27/2/10

Καταδικάζει ο ΟΗΕ το κάλεσμα Καντάφι σε τζιχάντ κατά της Ελβετίας

Καυτηριάζουν τα Ηνωμένα Έθνη το κάλεσμα του Λίβυου ηγέτη Μοαμάρ Καντάφι για τζιχάντ (ιερό πόλεμο) κατά της Ελβετίας εξαιτίας της απόφασής της να απαγορεύσει την ανέγερση νέων μιναρέδων. Το «ξέσπασμα» Καντάφι έρχεται να κορυφώσει τη μακρά διπλωματική διαμάχη μεταξύ Βέρνης και Τρίπολης.

«Τέτοιου είδους διακηρύξεις εκ μέρους αρχηγού κράτους είναι απαράδεκτες στις διεθνείς σχέσεις» δήλωσε την Παρασκευή ο Σεργκέι Ορντζονικίτζε, γενικός διευθυντής της αποστολής του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το κάλεσμα Καντάφι σε τζιχάντ, ο επικεφαλής της αποστολής επισήμανε ότι από πλευράς ασφαλείας τα Ηνωμένα Έθνη στην Ελβετία είναι έτοιμα για οποιοδήποτε επεισόδιο.

Οι σχέσεις Λιβύης - Ελβετίας έχουν καταρρεύσει από το 2008 όταν συνελήφθη σε ξενοδοχείο της Γενεύης ο γιος του Καντάφι, Ανιμπάλ, κατηγορούμενος για βίαιη συμπεριφορά κατά υπαλλήλων.

Ο υιός Καντάφι αφέθηκε ελεύθερος σύντομα και οι κατηγορίες σε βάρος του αποσύρθηκαν, ωστόσο η Λιβύη διέκοψε τους εμπορικούς δεσμούς με την Ελβετία και απέσυρε δισ. δολάρια σε καταθέσεις από ελβετικές τράπεζες.

Το τελευταίο επεισόδιο ήταν αυτό της σύλληψης δύο Ελβετών επιχειρηματιών στην Τρίπολη. Ο ένας έχει αφεθεί ελεύθερος, όμως ο δεύτερος αναγκάστηκε αυτή την εβδομάδα να εγκαταλείψει την ελβετική πρεσβεία όπου είχε βρει άσυλο και μεταφέρθηκε σε φυλακή για να εκτίσει ποινή τεσσάρων μηνών. Με την κίνησή αυτή κατά τα φαινόμενα αποφεύχθηκε μεγάλη αντιπαράθεση.

Η Λιβύη επιμένει ότι η σύλληψη του υιού Καντάφι στη Γενεύη και η σύλληψη των Ελβετών επιχειρηματιών στην Τρίπολη δεν συνδέονται.
ΒΗΜΑ

8 σχόλια:

  1. Όταν λέω οτι ο ΟΗΕ είναι οργανισμός της π.....ς μου λένε οι μερικοί κουλτουριάρηδες της αριστεράς στο μπλόκ του συμβούλου τώρα της ΕΡΤ, και οι ΜΚΟ κάτι μ....ες. Ποιος ηγέτης και αρχηγός κράτους μωρέ βλαμμένε, ο δικτάτορας ο τρομοκράτης, ο γελοίος με την σκηνή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε 27 Φεβρουαρίου 2010 11:41 π.μ.
    ξεχασες οτι ο Κανταφι ηταν ενας απο τους αγαπημενους του ΘΑΣΟΚ κατα την τριτοκοσμικη πορεια του οταν αναρωτιωντουσαν μερικοι φωστηρες πολιτικοι μας αν θα επρεπε να εφαρμοσουμε και στην Ελλαδα την αραβικη τζαμαχιρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 27 Φεβρουαρίου 2010 11:41 π.μ.

    Εβραιε,
    Η Ελβετια θεωρειται διεθνως το "πουγγι" των δικων σου. Εκεινο το "ουδετερη" ειναι μονο για καταναλωση στους χρησιμους ηλιθιους.
    Αυτο προσπαθει να φερη στην Διεθνη Επιφανεια "ο δικτάτορας ο τρομοκράτης, ο γελοίος με την σκηνή του" τον οποιον χωρις την υποδουλωση της Παλαιστινης απο τους δικους σου το '48, δεν θα τον ηξερε ουδεις ουτε και νομιζω θα νοιαζοτανε για οποια αναγνωριση Διεθνως.

    Τρομοκρατες ειναι οι δικοι σου φιλε μου και ο ΟΗΕ ΕΙΝΑΙ οργανισμός της π.....ς, ο οποιος σας αναγνωρισε τοτε και τωρα θελετε να τον διαλυσετε γιατι εχει στα συρταρια του αναριθμητες αποφασεις του Συμβουλιου Ασφαλειας εναντιον της αγαπημενης σας τρομοκρατικης ισραελογιαφκας.
    Αυτα Ελληνοφωνε ισρααλητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσθέστε και μιά ηλεκτρική κιθάρα στη φωτογραφία και έχετε τον απόλυτο ροκ σταρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Kryo Aima Looooool!Egrapses. Poly Glam Rock stylaki o Moamar ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι έσκαγε ο Καδδάφι για τους μιναρέδες....
    Με τους Γάλλους και την απαγόρευση της μαντήλας δεν έκανε το ίδιο (γιατί άλλωστε αφού έκανε μπίζνες με τον Σαρκοζί...)
    Οι Ελβετοί τού πατήσανε τον κάλο και ανταποδίδει.


    Κανείς δεν λέει ούτε είπε ποτέ ότι η Λιβύη είναι υπόδειγμα δημοκρατικών θεσμών.

    Έχει όμως περισσότερη άμεση δημοκρατία (έστω και χειραγωγούμενη) και σίγουρα περισσότερη εθνική ανεξαρτησία.

    Ωστόσο ας προσέξουμε το εξής: Πώς θα ήταν η χώρα με τον Ιντρίς και γιατί κανείς Λίβυος σπουδαστής δεν ζητάει πολιτικό άσυλο στο εξωτερικό ποτέ (όπως Έλληνες επί δικτατορίας);;
    Προφανώς δεν είναι η Λιβύη ο Παράδεισος, αλλά σίγουρα δεν είναι και η κατ' εξοχήν κόλαση.
    Άλλο ένα αραβικό αυταρχικό καθεστώς είναι.
    Απλά στην Δύση ο αυταρχισμός εφαρμόζεται με πιο "καλλιτεχνικούς" τρόπους και γι' αυτό νομίζουμε ότι ζούμε σε δημοκρατίες, εκεί είναι ακόμη ... παλαιομοδίτες στον έλεγχο των μαζών. Μαθαίνουν όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. SIGNOMI YPARXEI KANENAS POU THEOREI SOVARO POLITIKO TON KANTAFI? AS OPSETAI O PAPANDREOU!
    TORA GIA TON ANONIMO 1141 VPROFANOS "KSEXNAEI" OTI O KANTAFI PLEON OPOU STAHEI KAI OPOU VRETHEI TO PAIZEI FANATIKOS MOUSOULMANOS! ARGE EINAI CHRISTIANOS I KAPOIOS "NEOIDOLOLATRIS" O POIOS EPIDIKNUEI TON "PATRIOTISMO" KAI TON "ANDRISMO" TOU MENONTAS ANONIMOS? ANTE KAI TO XRONOU EKROPSOPOS TUPOU TOU BIN LANDEN!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανωνυμε 27 Φεβρουαρίου 2010 11:41 π.μ.
    Τ'ακουσες; Το Izi Voulgarakos apo Sourmena σε γυρευει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.