25/2/10

ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Porsche Cayenne, το αγαπημένο αυτοκίνητο των νεόπλουτων στην Ελλάδα. Τώρα ήλθε η ώρα του λογαριασμού. Μόνο που θα τον πληρώσουμε όλοι μας.

Επιστολή που μας έστειλε ως σχόλιο ο Δραμινός, στο άρθρο μας "Μια σκέψη για το δημοσίευμα του FOCUS και για τις οργισμένες αντιδράσεις!"


Μπράβο παλληκάρια!!!!!
Θίχτηκε το εθνικό σας συναίσθημα έτσι;
Τι σας πείραξε περισσότερο; το δάχτυλο;
Σας προσέβαλαν ε; Εγώ λέω να τους κάνουμε πόλεμο. Να βρούμε και αυτόν τον εκδότη και να τον εκτελέσουμε παραδειγματικά κάτω από την πύλη του Βρανδεμβούργου. Να κάνουμε διαδηλώσεις και να μαστιγωνόμαστε όπως οι μουσουλμάνοι. Ακούς εκεί ρε, την Αφροδίτη μας; Ρε γερμαναράδες, πίσω ρε τα δάνεια, μη στείλουμε τον Γλέζο.
Δεν ντρέπεστε; Τους Έλληνες ρε;
Όταν οι Έλληνες είχαν χοληστερίνη εσείς ακόμα τρώγατε φύλλα ρε.
Να πάρετε τη ΣΙΕΜΕΝΣ σας και να φύγετε ρε.
Να πάρετε και τα υποβρύχια σας που γέρνουν ρε δεν τα θέλουμε.
ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ!!!!
Αλλά ....ΔΕ ΜΟΥ ΛΈΤΕ; 300 δις ευρώ διά 10 εκατ Έλληνες, μας κάνει 30.000 ευρώ έκαστος. Δηλαδή μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων χρωστάει στο εξωτερικό 120.000 ευρώ. Και τι τα κάνατε ρε παλληκάρια τόσα λεφτά;
Μή μου πείτε ότι κάποιοι τα φάγανε. Κάποιοι έφαγαν πολλά, αλλά δεν μπορεί..κάτι θα έδιναν και σε σας που τους χειροκροτούσατε. (άλλοι πρασινοφρουροι, άλλοι ημέτεροι, άλλοι αριστερά τροκτικά κοινοτικών προγραμμάτων και όχι μόνο, όλοι κάπου είσασταν)
Εγώ πάντως αν ήμουνα ο εκδότης του FOCUS θα έβαζα την Αφροδίτη να κρατάει ένα τεράστιο αγγούρι.Μεγάλο όμως, για να δείτε τι σας αξίζει πραγματικά αλλά και να καταλάβετε τι σας περιμένει.
Τόσα χρόνια που κάποιοι τολμούσαν να ψελλίσουν ότι δεν είναι δυνατό όλοι να τρώνε και κανένας να μην δουλεύει τους στέλνατε στο πύρ το εξώτερο. Δήθεν τρώγατε τα λεφτά των κουτόφραγκων και του Λάτση.
Ακόμα και σήμερα που φτάσατε μέχρι τον λαιμό στα σκατά κανένας δεν τολμάει να πει "ρε σεις μήπως πρέπει να δουλέψουμε;μήπως πρέπει να ξαναμάθουμε να ξυπνάμε το πρωί και να πάμε στη δουλειά;" Οι διάφοροι "προοδευτικοι' συνδικαλιστές βγήκαν στους δρόμους για να μην χάσουν τα κεκτημένα. Κανένας δεν κατάλαβε τι γίνεται.
ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ, ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ
ΕΠΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ

Δραμινός

23 σχόλια:

  1. Άντε ρε προβοκάτορα που θα μου πεις ότι χρωστάω κιόλας στους Γερμανούς.

    Εγώ φιλαράκι ξυπνάω από τις 6 το πρωί και γυρνάω σπίτι στις 8 το βράδυ και πάλι αγοράζω κινέζικα γιατί δεν έχω.

    Μη κρίνεται εξ ιδίων τους άλλους κύριε. Και οι άλλοι είναι πολλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα πολύ να αντιπαρατεθώ μαζί σου, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα να αρπάξω και εγώ τίποτα για να έχω και εγώ κανένα Porsche ,μεζονέτα με πισίνα, Φιλιπίνο και εξοχικό στο parasite beach.
    Ως εκ τούτου ,γειά στο στόμα σου και στην πένα σου Δραμινέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε δεν το έχετε καταλάβει ότι είμαστε ήδη υπό κατοχή?

