26/2/10

«Άδειασε» τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα η Χίλαρι Κλίντον

Η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χίλαρι Κλίντον με δηλώσεις της στη Γερουσία «άδειασε» τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα, Τζέιμς Τζέφρι ο οποίος είχε δηλώσει στην τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» ότι « η Τουρκία ανησυχεί για την ασφάλεια στην Κύπρο».

«Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του πρέσβη μας αλλά υποθέτω ότι εξέθετε την γνώμη της τουρκικής κυβέρνησης. Αυτό δεν μπορεί να αποδοθεί σε μας, γιατί εμείς επιθυμούμε να δούμε την κατάσταση σε ολόκληρη την Κύπρο να επιλύεται, αλλά ασφαλώς αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή ήταν η δεδηλωμένη θέση της τουρκικής κυβέρνησης κι όχι της αμερικανικής», απάντησε η Κλίντον στον γερουσιαστή του Νιού Τζέρσεϊ, Ρόμπερτ Μενέντεζ ο οποίος διερωτήθηκε αν ο Αμερικανός πρέσβης υπέπεσε σε γλωσσικό ολίσθημα παραγνωρίζοντας την στρατιωτική κατοχή από το 1974.

Οι αναφορές της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ άφησαν επίσης ακάλυπτο και τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρμεντ, ο οποίος την περασμένη Τρίτη δήλωσε ότι συμφωνεί με την τοποθέτηση Τζέφρι, ενώ όταν ρωτήθηκε για την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων είπε «ότι οι ΗΠΑ κοιτάζουν το μέλλον κι όχι ό,τι έγινε πριν 35 χρόνια».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας.Άλλη μια φορά φανήκανε οι πραγματικοί φίλοι της Ελλάδος στης Η.Π.Α. Ένας από τους κορυφαίους, είναι ο γερουσιαστής του Νιού Τζέρσεϊ, Ρόμπερτ Μενέντεζ. Κάποια στιγμή αξιότιμε κύριε kaykasie πρέπει να κάνετε ένα αφιέρωμα σε αυτούς τους ανθρώπους, έτσι ώστε να μάθουμε περισσότεροι ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά στηρίζουν τα δίκαια της Ελλάδος στις μεγάλες πολιτικές «Αρένες»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ macedros αναφορικά με τον γερουσιαστή του Νιού Τζέρσεϊ, Ρόμπερτ Μενέντεζ είχαμε αναφερθεί σε παλιότερη ανάρτηση σχετικά με το ταξίδι στην Κούβα του Κου Χριστόφια και την αντίδραση του.

    Στην διάθεση σου (sub199243@gmail.com)αν διαθέτεις υλικό που θεωρείς ότι αξίζει να γνωστοποιηθεί.

    Σε ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: Η σειρά των γεγονότων: Ο αμερικανος πρεσβευτής στην Τουρκία παίρνει εντολή από το Στέητ Ντηπάρτμεντ ν ακάνει τη συγκεκριμένη δήλωση-χωρίς τέτοια εντολή ουδείς πρεσβευτής προχωρεί σε δηλώσεις. Δευτερον, Η υπουργός εξωτερικών κ. Κλίντον (που του έδωσε την εντολή)τον αποδοκιμάζει.Τρίτον: Ο Ομπάμα στέλνει προσκληση στον κ. Παπανδρέου ανακοινώνοντας ότι τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και το Σκοπιανό θα έιναι θέματα της συνάντησης. Η δήλωση Κλίντον δημιουργεί "φιλική" ατμόσφαιρα υποδοχής διατης αποδοκιμασίας του πρεσβευτή. Όλα καλά! Α!και ο Νϊμιτς έρχεται ώστε να προετοιμάσει την επίσκεψη Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον. Καλά παιγμένο. Το κερασάκι ήρθε από τη Μ¨ερκελ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.