αποκαλύψει τους ενόχους της προδοσίας.
  Πάντως να υπενθυμίσουμε ότι για το βιβλίο που έγραψα δέν είχαμε καμία επίσημη και αντρίκια, παληκαρήσια αντίδραση από κανέναν.

  Σάββας Καλεντερίδης

  υ.γ. δημοκράτης δεν αρκεί να αυτοχαρακτηρίζεσαι, πρέπει να το αποδεικνύουν και οι πράξεις σου, καθημερινά.
  Ο νοών νοείτω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. "Πέτα τον έξω, ρε Σάββα"
  ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΑΞΕΙ ΩΣ ΛΑΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ.

  "Με τιμώρησαν οι Αμερικανοί", φέρεται να δηλώνει ο Θ. Πάγκαλος

  ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΕΓΙΝΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ.
  ΤΕΤΟΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

  ΕΙΠΑΜΕ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ, ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο ΟΤΣΑΛΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ (ΘΥΜΙΣΟΥ ΜΑΝΤΕΛΑ) ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΥΤΑΞΕΙ ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΗ ;
  Η ΝΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
  ΣΤΑΥΡΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι παλλικάρι, χειρίσθηκε μια υπόθεση με συναίσθηση Εθνικού χρέους, προσπάθησε "να κατορθώσει το ακατόρθωτο, να συμμαζέψει τα ασυμμέζευτα και να διασωθεί ακέραιος". Αυτός και παρόμοιοι λεβέντες πρέπει να προβάλονται σαν πρότυπα στην Ελληνική νεολαία που της προβάλλουν σαν ήρωες κάποιους κουνούμενους, μαστουρωμένους, λαδωμένους, μιζαδόρους, τεμπέληδες και δήθεν. Όσο για τους ανάποδους σταυρούς, σε όλα τα PC φαίνονται -αν σπάσεις προς τα κάτω τις οριζόντιες αντένες δημιουργείται το παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης, βάζοντάς το σε μια περιφέρεια κύκλου).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Αυτοί δεν είναι που μας μιλάνε τώρα περί πολιτικού ασύλου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τους λαθρομετανάστες;
  Ω ρε άχυρο που τρώμε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Τι ρόλο παίζει ο δικηγόρος του Σταυρακάκη; Πολύ λάσπη πετάει στον Οτσαλάν, με το τσουβάλι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. O 'δικηγόρος' του αείμνηστου Σταυρακάκη έπαιξε βρώμικο ρόλο την περίοδο της εξεταστικής.
  Ρόλο που δεν αρμόζει σε υπηρέτη της Δικαιοσύνης.
  Όταν ένας άνθρωπος δεν σέβεται τον εαυτό του, το ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, θα σεβαστεί έναν άνθρωπο που σαπίζει στη φυλακή;
  Δυστυχώς η Ελλάδα έχει και τέτοιους 'πατριώτες'.

  Σάββας Καλεντερίδης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Eikona parakmis
  Christos Voulgaris apo Londino

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Θα τους πάρει ο διάολος μια μέρα. Έχει ο καιρός γυρίσματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Κάτι έμποροι κοντοχωριανοί του λασπογόρου, φίλοι των Ευαγγελιστών και όλων όσων φουμάρουν προϊόντα τους, δημοκοπράταροι, είναι και αυτοί στο παιχνίδι, ή κάνω λάθος; Είχαν και αυτοί την εύνοια του πρώην αφεντικού της δεσποινίδος; Από τον ίδιο τόπο ήταν, και πως είναι δυνατόν να μην ήξερε τι πράμα είναι το χωριό του; Είναι να τρελένεται κανείς. Και μετά από τα ραδιόφωνα μας λένε να κοιμόμαστε καλά. Τι άλλο άραγε να πει κανείς στον κοσμάκι; Άμε πεις και τίποτα άλλο θα σε περάσουνε και για αναρχικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Θυμάμαι σαν και τώρα, μόλις όλα αυτά έγιναν γνωστά, έβγαιναν οι δοσίλογοι τότε και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ και ούρλιαζαν: "πρώτα η Ελλάδα"... Και ταύτιζαν έτσι την Ελλάδα με αυτούς που παραδίδουν έναν ικέτη - φυγά στους δήμιούς του!