    Τα φιρμάνια δίνουν και παίρνουν από έξω ενώ ταυτόχρονα έχουμε παραδώσει το FIR και μέρος του εθνικού αέρα και νερού στο τούρκο.
    Το ελληνικό έθνος -κράτος αποδομείται μπροστά στα μάτια μας και συμβαίνει ΤΩΡΑ.

    Η ψυχραιμία χρειαζόταν χθες. Τώρα χρειάζονται κάκαλα.

    Γι αυτό εγώ λέω να ξεσκονίσουμε από τα μπαούλα του μυαλού μας ότι λιανοντούφεκο έχει κρύψει ο καθένας μας μέσα και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε εθνικά και όχι «ψύχραιμα» δηλαδή γερμανικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχω 2 παιδιά τον άλλο μήνα έχω να πληρώσω 150 e Αγγλικά, Νερό 50 e,Ενα γραμμάτιο 80 e, Μιά δόση για την αποχεύτεση 116 e, Τηλέφωνο 90 e, ασφάλεια αυτοκινήτου 180 e (ένα hiundai εχω ο αρχικλεφταράς), περίπου 150 e σε βενζίνες (δουλεύω καμιά 50αρια χιλιόμετρα απο το σπίτι μου - 100 χιλιόμετρα πήγαινε έλα) περίπου 500 e σε supermarket. Αποφάσισα να βάψω και ένα δωμάτιο του σπιτιού μου (το σκεφτόμουν περίπου 2 μήνες πριν το αποφασίσω) περίπου 80 e θα μου πιάσει). Εχω στην τσέπη μου αυτή την στιγμή που μιλάμε 18 euro μέχρι τέλος του μήνα. Η μικρή θέλει να της αγορασω ένα βιβλίο και το καθεστερώ για τον άλλο μήνα. Ευτυχώς που θα πληρωθώ σε μια 2 μέρες. Μετά απο 20 χρόνια εργασία θα πάρω 1150 e. Είμαι πολύ χαρούμενος ότι θα μου μειωθεί ο μισθός μόνο 10% (αργόσχολος δημόσιος υπάλληλος είμαι). Το κράτος με θεωρεί προνομιούχο γιαυτό εγώ ο αρχικλεφταράς πρέπει να πληρώσω με περικοπές μισθού αυξήσεις ΦΠΑ, αυξήσεις σε καύσιμα και δεν ξέρω εγώ που αλλού. Μάλλον έχει δίκιο. Α παρεπιπτόντως θέλω να αγοράσω ένα παντελόνι και το μεταφέρω απο μήνα σε μήνα. Ελπίζω με το δώρο του Πάσχα -αν δεν το κόψουν-να τα καταφέρω. Αν δεν τα καταφέρω θα κάνω μια δέηση στον πανάγαθο. Εχω βάσιμες υποψίες ότι θα με ακούσει.
    Κύριοι τα παραπάνω δεν είναι λαικισμός είναι ΑΛΗΘΕΙΑ
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελάτε πατριώτες που σας πείραξε το FOCUS, ένα δαχτυλάκι είναι, κανονικά νομίζω ότι έπρεπε να έχει φωτογραφία το ΛΟΥΑ ΛΟΥΑ με τη γνωστή κίνηση που κάνουν στο γήπεδο.
    Τόσα χρόνια νεοελληνικής μαγκιάς τι νομίζατε θα περνούσαν έτσι;
    ΛΟΥΦΑ-ΜΑΣΑ-ΞΑΠΛΑ κλπ; τώρα ας κάνουμε πως δεν ακούμε και δεν βλέπουμε, όπως ακριβώς ο μάγκας που ανακαλύπτει ότι για χρόνια και ο ίδιος ήταν κερατάς,χαλαρώστε λοιπόν θα μας περάσει έτσι ευκολότερα η κατάντια μας.
    Καιρός είναι να ξαναθυμηθούμε ως ΛΑΟΣ αρχές-αξίες-ιδανικά που τα πετάξαμε στα σκουπίδια όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης, μεθυσμένοι από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ότι θέλω κάνω - ότι θέλω λέω - όλα επιτρέπονται κλπ)
    Καιρός είναι να μάθουμε να ψηφίζουμε τους άριστους και όχι αυτούς που περιμένουμε να μας βολέψουν ή μας υπόσχονται τα πάντα.
    καιρός είναι να να θάψουμε οριστικά τη μαγκιά μας και να αναδείξουμε τη ξεχασμένη ΛΕΒΕΝΤΙΑ των πατεράδων και των παπούδων μας.
    Καιρός είναι σκεφτούμε ότι δεν είναι το άπαν ο εαυτός μας.


