27/2/10

Η χρεωκοπία του Ελληνικού Κρατισμού


του Α. Ανδριανόπουλου
Υπάρχει χώρα στον κόσμο που οι αμοιβόμενοι από το δημόσιο εργαζόμενοι είναι κατά πολύ πολυπληθέστεροι από τους επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα κι από το σύνολο των υπόλοιπων μισθωτών; Μετά την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων μοναχά η Ελλάδα έχει αυτή την τιμή. Κι εν τούτοις, υπάρχουν στη χώρα κόμματα και σχολιαστές που κατηγορούν την οικονομία της αγοράς, τον νεοφιλελευθερισμό και την παγκοσμιοποίηση για τα τραγικά οικονομικά χάλια της χώρας. Αποφεύγοντας τον καθρέπτη, όπου θα έβλεπαν τα μούτρα τους να αντικατοπτρίζονται, προτιμούν, όταν αναρωτιούνται φωναχτά για τα αίτια της κρίσης, να απευθύνονται σε κομματικά ακροατήρια και σε δηλωμένους, μέσω τηλεοράσεων, πιστούς.

Είναι σχεδόν απίστευτο αλλά μια αμερικανική πολιτεία πληθυσμιακού μεγέθους ίδιου περίπου με την Ελλάδα, το Οχάιο η η Αλαμπάμα λ.χ., έχει σε απόλυτους αριθμούς λιγότερους δημόσιους υπάλληλους από ένα μεγάλο σχετικά νομό της Ελλάδας (π.χ. τον Πειραιά). Με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και στην αστυνομία συμπεριλαμβανόμενους.

Τι είναι ακριβώς αυτό που κάνουν οι έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι που τους καθιστά τόσο απαραίτητους; Για τους πολίτες ελάχιστα πράγματα. Δυσκολεύοντας μόνο περισσότερο την ζωή τους, θεσπίζοντας κανονισμούς και διατάξεις που περιπλέκουν την καθημερινότητα αλλά δικαιολογούν την ύπαρξη των διαφόρων υπηρεσιών.

Υπήρξε άραγε ποτέ, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια τουλάχιστον, κάποιο χρονικό σημείο που οι πολίτες αισθάνθηκαν πως η ίδρυση κάποιου κρατικού φορέα έκανε την ζωή τους καλύτερη κι ευκολότερη; Κι εφ όσον δεν υπήρξε, γιατί καμία κυβέρνηση δεν αποφάσισε να κλείσει φορείς και να καταργήσει υπηρεσίες;

Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι λοιπόν απαραίτητοι στον ρόλο των κομματικών στρατών. Εξασφαλίζουν ψήφους για κόμματα και φέρνουν ψήφους σε υποψήφιους βουλευτές. Ανάλογα επίσης με την στρατηγική τους τοποθέτηση μπορούν να εξασφαλίσουν δουλειές σε επιχειρηματίες και εύνοιες σε απαιτήσεις και διεκδικήσεις πολιτών. Είναι λοιπόν στενά δεμένοι με το πολιτικό σύστημα. Δίχως αυτούς δύσκολα μπορεί να λειτουργήσει. Με αυτούς τα γρανάζια τρέχουν διαιωνίζοντας κοινωνικά προβλήματα αλλά εξυπηρετώντας πολιτικούς ταγούς. Δεν έχει σημασία που οι πολίτες δεν ευημερούν. Το σύστημα υπάρχει για τους μηχανισμούς του. Κανείς δεν νοιάζεται για το αν πολλοί φορείς είναι άχρηστοι. Ο πολλαπλασιασμός των προβλημάτων και η αύξηση των αδιεξόδων κάνει τον έλεγχο των μηχανισμών απαραίτητο. Αυτό εξυπηρετεί προφανέστατα την πολιτική. Και γι’ αυτό διαιωνίζεται. Το μεγάλο κράτος δεν είναι εκεί για τους πολίτες. Αλλά για την πολιτική. Και βέβαια για τους γραφειοκράτες. Οσοι προσπάθησαν να σπάσουν αυτή την ομερτά, βρίσκονται όλοι σήμερα στα σπίτια τους.

Δεν υπάρχουν αθώοι αυτού του διαρκούς εγκλήματος. Και το κόστος για την συντήρηση του ανοσιουργήματος θα το πληρώσουν τώρα όλοι. Ο κρατισμός τελείωσε πλέον για την Ελλάδα. Μαζί με τα φτηνά δανεικά. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε και να παράγουμε. Δυστυχώς, πολύ σκληρά. Θα τα καταφέρουμε; Με βάση την μέχρι τώρα συμπεριφορά μας, το συμπέρασμα είναι πως, ναί. Αλλά με πόνο και δύσκολα.