  Πολλοί απ' αυτούς τους δοσίλογους είναι ακόμα στα πράγματα και έχουν υψηλές θέσεις! Τι μπορεί να πει κανείς; Ένα μόνο:
  "Πετάξτε έξω τα μου....να"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Το παιχνιδι με τον Οτσαλαν τοτε ητανε
  πολυσημαντο και απο μυστικες υπηρεσιες
  του εξωτερικου σχεδιασμενο.Τα σχεδια
  για τεμαχισμο του Σουνιτικου Ιρακ αντιπαλου του (...ευκολοδιαχειρισιμου!!! Σιιτικου) Ιραν και το προχωρημα στο
  Αφγανισταν για συνολικη περικυκλωση
  της Ευρασιας ητανε παλαια. Μονο που ο
  καθενας επαιξε τον ρολο του η δεν ανταποκριθηκε στο
  ρολο του και εξηγουμαι.
  Ο Σαββας που πιστευω οτι δεν ητανε
  ενημερος των παραπανω εδρασε σαν εντιμος ανθρωπος και μαλιστα σαν Ποντιος που η φιλοξενια ειναι υψιστη
  αρετη.
  Ο παγκαλος που και αυτος πιστευω οτι
  δεν γνωριζε τις συνεπειες των πραξεων του, απλως εδειξε την ποιοτητα του που
  μας ειναι ηδη γνωστη.
  Αυτοι που τον συνελαβαν, και δεν ειναι
  Τουρκοι, ειχανε εντολες απο αυτους που
  γνωριζαν το παιχνιδι ,με καθε τροπο να
  βγαλουν προσωρινα απο το παιχνιδι τον
  Οτσαλαν και να τον μεταφερουν σωο και ασφαλη μηπως και τους χρειαστει για αργοτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Θυμάμαι εκείνον τον πρασινοφρουρό τον Ευ.Γιαννόπουλο,που χαρακτήρισε τον Σάββα,πράκτορα ξένης δύναμης!!!
  Ο τιμωρημένος Πάγκαλος κοιμάται ήσυχος τα βράδια;
  Ανθρωπάκια σε κρίσιμες θέσεις,ΑΗΔΙΑ.........

  731

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. 731
  χειρότερο ακόμα και από το χειρισμό της κρίσης ήταν το ζήτημα της διαχείρισης της ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ αλητείας.
  Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στην ελληνική κοινωνία από τον τυφλωμένο πασοκάνθρωπο.
  Δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό.
  Είναι ό,τι χειρότερο έχω γνωρίσει στη ζωή μου.
  Αυτοί δεν έχουν την ηθική και την Ελλάδα πάνω απ' όλα.
  Πάνω απ' όλα έχουν το κόμμα.
  Κατά την άποψή μου δεν είναι καν Έλληνες, είναι απλά πασόκοι.

  Σάββας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Παρακαλώ, μην τους βάζεις όλους στο ίδιο σακί. Δεν υπήρξα ποτέ πασόκος, αλλά υπάρχουν πολλοί εξεπατημένοι χαμηλοπασόκοι. Υπάρχουν πολλοί τυφλοί, ανόητοι. Εσένα σε θέλουμε για ενωτικό, πάνω από όλους. Οι νουδίτες καλύτετροι είναι; Τότε μόνο η 17Ν μένει η μόνη σωστή δύναμη. Να δεις που σε λίγο θα τους βγάλει έξω ο λαός. Εσύ είσαι στρατηγός, και η τέχνη είναι να τους κάνεις όλους στρατιώτες. Μιλάω για τον κοσμάκη που κοιμάτε. Σε λίγο θα σου στείλω και κάτι που ετοίμασα με πολύ κόπο και ελπίζω να σου αρέσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ο κύριος 0,53% ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ...
  ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΟΣ χορηγός δανείων για κολοσπιτα, διακομιστης ερωτικης αλληλογραφιας ΜΙΜΗΣ
  ΑΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ...
  ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ η ΕΛΛΑΔΑ ειναι ισχυρή, στις 7000 δρχ το χρηματιστήριο... ΝΕΝΕΚΟΣ
  ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ...
  ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ αρχιερεας ρουφιανικης τεχνης, κολοπανο το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ, ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ...

  ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΙΝΤΕΡΙΔΗΣ ¨"ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ" ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ??? ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ...
  ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ...
  Ε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμε 14 Φεβρουαρίου 2010 8:34 μ.μ.
  Έχεις απόλυτο δίκιο να ζητάς να είμαι ψύχραιμος, ίσως ξεχνάς όμως ότι ακριβώς τέτοια μέρα πριν από 11 χρόνια ζούσα μια πραγματική κόλαση.
  Υβρεις, βωμολοχίες και παράδοση ενός αγωνιστή ηγέτη στους διώκτες του, τους Τούρκους.
  Και μετά, εκείνοι πρόδωσαν τις ιερότερες αξίες του ελληνισμού να σε κατηγορύν και να σε καταδιώκουν, να προσπαθούν να σε σκοτώσουν ηθικά.
  Γιατί τί άλλο είναι να κατηγορήσεις έναν αξιωματικό για πράκτορα ξένης δύναμης, απλά για να τον καταστήσεις αναξιόπιστο.
  Και δεν το έκανε ένας απλός πολιτικός.
  Το έκανε ο υπουργός δικαιοσύνης της χώρας που λέγεται Ελλάδα.
  Τότε οι τυφλωμένοι πασόκοι ήταν ό,τι πιο φασιστικό και εγκληματικό μπορείς να φανταστείς.
  Φυσικά μιλάω για τους τυφλωμένους κομματικούς, όχι για τον απλό λαό.
  Ο απλός λαός έκλαιγε για την κατάντια του έθνους μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Είμαι αυτός ο φιλεύσπλαχνος. 8.34. Άμα σου πω ότι τότε έψαχνα πως θα σκοτώσω τον Σημίτη, θα με πιστέψεις; Δεν είμαι καθόλου ψύχραιμος. Τότε έτρεχα ανάμεσα σε Κούρδους, και μπροστά μου αυτοπυρπολήθηκε και μία κοπέλα.
  Έχεις μεγάλο δίκιο, και όταν τελειώσω αυτά που έχω θα έρθω να σε βρω διότι πιστεύω 100% σε εσένα, και ας μην γνωριζόμαστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Κάτι γνωρίζει για μενα από απόσταση ο πρέσβης, και έχω κοινό στενό φίλο με αυτόν. Ο πρέσβης λίγο με φοβάτε, διότι δεν με ξέρει καλά. Υπήρξε ένα πρασινόμορφο τέρας που τότε τα είχε κάνει θάλασσα ανάμεσα στην κοινότητά μας, χρόνια πριν. Τέλος πάντων, ελπίζω να έρθει η ώρα να τα πούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Αν νομίζετε ότι η Ελλάδα είναι οι αποχαυνομένοι ψηφοφόροι και οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, κάνετε λάθος. Ελλάδα είστε εσείς κ. Καλεντερίδη, και ορισμένοι ακόμα.
  Γ. Σ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Κυριε Καλεντεριδη,

  εσειs δεν υπηρετησατε την πατριδα απο τα γραφεια και τα σαλονια ουτε σπουδασατε στα ακριβα πανεπιστημια επειδη εισασταν το παιδι του μπαμπα σαs. Εσειs υπηρετησατε την Ελλαδα στην πρωτη γραμμη και μπορει οι πολιτικοι τηs να ειναι ΑΔΙΚΟΙ για να μην πω χειροτερα αλλα η ΠΑΤΡΙΔΑ δεν ειναι αυτοι. Αυτοι ειναι ντροπη για την Ελλαδα. Εμειs θελουμε ενα ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠ'ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΠΕΡΑΣΑΝ. Γιατι ακομα κι αν δεν ευθυνονται ολοι για οτι εγινε ΕΙΝΑΙ ΦΤΑΙΧΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΩΠΑΣΑΝ. ΔΕΙΛΟΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ.

  Καντε ενα δικο σαs κομμα και παρτε μαζι σαs ανθρωπουs που αγαπανε την πατριδα και θα εκαναν θυσιεs γι'αυτην χωριs να σκεφτονται το προσωπικο τουs συμφερον. ANΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ.