    ΧΑΛΑΡΟΣ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά ο προηγούμενος είμαι. Ξέχασα να πώ ότι έχω και 85 e σε καταθέσεις. Ετσι για την ιστορία το λέω. Μέσα ο αρχικλεφταράςςςςςςςςςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να αγιάσει το στόμα σου Δραμινέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς τον φίλο που αγοράζει κινέζικα γιατί "δεν έχει".
    Να ζητάς τουλάχιστον απόδειξη ;)
    Με το ζοφερό μέλλον που προδιαγράφεται, το μόνο θετικό που βλέπω είναι τους λαθρομετανάστες να φεύγουν για νέα "πατρίδα", όπως φεύγουν τα ποντίκια από το πλοίο που βουλιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο Δραμινέ!
    Μάλλον μιλάς για τον εαυτό σου,γιατί η γενίκευση είναι φασισμός.
    Λοιπόν Δραμινέ εγώ δεν έκλεψα 120.000 ευρω(Δεν υπήρξα πρασινοφρυρός,ημέτερος,τροκτικό κλπ)
    Αγωνίζομαι να συντηρήσω την οικογένεια μου(σπουδάζω δύο γιούς στο πολυτεχνείο),με τον αστρονομικό μισθό των 1300 ευρω.
    Δεν έχω καγιέν και δεν θα αγοράσω ποτέ.
    Επίσης δεν πήγα ποτέ στην Γερμανία να κάψω τα χωριά τους,αυτοί ήλθαν στο δικό μου και το έκαψαν!
    Κάνουν τόσα χρόνια το κοροϊδο και δεν πληρώνουν τις αποζημιώσεις,με την ανοχή βέβαια των εγχωρίων κατόχων καγιέν.
    Δεν επιτρέπω λοιπόν σε κανένα να με αποκαλεί απατεώνα.
    Ας πληρώσουν τα τρωκτικά που λεηλάτησαν την χώρα μας,χρειάζεται πολιτική βούληση και Δικαιοσύνη,εγώ αρνούμαι να πληρώσω!!!

    731

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παιδιά πάλι ο προηγούμενος είμαι. Ενα ένα μου έρχονται. Ξέχασα να σας πώ ότι ποτέ δεν χειροκρότησα κανένα πολιτικό ούτε ζήτησα ποτέ καμιά χάρη. Ευτυχώς που έχω και ένα χωραφι και βγάζω τουλάχιστον το λάδι που τρώμε.
    Ευχαριστώ για την κατανόηση.
    Υ.Γ.
    Συμβουλή μην τα πολτοποιούμε όλα.
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Oi men kinezoi exoun epidotisi apo kina opote malon tha ginoun perisoteroi me ton kairo ,oso gia tous ypolipous oute kai aftoi exoun skopo na figoun . Opou de einai poloi TO lene fanera stous ellines na pane ameriki giati eirthan autoi. Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εννοείτε 25 Φεβρουαρίου 2010 9:54 π.μ. ότι ζητάω απόδειξη.

    Την τελευταία φορά μάλιστα πείρα ένα ψευτοσίδερο Rhonson €20 made in china από τον Κωτσόβολο και σκεφτόμουν ακριβώς αυτό το πράγμα. Να φυλάξω την απόδειξη μήπως και εκραγεί στα χέρια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πως ήταν η οικονομική κατάσταση των κρατών πριν των Β ΠΠ;
    και για πόσα χρόνια ήταν όπως ήταν ; και ο λαός πως ζούσε πριν αντιδράση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φυσικά και υπάρχουν προδότες, δοσίλογοι και λοιποί συνεργάτες. Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Δεξιά και αριστερά και στο κέντρο και παντού. Αλλά υπάρχουν και αγωνιστές. Δεξιά και αριστερά και στο κέντρο και παντού. Γι' αυτό μιλάμε ακόμα Ελληνικά, γι' αυτό υπάρχουμε ακόμα... παρότι προσπθούν να μας εξολοθρεύσουν εδώ και τόσους αιώνες. Είμαστε σε πόλεμο, κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά, εδώ και 100 χρόνια, για να περιοριστούμε στη σύγχρονη ιστορία, έχουμε καταστραφεί και έχουμε εξοντωθεί ξανά και ξανά όλα αυτά τα χρόνια... αλλά υπάρχουμε ακόμα.