28 σχόλια:

  1. Για μένα μία πολύ ολοκληρωμένη απεικόνιση της κατάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ μου κύριε Ανδριανόπουλε, η Γαλλία έχει ελαφρά μεγαλύτερο ποσοστό κρατικοδίαιτων από την Ελλάδα. Ρωτήστε ένα Γάλλο να σας τα πει. Η σχολή σας είναι και αυτή υπεύθυνη για τα χάλια μας. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ηθικό, όχι μόνο το μοντέλο. Ότι σχολή και να ακολουθήσουμε, χωρίς ηθική δεν κάνουμε τίποτα. Ακόμα και ένα λάθος μοντέλο αν επιλέξουμε, αν έχουμε ηθική, καλύτερα θα τα πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλεος πια με τα αμερικανάκια!

    Κύριε Καλεντερίδη λυπηθείτε μας, και το ιστολόγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απόλυτα.
    Είναι έτσι ακριβώς όπως τα λέει κι ας διαφωνώ μαζί του σε πολλά άλλα θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα περίμενα, αγαπητέ κ. Αδριανόπουλε, να αναρωτηθείτε προηγουμένως αν υπάρχει πουθενά στον κόσμο άλλη χώρα που οι πολιτικοί της, όλοι όσοι ασχολήθηκαν ή συνεχίζουν ν’ ασχολούνται με τα κοινά, είναι τόσο ερασιτέχνες όσο στη δική μας.

    Εδώ ο κόσμος της Ελλάδας χάνεται κι όχι φυσικά εξαιτίας ενεργειών ή πράξεων ή παραλείψεων του λαού της, κι εμείς περί άλλων τυρβάζουμε… Πόσο καλός είναι ο νεοφιλελευθερισμός, η παγκοσμιοποίηση και η αξία των οικονομικών δεικτών τους οποίους αποδιοργάνωσαν τα πάσης φύσεως πολιτικά τρωκτικά και λοιπά βαρύγδουπα ήσσονος σημασίας.

    Φυσικά δε θα περίμενε ποτέ κανείς ότι ο Έλληνας Πολιτικός (δεύτερο ανέκδοτο μετά εκείνο του Έλληνα Διπλωμάτη) θα διαθέτει εκείνο το έρμο το γνώθι σαυτόν που θα του επιτρέψει να αποδεχτεί τις ευθύνες του για την κατάντια που μας έφερε στα πρόθυρα της διάλυσης αυτής της παράγκας που ονομάζεται Ελληνικό Κράτος.

    Μιλήσατε για καθρέφτη. Λυπάμαι, αλλά ο έλληνας πολιτικός δεν έχει ονοματεπώνυμο παρά μόνο ιδιότητα. Αυτή του πολιτικού ο οποίος όποιο χρώμα περιβραχιόνιο φορεί και όποια ιδεολογικό μαντρί ακολουθεί, ίδιος κι απαράλλαχτος είναι στο ότι δε θα ξεφύγει ποτέ από αυτόν τον ερασιτεχνισμό που άνωθεν αναφέρθηκε κι ας προσθέσω και την ανικανότητα.

    Αναρωτιέστε τι ακριβώς κάνουν ή προσφέρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Σωστή ερώτηση για τους κοινούς θνητούς, στη θέση σας, ελαφρώς άτοπη. Θα περίμενα να ακούσω για το τι κάνουν και τι χρειάζονται οι πολιτικοί αφού τίποτα δεν προσφέρουν πέραν του να δηλώνουν μια για τους τύπους παρουσία, να εμφανίζονται με στόμφο στις στημένες εκπομπές όπου θα καταθέσουν τις ...φοβερές και τρομερές απόψεις τους, και εν ολίγοις θα βάλουν (θα πάρουν) το δικό τους λιθαράκι ώστε να γκρεμιστεί νωρίτερα αυτό το άχαρο ελληνικό οικοδόμημα, μια ώρα αρχύτερα στα θεμέλια του.

