26/2/10

«Πάρτι προμηθειών» στο «ξέφραγο αμπέλι» του ΟΤΕ

«Πάρτι προμηθειών» την περίοδο 2003 - 2005 που αφορά τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ υποστήριξε ότι υπήρχε στον ΟΤΕ ο τότε τεχνικός διευθυντής Ν. Μπαριτάκης που κατέθεσε χτες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με το σκάνδαλο της Siemens.

Ο μάρτυρας περιέγραψε σαν «ξέφραγο αμπέλι» τη γενική εικόνα, λέγοντας μάλιστα ότι οι παραγγελίες έκλειναν βροχηδόν την ώρα που στον Οργανισμό λίμναζε αναξιοποίητο υλικό, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος αρνήθηκε να υπογράψει παραγγελία 45 εκατ. ευρώ, γεγονός που στάθηκε αφορμή να μηνύσει το σημερινό διοικητή του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμη.

Στο μεταξύ από απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Επιτροπή προκύπτει ότι εν έτει 2010 δεν έχει ακόμη παραληφθεί πλήρως το σύστημα ασφαλείας C4-I που παραγγέλθηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο μεταξύ στην Επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ο μάρτυρας Σ. Γκρόζος, πρόεδρος της Επιτροπής Καταπολέμησης του «μαύρου χρήματος», φέρεται να δήλωσε ότι για λόγους που αγνοεί, δεν έγινε φορολογικός έλεγχος από τον περασμένο Ιανουάριο στη Μονή, ενώ συμπλήρωσε ότι το πραγματικό λογιστήριο της Μονής ενδέχεται να βρίσκεται στην Κύπρο.

Οι αρεοπαγίτες για Ζαγοριανό

«Επιεική μεταχείριση» επιφύλαξαν οι αρεοπαγίτες στον πρώην ανακριτή της Siemens, Νίκο Ζαγοριανό, κατά τη διάρκεια της προχτεσινής συνεδρίασης του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο συγκλήθηκε μετά από ερώτημα του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, για να απαντήσει εάν πρέπει ο δικαστικός λειτουργός να τεθεί σε προσωρινή αργία, εξαιτίας των χειρισμών του στην υπόθεση των «μαύρων» ταμείων.

Αποφάνθηκαν ότι τα στοιχεία που έχουν προκύψει σε βάρος του δικαστικού λειτουργού δεν είναι ικανά να σημάνουν την προσωρινή του παύση από το σώμα. Ετσι, με εννέα ψήφους έναντι δύο, έδωσαν το «πράσινο φως» στον ανακριτή να συνεχίσει την επαγγελματική του πορεία, ενώ παράλληλα έδωσαν ένα θετικό για τον ανακριτή μήνυμα στους συναδέλφους τους που χειρίζονται το πειθαρχικό και το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Ο κ. Ζαγοριανός, δίνοντας εξηγήσεις ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου στο οποίο έχει κληθεί, έχει υποστηρίξει ότι ενήργησε σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή του, ενώ αναμένεται σε λίγο καιρό να παρουσιαστεί και ενώπιον του εφέτη - ανακριτή κ. Χασιώτη, ο οποίος έχει αναλάβει την ποινική δικογραφία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΣΟΦΙΑ ΦΑΣΟΥΛΑΚΗ
http://www.agelioforos.gr

1 σχόλιο:

  1. κοροιδα Ελληνες!Η ανεξαρτητη πολιτικη δικαιοσυνη τα εβγαλε ολα στο απλυτο Φως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.