    Φυσικά και μας χρωστάνε οι Γερμανοί. Οι Ιταλοί γιατί μας πλήρωσαν, ό,τι μας πλήρωσαν, ήταν κορόιδα; Και τώρα οι Γερμανοί ζητάνε τα ρέστα. Ή μάλλον για να ακριβολογούμε τα θέλουν όλα δικά τους. Κι εμείς που είμαστε στριμωγμένοι πρέπει να παίξουμε ό,τι χαρτί έχουμε. Το δημοσίευμα ήταν λάθος και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.

    Αλλά αν στεφτόμαστε μόνο τα δικά μας λάθη τότε τα παιδιά μας θα μιλάνε Τούρκικα.

    Δεν ξέρω πόσοι πήραν Cayenne και πόσοι απλώς τους ζηλεύουν ή πόσοι αρκέστηκαν σε κάτι λιγότερο και τώρα βλαστημάνε και λένε να μη μιλάμε μπας και πάρουν κάτι παραπάνω την άλλη φορά. Εγώ πάντως δεν πήρα τίποτα και ναι θα αγωνιστώ αν χρειαστεί και ναι θα πολεμήσω αν χρειαστεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Διάβαζα μία στατιστική της Eurostat, η οποία έλεγε ότι οι Έλληνες είναι από τους σκληρότερα εργαζόμενους Ευρωπαίους. Ναι, υπάρχουν και καλοβολεμένοι τεμπέληδες, τα κομματόσκυλα που ποτέ δεν έχουν δουλέψει, αλλά δεν είναι αυτό το αντιπροσωπευτικό δείγμα της πλειονότητας των Ελλήνων. Πλείστοι εξ ημών κάνουν δύο και τρεις δουλειές για να τα βγάλουν πέρα και καταλαβαίνω πολύ καλά τι γράφει ο ανώνυμος 25 Φεβρουαρίου 2010 9:21 π.μ. Μονάχα που οι δουλειές έχουν λιγοστέψει και δεν βρίσκει κανείς. Οι λαθρομετανάστες έχουν εκτινάξει την ανεργία στα ύψη, ενώ ταυτοχρόνως έχουν σπάει την πιάτσα. Όσον αφορά στους τελειόφοιτους κάποιων ΤΕΙ ή ολότελα ΑΕΙ, αυτούς δεν τους «πειράζουν» οι λαθρομετανάστες, αλλά το κλείσιμο της μίας επιχείρησης μετά την άλλη, λόγω ελλείψεως ρευστού.