    Πριν αναρωτηθείτε λοιπόν (περίεργη ερώτηση για κάποιον που ήταν – είναι και θα είναι μέρος και γρανάζι αυτού του συστήματος άσχετα με την ιδεολογία που φέρει – λανσάρει ως την καλυτερότερη λύση στα προβλήματά μας), γιατί δουλεύει με τον τρόπο που δουλεύει το σύστημα όπως το περιγράψατε κοιτάξτε λίγο τα άδεια και αραχνιασμένα ταμεία αυτού του κράτους, τα κομμένα φτερά των πολιτών του και απαντήστε σε λίγα ερωτήματα:

    Γιατί σ’ αυτή τη χώρα, οι πολιτικοί μεταμορφώθηκαν σε τρωκτικά? Πού στην ευχή πήγαν οι πολιτικές αρετές και οι ηθικές αξίες που θα έπρεπε να τους χαρακτηρίζουν και κατευθύνουν? Γιατί απέλειπε η σοβαρότητα, η εργατικότητα, η κρίση, η λογική? Γιατί τόσο μα τόσο ανιστόρητοι? Γιατί τόση τεμπελιά, τέτοια ανικανότητα από ανθρώπους οποιαδήποτε ιδεολογία λανσάρουν κι οποιονδήποτε φερετζέ φορούν?
    Τις πταίει για τα χάλια μας?

    Ξέρω. Οι στρατιές των δημοσίων υπαλλήλων και ο πόλεμος κατά του νεοφιλελευθερισμού.

    Αγαπητέ μου, όταν τα τρωκτικά κόψουν τους κάβους και φάνε τα πανιά, όταν οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του σκάφους φορούν τις στολές τους μόνο για το θεαθήναι και επιδίδονται σε ακατάσχετα φαγοπότια από τη στιγμή που θα αναλάβουν το φοβερό και τρομερό "έργο" τους, όταν στο τιμόνι δε στέκει κανείς κι η πυξίδα έχει χαλάσει προ πολλού, όταν οι κωπηλάτες πεινασμένοι και ρακένδυτοι βρίσκονται στα αμπάρια του σκάφους, μην περιμένετε σωτηρία από τους Θεούς.

    Αντί λοιπόν να γυροφέρνουμε άπαντες λανσάροντας τις όποιες απόψεις μας και προασπίζοντας τις όποιες ιδεολογίες μας τη στιγμή που θα έπρεπε να προασπίζουμε τα συμφέροντα αυτού του ταλαίπωρου λαού που το μόνο που του χαρίσατε είναι ένα ζωνάρι να σφίγγει τη μέση του, ας καθίσουμε λίγο να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας.

    Αλλά θέλει θάρρος η υπόθεση και δυστυχώς απέλειπε κι αυτό. Και καθώς τίποτε στο σύμπαν δε μένει κενό, τη θέση του θάρρους πήρε το θράσος.

    Εν κατακλείδι. Υπάρχουν αθώοι και τους γνωρίζετε. Οι Έλληνες πολίτες. Στους οποίους ως είθισται, εναποθέτετε τα δικά σας βάρη – όλος ο πολιτικός κόσμος ανεξαρτήτου χρώματος και ιδεολογίας – και τις κατάδικές σας ευθύνες.

    Μα επειδή τα περί ιδεολογιών ποσώς μ' ενδιαφέρουν κι ουδόλως μ' αφορούν, να σας λανσάρω με τη σειρά μου τα "Πολιτικά Παραγγέλματα" του Πλουτάρχου. Τα υπόλοιπα, ιδεολογικής φύσεως, περιττά.

    Τα σέβη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 'Έλεος πια με τα αμερικανάκια!
    27 Φεβρουαρίου 2010 2:57 μ.μ.'

    Μηπως εισαι δημοσιος υπαλληλος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελεος πια με αυτούς τους αμόρφωτους.
    Ελεος με τους ψεύτες!!

    Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι μόλις 500.000 σε 4.500.000 εργαζόμενους.

    Αμάν πια, ας πούνε κάτι σοβαρό. Πήρανε απο τον Σημίτη πόστο να προσφέρουν κάτι στο τόπο, πέρα απο τις ανοησίες που εκτοξεύουν κάθε 10 χρόνια, και τι έκαναν;; Μία τρύπα στο νερό.

    Αυτοί οι αχρηστοι, μιλάνε και απο πάνω, αντί να βγούν και να ζητησουν συγνώμη, που λόγω αυτης της νεοφιλελευθερης πολιτικής βούλιαξε ο τόπος!

    Ντροπή σου κύριε Ανδριανόπουλε.

    Τωρα θα μου πείτε γιατι συγχίζομαι; Υπάρχουν και χειρότερα, όπως η ARD, το κρατικό κανάλι της Γερμανίας.

    Γι αυτό, ας πούμε και μη χειρότερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναι είναι μεγάλο ο δημόσιος τομέας, αλλά δεν νομίζω ότι είναι σωστό να συγκρινόμαστε με οποιαδήποτε πολιτεία των ΗΠΑ; Εκεί το κοινωνικό σύστημα είναι εντελώς ιδιωτικοποιημένο. Κοινωνική ασφάλιση δεν υπάρχει, ακόμα και τα νοσοκομεία είναι ιδιωτικά. Αν αρρωστήσεις και είσαι άνεργος την έχεις πατήσει.