  Κι εμειs μαζι σαs. Οπου και να ειμαστε θα γυρισουμε στην πατριδα οταν μαs χρειαστει. Ολα τα παιδια επιστρεφουν οταν η μανα τα εχει αναγκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. O Στρατηγός ε.α Βασιλης Γιαννόπουλος ειναι κατα την γνωμη μου ο καλυτερος ανωτερος αξιωματικός που περασε ποτε απο εκει μεσα.
  Δουλεψε αποτελεσματικα και αθορυβα και καταφερε πολλα με πολλες στερησεις .Διαλεξε την οδο της δοκιμασιας και οχι την οδο της στολης και των δεξιωσεων οπως οι περρισοτεροι. Υπηρετησε συνολικα 34 χρονια. 34 χρονια παραδειγματικης αφοσιωσης στο καθηκον 34 χρονια δοκιμασιας. το 2004 το ΠΑΣΟΚ τον τιμησε τοποθετωντας με τον βαθμό του Αντιστρατηγου ως επικεφαλή της Διακλαδικης Διευθυνσης Ασφαλειας Ολυμπιακων αγωνων (συμπεριλαμβανομενης και της Αστυνομιας) και δεν ανοιξε ρουθουνι.
  Αυτα για το πασοκ που δεν εχει κατα ορισμενους την Ελλαδα μεσα τους και την εχουν οι υπολοιποι.
  και ηρθαν οι αρχιεθνικοφρονες ''πατριωτες''(σκουληκια) της Ν.Δ και τον αποστρατευσαν.

  Εκτος απο τον Βασιλη Γιαννοπουλο ενας αλλος ικανοτατος και καταρτισμενος Ανωτατος Αξιωματικος που τιμα την αιματοβαμμενη στολη του Ελληνα Αξιωματικού ειναι ο σημερινός Α/ΓΕΣ Αντιστρατηγός Φραγκούλης Φράγκος.
  τον οποιο επελεξε η Ντορα Μπακογιαννη που για πολλους δεν εχει αγαπη για την πατριδα.
  οπως επελεξε και τον εθνοπρεπη προξενο για την Κων /πολη κ. Βασιλη Μπορνόβα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Προς "δΕΣΠΟΙΝΑ 9¨19"
  Τι σας πειραζουν οσοι¨"σπουδασαν σε
  ακριβα πανεπιστημια" και σας βεβαιω
  οτι οι περισσοτεροι απο αυτους δεν
  ειναι "παιδια του μπαμπα τους".
  Μηπως φανταζεστε συμλεγματικη μου κυρια οτι εσεις εκπροσωπειτε τον Ελ
  ληνισμο και οχι αυτοι που σπουδασαν
  σε πανεπιδτημια του εξωτερικου με
  καταταξη (Ranking)Top ,τρομερη δυσκολια εισαγωγης και μετα μεγαλη επιλογη. Εκει η επιλογη δεν γινεται
  οπως εδω αλλα μονο με την αξια σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. τοτε μαθαινε η κορη μου να μιλαει,απ τα πρωτα που εμαθε ηταν λευτερια στον οτσαλαν,πως καταφερε αυτο το χοντρο παμφαγο καθαρμα να με κανει να νιωσω τετοια ντροπη,μανος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. τοτε μαθαινε η κορη μου να μιλαει,απ τα πρωτα που εμαθε ηταν λευτερια στον οτσαλαν,πως καταφερε αυτο το χοντρο παμφαγο καθαρμα να με κανει να νιωσω τετοια ντροπη,μανος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Γειά σου Σάββα
  κρίμα που έγιναν όλα τόσο στραβά και εγλωβίστηκες και εσύ σε αυτό το <> πού έστησαν οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι με την βοήθεια μας(ανικανότητα των πολιτικών μας πιό σωστά).Κρίμα γιατί η πατρίδα μας έχασε από την πρώτη γραμμή ένα σπάνιο στέλεχός της όπως είσαι εσύ...
  Πάρε με τηλ. στο κινητό μου 6979265237 να τα πούμε κι από κοντά.
  Καλή συνέχεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Όλη η έκθεση Κωστούλα για την λεπτομερή εξέλιξη της Ελληνικής Ντροπής μας είναι εδώ δημοσιευμένη :

  http://www.antibaro.gr/diplomacy/kostoulas_ocalan.htm


  διαβάστε την, να ξεσκεπαστούν οι προδότες μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.