    Δραμινέ, μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια και μην προσβάλλεις οικογενειάρχες που τρέχουν και δεν φτάνουν. Οι βλακώδεις γενικεύσεις που κάνεις, καλύτερα να μένουν στο περίγυρό σου. Κάνε μου την χάρη, κι εσύ κι αυτοί που εντελώς επιπολαίως σε αναπαράγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. παιδιά Καλημέρα
    μην λέτε δεν θα πληρώσω, δεν χρωστάω, δεν κάνω, δεν δείχνω γιατί δυστυχώς για ακόμη μία φορά ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ΠΑΛΙ εμείς θα τα πληρώσουμε.
    Οσο έχουμε αυτούς τους πολιτικούς-τρωκτικά, πάντα εμείς θα τα πληρώνουμε, θα τρώμε το αγγούρι και δεν θα το ευχαριστίομαστε.
    Το θέμα θα μου πείτε τι να κάνουεμ ;
    Δεν ξέρω, απάντηση δεν έχω γιατί όλοι οι έλληνες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε έναν ονειρικό κόσμο. Ακόμη δεν έχουν ξυπνήσει. Προβλέπω με τη δεύτερη σειρά "μέτρων" από την ΕΕ, θα αρχίσουν σιγά σιγά να φεύγουν από το λήθαργο και να έρχονται στον απλό....ύπνο (ένα στάδιο πριν ξυπνήσουν ακόμη). Τώρα πότε θα ξυπνήσουν δεν ξέρω, πάντως όχι ακόμη !!!!
    Μιά ζωή από τότε που θυμάμαι να ανεβοκατεβαίνουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, θυμάμαι τον κάθε υπουργό οικονομικών και πρωθυπουργό να λένε "4-5 χρόνια σκληρή οικονομική πολιτική και μετά θα ..... ανασάνουμε". Και τα χρόνια αυξάνονταν και ξανά μανά πάλι από την αρχή. Και βέβαια πολλές φορές οι ίδιοι και οι ίδιοι πρώην υπουργοί οικονομικών ξανά και στην επόμενη κυβέρνηση σε άλλο υπουργείο. Και το θέμα είναι ότι κανείς ποτέ δεν τους ζήτησε ευθύνες ή δεν τους ρώτησε "μα καλά εσείς σαν υπουργός οικονομικών, είπατε....κτλ". Και πάλι όμως από την άλλη, ΠΟΙΟΣ ΒΛΑΚΑΣ-ΗΛΙΘΙΟΣ τους ξαναψήφησε ; Εμείς τους δίνουμε το δικαίωμα στην θρασύτητα, στην κοροιδία, στην ψευτιά-απατεωνία. Εμείς τους ξανακάνουμε .... μάγκες.
    Λέμε και ξαναλέμε για τον Πάγκαλο, που είπε για την ελληνική σημαία στα Ιμια, για τον Οτσαλάν, για τις μυστικές συνομιλίες με τους Αμερικανούς, για τα ΨΕΜΑΤΑ στον ελληνικό λαό, για, για, για. Συμμετέχει ή όχι ΚΑΙ σε αυτή την κυβέρνηση ; Και μάλιστα πως ; ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ !!! ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ !!!!
    ΩΣΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΞΑΝΑ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.
    ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΡΟΠΑΡΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΟΣ !!!!