    Το πρόβλημα είναι οι κομματικοί στρατοί. Οι οποίοι δουλεύουν ο καθένας για το συμφέρον του κόμματος και όχι της πατρίδας. Το κράτος είναι απλά προς κατανάλωση. Τα μέλη τους μετρώνται ως προς την προσφορά τους στο κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο κύριος αυτός αποτελεί τον ορισμό του κρατικοδίαιτου στην χώρα μας. Κατ΄αρχάς, είναι αργόμισθος δημόσιος υπάλληλος.Eίναι «καθηγητής» πανεπιστημίου με παχουλότατο μισθό, για 6 μόνο ώρες απαιτούμενης εργασίας την εβδομάδα. Όμως και αυτή η ελάχιστη εργασία εκτελείται από κάτι ταλαίπορους άνεργους μεταδιδακτορικούς εργαζόμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου, που ονομαζόνται «του νόμου 409», με μισθό κάτω από 400 ευρώ τον μήνα. Είναι χειριστής ψευδοερευνητκών κρατικών «προγραμμάτων» με αμοιβές εκατοντάδψν χιλιάδων ευρώ. Ο κύριος αυτός αποτελεί την πλέον παρακμιακή μορφή της νέας
    τάξης πραγμάτων στην Ελλάδα και προωθεί συνειδητά τις εθνομηδενιστικές θέσεις. Τις δηλώσεις του και την απαξίωσή του στην εννοια της «πατρίδος» τις θυμόμαστε ακόμα...

    Αυτός, μαζί με τον Χριστοδουλάκει και τον Αλογοσκύφη, συγκαταλέγονται στο χειρότερο ανθρώπινο κατακάθι που διαθέτει σήμερα η πατρίδα μας.
    Είναι λάθος να δημοσιεύονται οι δηλώσεις τέτοιων παρακμιακών ατόμων .

    Δεν δικαιούνται να ομιλούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ότι όσα ισχυρίζεται το δημοσίευμα είναι εν πολλοίς αλήθεια δεν σημαίνει ότι και ο συγγραφέας του δεν φέρει ευθύνη για την κατάσταση την οποία καταγγέλλει, εφόσον ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΈΝΑ διετέλεσε σε ανώτατα πολιτικά αξιώματα της χώρας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ - ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΟΙΗΣΗ ..
    .

    .

    'Ολα δείχνουν ότι οι εξελίξεις της ελεγχόμενης έκρηξης, μας κατευθύνουν στην αγκαλιά του ΔΝΤ. Η Γερμανία έχει αντιληφθεί ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει την κερκόπορτα της Ο.Ν.Ε. Η αχίλλειος πτέρνα της Ε.Ε ήταν η έλλειψη κοινής εξωτερικής πολιτικής, αλλά και ευρύτερα έλλειψη ενιαίας πολιτικής βούλησης. Πολλά εξηγούνται πλέον με τις λογιστικές αλχημείες και την είσοδο της Ελλάδας στην Ο.Ν.Ε από την πίσω πόρτα.

    Ο οίκος Μοοdys το ανάφερε προ ημερών : " H Eλλάδα θα ζήσει έναν αργό βασανιστικό οικονομικό θάνατο ". Τα ξέρουν αυτοί.


    "Δίχως παραγωγή είστε χαμένοι,αφού θα ανακυκλώνετε με καθοδική πορεία τα έσοδά σας."



    Μεθοδολογία : Tρομολαγνεία δίχως τέλος. Η ψυχολογία της μάζας.



    'Ηδη ετοιμάζεται το πολιτικό σχέδιο Γ' να δώσει λύση στην περίπτωση κοινωνικών αναταραχών, αν ξεφύγουν οι όμηροι των συνδικάτων. Χρειάζεται ένας Έλληνας Μπερλουσκόνι..να διατηρήσει το σύστημα.

    Πρώτα όμως θα προηγηθεί το πολιτικό σχέδιο Β' που θα περιλαμβάνει κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης..

    Πάνω στην φουρτούνα θα ασκηθούν πιέσεις για συμβιβαστική λύση στο Μακεδονικό ζήτημα.. Η Θράκη ακολουθεί. Στο Αιγαίο η δυσμενή οικονομική θέση πρέπει να μας οδηγήσει στην λύση της συνδιαχείρισης. Αποστρατικοποίηση του Αιγαίου και συνεκμετάλλευση. Ελληνοτουρκική φιλία δίχως όρια. Στην Κύπρο, δεν υπάρχει εισβολή και κατοχή. Πάμε για Ανάν 2. ; Το πιάτο είναι έτοιμο.

