26/2/10

Κάρ. Παπούλιας: «Δίπλα στον αγώνα των Παλαιστινίων η Ελλάδα»

Παρών στη συνάντηση και ο Γιώργος Παπανδρέου.Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο Μαχμούντ Αμπάς.Για τις επαφές που είχε στην Ευρώπη, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Παπούλιας επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Τον κ. Αμπάς συνόδευσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής είπε στον κ. Παπούλια ότι οι συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες, "πήγαν πολύ καλά". "Εκφώνησα μια ομιλία στο Βελγικό Κοινοβούλιο, συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου. Η ευρωπαϊκή θέση, σε ό,τι μας αφορά, είναι πολύ καλή και ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση που εκδόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ισπανία, που αποδεικνύει ότι η Ευρώπη θέλει να παίξει ένα πολύ βασικό ρόλο.", πρόσθεσε.

Ο Κάρολος Παπούλιας, σημείωσε ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο είναι φίλος και από την πλευρά του ο κ. Αμπάς εξέφρασε την προσδοκία του "αυτή η ευρωπαϊκή θέση να προωθηθεί μελλοντικά. Και θεωρείται πολύ πιο προωθημένη σε σύγκριση με την αμερικανική τοποθέτηση. Γι’αυτό αναμένουμε από το Κουαρτέτο να υιοθετήσει την ευρωπαϊκή θέση, ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε όλες αυτές τις σκέψεις".

"Αισθανόμαστε και τρέφουμε απόλυτη εκτίμηση και σεβασμό για τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υποστήριξή σας και η δική σας θέση οδήγησε την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει αυτή τη στάση, διότι η θέση της Ελλάδας είναι πάντοτε μία ξεχωριστή θέση υπέρ ημών, υπέρ του προβλήματος της Μέσης Ανατολής. Γι’ αυτό εμείς πάντοτε αισθανόμαστε ότι εσείς φροντίζετε, μεριμνάτε για την επίλυση του προβλήματος της Μέσης Ανατολής και δίνετε σ’ αυτό απόλυτη προτεραιότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα περιφερειακά προβλήματα.", τόνισε ο Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε στον κ. Αμπάς ότι και ο Έλληνας πρωθυπουργός, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έχει φέρει στη Σοσιαλιστική Διεθνή το θέμα, την οποία χαρακτήρισε "ένα σπουδαίο forum για την υποστήριξη των δικαίων του παλαιστινιακού λαού".

"Εμείς, κύριε Πρόεδρε, γνωρίζετε ότι η Ελλάδα από την αρχή ήταν δίπλα στον αγώνα των Παλαιστινίων. Και συνεχίζει να είναι.", τόνισε ο κ. Παπούλιας, με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής να απαντά: "Και είναι μια θέση, μάλιστα, προωθημένη και χαιρόμαστε πραγματικά που υπάρχει αυτή η σχέση μεταξύ του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού. Μας συνδέουν πολύ στενοί δεσμοί, κύριε Πρόεδρε, με σας, με τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον πατέρα του".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

10 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το "κοντά στους Παλαιστινιους" μας έφαγε τόσα χρόνια... τους μορφώσαμε τους ταίσαμε τους ποτίσαμε τους προστατέψαμε τους παντρέψαμε κι αυτοί αλλού παν και το δίνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδιά ποιός κάνει αυτές τις +++??

    Τώρα που έχουν πλακωθεί οι Ισραηλινοί με τους Τούρκους και μας κάνουν αγάπες, ΤΩΡΑ βρήκαν να καλέσουν τους παλαιστίνιους??

    Γιατί,για να μας βοηθήσει το...Παλαιστινιακό λόμπυ στις ΗΠΑ?

    ++++ Ανδρέα παιδεύουσι τέκνα...

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Εμείς, κύριε Πρόεδρε, γνωρίζετε ότι η Ελλάδα από την αρχή ήταν δίπλα στον αγώνα των Παλαιστινίων. Και συνεχίζει να είναι".

    Πολύ ωραία κύριε Πρόεδρε. Όπως φυσικά και εσείς είσαστε δίπλα στον αγώνα των Ελλήνων!!!

    Αν είχατε έστω και λίγη τσίπα θα έπρεπε να είχατε παραιτηθεί προ πενταετίας. Την ημέρα της πρώτης Ορκωμοσίας σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εύγε Προεδράρα μας! Όπου δεις διαφθορά, αρπαγή δημοσίου χρήματος και λαό που πεινά και υποφέρει, σπεύδεις να δηλώσεις αλληλεγγύη

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μούφα η δουλειά ο gap προσπαθεί να ανεβάσει και καλά το πρεστιζ μας στις διεθνείς σχέσεις,την εικόνα της χώρας μας ντε, φτωχής μεν αλλα τίμιας δε.εγώ όμως σκέφτομαι κάτι άλλο,αν τον καημένο τον οτσαλάν τον δώσαμε στεγνά στους τούρκους,τι άλλο καλο μένει για τους φίλους μας παλαιστινιους να κάνουμε, αν και αυτοί τώρα ξέρουν,ένα γεια και από μακρια.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν θα βάλομε ποτέ μυαλό. Ο γερο-Κάρολος ποτέ δεν ρώτησε να μάθει (εκτός κι αν ήξερε, το πιθανότερο) τι εννοούσε η Μπενάκη με τις συβιλικές δηλώσεις της περί περιορισμού της εθνικής μας κυριαρχίας.

    Δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τις τριτοκοσμικές διδαχές του Ανδρέα.

    Κατά την άποψή μου, καίτοι αυτά που κάνει του υπαγορεύονται, ο ίδιος δεν ήταν ποτέ κάτι παραπάνω από μία μετριότητα, σαν πολιτικός. Ένας παρατρεχάμενος του Παπανδρέου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπάρχουν τόσοι και άλλοι λαοί που αγωνίζονται. Να τους βοηθήσουμε κι αυτούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Κάρολος δεν ήταν μεταξύ των και καλά "δανειοδοτών" του σιδερένιου για το "κολόσπιτο", έκφραση κατά μακαρίτη Γιαννόπουλο; Δεκάρα δεν είχε δώσει κανένας και όλοι ήξεραν από πού προέρχονταν τα "τούβλα" για το χτίσιμό του... και όλοι mung in the strung.... Άσε μας κι εσύ Κάρολε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.