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα Θεσσαλέ :-) σε χάσαμε :-)
    Δεν ξέρω για porsche εγώ ήξερα μόνο Grand Cheerokee και δεν θυμάμαι και το άτιμο πως γράφεται ίσως αν ποτέ το αγοράσω να μάθω (στον ύπνο μου). Το 2008 έγιναν στην Ελλαδα 368 ταξινομήσεις όταν στην Αγγλία δεν ξεπέρασαν τις 260 αν δεν με απατά η μνήμη μου αλλά θα το εξακριβώσω .
    Κατά τα άλλα τα κότερα και τα σκάφη και τα lear τα έχουν 5 μόνο σε όλη την περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΕΓΚΩΜΙΟΝ
    Δραμινε συμφωνώ !
    Έτσι είναι οι Έλληνες όπως μας περιγράφεις!
    Εσύ αλλά και πολλοί άλλοι φίλοι του μπλοκ!
    Έχουμε χάσει τη φερεγγυότητα μας στις διεθνείς αγορές.
    Η πατρίδα μας δεν είναι πια η μικρή πλην τιμία Ελλάς για τους εταίρους μας.
    Τι κρίμα!
    Και το χειρότερο αποκλείεται να αλλάξουμε!
    Η διαφθορά είναι πλέον δεύτερη φύση μας!
    Αν λοιπόν υποχρεώσουμε το λαό πάση θυσία να αποκαταστήσει την τρωθείσα αξιοπρέπεια μας ενδέχεται αυτό μελλοντικά να έχει δυσμενείς συνέπιες για την κοινωνία μας!
    Και εξηγούμαι!
    Είναι πολύ πιθανό ‘’άμα τη αναληψει’’ της εθνικής μας περηφάνιας να συμβούν τα παρακάτω:
    Οι γνωστοί αλλά και άγνωστοι μάγκες με τις Πόρσε δικαιωμένοι εν τοις πράγμασι να θελήσουν ανανέωση του στόλου με καινούργιες αρπαχτές.
    Οι πολιτικοί μας ηγέτες και σωτήρες πλέον της οικονομίας μας να συνεχίσουν το χορό της αναισχυντίας και της ρεμούλας εις βάρος μας.
    Να παραπλανηθούν οι καλοκάγαθοι εταίροι μας και να ξαναμπλέξουν συναλλασσόμενοι μαζί μας σε χειρότερες περιπέτειες .
    Να δοθεί λάθος μήνυμα στους διεθνείς κερδοσκόπους με το σκεπτικό ‘’ οι Ελληνες τελικά πληρώνουν ακόμη (ή κυρίως αν) και αν τους προσβάλλεις’’ και να μας θεωρήσουν χώρα ευκαιρίας για νέες μπίζνες…
    Και το χειρότερο τα εναπομείναντα λίγα μόνιμα υποζύγια αιμοδότες του φορολογικού μας συστήματος να εξεγερθούν προκαλώντας κοινωνική αναταραχή!
    Γι αυτό λοιπόν η μόνη λύση είναι η ΠΤΩΧΕΥΣΗ.
    Προτείνω λοιπόν να μη πληρώσουμε τα χρωστούμενα για τους παρακάτω λόγους:
    Θα υποχρεωθούν τα ντόπια λαμόγια να εγκαταλείψουν τη χώρα αφού δεν θα έχει πλέον γι αυτά κανένα ενδιαφέρον και έτσι θα αποκαθαρθεί ο τόπος.
    Θα υποχρεωθούν να δουλέψουν και οι μέχρι τώρα παρασιτούντες εις βάρος του συνόλου (δημοσιογράφοι, ‘’καλλιτέχνες’,’ μάνατζερ κλπ)
    Θα αναπτυχθει η εγχώρια γεωργία- βιοτεχνία-βιομηχανία.
    Θα αξιοποιηθεί ο εθνικός πλούτος
    Θα προωθηθούν στην αγορά ελληνικά προϊόντα.
    Θα υπάρξει λόγω των ειδικών συνθηκών αξιοκρατία.
    Θα διδαχθούν από το πάθημα τους οι αθώοι και φιλέλληνες ΓΚΕΣΤΑΠΙΤΕΣ και δεν θα ξαναπέσουν θύματα της καταναλωτικής ασυδοσίας των κακοπληρωτών Ελλήνων.
    Και κυρίως θα ξυπνήσουν υποχρεωτικά οι Έλληνες από ραστώνη δεκαετιών!
    Άλλωστε και η πτώχευση του 1932 δεν επέφερε τόσο αρνητικά αποτελέσματα για το λαό μας (σε αντίθεση με τα αποτελέσματα που είχε για την κυβέρνηση Βενιζέλου ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εγώ έχω Porshe 911 carrera...με "φωτογραφίζει" το άρθρο ή είναι μόνο για τους ιδιοκτήτες Cayenne???
    Εχω μιά εταιρία που συμπαράγει μηχανήματα (Γινονται και αυτά στην Ελλάδα!) και ΝΑΙ τα εξάγουμε σε 16 χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου...δουλεύω 17 ωρες την ημέρα, έχω την χαρα να απασχολώ 14 λαμπρά άτομα στην επιχειρησή μου, ο πιο χαμηλά εργαζόμενος μου αμοίβεται με 1070 ευρώ...έχω καθιερώσει πρίμ παραγωγικότητας και ποσοστά επί των κερδών σε όλους στο τέλος κάθε χρονιάς. Προσπαθώ με μυαλό, ηθική και αγώνα να ΠΑΡΑΓΩ κάτι γαμ...νο σε αυτή την χώρα που δεν παράγει τίποτα άλλο εκτός απο φραπόγαλα! Δεν ξέρω ο΄θτε υπηρέτησα κανένα γαμ...νο πολιτικό όυτε με νοίαζει η αηδία και το ψέμα τους!
    Πληρώνω πάνω από 10000 ευρώ το μήνα στο Νταβατζή ΙΚΑ για να τα παίζει στο χρηματιστήριο, να τα κάνει "τοξικά" ομόλογα η C4I...
    Αμοίβω τον κόπο των εργαζομενών μου με πάνω από 26.000 ευρώ μηνιαίως και ΝΑΙ ΕΧΩ ΚΕΡΔΗ! Για τα οποία με χαρατσώνουν πάνω απο 35% επι των κερδών μου! Για αυτό και εγώ προτιμώ πλέον να μοιράζω τα κέρδη με τους εργαζόμενους μου και οι υπουργοί παίρνουν τα αρχ...μου στο τέλος της χρονιάς! Φτάνει πιά!!!
    Ο κυκλος εργασιών της εταιρίας μας είναι καμποσα εκατομ. ευρώ άρα μπορεί κάποιος να καταλάβει για πόσο ΦΠΑ και όφελος προς το δημόσιο μιλάμε!!!!
    Κινδυνεύει ΜΩΡΕ απο μένα η Ελληνική οικονομία? Ενοχλεί το Ελληνικό δημόσιο το δικό μου Porshe γαι το οποίο εισέπραξε πάνω απο 30000 ευρώ φόρους?????????