    Ξεχάσαμε τα δικά μας: Και κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας; Πάμε για ατομικές συμβάσεις;

    Επείγον-Γραμμή : Kαθυστερήστε τις απεργίες ως το Πάσχα που πρέπει να είναι έτοιμο το σχέδιο μεταρρυθμίσεων ( απορρυθμίσεων ). Το καλοκαίρι το πολύ το φθινόπωρο, θα είναι και τα μηχανήματα με τα προγράμματα έτοιμα;




    Εκδόσεις : " Οι μεταρρυθμίσεις για τον πολίτη του κόσμου"

    www.omadaneoneforiakon.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν και διαφώνώ γενικά με την ασταθή πολιτική στάση του ανδριανόπουλου με τα γραφώμενα ομως θα συμφωνίσω.
    Δεν γινεται να εχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία δηλαδή να μεγαλωνουμε εμείς και τα παιδιά μας με όραμα μια μέρα να γίνουμε δημόσιοι υπάλληλοι. Δηλαδή καλοπληρωμένοι τεμπελχανάδες με τον ιδρώτα και τον κόπο του υγειούς ιδιωτικού τομέα λεω και όχι της λαμογιάς.
    Αν πρόκειται για δική μας δουλειά εργαζόμαστε σκληρά αν όμως προσλφθούμε σε μιά δημόσια υπηρεσία τοτε τα ξύνουμε. Γιατί ρε φίλε/η εκει να μην δουλέυεις;

    Τώρα ήρθε η ώρα να φτύσουμε αίμα δεν μπορεί ο ιδιωτικός τομέας ο εναπομείναν να συντηρεί αυτους τους καρεκλοκένταυρους αρχιτεμπέληδες φτάνει πια.
    Να πάνε σπιτια τους στα χωριά τους στα χωράφια τους στις στρούγγες στον πραγμάτικό μόχθο και στον κάματο αυτό που βιώνουν εκατομύρια ελληνες ανθρωπάκια αγωνιστές και όχι βολεμενοι καθαροκοιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι με τζιπάρες και εξοχικά.
    Δηλαδή ολά τα παραπάνω αυτά με το μεροκάματο γίναν; θα τρελλαθούμε.
    Εμείς μακάκες ειμαστε που δουλευουμε με το μεροκάματο και δεν μας φτάνουν ούτε για στραγάλια.
    Τελος το ξεζούμισμα μακάρι να χρεωκοπήσουμε γιατι μετα θα έρθει νεα εθνική και πνευτική αναγέννηση με τον ελληνισμό εξαγνυσμένο την νεολαία ανανεωμένη και δημιουργική έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της νέας χιλιετίας.

    MANTZIKERT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. SOS SOS!!!!!

    http://olympia.gr/2010/02/26/turkey-crisis/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν και λίγο υπερβολικό καλό σε γενικές γραμμές.
    Σε πόσες χώρες του κόσμου οι δημόσιοι υπάλληλοι απολαμβάνουν αυτή την προνομιακή ασυλία ?
    Η άποψή μου είναι ότι, η κυβέρνηση πρέπει να άρει τη μονιμότητα να απολύσει κακούς δημοσίους υπαλλήλους και στη θέση τους να προσλάβει νέους με κατάλληλες σπουδές (αυτούς δηλαδή που αξίζουν στον περήφανο ελληνικό λαό), ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα στο δημόσιο.
    Θα πρόσθετα ότι στηρίζω κάθε επιπλέον μέτρο για το δημοσίους υπαλλήλους.
    Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να θιγούν εργασιακά δικαιώματα του ιδιωτικού τομέα.

    Ζω στην ''καπιταλιστική'' Αμερική και έμαθα πως πρέπει να φέρεται πρωτίστως και να εργάζεται ο δημόσιος υπάλληλος, ο δάσκαλος ο γιατρός ο καθηγητής πανεπιστημίου, κλπ..
    Δυστυχώς στην Ελλάδα μας η ''δημοκρατία΄΄ μας εκτίθεται, εάν συγκρίνουμε δημόσιους, ιδιωτικούς υπαλλήλους και ανέργους.