    Γιατί πρέπει τελικά να νώθω ενοχές επειδή γουστάρω να καίω τον boxer κάθε πρωί???
    Γιατί πρέπει να αισθάνομαι κλέφτης και εκμεταλευτής όταν ξέρω (και το ξέρω απο ...το βλέμμα του απλού εργάτη που με κοιτάει και μου μιλάει σα φίλος!!!) οτι τα κατάφερα τίμια μετά απο τόσα χρόνια, τόσο αγώνα, ρισκα και θυσίες και χωρίς ΠΟΤΕ να πάρω δανεικά????
    Ναι, γουστάρω να λιώνω την Πόρσε να την σπάω να την πληρώνω να την καίω και να την ξανα-αγοράζω με την δουλειά μου και τα ρίσκα μου.
    Καντο και εσύ! Μπορείς?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα σε όλους
    25 Φεβρουαρίου 2010 10:08 μ.μ.

    Αρα δεν σε αφορά και μπράβο σου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπράβο σου φίλε μου με την Πόρσε 911. Συγχαρητήρια. Μακάρι όλοι οι επιχειρηματίες να σκέπτονταν σαν εσένα.
    Το κίνημα της επιχειρηματικής ηθικής μέσα απο τις εταιρείες κοινωνικής ευθύνης κ.λ.π τώρα τελευταία άρχισε να κάνει δειλά την εμφάνιση του και στην Ελλάδα.
    Προυποθέτει φυσικά εκπαίδευση και γενικότερη παιδεία όλων των εμπλεκομένων..Τώρα κατα πόσο μπορεί να συμβαδίσει αρμονικά η λογική του κέρδους με το δημόσιο συμφέρον είναι κάτι που θα φανεί στην πράξη . Η οικονομική απόδοση αφορά στην ύλη ενώ το δημόσιο συμφέρον και η κοινωνική αλληλεγγύη αφορά στο πνεύμα. Αυτό που θέλω να πώ δηλαδή είναι οτι ένα κίνητρο για επιχειρηματικά ρίσκα όπως το δικό σου (το να καίς δηλαδή το κινητήρα μπόξερ της Πόρσε σου κάθε πρωί)αλλά και άλλες καταναλωτικές συνήθειες μπορούν να πάνε χέρι χέρι με το πνεύμα κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και άλλες πνευματικές και φιλοσοφικές ιδιότητες..Εσύ είσαι πάντως η ευχάριστη έκπληξη.
    Να δούμε και το κίνημα της βουλευτικής και πολιτικής ηθικής πότε θα έρθει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προς τον Ανωνυμο 5.33

    Γεια σου λεβεντη Ελληνα!!
    Οπως τα περιγραφεις δημιουργεις αισθηση υπερηφανιας, επειδη παρα τον πολεμο που μας κανουν, καποιοι αντιστεκοντε παραγωγικα.
    Εδω που φθασαμε παντως αναζητησε τους ομοιους σου ωστε να δημιουργησουμε πολιτικη εκφραση και επιροη και δυναμη αντιστασης, ειδαλως οι κοποι σου θα κινδυνευουν μερα με τη μερα απο την επελαση των αντιπαραγωγικων ακριδων που δεν συγχωρουν αυτους που παραμενουν αξιοι και παραγωγικοι.

    Καλημερα και καλο κουραγιο

    Ενας Χανιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο τύπος με την Πορσε με έβαλε σε σκέψεις!!! Δηλαδή όχι πως δεν θάθελα νάμαι στη θέση του...
    Μαγκιά του αν φέρεται έτσι και μπράβο του που τα κατάφερε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.