    Με σεβασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ωραία ανάλυση , ενός πραγματικά κρατικοδίαιτου και πορφυρογέννητου ανθρώπου που από την ώρα που γεννήθηκε , σπούδασε και ασχολήθηκε με την πολιτική με προοπτικές που δημιούργησαν , ο δήμαρχος βουλευτής κλπ πατέρας του.
    Αφού σπούδαζε με τα κρατικά λεφτά που πληρωνόταν ο πατέρας του και πληρωνόταν και ο ίδιος ως υπουργός , βουλευτής κλπ . Τώρα του φταίνε οι κρατικοδίαιτοι .
    Αν πάλευε κι αυτός όπως παλεύουν χιλιάδες παιδιά να σπουδάσουν εργαζόμενα -χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν σπουδές ίδιες με του κυρίου Ανδριανόπουλου -αν και καλύτεροι φοιτητές - να εργάζονται με μονό τους προσόν την εργασία τους και όχι το βαρύ όνομα του πάτερα τους , θα βλέπαμε αν η γλώσσα του θα ήταν τόσο μεγάλη και σκληρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όπως λέει συχνά.....ο άγγελος Γαβριήλ......

    Συνέπεια στην υπηρεσία της βλακείας. θάρρος στην υπηρεσία του κακού. Δημιουργικότητα στην υπηρεσία της εξαπάτησης. Εντιμότητα στην υπηρεσία του εκβιασμού. Ηθική στην υπηρεσία της καταστροφής.....

    Έχε πολλούς, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα...

    Αν είχα ένα όνειρο για την κατασκευή ενός εστιατορίου......τι πρέπει να κάνω;

    Τι θα κάνω για να επιτευχθεί το όνειρό μου;

    Θα δανειστώ; ή......να πουλήσω το μόνο σπίτι μου με πισίνα και να πάω στο υπόγειο της μητέρας μου.....με τη σύζυγό, τρία παιδιά και ένα σκύλο, να πραγματοποιήσει το όνειρό μου;

    Όταν έχετε το χάρισμα και πιστεύει σ 'αυτόν........να μην ζητήσετε από κάποιον άλλο να πληρώσει για το όνειρό σας, γιατί αυτό, θα είναι απόδειξη ότι δεν πιστεύεται σε καμία περίπτωση στο όνειρο σας!

    Αλλά.....αν πάω σε πτώχευση με το εστιατόριο μου;

    Θα επιστρέψω πίσω για να μαγειρεύω για τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, όπως πάντα......υπομονή!

    Για παράδειγμα, οι σκηνοθέτες των ταινιών και μουσικής.......όλοι μαζί πρέπει να αποφασίσουν, ότι ποτέ δεν θα ζητήσει ένα ευρώ από την κυβέρνηση να κάνει τις ταινίες τους, κλπ......

    Ο "Νίκος" ζήτησε από την κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τα όνειρά του;

    Αν ναι........

    Τότε, όλοι θα έχουν το ίδιο δικαίωμα τη "δημιουργία" από ένα "σοσιαλιστικό όνειρο"........"Ζορμπά" ή "Εστιατόριο" και έτσι σιγά-σιγά καταστρέφει την Ελλάδα....

    Ο Σοσιαλισμός παίρνει χρήματα από το κράτος και ο καπιταλισμός να βάζει, έτσι ώστε ο σοσιαλισμός να μπορεί να ξοδέψει περισσότερα......

    Αγαπώ τη μουσική του "Ζορμπά", αλλά μακριά από το σοσιαλισμό!

    Πιστεύω ότι ο Κ. Πλεύρης θα είχε πει το ίδιο......

    Πρώτη Γραμμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προς Naxion και ανώνυμο 7:26

    Δεν κατάλαβα:
    Δηλαδή αν αυτά τα έγραφα εγώ, ένας ιδιωτικός βιομηχανικός εργάτης, άσχετος με δημόσιες θέσεις και πολιτικές, τότε θα μου απαντούσατε τα ίδια;

    Κάπου τό 'χετε χάσει φίλοι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Ποιητής είπε:
    Θεριό και τσεκούρι και Βρώμικη Χώρα,
    τ'ανακατεύω στο νου μου, τα κάνω κουβάρι,
    θα ξαναφάνει,θα ξαναφάνει μια ώρα,
    που ζυγιασμένα θα πέσουν Θεριά και Τσεκούρια
    στη Βρώμικη Χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. OI K. ARIANOOULOI HTAN FILELEUTHROs ELEUTHRH OIKONOMIA NA SYNAGONISTI O NTOPIOS BIOTEXNHS TZIN ME THN KINA .TORA TA ALLA POU LEI EINAI SOSTA H ELLHNIKH PARAGOGIKOTITA EINAI APORIA TOU GIGANDISMOU TOU DHMODIOU TOMEA O OPOIOS ME GRAFIOKRATIKES DIAIKASIES APOMIZI TON IDIOTIKO TOMEA GRIGOROSIMO KAI VALE .EXOUME LOIPOVN TOUS TEMBELIDES GLIPSIMATIES TOUS OPOIOUS ETOPOTHETISAN POLITIKOI GIA THN PSIFON TON OUTOI DE PARATHRASEFSANDES KANOUN TA OMOIA TON POLITIKON KLEPTOUN OPOU KAI OTI MBOROUN APO OPOUDIPOTE KYRIOS STOXOS TOUS O KRATIKOS KORVANAS KRATIKH GH EXOUN PAREI ME TO MEROS TOUS TOUS DYKASTIKOUS H EXOUN PRONOISI NOMOUS ATHMORISIAS .O KOPROS THELH TON HRAKLH TOU ALIOS FOS DEN THA DOUME FOS.Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητε ανώνυμε βιομηχανικέ εργάτη "γροίκας χτυπους στα Χανιά , ακου τους και επά σιμά". Κοινώς ο επόμενος υποψήφιος για ακόμα περισσότερο γδάρσιμο είσαι εσύ , μετά τους δημόσιους υπάλληλους.Αν νομίζεις ότι όλα αυτά (αζική επίθεση στον δημόσιο τομέα , σε μισθούς συντάξεις κ.λπ.) γίνονται έστω για το γενικότερο καλό νομίζω ότι κάνεις λάθος. Εν κατακλείδι προσέξτε τι εύχεσται γιατί μπορεί και να πραγματοποιηθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Beware of Greeks bearing debts

    http://garizo.blogspot.com/2010/02/beware-of-greeks-bearing-debts.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμε φίλε 9:13, κάπου στο άνωθεν κατεβατό μου, ήδη έχω φροντίσει να απαντήσω στο ερώτημά σου...

    "...Αναρωτιέστε τι ακριβώς κάνουν ή προσφέρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Σωστή ερώτηση για τους κοινούς θνητούς, στη θέση σας, ελαφρώς άτοπη..."

    Ως ιδιωτικός βιομηχανικός εργάτης, συγκαταλέγεστε στους κοινούς θνητούς. Κι οπότε φυσικά και δε θα υπήρχε λόγος απάντησης ή "επίθεσης" από πλευράς μου καθώς ουδεμία σχέση με τα άχαρα έργα και ημέραι των ταγών της πολιτικής θα είχατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όλος ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει μετά βίας το 30% του συνόλου των φόρων.
    Ο ιδιωτικός τομέας σε μία ελεύθερη οικονομία δεν έχει καμμία υποχρέωση έναντι οποιουδήποτε, άρα κοιτάει την πάρτη του. Όποιος μιλάει για εταιρική ευθύνη κλπ. απλά κοροϊδεύει.

    Οι επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα είναι αυτοί που διαχειρίζονται τον δημόσιο τομέα π.χ. Παναγόπουλος ΕΡΤ, Ευθυμίου Υπ. Παιδείας, Βουρλούμης, (δεν αναφέρω καν οικονομολόγους, δικηγόρους κλπ που αφήνουν τον ιδιωτικό τομέα για να μπαστακωθούν στο δημόσιο και να κόψουν και να ράψουν κατά την αρέσκειά τους).

    Το δημόσιο διοικείται από ιδιώτες, γι' αυτό είναι χάλια μαύρα.

    Αν το δημόσιο είναι γιγάντιο και αναποτελεσματικό τότε να το καταργήσουμε. Άρα η αστυνομία που είναι πολυάριθμη και ανίκανη να καταργηθεί, ο στρατός πού είναι πολυάριθμος μη παραγωγικός και διεφθερμένος (κάποτε με την ΜΟΜΑ ήταν παραγωγικός) να καταργηθεί. Επίσης είναι παντελώς άχρηστα τα δημόσια σχολεία, πανεπιστήμια, κλπ κλπ.
    Παραγωγικές με λίγο προσωπικό είναι οι χρηματηστηριακές εταιρείες, τα ΙΕΚ, οι οικοδομικές εταιρείες/συνεταιρισμοί, οι εργολάβοι πολυκατοικιών, οι ναυτιλιακές εταιρείες (ενδεικτικές οι αναφορές).
    Αυτοί μάλιστα, δεν καίνε δάση, πληρώνουν όσο πρέπει, κολλάνε ένσημα, δεν φυγαδεύουν κεφάλαια στο εξωτερικό, επενδύουν στην ελληνική οικονομία και πάνω από όλα πληρώνουν τους φόρους τους.
    Επίσης δεν εμπλέκονται ποτέ σε σκάνδαλα, δεν λαδώνουν πολιτικούς δεν έχουν ιδιωτικούς στρατούς φιλάθλων, δεν κάνουν ποτέ μπίζνες με τους Τούρκους όπως η Εθνική ενώ είναι τόσο καλοί διαχειριστές που δεν επενδύουν στην φούσκα του χρηματιστηρίου.
    Φέρτε μανατζαραίους λοιπόν που δεν έχουν δουλέψει ποτέ, απλά σπούδασαν μέσω ΙΕΚ σε κάποιο Αγγλικό Πανεπιστήμιο - Σούπερ μάρκετ Πτυχίων με αγγλικά επιπέδου λαθρομετανάστη, κι έρχονται να μας καπελώσουν με οικονομικές θεωρίες που δεν μελέτησαν ποτέ αλλά τις έκαναν klopy-paste από συμφοιτητές ή από το ίντερνετ....
    Η διεφθαρμένος δημόσιος υπάλληλος για να διαφθαρεί χρειάζεται και πρόθυμο διαφθορέα που θα του τα ακουμπήσει!
    Ας πληρώσουν οι κ. του ιδιωτικού τομέα τις εργατικές εισφορές και τους φόρους που οφείλουν, ας πάψουν με τα καρτέλ (αφού τάχα έχουμε αυτορρυθμιζόμενη ελεύθερη οικονομία με εταιρική ευθύνη), ας πάψουν να μας ταΐζουν νοθευμένα, μεταλλαγμένα σάπια κλπ και μετά βλέπουμε αν έχει κάποια αξία ο ιδιωτικός τομέας.
    Σε απλά ελληνικά ελεύθερος ανταγωνισμός και αγορά σημαίνει "ο Θάνατός σου η ζωή μου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 1η
    ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕ ΘΕΣΠΙΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ & ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ & ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΣΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ "ΑΡΧΟΝΤΕΣ" (βλ. ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ).
    Ο κ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΗΡΞΕ "ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ" ΚΑΙ ΘΕΣΠΙΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ & ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ.

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 2η
    Ο κ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ "ΑΠΑΞΙΩΣΗ-ΔΙΑΛΥΣΗ-ΕΚΠΟΙΗΣΗ" ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ κλπ.
    ΑΠΟΣΙΩΠΑ ΟΜΩΣ Ο κ. AΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ "ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ" ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΜΕ ΜΙΣθΟΛΟΓΙΟ ΠΕΝΤΕ Ή ΚΑΙ ΕΞΙ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ "ΔΙΑΙΡΕΙ & ΒΑΣΙΛΕΥΕ": ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ.

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 3η
    ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ "ΔΙΑΣΩΖΟΥΝ" ΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, Ο κ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΡΟΥΣΕ, ΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΡΕΙ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ.

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 4η
    Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ κ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ & ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ (ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ, ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΝ, ΧΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ κλπ).
    ΤΡΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ. ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΟ ΠΗΓΑΝ, ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΟ ΕΦΕΡΑΝ, ΤΕΛΙΚΑ Η AEGEAN ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕ ΚΙΟΛΑΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗ κ. ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ. ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ "ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΩΝ". ΜΙΚΡΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: Η AEGEAN ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΣ "LUFTHANSA".
    ΑΛΛΑ ΟΙ κ.κ. "ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ" ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ. ΤΩΡΑ ΑΣΧΟΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ ΟΙ ΔΕ.

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 5η
    "ΗΓΕΣΙΑ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ".
    ΟΠΟΙΟΣ "ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ" ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ κ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ).
    ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΕ 150, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ 300 ΑΡΓΟΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
    ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΛΗΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΑΥΛΙΚO-ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ, ΟΠΩΣ Η ΜΥΓΑ ΠΕΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ (...).
    ΚΑΤΟΠΙΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤOYΣ.
    ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ.
    ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, Ο ΕΝ ΛΟΓΩ "ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ" ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ "ΗΓΕΤΗΣ" ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ (ΕΙΛΩΤΕΣ) ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ.

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 6η
    Ο κ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ 64 ΕΤΩΝ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ). ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ ΗΔΗ ή ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 70ο ΕΤΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. KAI o kratismos alla Elladistan xreokopia .Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Signomi alla autos o kurios tha prepe na apantisei se toulaxiston 2 erotiseis Ptoton poia itan kata auton i aitia tis parousis krisis? mipos o anekseletos fileleuteurismos typou Thacher ton opoio eugelizotan kai prospathise na efarfosei edo pera? leme tora! Deuteron na mas kanei mai antikeimeniki analisi tis politikis tou Mitsotaki kai an itan epitixia kata auton kai giati! Oxi tipota allo alla se autin tin xora den ksexname oloi ti egine to 1991-1994
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.